Reviews

7

Followers

2

Following

3

Βιβλία

10

Reviews

7

Followers

2

Following

3

Αγαπημένα βιβλία

10

Reviews

Η διερμηνέαςΗ διερμηνέας

Η Annette Hess στο καινούριο αυτό μυθιστόρημα μας αγηγείται την ιστορία μιας νεαρής Γερμανίδας, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει το φρικτό παρελθόν της χώρας της. Έχοντας ρόλο διερμηνέα η πρωταγωνίστρια δεν αργεί να αντιληφθεί ότι κάτι κρύβεται πίσω από την έντονη άρνηση της οικογένειας της να πάρει μέρος στην Δεύτερη Δίκη του Άουσβιτς. Υπάρχει άραγε κάποιο κρυφό μυστικό που τη συνδέει με τα όσα διαδραματίστηκαν σ' εκείνη την εποχή; Εμπνευσμένο από τις πραγματικές μαρτυρίες της Δίκης και συγκεκριμένα από μια Πολωνή διερμηνέα, η συγγραφέας μας δίνει μια επίγευση του στίγματος που έχει αφήσει στους ανθρώπους και στην ιστορία τους, ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος.

0

M TrainM train

Για ακόμη μια φορά η συγγραφέας καταθέτει την ψυχή της, τις επιθυμίες και τη ζωή της με τον αγαπημένο της, Fred Sonic Smith. Με ποιητικό ύφος μας παίρνει μαζί της στα ταξίδια της, στις εμπειρίες της καθώς και στο παρελθόν της. Πρόκειται για μια αυτοβιογραφία για την απώλεια, την μοναξιά και την αγάπη.

0

Τοστ ζαμπόνΤοστ Ζαμπόν

Όντας απο τους πατέρες του βρώμικου ρεαλισμού, σ' αυτό το μυθιστότημα ο Charles Bukowski μας συστήνει για πρώτη φορά το alter ego του, τον Henry Chinanski. Μας <<δείχνει>> με τρόπο ωμό την πορεία ενηλικίωσης του και τα βιώματα του ως παιδί που τον οδήγησαν στον αλκοολικό, μοναχικό και κυνικό συγγραφέα που γνωρίσαμε. Ένα από τα καλύτερα του έργα, το οποίο μάλιστα συνιστώ σε όσους επιθυμούν να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με την μοναδικότητα του.

0

ΧόλιγουντHollywood!

Μέτα την δημιουργία της ταινίας του, Barfly, ο Charles Bukowski μας περιγράφει μέσω του εν λόγω βιβλίου τις εμπειρίες που είχε, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, με τους ανθρώπους που εργάζονται και αποτελόυν την βιομηχανία του Hollywood. Απόλυτα ειλικρινές μας δίνει μια γεύση από τα παρασκήνια αυτής της φαινομενικά λαμπερής κοινωνίας.

0

Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο ΟΓια όσους νιώθουν λειψοί

Ένα τόσο μικρό παραμύθι με τόσο μεγάλα νοήματα. Διδάσκει την αυτοεξάρτηση, την επιμονή, την προσπάθεια. Μας ανοίγει τα μάτια για το πως θα έπρεπε να είναι και να λειτουργούν οι ανθρώπινες σχέσεις. Βιβλίο το οποίο θα πρέπει να διαβαστεί απ' όλους.

1

Μπορώ να γίνω ο σκύλος σουΖωηρό

Ένα αξιολάτρευτο σκυλάκι, το οποίο ψάχνει απεγνωσμένα ιδιοκτήτη. Ένα παραμύθι που σου δισάσκει τη δύναμη της θέλησης, την επιμονή, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιεί μικρούς και μεγάλους αναγνώστες σε φιλοζωικά θέματα.

0

Πάτι και ΡόμπερτΥπέροχο

Μία αυτοβιογραφία από τις πρωτοπόρους της πανκ κουλτούρας, Patti Smith, αφιερωμένη στον αμφιλεγόμενο και προκλητικό φωτογράφο Robert Mapplethorpe, στη γνωριμία τους και στην αξιοζήλευτα όμορφη και ρομαντική τους σχέση. Ένα αριστούργημα που σε ταξιδεύει μέσω της ανέμελης και ποιητικής ματιάς της Patti στην μποέμικη κουλτούρα της Νέας Υόρκης των sixties και seventies. Βαθύτατα συγκινητικό, σε ξεναγεί στις περιπέτειες των δύο καλλιτεχνών, στο ξεκίνημα της πορείας τους καθώς και στην αμφίδρομη επιρροή που συνέβαλε στο λάξευμα της καριέρας τους. Ένα βιβλίο το οποίο με έκανε να αγαπήσω όχι μόνο την συγγραφέα, αλλά και το στυλ και τη ζωή στην εν λόγω εποχή. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

0