Reviews

8

Followers

0

Following

0

Βιβλία

3

Reviews

8

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

3

Reviews

Η τελευταία ευχήΤέλειο Βιβλίο/Κάκιστη Μετάφραση

Μεγάλος θαυμαστής των έργων του Σαπκόφσκι. Έχω παρακολουθήσει όλα τα projects που έχουν να κάνουν με τον Geralt. Από τα παιχνίδια μέχρι και την νέα τηλεοπτική σειρά του Netflix. Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω να διαβάσω τα βιβλία να εμβαθύνω στην ιστορία που μου έχω συναντήσει ήδη. Τα κεφάλαια αυτοτελή και ενδιαφέροντα. Το έργο και τα διηγήματα του Σαπκόφσκι εξαίρετα. Όμως το βιβλίο εκεί που χωλαίνει είναι η μετάφραση. Όχι ότι είναι λάθος αλλά σαν ο μεταφραστής να έψαχνε στο λεξικό την πιο επιτηδευμένη και δυσκολονόητη λέξη να βάλει. Και πάλι η γραφή του συγγραφέα σε κρατά και σιγά σιγά αρχίζει να το συνηθίζεις. Προσωπικά αν δεν έτρεφα τόση αγάπη για τα παιχνίδια και την σειρά, με τέτοια μετάφραση, δεν θα του έδινα την ευκαιρία α το ολοκληρώσω.

1

Και δεν έμεινε κανέναςΈνα Υπερτιμημένο Διαμάντι

Για πολλούς ίσως το καλύτερο έργο της ”βασίλισσάς” του εγκλήματος. Για εμένα ένα υπερεκτιμημένο διαμαντάκι. Ναι είναι καλό, περίτεχνα δομημένο αρκετά λεπτομερές αλλά το τέλος απλά δεν ταίριαζε. Η αρχή του μυθιστορήματος και η περίληψη σε προϊδεάζει για κάτι το μεταφυσικό. Προσωπικά αν αυτό το βιβλίο δεν ήταν αστυνομικό και όμως είχε μία δόση υπερφυσικού στοιχείου θα ήταν 10/10.

0

Απρόσμενος επισκέπτηςΛιτό Αλλά Ανατρεπτικό

Η Αγκάθα Κρίστι με ένα άλλο ένα μικρό αλλά καλόδομημένο διαμάντι για την βιβλιοθήκη σας. Ένα απρόσμενο και ξεχωριστό ξεκίνημα βάζει τον αναγνώστη αμέσως στην δράση. Διαβάζοντας, ο αναγνώστης εισχωρεί όλο και περισσότερο στα οικογενειακά μυστικά και προβλήματα της οικογενείας Γουόργουικ. Αξίζει τον χρόνο σας.

0

Ρετρό στην ομίχληΚλασσική Αγκάθα = Σταθερή Αξία

Η πρωταγωνίστρια μας Γκουέντα Ρήντ, είναι μία αθώα νιόπαντρη, μικρή κοπέλα στο ξεκίνημα της ιστορίας, η οποία φτάνει από την Νέα Ζηλανδία στην Αγγλία για να βρει σπίτι για να μείνει με τον αγαπημένο της. Δυστυχώς κανένα από τα σπίτι που έχει δει δεν την ικανοποιεί. Τυχαία πέφτει επάνω σε ένα σπίτι που τις μοιάζει παραδόξως οικείο. Έτσι ξεκινά μία όμορφα δομημένη ιστορία η οποία κάνει την πρωταγωνίστρια να ωριμάσει και μαζί με αυτή και ο αναγνώστης.

0

Η κυρία της νύχταςΡομαντισμός Και Εκδίκηση

Ο Μαρής στα καλύτερά του. Ένα βιβλίο που τα έχει όλα τα στοιχεία μίας αμερικάνικης ασπρόμαυρης ταινίας του 40'. Έχουμε την πρωταγωνίστρια μας, Λιάνα Περέζ, σαγηνευτική και επικίνδυνη με το μόνο όπλο της, το θελκτικό κορμί της. Στο διάβα της καταστρέφει οικογένειές, καριέρες και ζωές. Το βιβλίο λέει ότι είναι μία ιστορία του αστυνόμου Μπέκα, και τις μόνες φορές που εμφανίζεται είναι σε τρία μικρά κεφάλαια, αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι ένα αγωνιώδες και ρομαντικό αστυνομικό μυθιστόρημα.

0

Το γεράκι της ΜάλταςΔιαμάντι Της Noir Λογτεχνίας

Ερωτευμένος με τις ασπρόμαυρες ταινίες του 30'-40', με τις αινιγματικές γυναίκες γνωστές και ως φαμ φατάλ, το hard boiled ύφος και την σκληρή ατμόσφαιρά της εποχής ξεκίνησα να διαβάσω αυτό το βιβλίο. Έχοντας δει την ταινία του 41΄ περίμενα ένα παρόμοιο συναίσθημα. Τελικά δεν βρήκα αυτό που είχα φανταστεί. Βρήκα μία ακόμα καλύτερη αριστοτεχνικά φτιαγμένη ιστορία γύρω από τον κεντρικό πρωταγωνιστή. Αξίζει τον χρόνο σας και σας ανταμείβει με ένα λατρεμένο κλασικό bittersweet τέλος.

0

Τα 39 σκαλοπάτιαΚαλό Αλλά Μέχρι Εκεί

Μία απλή ιστορία χωρίς plot twists και διάφορα άλλα τεχνάσματα. Μία προγραμματισμένη πολιτική δολοφονία φέρνει την βαρετή ζωή του Ρίτσαρντ Χάνεϊ άνω κάτω. Κυνηγητό στις αφιλόξενες βόρειες περιοχές την Αγγλίας και εκτελεστές να τον κυνηγούν διότι έκανε το λάθος να ξέρει το μυστικό τους. Για την εποχή που γράφτηκε ήταν κάτι το πρωτόγνωρο και παραμένει ένα διαχρονικό αριστούργημα. Όμως δεν το συνιστώ σε έμπειρους αναγνώστες αλλά σε αρχάριους του είδους.

0

Κινούμενος στόχοςΔράση Και.....Δράση

Πρωτάρης στα βιβλία του Higgins, ξεκίνησα με αυτό που από την περίληψη μου φάνηκε τρομερά ενδιαφέρων. Τα ονόματα όλων τον χαρακτήρων παρουσιάζονται με γρήγορο ρυθμό και ίσως χαθείς στην αρχή. Οι ιστορίες του Σον Ντίλον είναι σειρά βιβλίων και ήδη μερικούς τους γνωρίζουμε από προηγούμενα βιβλία. Διαβάζοντας το παρατήρησα ότι οι σκηνές εναλλάσσονται η μία μετά την άλλη, και ο σκοπός αυτού είναι για να κρατήσει τον ενδιαφέρων του αναγνώστη. Όμως συνηθισμένος σε Ελληνικά και Μεσογειακά αστυνομικά θρίλερ αλλά και Noir βιβλία εμπνευσμένα από τις ασπρόμαυρες ταινίες του 30, ο Higgins υστερεί στην περιγραφή, είτε αυτή είναι συναισθημάτων είτε σκηνικών. Κατά τα άλλα όμως προσφέρει μια ευχάριστη περιπέτεια που θα την περιέγραφα σαν κατασκοπική ταινία (βλέπε Mission Impossible).

0