Reviews

4

Followers

0

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

4

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθοςΟ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Η ΔΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ- Η ΑΡΧΗ

Το πρώτο βιβλίο της σειράς μας εισάγει στον μαγικό κόσμο του Χάρι και των φίλων του. Ένας περιπετειώδης κόσμος ξεδιπλώνεται γεμάτος ξόρκια, ιπτάμενα σκουπόξυλα, διασκεδαστικά παιχνίδια, πλάσματα ασυνήθιστα! Ένα ευφάνταστο έπος φαντασίας που έχουν αγκαλιάσει μικροί και μεγάλοι και που μας θυμίζει ότι η μεγαλύτερη μαγεία κρύβεται στα πολύτιμα αγαθά της αγάπης, της φιλίας και του θάρρους να παλεύουμε για το δίκαιο και το καλό.

0

Ανεμοδαρμένα ύψηΚλασσικό Αριστούργημα!

Ένα από τα κορυφαία κλασικά μυθιστορήματα της αγγλικής λογοτεχνίας. Με φόντο την ύπαιθρο του αγγλικού βορρά γεννιέται η ερωτική ιστορία του φτωχού Χίθκλιφ και της ευγενούς καταγωγής Κάθριν. Ένας έρωτας καταδικασμένος, γεμάτος πάθος, μίσος, εγωισμό, εξάρτηση, που καταστρέφει τους ίδιους και πολλούς ακόμα γύρω τους. Αν και τα Ανεμοδαρμένα Ύψη κατατάσσονται στο λογοτεχνικό ρεύμα του Ρομαντισμού, παρόλα αυτά, πολλοί κριτικοί συμφωνούν ότι κυριαρχεί το στοιχείο του γοτθικού ρομαντισμού, καθώς παρουσιάζεται-συμβολικά- το υπερφυσικό στοιχείο και, παράλληλα, η ηρωίδα πέφτει θύμα των δαιμονικών ενστίκτων του εραστή της και των βίαιων συναισθημάτων του, με αποτέλεσμα να μετατραπεί και η ίδια σε μία ζοφερή προσωπικότητα. Αυτό που καθιστά το συγκεκριμένο μυθιστόρημα πραγματικά ξεχωριστό είναι ότι η Έμιλυ Μπρόντε, μέσα από την αφήγηση ενός παθιασμένου έρωτα, ψυχογραφεί δεξιοτεχνικά τόσο τους ήρωες, όσο και τον τρόπο που η κοινωνία επηρεάζει και διαμορφώνει τους πολίτες της, καταδικάζοντας την κρίση των ηθικών αξιών και της κοινωνικής ανισότητας που χαρακτηρίζουν τη Βικτωριανή εποχή.

0

Μέση ΑγγλίαΈνα σύγχρονο χρονογράφημα

Στη “Μέση Αγγλία” συναντάμε ξανά τους ήρωες της «Λέσχης των τιποτένιων» και του «Κλειστού κύκλου». Ο συγγραφέας διερευνά τις εμπειρίες των πολυεπίπεδων χαρακτήρων από τα προηγούμενα μυθιστορήματα, προσθέτοντας όμως και νέους χαρακτήρες, στο πλαίσιο των μεγάλων γεγονότων που έλαβαν χώρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το δημοψήφισμα του Brexit. Ο Τζόναθαν Κόου με την πολύπλευρη οπτική του και το στωικό του χιούμορ σκιαγραφεί την παρούσα πολιτικοκοινωνική κρίση του Βρετανικού-και όχι μόνο- γίγνεσθαι, μπλέκοντας πραγματικά (πολιτικά και μη) και φανταστικά πρόσωπα και παρουσιάζοντας τις διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις, τις εσωτερικές αγωνίες και τους προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου. Πολύ παραπάνω, όμως, ο συγγραφέας καταφέρνει να διεισδύσει στη ψυχοσύνθεση της σύγχρονης κοινωνίας, υποδεικνύοντας ότι κάθε είδους κρίση- κοινωνική, πολιτική, εθνική, οικονομική, διαπροσωπική- πηγάζει από κάτι πιο θεμελιώδες και προσωπικό. Η «Μέση Αγγλία» μπορεί να θεωρηθεί ένα χρονογράφημα της εποχής μας, που αντιπροσωπεύει όχι μόνο τη Βρετανική πραγματικότητα, αλλά ολόκληρο τον σύγχρονο κόσμο.

0

Η σκιά του ανέμουΤο κοιμητήριο των λησμονημένων βιβλίων!

Στη Σκιά του Ανέμου ο Κάρλος Ρουίθ Θαφόν μας ταξιδεύει στην καρδιά της Βαρκελώνης μετά το τέλος του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Με αφορμή την αναζήτηση ενός μυστηριώδους συγγραφέα, που τα ακαταμάχητα βιβλία του είναι ένας θανάσιμος κίνδυνος για όποιον τα κατέχει, βγαίνουν στην επιφάνεια τα πιο σκοτεινά μυστικά της πόλης, όπου στον πυρήνα της κρύβονται δολοφονίες, μαγεία, παραλογισμός, ίντριγκες, κοινωνική διαφθορά, αλλά κυρίως η ιστορία μιας καταδικασμένης αγάπης. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα στο οποίο με μαεστρία συνδυάζονται μοτίβα γοτθικού μυστηρίου, στοιχεία λογοτεχνικού νουάρ και κοινωνικού ρεαλισμού, γεγονός που συνεισφέρει σημαντικά στη λογοτεχνική του αξία και αναγνώριση.

0