Reviews

15

Followers

0

Following

0

Βιβλία

16

Reviews

15

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

16

Reviews

ΓΕΤΙ - Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗυπομονή και επιμονή χρειάζεται η ζωή

Το αγόρι της ιστορίας μας, έχοντας ένα φανταστικό φίλο δίπλα του, μέρα με τη μέρα καταφέρνει κάτι καινούργιο ,ακούγοντας από το φίλο του μια μόνο λέξη. Μια λέξη που τον ωθεί ένα βήμα παραπέρα. «Ακόμη» του λέει το Γετι και το αγόρι προσπαθεί με δουλειά να πετύχει το στόχο του. Ένα υπέροχο βιβλίο, συγκινητικό και ιδανικό για τα παιδιά που ματαιώνονται εύκολα. Με υπομονή και επιμονή θα τα καταφέρουμε!

0

Η βαλίτσαΠρέπει να το έχεις στη βιβλιοθήκη

Ένα βιβλίο εκπληκτικο που, καταφέρνει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για το θέμα της μεταναστευσης. Ο ήρωας μας είναι ένα ζώο, χωρίς σαφή μορφή. Δεν έχει σημασια να εστιάσουμε στην ταυτότητα του του ζώου μίας και όλοι εν δυνάμει μπορούμε να έχουμε την τύχη του. Τι θα προλάβεις να βάλεις μέσα σε μια βαλίτσα όταν πρέπει άμεσα να φύγεις από τον τόπο σου, από το σπίτι σου ή από τη χώρα σου;

0

Oι Τρεις ΆσοιΑντρική φιλία

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα ! Μου κέντρισε το ενδιαφέρον και δεν ήθελα να το αφήσω από τα χέρια μου. Γρήγορες εναλλαγές που κρατάνε το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο. Ωραίο story αφιερωμένο στην αντρική φιλία ! Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι πολύ καλά δομημένοι και ο αναγνώστης παρασύρεται και βυθίζεται στην ψυχολογία των ηρώων.

1

Σσσς! ησυχία!Ενεργητική ακρόαση

Η Αλεπού προσπαθεί να μιλήσει στα άλλα ζώα του δάσους αλλά δυστυχώς αυτά κάνουν συνέχεια πολύ φασαρία ή την διακόπτουν. Όμως κάτι πολύ σημαντικό έχει παρατηρήσει η αλεπού και προσπαθεί να κάνει τους φίλους της να την ακούσουν πριν είναι πολύ αργά! Θα καταφέρει άραγε να ακουστεί από τα άλλα ζώα ή θα πρέπει να υψώσει την φωνή τής για να σώσει την κατάσταση;;; Μια πολύ γλυκιά ιστορία, όπου μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά για τούς κανόνες του διαλόγου, την ενεργητική ακρόαση ( που πρέπει να αναπτύξουν τα παιδιά) , τη δύναμη του θάρρους του λόγου. Απευθύνεται σε μικρούς αναγνώστες από 3 ετων ➕ Extra tip για τους εκπαιδευτικούς: το βιβλίο είναι ιδανικό για δραματοποίηση καθώς ήδη από την εικονογράφηση σε προδιαθέτει ότι μπορεί να «παιχτει» μέσα στην τάξη. Έχει πολλούς ρόλους και είναι εύκολο και για τα πιο μικρά παιδιά. Επιπλέον μπορεί να διαβαστεί σαν αφορμή για να μιλήσουμε για τη χειμερία νάρκη των ζώων.

0

ΟγκρέσαΤης μοίρας τα παιχνίδια

«Ογκρεσα» Ποια είναι η Ογκρεσα? Σύμφωνα με τη μυθολογια είναι μια μυστηριακη γυναίκα, με ακαταμάχητο ερωτισμό που σημαδεύει τη ζωή ενός άνδρα. Άραγε ο Γιάννης θα βρει αυτή τη γυναίκα που θα καταλαγιάσει τη δική του δίψα? Μήπως η συνάντηση μαζί τής θα ξεκινήσει μια σειρά γεγονότων που θα είναι δύσκολο να ελέγξει ? Οι αλήθειες όσο κρυμμένες κι αν είναι κάποια στιγμή βγαίνουν στο φως και οι ήρωες δεν μπορούν να φανταστουν πώς η συνάντηση του Γιάννη και της Κατερίνας θα φέρει ανατροπές στις ζωές όλων. Ένα υπέροχο μυθιστόρημα με γρήγορες εναλλαγές. Δεν θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αστυνομικό με έντονο ερωτισμο.

1

Σιμόν ντε ΜποβουάρΕμπνέει τα νέα κορίτσια και αγόρια

«Η Σιμόν ντε Μποβουάρ»! Μια από τις πιο σημαντικές γυναίκες της σύγχρονης ιστορίας ήταν η Σιμόν ντε Μποβουάρ Ένα κορίτσι που ονειρεύτηκε ένα διαφορετικό μέλλον για τις γυναίκες! Ένα μέλλον όπου θα υπάρχει ισότητα μεταξύ των δύο φύλων. Ονειρεύτηκε ένα κόσμο χωρίς φτωχούς και πλούσιους, ένα κόσμο γεμάτο αδελφοσύνη! Οι ιδέες της ενέπνευσαν τον φεμινισμό και αποτέλεσαν την αρχή για έχει η γυναίκα ίσα δικαιώματα με τους άντρες.

0

Το Κάτι τιΜελενια γνώση

Μετά το βιβλίο "Δώσε λύση στο μελίσσι",

0

ΑμαλίαΤραγουδα το δικό σου σκοπό

Να σας συστήσω την Αμαλία... Μία υπέροχη ηρωίδα που σου μαθαίνει με έναν πολύ όμορφο τρόπο να εμπιστεύεσαι την ομορφιά της δικής σου φωνής! Μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει ο κόσμος γύρω μας...Ένα κοριτσάκι που με θάρρος και πίστη στον εαυτό της κατάφερε να κάνει

0

Η Μυρτώ και το βουνόΜη τα παρατάς!

Μια υπέροχη ιστορία για ηλικίες από 3+ αλλά μπορεί να διαβαστει και από μικρότερους απαιτητικούς βιβλιοφαγους. Η ιστορία εμπνέει τους μικρούς μας φίλους και τους παροτρύνει να κάνουν ΜΕΓΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑ και να μην τα παρατανε όσο μικροί κι αν είναι... ✔️Το λατρέψα γιατί είναι ιδανικό για να εμπνεύσει παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση ή που ματαιώνονται εύκολα. Όπως αναφέρεται και στο εξώφυλλο :"Είναι μια ιστορία πίστης στον εαυτό μας!"

0

Η Έλλη ταξιδεύειΛαχταρά για ταξίδια

Η Έλλη ξυπνάει ένα πρωί και βρίσκει στον κήπο της ένα διαστημόπλοιο

0

Η ΓοργόναΈνα ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι

Η ιστορία λοιπόν ξεκινά με τη γοργόνα να περιπλανιέται μέσα στα νερά του Αιγαίου και να ρωτά τους ναυτικούς και τους καπεταναίους αν ζεί ο βασιλιάς Αλέξανδρος. Ανάλογα με την απάντηση που της έδιναν η γοργόνα είτε σήκωνε κύματα και τους βύθιζε, είτε τους τραγουδουσε όμορφο τραγούδι και τους συντρόφευε στο ταξίδι τους. ✔️Μου άρεσε η χρήση του δεκαπεντασύλλαβου στην αφήγηση , αφού τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν έναν άλλον Ρυθμό αφήγησης και ροής του λόγου. ✔️Η εικονογράφηση έχει εξαιρετική αισθητική ,αφού τα σεμεδακια της γιαγιάς έχουν γίνει μέρος της!

0

Η υπέροχη φίλη μουΧαλαρό ανάγνωσμα

Διαβάζοντας το πρώτο βιβλίο η ροή κυλάει όμορφα, χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις. Σαν να διαβάζεις το ημερολόγιο μιας έφηβης. Τελειώνοντας όμως αντιλαμβάνεται κανείς ότι η μεγαλύτερη επένδυση δεν είναι τα υλικά αγαθά ή ένας πετυχημένος γάμος, αλλά η εκπαίδευση που θα δώσεις στο παιδί σου. ✔️Μου θύμισε λίγο κάτι σε «Τζέην Ευρ» ✔️θα διάβαζα ευχαρίστως και τα υπόλοιπα της σειράς μίας και έχω διαβάσει από διάφορες κριτικές ότι είναι καλύτερα.

1

Μια σκούπα, μα τι σκούπα!Η αξία της γενναιοδωρίας

Ένα πολύ όμορφο παραμύθι με εμμετρο στίχο και ομοιοκαταληξία. Μαθαίνει στα παιδιά την αξία της γενναιοδωρίας, των καλών τρόπων και της γενναιότητας. Μας άρεσε πολύ και το διαβάσαμε συνέχεια μέχρι που το έμαθαν απ' έξω

0

Μην ξυπνήσεις τον δράκο!Μια πολύ έξυπνη ιστορία

Σσσςςς κάντε ησυχία γιατί ο άτακτος δρακος πρέπει να κοιμηθεί. Μια πολύ έξυπνη ιστορία, που δημιουργεί μια γλυκιά ατμόσφαιρα και προετοιμάζει τα παιδιά για…. Υπνο! ✔️Το βιβλίο αυτό το ξεχώρισα γιατί έχει πολύ έξυπνη προσέγγιση και με έναν μαγικό τρόπο γίνεται διαδραστικό με τους μικρούς αναγνώστες!! ✔️ Μικρο κείμενο αλλά με πλούσια εικονογράφηση που ενισχύει την πλοκή της ιστορίας. Απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετων Το απολαύσαμε και δίνουμε συγχαρητήρια στους δημιουργούς του Bianca Schuze και Samara Hardy!

0

Μυρωδιά από σανίδιΩδή στον έρωτα!

"Μυρωδιά από σανίδι" Όλοι μας ευχόμαστε να ζήσουμε έναν μεγάλο έρωτα σαν αυτόν που προβάλλεται στο σανίδι ή στις ταινίες...Ο θαυμασμός οδηγεί στον έρωτα. Ερωτευόμαστε αυτόν που θαυμάζουμε, αυτόν που αποτελεί πηγή έμπνευσης, αυτόν που δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να ξέρουμε ότι είναι καλά ... Αν τύχει να συναντήσεις έναν μεγάλο έρωτα, μην τον αφήσεις, μη δειλιάσεις... πάλεψε γι' αυτόν! Κάνε το αδύνατο , δυνατό! Άσε στην άκρη τον εγωισμό, τις παρεξηγήσεις... "Ανεκπλήρωτος έρωτας είναι αυτός που τον άφησες να φύγει, γιατί ήθελες από επιλογή σου να μείνεις σε ότι σε κάνει να νιώθεις ασφαλεια" Άλλο ένα υπέροχο βιβλίο από τον @krommydaskostas που με ταξίδεψε στο χρόνο μέσα από έναν μεγάλο έρωτα που γεννήθηκε στην Αθήνα του '40. Διαβάζοντας το βιβλίο ένιωθα σαν να παρακολουθώ σε ταινία αυτήν την υπέροχη ιστορία. +Μου άρεσε πολύ η επιμέλεια του κειμένου καθώς και οι παραπομπές στα θεατρικά κείμενα. Ο συγγραφέας σαν να χρησιμοποιεί μια παλέτα συναισθημάτων ζωγραφίζει τον έρωτα τών ηρώων με όλα τα χρώματα!

1