Reviews

26

Followers

1

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

26

Followers

1

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Τα σκυλιά της Ρίγα-

Το δεύτερο μυθιστόρημα του Μάνκελ με τον επιθεωρητή Βαλάντερ. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των μυθιστορημάτων του Μάνκελ, η ιστορία αυτή την φορά εκτυλίσσεται στην Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας, η οποία εκείνο τον καιρό πάλευε για την ανεξαρτησία της. Έτσι ο συυγραφέας ασκεί έμμεσα κριτική στην πρώην σοβιετική ένωση.

0

Εκτελεστές δίχως πρόσωπο-

Το πρώτο βιβλίο του Μάνκελ με τον επιθεωρητή Βαλάντερ. Ο συγγραφέας,όπως και στα υπόλοιπα βιβλία του, θίγει στο πλαίσιο του αστυνομικού μυστηρίου ενα εξαιρετικά σοβαρό κοινωνικό θέμα, το προσφυγικό. Απο τα βιβλία που αποτέλεσαν τον θεμελιώδη λίθο για αυτό που σήμερα ονομάζουμε σκανδιναβικό νουάρ.

0

Ακόμα και τα άγρια σκυλιά-

Όλοι οι ήρωες του Ράνκιν σε ένα βιβλίο. Ο Ρέμπους όντας πλέον αποστρατευμένος καλείται να αντιμετωπίσει για άλλη μια φόρα ένα εχθρό απο τα παλιά. Όμορφη πλοκή,απο τα καλύτερα του Ράνκιν.

0

Ο χιονάνθρωπος-

Ίσως το καλύτερο του Νέσμπο μαζι με το Μαχαίρι. Έντονες περιγραφές,καταιγιστική πλοκή ιδιαίτερα απο την μέση και μετά.

0

Κυνηγοί κεφαλών (Μεταίχμιο pocket)-

Ιδιαίτερο βιβλίο απο τον Νέσμπο που γράφει αυτήν την φορά απο την σκοπιά του εγκληματία και όχι του αστυνομικού. Είναι αρκετα ευκολοδιάβαστο.

0

Αίμα στο χιόνι-

Έντονη δράση στην οποία δεν μας έχει συνηθήσει ο Νέσμπο.Γενικά ενα πολύ καλό βιβλίο χωρίς να αποτελεί κατι το ιδιαίτερο.

1

Συνωμοσία της φωτιάς-

Έντονο το πολίτικο στοιχείο όπως και σε όλα τα βιβλία του Νέβιλ. Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο απο το πρώτο του(Φαντάσματα του Μπέλφαστ). Κατα κάποιον τρόπο το βιβλίο αποτελεί συνέχεια του πρώτου(δες παραπάνω) οπότε καλό θα ήταν να διαβαστούν με την σειρα.

0

Ο κοκκινολαίμης-

Μέσα στο τοπ 3 των καλύτερων βιβλίων του Νέσμπο. Θίγει έντονα το ναζιστικό παρελθόν των βόρειων χωρών το οποίο οι σκανδιναβοί δεν διστάζουν να το αναφέρουν συχνά. Για τον αναγνώστη που δεν του αρέσουν τα ιστορικά στοιχεία μέσα σε ένα αστυνομικό μυθστόρημα ίσως φανεί κουραστικό.

0

Το κάστρο-

Το δευτερο βιβλίο του Γιαννίση με τον Ελληνοσουηδό Άντερς Οικονομίδη. Καλογραμμένο βιβλίο.

0

Η θυρίδα-

Τί γίνεται όταν ενας δημοσιογράφος και ένας πρώην κατάδικος αποφασίζουν να γράψουν ενα βιβλιο μαζί; Η θυρίδα. Νουάρ αστυνομικό ακολουθώντας την παράδοση των σκανδιναβών πανω στο είδος. Θίγει έντονα το θέμα της πορνείας και σε ορισμένα σημεία περιγράφει με "σκληρό" τρόπο τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι κοπέλες που πέφτουν θύμα traficking.

0

Μαύρη μπίρα-

Μπορείς να γράψεις αστυνομικό μυθιστόρημα χωρις την παρουσία αστυνομικού; Ο Δανέλλης αποδεικνύει οτι μπορείς ,με βασικό του ήρωα τον Αντρέα εναν πλανόδιο μουσικό που προσπαθεί να εξιχνυάσει την δολοφονία του Λάζαρου. Το βιβλίο έχει έντονη δόση σαρκασμού και χιούμορ για τις παθογένιες της σύγχρονης Αθήνας οι οποίες αντικατοπτρίζονται και στην υπόλοιπη χώρα.

0

Σκοτεινή πλευρά (Μεταίχμιο pocket)-

Το πρώτο βιβλίο του Ρανκιν με τον επιθεωρητη των καταγγελιων Μάλκομ Φοξ. Ο ήρωας αναλαμβάνει την έρευνα ενος αστυνομικού με τον οποίο όμως στην συνέχεια αποκτά φιλική σχέση. Έντονο το κοινωνικοπολιτικό στοιχείο όπως στα περισσότερα βιβλία του Ράνκιν.

0

Θλιμμένα αγάλματα - Οι υποθέσεις του ντετέκτιβ Ραουν-

Το πρώτο βιβλίο με τον επιθεωρητή Ράουν, ο οποίος είναι σε διαθεσιμότητα μετά τον θάνατο της γυναίκας του και κατακλεισμένος απο τύψεις. Μετα απο παράκληση της μητέρας της, ο Ράουν αναζητεί την κόρη της η οποία αγνοείται τα τελευταία 2 χρόνια. Τα χνάρια τον οδηγούν στην Σουηδία όπου και γνωρίζει τον υπόκοσμο της χώρας. Το βιβλίο πέρα απο το αστυνομικό κομμάτι θίγει ιδιάιτερα το θέμα της πορνείας και της εισαγωγής γυναικών στα Σκανδιναβικά κράτη απο χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ.

0

Ο αγνοούμενος - Οι υποθέσεις του ντετέκτιβ Ράουν 2-

Το δεύτερο βιβλίο με τον επιθεωρητή Ράουν ο οποίος έχει παραιτηθεί απο το σώμα. Αλκοολικός και αντισυμβατικός ο Ράουν πηγαίνει στο Βερολίνο για να βρει ενα αγνοούμενο απο την Δανία. Το βιβλίο εκτυλίσσεται σε δύο χρόνους, στο παρόν και στην Ανατολική Γερμανία ελάχιστα πριν την πτώση του τείχους.

0

Η ξηρασία-

Το πρώτο βιβλίο που διάβασα απο την συγκεκριμενη συγγραφέα. Δεν έχει την ένταση που έχουν άλλα βιβλία του είδους ωστόσο είναι ιδιαίτερα ανατρεπτικό στο τέλος. Εντυπωσιακές είναι η αλλαγές της συγγραφέως απο το παρόν στο παρελθόν.

0

Η σέχτα-

Το τρίτο βιβίο της σειράς με τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Ράουν. Αντισυμβατικός, όπως πάντα ο Ράουν, παρέα με τον σκύλο του Μέφε εμπλέκονται σε μία υπόθεση που κρύβει πολλά μυστικά. Έντονη δράση ειδικά απο την μέση και μετά.

0

Γραμμή αίματος-

Κλασσικός Κόνελι που κάθε φορά συναρπάζει με τον ήρωα του Χάρι Μπος να μοιάζει αγέραστος.

0

Τι σκεφτόμαστε όταν σκεφτόμαστε το ποδόσφαιροόταν το ποδόσφαιρο συναντά την φιλοσοφία

Ο συγγραφέας αναλύει το ποδόσφαιρο απο την φιλοσοφική πλευρά. Αρκετές φορές αναφέρει την αγαπημένη του ομάδα(Λίβερπουλ). Συνολικά ένα αρκετά καλο βιβλίο αν και σε ορισμένα σημεία κουράζει και μοιάζει να επαναλαμβάνει ορισμένα πράγματα

0

Υπόθεση ΡίμανΒιογραφία

Βιογραφία του μεγάλου μαθηματικού Μπερνχάρντ Ρίμαν. Σε κάποια σημεία περιέχει μαθηματικές λεπτομέρεις που ίσως κουράσουν τον μη σχετικό αναγνώστη αλλά θα ενθουσιάσουν αυτούς που έχουν καλή επαφή με τα μαθηματικά.

0

Η νυχτερίδαΑρκετά Καλό

Το πρώτο βιβλίο της σειράς με τον Χάρι Χόλε. Για όποιον έχει διαβάσει άλλα βιβλια του Νέσμπο ίσως απογοητευτεί μιας και η πλοκή είναι αρκετα αργη και ο συγγραφέας δεν δίνει τόσο καλη περιγραφή του χαρακτήρα του Χάρι Χόλε. Συνολικά ειναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο αλλα δεν θα πρότεινα σε καποιον "πρωτάρη" να ξεκινήσει απο αυτό.

0

ΜαχαίριΚορυφαίο

Sky is the limit για τον συγκεκριμένο συγγραφέα ο οποίος δεν σταματάει να ξεπερνά τον εαυτό του. Προσωπικά θεωρώ οτι είναι το καλύτερο βιβλίο της σειράς παρότι με τα γεγονότα στην αρχή απογοητεύτηκα(μιας και δεν ήθελα μια τέτοια εξέλιξη). Παρότι το βιβλίο είναι αστυνομικό σε βάζει σε σκέψεις τόσο για κοινωνικά όσο και προσωπικά ζητήματα κρατώντας συγχρόνως αμείωτο το ενδιαφέρον για το αστυνομικό κομμάτι.

0

Ο φύλακας των χαμένων υποθέσεωνΕνδιαφέρον

Το πρώτο βιβλίο της σειράς με τον αστυνόμο Καρλ Μερκ. Σε αντίθεση με τα περισσότερα σκανδιναβικα νουαρ ο ήρωας παρότι έχει τα προσωπικά του προβλήματα,αυτά δεν έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην δουλειά του. Ο ήρωας παρουσιάζεται ως ενας "τεμπέλης" αστυνομικός και ένας καθημερινός άνθρωπος με πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ. Η υπόθεση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα αν και λίγο μετα την μέση αρχίζεις να υποψιάζεσαι τον δολοφόνο χωρίς αυτο να αποτελεί μειονέκτημα.

0

Τυχαίο θύμαΟμάδα Άλφα

Το 3ο βιβλίο της σειράς με την ομάδα Άλφα. Έξυπνη και ανατρεπτική υπόθεση θίγοντας ταυτόχρονα ορισμενα σοβαρά κοινωνικα ζητήματα όπως ο χουλιγκανισμός. Συνολικά ένα καλογραμμένο σκανδιναβικό αστυνομικό μυθιστόρημα. Θα πρότεινα στον αναγνώστη να ξεκινήσει απο τό πρώτο βιβλίο της σειράς "Μίσος και Αίμα"

0

Τα μπλουζ της ΕυρώπηςΟμάδα Άλφα

Κλασσικό βιβλίο της ομάδας Άλφα(σειρά βιβλίων). Το συγκεκριμένο είναι το 4ο βιβλίο της σειράς. Ενδιαφέρουσα υπόθεση ομώς σε κάποια σημεία ο συγγραφέας τείνει να πλατιάζει. Στα αρνητικά του επίσης ο μεγάλος αριθμός χαρακτήρων μου εμφανίζονται με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να χάνεσαι.

0

ΦορμόληMust-Read

Είναι το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που διάβασα. Έχω να πω ότι το συγκεκριμένο είναι οτι κοντινότερο έχω διαβάσει σε Νέσμπο οπότε το συστίνω ανεπιφύλακτα για τους φαν του τελευταίου. Το βιβλίο είναι αρκετά μεστό, έχει ροή και μια ιδιαίτερη πλοκή.

0

Τα φαντάσματα του Μπέλφαστ (Μεταίχμιο pocket)Θρίλερ-Αστυνομικό με πολιτικό χαρακτήρα

Στο βιβλίο κυριαρχεί έντονα η πολιτική κατάσταση μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας καθώς και τις σχέσεις της τελευταίας με το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο μέσος αναγνώστης ίσως κουραστεί από τις συνεχείς αναφόρες σε πολιτικά σχήματα κατι που γίνεται ιδιαίτερα αισθητό στην αρχή. Ωστόσο θίγει κάποια ενδιαφέροντα ηθικά ζητήματα. Συνολικά είναι ένα αρκετά καλο μυθιστόρημα, χωρις όμως κάτι απρόοπτο και συγκλονιστικό.

0