Reviews

26

Followers

0

Following

0

Βιβλία

2

Reviews

26

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

2

Reviews

Το γκρι ταγιέρΓρήγορη πλοκή

Το δεύτερο βιβλίο του Camilleri που πέφτει στα χέρια μου. Δυστυχώς δε με εντυπωσίασε -παρόμοια υπόθεση έχει τύχει να διαβάσω και σε άλλο βιβλίο ενώ παράλληλα δεν είχε τόσο μυστήριο όσο εγώ (ίσως λανθασμένα) περίμενα να έχει. Παρόλα αυτά η ανάγνωση κύλησε σα νερό και αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του συγγραφέα που μου αρέσει πολύ.

0

100+1 σοφές ιστορίες της ΑνατολήςΣύντομο και ευχάριστο

Σύντομες ιστορίες που σίγουρα έχουν κάτι να σε διδάξουν είτε για την καθημερινότητα είτε για τη ζωή γενικά. Διαβάζεται πολύ εύκολα και δεν κουράζει, παρά το ότι πολλές ιστορίες είναι πάνω κάτω παρόμοιες ως προς τη δομή τους.

0

Νίτσε: 99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίαςΠολύ καλό

Σύντομα κεφάλαια, απλός και κατανοητός τρόπος γραφής και συμβουλές που όλοι ίσως χρειαστούμε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Η φιλοσοφία του Νίτσε σε λίγες σελίδες, χωρίς περιττές λεπτομέρειες.

0

Βρες μεΤο περίμενα κάπως... διαφορετικό

Μικρά κεφάλαια (το αγαπημένο μου), γρήγορη πλοκή (άλλο ένα αγαπημένο μου στοιχείο), καλό μυστήριο... αλλά ως εκεί. Λίγο μετά τη μέση είχα αρχίσει να καταλαβαίνω πάνω κάτω το τέλος, χωρίς πολλές λεπτομέρειες φυσικά. Δεν είχε καμία "τρελή" ανατροπή όπως το είχα φανταστεί και η κατάληξη δεν μπορώ να πω πως με ξετρέλανε. Επιπλέον, ήταν αρκετά βίαιο για τα γούστα μου (ιδιαίτερα λόγω περιγραφών για κακοποίηση ζώων). Παρόλα αυτά το ολοκλήρωσα μέσα σε τρεις μέρες καθώς η ροή του είναι τέτοια, που ήθελα να φτάσω γρήγορα στο τέλος.

0

Beautiful RedemptionΒιβλίο για έναν από τους αδερφούς του Τράβις

Ενδεχομένως, η ιστορία του Τόμας να είναι λίιιγο καλύτερη από αυτή του Τράβις. Μου άρεσε απίστευτα πολύ και θα τη χαρακτήριζα ελαφρώς πιο ώριμη από την πλοκή της Γλυκιάς Καταστροφής. Αν σας άρεσε εκείνη η τριλογία τότε σίγουρα θα αγαπήσετε κι αυτό το βιβλίο!

0

Γαμήλια καταστροφήΤο τέλος

Ίσως το λιγότερο ενδιαφέρον βιβλίο από τα τρία για μένα. Η ιστορία τελειώνει όπως "θα έπρεπε", χωρίς βέβαια να συμβαίνει κάτι το τρομερά ιδιαίτερο από άποψη πλοκής. Παρόλα αυτά είναι ένα ωραίο τέλος της ιστορίας της Άμπι και του Τράβις.

0

Κινούμενη καταστροφήΑπό την πλευρά του Τράβις

Ίδια πλοκή με το πρώτο, από την πλευρά όμως του Τράβις. Δεν μαθαίνεις πολλά καινούρια γεγονότα, όμως και μόνο που αυτά περιγράφονται από τον δεύτερο πρωταγωνιστή αυτής της σειράς βιβλίων είναι αρκετό και εξίσου ενδιαφέρον.

0

Γλυκιά καταστροφή"Κοινότυπο" αλλά σχεδόν εθιστικό

Το έχω διαβάσει ήδη δύο φορές και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να το διαβάσω κι άλλες στο μέλλον. Η ιστορία πάνω κάτω γνωστή ("κακό αγόρι", "καλό κορίτσι", δυσκολίες και εμπόδια μέχρι και να καταλήξουν μαζί), αλλά οι χαρακτήρες είναι πολύ λεπτομερείς και ο τρόπος που παραθέτει τα γεγονότα η συγγραφέας σε κάνει να θες να φτάσεις γρήγορα στο τέλος του. Και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς είναι εξίσου ωραία.

0

ΆπνοιαΕξίσου ωραίο με το πρώτο βιβλίο

Η συνέχεια του Ρίγους. Η πλοκή παραμένει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενώ το δέσιμο μεταξύ των πρωταγωνιστών μεγαλώνει παραπάνω.

0

ΡίγοςΑπό τα πιο ωραία στο είδος του

Η πρώτη τριλογία βιβλίων που είχα διαβάσει ποτέ. Από όλα τα φανταστικά πλάσματα πάντα ήμουν μεγάλη φαν των λυκανθρώπων οπότε το βιβλίο αυτό δε με απογοήτευσε καθόλου -το αντίθετο, το ολοκλήρωσα μέσα σε δύο μέρες. Ιδιαίτερη πλοκή και ωραίοι χαρακτήρες. Αξίζει να το διαβάσετε!

0

Κλέψε σαν καλλιτέχνηςΈξυπνο κι ενδιαφέρον

Ένα ιδιαίτερο βιβλίο σχετικά με τη δημιουργικότητα. Διαβάζεται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και το συστήνω κυρίως σε όσους νιώθουν πως θέλουν να αποκτήσουν νέες ιδέες.

0

Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνειςΑπό τα αγαπημένα μου

Σύντομα κεφάλαια, εύστοχες παρατηρήσεις και τροφή για σκέψη. Το αγαπημένο μου βιβλίο του συγγραφέα και θα το διάβαζα άνετα ξανά στο μέλλον, ιδίως αν ένιωθα πως έχω "χάσει" το δρόμο μου.

0

ΑδικίαΔιαβάζεται μέσα σε ελάχιστη ώρα

Αρκετά σύντομο κι ενδιαφέρον, δε σε κάνει να βαριέσαι. Παρέχει διαφορετικές απόψεις για την έννοια της αδικίας.

0

Ο μύθος της θεάς τύχηςΣύντομο

Ενδεχομένως να είναι το λιγότερο ενδιαφέρον βιβλίο του Μπουκάι που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής. Ωστόσο, όπως κάνει συνήθως, αναφέρει πράγματα και καταστάσεις με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και πάλι έχεις να κερδίσεις κάτι από αυτό. Επιπλέον, πρώτη φορά διάβασα για το μύθο της θεάς τύχης και ομολογώ πως μου άρεσε πολύ.

0

Ο δρόμος της συνάντησηςΠολύ ενδιαφέρον

Άλλο ένα πολύ ωραίο βιβλίο του Μπουκάι. Κατάλληλο για όσους θέλουν να ανακαλύψουν μερικά παραπάνω πράγματα για τον ίδιο τους τον εαυτό ώστε να καταλήξουν έτσι να γνωρίσουν και το άλλο τους "μισό".

0

Ο δρόμος της πνευματικότηταςΑπό τα καλύτερα του Μπουκάι

Ήταν το πρώτο βιβλίο του Μπουκάι που διάβασα και ομολογώ πως μου έμαθε αρκετά. Ένας άλλος τρόπος σκέψης που σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα αλλιώς.

0

The secret-Το μυστικόΈνας άλλος τρόπος σκέψης

Είναι ένα βιβλίο που για κάποιο λόγο το έβλεπα συνεχώς μπροστά μου οπότε αποφάσισα να το διαβάσω. Δε μπορώ να πω πως με εντυπωσίασε (καθώς ο τρόπος σκέψης των ανθρώπων που αναφέρονται μέσα σε αυτό δε μου είναι εντελώς άγνωστος), αλλά θεωρώ πως είναι αρκετά αισιόδοξο και εστιάζεται σε πράγματα που οι περισσότεροι από εμάς τα βλέπουμε με άλλο μάτι.

0

Οι νόμοι της ηλιθιότητας και οι νόμοι του συμφέροντοςΣύντομο και ευκολοδιάβαστο

Το διάβασα αμέσως μετά το βιβλίο "Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας" του Cipolla και τολμώ να πω πως είναι λίγο καλύτερο ως προς τον τρόπο που αναφέρεται στους ηλίθιους ανθρώπους από εκείνο. Διαβάζεται μέσα σε μια μέρα και θα πρότεινα να συνδυαστεί με το βιβλίο που ανέφερα, καθώς ο συγγραφέας ασκεί, ουσιαστικά, κριτική σ΄εκείνο.

0

Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότηταςΑνάλαφρο και... επίκαιρο

Είτε συμφωνώ με όλα όσα παραθέτει αυτό το βιβλίο είτε μόνο με ορισμένα, μπορώ να πω πως είναι αρκετά εύστοχο παρά το ότι ο συγγραφέας αντιλαμβάνεται την έννοια του ηλιθίου με ένα δικό του τρόπο. Διασκεδαστικό και ανάλαφρο.

0

Το ολοδικό μουΔεν με εντυπωσίασε

Ενώ έχω διαβάσει κι άλλα βιβλία του Camilleri και έχω μείνει αρκετά ικανοποιημένη, αυτό θα έλεγα πως είναι το λιγότερο καλό (για να μη το ονομάσω κακό). Με πλοκή σταθερή χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις κι ένα τέλος που δεν με ενθουσίασε. Δε θα το σύστηνα, μα διαβάζεται άνετα μέσα σε μια μέρα οπότε δε θα χάσετε κάτι αν του ρίξετε μια ματιά.

0

Μαχάτμα Γκάντι: Το δώρο του θυμούΧρήσιμο για την καθημερινότητα

Μαθήματα ζωής από τον Μαχάτμα Γκάντι όπως μας τα μεταφέρει ο εγγονός του. Απλή μα περιεκτική γραφή γεμάτη νοήματα.

0

Μικρή ιστορία της φιλοσοφίαςΣύντομο και περιεκτικό

Ένα πολύ ωραίο βιβλίο για μερικούς από τους πιο σημαντικούς φιλοσόφους και το έργο τους. Ότι πρέπει για όσους θέλουν να μάθουν βασικά στοιχεία χωρίς πολλές λεπτομέρειες.

0

Υπόθεση JacobΚαλό, μα κάπως κουραστικό

Ενώ η πλοκή είναι καλή και η υπόθεση ενδιαφέρουσα, θεωρώ πως κουράζει αρκετά σε πολλά σημεία. Το δε τέλος, δε με άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένη καθώς το βρήκα κάπως αναμενόμενο.

0

Το τραγούδι του ΑχιλλέαΑπό τα πιο ωραία βιβλία

Ίσως και το μοναδικό βιβλίο που έχει καταφέρει να με συγκινήσει έντονα ως τώρα. Η γραφή της συγγραφέως εξαιρετική και οι χαρακτήρες απίστευτα καλογραμμένοι. Ένα από τα πιο όμορφα και συναισθηματικά βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ, το συστήνω ανεπιφύλακτα.

1

Σε κάποιους αξίζει ο θάνατοςΕξαιρετικό

Από τα πιο ωραία βιβλία μυστηρίου που έχω διαβάσει ποτέ. Ενδιαφέρουσα πλοκή κι ένα τέλος με ανατροπή κυριολεκτικά στην τελευταία σελίδα. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

0

Πίσω από τα μάτια τηςΕνδιαφέρον... μέχρι να φτάσεις στο τέλος

Ξεκινώντας το διάβασμα μου φάνηκε τόσο ενδιαφέρον, που ήμουν σίγουρη ότι θα το λάτρευα. Διαψεύστηκα, όταν κάπου στο τέλος τα πράγματα πήραν μια υπερφυσική τροπή που δυστυχώς μου χάλασε όλο το μυστήριο που η συγγραφέας είχε χτίσει (αρκετά καλά θα έλεγα) μέχρι και τότε. Τα τρία αστεράκια μπήκαν καθαρά για την καλή ανάλυση χαρακτήρων και το μυστήριο που όπως είπα είχε κατά τη διάρκεια όλου, σχεδόν, του βιβλίου.

0