Reviews

8

Followers

0

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

8

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Αγώνες πείνας 1Πρωτότυπο μυθιστόρημα δυστοπίας

Πρωτότυπο μυθιστόρημα δυστοπίας. Πολύ ενδιαφέρον υπόθεση, με σκηνές αγωνίας που δεν σε αφήνει λεπτό να βαρεθείς. Μου άρεσαν αρκετά τα μηνύματα που θέλει να περάσει για την κοινωνία και τους ανθρώπους.

1

Elephants Can Remember Elephants Can Rememberοι ελέφαντες θυμούνται...

Αυτό το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη, το πρώτο ονομάζεται Elephants και επικεντρώνεται στην κυρία Oliver, η οποία προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες. Το δεύτερο ονομάζεται Long Shadows και είναι δείχνει την έρευνα και τελικά αποκαλύπτεται η αλήθεια για το έγκλημα. Οι ελέφαντες παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την ιστορία και η φράση «Οι ελέφαντες μπορούν να θυμούνται» χρησιμοποιείται πολλές φορές, μόνο για να επισημάνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να θυμούνται πράγματα που συνέβησαν πολύ καιρό πριν, όπως και οι ελέφαντες. Η μνήμη και το βλέμμα πίσω στο παρελθόν είναι το κεντρικό θέμα αυτού του μυστηρίου και το βιβλίο τελειώνει για άλλη μια φορά με την αναφορά των ελεφάντων.

0

Άνθρωποι και ποντίκιααπλά αριστούργημα

Δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω κριτική για αυτό το βιβλίο και αν το έκανα, πιθανότατα να ήταν αδύναμη. Δεν χρειάζονται πολλές λέξεις για να το σχολιάσεις, απλά ότι μου προκάλεσε πλήθος συναισθημάτων και αυτό εξαιτίας του ύφους του συγγραφέα, την ιστορία και ειδικά το τέλος. Δεν είναι απλά μια ιστορία για δυο φίλους που κυνηγούν το αμερικάνικο όνειρο. Είναι μια ιστορία με ρεαλισμό για την ανθρώπινη φύση!

0

Το λάθος αστέριείχε τη δυνατότητα να γίνει κάτι περισσότερο

μια ρομαντική ιστορία με ένα τέλος που του αρμόζει. Αρκετά συγκινητικό, δίνοντας στον αναγνώστη μερικές υπενθυμίσεις για την ίδια τη ζωή. Είναι ένα πολύ καλό ανάγνωσμα για εφήβους, ενώ είχε τη δυνατότητα να γίνει ένα μυθιστόρημα για ενήλικες.

0

Στα ίχνη σου (trade edition)κουραστικό

Αυτό που με τράβηξε αμέσως ήταν η υπόθεση και τα ερωτήματα που σου δημιουργούσε, η αγωνία και το σασπένς. Αυτά ακριβώς ήταν τα πράγματα που έλειπαν από το βιβλίο. Ήταν κουραστικό, με μεγάλες και ανούσιες λεπτομερείς περιγραφές και ενώ στις έντονες σκηνές αυτό που ήθελες ήταν να προχωρήσει γρήγορα, ο συγγραφέας δεν κατάφερε να το κάνει αυτό.

0

Αιχμηρά αντικείμενα (Μεταίχμιο pocket)σκοτεινό

Αυτό το βιβλίο δεν είναι απλώς ψυχολογικό θρίλερ, αλλά είναι σκοτεινό, πραγματικά σκοτεινό. Υπάρχει κάτι σε αυτό που το καθιστά τοξικό. Τόσο στους χαρακτήρες και τους δεσμούς αυτής της οικογένειας. Είναι περίπλοκοι και προβληματικοί, αντιμετωπίζουν τους δαίμονες τους, παρόλα αυτά για κάθε κίνηση, τα κίνητρα τους μπορούν να αιτιολογηθούν. Έτσι, με κάποιο τρόπο, ενώ σε άλλες συνθήκες θα τους βρίσκαμε μισητούς, σου προκαλούν συμπόνια. Αντικειμενικά, δεν είναι ένα από τα καλύτερα θρίλερ που έχω διαβάσει ποτέ, αλλά το πως παρουσιάζονται οι γυναίκες σε αυτό το μυθιστόρημα με γοήτευσε.

0

The Red Queenσαν όλα τα άλλα...απογοητευτικό!

Το βιβλίο προσπαθεί να προκαλέσει αγωνία αλλά μάταια. Όλες οι 'αναπάντεχες' εξελίξεις ήταν αναμενόμενες και δεν έχει κάτι ιδιαίτερο που να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα βιβλία του είδους του. Απλά απογοητευτικό! Η υπόθεση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα αλλά η συγγραφέας δεν είχε την ικανότητα να μας μεταδώσει τον φανταστικό αυτό κόσμο. Δεν μαθαίνουμε τίποτα για την ιστορία του, λεπτομέρειες για τη κοινωνία, τις ομάδες, αλλά αντιθέτως η πλοκή ξεδιπλώνεται πολύ γρήγορα, χωρίς να σου δώσει χρόνο να βουτήξεις μέσα. Επίσης, μεγάλο θέμα υπήρχε και με τους χαρακτήρες του βιβλίου. Βρήκα τελείως παράλογο ότι η ηρωίδα αν και τελείως καινούργια στις δυνάμεις της, μπορεί να τις ελέγξει τόσο καλά και να νικάει τους πάντες. Την βρήκα αδιάφορη, επιφανειακή και αναποφάσιστη.

0

Η φάρμα των ζώωνένα διαχρονική κριτική στη κοινωνία και κάθε ολοκληρωματισμό

πιστεύοντας ότι σκοπός του συγγραφέα είναι να ασκήσει κριτική στο Σταλινικού καθεστώς, φτάνει κανείς στο τέλος καταλαβαίνει πως το όνομα που έδωσε στο γουρούνι Ναπολέων δεν ήταν τυχαίο. Κατακεραυνώνει κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς, αφού 'Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά κάποια ζώα είναι πιο ίσα από άλλα'. Φταίει ο άνθρωπος που διαφθείρεται από την εξουσία ή είναι στη φύση του; Μήπως πρέπει να αποδοθεί ευθύνη και στο λαό; Ή μήπως η μάζα έχει χειραγωγηθεί τόσο, ώστε να είναι πια ανήμπορη να μην σκέφτεται και όταν αμφισβητεί σωπάζεται;

0