Reviews

14

Followers

1

Following

1

Βιβλία

3

Reviews

14

Followers

1

Following

1

Αγαπημένα βιβλία

3

Reviews

Το σχολείο του καλού και του κακούΈνα διαφορετικό, μαγεμένο παραμύθι.

Ένα βιβλίο φαντασίας σαν κανένα άλλο! Ένας παραμυθένιος κόσμος όπως δεν έχεις ξαναδεί ποτέ στην ζωή σου! Δύο φίλες, τελείως διαφορετικές μεταξύ τους, καταλήγουν σε αυτό το Μαγεμένο Σχολείο, όπου μαθαίνουν πως να γίνουν ήρωες και κακοί σαν τα παραμύθια που έχουν διαβάσει! Οι χαρακτήρες είναι ποικυλόμορφοι και μοναδικοί! Μου άρεσε η Άγκαθα πιο πολύ, το ταξίδι που έκανε για να δει την αληθινή ομορφιά μέσα της. Η βοήθεια που έδινε στου φίλους της, δείχνει μια κοπέλα ανιδιοτελής και γεμάτη καλοσύνη! Και η Σόφι μου άρεσε, που προσπάθησε να αποδείξει σε όλους ότι δεν είναι η κακιά που πιστεύουν ότι είναι. Ένα βιβλίο όλοι οι νέοι λογοτέχνες και λάτρεις τις φαντασίας πρέπει να διαβάσουν όπωσδήποτε!

0

A Court of Thorns and RosesΔεν είναι τόσο κακό. Μπορούσε παραπάνω.

Αυτό το βιβλίο που το προτείνουν να το διαβάσω εδώ και τρία χρόνια τώρα. Τελικά αγόρασα όλη την τριλογία και ξεκίνησα να το διαβάζω. Μου άρεσε η σύνοψη πίσω, νόμιζα ό,τι θα είχε δράση, ρομάτζο και περιπέτεια αλλά πιάστηκα λίγο κορόιδο! Η γραφή ήταν πολύ λεπτομερής, περιγραφική και γλαφυρή σε κάποια σημεία. Πολλές ανούσιες λεπτομέριες σε πολλά σημεία! Μου άρεσε ο κόσμος που παρουσιάστικε εδώ μέσα, όσο μπορούσα να δω διότι δεν είχε πολλές πληροφορίες πάνω σε αυτόν. Δεν μου άρεσε η οικογένεια της ηρωίδας! Ειδικά η μεγάλη αδελφή, Νέστα, θα ήθελα να την πνίξω για την κρύα καρδιά που έχει μέσα της. Καταλαβαίνω ότι είναι βιβλίο με ώριμο περιεχόμενο, αλλά έχω κουραστεί να διαβάζω για το πόσο μυώδης είναι ο Τάμλιν και κούκλος είναι. Τι είναι; Ο τέλειος άντρας; Κατα τα άλλα, είναι μια ωραία ιστορία για να ξεφύγεις από την πραγματικότητα. Η συγγραφέας θα μπορούσε να αναπτύξει τους χαρακτήρες και τον κόσμο λίγο καλύτερα...

0

Το νέο όνομαΗ ιστορία ενός ονόματος!

Το δεύτερο βιβλίο της Έλενα Φερράντε που λέγεται "Το Νέο Όνομα". Η ένταξη των κοριτσίων στην εφηβική ηλικία και πως την ζει η κάθεμια τους ξεχωριστά. Η πανέμορφη περιγραφή και αφήγηση της συγγραφέας σε κάνει να θέλεις να ζήσεις αυτά τα χρόνια για μια μέρα μόνο, έστω για να νιώσεις αυτήν την σαγηνευτική καλοκαιρινή μαγεία! Το ταξίδι ενός νέου ονόματος... Δύο κορίτσια, με τόσο διαφορετικές ζωές και προσωπικότητες να είναι το παράδειγμα της "αληθινής φιλίας"! Η Οδύσσεια της Λίλας με τον γάμο της και νέα ζωή που αποφάσισε να ζήσει είναι ότι πιο συγκλονιστικό έχω δει στην ζωή μου! Η πορεία της Λενού από το λύκειο στο κολέγιο και το ταξίδι της στα νερά του έρωτα! Αργή ροή, αλλά έχει μια χαλαρή και γλαφυρή αφήγηση που θα σε κάνει να μην θες να το παρατήσεις ποτέ!!!

0

Βαθιά στο σκοτεινό δάσοςΕντάξει μυστήριο αλλά μπορεί παραπάνω!

Ένα βιβλίο που σε καθηλώνει μόλις το πιάσεις στα χέρι σου. Η αρχή του βιβλίου σε κεντρίζει το ενδιαφέρον και σε βάζει σε ένα αίσθημα αγωνίας και φόβου. Αυτό το αίσθημα κρατάει μέχρι πριν τον επίλογο, εκεί μετά όμως χαλάει όλο το τέλος και το βιβλίο. Θα μπορούσε να το κόψει απότομα, και έτσι θα μπορούσε να βάλει τον αναγνώστη να αναρωτηθεί τι έχει γίνει; τι έπαθαν όλοι τους; Να δώσει μια "νότα μυστηρίου" όπως μου λένε οι φίλοι μου που κάποιοι είναι φαν του μυστηρίου. Η πλοκή πήγε πολύ καλά! Ήταν καλά δομημένη, είχε δράση και ερωτήματα πολλά. Αυτό τουλάχιστον μπορώ να πω ό,τι ήταν σωστό. Η υπόθεση μου θύμισε λίγο εφηβικό δράμα, για να είμαι ειλικρινής, ο όλος λόγος αυτού του τρόμου ήταν πολύ χαζός! Δεν λέω ότι είναι για τα σκουπίδια, αλλά μπορεί και καλύτερα.

0

CoralineΜια καταπληκτική ιστορία για το θάρρος!

Ένα καταπληκτικό ανάγνωσμα, γεμάτο με πανέμορφα τοπία και μια τρομακτική ατμόσφαιρα να τα περιβάλει! Μια ιστορία για μεγάλα και μικρά παιδιά. Η κεντρική χαρακτήρας, η Coraline, ένα έξυπνο και γλυκό παιδί γεμάτο όρεξη να δει τον κόσμο και να τον εξερευνήση μέχρι και την τελευταία πόρτα που υπάρχει. Μας μαθαίνει ότι το θάρρος δεν σημαίνει να μην φοβάσε, αλλά να φοβάσε και να κάνεις όμως το σωστό! Ένα σκοτεινό παραμύθι γεμάτο αράχνες, ποντίκια και κουμπιά. Θα σου δημιουργήσει απορίες, θα σου δώσει ανατριχίλες και δεν θα μπορείς να κοιμηθείς εύκολα το βράδυ...

0

StardustΠαραμύθι όχι για ενήλικες, αλλά για εφήβους και παιδιά.

Δε θα πω ό,τι είναι απαίσιο, όχι! Είναι καλό αλλά για μικρότερες ηλικίες. Ο Gaiman μου αρέσει σαν συγγραφέας, έγραψε πολλά όμορφα έργα με πλοκές που είναι αδύνατον να τις σκέφτηκε ένας άνθρωπος! Έχω διαβάσει δύο βιβλία του μέχρι στιγμής: Coraline και American Gods, που και τα δύο ήταν καταπληκτικά! Πριν το διαβάσω, είδα την ταινία που είχε βγει το 2008 ή 7 δεν θυμάμαι. Περίμενα ότι το βιβλίο θα είναι το ίδιο και καλύτερο, γιατί όταν βλέπω ταινίες που είναι βιβλία συνήθως είναι καλύτερο. Όμως έκανα λάθος για αυτό. Η γραφή του ήταν σαν να διάβαζα ένα βιβλίο για παιδιά 9-12 ετών. Μου θύμιζε παιδικό συγγραφέα παρά έναν ενήλικο. Δεν υπήρχε δράση, ούτε climax! Μου φάνηκε πολύ βαρετό και ανούσιο. Η φιλοσοφία μου άρεσε στο βιβλίο και η ρομαντική ιστορία που διηγούνταν στο κείμενο. Ήταν πολύ χαλαρωτικό. Δεν θα το έδεινα σε κανέναν να το διαβάσει, αλλά αν θέλει κάποιος να το διαβάσει εγώ δεν θα τον/την σταματήσω!

0

Έξω βρέχει, μέσα το ίδιο, να σε πάρω να φύγουμεΜια ιστορία αγάπης που αφηγείται από τραγούδια!

Αυτό το βιβλίο ήταν δώρο από μια γιορτή που έκανε η επιχείρηση, όπου δουλεύει η μαμά μου, τα Χριστούγεννα. Ήμουν γύρω 13 ετών όταν το πήρα, δεν είχα χρόνο να το διαβάσω γιατί είχα να διαβάσω για το σχολείο. Το καλοκαίρι όμως έκατσα και το διάβασα... και είχα αποχαυνωθεί από την ιστορία που υπήρχε! Το πρώτο του βιβλίο, και είναι ό,τι πιο όμορφο έχω διαβάσει στην εφηβική ξενόγλωσση λογοτεχνεία! Μια ιστορία χωρίς να ακολουθεί τον κανόνα "αρχή,μέση,τέλος" όπως είναι όλα τα βιβλία. Είναι ένα ημερολόγιο ενός νεαρού άντρα που έχει περάσει ρατσισμό, φτώχεια και ένα παθιασμένο έρωτα που τελείωσε πολύ σύντομα. Κάθε κεφάλαιο και ένα διαφορετικό τραγούδι, που σε πάει σε μια διαφορετική ανάμνηση και στιγμή στον χρόνο. Ένας χύμαρος συναισθημάτων, ερωτικών εξομολογίσεων και ταξιδιών σε άλλα μέρη! Το βιβλίο κάθε έφηβος, νεαρός/νεαρή πρέπει να διαβάσει! Να δει πως είναι το πραγματικό αίσθημα του χωρισμού και πραγματικού έρωτα! Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί!!!

0

Ο βάλτος των χαμένων ψυχώνΜια αίσθηση μεταφυσικού στον αέρα...

Ένα μαγευτικό, αινιγματικό μυστήριο για να κάτσεις με τις ώρες, να προσπαθείς να λύσεις! Η περίλιψη του βιβλίου ήταν αυτό που έπεισε να το διαβάσω. Όταν το είχα ξεκινήσει, αμέσως με έβαλε σε ένα αίσθημα αγωνίας, άγχους και ανυσηχίας! Η γραφή της συγγραφέας αλλάζει το κλίμα γύρω σου. Είναι πολύ αφηγηματική, με περιγραφές επιστημονικές και φυσικά παραφυσικές. Η ροή της ιστορίας ήταν ούτε αργή ούτε γρήγορη, Σε κάθε κεφάλαιο που διάβαζες, πάντα έβαζε ένα καινούριο στοιχείο ή κάτι από το παρελθόν των χαρακτήρων, και αυτό σε έκανε να λυπάσαι και να αναρωτιέσαι. Το υπερφυσικό στοιχείο έπαιξε πολύ μικρό ρόλο στο βιβλίο, παρ' όλα αυτά όμως, ήταν ένα καθηλωτικό και αγωνιώδες ανάγνωσμα. Θα μπορούσαν να αναπτυχθούν περισσότερο οι χαρακτήρες και το παρελθόν τους, αλλά για το πρώτο νόβελ κάποιου συγγραφέα είναι μια καταπληκτική τρομακτική ιστορία, που θα χαραχθεί στην μνήμη σου...

0

Υπερηφάνεια και προκατάληψηΤο πιο αγαπημένο κλασσικό βιβλίο

Είναι το αγαπημένο μου βιβλίο και είναι μεγάλη μου χαρά να γράψω εδώ μια κριτική του!!! Γεμάτο καταπληκτικές περιγραφές, χαρακτήρες με διαφορετική προσωπικότητα και ένα καταπληκτικό ρομάντζο, που ξεδιπλώνεται με χάρη πάνω στο χαρτί! Είδα τον εαυτό μου στην Τζέιν, την μεγαλύτερη αδελφή, που προσπαθεί να δει την καλοσύνη στους άλλους και να βρεί την αληθινή ομορφιά μέσα τους. Και στον χαρακτήρα της, εσωστρεφές και ντροπαλό σαν εμένα (χαχα). Μου άρεσε και ο κεντρικός, η Ελίζαμπεθ που είναι περήφανη και σοφή και που πάει ενάντια στα γελοία στάνταρτς της κοινωνίας, κάνοντας την μια ισχυρή γυναίκα στην εποχή της. Καταπληκτικές ερωτικές εξομολωγήσεις που δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να πει πλέον στην σημερινή εποχή. Ο έρωτας μέσα στα βιβλία της για κάποιους φαίνεται να είναι άπιαστος, μέχρι και αδύνατος να υπάρξει. Προσωπικά... ίσως υπάρχει λίγος τέτοιος έρωτας ακόμα ζωντανός. Η γραφή της σε πάει σε μια άλλη εποχή, πραγματικότητα. Κάνει τον αληθινό έρωτα να φαίνεται δυνατόν να γίνει, που σαν "απελπισμένα ρομαντικός" και εγώ, με έχει καθηλώσει. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!!!!!!

0

Η υπέροχη φίλη μουΈνας ύμνος για την αληθινή φιλία που αναπτύσεται εδώ!

Δεν έχω λόγια να μιλήσω για αυτό το βιβλίο που έχω διαβάσει... Έχω πιει το αμήλητο νερό θα λέγατε χαχαχα! Μια καταπληκτική ιστορία δύο αχώριστων φιλενάδων, γεμάτη αγάπη, πίστη και αφοσίωση. Η Φερράντε κατάφερε να μας δείξει, πως μια νεαρή γυναικά προσπαθεί να μεγαλώσει, να ζήσει σε μια πόλη γεμάτη τοξική αρενωπότητα, φτώχεια και κοινωνική επικρητικότητα. Έδειξε επίσης, ότι ενώ μπορεί να έχεις της ίδιες εμπειρίες και αναμνήσεις, η ζωή σου καταλήγει διαφορετική από τον διπλανό σου. Προσωπικά, είδα τον εαυτό μου στην Έλενα. Μια καλή μαθήτρια που προσπαθεί να καταλάβει την μετάβαση που περνάει από παιδί σε έφηβη. Αλλά μου άρεσε η Λίλα σε όλο το βιβλίο, λόγω της δύναμης της και το πόσο έξυπνη είναι, και το πως θυσίασε τα πάντα για αυτήν ώστε άλλοι άνθρωποι να είναι καλά με την ζωή τους ενώ η ίδια όχι. Με έκανε να κλάψω, να ουρλιάξω και να χαρώ! Ένα βιβλίο όπου θα δείτε κάποια μέρη του εαυτόυ σας...

1

Έγκλημα με υπογραφήΈνα κλασσικό μυστήριο επιστρέφει λίγο διαφορετικά

Το διάβασα στην 3η Γυμνασίου αυτό το βιβλίο και μου άρεσε πολύ! Και το ξαναδιάβασα στην καραντίνα! Μου άρεσαν οι χαρακτήρες στο βιβλίο, το περίπλοκο ενιγματικό μυστήριο και το τοπίο. Όταν έμαθα ότι είναι τριλογία έπρεπε να πάρω και τα άλλα βιβλία, αγόρασα το δεύτερο αλλά για μετά της Πανελλήνιες (χαχα!). Η συγγραφή της ήταν πολύ ωραία, αλλά κανείς δεν μπορεί να φτάσει την Βασίλισσα του Μυστηρίου που είναι η Άγκαθα Κρίστι. Όμως πρέπει να παραδεχθώ ό,τι κατάφερε να τον πλησιάσει τον τρόπο της, για αυτό πρέπει να την συγχαρώ! Μου άρεσε που είδα τον Πουαρό να επιστρέφει στην δράση! Ανυπομονώ να διαβάσω όλη την τριλογία!!!

1

Το κορίτσι που διάβαζε στο μετρόΆλλο δίνει, άλλο έχει

Βάζω 3 αστέρια γιατί είμαι καλός άνθρωπος, και δεν θέλω να "καίω" βιβλία αλλά θα πρέπει να το κάνω. Το δανείστικα από την Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης μου, δεν το αγόρασα διότι δεν ήμουν σίγουρος αν θα μου άρεζε. Είδα το πίσω μέρος της περίληψης του και μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Το δανείστικα για 20 μέρες. Πρέπει να πω ότι... ήταν το πιο περίεργο βιβλίο που έχω διαβάσει στην ζωή μου. Από πίσω μου έλεγε άλλα πράγματα για την πλοκή, ενώ στο βιβλίο δείχνει διαφορετικά σχεδόν ίδια πράγματα όπως κάποιοι χαρακτήρες που δεν αναφέρονται καθόλου μέσα, στην περίληψη όμως ναι. Ο κεντρικός μας ήρωας στο βιβλίο, φαίνεται μελαγχολική λίγο στην αρχή αλλά στην πορεία ήταν μια χαρά με την ζωή της, είχε μια καλή δουλειά και σπίτι, "εντάξει" μισθό και καθημερινότητα. Σε ένα σημείο αποφάσισε να τα παρατήσει επειδή είδε ότι δεν την χαροποιεί πλέον αυτό που κάνει, όταν συνάντησε τον κύριο Σουλεϊμάν και την κόρη του. Πως τον συνάντησε; Μην το ρωτάτε καθόλου! Επίσης, είχε πολλά, μα πάρα πολλά γραμματικά, συντακτικά και συγγραφικά λάθη η μετάφραση! Είχε κάποιες ανούσιες περιγραφές, περίεργες μεταφορές και έβγαινε κάποιες φορές από την πλοκή την ίδια. Το βιβλίο αυτό μου θυμίζει έναν έφηβο, που προσπαθεί να γράψει το πρώτο του νόβελ στο Wattpad και δεν ξέρει τα βασικά για την συγγραφή! Και εγώ γράφω, αλλά το διαβάζω αυτό που κάνω για να δω αν είναι καλό πριν το δημοσιεύσω. Δεν θα το ξαναδιάβαζα ακόμα κι αν ήταν το τελευταίο βιβλίο στο σύμπαν.

0

Εφιάλτες και ΠαραμύθιαΈνα πανέμορφο, τρομακτικό, μαγευτικό ανάγνωσμα!

Είναι η 13η φορά που το έχω διαβάσει και έχω μείνει, όπως πάντα, μαγεμένος από τις ιστορίες που περιέχει! Τα παραμύθια που ξέρουμε στην αληθινή, σκοτεινή, μεσαιωνική μορφή τους. Για να μην ξεχάσουμε ό,τι αυτές οι ιστορίες άνηκαν πρώτα στους ενήλικες και μετά έγιναν για τα παιδιά... Η γραφή του συγγραφέα, είναι μοναδική και σαγηνευτική. Υπάρχει ζωντάνια, παραστατικότητα και κάποιες φορές -έτσι μου φαίνεται- μια θεατρικότητα. Σε παγιδεύει στα παραμυθένια δίχτια του, σε βάζει κάτω από ένα ξόρκι που δεν μπορείς να σπάσεις, με άλλα λόγια, σε κάνει δικό του. Όλα τα παραμύθια εκεί μέσα μου έχουν δώσει μια γερή, αιώνια στο σώμα ανατριχίλα να περπατάει πάνω μου! Μπορεί να ήταν μικρά, αλλά ήταν αρκετά για να σε γεμίσουν με ερωτήματα, ανησυχίες και φόβο! Πιστεύω ότι ο κύριος Τουμανίδης έχει πιάσει το συναίσθημα του φόβου και τρόμου, και μας το παρουσίασε πάνω σε ένα βιβλίο τυλιγμένο με μια ονειρική κορδέλα...

0

SectaΚαθηλωτικό αλλά μπορεί και παραπάνω

Ένα όμορφο ανάγνωσμα, αν είσαι φαν του Τουμανίδη και του καταπληκτικού κόσμου του, τότε σίγουρα θα σου αρέσει το βιβλίο αυτό! Μια ιστορία που σου θυμίζει λίγο τα βιβλία του Νταν Μπράουν, αλλά η διαφορά τους είναι ότι δεν είναι γεμάτο ανούσια πράγματα και βαρετές λεπτομέριες, οι οποίες επαναλαμβάνονται ξανά και ξάνά! Αντιθέτως, είναι μία μοναδική ιστορία με μοναδικό τρόπο συγγραφής! Φυσικά, ο συγγραφέας, αποφάσισε να μας βάλει και μια δόση από τους "μαγευτικούς" εφιάλτες τους μέσα στο θρυλικό του βιβλίο. Περιέχει ιστορικά και θρησκευτικά στοιχεία -που προσωπικά εμένα μου άρεσαν, διότι η ιστορία και τα θρησκευτικά κι όλα τα φιλολογικά μαθήματα μου αρέσουν-, τα οποία ήταν πολύ ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά για τον αναγνώστη. Τα στοιχεία αυτά, έπαιζαν πολύ σημαντικό ρόλο σε όλη την ιστορία του βιβλίου, και σου παίρνει λίγο χρόνο μέχρι να ενώσεις το παζλ. Μου άρεσε που ο συγγραφέας, με άφηνε σε μια αγωνία καθόλη την διάρκεια τις ανάγνωσης και δεν έδινε πολλά στοιχεία για το τι είναι αυτό το σκοτεινό μυστικό. Αξίζει να σημειώσω ότι, η κεντρική ηρωίδα μας ήταν πολύ καλά ανεπτυγμένη σαν χαρακτήρας, ο τρόπος που διαχείρισε το άγχος της και τον φόβο είναι να την επενείς! Το μόνο που με χάλασε, είναι ότι η δράση στο βιβλίο είναι λιγοστή μέχρι μη υπάρξιμη. Περιγράφει πολλά όμορφα ιστορικά γεγονότα, αλλά το στοιχείο δράσης που βρίσκεται σε κάθε καλό βιβλίο μυστηρίου είναι σχεδόν μη υπαρκτό! Όμως, είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο που θα σε κάνει να αγαπήσεις το μάθημα της ιστορίας, και θα σε βάλει σε πολλά ερωτήματα για την θρησκεία.

0