Reviews

7

Followers

0

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

7

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

GlobusGlobus

5 διαφορετικές γυναίκες, 5 διαφορετικές ιστορίες σε 5 διαφορετικές χώρες. Ή μήπως όχι; Τι κοινό έχουν μεταξύ τους; 5 γυναίκες που τολμούν να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους, ν' αναζητήσουν την ευτυχία, την ελευθερία και την ικανοποίηση της καρδιάς τους. Το πετυχαίνουν; Δεν έχει σημασία αν βρίσκουν την ευτυχία. Αυτό που μετράει τελικά είναι ότι η καθεμιά βρίσκει τελικά την προσωπική της ισορροπία. Ευφάνταστες ιστορίες που τις διαβάζεις με ενδιαφέρον.

0

SalvaderaSalvadera

Ο θάνατος σίγουρα είναι κάτι κακό. Η ζωή όμως που περνά χωρίς να τη ζήσεις είναι το χειρότερο. Η Βασιλική ζει μόνο στα όνειρά της και απαρνιέται την πραγματική ζωή και τις χαρές της. Μπλέκει την πραγματικότητα με το όνειρο και εγκλωβίζεται σε αυτό. Ένα αρκετά ιδιαίτερο και πρωτότυπο βιβλίο, το πρώτο της Κλαίρης Θεοδώρου, που κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι την τελευταία σελίδα. Ταξιδεύουμε κι εμείς σ' εναν κόσμο φανταστικό μαζί με τους χαρακτήρες του βιβλίου που είναι αρκετοί μεν αλλά τόσο γνώριμοι δε. Ένα βιβλίο με πολλές ανατροπές και ζωντανές περιγραφές. Απλά μαγικό!

0

Η αποικία της λήθηςΗ Αποικία της Λήθης

Πόσο σημαντικό είναι το παρελθόν για τον άνθρωπο και πόσο εμμονικός μπορεί να γίνει κάποιος για να το αποκρύψει και κάποιος άλλος για να το αναζητήσει. Την αναζήτηση του παρελθόντος πραγματεύεται η Κλαίρη Θεοδώρου στην ‘Αποικία της Λήθης’. Η Έλλη αναζητά τα κομμάτια του δικού της παζλ για να συμπληρώσει την ταυτότητά της για να μπορέσει να πορευτεί. Ιστορίες που εκτυλίσσονται στη Ρόδο, στη Λέρο και στην Αθήνα. Η μυθοπλασία στηριγμένη στο ιστορικό πλαίσιο συναρπάζει, συγκλονίζει και ταξιδεύει τον αναγνώστη. Στο τέλος έρχεται η λύτρωση. Η αλήθεια σκληρή αλλά αναγκαία. Από τα βιβλία που σε καθηλώνουν και τα διαβάζεις απνευστί.

0

Άλικες σιωπέςΑριστούργημα

Ένας απαγορευμένος έρωτας στα χρόνια του Εμφύλιου Πολέμου. Σίγουρα οι συνθήκες δεν ειναι ευνοικές. Η Κλαίρη Θεοδώρου με μοναδικό τρόπο πλέκει την ιστορία με το μύθο και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Ρουφάς την ιστορία χωρίς να μπορείς ν’ αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου αν δεν φτάσεις στην τελευταία σελίδα. Μέσα στις αντίξοες συνθήκες του πολέμου το ζευγάρι τολμά να ερωτευτεί παράφορα αλλά το τίμημα είναι πολύ ακριβό. Η γραφή αγγίζει την καρδιά μας και μας κερδίζει από την πρώτη σελίδα. Τα συγκλονιστικά ιστορικά στοιχεία σε συνδυασμό με την έντονη πλοκή σε καθηλώνουν. Αριστούργημα!

0

Εραστές του φωτόςΦως

Είναι πραγματικά χάρισμα να μπορεί κάποιος να συνδυάζει ιστορικά στοιχεία με μυθοπλασία και να δημιουργεί χαρακτήρες που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές. Αυτό το χάρισμα το έχει η Κλαίρη Θεοδώρου που μας ταξίδεψε για άλλη μια φορά με την πένα της και τους ευφάνταστους χαρακτήρες της στο Αιδίνι και στη Σμύρνη, στη Δρέσδη, στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα. Μέσα από παιχνίδια που δημιουργεί το φως και το σκοτάδι δυο γυναίκες η Άλμα και η Ελληνόπη ερωτεύονται, παίρνουν μοιραίες αποφάσεις και τολμούν. Η διεισδυτική ματιά της συγγραφέως εμβαθύνει στο χαρακτήρα των ηρωίδων, μας θυμίζει πόσες φορές έχουμε κι εμείς ταυτιστεί μαζί τους και τελικά φέρνει στο φως τη λύτρωση. Ένα καταπληκτικό βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί. Ήδη ανυπομονώ για το επόμενο!

0

Οι κόρες της ΒασίλισσαςΠαιχνίδια της μοίρας

Ένα καταπληκτικό βιβλίο γεμάτο ιστορικά στοιχεία, μυθοπλασία, εκπλήξεις, ευαισθησία, ζωντανές περιγραφές και γλώσσα που σε ταξιδεύει στον χρόνο. Αφήνεσαι να σε παρασύρει η πλοκή ακολουθώντας τα απροσδόκητα γεγονότα που μόνο η μοίρα μπορεί να παίξει. Από τις πρώτες σελίδες καταλαβαίνεις ότι έχεις μπροστά στα μάτια σου ένα μοναδικό βιβλίο που δεν μπορείς να το αφήσεις μέχρι να φτάσεις στην τελευταία σελίδα και στη λύτρωση μαζί με τις ηρωίδες.

0

Η αγάπη που δεν άκουσεςΜέχρι που φτάνεις για την αγάπη

Πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις όταν αγαπάς; Τι παιχνίδια μας παίζει η μοίρα; ‘Η αγάπη που δεν άκουσες’, ένα ιδιαίτερο μυθιστόρημα της Κλαίρης Θεοδώρου, μας ταξιδεύει για άλλη μια φορά σε δύσβατα μονοπάτια με τους χαρακτήρες του βιβλίου της. Οι ήρωες παρασυρμένοι από τα πάθη τους ξεπερνούν τα όριά τους σε δρόμους χωρίς επιστροφή. Όλοι λίγο πολύ έχουμε ταυτιστεί με τα συναισθήματα και ενδεχομένως με τις πράξεις των ηρώων. Παράλληλα βλέπουμε πως βιώνει τη διαφορετικότητά της η Ειρήνη, η κεντρική ηρωίδα που δεν το βάζει κάτω και παλεύει μέχρι την τελευταία στιγμή να πραγματοποιήσει τα όνειρά της και να ζήσει μια ζωή όπως τη θέλει. Θα τα καταφέρει; Μάλλον ανατρεπτικό τέλος. Αυτό που μου έμεινε είναι η διαδικασία ωρίμανσης της ηρωίδας, η αποδοχή και τελικά η αγάπη για τον εαυτό της. Και αυτό είναι που μετράει στη ζωή. Να αποδεχόμαστε και να αγαπάμε τον εαυτό μας ακόμα κι αν είμαστε εντελώς διαφορετκοί και αντισυμβατικοί. Αξίζει να το διαβάσει κανείς για να νιώσει τις αγωνίες, τα πάθη, τους προβληματισμούς και τελικά τη λύτρωση που νιώθουν οι χαρακτήρες που όμορφα έχει πλάσει η συγγραφέας και να ξετυλίξουμε μαζί τους το νήμα της πολύπλοκης ζωής.

0