Reviews

67

Followers

12

Following

11

Βιβλία

2

Reviews

67

Followers

12

Following

11

Αγαπημένα βιβλία

2

Reviews

Κανονικοί άνθρωποιΚανονικοί άνθρωποι

Μία σχέση που δοκιμάστηκε στο χρόνο και τα κοινωνικά πρέπει. Η Rooney κατόρθωσε να χτίσει δύο χαρακτήρες με ιδιόμορφη δυναμική, οι οποίοι ισορροπούν ανάμεσα στα πραγματικά τους θέλω και την κοινωνική κριτική. Η γραφή της ανάλαφρη και ευανάγνωστη χωρίς μεγάλες κορυφώσεις και ιδιαίτερες τεχνικές.

1

Μαντάμ ΜποβαρίΜαντάμ Μποβαρί

Ο Flaubert σπάει το κατεστημένο της εποχής του 19ου αιώνα και ρίχνει τη γυναίκα από το βάθρο της σεμνοτυφιάς και της ηθικολογίας. Τοποθετεί την ιστορία σε μια γαλλική επαρχία όπου κυριαρχούν τα κοινωνικά πρέπει. Η ηρωίδα επαναστατεί και σπάει τον κλοιό αφού δεν αντέχει πια τον γάμο και την ζωή της και αποφασίζει να ακολουθήσει της ορέξεις της, γεγονός που την οδηγεί στη μοιχεία. Το βιβλίο αυτό θεωρήθηκε ανήθικο, λογοκρίθηκε και οδήγησε τον Flaubert σε δική. Είναι ένα ρεαλιστικό μυθιστόρημα με έντονα φεμινιστικά στοιχεία. Ωστόσο το σκανδαλώδες της υπόθεσης κατέστησε το βιβλίο ανάρπαστο μέχρι και σήμερα.

1

ΦιρντάουςΦιρντάους

Η Φριντάους έρχεται να υπενθυμίσει ότι δεν έχουν αλλάξει ακόμα τα δεδομένα για τα δικαιώματα του γυναικείου φύλου. Δίνει μάχη για την κατάκτηση της προσωπικής της ελευθερίας. Είναι μια σκληρή διήγηση χωρίς μεγάλη έκταση, γεμάτη βία και πόνο.

1

Επαναστατικές μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίναςΕπαναστατικές μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίνας σας

Μία συμπυκνωμένη αποτύπωση της πάλαι ποτέ ελληνικής γενιάς, η οποία έρχεται σε σύγκρουση τόσο με τη νέα γενιά όσο και με την ίδια την κοινωνία και την πολιτική κυβέρνηση. Βιβλίο μικρό, γραμμένο σε διαλόγους αφού παιζόταν για 2 χρόνια στην πειραματική σκηνή του Εθνικού. Ωστόσο, ακόμα κι αν έχεις δει την παράσταση αξίζει να θυμηθείς αυτό το έργο και να το διαβάσεις. Στους χαρακτήρες θα εντοπίσεις πολλά αναγνωρίσιμα και οικεία στοιχεία του περιβάλλοντος σου. Είναι καλογραμμένο, με πολλά κοινωνικά μηνύματα που σου δίνουν τροφή για σκέψη καθώς υπάρχει επιρροή από πραγματικά γεγονότα. Υπάρχουν σουρεάλ καταστάσεις με τις οποίες για κάποιο λόγο ταυτίζεσαι πιθανόν λόγω της <<πατριωτικής>> συνείδησης και κουλτούρας. Έξυπνη γραφή με άποψη και εκφραστικότητα.

1

Η σονάτα του σεληνόφωτοςΗ Σονάτα του Σεληνόφωτος

Παρουσιάζεται σαν ένα σκηνοθετημένο θεατρικό. Είναι σαν μία εξομολόγηση, μία αναδρομή στο πέρασμα της ζωής, από την νεότητα στο γήρας. Υπάρχει αυτή η μελαγχολία των αναμνήσεων, της φθοράς και της μοναξιάς. Μία ποιητική σύνθεση για την οποία, ο Γιάννης Ρίτσος έλαβε το κρατικό βραβείο.

2

Το μονόγραμμαΜονόγραμμα

Αναμφίβολα, ευρέως γνωστό ποιητικό ορόσημο. Οι λέξεις αποτυπώνονται με ένα λιτό και λυρικό τρόπο. Εκφράζει το μεγαλείο του έρωτα, την απαράμιλλη αγάπη, την ανιδιοτέλεια, την απόλυτη συνύπαρξη, τον πόνο του αποχωρισμού και το πένθος, "πως αλλιώς, αφού αγαπιούνται οι άνθρωποι".

1

Η άλλη ΓκρέϊςΗ Άλλη... Γκρέϊς

Η Άτγουντ δημιούργησε ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα μυστηρίου και εποχής όπου έχει καταφέρει να δώσει τέτοια διάσταση στην πλοκή και την ψυχογραφία των χαρακτήρων, που μέχρι το τέλος ανυπόμονα θέλεις να ανακαλύψεις την ενοχή. Επιπλέον, όπως και με την ιστορία της θεραπαινίδας, το βιβλίο μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη με μία επιτυχημένη μίνι σειρά επεισοδίων στο Netflix.

1

Μικρά ΑγγλίαΜικρά Αγγλία

Εξαιρετική και ευφάνταστη γραφή. Έντονα περιγραφικό βιβλίο γεμάτο εικόνες. Έχει κατορθώσει να πλάσει με τέτοιο αριστοτεχνικό τρόπο τους ήρωες που άλλωτε τους δικαιώνεις και άλλωτε τους καταδικάζεις, στο τέλος όμως δεν μπορείς να κρίνεις κανένα και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιο είναι το τραγικό πρόσωπο της ιστορίας καθώς όλοι πλήρωσαν το τίμημα των πράξεων τους χωρίς να έχουν πράξει ξεκάθαρα αυτόβουλα.

2

Νυχτερινή ακρόασηΝυχτερινή Ακρόαση

Έχοντας διαβάσει την Αστραδενή, ο πήχης ήταν πολύ υψηλά. Εδώ πρόκειται για μια ιστορία αγάπης χωρίς ιδιαίτερες κορυφώσεις και με απλό μοτίβο γραφής.

3

Νέες αθηναϊκές ιστορίεςΑθηναϊκές ιστορίες

Μικρά διηγήματα που έχουν μικρό σημείο αναφοράς την Αθήνα, δεν το καθιστά όμως αυτό τόσο ενδιαφέρον, όσο η γραφή του Χρήστου Βακαλόπουλου. Η επιλογή των λέξεων και η σύνδεση τους. Υπάρχει μια ρομαντική και κάπως νοσταλγική διάθεση, σε κάποιες χαρακτηρισμένες ως σουρεαλιστικές ιστορίες το νόημα βρίσκεται πίσω από τις λέξεις και αυτό εμένα με έκανε να το αγαπήσω λίγο παραπάνω.

1Τώρα να δούμε εσείς τι θα κάνετε

Ένα συγκεντρωτικό έργο με ποιητικές συλλογές, αδημοσίευτα ποιήματα και σημειώσεις. Τι μπορεί να πει κανείς για την Κατερίνα Γώγου, αντισυμβατική, σαν αερικό έχοντας την ελπίδα της αλλαγής. Η πολιτική και η κοινωνική συνείδηση της αντανακλά στο έργο της, και αναδύεται η γλυκιά μελαγχολία της ματαιότητας.

1Μαρία Νεφέλη

Ποιητικό έπος. Υπερεαλιστικό, με μια εναλλαγή μεταξύ της "Μαρίας Νεφέλης" και του "Αντιφωνητή". Μαγευτικό, γεμάτο πάθος και έρωτα, θλίψη και ομορφιά. Λείπει πολύ από τα ράφια των βιβλιοπωλείων, αφού για πολύ μεγάλο διάστημα είναι εξαντλημένο.

1

Η πανούκλαΠανούκλα

Μία επιδημία που εξαπλώνεται ξαφνικά και η κοινωνία καλείται να την αντιμετωπίσει. Κύρια χαρακτηριστικά ο φόβος, ο αποχωρισμός και η επιβίωση. Ο Καμύ καταφέρνει να μεταφέρει το χρονικό των γεγονότων και τα συναισθήματα των χαρακτήρων ενώ ταυτόχρονα είναι μια καλογραμμένη έκδοση που αξίζει πραγματικά να διαβαστεί. Ένα κλασικό διαχρονικό έργο και αναμφίβολα πιο επίκαιρο από ποτέ.

1

ΑπαρατήρητοιΑπαρατήρητοι

Πολύ έξυπνη ιδέα. Μικρά διηγήματα, με ήρωες εργαζόμενους που παρουσιάζουν το τι αντιμετωπίζουν στο αντικείμενο της δουλειάς τους και στην επαφή τους με τον κόσμο. Καταλαβαίνω την απλότητα της σύνταξης που μεταφέρεται σαν μαρτυρίες των ίδιων των εργαζομένων, αλλά σίγουρα θα το απογείωνε ένα πιο σμιλεμένο, μυθιστορηματικό κείμενο.

1Η αγάπη άργησε

Μια πατριαρχική οικογένεια όπου οι κόρες καλούνται να συμμορφοθούν και να υποταχθούν στα πρέπει του πατέρα και τις κοινωνικές συμβάσεις. Εκεί που η οποιαδήποτε επιθυμία του γυναικείου φύλου και η διαφορετικότητα κρίνονται αυστηρά και η ελευθερία απαγορεύεται. Είναι ένα από τα βιβλία που άφησε στίγμα στην ελληνική λογοτεχνία τόσο για τα νοήματα που μεταφέρει όσο και για την έντονη πλοκή του τόσο που μεταφέρθηκε σε τηλεοπτική σειρά και θέατρο.

1

... Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίςΣυγκλονιστικό

Πρόκειται για μια αυτόβιογραφία του Χρόνη Μίσσιου για όλα όσα έζησε πριν και ενώ βρισκόταν στην εξορία την μεταπολεμική περίοδο. Φαίνεται ότι υπήρξε άνθρωπος σκεπτόμενος, η γραφή του γλυκιά και τρυφερή ενώ περιγράφει τα πιο σκληρά κι απάνθρωπα βασανιστήρια που έζησε. Τα συναισθήματα που αναβλύζουν πολλά και δύσκολα.

1Το 10

Δεν γίνεται να μην αγαπήσεις το 10. Δημιουργεί μια ατμόσφαιρα νοσταλγίας. Διαδραματίζεται στον Πειραιά σε ένα παλιό εργοστάσιο που φιλοξενεί οικογένειες και ανθρώπους, με πάθη, θέλω και όνειρα, που προσπαθούν να αποδιώξουν και να ανταπεξέλθουν στη φτώχεια. Υπάρχει έντονη πλοκή, αγάπη, φιλία, πίκρα και χωρισμοί. Οι χαρακτήρες και οι ιδιότητες τους έχουν άψογη δομή σε μια τοποθεσία που σκιαγραφούνται οι συνήθειες και ο τρόπος ζωής της εποχής του '50. Ένα μυθιστόρημα κειμήλιο στην ελληνική λογοτεχνία.

1

Το όνειρο της κόκκινης κάμαραςΤο όνειρο της κόκκινης κάμαρας

Περίμενα ανυπόμονα την έκδοση του, όντας ένα από τα πιο κλασικά έργα της κινέζικης λογοτεχνίας. Ωστόσο αν και κάποια σημεία είναι σχεδόν παραμυθένια και εντυπωσιάζουν τον αναγνώστη με δυσκόλεψε απίστευτα πολύ το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλά ονόματα και παραλλαγές ονομάτων των χαρακτήρων που καθιστούν σχεδόν ανυπόφορη την ανάγνωση του.

1

Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλάΣου φτιάχνει τη μέρα

Δύσκολα βρίσκεις ένα τέτοιο καλό χιουμοριστικό βιβλίο. Αυτοσαρκαστικός, με έξυπνο χιούμορ, παραδίδει μικρές απολαυστικές ιστορίες που πραγματικά σου φτιάχνουν τη διάθεση. Διαβάζοντας το στο μετρό, δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα χαμόγελα και τα γέλια καθώς έβγαιναν αυθόρμητα σε κάθε σελίδα.

1

Νεαρό άσπρο ελάφιΝουάρ

Περισσότερο μου έκανε εντύπωση η θεματική του βιβλίου καθώς είχα συντονιστεί με τα κοινωνικά και βιογραφικά θέματα που καταπιάνεται συνήθως ο συγγραφέας. Ωστόσο δεν ήταν κακή ή απόπειρα ενός νουάρ μυθιστορήματος. Συνεχίζει με γλαφυρή και χειμαρωδή ροή του λόγου να σε συναρπάζει.

1

Τι ωραίο πλιάτσικο!Πλιάτσικο

Ο Τζόναθαν Κόου παραδίδει ένα όχι απλά κοινωνικό και πολιτικό μυθιστόρημα, καθώς δεν εστιάζει μόνο στη θητεία Θάτσερ και το οικονομικό πολιτικό αντίκτυπο αλλά εμβαθύνει στην ψυχογραφία και τη δομή των εκκεντρικών χαρακτήρων με έντονες περιγραφές και βρετανικές χιουμοριστικές αναφορές. Χαρακτηριστική και απολαυστική γραφή.

2

Το χρονικό του έρωταΤο χρονικό του έρωτα

Η αφήγηση ξεκινάει από την γνωριμία ενός ζευγαριού και συνεχίζει με τη σχέση, τη συμβίωση, το γάμο και την απόκτηση παιδιών. Σε κάθε στάδιο υπάρχει σχολιασμός για τις προβληματικές που προκύπτουν και την προσπάθεια που χρειάζεται μια σχέση για να αντέξει στον χρόνο πέρα από τις ρομαντικές κοινοτυπίες. Ενώ είναι ένα μυθιστορηματικό βιβλίο παρουσιάζει φιλοσοφικά και δοκιμιακά στοιχεία.

1

Το κουκλόσπιτοΤο κουκλόσπιτο

Σου δημιουργεί την αίσθηση ότι διαβάζεις ένα αστυνομικό μυθιστόρημα εποχής καθώς μέχρι το τέλος σε κρατάει σε αγωνία. Εκτός από το πανέμορφο εξώφυλλο, είναι ατμοσφαιρικό και έχει πολύ έξυπνη πλοκή.

1

ΜεσοτοιχίαΤο κομμάτι που λείπει

Είναι ένα από τα must read βιβλία. Με μια απλή και minimal εικονογράφηση καταφέρνει να περάσει το πιο όμορφο μήνυμα για την διαφορετικότητα και την προσωπική ανέλιξη.

1

Ο πότηςΟ πότης

Μία ρεαλιστική ιστορία γεμάτη καταπιεσμένα συναισθήματα. Ένας απογοητευμένος άνθρωπος από τον ίδιο του τον εαυτό, τη γυναίκα του, τη δουλειά του, τη ζωή του. Είναι ένα άψογο ψυχογράφημα.

2

Η θλίψη είναι ένα πράγμα με φτεράΗ θλίψη είναι ένα πράγμα με φτερά

Θυμίζει αρκετά Edgar Allan Poe. Δημιουργεί μια ατμόσφαιρα συγκίνησης και θλίψης. Πολύ δυνατό βιβλίο σε βάζει αντιμέτωπο με το πένθος και την απώλεια.

2

Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμεΌλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε

Παρακολουθούμε εναλλάξ τις ζωές δύο παιδιών που ζουν τον Β' παγκόσμιο πόλεμο στην Γερμανία και τη Γαλλία. Η ροή του βιβλίου και η πλοκή είναι ευρηματική καθώς ανά δύο σελίδες οι ιστορίες εναλάσσονται. Ταυτόχρονα, η μετάφραση και το λεξιλόγιο είναι πολύ προσεγμένα. Ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες, τη θλίψη του πολέμου, και την ανθρωπιά.

1

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφιαΌταν σκοτώνουν τα κοτσύφια

Αν πέσει στα χέρια σου η συγκεκριμένη έκδοση και τη ξεφυλλίσεις, ακόμα κι αν έχεις διαβάσει το κορυφαίο έργο της Harper Lee, δεν έχεις παρά να τη λατρέψεις και να ξεκινήσεις να τη διαβάζεις από την αρχή. Η προσαρμογή και η επιμέλεια είναι πάρα πολύ προσεγμένα και η εικονογράφηση του Fred Fordham δίνουν πνοή στην φαντασία και υπέροχη αισθητική. Είναι ένα βιβλίο που αξίζει να έχεις στην βιβλιοθήκη σου.

1

Σπίτι σε τάξη Ζωή σε τάξηΣπίτι σε τάξη Ζωή σε τάξη

Κάποια στιγμή εμφανίστηκε στη ζωή μας ή Marie Kondo, και κάπως όλοι καχύποπτα την υποτιμήσαμε. Ωστόσο, αν διαβάσεις λίγες σελίδες καταλαβαίνεις ότι μπορείς να κάνεις λίγο πιο εύκολη τη ζωή σου με μικρές αλλαγές στον τρόπο που συμπεριφέρεσαι στον χώρο και τα πράγματα σου.

1

Το δώρο 2Το Δώρο 2

Στην αρχή μου θύμιζε πολύ το μοτίβο του Μπουκάι, ωστόσο ο Ξενάκης έχει κατορθώσει να φέρει αυτές τις μικρές ιστορίες στη ζωή και την δική μας κοινωνική πραγματικότητα, που σε κάνουν να ταυτίζεσαι, να προβληματίζεσαι και τέλος να έχεις μια ξεχωριστή θέση για αυτά τα δύο βιβλία. Συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πωλήσεων και όχι αδίκως καθώς η δεύτερη κυκλοφορία είναι καλογραμμένη και σου προσφέρει το ίδιο δέος καθώς δεν υστερεί της πρώτης.

2

ΙκιγκάιΙκιγκάι

Η ιαπωνική κουλτούρα έχει γίνει μόδα και αυτό το βιβλίο έρχεται για να το επιβεβαιώσει. Iki σημαίνει ζωή και gai αξία. Περιέχει 10 κανόνες/συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να δώσεις αξία στην ζωή σου. Κάποια από αυτά μοιάζουν με tips αυτό βοήθειας και κάποια είναι τόσο απλά και χρήσιμα που μπορούν να σε κάνουν να σκεφτείς λίγο διαφορετικά την ζωή και την καθημερινότητα σου.

1

Ο ΣτόουνερΣτόουνερ

Καλογραμμένο με εξαιρετική μετάφραση και επιμέλεια. Ο λόγος και οι περιγραφές του Williams ξεπερνούν το ανιαρό της υπόθεσης, ενώ κατορθώνει να σε κάνει να νιώσεις συμπάθεια για τον κεντρικό χαρακτήρα ο οποίος έχει εγκλωβιστεί σε μια άχαρη ζωή χωρίς να διεκδικεί τα θέλω του.

1

Η συναισθηματική νοημοσύνηΣυναισθηματική νοημοσύνη

Το ιδανικό βιβλίο για να μάθεις με ποιο τρόπο αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος τα ερεθίσματα που δέχεσαι και τις λειτουργίες του. Μέσα από αληθινά περιστατικά και επιστημονικές έρευνες θα καταλάβεις πως τα συναισθήματα όπως ο φόβος, ο θυμός, η χαρά και η λύπη επιδρούν στον εγκέφαλο και τη συμπεριφορά μας. Ευκολοδιάβαστο και εξαιρετικά ενδιαφέρον.

1

ΓυναίκεςΓυναίκες

Σαρωτικός, μια ζωή στο έπακρο. Αλκοολικός, έξοδα, αδιέξοδα, και γυναίκες πολλές γυναίκες. Διαβάζοντας το δεν μπορούσα να καταλήξω αν όντως επικρατεί μισογυνισμός ή απίστευτη λατρεία για το γυναικείο φύλο. Επικρατεί μία παραζάλη, από την μία αποτυχία στην άλλη, βωμολοχίες και σεξουαλικότητα.

2Τα δικά μας χρόνια

Αν έχεις αγαπήσει κάποιο βιβλίο του Μάρκες τότε θα λατρέψεις κι αυτό το βιβλίο. Ο Γκαλάν γράφει στα πλαίσια του μαγικού ρεαλισμού, μέσα από αυτό το βιβλίο θα δεις να ξετυλίγονται σαν παραμύθι 100 χρόνια ιστορίας του Ελ Σαλβαδόρ. Επιπλέον θα συναντήσεις κακοτυχία, θανάτους, μοναξιά, αγάπη, όνειρα και πολύ πίστη.

1

Καλοί οιωνοίΑπίστευτο χιούμορ

Αγαπημένο βιβλίο! Ένας άγγελος, ένας δαίμονας, ένας νεογέννητος διάολος στη Γη και η Αποκάλυψη πλησιάζει με καυστικό χιούμορ, σκληρές αλήθειες και δεξιότεχνη γραφή από τους δύο συγγραφείς φαντασίας κορυφαίους του είδους!

1

Η Φάρμα των ΖώωνΔιαχρονικό

Από τα διαχρονικότερα βιβλία, η τέλεια κοινωνική πολιτική αλληγορία, η υπεροχή του ισχυρότερου και οι αδυναμίες των κατώτερων κοινωνικών τάξεων. Κλασικό και ευκολοδιάβαστο.

1

Αγαπητέ ΘεέMust read

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο αναθεωρείς όλα τα δεδομένα της ζωής σου σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι. Τόσο αληθινό, τόσο γλυκόπικρο, βαθιά συγκινητικό.

1

Μικρό χρονικό τρέλαςΜικρό χρονικό τρέλας

Μία αυτό σαρκαστική αυτό βιογραφία. Όταν έχεις πια διαβάσει αρκετά βιβλία του Κορτώ αρχίζει να υπάρχει κάπου εκεί μια σχέση αγάπης συγγραφέα αναγνώστη. Βιβλίο εξομολόγηση, νιώθεις σαν εισβάλεις σε κάτι προσωπικό αλλά η αίσθηση του χιούμορ ελαττώνει την σοβαρότητα του θέματος, κάνοντας σε να το διαβάσεις πιο ευχάριστα.

1

Ο φοίνικαςΟ φοίνικας

Βασικός άξονας ο έρωτας της Εύας Πάλμερ και του Αγγελου Σικελιανού. Βλέπουμε ιστορικά στιγμιότυπα και πρόσωπα, που έχουν διαμορφώσει την Ελλάδα του σήμερα. Ο αγαπημένος Χωμενίδης όπως πάντα παραθέτει ένα μυθιστόρημα με ευγλωττία, που διαβάζεται γρήγορα και με αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή έως το τέλος.

1

ΟξυγόνοΟξυγόνο

Ένα μυθιστόρημα έκπληξη, νοσταλγικό, πολλές φορές αστείο και συγκινητικό. Έχει πολλές εντάσεις και κορυφώσεις που σε κρατούν καθηλωμένο, διαβάζεται σε μια μέρα!

1

Μπλε υγρόΜπλε υγρό

Μια συλλογή από διηγήματα, που έρχονται να θέσουν σύγχρονα κοινωνικά ερωτήματα. Νεανικό και σύγχρονο, μια εναλλακτική ματιά σε καθημερινά γεγονότα.

1

Τα τάπερ της ΑλίκηςΤα τάπερ της Αλίκης

Εικόνες από μία Αθήνα που λείπει σε όλους. Ενδιαφέρουσα πλοκή και έντονα κοινωνικά μηνύματα Ίσως μια υπερβολή στην πλοκή των γεγονότων της εποχής με την βασική ιστορία του βιβλίου, αλλά καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον.

1

ΠρωτόλειοΠρωτόλειο

Σύγχρονο, ερωτικοί και νεανικοί προβληματισμοί, ωστόσο το μοτίβο επαναλαμβάνεται χωρίς ιδιαίτερες κορυφώσεις. Αν όμως θες να διαβάσεις κάτι ανάλαφρο είναι ωραία επιλογή.

1

Υπό το φως των όσων γνωρίζουμεΥπό το φως των όσων γνωρίζουμε

Είναι ένα βιβλίο που συνδυάζει την πλοκή του κεντρικού χαρακτήρα με ιστορία, επιστήμη και φιλοσοφία. Υπέροχο ανάγνωσμα πάρα τον όγκο του, διαβάζεται πολύ ευχάριστα.

1

Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντάΕξαιρετικά δυνατά απίστευτα κοντά

Δύσκολα σε απογοητεύει ο Foer. Όταν βγήκε η επανέκδοση χάρηκα Ιδιαίτερα καθώς ήταν εξαντλημένο για πολύ μεγάλο διάστημα. Ευρηματική αφήγηση από τα μάτια ενός παιδιού που καλείται να έρθει αντιμέτωπο με τα γεγονότα, με το πένθος και την απώλεια, με συγκίνηση και χιούμορ. Εξαιρετικό.

1

Πώς φιλιούνται οι αχινοίΠως φιλιούνται οι αχινοί

Πολύ ιδιαίτερο βιβλίο, αφαιρετικό και όμως πολύ συγκεκριμένο. Αλληγορικό σχεδόν ποιητικό και πολύ ανθρώπινο. Καλοκαίρι στην Αθήνα και παρακολουθούμε τις ζωές κάποιων Αθηναίων που ζουν την παραζάλη. Θα ήθελα να δω νέα κυκλοφορία από την Αλεξάνδρα Κ..

1

ΝίκηΝίκη

Αναμφίβολα είναι ένα βιβλίο που μπορεί να σε συνεπάρει. Εικόνες από την Ελλάδα του 20ου αι., από την Αριστερά της Ελλάδας και βέβαια με μια πλοκή που δεν σε αφήνει αδιάφορο, θέλεις να παρακολουθήσεις έως το τέλος την πορεία της ιστορίας όπως ξετυλίγεται.

2

Ιστορία χωρίς όνομαΙστορία χωρίς όνομα

Μεταφερόμαστε στην Ελλάδα του 20ού αιώνα, ένα μυθιστόρημα βασισμένο στις βιογραφίες των πρωταγωνιστών μας αφηγείται την αγάπη που έμεινε στην ιστορία. Διαβάζεται ευχάριστα, η πλοκή κρατάει το ενδιαφέρον.

1

Σκακιστική νουβέλαΣκακιστική Νουβέλα

Ένα ιδιαίτερο μικρό λογοτεχνικό βιβλίο. Μία διήγηση για το που μπορούν να φτάσουν τα όρια του ανθρώπινου μυαλού.

1Χαστουκόψαρα

Κυνικό, ρεαλιστικό και εθιστικό! Τρελή πλοκή, ιδιαίτερη γραφή, με χιούμορ, αξίζει κάνεις να το διαβάσει.

1

Η ιστορία ενός γάμουΙστορία γάμου

Σαφώς το βιβλίο είναι πολύ καλύτερο από την οσκαρική ταινία. Οι περιγραφές είναι περισσότερο γλαφυρές, και αποδίδουν πιο έντονα τα συναισθήματα.

2

Δέντρα πολλά δέντραΔέντρα, πολλά δέντρα

Είναι εξαιρετικό βιβλίο, η σχέση μαμάς και κόρης, η ζωή, ο αποχωρισμός με αγάπη και χιούμορ. Είναι τρομερά συγκινητικό.

1

Το βιβλίο της ΚατερίναςΤο βιβλίο της Κατερίνας

Δυνατό και αρκετά δύσκολο συναισθηματικά. Μια βιογραφία με έντονες καταστάσεις και ιδιαίτερο Black humor. Από τα αγαπημένα μου του Κορτώ.

1

Γράμμα στον ΚωστήΓράμμα στον Κωστή

Είναι ένα βραβευμένο πολύ όμορφο και συγκινητικό βιβλίο, ένα γράμμα γλυκόπικρο. Μια ζωή, μια αγάπη, μια συντροφιά.

1

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΝΕΣΤΩΣΙστορικός Ενεστώς

Πολύ δυνατό βιβλίο, μικρά διηγήματα-ιστορίες που προκαλούν έντονα και συγκινητικά συναισθήματα.

1

ConfiteorConfiteor

Εξαιρετικό! Η πλοκή και όλη η τεχνοτροπία του συγγραφέα κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και ειδικά το τέλος προσφέρει την τέλεια λύτρωση. Λογοτεχνικό έργο σταθμός.

1

Στον κήπο του Επίκουρου- αφήνοντας πίσω τον τρόμο του θανάτουΟ κήπος του επίκουρου

Κύριο θέμα του το πένθος. Όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τον φόβο του θανάτου και το βιβλίο αυτό πραγματεύεται αυτήν την ανάγκη. Ειναι μια πολύ καλή μελέτη του γνωστού ψυχαναλυτή, συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όποιον τον ενδιαφέρει η θεματική.

1

Να σου πω μια ιστορίαΝα σου πω μια ιστορία

Μικρές ιστορίες, που σε κάνουν τα ταυτιστείς και να προβληματιστείς. Το πρώτο βιβλίο του Μπουκάι που δημιούργησε ένα τεράστιο αναγνωστικό κοινό και ένα συγγραφικό ψυχολογικό ρεύμα. Είναι εκπληκτικό!

1

ΠερίγραμμαΠερίγραμμα

Στο πρώτο μέρος της τριλογίας εντυπωσιάστηκα με την τεχνοτροπία και τα λογοτεχνικά παιχνιδίσματα της συγγραφέως, όπου μέσα από τις ιστορίες των δεύτερων χαρακτήρων μαθαίνουμε για την ιστορία της πρωταγωνίστριας, θα ήθελα να διαβάσω τα επόμενα μέρη.

1

Το πορτραίτο του Ντόριαν ΓκραίυΤο πορτραίτο του Ντόριαν Γραίυ

Ευφάνταστο, η ιδέα και μόνο δημιουργεί τεράστιο ενδιαφέρον. Η ανάγκη αυτή του ανθρώπου να παραδοθεί στα πάθη του ηδονικά σε κάνει να αμφιταλαντευέσαι σε όλο το βιβλίο αν αξίζει τελικά να τα χάσεις όλα για ένα πάθος. Μου άρεσε πάρα πολύ, και δικαίως μεταφέρθηκε κινηματογραφικά.

1

Οι δύστυχες πουτάνες της ζωής μουΈρωτας

Ο Μάρκες εξυμνεί τον έρωτα, αυτόν που δεν έχει ηλικία, τον θαυμασμό και το πάθος που μπορεί να νιώσει κάποιος για αυτόν που επιθυμεί χωρίς να τον απαξιώνει με αισχρότητα. Από τα κορυφαία 100 χρόνια μοναξιά και τον έρωτα στα χρόνια της χολέρας, ο Μαρκες δεξιότεχνα έχει προσφέρει έργα σταθμούς στους αναγνώστες.

2

Θαυμαστός καινούργιος κόσμοςΘαυμαστός καινούργιος κόσμος μας

Ένα βιβλίο δυστοπικό, σου δημιουργεί το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης. Θέτει ερωτήματα περί κοινωνικής ανισότητας και της εξέλιξης της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας. Ευκολοδιάβαστο, και απίστευτα επίκαιρο.

1

Ο ξένοςΟ ξένος

Ένα βιβλίο ύμνος στην ανθρώπινη ελευθερία και ύπαρξη. Στην ελευθερία της έκφρασης και του αισθήματος. Ο Καμύ χαρακτηρίζεται από την αμεσότητα της γραφής του. Βιβλίο που δεν σε κουράζει αλλά σε προβληματίζει με τα έντονα κοινωνικά και ανθρώπινα νοήματα.

2

Ο καλόγεροςΣκανδαλώδες

Η μία διήγηση διαδέχεται και συμπληρώνει την άλλη, ένα σκάνδαλο γεμάτο ανατροπές. Ιστορία εποχής γεμάτη αγωνίες, πάθη, ίντριγκα και μεταφυσικές ανησυχίες. Δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου.

3

Ιδού εγώΠολύ καλό!

Μία οικογενειακή ιστορία, ενός ζευγαριού από την πρώτη γνωριμία, την κοινή ζωή έως τον χωρισμό. Κοινωνικό, δυνατοί χαρακτήρες, ενώ ταυτόχρονα γίνεται μεγάλη αναφορά στην κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των Εβραίων κυρίως της Αμερικής, γεγονός που μπορεί να κουράσει λίγο, αλλά σίγουρα κερδίζει το ενδιαφέρον!

1

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδεςMust read

Ένα βιβλίο έκπληξη, γεμάτο συγκίνηση και εικόνες από την φύση, οι περιγραφές είναι τόσο γλαφυρές που νιώθεις τον αέρα της θάλασσας, και το φως του ήλιου, ενώ ταυτόχρονα τα συναισθήματα είναι τόσο έντονα και η πλοκή σε κάνει να μη θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου.

3