Reviews

3

Followers

0

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

3

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Η λέξη είναι φόνοςΆνετο, ενδιαφέρον και αστείο!

Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο του Horowitz που πήρα στα χέρια μου, παρότι είδα στο εξώφυλλο κιόλας, πως έχει τουλάχιστον ένα ακόμα best-seller, "Οι Φόνοι της Κίσσας" και προφανώς ο συγγραφέας είναι πολυγραφότατος σε πολλές και διαφορετικές εκφάνσεις της δημιουργίας. Όταν το τελείωσα, έμεινα να αναρωτιέμαι εάν μόλις είχα διαβάσει μία πραγματική ιστορία, εάν όντως ο Anthony είχε ζήσει κάτι αντίστοιχο και αυτό αποδεικνύει περίτρανα τη μαεστρία με την οποία προσάρμοσε τον εαυτό του ο Horowitz ως έναν από τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες, μπλέκοντας στο στόρι στοιχεία της πραγματικότητας. Είναι ακόμα πιο εξαιρετικό το γεγονός πως παρότι έβαλε τον εαυτό του σε έναν από τους ήρωες και τους ρόλους του βιβλίου, δεν έκλεψε την παράσταση από τον πραγματικό πρωταγωνιστή που δεν ήταν άλλος από τον Χόθορν, μία διαφορετική βερσιόν πολύ familiar με τον Sherlock Holmes, όχι ότι είναι εύκολο να φτάσει κάποιος κοντά σε αυτόν τον θρυλικό χαρακτήρα. Η ιστορία του βιβλίου ήταν άνετη, εύκολη, χωρίς να σε κουράζει, με αστεία σημεία, με ωραία σκιαγράφηση των ηρώων και με εξαιρετικές περιγραφές του Λονδίνου που τόσο πολύ μου θύμισαν πόσο μου λείπει αυτή η πόλη! Ανυπομονώ να διαβάσω κι άλλα βιβλία του Horowitz!

0

Τα κορίτσια των λουλουδιώνΣαν έτοιμη τηλεοπτική σειρά του BBC

Όταν πρωτοπήρα στα χέρια μου το βιβλίο, το άφησα σε μία άκρη, χωρίς να έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το στόρι του, παρότι το εξώφυλλο μού τραβούσε την προσοχή. Όταν αποφάσισα να το ξεκινήσω, το έκανα σχεδόν μηχανικά. Μέσα σε λίγες μόλις σελίδες όμως, μου είχε εξάψει την περιέργεια και κινήσει το ενδιαφέρον. Πρωτίστως, έχει μικρά και σύντομα κεφάλαια, κάτι το οποίο πάντα είναι δελεαστικό για μένα. Επίσης, η συγγραφέας αποφεύγει αυτές τις μακροσκελείς και αδιάφορες κατ'εμέ περιγραφές που συνήθως με κουράζουν υπερβολικά πολύ. Η πλοκή είναι τόσο γρήγορη στα πρώτα κεφάλαια, που σε τραβάει σε μία δίνη, όπου δε θες να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου. Είναι σα να βλέπεις στις σελίδες του μία καλογυρισμένη τηλεοπτική σειρά του BBC που εμφανίστηκε στο Netflix, με γενική βαθμολογία στο iIMDb 8/10. Για να είμαι ειλικρινής, κάπου στα μισά του βιβλίου και πραγματικά ύστερα από αμέτρητες σειρές μυστηρίου, κατάλαβα προς τα που τραβούσε η ιστορία (χωρίς να με ενοχλήσει αυτό), όμως ενώ περίμενα το πως θα δικαιολογηθούν όλα, ήρθε το απόλυτο plot twist στις δύο τελευταίες σελίδες - ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ. Όλα τα ερωτήματα και τα ανοιχτά μέτωπα, τελικά δεν απαντήθηκαν επακριβώς, όμως οι χαρακτήρες ξετυλίχθηκαν μαεστρικά και η λύση του μυστηρίου ήρθε πολύ φυσικά, αφήνοντάς με απλά να αποδεχτώ την τελική τροπή.

0

Σκοτεινή μου βανέσαΠόσο εύκολα μπορεί κάποιος να κοιτάξει κατάματα τραύματα του παρελθόντος;

Δεν είμαι σίγουρη πως ακριβώς να αισθανθώ ή τι να περιγράψω για το συγκεκριμένο βιβλίο, καθότι το θέμα που πραγματεύεται είναι τόσο δυνατό και τόσο καθοριστικό για τη ζωή μίας γυναίκας που δε μπορώ καν να φανταστώ πως είναι να βρίσκεσαι στη θέση της Βανέσα. Στις αρχές, πίστευα πως αναφερόταν σε ένα σοκαριστικό θέμα, απλά για να σοκάρει, χωρίς να μπορεί να μπει στο βάθος μίας τέτοιας πραγματικότητας και κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, ένιωσα πως τα πράγματα επαναλαμβάνονταν ή μπερδεύονταν χωρίς να βγάζουν κάποιο νόημα και χωρίς απαραίτητα να πηγαίνουν την ιστορία μπροστά, ακόμα και δυνατές στιγμές "έχαναν" αυτό που θα μπορούσαν να γίνουν. Έχοντας ολοκληρώσει το βιβλίο, ίσως αυτό το μπέρδεμα να ήταν εκείνο που τελικά έβγαζε περισσότερο νόημα, καθώς όλα περιπλέκονταν και αναδύονταν μέσα από αυτό το βιβλίο. Διαφορετικές οπτικές, μεγάλες λέξεις, βαρύγδουπα νοήματα, τα όρια μεταξύ των οποίων δεν ήταν πάντα ευδιάκριτα. Ορισμένες φορές, θα το παραδεχτώ, επηρέασε την ψυχολογία μου περισσότερο απ'ότι περίμενα αυτό το βιβλίο και η ιστορία της Βανέσα, μου ήταν δύσκολο και "βαρύ" να συνεχίσω τις σελίδες. Δε μπόρεσα να ταυτιστώ με τη Βανέσα στον τρόπο που σκέφτεται και βλέπει τα πράγματα γύρω της, όμως είναι ένας χαρακτήρας που βρίσκει το δικό του μονοπάτι ύστερα από μία καθοριστική σχέση που δεν ήταν απλά μια "πρώτη αγάπη". Δε θα το συνιστούσα ως ένα αριστούργημα της λογοτεχνίας, θα το πρότεινα όμως ως ένα μικρό δείγμα του πως μπορεί να αισθάνεται μία γυναίκα που βιώνει μία τέτοιου είδους σχέση που στιγματίζει όλη της την προσωπικότητα και ένα δείγμα του πόσο χρόνο και εξουθενωτική προσπάθεια χρειάζεται, για να βγει από έναν φαύλο κύκλο.

1