Reviews

179

Followers

21

Following

9

Βιβλία

0

Reviews

179

Followers

21

Following

9

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Αγαπητέ Θεέ.

Η αλήθεια είναι ότι ψιλοεκβιάζει το συναίσθημα , γιατί αρρώστια και παιδιά ισον κλάμα. Από εκεί κ πέρα , προσπαθεί να δώσει εξήγησεις για ανέξηγητα πράγματα (ζωή, θάνατος, αρρώστια, θεός). Θέλει αρκετές αναγνώσεις και να φτάσεις στην ουσία.

1

Το αίνιγμα της πεταλούδας.

Λίγο μπερδεμένο σκηνικό. Μαθαίνεις κάποιες πληροφορίες για το μακρινό σε εμάς Κονγκό και τη παιδική εργασία στα ορυχεία εκεί και γενικά την εκμετάλλευση που έχει υποστεί ο λαός. Έχει λίγη ας την πούμε μαγεία, με το παππού της Ζενα που έκανε κάτι περίεργα. Υπήρχε και μια υποτυπώδη αστυνομική ιστορία. Οκ, ούτε κρύο ούτε ζέστη.

1

Αόρατο νήμα.

Με κούρασε πολύ. Έμπλεξε τον πόλεμο του Αφγανιστάν με την Ελλάδα, τη Αριζόνα, την Αθήνα, έχει μέσα και μια ιστορία εμπνευσμένη από τη παολα και παολινα (La usurpadora χαχαχα) και το αποθεώνει. Από μένα είναι όχι.

2

Εκείνη τη νύχτα.

Η γραφή της Stevens είναι εθιστική, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα. Δουλεύει με μαεστρία τους παράλληλους χρόνους, πριν το έγκλημα και μετά. Η ιστορία πολύ καλή, ξέρεις τι θα γίνει ως εσένα σημείο και ξέρεις ποιος είναι υπεύθυνος για το θάνατο της Νικόλ, αλλά είναι μια λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά που σε αφήνει άφωνο. Οι χαρακτήρες αναπτύχθηκαν επαρκώς και τους σκέφτεσαι αφού έχεις τελειώσει το βιβλίο. Δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ η συγγραφέας!

0

Στα Ουράνιαguilty pleasure 2

Μετά το τραγικό "χωρισμό" στο πρώτο βιβλίο και τη φυγή της Μπλερ, στο δεύτερο τους παρακολουθούμε να ξαναπλησιάζουν επικίνδυνα ο ένας τον άλλον. Όλα αυτά, χωρισμός, δράμα, μετακόμιση, ''έκπληξη", ξανά μετακόμιση, ξανά ματιές, ξανά σ' αγαπώ, σε διάστημα ενός μήνα! Ενώ το δεύτερο είναι λίγο πιο χλιαρό γιατί έχουμε την ατελείωτη κλάψα Μπλερ και Ρας και το άκαυστο μίσος της Ναν , στο τέλος ο πατέρας της Μπλερ μας δίνει μια καλή σκηνή και κολλάει διάφορα κομμάτια του παζλ για την οικογένεια της Μπλερ αλλά και του Ρας. Κρίμα που δεν μεταφράστηκαν τα υπόλοιπα της σειράς.:/

0

Στα βαθιάguilty pleasure

Ένα σύγχρονο άρλεκινγκ για εφήβους. Προφανώς δεν υπήρχε κανένα νόημα στην όλη ιστορία. Προφανώς και ήταν γεμάτο κλισέ και προβλέψιμες καταστάσεις. Προφανώς και πολλά στοιχεία ήταν ωραιοποιημένα και τραβηγμένα από τα μαλλιά για να στήσουν το ιδανικό σκηνικό. Σε κάποια σημεία μου θύμισε και twilight (αναφέρομαι στη προστατευτικότητα και τα λεφτά του Ρας) Αλλά πέρασα ευχάριστα διαβάζοντας το!

0

Στην παγίδα του νερού.

Καταρχάς το κορίτσι του τρένου ήταν πολύ ανώτερο από αυτό. Βαριόσουν σε κάποια σημεία και είχε και μια μεταφυσική αύρα που δεν μου άρεσε. Όταν σκέφτομαι όμως την ιστορία του βιβλίου καλύτερα, βλέπω ότι η συγγραφέας πέρα από το αστυνομικό κομμάτι ήθελε να μιλήσει για την πατριαρχία και τη καταπίεση που δέχονται οι γυναίκες και σε πολλές περιπτώσεις χάνουν τη ζωή του γι αυτό. Οπότε από αυτή την οπτική γωνία, η βαθμολογία ανεβαίνει. Φινάλε ανατρεπτικό. Πάλι κάποιος άνδρας τη γλίτωσε!!

0

Η σκιά του ανέμου.

Εξαιρετικό. Ιστορία μυστηρίου, με δράση, άπειρο χιούμορ, αγνό έρωτα, αγάπη για τα βιβλία με φόντο τη Βαρκελώνη του πρώτου μισού του 20 αιώνα. Αναγνωστική απόλαυση!

0

Οι καταρράκτες των ρόδων.

Πολύ όμορφο μυθιστόρημα στο οποίο υπάρχουν και τραγικές πινελιές. Είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί η ιστορία εκτυλίσσεται μεταξύ δυο εποχών, από τη μια η σύγχρονη εποχή κατά την οποία η πρωταγωνίστρια ανακαλύπτει σε μια παλιά πτέρυγα του ξενοδοχείου που δουλεύει κάποια ερωτικά γράμματα και προσπαθεί να ανακαλύψει ποιο ήταν το μυστηριώδες ζευγάρι και από την άλλη μεταφερόμαστε στην εποχή όπου γράφτηκαν τα γράμματα αυτά και ζούμε την ερωτική ιστορία του ζευγαριού. Η σύγχρονη Λόρεν λοιπόν, έχει ζήσει μια καταπιεσμένη ζωή λόγω της θανατηφόρας ασθένειας του αδερφού της και έτσι αποφασίζει να ανοίξει τα φτερά της μακριά από την οικογένεια της και καταλήγει στο ξενοδοχείο «οι καταρράκτες των ρόδων». Εκεί ερωτεύεται τον Τομας και παράλληλα ανακαλύπτει τις επιστολές αγάπης από το 1926 και έτσι ξεκινάει να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας κρυφής και θυελλώδης σχέσης του παρελθόντος. Δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου γιατί συμπασχεις με τα δράματα των πρωταγωνιστών.

0

Το νησί των άπειρων ερώτων.

Η ιστορία ξεκινά σε ένα μπαρ στο Μαϊάμι με πρωταγωνίστρια την Σεσιλια η οποία γνωρίζει μια ηλικιωμένη γυναίκα που της αφηγείται τις ιστοριες 3 οικογενειών από τρεις διαφορετικές ηπείρους οι οποίες καταλήγουν στην Κούβα . Γίνονται αναφορές σε ιστορικα γεγονοτα, οπως σε επαναστάσεις και γενικά στην πολύπλοκη πολιτική της Κούβας αλλά και της Κινας. Βλέπουμε πως οικογένειες αναγκάστηκαν λόγω διαφόρων καταστασεων να ξενιτευτουν και να προσαρμόσουν τις ζωές τους σε νέες χώρες και κουλτούρες. Γενικά είναι ένα δύσκολο μυθιστόρημα καθώς η δράση μεταφέρεται από το ένα μέρος στο άλλο, γίνονται αναφορές σε πολλά ονόματα και καθώς τα κεφάλαια εναλλάσσονται από την μια ιστορία/οικογένεια στην άλλη, το βιβλίο γίνεται αρκετά περίπλοκο. Δυσκολεύτηκα πολύ να το τελειώσω. :/ καλή ιστορία κακό αποτέλεσμα.

0

Γυναίκες στη μάχη.

Εξαιρετικό. Η ιστορία του φεμινιστικού κινήματος , με πολύ απλά λόγια, σε κόμικ. Θα το πρότεινα σίγουρα σε εφήβους (14+) που έχουν τέτοιου είδους ανησυχίες γιατί είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα σχεδόν παιδική και θα αποτελούσε μια καλή εισαγωγή για ένα τόσο περίπλοκο ζήτημα. Αναφέρει επίσης και κάποιους αγώνες της LGBTQ κοινότητας, άγνωστους στο (μέσο) ελληνικό κοινό.

0

Η γιατρίνα.

«Η γιατρινα» είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα. Μας ταξιδεύει στην Αυστροουγγαρία και μας παρουσιάζει την ζωή των ανθρώπων στις αρχές του 20ου αιώνα και συγκεκριμένα την θέση της γυναίκας μέσα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Λόγω της κακομεταχείρισης των γυναικών του τότε, «η γιατρινα» αποφασιζει να λάβει δράση και να λειτουργήσει ως μέσο λύτρωσης των κακοποιημένων γυναικών παρέχοντας στις τελευταίες δηλητήρια και συμβουλές για να φονευσουν τους συντρόφους τους. Στο τέλος σχεδόν του βιβλίου αποκαλύπτονται τα φρικιαστικά πράγματα που έχει ζήσει η ίδια η πρωταγωνίστρια στα χέρια ενός άνδρα τα οποία ουσιαστικά έπλασαν τον χαρακτήρα της, έναν χαρακτήρα σκληρό και ανελέητο.

0

Το κορίτσι στην ομίχλη.

Δεν είναι το καλύτερο του συγγραφέα. Επείδη αργότερα έγινε και ταινία με τον ίδιο σαν σκηνοθέτη νομίζω, θεωρώ ότι και το βιβλίο γράφτηκε καθαρά για τη μεταφορά στο κινηματογράφο. Φυσικά, ο Καρρίζι φτιάχνει μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, υφαίνει μια ενδιαφέρουσα ιστορία εξαφάνισης και καταεικνύει το ρόλο των ΜΜΕ σε αστυνομικές υποθέσεις. Ενδιαφέρον plot twist στο φινάλε.

0

Τουρκία - Παραφροσύνη και μελαγχολία.

Η σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας, από το 23 και μετά, από μια διακεκριμένη δημοσιογράφο. Αλλεπάλληλα πραξικοπήματα, εμφύλιοι πόλεμοι, μια χώρα δύο ταχυτήτων. Πως έφτασαν μέχρι τον Ερντογαν και αυτό το περίεργο συνονθύλευμα δικτατορίας - δημοκρατίας; Το θέμα φυσικά είναι ότι όλες αυτές τις πολιτικές 'ανωμαλίες' αυτού το έθνους της πλήρωσε ο λαός με πάρα πολλούς θανάτους, φυλακίσεις, βασανιστήρια. Το βιβλίο αυτό αξίζει να διαβαστεί από όλους για να καταλάβουμε έστω και λίγο πως λειτουργεί η γείτονα χώρα.

0

Η νύφη της Μασαλίας.

Διαβάστηκε ευχάριστα δεν μπορώ να πω αλλά κάτι με χάλασε. Πολλές παράνομες σχέσεις, πολλά εξώγαμα, πολλά πήγαινε έλα Μασσαλία - Αθήνα - Κάμπο (?), σε μια εποχή, πρώτο μισό του 20 αιώνα, που η Ελλάδα ήταν μια διαλυμένη χώρα και τα ήθη ήταν περίεργα. Είχε και κάποιες τρύπες '' σεναριακά''. Mieh! Καλό.

0

Ανεπιθύμητο.

Μου άρεσε πάρα πολύ. Αναλύει σε βάθος τους πρωταγωνιστές αστυνόμους ( Ρεστ, Φριεντρίκα, Ριντ) μέσα από την καθημερινότητα τους αλλά και από γεγονότα του παρελθόντος τους. Ο δολοφόνος - απαγωγέας φυσικά πέφτει μέσα σε όλα τα κλισέ, ψυχολογικά διαταραγμένος, δύσκολα παιδικά χρόνια, βία κτλ αλλά δεν με πείραξε. Η συγγραφέας άφηνε ψιχουλάκια σε διάφορα κεφάλαια και οι πιθανοί απαγωγείς ήταν διάφοροι, οπότε η αποκάλυψη του πραγματικού ήταν ένα σοκ. Είναι το πρώτο της μυθιστόρημα της Ohlsson , οπότε στα άλλα δύο που μεταφράστηκαν στα ελληνικά βλέπουμε την εξέλιξη της γραφής της.

0

Άγγελοι.

Εφηβικό ανάγνωσμα φαντασίας. Η Λους είναι ενα σχεδόν φυσιολογικό κορίτσι. Το πρόβλημα είναι ότι βλέπει κάποιες ζοφερές σκιές κάποιες φορές στο σκοτάδι. Αποτέλεσμα αυτής της παράξενης κατάστασης είναι ότι ένα αγόρι, φίλος της Λους πέθανε και έτσι αυτή στάλθηκε στο Σουορντ εντ Κρος, ένα τύπου αναμορφωτήριο - σχολείο. Και εκ εί ξεκινάνε τα πραγματικά περίεργα πράγματα. Γνωρίζει τον Ντάνιελ , τον οποίο νομίζει κάπου ότι κάπου τον έχει ξαναδει. Άγγελοι, δαίμονες, ερωτικά τρίγωνα και creepy καταστάσεις. Μου άρεσε , αλλα το βρήκα λίγο αργό. Για εφηβάκια ότι πρέπει. (περισσότερη μυθολογία από λυκόφως!)

0

Η Μαριονέτα.

Το παρελθόν κυνηγάει τον Γουλφ, ο οποίος αρνείται να προχωρήσει παρακάτω και αφήνει τις παλιές του υποθέσεις να τον στοιχειώσουν. Παρελθόν παρόν γίνονται ένα. Δυνατό αστυνομικό, με ανατριχιαστικη πλοκή και απρόβλεπτο τέλος.

0

Μικρό χρονικό τρέλας.

Πολύ προσωπικό και αυτό, λίγο πιο κάτω από την Κατερίνα. Περιγράφονται τραγελαφικά σκηνικά ενώ σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα το αστείο στην όλη κατάσταση. Νομίζω αυτό το βιβλίο φέρνει στο κοινό εικόνες για το τι πραγματικά συμβαίνει στο μυαλό κάποιου που περνά ψυχωσικό επεισόδειο και γενικά τη επαφή με τις ψυχικές νόσους που είναι τόσο στιγματισμένες στην κοινωνία.

0

Τα Παλιά Ασήμια.

Τα Παλιά Ασήμια είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της Κόντζογλου, οπότε να έχουμε υπόψιν ότι είναι πολύ εισαγωγικό. Τα πρόσωπα που έχει να μας γνωρίσει είναι πολλά (Αβραάμ- Μακρίνα, Ελμερ - Σεβαστή, Έλσα - Άλεξ - κι όλο το γενεαλογικό των ζευγαριών) καί τα ταξίδια στο χρόνο και τόπο επίσης συχνά. Αλλα είναι τόσο γοητευτικός ο τρόπος που γράφει ο Κοντζογλου. Τόσο αληθοφανείς οι χαρακτήρες που δημιούργησε. Πραγματικά αξίζει να διαβαστεί!!

0

Ο αντίκτυπος.

Σκληρό βιβλίο αν και εφηβικό. Παρενόχληση στο διαδίκτυο, αυτοκτονία, κατάθλιψη, φιλία, οικογένεια, είναι κάποια από τα θέματα που θίγονται σε αυτό το στεναχωρο βιβλίο. Είναι βγαλμένα όμως, δυστυχώς, από τη πραγματική ζωή. Πόσα παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους εξ αιτίας των social media? Θα πρότεινα να διαβαστεί και από γονείς για να δουν πως σκέφτομαι οι έφηβοι σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

0

Η Χρυσή Ράβδος της Σοφίας Ι - Η Επιστροφή.

Έφηβικό ανάγνωσμα (15+) με δυνατη πλοκή και ευανάγνωστο. Έχεις αγωνία για τι θα συμβεί και αν η παρεά των παιδιών θα καταφέρει να σταματήσει τον μάγο Γκράσλοου. Έχει επιρροές από Χάρι Πόττερ και LOTR, αλλά αυτό δεν είναι κακό. Για Έλληνα συγγραφέα, πολύ καλή προσπάθεια. Πολύ ευχαριστημένη.

0

Inferno.

Σε αυτό το βιβλίο ο Dan Brown, μας ταξιδεύει στη μαγική Φλωρεντία. Ο Ρομπερτ Λανγκντον ξυπνά σε ένα νοσοκομείο τραυματισμένος και χωρίς καμία ιδέα πως βρέθηκε εκεί. Παρέα με την ιδιοφυή Σιένα Μπρουκς θα τα βάλουν με θεούς και δαίμονες και με το έργο του Δάντη Θεία Κωμωδία "παραμάσχα" θα αναζητήσουν κρυμμένα μηνύματα σε έργα τέχνης της Βενετίας. Θα καταφέρουν να σταματήσουν την πανδημία; (επικαιρο!) Ο Dan Brown έχει αποδείξει ότι ξέρει να γράφει μυθιστορήματα που δεν μπορείς να τα αφήσεις από τα χέρια. Το συγκεκριμένο είναι επιπέδου κώδικας Ντα Βιντσι.

0

NYPD RED 2: Το καρουζέλ του τρόμου.

Καθαρόαιμο αστυνομικό μυθιστόρημα, διαβάζεται σε μια μέρα γιατί οι εξελίξεις τρέχουν και με ωραίο plot twist. Ωραίο δίδυμο η Καιλι και ο Τζόρνταν.

0

Ασυγχώρητο λάθος.

Πολύ καλό!!! Είχε μπόλικο ζουμί η ιστορία. Η Μαργαρίτα από παραδουλεύτρα έγινε κροισος! Αλλά όχι τόσο εύκολα. Έχασε πολλά στην πορεία, έπεφτε αλλά πάντα σηκωνόταν. Βέβαια το σημαντικότερο το έχασε όταν ήταν δεκατριών αλλά ποτέ δεν έπαψε να ελπίζει ότι θα το ξανά βρει. Κύλησε πολύ ευχάριστα και έχει αγωνία για το τι θα γίνει στη συνέχεια!

0

Ο γιος του δάσκαλου.

Περίμενα περισσότερα. Η πλοκή άργησε να ξεδιπλωθεί και ίσως άφησε κάποια ερωτηματικά στο τέλος. Οι άνθρωποι υπεράνω υποψίας πόσα μπορούν να κρύβουν;; Ευτυχώς, η θεία δική ανέλαβε το παιχνίδι και ο καθένας πήρε αυτό που του αξίζει! (τι αντιπαθητικός χαρακτήρας ο πατέρας!)

0

Το σκουλαρίκι της τύχης.

Η ηρωίδα Μαίρη, ελεύθερη και ανεξάρτητη, γνωρίζει τον πλούσιο γόη Άρη. Ο Άρης που έχει συνηθίσει όλα να του έρχονται έτοιμα και εύκολα, δεν μπορεί να φανταστεί ότι δεν θα έχει τη Μαίρη δική του. Για πάντα. Οπότε κάνει κ τις ανάλογες επιλογές που οδηγούν σε ένα γαϊτανάκι εξελίξεων που εμπλέκουν και την οικογένειά του. Διαβάζεται ευχάριστα κ κυλάει γρήγορα.

0

Ο Σουηδός.

Τι ωραίο βιβλίο. Πολυδαίδαλη πλοκή. Τα είχε όλα: τσουνάμι, κατασκοπικές τακτικές, λίγο έρωτα, τρομοκρατικές οργανώσεις, ληστείες, θανάτους και φινάλε που δεν το περιμένεις. Οι κύριοι χαρακτήρες (οι "σουηδοί") καλοδουλεμένοι , τους γνωρίζεις εις βάθος. Μου άρεσε πολύ!

0

Το λάθος αστέρι.

Ιστορίας αγάπης με πολύ πολύ κλάμα. Οι έφηβοι πρωταγωνιστές ζούσαν σε έναν πολύ "άδικο" κόσμο και κατάφεραν να βγάλουν το καλύτερο από αυτόν.

0

Μαρίνα.

Μου άρεσε πάρα πολύ!! Είναι βιβλίο για εφήβους και όχι ενηλίκων (αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το διαβάσει κάποιος και να ξετρελαθεί εξίσου) Αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η γλώσσα , το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούσε ο συγγραφέας για να περιγράψει τοπία και καταστάσεις. Φανταστικό. Επίσης, πολύ όμορφη και αγνή ιστορίας αγάπης ανάμεσα στον Όσκαρ και στη Μαρίνα!!! Έντονο το φανταστικό στοιχείο και σε συνδυασμό με την σκοτεινή ατμόσφαιρα που δημιουργούσε ο Θαφόν, ανατρίχιαζες.

0

Οι διακοπές.

Λίγο παραπλανητικό το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο. Άλλα περίμενα να διαβάσω και άλλα διάβασα. Εξού και η χαμηλή βαθμολογία. Πιο πολύ θα το κατέτασσα ίσως στο κοινωνικό μυθιστόρημα με έντονη δόση μυστηρίου, καθώς εξερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις (γάμος, οικογένεια, φιλία ) και τη ζωή στο σύγχρονο κόσμο (social media, εκφοβισμός, ψυχικές ασθένειες). Στο τελευταίο κομμάτι του βιβλίου υπάρχει επιτέλους έντονη δράση και μπορώ να πω μια ωραία εξήγηση για όλο αυτό το "μυστήριο".

1

Ένα φοβισμένο ελεφαντάκι.

Το μικρό ελεφαντάκι έχασε τη μαμά του μέσα στο δάσος και έχει τρομοκρατηθεί. Αλλά με τη βοήθεια των ζώων του δάσους θα μπορέσει να ξεπεράσει το φόβο του και να ξανα βρει τη μανούλα του. Πατώντας σε αυτή τη μικρή ιστορία οι γονείς μπορούν να μιλήσουν με τα παιδιά τους για τους φόβους, τις ανασφάλειες, τη γενναιότητα και άλλα πολλά. Όπως σε όλη τη σειρά, στο τέλος έχει μια σελίδα με προτάσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς, την οποία βρίσκω τρομερά χρήσιμη. Κρατάω μια πολύ όμορφη φράση "Αν είμαστε δύο , θα φοβόμαστε λιγότερο".

0

Φόνος 5 αστέρων.

Ένας αχταρμας, μια παρέλαση κουτσομπολιών. Η πλούσια και η φτωχή. Το κακό που προσωποποιείται στους πλουσίους. Η ψυχοπαθής κορή, που όλα τα κόβει όλα τα μαχαιρώνει. Τουλάχιστον δεν βρίσκεις εύκολα το δολοφόνο, κάτι είναι και αυτό.

0

Ελέησόν με.

Στα θετικά, η πολύ έξυπνη ιστορία που μας ταξιδεύει από τη Γαλλία του σημέρα, στη Χιλή του 73' , στη Γερμανία του 40-45', στο Καμερούν του 62' και καταφέρνει να συνδέσει πρόσωπα του σήερα με γεγονότα του τότε. Πολυ γοητευτικοί χαρακτήρες οι δύο πρωταγωνιστές ντετεκτίβ, ο καθένας με τις αδυναμίες του. Στα αρνητικά, η ανούσια περιγραφή διάφορων χώρων και τοπίων που έβαζε φρένο στη δράση.

0

Σκοτεινός άγγελος I: Η κόλαση του Γκάμπριελ.

Βαρετό βρε παιδί μου. Μέχρι να δώσουν το πρώτο τους φιλί πέρασαν 200 σελίδες. Ε όχι. Φλυαρία φλυαρία φλυαρία!!!

0

Αρχιπέλαγος ΓκουλάγκΑριστούργημα

Βαρύ βιβλίο, στεναχωρο, επίπονο. Χιλιαδες '' ποτάμια'' δημιουργήθηκαν στη Σοβιετική Ένωση, αλλά αντί για νερό είχαν ανθρώπινες ζωές που εκδιωχθηκαν από το καθεστώς για οποιονδήποτε λόγο, υπαρκτό ή ανύπαρκτο. Η μαρτυρία του Solzhenitsyn είναι από τις λίγες που έχουμε για τα τέρατα που έγιναν στη ΕΣΣΔ στο όνομα του Κόμματος.

0

Εγώ και οι μεσοιππότες.

Ανέλπιστα ποιοτικό χιούμορ. Με έπιασα κάποιες στιγμές να γελώ με τα λογοπαίγνια και τις περιπέτειες του Μαξ και του θείου του, Σερ Μπαντρικ. Μου άρεσαν τα σκίτσα, που ολοκλήρωναν τα νοήματα των διαλόγων!

0

Παγωμένος άγγελος.

Πολύ καλό. Μικρά κεφάλαια, γρήγορος ρυθμός και υπόθεση δυνατή. Ο Μουνκ και η Μία είναι τρομερό δίδυμο! Η ιστορία της Μία τραγική δεν μπορεί να ησυχάσει με τίποτα, το παρελθόν της πάντα θα τη στοιχειώνει. Για τον Μουνκ η υπόθεση θα γίνει εξαιρετικά προσωπική και επώδυνη. Ικανοποιημένη με το φινάλε!

0

Ο Πίτερ Παν πρέπει να πεθάνει.

Γενικά μου άρεσε, γιατί στο δεύτερο μισό έχει πολύ δράση. Στο πρώτο μισό υπήρχε, μια ανούσια φλυαρία μέχρι ο Γκαρνεϊ να αναλάβει την υπόθεση και να αρχίζει να παίρνει μπρος. Επίσης, θετικό είναι ότι από μια απλή υπόθεση (έφεση σε υπόθεση δολοφονίας) καταλήγουμε σε περίεργο εκτελεστή κ κατά συρροή δολοφόνο. Πολύ καλή σκιαγράφηση του Γκάρνεϊ σε βαθύ επίπεδο. Ευχαριστημένη!

0

Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Ανάλαφρο ότι πρέπει για παραλία ή χαλάρωση. Ταξιδιάρικο, γιατί Παρίσι είναι ένα και υπέροχο. Έχει και το μυστήριο και την αγωνία σε κάποια σημεία, μια χαρά!

1

Ο Χάρι Πότερ και ο ημίαιμος πρίγκιψ (Επετειακή έκδοση).

Όταν είχα διαβάσει αυτό το βιβλίο, κυριολεκτικά δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχε συμβεί αυτό που περιγράφεται προς το τέλος. Μέχρι την τελευταία σελίδα νόμιζα ότι κάπως η συγγραφέας θα το μαζέψει και θα έχουμε happy end. Αλλά οχιιι η Rowling το τόλμησε και μας άφησε με μια τρύπα στη καρδιά. Οι αναμνήσεις από το παρελθόν του Βολτεμορτ απολαυστικές!!

0

Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς (Επετειακή έκδοση).

Νομίζω είναι το αγαπημένο μου από τη σειρά (αν και δύσκολο να ξεχωρίσω) Το τριαθλο μαγείας, η φιλία του Χάρι με τον Ρον που πρώτη φορά κλυδωνιζεται, το φλερτ της Ερμιόνης, η αναγέννηση του '' Κακού '' με έναν ανατριχιαστικο τρόπο, είναι μερικά από τα γεγονότα που συμβαίνουν στην τέταρτη περιπέτεια. Λατρεύω Χάρι Ποτερ!

0

Στάλιν: Μια νέα βιογραφία.

Πολύεπίπεδη βιογραφία για έναν πολυεπίπεδο δικτάτορα. Χιλιάδες πληροφορίες, γνωστές και άγνωστες, από τη γέννηση του Ιωσήφ μέχρι το θάνατο του. Φυσικά υπάρχει κάποια υποκειμενικοτητα κατά του βιογραφούμενου από το συγγραφέα αλλά δεν ήταν και λίγα τα εγκλήματα του Στάλιν. Φυσικά πάντα έκπληξη θα προκαλεί το πως κατάφερε ένας χωρικό να γίνει ο δυνατός άνθρωπος στη Σοβιετική Ένωση.

0

Το ομορφότερο τέλος στον κόσμο.

Για ελληνικό αστυνομικό είναι πολύ καλό. Η Μαριάννα με τα χίλια πρόσωπα κατάφερε να ταράξει τη ζωή του Χρήστου Πάλλη, ώστε 10 χρόνια μετά το '' θάνατο'' της, αυτός να την αποζητά. Η μοίρα όμως τα έφερε αλλιώς και ο Χρήστος βρίσκεται μπροστά στο χειρότερο του εφιάλτη ή ομορφοτερο όνειρο; Γιατί η Μαρίαννα είναι ζωντανή και την ψάχνουν λυτοι και δεμένοι. Θα προλάβει ο Χρήστος να την ξανά βρει; Κάποια σημεία ήταν τόσο όμορφα γραμμένα, τόσο λυρικά. Εύγε!

0

Η ιστορία της θεραπαινίδας.

(Το διάβασα μετά τις Διαθήκες) Μου άρεσε λιγότερο καθώς δεν είχε τόσο πολύ δράση. Και πολύ εσωτερικό μονόλογο (μη πω κλάψα) πολλές φορές ανούσιο. Πολλά πράγματα ως προς την χώρα (?) της Γαλααδ έμειναν άγνωστα, ως προς οργάνωση των θεσμών, την κοινωνία (φθηνόσύζυγοι wtf), τους κυβερνήτες και τι κάνουν, και πολλά άλλα. Δεν θα πω ότι δεν μου άρεσε, θα πω ότι δεν στάθηκε αντάξιο των προσδοκιών μου. * δηλαδή ακόμη και στα βιβλία να διαβάζουμε το ποσό χάλια μπορεί να γίνει η θέση της γυναίκας;!*

0

Οι διαθήκες.

Παρότι είχα ακούσει πολλά για το πρώτο βιβλίο της Atwood (θεραπαινιδα) δεν επιχείρησα ποτέ να το διαβάσω καθώς σαν είδος το δυστοπικό μυθιστόρημα δεν μου λέει πολλά. Κατά τύχη λοιπόν έπιασα αυτό το βιβλίο και από τις πρώτες σελίδες με τράβηξε. Πολύ έξυπνη ιδέα με τις τρεις αφηγήτριες, με καλύτερη τη θεία Λιντια. Το ύφος σε αυτές τις αφηγήσεις, τόσο προσωπικό, νιώθεις ότι είσαι δίπλα της όταν τα γράφει αυτά. Προς το τέλος, αφού αποκαλύφθηκε ο σύνδεσμος μεταξύ Γαλααδ και έξω κόσμου, αρχίζει να ξεφουσκώνει η ιστορία, όχι ότι δεν είχε ενδιαφέρον. Το φινάλε με ξένισε και δεν απάντησε σε κάποια ερωτήματα.

0

Μπροστά στα μάτια τους.

Δεν ήταν κακό, ήταν άνευρο, χλιαρό. Και ενώ μου άρεσε ότι σε κάθε κεφάλαιο είχαμε ένα καινούργιο στοιχείο και το παζλ σιγά σιγά γέμιζε, ε το φινάλε ήταν τραβηγμένο από τα μαλλιά και γεμάτο τρύπες, που αναγκάστηκα να ξεφυλλίσω ξανά το βιβλίο μήπως είχα παραβλεψει κάποιο στοιχείο. Μου άρεσαν επίσης οι διάλογοι από το Twitter (με ότι αυτό συνεπάγεται - αποψαρες) και το πως τα social media παίζουν πλέον ρόλο σε αστυνομικές υποθέσεις.

0

Το αλάτι της ζωής.

Όλοι ζούμε κυνηγώντας την ευτυχία. Έλα όμως που ευτυχία είναι ουσιαστικά στα απλά πράγματα, τα καθημερινά. Είναι ανακουφιστικο νομίζω όταν το διαβάζεις. Όλα αυτά τα μικρά, καμία φορά ανούσια, πράγματα είναι που κάνουν τη ζωή καλύτερη, είναι το '' αλάτι της ζωης''!

0

Θα σ' αγαπώ ό,τι κι αν γίνει.

Όποτε το διαβάζω το συγκεκριμένο παραμύθι συγκινούμαι. Παρουσιάζει την μητρική αγάπη με τον πιο γλυκό τρόπο και θίγει το θέμα του θανάτου και της απώλειας από μια πρωτότυπη και κατανοητή για τα μικρά παιδιά, σκοπιά. Τι ωραία χρώματα στην εικοναγράφηση!!!

0

Καλοσύνη.

Το μεγαλύτερο ατού αυτού του βιβλίου είναι η εικονογράφηση, η οποία είναι εξαιρετική και για όλα τα γούστα, καθώς είναι αποτέλεσμα συνεργασίας 38 (πολύ γνωστών και όχι μόνο) εικονογράφων. Δίνει τη δυνατότητα στους γονείς μόνο από τις εικόνες του βιβλίου να κάνουν πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τα παιδιά τους. Επίσης, μου άρεσε που πέρα από το θέμα της καλοσύνης (και προσφοράς) θίγει διακριτικά και το topic της διαφορετικότητας, του προσφυγικού και του ρατσισμού που είναι πάντα επίκαιρο.

0

Οχ χταπόδι λάθος πόδι!..

Πρωτότυπη εικονογράφηση ( για τα δικα μας δεδομένα) και όμορφή. Μαθαίνει στα παιδιά τους αριθμούς μέχρι το 8 και 8 διαφορετικά επαγγέλματα. Και φυσικά την αξία της δουλειάς. Για μικρές ηλικίες 3+.

0

Το μυστικό βιβλίο του μπλε κύκλου.

Αυτό το βιβλίο πρέπει να διαβαστεί από όλα τα παιδιά. Δεν είναι μόνο ότι σου μαθαίνει με απλά λόγια ( και εικόνες) τον κύκλο του νέρου. Το πάει και ένα βήμα παρακάτω. Εξηγεί στα παιδιά το πόσο πολύτιμο είναι το νερό , το σύγχρονο πρόβλημα λειψυδρίας και το πόσο δύσκολο είναι να γίνει η "ανακύκλωση" του νερού. Τα παιδιά πρέπει να είναι ενήμερα για τα οικολογικά θέματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και το βιβλίο αυτό είναι μια εξαιρετική εισαγωγή.

0

Ο τρόφιμος.

Όποιος διαβάζει ψυχολογικά θρίλερ σίγουρα η ιστορία θα του θυμίσει κάτι. Οπότε μια από τα ίδια. Σίγουρα κύλησε γρήγορα και διαβάστηκε σε μια μέρα.

0

Υπόθεση Jacob.

Από τα πρώτα αστυνομικά - δικαστικά θρίλερ που είχα διαβάσει, και νομίζω ήταν το καλύτερο. Καταπληκτική πένα ο συγγραφέας, δημιουργεί έντονα συναισθήματα στον αναγνώστη, μέχρι την τελευταία σελίδα. Η ιστορία απλή συνάμα όμως ανατριχιαστικη!

0

Φλόγα και άνεμος.

Δεν μου ταίριαξε καθόλου.

0

Τριλογία του Μπελφάστ (Τα φαντάσματα του Μπελφάστ//Συνωμοσία της φωτιάς//Κλεμμένες ψυχές).

Εξαιρετική τριλογία. Πολύ καλή τιμή. Μου άρεσαν και τα 3 βιβλία, ίσως λίγο παραπάνω το τελευταίο, λόγω θεματολογίας. Το ιρλανδικό τοπίο όμορφο και συνάμα βίαιο. Πολυπαθος τόπος και αυτός.

0

Δέσποινα.

Ωραίο βιβλίο δεν λέω, και κορτώ είναι master στη γραφή αλλά η θεματολογία κοινή. Περιστρέφεται συνέχεια από τους ίδιους άξονες (μητροτητα, αγαπη, σεξουαλικος προσανατολισμος). :/

1

Ανώνυμη 52.

Πρωτότυπη ιστορία με plot twist (προβλέψιμο μεν όχι κακό δε). Μικρά κεφάλαια και ωραία εναλλάγη προσώπων. Διαβάστηκε πολύ ευχάριστα!

0

Ακατοίκητη Γη.

Τρομακτικό βιβλίο, καθώς μας δίνει πιθανά σενάρια σύμφωνα με μετρήσεις, πως θα είναι ο κόσμος σε 100 χρόνια αν συνεχίσουμε να αδιαφορούμε για την κλιματική αλλαγή. Και πραγματικά είναι τρομακτικός αυτός ο κόσμος (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί, κλιματικοί μετανάστες - θα είναι καθημερινότητα). Το μόνο αρνητικό του βιβλίου είναι ότι δεν προτείνει λύσεις στο "μεσο άνθρωπο". Σου λέει απλά ότι μόνο οι κυβερνήσεις έχουν την δύναμη να αλλάξουν το ρου της ιστορίας. Πρεπει να διαβαστεί από ΌΛΟΥΣ φυσικα!

0

Αόρατες Γυναίκες.

Πρέπει να διαβαστεί από ΟΛΟΥΣ, γυναίκες, άνδρες ,εφήβους. Το βιβλίο στηριγμένο σε μελέτες δείχνει πως το γυναικείο φύλο υποτιμάται σε κάθε πτυχή της ζωή του, (καθημερινότητα, υγεία, εκπαίδευση, εργασία, πολιτική ) και πως ο κόσμος είναι φτιαγμένος μονο για άνδρες.

0

Ξένο δέρμα.

Αν ήταν 200 σελίδες λίγοτερο, τουλάχιστον, η βαθμολογία θα ήταν τελείως διαφορετική. Η ιστορία πολύ δυνατή και πρωτότυπη. Αλλά πολλές λεπτομέριες χωρίς λόγο.

1

Η Αγωνία του Τερματοφύλακα πριν από το Πέναλτι-

Πολύ επιεικής βαθμολογία. Δεν είναι καθόλου του γούστου μου βιβλία με τέτοια γραφή. Ένας πρώην τερματοφύλακας απολύεται από τη δουλειά του, σκοτώνει μια κοπέλα, καταφεύγει στη εξοχή και περιφέρεται άσκοπα. Δεν κατάλαβα δυστυχώς τους συμβολισμούς του βιβλίου. Ευτυχώς υπήρχε η εισαγωγή που σε κατευθυνε. (πολύ καλή έκδοση από Gutenberg)

0

Η σιωπή της λευκής πόλης-

Είμαι κάπου στη μέση με αυτό το βιβλίο. Η ιστορία άκρως ελκυστική κ ιντριγκαδορικη : κάποιοι φόνοι που συνέβησαν πριν από 20 χρόνια στη Βιτόρια, επαναλαμβάνονται στο σήμερα ενώ ο υποτιθέμενος δολοφόνος βρίσκεται στη φυλακή. Έχει γίνει κάποιο λάθος; Υπάρχει κάποιος συνεχιστής του μακάβριου έργου; Ή ο δολοφόνος συνεχίζει να δρα από τη φυλακή; Και ενώ η ιστορία είναι τόσο καλή κάτι στη γραφή με χαλάει. Έχει και πάρα πολλά ισπανικά ονόματα που με δυσκόλευαν στην ανάγνωση. Το φινάλε λίγο προβλέψιμο!

0

Κρυμμένη στο χώμαΑγωνιώδες

Επτά έφηβοι πηγαίνουν να παρτάρουν στην εξοχή και μόνο οι έξι γύρναν. 20 χρόνια μετά, τυχαία μια οικογένεια ανακαλύπτει το πτώμα ενός κοριτσιού στην ίδια περιοχή. Και εκεί αρχίζει το πάρτυ! Μικρά κεφάλαια, γρήγορες εναλλαγές σε παρόν και παρελθόν.

0

13Τέλειο

Πολύ πολύ πολύ δυνατό δικαστικό /αστυνομικό θρίλερ. Ο Έντι Φλιν, τίμιος δικηγόρος, καλείται να υπερασπιστεί τον Ρόμπερτ Σολομον, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της γυναίκας τους και ενός φίλου τους. Όσο προχωράει όμως η δική, παράξενα πράγματα συμβαίνουν και οι ενορκοι εξαφανίζονται σαν τις κατσαρίδες.... Μικρά κεφάλαια, γρήγορος ρυθμός. Ελπίζω να εκδοθούν και τα υπόλοιπα!!! Σύντομα!!!

0

Το μεγάλο φακέλωμαΣυνταρακτικό

Σίγουρα τρομακτικό ανάγνωσμα. Η παρακολούθηση που μας κάνουν μέσω κινητών, υπολογιστών, ταμπλετ και γενικά οποιασδήποτε έξυπνης συσκευής, είναι άνευ προηγούμενου. Ο Σνοουντεν, ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια, περιγράφει τη διαδρομή του στις μυστικές υπηρεσίες και πως κατέληξε να δώσει στον Τύπο όλες εκείνες τις τρομακτικές απόρρητες πληροφορίες. Διαβάζεται εύκολα καθώς προσπάθησε πολύ να τα κάνει λιανά για τον απλό αναγνώστη που δεν γνωρίζει από πληροφορική και συστήματα.

0

Πέρα απ' τον χειμώνα-

Πρώτη επαφή με την Αλιέντε και μου άρεσε πολύ. Τρεις συνηθισμένοι άνθρωποι συναντιούνται κατά την διάρκεια μιας χιόνοθυελλας και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα. Αλλά μάλλον δεν ήταν καθόλου συνηθισμένοι άνθρωποι τελικά. Ο Ρίτσαρντ ένας μοναχικός καθηγητής, που μόνο μοναχικός και ήσυχος δεν ήταν στα νιάτα του. Η Λουσία, μια Χιλιανή μετανάστρια που έψαξε τη ζεστασιά και δεν τη βρήκε ποτέ. Η μικρή Εβελιν, από την Γουατεμάλα, που κατάφερε να ξεφύγει από την κόλαση, μια να κυνηγήσει την τύχη της στη νέα Υόρκη. Θα καταφέρουν να λυτρωθουν οι βασανισμένες τους ψυχές; Πολλές άγνωστες πληροφορίες για τη Χιλή και τη Γουατεμάλα.

0

Απατηλή σελήνη-

Δεν με τράβηξε το βιβλίο και είχα προσδοκίες από αυτό. Ο Μάρτιν Μπόρα, Γερμανός (φασίστας) αξιωματικός, μαζί με τον Σαντρο Γκουίντι, επιθεωρητή της Ιταλικής αστυνομίας, καλούνται να εξιχνιάσουν τη δολοφονία του Βιτόριο Λίζι, γνωστού μέλους του ιταλικού κόμματος των φασιστών. Παράλληλα υπάρχουν και δευτερεύοντα συμβάντα, άλλες δολοφονίες, οι μάχες των φασιστών με τους παρτιζανους, εκδίωξη των Εβραίων, αλλά τα αναφέρει πολύ επιδερμικά. Η λύση του μυστηρίου τραβηγμένη από τα μαλλιά! Καλογραμμένος ο χαρακτήρας του Μπόρα και Γκουίντι.

0

Το εργαστήριο με τις κούκλες-

Ανατριχιαστικο! Ο χαρακτήρας του Σίλας ο απόλυτος stalker creepy guy! Ο έρωτας της Αλις και του Λουί γλυκός και '' πρωτοποριακός'' για την εποχή τους. Η Αλις προσπάθησε πολύ για την ελευθερία της και θυσίασε πολλά. Ο Σίλας θα της ανακόψει απότομα αυτή την πορεία. Θα καταφέρει η Αλις να '' επανέλθει '';

0

Αμνησία-

Πολύ δυνατό ψυχολογικό θρίλερ. Σίγουρα αποτέλεσε έμπνευση για πολλά άλλα που βγήκαν πολύ αργότερα βλ. Το κορίτσι στο τραίνο. Το τέλος ανατρεπτικό και ωραία η τελική '' μάχη '' του ζευγαριού.

1Χρήσιμο

Ένα πολύ χρησιμο βιβλίο για κάθε νέα μαμά. Διαβάζεται πολύ εύκολα, καθώς σου δίνει χωρις μακρυγοριες, πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις για ένα μωρό, σχετικά με τις δυνατότητες που έχει, αλλά και για το πως να το βοηθήσεις να εξελιχθεί και να νιώσει ασφάλεια. Σ’όλα αυτά προσθέτονται σκίτσα που σου δειχνουν βήμα βήμα πως να ωθησεις το παιδί σου να ανακαλυψει τον κόσμο και τις δυνατότητες που έχει.

0

Υπόθεση εμπιστοσύνης-

Ένα βιβλίο με ωραία γραφή που διαπραγματεύεται ένα τραγικό θέμα όπως ο χαμός ενός παιδιού, αλλά και πως η δύναμη της αγάπης ενός ζευγαριού συνεχίζει να τους κρατάει ενωμένους σαν ένα σώμα, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν στην καθημερινότητα τους. Η περιγραφή του χαμού της κόρης του ζευγαριού πιστεύω πως συγκλονίζει κάθε αναγνώστη, όπως και η ανατροπή που έρχεται στο τέλος του βιβλίου. Κρατάει το ενδιαφέρον κάποιου από την αρχή μέχρι το τέλος.

0

Η γυναίκα στο παράθυρο-

Το διάβασα πολύ γρήγορα καθώς αποτελείται από μικρά κεφάλαια και έχει πολύ αγωνία. Θυμίζει όμως αρκετά το δέμα, του Fitsek ως προς τη θεματολογία.

1

Ο καλός στρατιώτης Σβέικ-

Ο Καλός στρατιώτης σβεικ είναι ένα σατυρικό έργο με θέμα τον Α παγκόσμιο πόλεμο. Σατυριζει τον ίδιο τον πόλεμο, το στρατό και τις τακτικές του, τους στρατιώτες και τους ανώτερους αξιωματικούς. Στα συν του βιβλίου το χιούμορ, γελάς πραγματικά με αυτά που διαβάζεις.

0

Κόκκινος σταυρός-

Δύσκολο βιβλίο, με πολλά νοήματα.Βασικό κατ' εμέ ο ρατσισμός (επίκαιρο). Αλλά αγγίζει κι άλλα θέματα έρωτας, θάνατος , οικογένεια, ψυχικές ασθένειες. Αργή εξέλιξη της πλοκής, στα τελευταία κεφάλαια υπάρχει κάποια κορύφωση. Γλώσσα υψηλού επιπέδου, η μαγεία της ελληνικης γλώσσας. Βιβλίο που σίγουρα προβληματίζει.

0

Σ' άφησα-

Βιβλίο που διάβασα πολύ γρήγορα γιατί δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου. Ξεκινάει με ένα ατύχημα (hit and run) , στο οποίο θύμα είναι ενα μικρό παιδί , ο πεντάχρονος Τζέικομπ. Η ζωή της Τζένα Γκρέι γίνεται χίλια κομμάτια και για να γλιτώσει από τον ίδιο της τον εαυτό καταφεύγει σε ένα απόμερο μέρος της Ουαλίας. Έχει τελειώσει όμως ο εφιάλτης της;

0

Δυο φιλιά για την Αμέλια-

Σε πρώτο πλάνο η ζωή της Λουκίας Βεργίνης, της Λου, που κατάφερε να γίνει μια σταρ της εποχής της και να κανεί το αντρικό κοινό να πίνει νερό στο όνομα της. Βέβαια , γρήγορα θα καταλάβουμε ότι όσο όμορφη ήταν απ' εξώ, άλλο τόσο "άσχημη" ήταν από μέσα. Θα πατήσει επί πτωμάτων για να ανέλθει στη κοσμική ζωή και θα παρατήσει τα παιδιά της για χάρη της καριέρας της. Πρότυπο γυναίκας (χαχα)

0

Το μάτι του βοριά-

Τύφλα να έχουν αποχρώσεις του γκρι μπροστά σε αυτό το βιβλίο. Ο Δάμος είναι (;) το απόλυτο αρσενικό και όλες οι γυναικές πέφτουν στα πόδια. Τον παρακολουθούμε σε διάφορα κρεβάτια της Ελλάδας, τη δεκαετία 80-90. Είναι αριστούργημα; Σε καμία περίπτωση; Πέρασε ευχάριστα η ώρα διαβάζοντας το, ναι!

0

Άγγελοι και δαίμονες-

Αυτό είναι το αγαπημένο μου βιβλίο από τον Νταν Μπράουν, καθώς διαδραματίζεται στην αγαπημένη Αιώνια Πόλη, (Ρωμη). Η συνταγή , όπως ξανα έγραψα, είναι ίδια. Ο Νταν Μπραουν μας χαρίζει αξέχαστες σκηνές με τα πτώματα διάσπαρτα στα μνημεία της Ρώμης. Το καλύτερο όμως είναι οι illuminati, η μυστική αδερφότητα , που θέλει να καταστρέψει το Βατικανό (χαχα)!! Νομίζω ότι ο Νταν Μπραουν εχει επειρεαστεί πολύυυυυυ από τον Ουμπερτο Έκο. Δεν παύει όμως να μας δίνει ενα συγκλονιστικό μυθιστόρημα.

1

Κώδικας Da Vinci-

Ο Νταν Μπραουν είναι μάστορας του είδους. Λίγη ιστορία, λίγη θρησκεία, λίγο φλερτ, πολύ δράση και αγωνία και έτοιμο το τέλειο μυθιστόρημα. Φυσικά, έχει κάνει εκτεταμενη έρευνα στα ιστορικά στοιχεία που καταγράφει (κοινό των Σιών) και την πολεοδομία της πόλεως που διαδραματίζεται το κυνηγητό (Παρίσι) Μόνο που σε κρατάει από την αρχή μέχρι το τέλος, αρκεί:)

0

Ο μόνος ένοχος-

Πως να πιστέψεις ότι ένας χρόνος δολοφόνησε έναν 8 χρόνο; Σε τι κοινωνία ζούμε που γίνονται τέτοια πράγματα; Πιο πολύ δικαστικό θρίλερ θα το έλεγα, σε δύο χρόνους, ένας της δίκης και ο δεύτερος το παρελθόν του δικηγόρου του κατηγορουμένου.

0

Μία ημέρα-

Το λάτρεψα! Πρώτα λάτρεψα την ταινία και μετά το βιβλίο. Το βιβλίο ακολουθεί τη φιλία της Εμμα και του Ντεξτερ στη διάρκεια πολλών ετών μέσα από μια συγκεκριμένη μέρα. Πολλά συνέβησαν στις ζωές και των δύο αλλά στο τέλος κατάφεραν να φτάσουν ο ένας τον άλλον. Θεωρώ ότι ο συγγραφέας είναι πραγματικά ταλαντούχος καθώς καταφέρνει να συνδιάσει κωμικό και τραγικό στοιχείο πολύ εύκολα και πολύ φυσικά. Ειδικά το κωμικό στοιχείο που δύσκολο να το περάσεις στο χαρτί, έπιανα τον εαυτό μου να γελάει πραγματικά με τα αστεία του συγγραφέα. Πολύ καλή τιμή!!!

0

Το στοίχημα-

Ρομαντική ιστορία, πιο κλισέ δεν γινόταν... Να πω ότι δεν το απόλαυσα; Θα πω ψέματα. Ήταν σαν να παρακολουθούσα ρομαντική κομεντί :)

0

Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί-

Προφανώς δεν έχει την αίγλη και την τελειότητα των βιβλίων του Χάρι Ποτερ αλλά σίγουρα υπήρχαν πολλά καλά στοιχεία. Είναι γραμμένο σε μορφή θεατρικού που στην αρχή σε ξενίζει αλλά μετά από 20-30 σελίδες το συνηθίζεις. Η ιστορία είχε αγωνία και δράση. Απέραντη νοσταλγία καθώς το διάβαζα... <3

1

Η γυναίκα στην καμπίνα 10-

Μυστήριο κλειστού δωματίου θα το χαρακτήριζα καθώς εκτυλίσσεται σε ένα πλοίο. Οι ρυθμοί ήταν ομολογουμένως γρήγοροι και σου περνάει την αίσθηση της απόγνωσης καθώς είσαι αποκλεισμένος σε ένα καράβι χωρίς να φαίνεται η στεριά στον ορίζοντα. Ελα όμως που σαν ιστορία μου θύμισε το κορίτσι στο τρένο....! Η βαθμολογία είναι γιατί πέρασα ευχάριστα διαβάζοντας το.

0

Η κραυγή της κουκουβάγιας-

Εξαιρετική ατμόσφαιρα από την Πατρίτσια. Δεν γράφονται πλέον τέτοια βιβλία. Σε βάζει 100% μέσα στο βιβλίο θαρρείς και παρακολουθείς τους πρωταγωνιστές από μια γωνία.

0

Αγώνες πείνας 1-

Πολύ πολύ καλό εφηβικό μυθιστόρημα, με πολύ δράση, συναίσθημα και κοινωνικές προεκτάσεις. Δεν περίμενα να είναι τόσο καλό.

1

Κι εσύ δεν ξαναγύρισες-

Κι εσύ δεν ξανά γύρισες ποτέ... Κάποιοι γύρισαν διαλυμένοι από τις μνήμες, κάποιοι όμως δεν ξανά γύρισαν ποτέ... Η Loridan στάλθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μαζί με τον πατέρα της και χωρίστηκαν σε διπλανά στρατόπεδα. Αυτή επέζησε, ο πατέρας της όχι. Αναμνήσεις όπως του Λέβι, στο πιο συναισθηματικό. Must read!!

0

Maestra-

Εάν αυτό το βιβλίο το είχαν κατατάξει στην ερωτική λογοτεχνία, θα του έβαζα τουλάχιστον 9 στα 10 καθώς ανάμεσα στις πολλαπλές ερωτικές συνευρέσεις, υπήρχε μια δράση, λίγο κυνηγητό, λίγο τέχνη. Αλλά όχι αστυνομικό ρε παιδί μου. Από τις λίγες φορές που έπεσα τόσο έξω σε βιβλίο!

0

Η καλή και η κακή-

Πρωτότυπη ιστορία μέτρια εκτέλεση. Η Μίλι είναι κόρη μιας σίριαλ κιλερ και πλέον έχει δοθεί σε μια ανάδοχη οικογένεια να συνεχίσει τη ζωή της μετά τη φυλάκιση της μητέρας της. Προσπαθεί να είναι φυσιολογική αλλά δυσκολεύεται πολύ μιας κ έχει μάθει μόνο σε νοσηρές καταστάσεις. Το τέλος θα έλεγα αναμενόμενο. Αυτό που με ενόχλησε πιο πολύ και δεν με άφησε να απολαύσω το βιβλίο ήταν η γραφή που περιλάμβανε πολλές μικρές κοφτές φράσεις, όπως στον προφορικό λόγο, που δεν από δόθηκαν σωστά στο γραπτό.

0

Οι κήποι της Τατιάνας-

Οι κήποι της Τατιάνας ολοκληρώνουν την επική ιστορία της Τατιάνας και του Αλεξάντερ. Τους βρίσκουμε να γυρνούν με το γιο τους όλη τη Αμερική και να αγαπιούνται ξανά και ξανά. Ο Αλεξάντερ, πληγωμένος ψυχικά, από όλα αυτά που είχε τραβήξει στη Ρωσία, τα ξεσπάει στη Τατιάνα και έχουμε συνεχείς εκρήξεις. Μετά από χρόνια καταφέρνουν να ισορροπήσουν... Το συγκεκριμένο βιβλίο έκανε κάποια κοιλιά σε κάποια σημεία αλλά παραμένει η ομορφότερη (σύγχρονη) αγάπη <3

0

Τα πρόσωπα του Όλιβερ-

Δυνατό ψυχολογικό θρίλερ που δεν έλαβε τη προσοχή που του άξιζε. Μικρά κεφάλαια και γρήγορες εναλλαγές προσώπων.. Όπως λέει και ο τίτλος ο Όλιβερ είχε πολλά πρόσωπα καθώς '' αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα'' ...

0

Ιφιγένεια-

Συγκλονιστικό. Πως ένας πατέρας μπορεί να κάνει τόσο κακό σε μια οικογένεια και στα ίδια του τα παιδιά; Πραγματικά μερικοί άνθρωποι δεν πρέπει να κάνουν παιδιά... Απλά...

0

Ποτέ χωρίς την κόρη μου-

Παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα έναν αγώνα επιβίωσης, μιας γυναίκας που αγάπησε και παντρεύτηκε έναν Ιρανό στην Αμερική και ύστερα από λίγα χρόνια βρέθηκε σκλαβωμενη στη μακρινή Τεχεράνη. Ο άνδρας της από γλυκός σύζυγος μετατράπηκε σε '' σατραπη ''. Όταν κατάλαβε το βαθμό της παγίδευσης στον οποίο είχε περιέλθει πήρε την απόφαση να σώσει τον εαυτό της και την κόρη της και ξεκίνησε ένα δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι επιστροφής στο πολιτισμό. Δυνατές περιγραφές από τη ζωή στην ανατολή, σου σηκώνεται η τρίχα.

1

Αστέρια στην άμμο-

Η Αλεξία, η πρωταγωνιστρια, είχε μια έντονη ζωή με πολύ έρωτα και αγάπη. Αν και είχε περίεργα παιδικά χρόνια και τη μεγάλωσε η γιαγιά της, κατάφερε να είναι η μοιραία γυναίκα για τη ζωή τριών ανδρών. Παράλληλα, υπάρχει και ένα μυστήριο για τη ζωή του πολύ αγαπημένου της πατέρα και τι του συνέβη. Μου άρεσε και κύλησε εύκολα, όπως όλα τα βιβλία της ζαΐρη.

0

Όταν έφυγες...-

Το λάτρεψα αυτό το βιβλίο. Βαρύ κλίμα. Ύμνος για την αγάπη και την απώλεια. Κλάμα!!!

0

Οι Επίλεκτες-

Σε ποιον ανήκει τελικά η καρδιά της Αμερικα; Στον γοητευτικό Μειξον που είναι το μέλλον ή στο γλυκό Ασπεν που είναι το παρελθόν της; Αθώο ερωτικό τρίγωνο και διάφοροι ανταγωνισμοι μεταξύ κοριτσιών!!!

1

Η επιλογή-

Τι γλυκό εφηβικό μυθιστόρημα με κάποιες κοινωνικές προεκτάσεις! Το απόλαυσα όσο δεν πάει γιατί δημιουργούσε στο μυαλό πολύ θετικές και φρέσκιες εικόνες.

1

Αλήθειες και ενοχές-

Αλλο ένα κοινωνικό μυθιστόρημα από την Μοριάρτι. Αυτή τη φορά καταπιάνεται με το γάμο και τη σχέση των ζευγαριών μετά την έλευση των παιδιών. Ίσως επειδή έχει happy end, παίρνει μικρότερη βαθμολογία από τα άλλα δύο. Το απόλαυσα όμως όπως και τα προηγούμενα :)

0

Μυστικά και ψέματα-

Εξαιρετικό! Στην αρχή μπερδεύεσαι με τα πολλά όνομα και τους πολλούς χαρακτήρες, αλλά σιγά σιγά τους μαθαίνεις και βυθίζεται στο κόσμο του Πίριγουι. Μια συνηθισμένη πόλη, όπου συνηθισμένες γυναίκες πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και την υπόλοιπη μέρα ασχολούνται με συνηθισμένα πράγματα που κάνουν καθημερινά οι '' μανούλες ''. Βέβαια δεν είμαστε μέσα στα σπίτια του να δούμε τα συναισθήματα τους, τη χαρά, τη στενοχώρια, την απόγνωση, τη μοναξιά, το φόβο.... Που θα τις οδηγεί σε ένα έγκλημα; Ή ατύχημα;

0

Το μυστικό του συζύγου-

Τι ωραία γράφει η Μοριαρτι!!! Πως συνδέονται 3 γυναίκες, η Σεσιλια, η Τες και Ρειτσελ, με το μυστικό του συζύγου; Τρεις γυναίκες διαφορετικές, από διαφορετικά μέρη κ από διαφορετικές γενιές. Το Μυστικό του Συζύγου θα τις ενώσει όλες και θα αλλάξει τη ζωή τους μια για πάντα. Κοινωνικό κυρίως μυθιστόρημα με μια δόση μυστηρίου.

0

Η τελευταία νύχτα στο Τρέμορ Μπιτς-

Ιστορία μυστηρίου με έντονο το υπερφυσικό στοιχείο. Δεν είναι του γούστου μου σίγουρα, αλλά η εκτέλεση από το συγγραφέα ήταν πολύ καλή!!

0

Πάμπλο Εσκομπάρ, ο πατέρας μου-

Σε αυτό το βιβλίο νομίζω βασίστηκε μέρος από τη σειρά που έπαιξε στο Netflix. Διαβάζεται εύκολα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτή τη μεγάλη μορφή του εγκλήματος, Πάμπλο Εσκομπαρ.

0

Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό-

Απαγωγή παιδιού, ο φόβος και ο τρόπος κάθε γονέα! Ένας τσαρλατανος αρπάζει την οκταχρονη Κάρμελ και τη βγάζει βίαια από το κόσμο της. Τη μεταφέρει σε μια νομαδικη ζωή, με περίεργα ταξίδια, περίεργες επαφές και '' τελετές ''. Θα καταφέρει τελικα η Κάρμελ να γυρίσει οικογένεια της;

0

Το μυστήριο του κίτρινου δωματίου-

Δυστυχώς με το συγκεκριμένο βιβλίο δεν τα βρήκαμε. Ενώ το μυστήριο / έγκλημα του κλειστού δωματίου είναι πολύ ενδιαφέρον, η γραφή μου φάνηκε βαρετή. Φυσικά γράφτηκε σε μια άλλη εποχή (1907) οπότε είναι λογικό να με ξενίζει αυτός ο τρόπος γραφής.

0

Το μονοπάτι των αρωμάτων-

Τι ωραία ρομαντική και γλυκιά ιστορία!!! Επειδή η πρωταγωνιστρια ειναι δημιουργός αρωμάτων, η συγγραφέας καταφέρνει να σου μεταφέρει την ευωδία των αρωμάτων οπότε δημιουργείται ένα αίσθημα φρεσκάδας. :)

0

Λυκόφως 4 - Χαραυγή-

Αναμενόμενος ο δρόμος που διάλεξε η Μπέλα για το υπόλοιπο της ζωής της. Καθόλου αναμενόμενος ο δρόμος που διάλεξε ο Τζεικομπ πάντως. Θα ήθελα η τελική μάχη να τραβούσε λίγο παραπάνω αλλά μια χαρά!!! Και ζησαν αυτή καλά κι εμείς καλύτερα :)

0

Λυκόφως 3: Έκλειψη-

Περισσότερη δράση και το ερωτικό τρίγωνο, όλα τα λεφτά!!!!

0

Λυκόφως 2: Νέα σελήνη-

Νομίζω το καλύτερο της σειράς, καθώς το περίεργο ζευγάρι, Μπέλα και Έντουαρντ, είναι χώρια, οπότε η συγγραφέας μας δίνει κάποιες ωραίες σκηνές πόνου και απελπισίας.

0

Λυκόφως-

Βιβλίο που έχω διαβάσει πολλές φορές ενώ είναι μέτριο. Για το εφηβικό κοινό όμως είναι μια δυνατή ιστορία αγάπης.

0

Αντίο, γλυκιά πατρίδα-

Δύσκολο βιβλίο, μου πήρε αρκετό καιρό να το τελειώσω αλλά άξιζε το κόπο. Λαμβανουν χώρα διαφορά γεγονότα της τουρκικής ιστορίας του πρώτου μισού του 20 αιωνα, όταν ακόμα το τουρκικό κράτος ήταν σε ένα μεταβατικό στάδιο από αυτοκρατορία σε δημοκρατία. Αναφορά και στη Θεσσαλονίκη, καθώς από εκεί ξεκίνησε το κίνημα των Νέο Τούρκων. Ωραία αναπαράσταση του κλίματος της πόλη και της ίδιας της πόλης. Φαίνεται ο συγγραφέας έχει κάνει μεγάλη έρευνα για τα ιστορικά γεγονότα. Στο τέλος στενοχωρήθηκα πραγματικά με την τύχη του πρωταγωνιστή. :(

0

Το κορίτσι που εξαφανίστηκε-

Τι να πω για αυτό το βιβλίο;;; Εντελώς σάικο ιστορία. Πολύ καλογραμμένο και πανέξυπνη υπόθεση!! ( το τέλος με απογοήτευσε!)

0

Σκοτεινός τόπος (Μεταίχμιο pocket)-

Ο σκοτεινός τόπος μου άρεσε περισσότερο από όλα τα έργα της Φλιν. Η λύση του μυστηρίου πραγματικά αναπάντεχη. Στη ουσία βλέπουμε τη ζωή της οικογένειας της Λιμπι Ντει και πως καταλήξαν δολοφονημένοι η μητέρα και οι δύο της αδερφές ενώ κατηγορουμενος ήταν ο αδερφός της!!! Πως έφτασε αυτή η κατά τα άλλα φυσιολογική οικογένεια στην ημέρα της τραγωδίας;

0

Αιχμηρά αντικείμενα (Μεταίχμιο pocket)-

Από το πρώτο έργο της Τζιλιαν Φλιν καταλαβαίνουμε ότι σίγουρα έχει νοσηρή φαντασία!!! Πίσω από τις κλειστές πόρτες μιας οικογενειακής εστίας δεν έχουμε ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει! Σε πρώτο πλάνο στο συγκεκριμένο βιβλίο υπάρχει η γυναικεία φύση, πολυδιάστατη και τρομερή. Οι ρυθμοί του βιβλίου γρήγοροι και το φινάλε σίγουρα ανατρεπτικό.

0

Σε βλέπω (trade edition)-

Η Stevens σε αυτό το βιβλίο κάνει την έκπληξη και καταπιάνεται με κάποιου είδους '' σέχτα '' όπως αυτές υπάρχουν στο Αμερικα. Η ψυχολόγος Λαβουα αναλαμβάνει ένα περιστατικό μιας κοπέλας που είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Μέσα από τις συζητήσεις τους μαθαίνει ότι το κορίτσι ζούσε στο Κοινόβιο, το Ποτάμι της ζωής. Στο ίδιο Κοινόβιο είχε ζήσει και η Λαβουά, όταν ήταν 13 ετών και είχε δει τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτόν τον φαινομενικά τόπο περισυλλογής. Πολύ δυνατό μυστήριο και έξυπνο!!!

0

Ποτέ δεν θα σ'αφήσω-

Μια ιστορία αγάπης που ξεκινάει τόσο όμορφα και μετατρέπεται σε εφιάλτη για την Λιντσεϊ Νας. Το βιβλίο ασχολείται εκτεταμένα με την ενδοοικογενιακή βία. Παρακολουθούμε τη Λιντσεϊ να μεταλλασετε από μια νεαρή ανεξάρτητη κοπέλα σε μια μαριονέτα του συζύγου της Άντριου. Πόσα μπορεί να αντέξει μια γυναίκα; Και πότε αποφασίζει να σπάσει αυτόν τον κύκλο βίας; Μπορεί να γλιτώσει από μια τέτοια κατάσταση τελικά;;;;

0

Η εξαφάνιση-

Το αγαπημένο μου είδος ιστορίας, η απαγωγή! Ήταν εξαιρετική η εκτέλεση από την Stevens. Καταφέρνει να μεταδώσει το συναίσθημα της ασφυξίας, απελπισίας και κλειστόφοβίας. Θα καταφέρει η όμορφη μεσητρια να γλιτώσει από τον παρανοϊκό απαγωγέα της; Με τι κόστος;;;

0

Α μπε μπα μπλομ-

Το πρώτο βιβλίο ήταν το καλύτερο της σειράς. Σπλατερ θαρρείς κ βλέπεις το saw! Η επιθεωρητρια Ελεν Γκρέις σαγηνευτική μες τη μαυρίλα της. Μικρά κεφάλαια που δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα! Η ιστορία αρρωστημένη όπως κ το παρελθόν της Γκρέις!!!

0

Μη μ' αφήσεις ποτέ-

Περίμενα περισσότερα είναι η αλήθεια. Στο βιβλίο αυτό βλέπουμε 3 παιδιά που μεγαλώνουν σε κάποιο οικοτροφείο, αποκλεισμένα από τον έξω κόσμο καθώς προορίζονται για '' μεγάλα '' πράγματα. Σε δεύτερο χρόνο τα παιδιά μεγαλώνουν και ζουν εκτός οικοτροφείου οπότε καταλαβαίνουμε και το πραγματικό νόημα του βιβλίου. Πολλές φορές ένιωσα ότι γράφει για περιστατικά και πράγματα που πραγματικά δεν μας αφορούν και δεν εξυπηρετούν την πλοκή. Οι τελευταίες 50-60 σελίδες του βιβλίου υπέροχες και συγκινητικές. Καμία φορά, ξαναπιάνω το βιβλίο μόνο και μόνο για να διαβάσω το τέλος και νιώθω πάντα την ίδια συγκίνηση (και ανημπορια!!)

0

Το άλλο μου ολόκληρο-

Θες να κλάψεις με μαύρο δάκρυ? Αυτό είναι το κατάλληλο βιβλίο. Η Επτακοιλη σε μορφή ημερολογίου καταγραφεί τις σκέψεις και τα συναισθήματα της για το χαμό του άνδρα της. Πανέμορφα λόγια που μιλάν στη καρδιά για ένα τόσο επώδυνο θέμα. Ενώ είναι μικρό σε μέγεθος και αριθμό λέξεων, δεν αντέχεις να το διαβάσεις, τέτοιο ψυχικό φορτίο δημιουργείται!!! Εξαιρετικό!

0

Άλεξ-

Βιβλίο με 2 αστυνομικές ιστορίες! ( έξυπνο) Στο πρώτο μέρος παρακολουθούμε την απαγωγή (;) της Αλεξ και στο δεύτερο μέρος το κυνηγητό του βεροβεν να βρει την πραγματική '' ταυτότητα '' αυτού του πολυπροσωπου κοριτσιού. Καθηλωτικό!!!

0

Ιρέν-

Ένας διαφορετικός αστυνομικός,από τους περισσότερους σύγχρονους του, ο βεροβεν, ήσυχος, διεισδυτικός, με ευγένεια και τρόπους προσπαθεί να λύσει μια σειρά από ανατριχιαστικούς φόνους. Στο τέλος θα τα καταφέρει, αλλά με τι κόστος;;; Οι σκηνές εγκλημάτων ιδιαίτερα σκληρές και βίαιες, δεν είναι για όλα τα στομάχια. Ατυχής ο τίτλος του βιβλίου!

0

Ο φιλοξενούμενος-

Σαν να βλέπεις οικογενειακές ιστορίες, αλλά πολύ καλύτερα γραμμένες!!!

0

Καλή αντάμωση εκεί ψηλά-

Τι βιβλίο κ αυτό! Βρισκόμαστε στη Γαλλία, μετά τον Α' Π. Π., και παρακολουθούμε τις ζωές 2 στρατιωτών που επέστρεψαν από τον πόλεμο τραυματισμένοι, άλλος ψυχικά άλλος σωματικά. Παράλληλα βλέπουμε και την διαφθορά στους στρατιωτικούς κύκλους, σε μια μορφή πραγματικά που προσωπικά δεν είχα φανταστεί. Όλοι οι χαρακτήρες του βιβλίου αναλύονται σε βάθος. Το φινάλε καθηλωτικό, σε αφήνει άναυδο με μια πίκρα στο στόμα. :(

0

Οι φόνοι της κίσσας-

Ενδιαφέρον βιβλίο. Η Σουζαν, υπεύθυνη εκδόσεων διαβάζει ένα χειρόγραφο αστυνομικού μυθιστορήματος από το οποίο λείπουν οι τελευταίες σελίδες και η λύση του μυστηρίου. Αυτό το κομμάτι του βιβλίου είναι εξαιρετικό και θυμίζει πολύ τη γραφή της Αγκάθα Κρίστι. Στο δεύτερο μέρος βλέπουμε τη Σουζαν να προσπαθεί να λύσει το μυστήριο του νεκρού συγγραφέα του χειρογράφου. Εδώ, βαρέθηκα σε κάποια σημεία αλλά σίγουρα το τέλος δεν το είχα προβλέψει.

0

Το κορίτσι με το τατουάζ-

Πόσο λάτρεψα την ταινία και πόσο μέτριο βρήκα το βιβλίο. Σίγουρα υπήρχαν δυνατά σημεία αλλά η φλυαρία του συγγραφέα με εμπόδιζε να τα απολαύσω. Η ιστορία της οικογένειας τρομακτική...

0

Η υπόθεση του κακού-

Αστυνομικό εποςςς!!! Άνθρωποι που έχουν δηλωθεί αγνοούμενοι, ξαφνικά εμφανίζεται γενετικό υλικό τους σε τόπους εγκλημάτων!!!

0

Πέρα από τα Παλιά Ασήμια-

Ο τελευταίος τόμος μιας εξαιρετικής ιστορίας, ενός έρωτα, μιας πατρίδας.

0

Κάτω από το βλέμμα του Βούδα-

Πόσο μου άρεσε αυτό το βιβλίο. Περιγραφή της απέραντης Κίνας και της ζωής μιας οικογένειας αγροτών μιας άλλης εποχής. Υπέροχο!!

0

Κάτω από το βλέμμα του Βούδα-

Πόσο μου άρεσε αυτό το βιβλίο. Περιγραφή της απέραντης Κίνας και της ζωής μιας οικογένειας αγροτών μιας άλλης εποχής. Υπέροχο!!

0

Ο υποβολέας-

Καθηλωτικό!!!! Κρίμα που δεν κυκλοφορεί πια!

1

Η αλήθεια για την υπόθεση Χάρρυ Κέμπερτ-

Ενώ στην αρχή αναρωτιόμουν τι διάβαζα (100-150 σελίδες), όταν άρχισαν τα πράγματα να μπαίνουν σε μια σειρά μετατράπηκε σε αγώνα δρόμου ενός καλογραμμένου μυστηρίου με πολύ πολύ έξυπνη πλοκή! Από τα πολύ καλά!

0

Η εποχή των κερασιών-

Τι γλυκιά ιστορία γεμάτη κλισέ, που διαβάζεται όμως πολύ ευχάριστα και σου δημιουργεί όμορφα συναισθήματα και σε ταξιδεύει στο ρομαντικό Παρίσι!

0

Κοφτερή αγάπη-

Μια έντονη και δυνατή αγάπη που παλεύει να ζήσει! Έκλαψα στο τέλος!!!

0

Μια μαύρη ιστορία-

Μια πολύ δυνατή ιστορία με αδύναμη εκτέλεση. Ωραίο φινάλε (αφήνει κάποια ερωτηματικά) Για την τιμή του μια χαρά!!

0

Ταξιδιώτης δίχως αποσκευές-

Χορταστικό βιβλίο σίγουρα (960 σελίδες!) Αν ήταν γύρω στις 200 σελίδες μικρότερο θα ήταν αριστούργημα. Ο ταξιδιώτης δίχως αποσκευές είναι ο άνθρωπος χωρίς καμία μνήμη του παρελθόντος και έγνοιας για το μέλλον. Πως λοιπόν η αστυνομία θα βρει κάποιον που στην ουσία δεν έχει ταυτότητα και δεν έχει ιδέα ότι έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα;;; Έξυπνη ιστορία και πρωτότυπη!

0

Έγκλημα στο Εξπρές Οριάν-

Ωραία ιστορία και "αινιγματική" ατμόσφαιρα, που δημιουργείται από τη γραφή της Αγκάθα.

0

Πίσω από τα μάτια της-

Ενώ το βιβλίο κυλάει καλά μες την ιντριγκα , τα μυστικά και την αγωνία, έρχεται το τέλος και δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις (που το πήγε στο υπερφυσικό) ή να εντυπωσιαστείς από την ιδέα. Είναι από τα βιβλία που δεν τα ξεχνάς.

0

Ξέρω πού είσαι-

Πολύ καλό. Δημιουργει το κατάλληλο κλίμα ασφυξίας που νιώθει η πρωταγωνίστρια εξ αιτίας του stalker της.

0

Το κορίτσι του τρένου-

Διαβάστηκε σε μια μέρα οπότε κυλάει πολύ γρήγορα αλλά πραγματικά σαν αυτό έχουν βγει πολλά όμοια. Tο plot twist προβλέψιμο. Πέρασα καλά όταν το διάβασα αλλά μετα το ξέχασα.:/

0

Ο δρόμος της αυτοεξάρτησης-

Διαβάζεται εύκολα (όχι γρήγορα αν σκέφτεσαι αυτά που διαβάζεις) και μέσα από διάφορες ιστορίες "μαθαίνεις" πως να αντέχεις (;) μόνος, να στέκεσαι στα πόδια σου μόνος σου και να είσαι καλά με αυτό. Μου άρεσε!

0

Τατιάνα και Αλεξάντερ-

Η συνέχεια της επικής αγάπης. Σε αυτό το βιβλίο μαθαίνουμε περισσότερα για τη ζωή του γοητευτικού Αλεξάντερ και πως έφτασε να είναι αυτό που είναι "σήμερα". Ο έρωτας καλά κρατεί παρά τα αντικειμενικά εμπόδια. Επικός χωρισμός και επική επανένωση. Το πρώτο ελάχιστα καλύτερο. <3

0

Ο μπρούντζινος καβαλάρηςΈπος

Η επική ιστορία αγάπης, της Τατιάνας και του Αλεξαντερ. Νομίζω είναι από τις καλύτερες που έχω διαβάσει, τουλάχιστον τις σύγχρονες. Η μικρή Τατιάνα γνωρίζει τον αξιωματικό του Κόκκινου Στρατού Αλεξαντερ λίγο πριν ξεσπάσει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Το πρόβλημα ήταν ότι ο Αλεξαντερ τα είχε ήδη με την αδερφή της!! Φυσικά το πρόβλημα ήταν ο πόλεμος , που τάραξε και διέλυσε τις ζωές τους! <3

0

Η Φρού Λαφάν στην υπηρεσία του στέμματος-

Η Τερζογλου μας δίνει ένα ακόμη καταπληκτικό παιδικό/εφηβικό μυθιστόρημα. Σε αυτό, παρακολουθούμε τη Φρου Λαφάν ,που από ένα συνηθισμένο παιδί με συνηθισμένα προβλήματα, μεταμορφώνεται σε μια πράκτορα της ΝΟΚ (Νεανική Ομάδα Καταστολής) με στο στόχο της προστασία του Στέματοςτης Αγγλίας- Πολύ περιπέτεια και πολύυυυ γέλιο. Εξαιρετικό χιούμορ.

0

Η Μπέτυ Ρουμπέτη και το νησί του χαμένου θρύλου-

Πολύ ωραίο παιδικό βιβλίο. Μαζί με τη Μπέτυ Ρουμπέτη, γινόμαστε και εμείς ξανά παιδιά και την ακολουθούμε στις περιπέτειες της στο Ψαρονήσι. Τη γλυκια η Μάμι Μπλου και τι ωραίο πρότυπο ανθρώπου και γυναίκας. Εντύπωση μου έκανε το λεξιλόγιο του βιβλίου που ενώ είναι σύγχρονο δεν χρησιμοποιεί την "γλώσσα" του δρόμου, όπως τα περισσότερα παιδικά βιβλία!

0

Ο Ελληνισμός στον 19ο αιώνααριστούργημα

Μέσα σε μερικές σελίδες συναντά κανείς το Έθνος των Ελλήνων και την δύναμη αυτού. Τη ζωή στα χρόνια του τουρκικού ζυγού καθώς και την αφύπνηση του γένους. Βιβλίο το οποίο θα έπρεπε να διαβάσουν όλοι οι σημερινοί Έλληνες.

0

Ο Στόουνερ-

Αναπάντεχα ωραίο βιβλίο. Η ιστορία απλή: η ζωή ενός βοηθού καθηγητή της Αγγλικής Φιλολογίας, του Στόουνερ. Κι ενώ η ζωή του δεν είχε να πει πολλά (αποτυχημένος γάμος- παράνομη σχέση- χλιαρή επαγγελματική σταδιοδρομία), η γραφή του Γούλιαμς είχε να πει πάρα πολλά. Σου δημιουργούσε πολύ έντονα συναισθήματα, ειδικά αυτό της απελπισίας, που θα έσκαγες.

1

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια-

Μπορώ να φανταστώ γιατί τούτο το μυθιστόρημα αποατελεί σταθμό για την αμερικάνικη λογοτεχνία και γιατί θεωρείται κλασσικό αλλά εμένα δεν με άγγιξε. Στο βιβλίο παρακολουθούμε τη ζωή της οικογένειας Φιντς, από τα μάτια της μικρής Σκάουτ και πως η δίκη που είχε αναλάβει ο δικηγόρος πατέρας της (ο Άττικους) επηρέασε τις ζωές τους και τον ψυχισμό τους. Μέχρι να φτάσει στη δίκη που μας ενδιαφέρει περιγράφει χίλια δυο άσχετα πράγματα, που συναρπάζουν ενα μικρό παιδί και εμάς καθόλου δεν μας ενδιαφέρουν. Μας δίνει βέβαια μια εικόνα της Αμερικής της δεκαετίας του 30' , και την άποψη που είχαν για τους έγχρωμους και εκεί είναι όλη η ουσία του βιβλίου. Θα το πρότεινα κυρίως σε εφήβους με κοινωνικές ανησυχίες.

3

Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος-

Βιβλίο σταθμός- βιβλίο γροθιά στο στομάχι. Ο Λεβί με μια απίστευτα νηφάλια ματιά μας εξιστορεί το διάστημα των 11 μηνών που πέρασε στο Αουσβιτς. Και παρότι το βιβλίο αυτό εκδόθηκε το 1947, δύο χρόνια μετά τα γεγονότα, τα περιγράφει θαρρείς και δεν τα έζησε ο ίδιος, τόση η αντικειμενικότητα του. Ο αναγνώστης νιώθει πλήθος συναισθημάτων θλιψη, ντροπή, τρόμο και ταυτόχρονια στο τέλος ίσως κάποια αισιοδοξια . Πρέπει να διαβαστεί από όλους!

0

Η νυχτερίδα-

Το πρώτο βιβλίο από τη σειρά του Χάρι Χόλε, έναν από τους πιο γοητευτικούς ντετέκτιβ του αστυνομικού. Ο Χόλε στέλνεται , λοιπόν, στην Αυστραλία να βοηθήσει στην υπόθεση δολοφονίας της νορβηγίδας Ινγκερ Χόλτερ και εκεί ξεκινάνε τα βάσανα και τα αδιέξοδα του. Όπως πάντα, στο τέλος έχουμε plot twist , και στη συγκεκριμένη περίπτωση μια μάχη "σώμα με σώμα". Μαθαίνουμε δειλά δειλά το χαρακτηρα του Χόλε, τις εμμονές, τα συναισθήματα και πως τα διαχειρίζεται (χαχα!) Θεωρώ ότι η νυχτερίδα (μαζι με τις κατσαρίδες) αποτελούν πρωτόλεια για τον Νέσμπο και γι' αυτό μέχρι τα μισά του βιβλίου δεν υπάρχει ιδιαίτερη δράση. Μετα; Δεν τον προλαβαίνεις. Ξεκινήστε το λοιπόν, και μην το αφήσετε!!!

1

Η Πηνελόπη και η πορφυρή μαγεία-

Ένα όμορφο εφηβικό μυθιστόρημα, με έντονη δράση και αγωνία, ειδικά μετά τη μεση δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Εξαιρετικό εξώφυλλο!

0

Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος (Επετειακή έκδοση)must-read

Χρειάζεται να πει κανείς κάτι για αυτό το βιβλίο (και όλη τη σειρά); Πρέπει να διαβαστεί από όλα τα παιδιά και να ξαναδιαβαστεί και από τους ενηλίκους. Η φιλοσοφική λίθος είναι το βιβλίο που μας εισάγει στο μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ , ο οποίος είναι τόσο ολοκληρωμένος και υπερπλήρης! Μακάρι να ζούσαμε εκεί! Ακόμη και σε αυτό το βιβλίο που είναι εισαγωγικό, κατ'εμέ, δεν λείπει η δράση και η αγωνία, που και εδώ χτυπάει κόκκινο.

0

Το αηδόνι-

Υπέροχο!!! Γαλλία, Β Παγκόσμιος Πόλεμος. Παρακολουθούμε τη ζωή της οικογένειας Μοριάκ, και πως κατάφερε να επιβιώσει (;) στα δύσκολα χρόνια του πολέμου. Δεν λείπει το δράμα των Εβραίων (ως τότε δεν είχα φανταστεί ότι υπήρχαν εβραίοι στη Γαλλία- ποια ήταν η τύχη τους- δεν ξέρω γιατί!) Συγκλονιστός ο αγώνας επιβίωσης το χειμώνα για μάνα και κόρη! Όλα τα συναισθήματα που δημιουργουνται κατα της διάρκεια του βιβλίου εκρήγυνται στο προτελευταίο κεφάλαιο και εκεί φαίνεται η τόσο γλυκιά γραφή της συγγραφέως.

0

Αχανής μοναξιά-

Ανάμεικτα συναισθήματα για αυτό το βιβλίο. Έχοντας διαβάσει το Αιδόνι που το λάτρεψα , αυτό ήταν κατώτερο των προσδοκιών μου . Δεν ήταν κακό φυσικά. Η γραφή της Hannah σε ταξιδεύει στη παγωμένη Αλάσκα, σου δημιουργεί αυτή την αίσθηση της ελευθερίας (με τις απέραντες εκτάσεις χιονιού) και της ασφυξίας (δεν μπορείς να πας πουθενά κατα της διάρκεία μιας χιονοθύελλας). Θίγεται το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, νιώθουμε κ εμείς όλον αυτό το ψυχικό πόνο των πρωταγωνιστριών. Μου άρεσε! (περιμένα κάτι παραπάνω αλλά δεν ξέρω τι)-

1

Το βιβλίο της Κατερίνας-

Συγκλονιστικό. Το βιβλίο αυτό σου δημιουργεί έντονα συναισθήματα. Γελάς και κλαις στην ίδια σελίδα. Από τα λιγα βιβλία που διαβασα ξανά και ξανά.

0

Νεαρό άσπρο ελάφι-

Αχχχχ τη γραφή, αυτή του Χωμενίδη. Είχε πέσει το βιβλίο κατά λάθος στα χέρια μου, και το άρχισα για να περάσει η ώρα χωρίς καμία προσδοκία ,και την επόμενη μέρα τελειώνοντας το είχα μείνει άναυδη. Ενώ η ιστορία δεν λεει πολλά , ο τρόπος που περιγραφεί όλα αυτά τα σουρεαλιστικά σκηνικά είναι το κάτι άλλο. Εύγε!

0

Ρένα-

Διαβάστηκε απνευστί , ο λόγος του κορτώ πάντα κυλάει σαν νερό. Ιδιαίτερο χιούμορ, όχι για όλα τα γούστα μιας και βρίζει πότε- πότε (δεν με χαλάει εμένα) Όμως, δεν ξέρω ποιο ήταν το βαθύτερο νόημα του βιβλίου, σαν να γράφτηκε για να γραφτεί. Πέρασα ευχάριστα πάντως διαβάζοντας το.

0

Ενθυμήματα στρατιωτικά της επαναστάσεως των Ελλήνων 1821 - 1833-

Ένα εξαιρετικό βιβλίο. Περιγράφονται με λεπτομέρειες τα προεπαναστατικά χρόνια καθώς και οι φατριές των καπεταναίων στα εκάστοτε αρματωλίκια της Πίνδου, Μακεδονίας και Αγράφων. Καταλήγει στα χρόνια της επανάστασης όπου γίνεται εκτενής αναφορά στην έξοδο του Μεσσολογγίο όπου ο Κασομούλης ήταν παρόν. Αριστούργημα για τους λάτρεις της ιστορίας.

0

Οι Σαρακατσάνοι της Θράκης, της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας-

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στη σταδιακή εγκατάσταση των Σαρακατσάνων στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και της Δυτικής Θράκης. Πλούσιο σε προσωπικές μαρτυρίες γερόντων οι οποίοι έζησαν την ακμή και την παρακμή του νομαδικού βίου.Επιπλέον υπάρχει πληθώρα από πίνακες οι οποίοι δείχνουν τον τόπο εγκατάστασης της εκάστοτε φάρας

0

Οι Σαρακατσάνοι ομογενείς μας-

Ένα αξιόλογο βίβλιο με εθνολογικό περιεχόμενο το οποίο μας δίνει με πολλές λεπτομέρειες την ύπαρξη , την πορεία και την καταγωγή των Ελλήνων Σαρακατσάνων της Βουλγαρίας. Επιπλέον, γίνονται αναφορές στα χρόνια της ενσωμάτωσης τους από την νομαδική ζωή στο βουλγαρικό κράτος και κομμουνιστό καθεστώς καθώς και την σημερινή ζωή τους στο "σύγχρονο" Βουλγαρικό κράτος.

0

Η όγδοη μέρα-

Μου άρεσε πολυ αυτό το βιβλό. Στενάχωρα πράγματα περιγράφονται και αφήνει μια πίκρα στο τέλος... Υπέροχες περιγραφές της πανέμορφης Ιαπωνίας.

0

Η όγδοη μέρα-

Το τελευταίο βιβλίο της Φρίντα μας απογοήτευσε αλλά τι να κάνουμε που την αγαπήσαμε στα προηγούμενα 8 βιβλία. (εξού και η βαθμολογία) Η Φρίντα άργησε να φανεί στο βιβλίο κ όλο κάτι άσχετους (- σχετικούς) παρακολουθούσαμε . Και το πολυπόθητο φινάλε; Γρήγορο, χωρίς πολλά πολλά, ανταλλάξαν δεν ανταλλάξαν 5-6 κουβέντες με τον Ντιν. Θα μας λείψεις Φρίντα.

0

Ο άρχοντας των μυγών-

Θα το πρότεινα σε εφήβους αυτό το βιβλίο. Νομίζω ότι ένας ενήλικας έχει καταλάβει τα νοήματα που θέλει να δώσει το βιβλίο. Σίγουρα δημιουργεί ο συγγραφέας μια αγωνία για την τύχη των παιδιών αλλά μέχρι εκεί.

0

Η θεραπεία-

Αναμενόμενο ρε παιδί μου. Ακόμη και εγώ που δεν βρίσκω ποτέ το δολοφόνο, την υποψιάστηκα την δουλειά. Παρολα αυτά διαβάστηκε ευχάριστα και γρήγορα. Ξέρει ο συγγραφέας να κρατά το ενδιάφερον απλά εμπίπτει στην κατηγορία διαβαστηκε--> ξεχάστηκε.

1

Ένας θάνατος στην οικογένεια-

Βαρύ βιβλίο, δεν είναι για όλους. Ο συγγραφέας με αυτή τη σειρά βιβλίων ξεγυμνώνεται κυριολεκτικά στο κοινό. Γεγονότα, σκέψεις, συναισθήματα, όλα στη φόρα. Στο συγκεκριμένο βλέπουμε γεγονότα από την παιδική ηλίκια, εφηβική και αργότερα τον θάνατο στην οικογένεια και πως επηρέασε τον συγγραφέα.

0

Σφαγείο Σαλονίκης-

Για τα λεφτά του έπος! Πέρα από την πλάκα, μου άρεσε πάρα πολύ κυρίως για την παρουσίαση των γεγονότων και την ενδιαφέρουσα και αστεία γραφή του "Δραγούμη". Ωραία απεικόνιση της Θεσσαλονίκης του 40, σαν να κάνεις περίπατο στα στενά της. Αρκετές διδακτικές πληροφορίες!

0

Το φάντασμα του Στάλιν-

Για τα λεφτά του πολύ καλό. Δημιουργεί ατμόσφαιρα και σε μεταφέρει στη παγωμένη Ρωσία.

0

Το δέμαΑδιάφορο

Διαβάζεται γρήγορα και δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου αλλά την επόμενη μέρα το ξεχνάς:/

0

Ο άρχοντας των δαχτυλιδιώνMust read

Ένα μαγικό ταξίδι στο κόσμο του τολκιν. Τι να γράψεις για αυτό το βιβλίο που δεν έχει γραφτεί... Παρόλο που ξέρεις τι γίνεται στην ιστορία, συνεχίζεις να το διαβάζεις γιατι σε έχει αιχμαλωτίσει η γραφή του τολκιν. Η ιστορία κυλάει αβίαστα και οι διάλογοι είναι τόσο φυσικοί.

0

Το βιβλίο των ΜπάλτιμορΑπολαυστικό

Η ιστορία είναι κατώτερη του προηγούμενου βιβλίου, αλλά και πάλι η γραφή του συγγραφέα το απογειώνει. Παρακολουθούμε τις οικογένειες των Γκολντμαν να γεννιούνται, να μεγαλώνουν, να ωριμάζουν και στο τέλος να τους '' χτυπά αλύπητα '' η μοίρα :/ Δεν το αφήνεις από τα χέρια σου.

2

Το ΠριγκιπότοΥπέροχο εξώφυλλο

Τα είχε όλα, λίγο έρωτα, λίγο κλάμα, λίγο φεμινισμο και στο τέλος μια αστυνομική ιστορία! Απλά δεν ήταν για μένα.

0

Η σιωπηλή ασθενήςΜέτρια πράγματα

Ψυχολογικό θρίλερ όπως όλα αυτά που κυκλοφορούν. Δεν είχε τίποτα παραπάνω να προσθέσει στο είδος. Διαβάζεται όμως ευχάριστα και η πλοκή είναι πολύ γρήγορη.

0

Τσέρνομπιλ: Ένα χρονικό του μέλλοντοςΑριστούργημα

Για μένα αυτό είναι το καλύτερο βιβλίο της αλεξιεβιτς. Και είναι αριστούργημα. Διάφορες ιστορίες για τους ανθρώπους που ζούσαν στην περιοχή, που έφυγαν, που έμειναν, που μεταναστευσαν εκεί (!). Και πάλι παρατηρούμε αυτή την τυφλή υποταγή των σοβιετικων στο καθήκον και στο Κόμμα που σε εμάς φαίνεται εξωπραγματικη αλλά για αυτούς ήταν πέρα για πέρα αληθινή.

0

ΜαχαίριΔεν το περιμένεις

Ανάμεικτα συναισθήματα. Μετα την 70 - 80 σελίδα, ένας βάρος, μια στεναχώρια. Δεν ήθελα να πιστέψω αυτά που διάβαζα. Η γραφή του Nesbo γνωστή και απολαυστική. '' Γιατί να έρθεις και να μου μάθεις τι είναι τόση μοναξιά; Δεν υπήρχε ποτό σε αυτό τον κόσμο που να διώχνει μακριά τέτοιο πόνο '"

0

Τη νύχτα που έσβησαν τ' αστέριαΕξαιρετικό

Ενα σπουδαίο εφηβικό μυθιστόρημα που αφορά την εξαφάνιση μιας εφηβης. Μικρά κεφάλαια και ουσιαστικά. Ο συγγραφέας μας παρουσιάζει μια πλευρά της κοινωνίας που δεν θέλουμε να δούμε αλλά υπάρχει και είναι τρομακτική. Το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου μαχαίρια στη καρδιά και δείγμα της εξαίσιας γραφής του παπαθεοδωρου.

0

Ο Kυνηγός του σκότουςΚαριζι εγγύηση

Η συνέχεια του δικαστηρίου των ψυχών. Μαθαίνουμε περισσότερα για τον Μάρκους και προσωπικά άρχισα να τον συμπονω για τα δεινά του. Η γραφή του καριζι καταπληκτική. Περιμένω την συνέχεια!!!

0

Οι μολυβένιοι στρατιώτεςΑληθινές ιστορίες

Ο άγνωστος (για μενα) πόλεμος της σοβιετικής ένωσης με το Αφγανιστάν μέσα από ιστορίες. Κάποιες ιστορίες είναι ανώτερες από τις άλλες ( σίγουρα οι ιστορίες από τις μάνες) Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η τυφλή υποταγή των σοβιετικων στο κράτος, στο κομμουνισμο, στην ιδέα. Πήραν μέρος σε έναν μάταιο πόλεμο και θεωρούσαν ότι θα γυρίσουν ήρωες. Μετά ήρθε η πραγματικότητα..... :/

0

Έθιμα ταφήςΑριστούργημα

Δεν χορταίνεις να το διαβάζεις. Δεν ξέρω πως μια τόσο '' απλη'' ιστορία κατάφερε να την κάνει τέτοιο αριστούργημα. Μοναδική γραφή!

0

Χωρίς τη μητέρα μουΤο κάτι παραπάνω

Συγκινητικό σε κάποια σημεία αλλά νομίζω άγγιζε το θέμα ( την απώλεια) επιφανειακά. Μπορεί να περίμενα (και ήθελα) κλάματα και δράματα, αλλά δεν διάλεξε αυτό το δρόμο. Η ένταση που ήθελα δεν υπήρξε! Δεν ήταν κακό σε καμία περίπτωση απλά εγώ το βλέπω διαφορετικά το θέμα.

0

Το τέλος του κόκκινου ανθρώπουαναμεικτα συναισθήματα

Βαρύ και ασήκωτο βιβλίο όπως και το θέμα του. Δεκάδες ιστορίες για την πτώση του κομμουνισμού και τις συνέπειες που είχε στους ανθρώπους. Στο δικό μου μυαλό είναι αδιανόητο πως ο κόσμος άντεξε τέτοια αλλαγή. Την μια μέρα αδελφοσύνη και ισότητα και την άλλη καπιταλισμός, εμφύλιοι πόλεμοι και ανταγωνισμός. Κανονικά η βαθμολογία του ειναι 10/10 καθώς καλύπτει όλο το φάσμα της σοβιετικής κοινωνίας μέσα από τις ιστορίες απλά εγώ κάπου κουράστηκα:/

0