Reviews

27

Followers

0

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

27

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Το εγκώμιο της σκιάςΣύντομη αναφορά για την ιαπωνική αισθητική

Ο συγγραφέας περιγράφει την ανατολίτικη εμφάνιση στην αισθητική με μεγάλη ευαισθησία, συγκρίνοντας δυτικούς και ανατολικούς πολιτισμούς με μια σύντομη αλλά πολύ βαθιά άποψη αυτού του θέματος που είναι πολύ κοντά στις έννοιες του wabi-sabi.

0

Η γυναίκα της άμμουΌμορφα γραμμένο, αλληγορικός εφιάλτης

Ένα συναρπαστικό βιβλίο, υπέροχα γραμμένο με τόσα πολλά να συμβαίνουν κάτω από την επιφάνεια. Ο Abe γράφει για την πλήξη της ενήλικης ζωής, την ασφυξία και τον αφθονία της ρουτίνας, αλλά το πλαισιώνει μέσα σε μια σουρεαλιστική και μαγευτική ιστορία για έναν άνδρα που παγιδεύεται σε μια τρύπα άμμου. Είναι το είδος του βιβλίου που θα σκεφτείτε για εβδομάδες, μήνες, χρόνια μετά την ανάγνωσή του, ειδικά το τέλος!

0

Υπόθεση Μίτφορντ: Έγκλημα στο τρένοΜια φανταστική εκδοχή ενός πραγματικού φόνου

Ένα ευανάγνωστο ιστορικό δράμα, που χρονολογείται στη δεκαετία του '20. Ανιχνεύεται με γεγονότα για τους Mitford του Σοσιαλιστικού Λονδίνου μαζί με ένα μυστήριο δολοφονίας. Πολύ απολαυστικό.

0

Το στοιχειωμένο παραβάνΟ Σέρλοκ Χολμς το 700 π.Χ. Κίνα

Η ανάγνωση ενός μυθιστορήματος Robert Van Gulik παρέχει τοπικές λεπτομέρειες της περιόδου με έναν γοητευτικό τρόπο που καθηλώνει τον αναγνώστη από την αρχή και εύχεσαι να ήσουν εκεί. Περίπλοκη γραφική παράσταση και καλογραμμένη.

1

Η Παναγιά της θάλασσαςΕξαιρετικό βιβλίο

Με ένα ευχάριστο και όμορφο ύφος, ο συγγραφέας μας μεταφέρει στην παλιά Βαρκελώνη από όπου μπορούμε να συνοδεύσουμε τους πρωταγωνιστές μέσα από τα έθιμα, τα προβλήματα και τις προκλήσεις ενός πληθυσμού που υπόκειται στις ιδιοτροπίες των ισχυρών, των ανδρών με οικονομική και πολιτική δύναμη. Το έργο δείχνει την επιμονή των πρωταγωνιστών, το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους, μαζί με τις αποτυχίες και τις αθλιότητες τους που τους κάνουν ηθοποιούς της ζωής τους, να ανταποκρίνονται με επιτυχίες και λάθη. Ταυτόχρονα, η κατασκευή του καθεδρικού ναού αφηγείται την ιστορία των κατοίκων.

0

Τα χρόνια των ξενοδοχείωνΚαρτ ποστάλ από τα χρόνια μεταξύ των πολέμων.

Όμορφα και στοιχειωμένα στιγμιότυπα των χρόνων μεταξύ των Παγκοσμίων Πολέμων. O Roth είναι σε θέση να τηλεμεταφέρει έναν αναγνώστη στην καθημερινή ζωή ενός Ευρωπαίου, ενώ αντιμετωπίζει ζητήματα που τελικά θα βυθίσει ολόκληρη την ήπειρο σε πόλεμο. Αυτό το βιβλίο παρουσιάζει την ευρωπαϊκή ιστορίαα με ένα μοναδικό και σπαρακτικό τρόπο.

0

Ο αφρός των ημερώνΈνα συγκεχυμένο μυθιστόρημα

Η κοινωνία απεικονίζεται στα σοβαρά της θέματα, αλλά με αυτό το χιούμορ και την ποίηση που ο Μπόρις Βιάν ξέρει να χειρίζεται με λεπτότητα!

0

Η ώρα του αστεριούΑπαραίτητο βιβλίο

Ένα βιβλίο που μας κάνει να σκεφτούμε ποιοι είμαστε, ποιοι θέλουμε να είμαστε, θα είμαστε πρωταγωνιστές ή θα υποστηρίζουμε ηθοποιούς στη ζωή μας; Αυτό το γεγονός το κάνει λίγο άβολο να διαβαστεί, γιατί παρατηρούμε πόσο παραμελούμε. Η ζωή είναι σύντομη, ποια θα είναι η στιγμή του προταγωνισμού σου;

0

Μέση ΑγγλίαBrexit drama

Συναρπαστικό μυθιστόρημα της πραγματικής ακτινογραφίας της αγγλικής κοινωνίας, τα βαθιά ρεύματα της ξενοφοβίας και την υποβάθμιση της μεσαίας τάξης που αισθάνονται χίλια μίλια μακριά από την φιλελεύθερη και παγκοσμιοποιημένη "ελίτ" του Λονδίνου. Μια ανάλυση της πορείας που οδήγησε στο Brexit μπορεί να διαβαστεί με ενδιαφέρον σε μια εποχή που παρόμοιες τάσεις εκδηλώνονται παντού.

0

ΜπελγκρέιβιαΚάτι ελαφρύ, από τον κόσμο του Downton Abbey.

Αντανακλά τέλεια την Αγγλία του 19ου αιώνα. Πολύ καλά αφηγημένο, διασκεδαστικό και εύκολο στην ανάγνωση. Αξιοσύστατο. Επικεντρώνεται στους αγώνες μεταξύ οικογενειών για την επίτευξη κοινωνικής κατάστασης και τίτλων.

0

Τα απομεινάρια μιας μέραςΜια διορατικότητα στη βαρετή ζωή ενός Μπάτλερ γεμάτο λύπη.

Ο κύριος χαρακτήρας κοιτάζει πίσω σε μερικές αναμνήσεις που αποδεικνύονται σημαντικές στιγμές της ζωής του, φαίνεται να στερείται εντελώς συναισθημάτων, αλλά απέχει πολύ από την αλήθεια. Ως μπάτλερ, έζησε το ρόλο του σε όλη του τη ζωή, πάντα με τον εαυτό του με ηρεμία και στάση, μερικές φορές στωικός και απαθής, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές.Το βιβλίο είναι μια ωδή στον αγώνα που αντιμετωπίζει ο καθένας μας για να σπάσει τα δεσμά των λανθασμένων αλλά βαθιά ριζωμένων αρχών. Το βιβλίο τελειώνει καλά, με μια λάμψη αισιοδοξίας, τονίζοντας ότι δεν είναι ποτέ πολύ αργά να είμαστε αισιόδοξοι ότι απομένει από την ημέρα.

0

Η πύλη των φιλοσόφωνΜια εισαγωγή στα κλασικά έργα της φιλοσοφίας

Το βιβλίο παρέχει μια επισκόπηση των σημαντικών φιλοσοφικών έργων. Αυτά αντιμετωπίζονται χρονολογικά το ένα μετά το άλλο. Στην περιγραφή των επιμέρους βιβλίων, δεν συζητείται μόνο το ίδιο το έργο, αλλά και ο συγγραφέας. Έτσι μαθαίνει κανείς κάποια βιογραφικά και μερικές φορές καταπληκτικά γεγονότα για τον Πλάτωνα, τον Αυγουστίνο, τον Καντ ή τον Λοκ. Εξετάζει επίσης τον αντίκτυπο των βιβλίων. την επιρροή τους στον κόσμο τότε και ακόμα και σήμερα.

0

Walden ή Η ζωή στο δάσοςΗ ζωή στο δάσος

Αυτό το βιβλίο αφορά ουσιαστικά τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας. Οι ανάγκες μας είναι τόσο λίγες, οι επιθυμίες μας είναι τόσο πολλές.

0

Η καρδερίναΠρόκληση σκέψης

Ένα ασυνήθιστο και συναισθηματικό μυθιστόρημα που προσελκύει τον αναγνώστη στο μυαλό του κύριου πρωταγωνιστή και αφηγητή καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει το θάνατο και τη ζωή. Απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις της τέχνης, καθώς μπαίνει σε μεγάλες λεπτομέρειες για ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών και έργων τέχνης. Αν και η κύρια ιστορία ακολουθεί το τραυματικό ταξίδι του κεντρικού χαρακτήρα από την εφηβεία μέχρι την ωριμότητα, ο συγγραφέας συνεχώς απομακρύνεται από την ιστορία για να προσθέσει σελίδες με λεπτές λεπτομέρειες σχετικά με τη τη διάθεση των χαρακτήρων, μια λεπτομερή ανάλυση των συναισθημάτων τους ή αναφέρεται σε προηγούμενα γεγονότα, προκαλώντας έτσι τον αναγνώστη να χάσει το νήμα. Είναι σαν να μην μπορεί να αποφασίσει - είναι ένα μυστήριο, μια ιστορία αγάπης ή ένα ψυχολογικό θρίλερ;

0

The Dress ThiefΑγάπη, πόλεμος και υψηλή ραπτική

Περιοχές του Παρισιού, οι άνθρωποι που ζουν, εργάζονται και αγαπούν εκεί, είναι όλα διασκορπισμένα σε όλες τις σελίδες αυτού του μαγευτικού βιβλίου. Αληθινοί άνθρωποι και μέρη σε συνδυασμό με φανταστικούς χαρακτήρες, κοιτάζοντας πίσω σε καιρό πολέμου, ενώ ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος σέρνεται κατά μήκος του ορίζοντα. Υπάρχει τόσο μεγάλη ιστορική και πολιτιστική ποικιλομορφία που πρέπει να το διαβάσετε αργά έτσι ώστε να απολαύσετε τα αξιοθέατα, τη μόδα, το ειδύλλιο, τη δεκαετία του 1930 εν καιρώ πολέμου.

0

Το φως ανάμεσα στους ωκεανούςΣτην έλξη των συναισθημάτων

Πώς είναι η ιστορία; Δεν θέλεις να σταματήσεις να διαβάζεις. Ένα μυθιστόρημα που σε αιχμαλωτίζει. Μαθαίνει κανείς πολλά για την επίπονη ζωή ενός φύλακα φάρου, για την πανίδα και τη χλωρίδα στο μοναχικό νησί φάρο στα ανοικτά της Αυστραλίας και πώς ακόμη και η μεγαλύτερη αγάπη μπορεί σχεδόν να σπάσει μέσα από ένα μόνο ψέμα. Πρόκειται για μητρική αγάπη, πόνο, τσιμπήματα συνείδησης, ενοχή και εξιλέωση: όλο το φάσμα των ανθρώπινων συναισθημάτων.

0

Ο ναυτικός χάρτηςΈνα συναρπαστικό ισπανικό μυστήριο.

Ο Arturo Perez-Reverte φέρνει τον πλούτο του παγκόσμιου πολιτισμού και της ιστορίας στο γράψιμο μυστηρίου. Είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία για μια αναζήτηση για ένα ισπανικό φορτηγό πλοίο και το θησαυρό που έφερε όταν βυθίστηκε στα ανοικτά των νοτιοανατολικών ακτών της Ισπανίας κατά τη διάρκεια της εμπλοκής μάχης το 1767. Η έρευνα λαμβάνει χώρα δυόμισι αιώνες αργότερα. Μερικές φορές η δράση λείπει και έχει ένα μέτριο ρυθμό , αλλά σας καλύπτει με την ατμόσφαιρα της ιστορίας που διαβάζετε.

0

Βιβλιομυστήρια: Εγκλήματα στον κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοπωλείωνΩραια συλλογή, ωραίες ιστορίες.

Otto Penzler έχει συγκεντρώσει εδώ δεκα ιστορίες μυστηρίου και εγκλήματος, το καθένα που σχετίζονται με τα βιβλία και τα βιβλιοπωλεία.

0

Το άρωμαΦανταστικό βιβλίο. Σε ταξιδεύει...

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο συμπεραίνεις ότι η μυρωδιά είναι κάτι που κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να της αντισταθεί!!

0

Το άρωμαΦανταστικό βιβλίο. Σε ταξιδεύει...

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο συμπεραίνεις ότι η μυρωδιά είναι κάτι που κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να της αντισταθεί!!

0

Στη χώρα των χρυσών ήλιωνΣυγκλονιστικό, καταπληκτικό, τέλειο!

Με το λιτό του ύφος περιγράφει τη ζωή των γυναικών του Αφγανιστάν όπου κυριαρχεί η αλαζονεία και η κατάργηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ζωντανές περιγραφές που σε πολλά σημεία ανατριχιάζουν. Οι προσδοκίες, τα όνειρα, η σκληρή πραγματικότητα, η θλίψη, ο αγώνας για ελευθερία, η υποταγή, και στο τέλος η λύτρωση.

0

Δεν πάω πουθενά με ξένους!Ωραία προσέγγιση του θέματος

Προσεγγίζει ένα δύσκολο θέμα με όμορφο τρόπο και βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν απλά αλλά αναλυτικά τη διαφορά μεταξύ ξένων και οικογένειας!

0

ΟΙΚΟΝΟΜΙΞ, Πώς τρέχει (και πώς σέρνεται) η οικονομίαΠεριεκτικό και σύντομο

Είναι μια πολύ καλή επιλογή για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει βασικούς οικονομικούς όρους και έννοιες γρήγορα κι εύκολα.

0

Μαντάμ ΜπατερφλάιΈργο τέχνης!!!!!!!

Είναι ένα κλασσικό έργο βασισμένο στην ομώνυμη όπερα του Τζάκομο Πουτσίνι, αποτυπωμένο με απίστευτα σχέδια και χρώματα!!!! Εν ολίγοις, είναι μια εκδοτική επένδυση!!!

0

Η ανησυχία της ΡούμπιΩραία προσέγγιση του θέματος

Πρόκειται για μία πολύ όμορφη ιστορία που διδάσκει στο παιδί να μοιράζεται τις ανησυχίες του.

0

Σετ: Ο λαβύρινθος των πνευμάτων (Τόμος 1ος και 2ος)Ένα πολύ ωραίο κι ευχάριστο βιβλίο

Είναι πολύ ανθρώπινο και τρυφερό μα συνάμα σκληρό και σκοτεινό. Για μια ακόμη φορά μας μεταφέρει στη μαγευτική Βαρκελώνη της εποχής του Φράνκο, όπου με γλαφυρότητα, μεστό και ρέοντα λόγο σκιαγραφεί τη ζωή και τις περιπέτειες των γνωστών μας και νέων ηρώων και εν τέλει τη δικαίωση που τους περιμένει.

0

Δον Κιχώτης (Α' τόμος)Κλασικό και διαχρονικό

Ένα από τα σπουδαιότερα λογοτεχνικά επιτεύγματα είναι αδιαμφισβήτητα ο Δον Κιχώτης. Ένα πολυδάπανο έργο, πλούσιο σε αφήγηση και απολαυστικά περιστατικά που σου κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

0

ΕκδίκησηΣυγκλονιστικό και καθηλωτικό επίσης

Ένα από τα κορυφαία βιβλία της ελληνικής πεζογραφίας που δεν θες να τελειώσει ποτέ. Μια γεμάτη ιστορία με δυνατές περιγραφές, συναίσθημα που ξεχειλίζει, ζωντανές εικόνες, δάκρυα. Ένα βιβλίο από την πιο όμορφη τριλογία που έχουν περάσει από τα χέρια μου.

0