Reviews

33

Followers

2

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

33

Followers

2

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Η σιωπηλή ασθενήςΚαταπληκτικό

Στην αρχή η πλοκή κυλούσε ομαλά και ήπια, χωρίς πολλές εντάσεις και εντυπωσιασμούς, κάνοντάς με να πιστεύω πως θα είναι αξιόλογο μα όχι και τόσο ιδιαίτερο βιβλίο. Στην πορεία, η αποφασιστική ροή του λόγου σε συνδυασμό με την ενεργοποιημένη πια, ενδιαφέρουσα πλοκή, σε απορροφά να το ξεζουμίσεις την ίδιο κιόλας μέρα. Μπορώ να πω πως δεν με κούρασε καθόλου η ανάγνωση, αντιθέτως οι σελίδες γύριζαν αστραπιαία. Και εκεί που στις τελευταίες 100 σελίδες επαναπαύεσαι νιώθοντας πως τα κατάλαβες όλα, ικανοποιημένη με την νοητική σου οξυδέρκεια και σπιρτάδα, τρέχεις να φτάσεις στο τέλος για να επιβεβαιωθείς. Και εκεί συμβαίνει το συνταρακτικό.

0

Σκοτεινή μου βανέσαΔυνατό μυθιστόρημα

Μου φάνηκε ένα αρκετά δύσκολο βιβλίο, όχι από άποψη ανάγνωσης και κατανόησης, μα από άποψη περιεχομένου. Η πλοκή και οι γλαφυρές περιγραφές του »κοριτσιού» ενήλικα για την επαφή και τις σχέσεις του με τον καθηγητή, έκαναν το στομάχι μου να σφίγγει και σταματούσα την ανάγνωση κάθε λίγο. Το ξεκινούσα με το ζόρι για να δω τη συνέχεια, μα πάλι με έπιανε ένας κόμπος. Περιγράφει, δυστυχώς, ένα φαινόμενο καθόλου σπάνιο στις κοινωνίες που ζούμε, της σεξουαλικής παρενόχλησης, που άλλοτε μοιάζει να είναι, άλλοτε πάλι όχι, μέσα από τις περιγραφές τις Βανέσας. Το μέσα μου συγκρούστηκε αρκετές φορές για να αποφασίσει το δεδομένο, καθώς πολλές φορές δικαιολόγησα καταστάσεις, άλλες νευρίασα και τα έβαλα με τους γονείς, τους οποίους ο ρόλος πρέπει να είναι δίπλα στο παιδί και όχι απέναντι. Γενικά, είναι μία συζήτηση που μπορεί να κρατήσει ώρες, σχετικά με το τι αποτελεί σεξουαλική παρενόχληση και τι όχι, τον ρόλο των γονέων και του σχολείου, όταν μία κατάσταση ξεκινά από εκεί ή ακόμα και αν απλά επηρεάζει εκείνο το πλαίσιο, τη συνεργασία των δύο, καθώς και άλλες ενέργειες για να βγει το παιδί-κορίτσι-έφηβη -ενήλικας από αυτό το φαύλο κύκλο, τις ενοχές και το στιγματισμό.

1

Οι αναμνήσεις της ΕιμαρμένηςΠολύ καλό

Ξεκινώντας από το εξώφυλλο, το μέγεθος και το βάρος του βιβλίου όταν το πρωτοπήρα στα χέρια μου, τρόμαξα λίγο μπορώ να πω. Είναι αρκετά βαρύ και μεγάλο. Ξεκινώντας όμως την ανάγνωση, οι σελίδες γυρνούσαν γρήγορα, ευχάριστα, θέλοντας να διαβάσω και άλλο. Οι ιδιαίτερες εικόνες που περιέχει, δίνουν άλλη μία δυστοπική νότα στο ήδη πολύ προχωρημένο περιεχόμενο της πλοκής. Τα στοιχεία, οι καταστάσεις και οι ιδέες που παρουσιάζει ο συγγραφέας μέσα από τη φαντασία του, χρησιμοποιώντας παράλληλα και επιστημονικά δεδομένα, με έκαναν να φανταστώ μία καινοτόμα μελλοντική πραγματικότητα, που μπορώ να πω με σιγουριά πως με τάραξε και με ενθουσίασε συνάμα. Δεν έλειψαν βέβαια και οι προβληματισμοί που με κυρίεψαν για θέματα που ως τώρα θεωρούσα απλά και καθημερινά. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα μπορούν να ανατραπούν από στιγμή σε στιγμή. Το θέμα είναι τι θα επιτρέψουμε εμείς να αλλάξει στην κοινωνία και στην ζωή μας. Είμαστε, άραγε, προετοιμασμένοι για αυτά που έπονται;

0

Η χημικόςΜέτριο προς καλό

Σαν πρώτη εμπειρία μου με τη συγγραφέα, τα συναισθήματα είναι μπερδεμένα. Ίσως το γεγονός, πως οι κριτικές με προετοίμασαν για ένα συγκλονιστικό βιβλίο, με έκανε να έχω πολύ μεγάλες προσδοκίες. Πριν καν ανοίξω ένα βιβλίο 500 σελίδων, είμαι πάντα σκεπτική για το ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνει ¨κοιλιά¨. Δεν περίμενα βέβαια να κάνει κοιλιά στις πρώτες 200 σελίδες, με το καλημέρα δηλαδή. Μάλλον με κούρασε η υπερβολική περιγραφική ανάλυση των γεγονότων, παρόλο που αυτά καθαυτά ήταν ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα. Επειδή μ΄αρέσει, δεν μ΄αρέσει ένα βιβλίο έχω τη συνήθεια να το τελειώνω, συνέχισα την ανάγνωση και ευτυχώς όλα κατέληξαν σε μία ευχάριστη εμπειρία. Η ιδιαίτερη πλοκή, οι εναλλαγές καταστάσεων και οι συνεχείς ανατροπές με έκαναν (εννοείται μετά από την 200η σελίδα) να το διαβάσω μεμιάς.

0

Το κορίτσι με το κόκκινο παλτόΚαταπληκτικό

Η αναζήτηση από την πλευρά της μητέρας, παράλληλα με την πορεία ζωής του παιδιού. Από τη μία η αγωνία για το επόμενο βήμα εύρεσης του, από την άλλη ο φόβος για την πιθανή άσχημη κατάληξη. Δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου, το λίγο ακόμα έγινε 8ωρο σερί που σταμάτησε με την ολοκλήρωση του βιβλίου. Η τόση παραστατικότητα και η επικέντρωση στα βασικά κρίσιμα σημεία, με έκαναν να απολαμβάνω την ανάγνωση, να θέλω να φτάσω στο τέλος αλλά και να μην θέλω να τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Από τα πρώτα μου βιβλία μυστηρίου που με έκανε να αγαπήσω το είδος. Ήθελα να διεισδύσω στο βιβλίο, συγκεκριμένα στο κεφάλι της μητέρας για να τη βοηθήσω να βρει το παιδί της και να τελειώσει το μαρτύριο. Μία έντονη υπόθεση μέσα στην οποία χάνεσαι, αφήνοντας τον υπόλοιπο κόσμο εκτός. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!

0

ΑνεπιθύμητοΚαταπληκτικό

Ένα καταπληκτικό αστυνομικό μυθιστόρημα, που ενώ στην αρχή νομίζεις πως σου παρουσιάζονται όλα στο πιάτο και γνωρίζεις τι συμβαίνει στη συνέχεια, απρόσμενα γεγονότα σε διαψεύδουν, ωθώντας σε πιο βαθιά στη σκιά του κατά συρροήν δολοφόνου παιδιών.

0

Ανεπιθύμητο (Μεταίχμιο Pocket)Καταπληκτικό

Ένα καταπληκτικό αστυνομικό μυθιστόρημα, που ενώ στην αρχή νομίζεις πως σου παρουσιάζονται όλα στο πιάτο και γνωρίζεις τι συμβαίνει στη συνέχεια, απρόσμενα γεγονότα σε διαψεύδουν, ωθώντας σε πιο βαθιά στη σκιά του κατά συρροήν δολοφόνου παιδιών.

0

Ο κήπος με τους ΥάκινθουςΠολύ καλό

Καταιγιστικό, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή που σε κρατάει συνεχώς σε εγρήγορση και δεν σε αφήνει να απομακρύνεις τις σελίδες από τα χέρια σου. Η συγγραφέας έχει πολύ όμορφο και ρέοντα λόγο και ξέρει που ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιήσει τις κατάλληλες λέξεις, φράσεις, προτάσεις, ώστε να σε κάνει να εξαρτάσαι από το βιβλίο αυτό, να θες να το τελειώσεις πριν καν το ξεκινήσεις καλά καλά, για να μάθεις ό,τι θες, για να δεις τι γίνεται καθαρά.

0

Η λάσπηΠολύ καλό

Μέσα από την εναλλαγή του εσωτερικού μονόλογου του ήρωα με τους πραγματικούς διαλόγους του με αγαπημένα πρόσωπα, ο συγγραφέας μας καλεί να αναλογιστούμε με τη σειρά μας όλες αυτές τις καταστάσεις που μας συμβαίνουν ή θα μπορούσαν να συμβούν. Περιγράφει τόσο έντονα την περίπλοκη ζωή μας που ίσως καταλήξει κανείς να πιστεύει στη ματαιότητά της ή αντίθετα την αξία της. Είναι στο χέρι μας.

0

Ο τρόφιμοςΚαταπληκτικό

Απόλυτος γνώστης ψυχολογικών και ιατρικών όρων και καταστάσεων, πλέον, μας περιγράφει τα γεγονότα τόσο κατανοητά και απλοποιημένα, που η πλοκή κυλά αμέριμνα, από άποψη δυσνόητων όρων και συνθηκών. Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και για την πλοκή ως περιεχόμενο, η οποία με το που ξεκινά η αφήγηση, σε προκαλεί να την ακολουθήσεις και παράλληλα να αγχωθείς για την συνέχεια. Μία συνεχής ένταση σε κυνηγάει, και εσύ τρέχεις για να βρεις την εξιλέωση του τέλους, χωρίς παράλληλα να θέλεις να τελειώσει. Καταπληκτικό και πολύ ενδιαφέρον, με την αμφισβήτηση των πάντων μέχρι τελευταίας στιγμής.

0

Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλίαΚαταπληκτικό

Το διάβασα την ίδια μέρα, τρομερό. Τρομερό, όχι λόγω κάποιας συγκλονιστικής πλοκής, ούτε λόγω των δυναμικών συμβουλών του, μα λόγω της απλότητας, του τίποτα, που τα περιείχε όλα. Αυτή η αλληγορία, σαν παραμύθι, που καταλαβαίνεις τα γεγονότα καθ΄όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης, διεγείρει ασυνείδητα το μυαλό, να στραφεί προς την κατάλληλη σκέψη.

1

Η εποχή του κυνηγιούΑρκετά καλό

Ένα πολύ όμορφο μυθιστόρημα φαντασίας, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα του είδους του. Μυστήριο και ελκυστικό εξώφυλλο και οπισθόφυλλο, σε προσεγγίζουν αμέσως να ξεκινήσεις να διαβάζεις.

0

Ο αιώνιος σύζυγοςΑρκετά καλό

Άλλο ένα σημαντικό έργο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι, με ιδιαίτερο τρόπο γραφής και εξέλιξης. Οι λεπτομέρειες πολλές, η πλοκή σε κάποια σημεία μπερδεύεται στο μυαλό του αναγνώστη με αποτέλεσμα να χάνεται η ροή. Είναι ένα μυθιστόρημα που γεννά ποικίλα ερωτήματα, » σπάει ταμπού », απενοχοποιεί κοινώς μη αποδεκτές συμπεριφορές και προσκαλεί τον αναγνώστη σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Προσωπικά, θα το χαρακτήριζα ΄΄ βαρύ ΄΄ βιβλίο για χειμώνα, καθώς κουράζουν οι πολλές λεπτομέρειες και η εναλλασσόμενη παρουσία πολλών συμβάντων διαφορετικής χρονικής περιόδου. Το γεγονός ότι το διάβασα καλοκαίρι (με πιο ανέμελο μυαλό), με βοήθησε να το τελειώσω σχετικά γρήγορα χωρίς κούραση, παρόλο που κάποιες φορές η πλοκή με μπέρδευε.Δεν το προτείνω σε άτομα που προτιμούν πιο ΄΄ χαλαρά και εύπεπτα ΄΄ αναγνώσματα, αφού θα τους φανεί ατέλειωτο και βαρετό.

0

Χορεύουν οι ελέφαντες (Μεταίχμιο Pocket)Καλό

Το βιβλίο «Χορεύουν οι ελέφαντες» συνδυάζει ένα μυθιστόρημα της σύγχρονης κοινωνίας με ιστορικά στοιχεία του εμφυλίου πολέμου. Η γραφή είναι απλή και η εναλλαγή των εποχών εμφανής και ομαλή. Η έμμεση έμφαση στη ζωή του πρωταγωνιστή εφήβου, μέσα από την αναζήτησή του για την υπόθεση που ερευνά, αντικατοπτρίζει τα άγχη, τις αμφιβολίες και το συναισθηματικό χάρτη των παιδιών λίγο πριν τις πανελλήνιες και την «συμβολική» αλλαγή της ζωής τους. Το έργο τονίζει έντονα στοιχεία της πολιτικής πραγματικότητας της χώρας μας που καταλήγουν να είναι διαχρονικά, πράγμα που καταλαβαίνουμε από την εξιστόρηση των γεγονότων του «τότε» και του «τώρα» εν έτει 2011.

0

Η Πάπισσα ΙωάνναΑρκετά καλό

Μια τόσο αμφιλεγόμενη ιστορία στο βάθος των χρόνων που, αλήθεια ή μύθος έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα χιλιάδων ανθρώπων. Η πολύπαθη ζωή της Ιωάννας, που καταφέρνει να ανέβει στον παπικό θρόνο, μέσα από τα μάτια του Ε.Ροΐδη αποκτά καινούριο νόημα. Τα ακατάπαυστα σκάνδαλα που χαρακτηρίζουν τους ιερομένους του μεσαίωνα κάνουν το κλίμα ακόμα πιο βαρύ. Οι συνεχείς παραλληλισμοί του Ροΐδη με το δικό του σήμερα, μας επαναφέρουν στην δική μας πραγματικότητα, κάνοντας μας να αναρωτηθούμε για την εκκλησιαστική ηθική. (στην συγκεκριμένη έκδοση υπάρχει στο τέλος λεξικό εννοιών το οποίο επεξηγεί τους δεκάδες όρους που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας καθώς και τα ιστορικά πρόσωπα και περιοχές που αναφέρονται, γεγονός που βοηθά τον αναγνώστη να κατανοήσει τα ποικίλα στοιχεία του έργου).

0

Το δέμαΚαταπληκτικό

Είχα την χαρά να παρακολουθήσω την παρουσίαση των βιβλίων του «Η Θεραπεία «και «Το Δέμα «στην Θεσσαλονίκη. Πήγα από περιέργεια χωρίς να έχω διαβάσει κανένα του βιβλίο. Εκεί ήταν που με έπεισε να αγοράσω το Δέμα , αφού τον λάτρεψα από τον τρόπο ομιλίας και επικοινωνίας του με το κοινό . Ξεκίνησα να το διαβάζω το ίδιο βράδυ και μέχρι το πρωί το είχα ολοκληρώσει. Πλήρως αναπάντεχο, κάποιες φορές ανατριχιαστικό, άλλες εκνευριστικό, να θες να βρεις τον ήρωα και να του «ανοίξεις τα μάτια» που λέμε. Καθόλου πυκνογραμμένο και κουραστικό. Γράφει μέχρι εκεί που μπορεί να αντέξει ο αναγνώστης και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την απόλαυση ενός βιβλίου. Πολλά πολλά αστεράκια και σίγουρα θα διαβάσω όσα περισσότερα δικά του βιβλία μπορώ.

0

Η γνώση των αγγέλωνΑρκετά καλό

Τι γίνεται όταν στα χρόνια του μεσαίωνα εμφανίζεται ένας αιρετικός, άγνωστης προέλευσης, σε μία χώρα φανατικών χριστιανών; Πώς θα προσαρμοστεί σε αυτή την κοινωνία ένα κοριτσάκι που μεγάλωσε με λύκους και χαρακτηρίζεται ως περίεργο πλάσμα; Δύο παράλληλες ιστορίες φαινομενικά άσχετες, αλλά ουσιαστικά απόλυτα συνυφασμένες μεταξύ τους, ξετυλίγουν την μεσαιωνική καθημερινότητα των απλών ανθρώπων αλλά και του κλήρου. Τα ιστορικά στοιχεία συνδυασμένα με τη φαντασία του συγγραφέα δημιουργούν ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα με πολλές όμως ελλείψεις (όμορφη αφήγηση αλλά το ενδιαφέρον διεγείρεται από τη σελ. 200 περίπου και μετά ).

0

Ζήσε καλύτερα με λιγότεραΕξαιρετικά βοηθητικό

Very helpful and relaxing book. It strengthens your internal power to change things that bother you. [edit]

0

Γυναίκες χωρίς έλεοςΚαταπληκτικό

Η Lackberg για άλλη μια φορά, μέσα από το μυθιστόρημα »Γυναίκες Χωρίς Έλεος», αποδεικνύει την συγγραφική της δύναμη και ευχέρεια. Ο λόγος και η πλοκή ρέει τόσο απρόσκοπτα, σαν μία καθημερινή απλή πραγματικότητα. Κι όμως σε κάθε σελίδα αλλάζουν τόσα πολλά και παράλληλα τόσα λίγα. Οι χαρακτήρες ζουν έντονα, σε παρασύρουν και σε κάνουν συνένοχο, αφού καταφέρνουν να σε πείσουν να τους δικαιολογήσεις για τις επιλογές τους, ακόμα και να τους συμπονέσεις. Εκτός των άλλων, η μαγεία των χαρακτήρων έγκειται στο γεγονός πως είναι τόσο απλοί, μα τόσο ανατρεπτικοί στις σκέψεις και στις πράξεις τους.

0

Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτουΠολύ καλό

Το χρονικό ενός πολυταξιδεμενου γάτου, όπως αναφέρει και ο τίτλος είναι συνάμα και το ακριβές περιεχόμενο του βιβλίου. Οι εμπειρίες ενός γάτου από την γνωριμία με το αφεντικό του κυρίως αλλά και αρκετά στοιχεία από το παρελθόν, δημιουργούν ένα αλληγορικό μυθιστόρημα με πολλαπλές αφηγήσεις/περιγραφές με απλή αλλά όμορφη έκφραση. Μέσα από τις τυχερές ή άτυχες στιγμές του γάτου ξεδιπλώνονται συναισθήματα, συμπεριφορές και καταστάσεις που προκαλούν άλλοτε γέλιο, δάκρυ ή και βαθύτερες σκέψεις στον αναγνώστη. Μου άρεσε πολύ αυτό το βιβλίο καθώς διαβάζεται γρήγορα και ευχάριστα.

0

Έγκλημα στα φιόρδΠολύ καλό

Η όμορφη αφήγηση και περιγραφή των νορβηγικών τοπίων κερδίζει τον αναγνώστη από το ξεκίνημα κιόλας του αναγνωστικού ταξιδιού, δημιουργώντας ένα φιλόξενο περιβάλλον να ξεχαστεί κανείς. Από την άλλη, οι γνώσεις του συγγραφέα για τις διαδικασίες και τον τρόπο διαχείρισης των υποθέσεων της αστυνομίας, δίνει ένα ακόμα αίσθημα πραγματικότητας σαν σε ντοκιμαντέρ, για τους λάτρεις της αστυνομικής-εγκληματολογικής καθημερινότητας. Η εμπλοκή διαφόρων, επιφανειακά, άσχετων καταστάσεων, επίσης, διεγείρει το μυαλό και καλεί για εξιχνίαση.

0

Ο αλχημιστήςΠολύ καλό

Είπα να ξεκινήσω τη γνωριμία μου με τον συγγραφέα μέσω του συγκεκριμένου βιβλίου. Η αφήγηση μιας φιλοσοφικο- ψυχολογικο- συναισθηματικής ιστορίας, η οποία δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τον ψυχισμό μας, τα όρια και την πίστη στους στόχους μας. Ήρθα σε επαφή με άγνωστα μέχρι τώρα μονοπάτια, ενός άλλου καιρού, μιας άλλης χώρας. Ωραίο βιβλίο με συνεχή ροή και κατανοητό λόγο. Μπερδεύει λίγο το φιλοσοφικό περιεχόμενο του , το οποίο όμως εκλαμβάνει ο καθένας όπως θέλει.

0

Άνθρωποι και ποντίκιαΠολύ καλό

Από τα καλύτερα έργα του Τζον Στάινμπεκ που δεν γίνεται να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.

0

Τυφλά ψάριαΠολύ καλό

καταιγιστική πλοκή και ροή που τρέχει ανελλιπώς . Οι γλαφυρές περιγραφές των διάφορων περιοχών της Εύβοιας σε συνδυασμό με τα γεγονότα με κατέκλυσαν ολοκληρωτικά και ένιωθα σαν να ζούσα στο έργο. Αν και διαφορετικές υποθέσεις στο καθένα βιβλίο της τριλογίας, με τους βασικούς ήρωες να αποκρυπτογραφούνται και να ξετυλίγονται σταδιακά, κανένα από τα τρία δεν έχασε το ενδιαφέρον μου ή την ανάγκη μου να φτάσω στο τέλος για να ανακαλύψω την αλήθεια.

0

Τοξικά μάτιαΚαταπληκτικό

καταιγιστική πλοκή και ροή που τρέχει ανελλιπώς . Οι γλαφυρές περιγραφές των διάφορων περιοχών της Εύβοιας σε συνδυασμό με τα γεγονότα με κατέκλυσαν ολοκληρωτικά και ένιωθα σαν να ζούσα στο έργο. Αν και διαφορετικές υποθέσεις στο καθένα βιβλίο της τριλογίας, με τους βασικούς ήρωες να αποκρυπτογραφούνται και να ξετυλίγονται σταδιακά, κανένα από τα τρία δεν έχασε το ενδιαφέρον μου ή την ανάγκη μου να φτάσω στο τέλος για να ανακαλύψω την αλήθεια.

0

Ο αφηγητής του πρωινού τρένουΠολύ καλό

Τι πιο οξύμωρο από το να λατρεύεις τα βιβλία και παράλληλα να δουλεύεις σε εταιρία, η οποία τα πολτοποιεί. Αυτό έπαθε ο ήρωας αυτής της ιστορίας, μα βρήκε εναν πρωτότυπο τρόπο να εκμεταλλεύεται τις σελίδες που κατάφεραν να σωθούν από τον «μοχθηρό» καταστροφέα βιβλίων. Κατά τη διάρκεια της βαρετής καθημερινότητας του βρίσκει τυχαία ένα φλασάκι που θα του αλλάξει τη ζωή. Ένα υπέροχο βιβλίο χωρίς περιττές λεπτομέρειες και υπερβολές.

0

Η κυρία ΜέλπωΑρκετά καλό

Πόσες δυστυχίες μπορεί να κρύβονται πίσω από μια προσεγμένη, ταπεινή, ηλικιωμένη γυναίκα; Πολλές! Η ιστορία της ξεδιπλώνεται σιγά σιγά, μέσα από την αφηγηματική ροή του συγγραφικού λόγου, κάνοντας τον αναγνώστη να αισθανθεί συμπόνια, λύπη, συγχώρεση και κατανόηση για τα λάθη αυτής της άγνωστης, εν τέλει , κυρίας. Γεμάτο ηθογραφικά στοιχεία της ανατολής μας ταξιδεύει στα παραδοσιακά χαμάμ, ξεσκεπάζοντας την πραγματικότητα τους.

0

Άκου ανθρωπάκοΑρκετά καλό

Με απλά λόγια, αλλά έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης επιβάλλει στον αναγνώστη να σταθεί τη στιγμή που διαβάζει, να προβληματιστεί, να αρχίσει να αναζητά την πηγή του κακού και να αναρωτηθεί για τον δικό του εαυτό και τις δικές του πράξεις. Ένα βιβλίο, που ταρακουνά το είναι του ατόμου , γεμάτο παραδείγματα και σκέψεις της καθημερινής ζωής.

0

Ο γιος της ΤζοκόνταΚαλό

ένα έντονο διήγημα, που προκαλεί συνεχώς σκέψεις και συναισθήματα.

0

Μια γυναίκα, εφτά ονόματαΑρκετά καλό

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα το οποίο κατά το ήμισυ θα το χαρακτήριζα απλώς βατό και ανεκτό, το οποίο όμως στη συνέχεια εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και έτσι καταφέρνει στο τέλος να αφήσει στον αναγνώστη μια γλυκιά γεύση γεμάτη ιστορικές ονειροπολήσεις και φαντασιώσεις.

0

Η εκδίκηση των αγγέλωνΚαταπληκτικό

Ένα τόσο έντονο μυθιστόρημα από όλες τις απόψεις. Δυναμικοί χαρακτήρες, γλαφυρές περιγραφές προσώπων και καταστάσεων, έξυπνα εναλλασσόμενη πλοκή των γεγονότων που δεν σε αφήνει να προλάβεις να το αφήσεις από τα χέρια σου. Γιατί η εκδίκηση των αγγέλων είναι κοντά..

0

ΜπρίνταΠολύ καλό

Γραμμένο με τον ίδιο τρόπο όπου ο συγγραφέας έχει γράψει και τα υπόλοιπα μυθιστορήματα του, τριγυρισμένο από τις ίδιες θεματικές και τον τρόπο γραφής του σε παρασύρει σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης που δίνει το έναυσμα για βαθύτερη σκέψη των πραγμάτων.

0

Η αληθινή ιστορία του ΠινόκιοΚαταπληκτικό

έτρεμε η ψυχή μου σε κάθε σελίδα. Αναπάντεχο μέχρι τέλους. Αστυνομική λογοτεχνία τρόμου που με έκανε να χάσω τον ύπνο μου. Καταπληκτική πλοκή, ροή και σύνδεση των προσώπων και των εποχών. Υπέροχα τρομακτικό..

0