Reviews

17

Followers

2

Following

6

Βιβλία

5

Reviews

17

Followers

2

Following

6

Αγαπημένα βιβλία

5

Reviews

ΖουμΖουμ

Το <<Ζουμ>> είναι ένα βιβλίο στο οποίο η Ζωρζ Σαρή μας ξεναγεί στον κινηματογράφου μέσα από τους δύο πρωταγωνιστές του μυθιστορήματος, τον δωδεκάχρονο Πέτρο και την μεγάλη ηθοποιό Ψαροπούλη. Το <<Ζουμ>> είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα που θα το απολαύσουν οχι μόνο οι έφηβοι αναγνώστες αλλά και όσοι το διαβάσουν ανεξάρτητα απο την ηλικία τους.

0

Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς<<Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς>>

Το βιβλίο πραγματεύεται την φιλία ανάμεσα σε δύο δεκαπεντάχρονα κορίτσια που εμυστηρεύονται η μια στην άλλη μέσω επιστολών τα όνειρα τους,τις ελπίδες τους και τα προσωπικά τους βιώματα. Είναι ένα εκπληπτικό εφηβικό μυθιστόρημα που μέσα από την ζωή των δύο ηρωίδων τίθονται θέματα όπως η εφηβική φιλία, ο ρατσισμός και γενικώς η διαχείριση της <<διαφορετικότητας>> από τον κοινωνικό περίγυρο των δυο κοριτσιών.

0

Η τέχνη του να είσαι ευτυχισμένοςΗ τέχνη του να είσαι ευτυχισμένος

Παρόλο που έχουμε συνηθίσει τον Άρθουρ Σοπενχάουερ ως ένα δάσκαλο του σύγχρονου πεσιμισμού το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί ένα εντελώς διαφορετικό εγχείρημα. Πρόκειται για ένα κρυμμένο βιβλιαράκι πρακτικής φιλοσοφίας με στόχο την κατάκτηση της ευτυχίας. Μοναδική συλλογή για οποίον επιθυμεί να μυηθεί στη φιλοσοφία του Σοπενχάουερ.

0

Ψυχολογία των μαζών και ανάλυση του εγώΨυχολογία των μαζών και ανάλυση του εγώ

Εξαιρετική ανάλυση της ψυχολογίας και δυναμικής των μαζών από τον <<πατέρα>> της ψυχανάλυσης Σιγκμουντ Φρουντ. Το θέμα του βιβλίου παραμένει πάντα επίκαιρο και αντικατοπτρίζει κάθε σύγχρονη κοινωνία. Αξίζει να υπάρχει στην βιβλιοθήκη σας το συγκεκριμένο βιβλίο.

0

Η φάρμα των ζώων<<Όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα>>

Το βιβλίο πραγματεύεται την δυστοπική ιστορία μιας ομάδας ζώων που επαναστατούν ενάντια του ανθρώπου-αφέντη τους ελπίζοντας ότι θα δημιουργήσουν μια κοινωνία βασισμένη σε αρχές όπως η ισότητα και η ελευθερία. Τελικά η Φάρμα καταλήγει σε μια κατάσταση τόσο κακή υπό την δικτατορία ενός χοίρου που ονομάζεται Ναπολέων. Η φάρμα των Ζώων είναι ένα σπουδαίο έργο, διαφορετικό από τα συνηθισμένα, καθώς θυμίζει παραμύθι, ωστόσο θέτει σοβαρούς και επίκαιρους προβληματισμούς. Η πλοκή είναι σχετικά απλή και γρήγορη διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος.

2

Πέντε διαλέξεις για την ψυχανάλυσηΠέντε διαλέξεις για την ψυχανάλυση

Το συγκεκριμένο βιβλίο περιλαμβάνει μια σειρά πέντε διαλέξεων απευθυνόμενες στο αμερικανικό κοινό από τον φυσιολόγο και ψυχίατρο Σίγκμουντ Φρουντ. Μέσα από αυτές εισάγονται οι βασικές αρχές και μέθοδοι γύρω από την ψυχανάλυση. Αποτελεί το ιδανικό εναρκτήριο βιβλίο για κάθε αναγνώστη που επιθυμεί να γνωρίσει την ψυχανάλυση από την οπτική γωνία του Σίγκμουντ Φρουντ. Αρχικά με δυσκόλεψε λίγο σαν βιβλίο επειδή ήταν το πρώτο βιβλίο του είδους που είχα την ευκαιρία να διαβάσω. Ωστόσο, το βρήκα εξαιρετικό και άκρως εποικοδομητικό όταν το ολοκλήρωσα. Το προτείνω σε κάθε απαιτητικό αναγνώστη που θέλει να επεκτείνει τα αναγνωστικά του ενδιαφέροντα.

0

Φόνοι με αλφαβητική σειρά<<Οι λέξεις μαντμαζέλ,είναι απλώς το ρούχο που φορούν οι ιδέες>>

Ένα εξαιρετικά δομημένο μυθιστόρημα από την βασίλισσα του αστυνομικού μυθιστορήματος Αγκάθα Κρίστι. Ο αγαπημένος σε όλους Ηρακλής Πουαρό καλείται να αποκαλύψει έναν στυγερό serial killer που τρομοκρατεί την χώρα και δολοφονεί άτομα με αλφαβητική σειρά. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι από τα τρία αγαπημένα μου της Αγκάθα Κρίστι. Έξυπνη, ανατρεπτική και αγωνιώδης ιστορία που διαβάζεται απνευστί και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα.

0

Η δολοφονία του Ρότζερ Άκροϊντ<<Η αλήθεια,όσο άσχημη κι αν είναι,στα μάτια εκείνου που την αναζητά φαντάζει πάντα ιδιαίτερη και όμ

Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία της Αγκάθα Κρίστι με πρωταγωνιστή τον μοναδικό Ηρακλή Πουαρό. Ιδιαίτερη πλοκή η οποία εκτυλίσσεται με συναρπαστικό τρόπο και σου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα. Το φινάλε του συγκεκριμένου βιβλίου το θεωρώ από τα πιο απρόσμενα και εντυπωσιακά σε σχέση με προηγούμενα βιβλία της Αγκάθα. Μοναδικό βιβλίο για τους λάτρεις του αστυνομικού μυθιστορήματος και όχι μόνο !!

0

Το πτώμα στη βιβλιοθήκη<<Κι εγώ πιστεύω ότι, αν όντως έγινε φόνος μέσα στο ίδιο μου το σπίτι,μπορώ κάλλιστα να τον χαρώ>>

Ένα άγνωστο πτώμα βρίσκεται στην βιβλιοθήκη του συνταγματάρχη Μπράντι. Ο συνταγματάρχης Μπράντι καλεί την αστυνομία ενώ η σύζυγος του την Μις Μαρπλ ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να εξιχνιάσει πρώτη το μυστήριο. Όμορφη εξέλιξη της πλοκής με ανατρεπτικό τέλος.Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

0

Η φαρμακερή πένα<<Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτία,αυτό λέω εγώ>>

Η Φαρμακερή Πένα ήταν το πρώτο βιβλίο με το οποίο γνώρισα την Αγκάθα Κρίστι και αγάπησα το συγγραφικό της ταλέντο. Η ιστορία εκτυλίσσεται στην αγγλική ύπαιθρο όπου οι κάτοικοι μιας ολόκληρης πόλης λαμβάνουν ανώνυμες επιστολές με ψευδείς κατηγορίες και κακοήθειες. Στο συγκεκριμένο έργο δεν δημιουργείται η εικόνα του τυπικού δολοφόνου άλλα ενός ατόμου που δρα υπογείως έτσι ώστε να οδηγήσει τα θύματά του στον θάνατο. Εντυπωσιακή ιστορία, γρήγορη πλοκή με την κρίσιμη παρέμβαση της Μις Μαρπ στο τέλος της ιστορίας που συμβάλλει στην εξιχνίαση του ενόχου.

0

Έγκλημα στον Νείλο<<Τελικά τα γεγονότα που δεν ταιριάζουν είναι τα πιο σημαντικά>>

Η Αγκάθα Κρίστι για άλλη μια φορά καταφέρνει να συνθέσει μια εξαιρετική ιστορία με έντονο το στοιχείο του μυστηρίου και της ανατροπής. Στο πιο εξωτικό της μυθιστόρημα περιγράφει ένα υπέροχο σκηνικό με φόντο τον Νείλο όπου ο αγαπημένος Ηρακλής Πουαρό καλείται να διαλευκάνει την δολοφονία μιας νεαρής πλούσιας κοπέλας που χαλάει την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα μιας κρουαζιέρας στον Νείλο. Ευρηματική ιστορία, γρήγορη πλοκή που ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες.

0

Ο σκύλος των ΜπάσκερβιλΟ σκύλος των Μπάσκερβιλ

Οι πρωταγωνιστές του μυθιστορήματος Σέρλοκ Χόλμς με τον επιστήθιο φίλο του κο Γουάτσον καλούνται να ρίξουν φως σε μια σκοτεινή και μυστηριώδης υπόθεση. Ένας αρχαίος θρύλος που βαραίνει την οικογένεια των Μπάσκερβιλ, ένα γιγάντιο λαγωνικό και ο τελευταίος κληρονόμος της οικείας των Μπάσκερβιλ συνδυάζονται αριστοτεχνικά στο πολυαγαπημένο μυθιστόρημα του Αρθουρ Κοναν Ντοιλ

0

Η δίκηΗ δίκη

Κεντρικό πρόσωπο του μυθιστορήματος είναι ο τραπεζουπαλληλος Γιόσεφ Κ. Ξαφνικά η ισορροπία της ζωής του ανατρέπεται όταν δύο άγνωστοι χτυπούν την πόρτα του και του ανακοινώνουν πως πρέπει να τον οδηγήσουν στον ανακριτή. Από αυτό το σημείο και μετά ξεκινά ένας φαύλος κύκλος που διακατέχεται έντονα από το στοιχείο της παραφροσύνης. Ειναι προφανές πως διαβάζοντας την <<Δική>> δεν θα διασκεδάσετε. Πρόκειται για ένα βιβλίο που διαθέτει αρκετά στοιχεία της μεγαλοφυιας του Κάφκα ωστόσο όμως είναι λίγο <<δύσκολο>> και χαρακτηρίζεται από μια γενική παράνοια σε αυτά που διαδραματίζονται. Αξίζει όμως να το διαβάσετε γιατί εξακολουθεί να είναι διαχρονικό και επίκαιρο 100 χρόνια μετά.

0

Το μονόγραμμαΜονόγραμμα

Το Μονόγραμμα θεωρείται από τα ομορφότερα και πιο ερωτικά ποιήματα που γράφτηκαν ποτέ. Πρόκειται για ένα τραγικό μονόλογο ενός άντρα που θρηνεί τον χαμό της αγαπημένης, η οποία μη αντέχοντας την δημόσια κατακραυγή και εναντίωση για τον έρωτα τους, αποφασίζει να βάλει τέλος στην ζωή της. Είναι ένα έργο που θα συγκινεί και θα παραμείνει σταθερή αξία όσα χρόνια και αν περάσουν.

0

Ένας αστρολάβος του ουρανού και της ζωήςΈνας αστρολάβος του ουρανού και της Ζωής

Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο που περιγράφει αριστοτεχνικά την επιστημονική γνώση για τα <<Θαυμαστά του Σύμπαντος>> και θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τα δεινά του αλλά και τα λαμπρά επιτεύγματα του. Αξίζει να διαβαστεί γιατί είναι από τα λίγα βιβλία του είδους του από κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες-συγγραφείς.

0

Ζητείται ελπίςΖητείται Ελπίς

Μαζί με το μυθιστόρημα το <<Το Λάθος >> είναι από τα κλασικά έργα την ελληνικής αλλά και παγκόσμιας λογοτεχνίας που πρέπει να βρίσκονται στην βιβλιοθήκη μας. Η γραφή του είναι απλή, λιτή, παραστατική και χωρίς περιττές φλυαριες απλώς για να γεμίσουν οι σελίδες. Στα διηγήματα είναι εμφανής η ματαίωση που αισθάνεται η ανθρωπότητα μετά τον B Παγκόσμιο πόλεμο και η αβεβαιότητα για το μέλλον. Ωστόσο, οι πρωταγωνιστές καταφέρνουν να βρουν την χαμένη ελπίδα σε μικρά καθημερινά πράγματα. Αξίζει να το προμηθευτείτε και να το διαβάσετε!!

1

Και δεν έμεινε κανένας<<Τώρα μικρός στρατιώτης υπήρχε μόνο ένας...πήγε και κρεμάστηκε και δεν έμεινε κανένας>>

Το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν από τα πρώτα βιβλία της Agatha Christie που είχα την ευκαιρία να διαβάσω και με μύησε στον κόσμο του αστυνομικού μυθιστορήματος. Η μοναδική διαχρονική γραφή της Agatha Christie και η εξαιρετικά σχεδιασμένη πλοκή της ιστορίας σε καθηλώνει από τις πρώτες σελίδες. Αρκετά ανατρεπτικό τέλος με την αποκάλυψη ενός δολοφόνου που είναι αδύνατον να τον προβλέψεις.Είναι από τα βιβλία που σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον ακόμη και στην δεύτερη ανάγνωση του. Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε μικρά κεφάλαιο και διαβάζεται εύκολα χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι εξαιρετικά επιμελημένη και η τιμή του αρκετά προσιτή. Ποια είναι η δική σας άποψη για το συγκεκριμένο βιβλίο;

0