Reviews

22

Followers

6

Following

5

Βιβλία

4

Reviews

22

Followers

6

Following

5

Αγαπημένα βιβλία

4

Reviews

Η επιστροφή του ιππότη με τη σκουριασμένη πανοπλίαΕυχάριστο

Όντως, ένα αρκετά ευχάριστο βιβλίο, όμως δε θα ήθελα με τίποτα να το συγκρίνω με το πρώτο. Ως μόνο του, είναι απλώς άνετο κι εύκολο στην ανάγνωση. Ως συνέχεια "του ιππότη με τη σκουριασμένη πανοπλία", μάλλον απογοητευτικό.

0

Μεγάλες προσδοκίεςΚαλό

Εξαιρετική γραφή, μια έντονα ενδιαφέρουσα υπόθεση, όμως, αν και λατρεύω τον Ντίκενς, έχω την εντύπωση πως εδώ κάπου αστοχεί... Θέλεις που δε μου φάνηκαν και τόσο μεγάλες οι προσδοκίες, θέλεις που οι δικές μου ήταν μεγαλύτερες, κάπως απογοητεύτηκα. Μονό από την υπόθεση όμως. Η ανάλυση, η γραφή και το συγγραφικό απαράμιλλο στυλ του Ντίκενς, το καθιστούν ένα υπέροχο κλασικό δημιούργημα.

1

Άγριες ανεμώνεςΑξιόλογο

Αν αξιόλογο είναι ένα βιβλίο "άξιο λόγου", που διεκδικεί επάξια τις ώρες που του αφιερώνεις, καταφέρνοντας να κερδίσει το ενδιαφέρον, την προσοχή και τον λόγο σου, τότε, ναι, αυτό είναι ένα καθ' όλα αξιόλογο βιβλίο. Καλοστημένη υπόθεση, έντονα συναισθήματα, μυστήριο, φορτισμένη ατμόσφαιρα, υπόβαθρο που κινείται σε πολλά επίπεδα. Επιπλέον όμορφη και απλή γραφή, με ισχυρή δυναμική, που σε κρατά δέσμιο στις σελίδες και σου γεννά διαρκώς εικόνες και σκέψεις.

9

Ο δήμιος του έρωταΑξίζει

Αξίζει να το διαβάσετε, μόνο και μόνο για τις δύο διαφορετικές ματιές που μπορείτε να ρίξετε πάνω στην ίδια ιστορία. Αυτήν του ασθενούς, που απομυθοποιεί την αρρώστια και τον θεραπευτή, και την άλλη του γιατρού, η οποία απομυθοποιεί την παντοδυναμία της θεραπείας, εάν δεν υπάρξει αντιδάνειο και αλληλεπίδραση στη σχέση μεταξύ των δύο υποκειμένων, ασθενούς και γιατρού. Πολύ καλή γραφή, καθώς και κλάσεις ανώτερες η επιμέλεια και η μετάφραση, από προηγούμενη δουλειά που έγινε με έργο του Γιάλομ.

2

Θάνατος με χείλη κόκκιναΚαλό

Φυσικά το ότι βασίζεται σε αληθινή ιστορία, το κάνει ξεχωριστό και ιδιαίτερο, κυρίως καθώς κλιμακώνεται η αγωνία και η καταβύθιση στο μυαλό μιας σατανικής γυναίκας. Υπάρχουν στιγμές που σε συγκλονίζει με κάθε τρόπο και σε πολλά επίπεδα.. Καλή γραφή, χωρίς υπερβολές και περιττούς μελοδραματισμούς.

0

ΜορφωμένηΔεν πείθει

Από το "δεν ξέρω ούτε να διαβάζω" μέχρι το "τελειώνω το πανεπιστήμιο απνευστί και σε χρόνο ρεκόρ" υπάρχει τεράστια διαφορά, η οποία δε γεφυρώνεται στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με τις παρούσες περιγραφόμενες συνθήκες και εν μέσω δεκάδων σοβαρών ατυχημάτων.... Φυσικά και δεν κολλάει ως πραγματική ιστορία. Ως μυθοπλασία, αρκετά ενδιαφέρουσα θα έλεγα...

4

Είναι τρελοί αυτοί οι βιβλιοφάγοι!Απολαυστικό

Το δροσερό διάλειμμα, ανάμεσα σε φιλοσοφικούς στοχασμούς και βαθιά νοήματα.... Διασκεδαστικότατο!!!

1

Ο ανθρώπινος παράγονταςΠολύ καλό

Αυτό που περιμένεις από τον Γκρην, δοσμένο με τη δυναμική και τον υπέροχο τρόπο γραφής του.

1

Προλεγόμενα εις την φιλοσοφίαν του ΠλάτωνοςΣημαντικό κι απαιτητικό

[Τίποτε δεν ήταν πια ίδιο στον κόσμο μετά από την πλατωνική φιλοσοφία, την πρωτοκαθεδρία της δικαιοσύνης, της σωφροσύνης και της ανδρείας και του έρωτα του Αγαθού, δηλαδή της Αρετής που κυβερνά την ανθρώπινη ανέλιξη] Θα μπορούσα να σας πω πολλά για το συγκεκριμένο βιβλίο, έτσι ώστε να σας εξάψω το ενδιαφέρον και να σας παροτρύνω θερμά να το διαβάσετε. Ένα είναι το σίγουρο. Πώς είναι ένα εξαιρετικό σύγγραμα, το οποίο όμως ανοίξτε το μόνο όταν είστε βέβαιοι πως θα μπορέσετε να μείνετε προσηλωμένοι στην ουσία και τα βαθύτερα νοήματά του και σίγουροι πως θα καταφέρετε να εντρυφήσετε μέσα του. Ειδάλλως δε θα σας μείνει τίποτε, παρ' εκτός από ένα παράξενο κενό, σαν να χάσατε κάτι σημαντικό ή κάπως σαν να μη σας έδωσαν κάτι πολύτιμο που σας είχαν υποσχεθεί.

0

Το ημερολόγιο της Άννας ΦράνκΣυγκλονίζει

Συγκλονιστικό. Με όλη τη σημασία που περικλείει η μικρή αυτή λέξη.

0

Το άρωμα του μιγκέΣυγκινητικό

Παραστατικές εικόνες μιας άλλης εποχής, όπου έπρεπε να διεκδικήσεις το κάθε τι, ακόμη και το αυτονόητο, ακόμη και το δικαίωμα στο όνειρο. Συγκινητικό, ίσως κάπως περισσότερο για τα γούστα μου, καθώς υπήρχαν στιγμές που με κούραζε όλη αυτή η διαρκής συναισθηματική ένταση, όμως διαβάζεται με άνεση κι ευκολία.

2

ΠρωτόλειοΚαλή γραφή

Ναι, ξέρω, ίσως προκαλώ το κοινό συναίσθημα, μα το βρήκα κουραστικό, υποτονικό στην ουσία του, και πέρα για πέρα κοινότυπο, καθώς αναμασά τα ίδια και τα ίδια. Λυπάμαι. Καλή γραφή, αλλά ως εκεί.

0

Ο σκύλος μου ο ηλίθιοςΔιασκεδαστικό

Κάπως κατώτερο αυτού που θα περίμενες να διαβάσεις από τον Φάντε, όμως αρκετά διασκεδαστικό, ίσως κι ανάλαφρο, σου κρατά ευχάριστη συντροφιά, χωρίς να σε κουράζει.

0

Ηπειρώτικο μοιρολόιΚαλό

Πολύ καλή έρευνα, δοσμένη με ενδιαφέρον και έντονα συναισθηματικό τρόπο. Για κάποιον που τον συναρπάζει το θέμα, εξαίρετοι. Για εμάς τους υπόλοιπους, ένα καλό βιβλίο.

0

ΠληνΠλην

Πλην... Λυπάμαι, δεν με έπεισε, δεν με τράβηξε, δεν μου άρεσε. Πολύ φασαρία και θόρυβος για κάτι, στην ουσία, βαρετό και κοινότυπο

0

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδεςΚάπως αργό

Ένα βιβλίο με καλή γραφή, γεμάτο εικόνες και ενδιαφέρουσα πλοκή, που όμως αργεί να σε κατακτήσει ολοκληρωτικά. Αρκετά καλό.

0

Καληνύχτα καλούδια μουΑξιοπρόσεκτο

Αξιόλογη και ενδιαφέρουσα νουβέλα, όμως ίσως θα έπρεπε να είχε δουλευτεί κι επεξεργαστεί σε μεγαλύτερο βαθμό από τον συγγραφέα. Μια τίμια προσπάθεια κι ελπίζουμε η επόμενη δουλειά του να μην δείχνει τόσο βιαστική να ξεπροβάλει στο φως.

0

Μεγαλοφυία και παραφροσύνηΕξαιρετικά απαιτητικό

Τα κοινά μυαλά δεν έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν μια ολωσδιόλου αμιγή αντικειμενική εικόνα των πραγμάτων, επειδή η εποπτική τους δύναμη ασθενεί και αδρανεί μόλις παύει να διεγείρεται και να κινητοποιείται από τη βούληση, Όταν όμως η αναπαραστατική δύναμη του εγκεφάλου εμφανίζει τέτοιο πλεόνασμα ώστε να προκύπτει μια ευκρινής και αντικειμενική εικόνα του εξωτερικού κόσμου, τότε υπάρχει ήδη η προδιάθεση για μια τέτοια ανωμαλία...

0

Η ανθρωπολογία ως κριτική του πολιτισμούΤεκμηριωμένο και κατανοητό.

Εξαναγκάστηκα να το διαβάζω, στα πλαίσια εργασίας που έπρεπε να παραδώσω.... Δε θα το συνέστηνα ως κάποιο βιβλίο για να περάσεις την ώρα σου, όμως διαπραγματεύεται το θέμα του με κατανοητό και καθ' όλα τεκμηριωμένο τρόπο, σε περίπτωσή που πρέπει να το επιλέξετε ανάμεσα σε άλλα.

0

Παραμύθια των αδερφών ΓκριμΣκοτεινά κι αγαπημένα

Αγαπημένη συντροφιά της παιδικής ηλικίας. Η Κοκκινοσκουφίτσα, Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι, Ο Βασιλιάς Βάτραχος, Χάνσελ και Γκρέτελ, Ραπουνζέλ, Ο γενναίος ραφτάκος, Η Ωραία Κοιμωμένη, Σταχτοπούτα, Ο λύκος και τα εφτά κατσικάκια... Όλα γνωστά, όλα πολυδιαβασμένα, όλα σκοτεινά και μυστηριώδη στη βάση τους.

0

Δόνια ΡοζίταΕξαιρετικό

Υπέροχο θεατρικό κείμενο, γεμάτο λυρισμό, μελαγχολική ατμόσφαιρα, και αγάπη, σε κάθε μορφή της. Είτε εκείνη της αιώνιας αναμονής σε πείσμα του χρόνου, της απόστασης και των συνθηκών, είτε εκείνη τη στέρεη, ακλόνητη και στιβαρή, που δένει άρρηκτα τα πρόσωπα μεταξύ τους. Εξαιρετικός ποιητικός λόγος.

0

Ο μικρός πρίγκιπαςΥπέροχο

Κλασική επιλογή, αγαπημένο βιβλίο, σίγουρη πρόταση. Υπέροχο!

0