Reviews

3

Followers

4

Following

1

Βιβλία

1

Reviews

3

Followers

4

Following

1

Αγαπημένα βιβλία

1

Reviews

Μετά το τέλοςπαρακολουθούμε το προσωπικό τραύμα της συγγραφέως και μας χαρίζει ένα μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία και

Η πρώτη μου επαφή με την συγγραφέα ήταν μέσω του βιβλίου Ξέχασε με, το οποίο ήταν το πρώτο αστυνομικό βιβλίο που διάβασα μετά από αρκετά χρόνια και ήταν σαν να μου υπενθύμισε όλους τους λόγους που παλιότερα απολάμβανα τόσο πολύ την αστυνομική λογοτεχνία. Λίγους μήνες αργότερα παρακολούθησα την διαδικτυακή συζήτηση της Clare με την Στέλλα Κάσδαγλη και αμέσως κατάλαβα ότι το βιβλίο αυτό, το πιο προσωπικό της συγγραφέως, ήθελα να το διαβάσω. Τώρα, που μόλις το ολοκλήρωσα, νιώθω ότι κάποια βιβλία μας μιλάνε πριν καν έρθουν στα χέρια μας, ότι μας ελκύουν και θέλουμε να τα διαβάσουμε. Σαν να μας κάνουν το κλικ. Όσο αστείο και αν ακούγεται αυτό το κλικ είναι για μένα ένα βασικό κριτήριο επιλογής βιβλίων και μάλιστα σχεδόν αλάνθαστο. Επιστρέφοντας στο Μετά το τέλος, παρακολουθούμε το προσωπικό τραύμα της συγγραφέως και μας χαρίζει ένα μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία και ανατροπές. Τι γίνεται όταν το σταυροδρόμι μπροστά μας οδηγεί σε δύο εξίσου δύσκολους δρόμους; Πόσο εύκολο είναι να ζήσουμε με τις συνέπειες των αποφάσεων μας και να κλείσουν οι πληγές; Υπόθεση: Ο Μαξ και η Πιπ είναι ένα πολύ δεµένο ζευγάρι. Τίποτα δεν µπορεί να τους κλονίσει. Όταν όµως ο γιος τους αρρωστήσει, θα κληθούν να πάρουν µια µοιραία απόφαση: η ζωή του παιδιού τους βρίσκεται στα χέρια τους. Για πρώτη φορά, ο Μαξ και η Πιπ αδυνατούν να συµφωνήσουν. Ο καθένας τους θέλει ένα διαφορετικό µέλλον για τον γιο τους. Και αν µπορούσαν να γίνουν και τα δύο; Ένας βαθύς στοχασµός στην αγάπη, τον γάµο, το τι σηµαίνει να είναι κανείς γονιός και τις κρίσιµες αποφάσεις που καλούµαστε να πάρουµε, το Μετά το τέλος εξιστορεί το ταξίδι µιας αξέχαστης οικογένειας από την αβάσταχτη απώλεια σε µία ανατρεπτική και λυτρωτική κατάληξη και στη ζωή που είναι προορισµένοι να ζήσουν. Το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας μας δίνεται μέσα από την προοπτική της Πιπ και του Μαξ, αλλά και από την γιατρό του μικρού Ντίλαν, δρ Καλίλι. Βλέπουμε πώς διαφορετικοί άνθρωποι από διαφορετικές θέσεις αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς γεγονός. Σε όλη την διάρκεια της ανάγνωσης, κυριαρχούσε στο μυαλό μου η ερώτηση «τι θα γινόταν αν», και με κάποιον τρόπο η συγγραφέας φρόντισε να μου δώσει τις απαντήσεις που αναζητούσα. Πρόκειται για ένα βιβλίο που χαράχτηκε στη μνήμη μου. Που θα το θυμάμαι. Γιατί μιλάει για μια βαθιά ιστορία η οποία είναι δοσμένη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την αγαπημένη πλέον Clare Mackintosh. Σου προτείνω να το διαβάσεις και ελπίζω να το απολαύσεις όσο εγώ.

0

Αχανής μοναξιάΒιβλίο γεμάτο ένταση και μαθήματα θέλησης και πίστης

Δεν θα κρύψω το βιβλίο αυτό πέτυχε κέντρο, μίλησε απευθείας στην ψυχή μου. Οι λόγοι; Πάρα πολλοί…Αρχικά το σκηνικό της Αλάσκα ήταν κάτι παραπάνω από απλό τόπο δράσης του βιβλίου. Ένιωσα ότι η Αλάσκα είχε ψυχή. Ήταν παρούσα και εμβληματική για την πορεία και την εξέλιξη του βιβλίου. Όλα τα γεγονότα φορτίστηκαν λίγο περισσότερο γιατί έλαβαν χώρα συγκεκριμένα εκεί, στην Αλάσκα, το τελευταίο σύνορο. Ξεχώρισαν επίσης οι γυναικείοι χαρακτήρες και η δυναμικότητα που έδειξαν παρά την αντιφατικότητά τους, το κοινωνικοπολιτικό σκηνικό που είναι χτισμένο γύρω από τον πόλεμο του Βιετνάμ και την ανασφάλεια που γέννησε σε κάθε σπίτι, ακόμα και αν το σπίτι αυτό βρίσκεται στο τελευταίο σύνορο. Τι να πούμε τώρα για τις ανατροπές; Που οι εξελίξεις τρέχουν, αλλά παράλληλα νιώθεις ότι έχουν περάσει από μέσα σου, σε έχουν επηρεάσει. Και όλα αυτά βέβαια μέχρι να γυρίσεις σελίδα και να μείνεις πάλι με το στόμα ανοιχτό. Αν ψάχνετε ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα, ένταση και μαθήματα θέλησης και πίστης, τότε η Αχανής Μοναξιά είναι το βιβλίο σας.

1

Κορίτσι Ξύπνα!Από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου

Πρόκειται για ένα βιβλίο προσωπικής αποκάλυψης και ανακάλυψης, καθώς η Ρέιτσελ διαλέγει 20 «ψέματα/μύθους» που έχει εντοπίσει στην δική της ζωή και αποφασίζει να τους καταρρίψει. Βέβαια, οι μύθοι αυτοί καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων/ερωτημάτων που απασχολούν τις γυναίκες σήμερα. Κάνοντας αρχικά σκληρή αυτοκριτική και με όπλο της την ειλικρίνεια και το χιούμορ η Ρέιτσελ καταφέρνει να φέρει κοντά της κάθε αναγνώστρια που κρατάει αυτό το υπέροχο βιβλίο. Η αναγνώστρια προσαρμόζει το κάθε ζήτημα που απασχολεί και την συγγραφέα στην δική της φιγούρα και έτσι όλα γίνονται πιο εύκολα. Δίνεται μεγάλο βάρος στην αυτοπεποίθηση και στην αυτοεικόνα της κάθε γυναίκας, οι οποίες επηρεάζονται από τα στερεότυπα και την πίεση που ασκείται τόσο από την κοινωνία και τους άλλους όσο και από τον ίδιο τον εαυτό της για το τι «πρέπει». Η συγγραφέας καταθέτοντας την δική της προσωπική ιστορία έρχεται πιο κοντά στην αναγνώστρια και έτσι περνάει πιο άμεσα το μήνυμα που θέλει, το οποίο είναι το εξής: Μόνο ΕΣΥ είσαι υπεύθυνη για τη ζωή και τις επιλογές σου. Ξεκίνα τώρα και γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, πρώτα για εσένα και μετά για όλους τους ανθρώπους που αγαπάς. Όταν ξέρουμε τι μας κρατάει πίσω, μπορούμε να ξεκινήσουμε να το αποδομούμε, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να γράψουμε τη δική μας ιστορία! Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα ξαναδιαβάσω ΣΙΓΟΥΡΑ σε κάποια χρόνια και που ΣΙΓΟΥΡΑ θέλω να δωρίσω σε όλες μου τις φίλες. Αγαπημένα σημεία του βιβλίου: «Κάθε μέρα επιλέγεις ποια είσαι και τι πιστεύεις για τον εαυτό σου και θέτεις τα πρότυπα για τις σχέσεις που διατηρείς στη ζωή σου. Κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία για νέο ξεκίνημα.» « Αν δεν εξωτερικεύεις ποτέ τους φόβους σου, πώς θα μπορέσεις να τους σκορπίσεις; Το μόνο πράγμα που είναι χειρότερο από το να τα παρατάς είναι να εύχεσαι να μην τα είχες παρατήσει.» «Το σύμπαν είναι τέλεια συγχρονισμένο και κατά πάσα πιθανότητα, αν δε είσαι εκεί που πιστεύεις πως θα έπρεπε να είσαι, θα φτάσεις τελικά εκεί ακριβώς που σου έμελλε να πας.»

0