Reviews

7

Followers

0

Following

0

Βιβλία

7

Reviews

7

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

7

Reviews

ΜατίλνταΥπέροχα παιδικά χρόνια

Μια γοητευτική παιδική ιστορία με έντονα μηνύματα για την δύναμη της θέλησης, την αγάπη, την φιλία και ένα σωρό άλλες πολύτιμες αξίες. Με μοναδική μαεστρία ο υπέροχος αυτός συγγραφέας διαπραγματεύεται την περιθωριοποίηση και την διαφορετικότητα που βιώνει ένα κοριτσάκι τόσο μέσα στην οικογένεια του όσο και στο κοντινό του περιβάλλον ! Όταν ανακαλύπτει ωστόσο την μαγική της δύναμη η μικρή Ματίλντα να μετακινεί αντικείμενα, την χρησιμοποιεί σοφά για να δώσει .....μαθήματα σε όσους το αξίζουν ! Μαθήματα ζωής λοιπόν δοσμένα μέσα από τις περιπέτειες της μικρής με ένα μοναδικό χιούμορ και με στόχο το παιδί να κάνει κτήμα του, να καταλάβει .... ότι δεν χάνεις όταν επιμένεις, προσπαθείς και διεκδικείς !

0

Η ματωμένη αρχόντισσαΣυμπαθητικο

Όμορφη και δομημένη γραφή . Συμπαθητική η ιστορία που βιώνουν οι ήρωες, η οποία τοποθετείται στο διάστημα από το 1818 μέχρι το 1833 , στα πιο σημαντικά μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης, όπου έχουν διαδραματιστεί τα πιο σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας από την ίδρυση της Φιλικής εταιρείας, την επανάσταση του 1821 μέχρι τα χρόνια του Καποδίστρια, του Όθωνα και της Αμαλίας.

0

Σε σωστή ώρα νυχτώνειΑριστούργημα

Εξαιρετική γραφή σε συνδυασμό με αριστουργηματική πλοκή. Το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα. Παρακολουθούμε μια ανθρώπινη ιστορία που εξελίσσεται στην Ελληνική επαρχία. Οι ήρωες θυμίζουν έντονα πραγματικά πρόσωπα και τα γεγονότα που βιώνουν είναι αξιοσημείωτα αληθοφανή. Οι περιγραφές απλές χωρίς να κουράζουν ενώ στιγμές της ελληνικής πολιτικής ιστορίας συνοδεύουν διακριτικά την πλοκή. Κρατώ την τελευταία συγκλονιστική παράγραφο που συνδιαζεται άψογα με τον στίχο της αγαπημένης Κικής Δημουλά ...καθήκον μας είναι να προχωράμε στο φως πάντα . Και όταν φθάσουμε ο καθένας στο τέλος της προσωπικής μας διαδρομής, να πούμε πως ήταν η σωστή ώρα για να δύσει ο ήλιος . Πως νύχτωσε, ας πούμε στην σωστή ώρα .....

0

Το κορίτσι με το τατουάζlplm_2010@windowslive.com

Κορυφαίο στο είδος του, το Κορίτσι με το τατουάζ, σε ταξιδεύει στον κοσμο του μυστηρίου. Μία ιστορία καθηλωτική προσφέρει στον αναγνώστη στιγμές μοναδικής αγωνίας αλλά και περισυλλογής. Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε την εξαφάνιση ενός κοριτσιού εμβαθύνοντας συγχρόνως σε θέματα κοινωνικά. Συγκλονιστική πλοκή και αβίαστη δράση. Το συνιστώ ανεπιφύλαχτα.

0

Το μυστικό ήταν η ζάχαρηΖάχαρη με άρωμα βασιλικού

Από τα πιο όμορφα βιβλία που έχω διαβάσει, αγγίζει με τις περιγραφές και την ιστορία του την ανθρώπινη ψυχή. Μπαίνει βαθιά στην καρδιά και την σκέψη της γυναίκας κάνοντας σημαντική προσπάθεια να αναλύσει την γυναικεία συμπεριφορά, που την θέλει δια μέσου των αιώνων δέσμια στον κόσμο του άντρα όσο βασανιστικός και να είναι αυτός. Καταπληκτική έως συγκλονιστική η περιγραφή της εικόνας πρότυπο της μάνας που ζει σε κάποιο ελληνικό χωριό, Αφοσιωμένη στα παιδιά και στον άντρα της με βαθιά ριζωμένο τον έρωτα της εφηβείας της . Έρωτα που της δίνει ζωή και δύναμη ...ένα βιβλίο πασπαλισμένο με ζάχαρη και γεμάτο άρωμα βασιλικού . Μπράβο !

2

Ποιο είναι το τραγούδι των ΣειρήνωνΔεν ...

Αν και η γραφή της συγγραφέως είναι εξαιρετική δυστυχώς δεν κατάφερα να το τελειώσω . Στην αρχή μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον αλλά στην συνέχεια με κούρασε . Επαναλαμβάνω ωστόσο ότι η γραφή της κυρίας Τσοπανελλη είναι εξαιρετική ! Ελπιζω κάποια στιγμή να καταφέρω να το φθάσω ως το τέλος

1

Αγγέλικα η μαντενούταΑπό τα καλύτερα ....

Εξαιρετικό βιβλίο της κυρίας ΚΕΚΡΟΠΟΥΛΟΥ . Σε μεταφέρει με μοναδικό τρόπο στην εποχή του καθώς και στην ζωή των αριστοκρατών και των ποπολάρων της Ζακύνθου . Διαβάζεται με άνεση και ενδιαφέρον από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα του . Έκπληξη η σκοτεινή πτυχή της οικογενειακής ζωής του εθνικού μας ποιητή ΔΙΟΝ ΣΟΛΩΜΟΥ καθώς και οι ιδιαιτερότητες της προσωπικότητας του που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες αδυναμίες και όχι με το ταλέντο και τις ποιητικές και μουσικές δεξιότητες του .

1