Reviews

33

Followers

1

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

33

Followers

1

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

VIOLET BENT BACKWARDS OVER THE GRASSΕξαιρετικό!

Η Lana Del Rey, είναι γνωστή για την εξαιρετική γραφή της και έχει γίνει αντιληπτό μέσα από τα τραγούδια της. Τολμά να "μπει" και στα νερά της ποίησης και το αποτέλεσμα είναι επίσης τρομερό. Προσωπικές ιστορίες με συναίσθημα που σε ταξιδεύουν. Συνιστάται ανεπιφύλακτα.

0

Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι (Μεταίχμιο pocket)Εξαιρετικό

Ένα απίστευτο βιβλίο πέρα από κάθε ταμπού που σε προβληματίζει και σε κάνει να σκεφτείς λίγο παραπάνω.

1

Ματωμένα χώματαΑριστούργημα

Ένα βιβλίο τόσο σημαντικό στις μέρες μας όσο κανένα. Επίκαιρο, συγκλονιστικό και άρτιο .Από αυτά που επιβάλλεται να διαβάσει κανείς μια -τουλάχιστον- φορά στη ζωή του.

1

Ο πενηντάρηςΕξαιρετικό

Μια υπέροχη ιστορία του μεγάλου γερμανού συγγραφέα με πολλούς προβληματισμούς πάνω στην οικογένεια, στο γήρας και στην φθορά. Με πολλές "αναφορές" σε αρχαιους και νεότερους φιλοσόφους.

0

Ο πενηντάρηςΕξαιρετικό

Μια υπέροχη ιστορία του μεγάλου γερμανού συγγραφέα με πολλούς προβληματισμούς πάνω στην οικογένεια, στο γήρας και στην φθορά. Με πολλές "αναφορές" σε αρχαιους και νεότερους φιλοσόφους.

0

Το Παιδί από το ΚολοράντοΜέτριο

Έχοντας στο μυαλό σου τα υπόλοιπα εξαιρετικά βιβλία του συγγραφέα πραγματικα απογοητεύεσαι με το συγκεκριμένο βιβλίο. Μέτριο και σχεδόν ανολοκλήρωτο.

0

Πρόσκληση σε φόνοΥπέροχο

Τα περισσότερα βιβλία της είναι εξαιρετικά και το συγκεκριμένο δεν αποτελεί εξαίρεση. Δικαίως χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων!

0

Έγκλημα στο Εξπρές ΟριάνΕξαιρετικό

Κλασικό, διαχρονικό, εξαιρετικό.Τιποτα άλλο

0

Η νυχτερίδαΕνδιαφέρον

Ο Jo Nesbo δε συνηθίζει να απογοητεύει τους αναγνώστες και δεν το κάνει ούτε σε αυτό το βιβλίο. Ένα πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα,χωρις να είναι και το καλύτερό του.

0

Άγγελοι και δαίμονεςΕξαιρετικό

Τα βιβλία του Dan Brown καταφέρνουν πάντα να σε κρατήσουν σε μια διαρκή αγωνία. Το συγκεκριμένο δεν αποτελεί εξαίρεση. Πολύ ενδιαφέρον πλοκή με γρήγορες σκηνές γεμάτες σασπένς. Διαβάστε το!

0

Ο θηριοδαμαστήςΕνδιαφέρον

Απίστευτη συγγραφέας και αυτό φαίνεται και σε αυτό το βιβλίο. Ένα από τα πιο ώριμα βιβλία της αρκετά ενδιαφέρον και άξια προσοχής.

0

Το βασίλειοΕξαιρετικό

Η πολυαναμενώμενη επιστροφή του Jo Nesbo δεν απογοήτευσε κανέναν. πλοκή γεμάτη σασπένς, αγωνία και ανατροπές δοσμένη μέσα από μια εξαιρετική δομή. Συνιστάται ανεπιγύλακτα.

0

Το αμάρτημα της μητρός μουΥπέροχο

Άκρως συγκλονιστική ιστορία από έναν από τους κορυφαίους Έλληνες συγγραφείς.Απλά υπέροχο.

0

10 μικροί νέγροιΕνδιαφέρον

Η Άγκαθα Κρίστυ δομεί μια καλοστημένη πλοκή ικανή να κρατήσει τον αναγνώστη από την αρχή μέχρι το τέλος.Μια ιστορία με πολλά ηθικά και κοινωνικά μηνύματα που δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με τις υπόλοιπες ιστορίες της!

0

Η παγωμένη πριγκίπισσαΕξαιρετικό

Το πρώτο βιβλίο της Καμίλα και είναι υπέροχο.Το μυστήριο συνδέεται με τον ρομαντισμό και τον φόβο.Μια ιστορία που περνά μέσα από κοινωνικά μονοπάτια και στο τέλος σε εντυπωσιάζει.

0

Η λεοπάρδαληΕξαιρετικό

Jo Nesbo,μοναδικός στο είδος του και στον τρόπο να στήνει μια υπόθεση γεμάτη ανατροπές αγωνία και σασπένς.Η συγκλονιστική συνέχεια του βιβλίου "Ο χιονάνθρωπος". Το μοναδικό αρνητικό σημείο ίσως να είναι η μεγάλη έκταση του.

0

Τώρα να δούμε εσείς τι θα κάνετεΕξαιρετικό

Γώγου.Η ποιήτρια πέρα από κάθε στερεότυπο και καλούπι γράφει ακριβώς αυτά που σκέφτεται και νιώθει.

1

Η σονάτα του σεληνόφωτοςΥπέροχο

Ίσως το πιο όμορφο ποίημα τόσο του Ρίτσου όσο και της ιστορίας της ελληνικής ποίησης.

0

Η φόνισσαΑριστούργημα

Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και υπέροχα μυθιστορήματα της ελληνικής λογοτεχνίας. Μια φόνισσα που ο αναγνώστης κρίνει αθώα ή ένοχη και στο τέλος και οι δύο μένουν "μετέωροι μεταξύ θείας και ανθρωπίνης δικαιοσύνης"

2

Άγιος ή αμαρτωλόςΆγιος ή αμαρτωλός

Όχι από τα καλύτερα βιβλία του Ian Rankin.Κάπως κουραστικό με αρκετές επαναλήψεις και χωρίς ιδιαίτερη πλόκη.

0

Ο χιονάνθρωποςΕξαιρετικό

Το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα που έχω διαβάσει.Δεν του λείπει τίποτα,μια τέλεια δομημένη ιστορία που ξετυλίγεται έτσι ακριβώς όπως πρέπει.

0

Το προηγούμενο κορίτσιΤο προηγούμενο κορίτσι

Ένα ψυχολογικό θρίλερ στα χνάρια του βιβλίου "Το κορίτσι του τρένου".Η παράλληλη εξιστόρηση των ιστοριών κάθε κοριτσιού δημιουργούν ένα τεράστιο ενδιαφέρον και κορυφώνουν την αγωνία μέχρι το τέλος.

0

Κώδικας Da VinciΕξαιρετικό

Ο Dan Brown όπως συνηθίζει εντυπωσιάζει με την καταιγιστική του δράση και το μυστήριο.Μια περιπέτεια που περνά μέσα από αγωνιώδη γεγονότα,μυστήρια,αποκρυφιστικά μυστικά,ιστορικά γεγονότα και σύμβολα. Κανείς δεν μπορεί να μείνει απογοητευμένος από το βιβλίο αυτό.

0

Το κορίτσι του τρένουΕνδιαφέρον

Το κορίτσι του τρένου είναι ένα από τα πιο δυνατά ψυχολογικά θρίλερ.Το σίγουρο είναι ότι δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.Το σασπένς είναι έντονο και στο σύνολο του είναι ένα αρκετά καλό βιβλίο.

0

Ο Χριστός ξανασταυρώνεταιο χριστος ξανασταυρωνεται

Ο Καζαντζάκης απλά και μέσα από την κλασική του γραφή καθιστά σαφείς τις διαφορές της πίστης-θρησκείας με την εκκλησία και τους εκπροσώπους της.

0

Ο φαροφύλακαςΟ φαροφύλακας

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που δεν υπολείπεται τίποτα σε σχέση με τα υπόλοιπα του είδους του. Άριστα δομημένη πλοκή με σασπένς που σε κάνει να μη θες να τελειώσει.

0

Το υπόγειοΥπέροχο

Ένα από τα πιο αλλόκοτα και περίεργα βιβλία που έχουν μέχρι στιγμής υπάρξει.Ένα καταιγιστικό ψυχολογικό "θρίλερ" ικανό να σε κάνει να αλλάξεις γνώμη για τον κόσμο και τους ανθρώπους.

0

Ο λύκος της στέπαςΟ λύκος της στέπας

Ένα υπέροχο και κλασικό μυθιστόρημα μέσα στο οποίο αναλύονται όλες οι αντιφάσεις και διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης υπόστασης.Η αριστοτεχνική γραφή του Χέρμαν Έσε καθηλώνει πραγματικά τον αναγνώστη.

0

Το ημερολόγιο της Άννας ΦρανκΆννα

Μια κοπέλα θύμα των βιαιοτήτων και της αδικίας του Β Παγκοσμίου πολέμου καταγράφει ,από το καταφύγιό της, σε ένα ημερολόγιο τις σκέψεις της και τις συνθήκες επιβίωσης της.Η κοπέλα αυτή είναι η Άννα Φράνκ. Ένα 13χρονο κορίτσι που ο αντισημιτισμός της κατέστρεψε όλη την αθωότητα και τα όνειρα που είχε.Μέσα απο το ημερολόγιο δεν περιγράφεται μόνο η ζωή της αλλά και η ζωή κάθε Εβραίου εκείνης της περιόδου. Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό ,στενάχωρο και σκληρό βιβλίο που αξίζει να διαβάσουν όλοι. Μια δυστοπία που είναι στο χέρι μας να μην ξαναζήσουμε

0

Έγκλημα και τιμωρίαΑριστούργημα

Ένα βιβλίο που άξια διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου μυθιστορήματος.Σε αυτό το ψυχογραφικό βιβλίο,ο Ντοστογιέφκι καταγράφει μνημειωδώς τις πολιτικές,κοινωνικές και ιδιωτικές συνθήκες της κοινωνίας στο πιο ολοκληρωμένο βιβλίο του. Πότε ένα έγκλημα θεωρείται δίκαιο?Υπάρχουν εγκλήματα που μένουν ατιμώρητα? Οι όχι και τόσο άπλες απαντήσεις των ερωτημάτων αυτών περιγράγονται στις σελίδες αυτού του must-read αριστουργήματος.

0

Ο ξένοςΕξαιρετικό

Ο νομπελίστας Καμύ καταφέρνει σε λίγες σελίδες να αναδείξει έναν από τους μεγαλύτερους αντι-ήρωες της ιστορίας και παράλληλα να καταστήσει τον "Ξένο" ως ένα μοναδικό υπαρξιακό μυθιστόρημα. Ο απόλυτα αδιάφορος,κυνικός και αμέτοχος πρωταγωνιστής σε παίρνει από το χέρι και σου εξηγεί τον τρόπο που λειτουργεί η σύγχρονη κοινωνία.Ένας άνθρωπος τόσο ψεύτικος μα το ίδιο αληθινός ταυτόχρονα. Λίγοι θα ταυτιστούν με τον ήρωα,όλοι όμως θα μείνουν άναυδοι από την ανάγνωση του βιβλίου.

0

Ο αλχημιστήςΕξαιρετικό

Ίσως ένα από τα καλύτερα δημιουργήματα της σύγχρονης λογοτεχνίας.Μια ιστορία ικανή να αλλάξει τον τρόπο που ζει κανείς.Αρκετά ευκολοδιάβαστο βιβλίο που κάνει σαφές ότι "Όταν θες κάτι πολύ το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις" Αξίζει να διαβαστεί από όλους...τουλάχιστον μία φορά!

0

Η φάρμα των ζώωνΗ φάρμα των ζώων

Μια πολιτική αλληγορία που καταδεικνύει με δηκτικό και απλό ύφος το ζήτημα της εξουσίας και της ηθικής φθοράς που απορρέει από αυτήν.Ένα κλασικό -πλέον- βιβλίο που φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Τι συμβαίνει όταν μια απολυταρχική εξουσία πέφτει και τη θέση της παίρνει μια καινούργια που αποδεικνύεται το ίδιο ή και περισσότερο αυταρχική? Ο Τζώρτζ Όργουελ απαντά επ'ακριβώς και ευθέως στο ερώτημα αυτό.

0

Το πεθαμένο λικέρΥπέροχο

Ο Ξανθούλης καταφέρνει σε αυτό το βιβλίο του να συγκεράσει την "ηθογραφία", με τον σουρεαλισμό μέσα από έναν αριστοτεχνικό τρόπο. Ένα παιδικό παιχνίδι(?) μεταξύ των τριών παιδιών της οικογένειας αποτελεί τον πυρήνα της ιστορίας πάνω στην οποία ξετυλίγονται οι ζωές όλων των ηρώων. Μια καλογραμμένη ιστορία που αξίζει να διαβάσετε!

0