Reviews

41

Followers

1

Following

57

Βιβλία

0

Reviews

41

Followers

1

Following

57

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Λόγια δηλητήριοΓροθιά στο στομάχι

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που είναι γροθιά στο στομάχι καθώς θίγει ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό ζήτημα αυτό της παιδικής κακοποίησης. Ανήκει στην εφηβική λογοτεχνία αλλά είναι αξίζει να το διαβάσουν και οι ενήλικες. Η Μπάρμπαρα Μολίνα, που ζει στη Βαρκελώνη, εξαφανίζεται. Μετά από 4 χρόνια όλοι τη θεωρούν νεκρή εκτός από τον αστυνόμο Σαλβαδόρ Λοθάνο που πιστεύει ότι την έχουν απαγάγει. Ένα τηλεφώνημα έρχεται για να τον επιβεβαιώσει. Ποιος είναι ο υπεύθυνος; Πόσες φορές δεν παρατηρούμε τα σημάδια που μας στέλνουν τα παιδιά μας; Αυτό συνέβη και με τη μητέρα της Μπάρμπαρα. Υπάρχουν αρκετοί ύποπτοι αλλά ο δράστης δεν είναι αυτός που υποψιαζόμαστε. Διαβάστε το και σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τις ανησυχίες των παιδιών μας.

0

Μια ατέλειωτη φυγήΑρκετά καλό

Η Μάγδα ζει στη Σαλαμίνα. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για τη ζωή της. Είναι γνωστή ως «η κυρία με το καπελάκι». Τη ζωή της τη μαθαίνουμε μέσα από το ημερολόγιό της. Η Μάγδα έχει περάσει αρκετές δυσκολίες στη ζωή της αλλά στην πορεία της συνάντησε ανθρώπους από τους οποίους έλαβε αλλά και έδωσε βοήθεια. Με αφορμή τις ιστορίες αυτών των ανθρώπων η Αλκυόνη Παπαδάκη μας μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τις σχέσεις γονιών – παιδιών, τους φίλους, την οικογένεια, τον έρωτα. Η συγγραφέας σκιαγραφεί χαρακτήρες που όλοι έχουν κάτι να μας διδάξουν όσο αντισυμβατικοί και εάν φαίνονται. Το βιβλίο είναι μυθιστόρημα αλλά με στοιχεία που μας οδηγούν στην βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας αλλά και των ανθρώπων που μας περιβάλλουν. Αξίζει να το διαβάσετε.

0

Η αγαπητικιάΠολύ καλό

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα την εποχή του διχασμού λίγο μετά τους Βαλκανικούς και πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ρόσα είναι κόρη μιας αριστοκρατικής οικογένειας. Ζει με τη μητέρα της η οποία είναι απούσα, με τον πατέρα της που την αγαπάει αλλά κάνει αρκετά λάθη που θα επηρεάσουν τη ζωή της και με την γκουβερνάντα της που τη θεωρεί σαν κόρη της. Η ζωή της θα αλλάξει όταν θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τον νεαρό φοιτητή της ιατρικής Χάρη ο οποίος κάνει τρεις δουλειές για να μπορέσει να σπουδάσει. Πόσο εύκολο είναι να είναι μαζί η Ρόσα και ο Χάρης όταν ανήκουν σε διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και η οικογένεια της Ρόσα είναι φιλοβασιλική ενώ ο Χάρης Βενιζελικός; Επίσης ο Χάρης από κάποιους δεν θεωρείται ακριβώς Έλληνας μιας και είναι από τις μέχρι πρόσφατα τουρκοκρατούμενες βόρειες περιοχές της Μακεδονίας που ελευθερώθηκαν από τον Ελληνικό στρατό. Επιπλέον η γυναίκα εκείνη την εποχή δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τις δικές της επιλογές. Η Ρόσα όμως πάλεψε για τα πιστεύω της και για την πατρίδα της. Μια αληθινή ηρωίδα. Το μυθιστόρημα έχει έντονο το στοιχείο του έρωτα ανάμεσα στους δύο νέους αλλά και έκδηλη την αγάπη για την πατρίδα. Τα ιστορικά γεγονότα περιγράφονται πολύ παραστατικά, φέρνοντας στο νου εικόνες οι οποίες μακάρι να μην επαναληφθούν ποτέ. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο έντονα συναισθήματα που δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου.

0

Τρία μαύρα νούφαραΠολύ καλό

Ζιβερνί: ένα ξεχωριστό χωριό στη Γαλλία καθώς εκεί επέλεξε ο ζωγράφος Μονέ να περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και να εμπνευστεί από το φυσικό τοπίο κάποια από τα διασημότερα έργα του. Σ' αυτό το χωριό, λοιπόν, και με φόντο το έργο του Μονέ, διαδραματίζεται όλο το βιβλίο. Οι πρωταγωνίστριες είναι τρεις. Μία εντεκάχρονη με ταλέντο στη ζωγραφική, η δασκάλα του χωριού και μια γριά που φαίνεται ότι γνωρίζει τα μυστικά του χωριού. Το προφανές που τους ενώνει είναι ότι θέλουν και οι τρεις να φύγουν από το χωριό. Τι άλλο όμως τις ενώνει; Πως συνδέονται δύο φόνοι που διαπράχθηκαν σε διαφορετική χρονική περίοδο με τις τρεις γυναίκες; Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με πολύ ρεαλιστικές περιγραφές του τοπίου, με πολλές και ενδιαφέρουσες αναφορές στη τέχνη της ζωγραφικής αλλά κυρίως με μια μεγάλη ανατροπή στις τελευταίες 40σελίδες. Διαβάζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον και θεωρώ ότι είναι καλύτερο από το προηγούμενο βιβλίο του Michel Bussi Το κορίτσι της πτήσης 5403

0

PlaceboΕνδιαφέρον

Ένα βιβλίο που σου δημιουργεί έντονα συναισθήματα καθώς η ταύτιση με τους χαρακτήρες είναι πολύ εύκολη αφού η πλοκή διαδραματίζεται στην Αθήνα του σήμερα αλλά κυρίως λόγω της πολύ καλής σκιαγράφησής τους από τη συγγραφέα. Η Άννα, η μητέρα, ο Γιάννης, ο πατέρας, και τα δύο παιδιά ο Μπίλυ και η Μαρίνα αποτελούν μια συνηθισμένη οικογένεια με τις χαρές, τις λύπες και τους προβληματισμούς τους. Πόσο κοντά όμως είμαστε πραγματικά με την οικογένειά μας; Θα καταφέρει η ρουτίνα της καθημερινότητας να χαλάσει τη σχέση τους; Η Άννα και ο Γιάννης κάποτε ήταν ερωτευμένοι αλλά έχουν πλέον αποξενωθεί εξαιτίας της ρουτίνας της καθημερινότητας και των οικονομικών δυσκολιών. Ο Μπίλυ προσπαθεί να είναι αισιόδοξος και έχει δημιουργήσει με τους φίλους του ένα φανζί περιοδικό το Placebo. Η έφηβη Μαρίνα είναι κλεισμένη στον εαυτό της καθώς έχει μπλεξίματα που οφείλονται στο διαδίκτυο. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι εξίσου σημαντικοί για την εξέλιξη της ιστορίας και μέσω αυτών αλλά και των πρωταγωνιστών η συγγραφέας περνάει μηνύματα όπως είναι ο ρατσισμός, ο νεοπλουτισμός, το διαδικτυακό bullying, οι οικονομικές δυσκολίες, η ανωριμότητα των ενηλίκων. Πολλές φορές για να προσελκύσουμε την αποδοχή αντιδράμε με ακραίο τρόπο. Όμως η συγχώρεση και η αληθινή μεταμέλεια φέρνουν τη λύτρωση. Τέλος ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του βιβλίου είναι η γλώσσα που χρησιμοποιεί η συγγραφέας η οποία είναι αντίστοιχη με την ηλικία των χαρακτήρων.

0

Το δέμαΈνα ενδιαφέρον ψυχολογικό θρίλερ

Ένα ψυχολογικό θρίλερ που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος καθώς παίζει με τα όρια του ανθρώπινου μυαλού. Η Έμα είναι ψυχίατρος που συγχρόνως προσπαθεί να τα βρει με τον εαυτό της. Μετά από ένα συνέδριο και ενώ βρίσκεται στο δωμάτιο του ξενοδοχείου κάποιος άγνωστος άντρας θα της κόψει τα μαλλιά και θα την βιάσει. Στην προσπάθειά της να ανακαλύψει το δράστη θα βρεθεί στα χέρια της ένα δέμα που αφορά τον γείτονά της και έτσι θα οδηγηθεί σε λάθος συμπεράσματα. Τελικά ποιος είναι ο δράστης και ποιο το κίνητρό του; Μήπως είναι όλα στο μυαλό της; Μήπως οι κοντινοί της άνθρωποι κρύβουν μυστικά; Αν θέλετε να μάθετε τις απαντήσεις ανοίξτε το δέμα αλλά με προσοχή. Δεν ξέρετε τι περιέχει!!!

0

Εκατό χρόνια μοναξιάΠολύ καλό

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες συνδυάζει, με μαεστρία, ρεαλιστικά με φανταστικά στοιχεία καθώς μας περιγράφει τη ζωή της οικογένειας Μπουενδία σε διάστημα 7 γενεών η οποία ζει στο χωριό Macondo. Η οικογένεια είναι καταδικασμένη σε 100 χρόνια μοναξιάς εξαιτίας μιας αιμομικτικής σχέσης. Πραγματικά γεγονότα συνδέονται με φανταστικά στοιχεία όπως όνειρα, τέρατα, ζωντανοί νεκροί αλλά και παιχνίδια με τον χρόνο. Ένα βιβλίο για τη μοναξιά της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά και της κοινωνίας. Μοναξιά που προκαλείται εξαιτίας της προσκόλλησής μας στην απόκτηση εξουσίας, στο μίσος, στον πόλεμο. Πάθη, έρωτες, ίντριγκες, τραγωδίες που δεν αφορούν μόνο μια χώρα και μια συγκεκριμένη εποχή καθώς θα μπορούσαν να αναφέρονται σε οποιαδήποτε περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας. Μπορεί να μπερδευτεί ίσως ο αναγνώστης στην αρχή με τα πολλά παρόμοια ονόματα αλλά αν συνεχίσει την ανάγνωση θα ανταμειφθεί.

0

Εκατό χρόνια μοναξιάΠολύ καλό

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες συνδυάζει, με μαεστρία, ρεαλιστικά με φανταστικά στοιχεία καθώς μας περιγράφει τη ζωή της οικογένειας Μπουενδία σε διάστημα 7 γενεών η οποία ζει στο χωριό Macondo. Η οικογένεια είναι καταδικασμένη σε 100 χρόνια μοναξιάς εξαιτίας μιας αιμομικτικής σχέσης. Πραγματικά γεγονότα συνδέονται με φανταστικά στοιχεία όπως όνειρα, τέρατα, ζωντανοί νεκροί αλλά και παιχνίδια με τον χρόνο. Ένα βιβλίο για τη μοναξιά της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά και της κοινωνίας. Μοναξιά που προκαλείται εξαιτίας της προσκόλλησής μας στην απόκτηση εξουσίας, στο μίσος, στον πόλεμο. Πάθη, έρωτες, ίντριγκες, τραγωδίες που δεν αφορούν μόνο μια χώρα και μια συγκεκριμένη εποχή καθώς θα μπορούσαν να αναφέρονται σε οποιαδήποτε περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας. Μπορεί να μπερδευτεί ίσως ο αναγνώστης στην αρχή με τα πολλά παρόμοια ονόματα αλλά αν συνεχίσει την ανάγνωση θα ανταμειφθεί.

0

Η απάντησηΗ Απάντηση

Θέλετε να ζήσετε μια ζωή όπως την ονειρεύεστε; Το βιβλίο «Η Απάντηση» θα σας καθοδηγήσει. Θα μάθετε για τις δυνατότητες του εγκεφάλου μας και πως μπορούν να μας οδηγήσουν στην επιτυχία. Θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και θα αποφασίσετε τι θέλετε πραγματικά. Αφού εντοπίσετε τους στόχους σας θα μπορέσετε να τους πραγματοποιήσετε. Τα παραδείγματα αρκετών ανθρώπων αλλά κυρίως η ιστορία των συγγραφέων, του Allan και της Barbara, θα σας πείσουν ότι αν εφαρμόσετε όσα αναφέρονται στο βιβλίο θα βελτιώσετε σημαντικά τη ζωή σας.

0

ΓυρισμόςΈνα συγκινητικό βιβλίο

Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1950 στην Αμερική. Ο Φρανκ Μάνεϊ είναι Αφροαμερικάνος ο οποίος βιώνει τον ρατσισμό. Επιστρέφοντας από τον πόλεμο της Κορέας μαθαίνει ότι η αδελφή του, η Σιν, έχει πέσει θύμα ενός εγκληματία γιατρού που την χρησιμοποίησε ως πειραματόζωο. Θα καταφέρει να την σώσει και συγχρόνως να εξιλεωθεί για τον θάνατο ενός αθώου κοριτσιού στην Κορέα; Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα για τις φυλετικές διακρίσεις, την αξία της οικογένειας και το μετατραυματικό στρες εξαιτίας του πολέμου. Η ιστορία είναι συγκινητική, ανθρώπινη και επίκαιρη αν και αναφέρεται στη δεκαετία του 1950 και γράφτηκε το 2012.

0

Το σπίτι των γλάρωνΈνα ταξίδι στη γειτονική Ιταλία όπου τα γεγονότα δεν είναι αυτά που φαίνονται.

Η Εμμέλια Σόρντι πριν αυτοκτονήσει αφήνει ένα σημείωμα. Ο Αντρέ Κολιάν λαμβάνει μια ανώνυμη πρόσκληση για να επισκεφθεί μια ιδιωτική συλλογή έργων τέχνης και ειδικότερα το έκθεμα με τον αριθμό 33 με τίτλο «Το σπίτι των γλάρων». Πως συνδέονται αυτά τα δύο γεγονότα; Τι σχέση έχουν με την παιδική ηλικία του Αντρέ αλλά και με την πρόσφατη ιστορία της Ιταλίας; Ο Αντρέ με τη βοήθεια της Αγκοστίνο Μοντάνιο μαθαίνει ότι ο πίνακας σχετίζεται με την οικογένεια Σόρντι στην οποία ο πατέρας του δούλευε όταν ήταν εκείνος ήταν μικρός. Μαζί με την αστυνομικό Νόρα Τερεντίνο θα αποφασίσει να διαλευκάνει την υπόθεση γύρω από τον μυστηριώδη θάνατο της Εμμέλια. Κατά την αναζήτησή τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με μυστικά που αφορούν την οικογένεια Σόρντι. Η διαφθορά, η βία, η κατάχρηση εξουσίας, η ζήλια και το μίσος συγκρούονται με την αγάπη, τον έρωτα και την αναζήτηση της αλήθειας καθώς φανερώνονται μυστικά και ψέματα που αφορούν τη σύγχρονη ιστορία της Ιταλίας. Το βιβλίο είναι γεμάτο μυστήριο, ανατροπές, εκπλήξεις. Ο τόπος γραφής καταφέρνει να μας μεταφέρει στην Ιταλία αλλά και να μας συγκινήσει, ιδιαίτερα στο τέλος.

0

Απεριόριστη δύναμηΈνα χρήσιμο βιβλίο

Ο Άντονι Ρόμπινις θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συμβούλους ζωής καθώς μέσα από τα βιβλία, τα σεμινάρια και τα βίντεό του έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο να βρει τον δρόμο του στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις. Το βιβλίο Απεριόριστη δύναμη στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα αλλά και σε παραδείγματα από τη ζωή τόσο του ίδιου του συγγραφέα όσο και ανθρώπων που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να πετύχουν στους στόχους τους. Διαβάζοντας το ο αναγνώστης θα μπορέσει να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στην προσωπική του ευτυχία και επιτυχία.

0

ΑννΑνν

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με πρωτότυπη υπόθεση και έντονες ανατροπές. Οι σκηνές είναι πολύ ωμές και βίαιες αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικές που ξετυλίγονται σαν καρέ από ταινία. Η Ανν Φορεστιέ βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος χρονική στιγμή όταν κατά τη διάρκεια μιας ληστείας σε ένα κοσμηματοπωλείο θα δει το πρόσωπο του ληστή γι’ αυτό και θα τη σπάσουν στο ξύλο. Η Ανν όμως είναι η σύντροφος του αστυνόμου Βεροβέν ο οποίος έχει αντίπαλό του τον χρόνο καθώς αν μαθευτεί πως σχετίζεται με το θύμα θα του πάρουν την υπόθεση μέσα από τα χέρια. Η μάχη όμως του Βεροβέν με τον δολοφόνο γίνεται προσωπική καθώς συνεχίζει να κυνηγάει την Ανν για να την σκοτώσει. Το μυθιστόρημα θα σας παρασύρει σε έναν σκληρό κόσμο γεμάτο ερωτήματα μέχρι το τέλος. Είναι τελικά ή Ανν το θύμα ή μήπως ο ληστής κυνηγάει κάποιον άλλον; Ποιος θα υπερισχύσει; Ο αστυνόμος ή ο άνθρωπος; Το καθήκον ή το συναίσθημα;

0

Γυναίκα από μετάξιΠολύ καλό ιστορικό μυθιστόρημα

Η Dinah Jefferies χρησιμοποιεί τη νοτιοανατολική Ασία ως φόντο της ιστορίας της, μιας και η πλοκή διαδραματίζεται στη Γαλλική Ινδοκίνα (σημερινό Βιετνάμ), στις αρχές της δεκαετίας του 1950, συγκεκριμένα από το 1952 έως και τα μέσα του 1955. Η Νικόλ και η Σιλβί, αν και αδελφές, είναι πολύ διαφορετικές. Η Νικόλ είναι ατίθαση και αντισυμβατική ενώ η Σιλβί είναι σοβαρή και πολλές φορές σκληρή. Τα προβλήματα στη σχέση τους έχουν ξεκινήσει από την ημέρα της γέννησης της Νικόλ όπου και πέθανε η μητέρα της στη γέννα. Με πατέρα Γάλλο και μητέρα Βιετναμέζα ζουν μια ζωή με πλούτη καθώς ο πατέρας τους είναι μεταξέμπορος. Στην πορεία της ιστορίας όμως το παρόν και το παρελθόν θα παίξουν το δικό τους παιχνίδι καθώς τα οικογενειακά γεγονότα που θα φανερωθούν θα οδηγήσουν την εξέλιξη της ιστορίας. Ο πατέρας τους αφήνει τη διαχείριση της εταιρίας στη Σιλβί και στη Νικόλ παραχωρεί ένα παλιοί, εγκαταλελειμμένο μεταξοπωλείο, το οποίο και αποφασίζει να ξανανοίξει. Και πράγματι, όχι μόνο καταφέρνει να επιτύχει το στόχο της, αλλά και να του δώσει νέα πνοή. Όταν, όμως, θα ξεσπάσει η εξέγερση κατά των Γάλλων από τους Βιετναμέζους η ζωή τους θα αλλάξει ριζικά. Μια μεγάλη και επίπονη περιπέτεια ξεκινάει για εκείνη ενώ και η Σιλβί έχει να αντιμετωπίσει τους δικούς δαίμονες της και τη συναισθηματική της αστάθεια. Η Νικόλ θα γνωρίσει τη δύσκολη πλευρά της ζωής. Τη φτώχεια, την εξαθλίωση αλλά στον αντίποδα τον πόθο για ελευθέρια. Συγχρόνως θα έρθει αντιμέτωπη μεταξύ της γαλλικής και της βιετναμέζικης καταγωγής της, αλλά και θα βρεθεί ανάμεσα σε δύο άντρες, τον επαναστάτη Τραν και τον μυστηριώδη Αμερικανό Μαρκ, τον οποίο έχει βάλει στόχο να κατακτήσει και η αδερφή της. Θα πρέπει να παλέψει με τα πάθη της, τα λάθη της, με τις αξίες και τα πιστεύω της για να συνειδητοποιήσει ότι είναι πιο δυνατή από όσο πιστεύει και ότι μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της αλλά και όσους αγαπά. Η πλοκή είναι εξαιρετική, με πληθώρα συναισθημάτων. Η αδελφική αγάπη ανταγωνίζεται με τη ζήλια, ο έρωτας με το μίσος, η καλοσύνη με την σκληρότητα ενώ συγχρόνως οι αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι ήρωες δημιουργούν αντικρουόμενα συναισθήματα. Η συγγραφέας περιγράφει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο τις εξωτικές ομορφιές της περιοχής αλλά και τα ιστορικά γεγονότα και την καθημερινότητα ενός λαού με διαφορετική κουλτούρα από τη δική μας. Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα με ιστορίες που καθηλώνουν και συναρπάζουν, το οποίο θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη του είδους. Διαβάζοντάς το χάνουμε την αίσθηση του χρόνου και μεταφερόμαστε νοερά σε άλλη εποχή και χώρα.

0

Η άλλη πλευρά της σιωπήςΈνα παιχνίδι κατασκόπων

Γαλλική Ριβιέρα 1956. Ο Μπέρνι Γκούντερ δουλεύει με το ψευδώνυμο Βάλτερ Βολφ στο ξενοδοχείο Γκραντ Οτέλ. Ενώ έχει αποφασίσει ότι δεν αξίζει να ζει, θα γνωρίσει τον Σόμερσετ Μομ ο οποίος είναι πολύ γνωστός Άγγλος συγγραφέας της εποχής εκείνης. Τον Σόμερσετ τον εκβιάζουν μέσω μιας φωτογραφίας που φανερώνει την ομοφυλοφιλία του. Εκβιαστής είναι ο Χάρολντ Χένιχ, παλιός γνώριμος του Μπέρνι τον οποίο αντιπαθεί ιδιαίτερα. Όπως αναφέρεται στο βιβλίο: “Η εκδίκηση είναι προσωπική, μια πράξη πάθους ενώ η απόδοση δικαιοσύνης είναι η τιμωρία για ένα έγκλημα.” Τι εξέλιξη θα έχει ο εκβιασμός στη ζωή των πρωταγωνιστών; Ένα μυθιστόρημα τόσο με φανταστικά όσο και με υπαρκτά πρόσωπα. Ένα παιχνίδι κατασκόπων μεταξύ Αγγλίας, Ρωσίας, Γερμανίας και Αμερικής. Τι είναι τελικά αλήθεια και τι ψέμματα; Θα καταφέρει ο Μπέρνι να εκδικηθεί αλλά και να αποδώσει δικαιοσύνη; Ένα μυθιστόρημα συναρπαστικό, με καυστικό χιούμορ, γεμάτο ανατροπές και καλά κρυμμένα μυστικά. Μυστικά τόσο μεταξύ των πρωταγωνιστών όσο και μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών. Πρόθεση του συγγραφέα είναι να μιλήσει κατά του πολέμου και κυρίως κατά του ναζισμού και του σταλινισμού που εξαιτίας τους η ανθρωπότητα μέτρησε χιλιάδες θύματα.

0

Η μαγική βιβλιοθήκη της ΙζκαμπούρΈνα "μαγικό¨ βιβλίο

Τι αξίες μπορούν να μας διδάξουν ένας δράκος, τρία φαντάσματα, ένας βασιλιάς, μερικές νεράιδες,τρεις μάγοι, δύο στρατιώτες και μερικά ποντίκια; Για να το ανακαλύψετε, ακολουθήστε την Έρρικα και τον Στέφανο στις περιπέτειες τους μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου στην μαγική βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ. Διαβάστε το βιβλίο παρέα με τα παιδιά σας και μεταφερθείτε στον μαγικό κόσμο της φαντασίας.

0

Το θαύμαΈνα βιβλίο με ανατροπές

Μέσα του 19ου αιώνα. Η Λιμπ, μία Αγγλίδα νοσοκόμα, πηγαίνει στην Ιρλανδία για να δει μια εντεκάχρονη που ισχυρίζεται ότι έχει να φάει 4μηνες και ο κόσμος θεωρεί ότι πρόκειται για θαύμα. Θα καταφέρει να ανακαλύψει αν είναι τελικά θαύμα ή μήπως κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν ένα καλά κρυμμένο μυστικό; Το βιβλίο διαβάζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον. Η περιγραφή της περιοχής, της εποχής αλλά κυρίως της διαμάχης ανάμεσα στους Άγγλους και στους Ιρλανδούς είναι ακριβής και πειστική. Η φτώχεια αλλά και οι κακουχίες εξαιτίας των λανθασμένων πολιτικών χειρισμών έχουν οδηγήσει την κοινωνία στην απόλυτη προσήλωση στις Γραφές αλλά και στην ερμηνεία της Αγίας Γραφής κατά το δοκούν. Θα καταφέρει η Λιμπ να πάει κόντρα σε αυτές τις πεποιθήσεις; Θα καταφέρει να σώσει το κορίτσι; Η εμπιστοσύνη στη σχέση των δύο γυναικών χτίζεται σταδιακά αλλά είναι καθοριστική για τη πορεία της ζωής και των δύο. Η συγγραφέας μπαίνει στη ψυχοσύνθεση ενός παιδιού και μας δείχνει πόσο εύκολο είναι να επηρεαστεί από τους ενήλικες τους οποίους εμπιστεύεται χωρίς να μπορεί να το αξιολογήσει. Η λύση του μυστηρίου θα σας εκπλήξει καθώς οι ανατροπές είναι συνεχείς.

0

ΣμαρώΠολύ καλό ιστορικό μυθιστόρημα

Κωνσταντινούπολη δεκαετία του '50. Η Σμαρώ είναι μια νεαρή κοπέλα δυναμική, έξυπνη, με αγάπη για τα βιβλία, από καλή οικογένεια της Πόλης αλλά κυρίως ερωτευμένη. Ο ερωτάς της για τον Κωνσταντίνο Βαϊτση, καθηγητής που της παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα, είναι αγνός και αληθινός και από της δύο πλευρές. Τα τραγικά όμως γεγονότα της 6ης Σεπτεμβρίου του '55 στην Κωνσταντινούπολη αλλά και ένα ατύχημα του Κωνσταντίνου στο Παρίσι θα τους αναγκάσουν να ζήσουν χώρια. Η Σμαρώ θα πάει να ζήσει με τον άντρα της στην Αθήνα ο οποίος είναι βίαιος και αυταρχικός. Όταν θα αναγκαστεί να αφήσει τον γιο της Μηνά για λίγο στον πατέρα του, εκείνος θα της τον πάρει για πάντα μακρυά της. Ή μήπως ο Μηνάς που την αναζητά σε όλη του τη ζωή θα καταφέρει τελικά να την βρει; Τα συναισθήματα των χαρακτήρων του βιβλίου παρουσιάζονται με γλαφυρότητα, ενώ τα ιστορικά στοιχεία με ακρίβεια και παραστατικότητα. Θεωρώ όμως ότι δίνεται περισσότερη έμφαση στους χαρακτήρες και όχι τόσο στα ιστορικά γεγονότα. Το τέλος είναι σχετικά αναμενόμενο. Με εξέπληξε όμως ευχάριστα το ποιοι από τους χαρακτήρες οδήγησαν στη λύση της ιστορίας.

0

Η χήραΠολύ καλό αστυνομικό μυθιστόρημα

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που καταπιάνεται με ένα πολύ δύσκολο θέμα, την απαγωγή ενός παιδιού. Η ιστορία έχει σασπένς καθώς μεταφερόμαστε με μαεστρία χρονικά μία στο παρόν και μία στο παρελθόν. Την ιστορία την παρακολουθούμε κυρίως μέσα από τη ματιά της χήρας ή αλλιώς Τζιν. Μας εξιστορεί πως ήταν η ζωή της πριν πέσουν οι υποψίες για την αρπαγή της μικρής Μπέλας στον άντρα της αλλά και πως άλλαξε η καθημερινότητάς τους μετά από αυτό το γεγονός. Ο υπαστυνόμος Μπομπ Σπαρκς έχει πάθει εμμονή με την υπόθεση της εξαφάνισης της Μπέλας. Θα καταφέρει να ανακαλύψει ποιος την άρπαξε; Από την αρχή υπάρχουν υποψίες για τον Γκλεν Τέιλορ. Το δικαστήριο όμως τον αθωώνει. Ο Σπαρκς θα συνεχίσει όμως να τον υποπτεύεται αναζητώντας στοιχεία εναντίον του. Επίσης οι δημοσιογράφοι προκειμένου να έχουν την αποκλειστικότητα του θέματος μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα πιεστικοί και ενοχλητικοί. Η δημοσιογράφος όμως Κέιτ Γουότερς ακολουθεί μία πιο ήπια τακτική. Τι ρόλο θα παίξει τελικά στη διαλεύκανση της υπόθεσης η Τζιν; Πόσο καλά γνωρίζουμε τον άνθρωπο τον οποίο έχουμε παντρευτεί και με τον οποίο μοιραζόμαστε τη ζωή μας; Ένα ιδιαίτερα έξυπνο και ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα που σίγουρα θα απολαύσετε. Το μόνο “μειονέκτημά” του το ιδιαιτέρως στενάχωρο θέμα του.

0

NyosΈνα αρκετά καλό βιβλίο

Το βιβλίο ακροβατεί ανάμεσα στην αγάπη και στον έρωτα. Ανάμεσα στην τέχνη και στην επιστήμη. Ανάμεσα στον εγωισμό και στον αλτρουισμό. Η υπόθεση διαδραματίζεται στη λίμνη Nyos στο Καμερούν, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, και στο Λονδίνο. Η Τζέσικα είναι καλλιτέχνης. Ο Ρότζερ είναι επιστήμονας. Ο ερωτάς τους αδιέξοδος. Κάνεις δεν παίρνει την απόφαση να αφήσει την οικογένειά του. Ο Ρότζερ θα αποφασίσει να πάει να κάνει έρευνα στην λίμνη Nyos στο Καμερούν παίρνοντας δείγματα και κάνοντας μετρήσεις. Κατά τη διαμονή του εκεί θα ανακαλύψει τον εαυτό του αλλά και τον ρόλο του στο μέλλον της ανθρωπότητας. Θα ανακαλύψει αλήθειες για το φαινόμενο του θερμοκηπίου που δε γνώριζε. Ένα ταξίδι προς την αυτογνωσία και την αλλαγή με ένα κατά τη γνώμη μου αρκετά ανατρεπτικό τέλος. Προτείνω να το διαβάσετε το βιβλίο καθώς αν και φαίνεται στην αρχή να κυριαρχεί το ερωτικό στοιχείο τελικά προκύπτουν πολλά άλλα ερωτήματα που ο κάθε αναγνώστης θα απαντήσει βασιζόμενος στη δική του κοσμοθεωρία.

0

Το διώροφο της ΤσιμισκήΠολύ καλό ιστορικό μυθιστόρημα

Στο βιβλίο θίγονται κάποια από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα του προηγούμενου αιώνα όπως η Μικρασιατική Καταστροφή, ο Διωγμός των Ποντίων και ο ξεριζωμός των Εβραίων από την Θεσσαλονίκη. Οι ζωές ανθρώπων που ανήκουν σε τρεις γενιές ενώνονται παρά τη θέληση τους με κοινό παρανομαστή το νεοκλασικό διώροφο της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη. Το παρελθόν ενώνεται με το παρόν. Το νεοκλασικό μέσα από την πένα της Γιώτα Φώτου παύει να είναι άψυχο και μας μεταφέρει τα γεγονότα και τα συναισθήματα των ανθρώπων που έζησαν σε αυτό καθώς οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη. Η ιστορία ξεκινάει με το γάμο της Πέρσας και του Στέφανου. Θα καταφέρουν όμως να ζήσουν μια ζωή όπως την έχουν ονειρευτεί ή τα κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος θα καταστρέψουν την ευτυχία τους; Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που σου δημιουργεί έντονα συναισθήματα. Τα συναισθήματα που αναβλύζουν από τις σελίδες του βιβλίου είναι τόσο αρνητικά όπως πόνος, θλίψη, προδοσία όσο και θετικά όπως έρωτας, ελπίδα, φιλία. Η αναπαράσταση των ιστορικών γεγονότων αλλά και της αντίστοιχης εποχής είναι δοσμένα με ακρίβεια. Η γραφή είναι μοντέρνα χωρίς όμως να μειώνεται η αξία της ιστορίας. Αν σας αρέσουν τα ιστορικά μυθιστορήματα σίγουρα αξίζει να το διαβάσετε καθώς θα μεταφερθειτε σε άλλες εποχές αλλά και θα έχετε έντονη εναλλαγή συναισθημάτων.

0

Το κορίτσι της πτήσης 5403Αρκετά καλό

18 χρόνια ερευνών από τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Κρεντίλ Γκραν-Ντικ. Θα αποκαλυφθεί άραγε η αλήθεια; 22 Δεκεμβρίου 1980. Συνετρίβει αεροσκάφος σε βραχώδη οροσειρά στα σύνορα Γαλλίας και Ελβετίας. Από τους 169 επιβάτες επιβιώνει μόνο 1 μωρό λίγων μηνών. Το πρόβλημα είναι ότι στο αεροπλάνο επενέβαιναν 2 μωρά της ίδιας ηλικίας. Η Λιζ-Ροζ ντε Καρβίλ, εγγονή του πάμπλουτου μεγιστάνα Λεόνς ντε Καρβίλ και η Εμιλί Βιτράλ εγγονή μεροκαματιάρη καντινιέρη. Τι απόφαση θα βγάλει ο δικαστής που ορίστηκε για αυτήν την υπόθεση; Σε ποια οικογένεια ανήκει λοιπόν η αποκαλούμενη "λιβελούλα"; Η ζυγαριά γέρνει με μαεστρία πότε προς τη μία οικογένεια και πότε προς την άλλη. Όταν όμως η αλήθεια είναι έτοιμη να βγει στο φως ο Κρεντίλ Γκραν-Ντικ αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Ένα μυθιστόρημα με πολύ ενδιαφέρον που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον καθώς έχει ανατρεπτικό τέλος που δύσκολα τα μαντεύει ο αναγνώστης. Επίσης ο συγγραφέας παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο τα πρόσωπα, τα γεγονότα και τις τοποθεσίες. Αξίζει να το διαβάσετε ειδικά αν σας αρέσουν τα βιβλία με έντονη δράση και ανατροπές.

0

Το λάθος αστέριΈνα συγκινητικό βιβλίο

Ένα βιβλίο που αναφέρεται σε ένα δύσκολο και δυσάρεστο θέμα, τον καρκίνο σε νεαρή ηλικία. Η Χέιζελ πηγαίνοντας σε μία ομάδα στήριξης μαθητών με καρκίνο συναντά τον Ογκάστους. Μαζί θα αποφασίσουν να μοιραστούν την σκληρή καθημερινότητα τους για όσο χρόνο τους απομένει να ζήσουν. Παρόλα τα εμπόδια θα ταξιδέψουν μέχρι την Ολλανδία προκειμένου να γνωρίσουν τον αγαπημένο συγγραφέα της Χέιζελ ο οποίος έχει γράψει ένα βιβλίο αφήνοντας το όμως χωρίς τέλος. Θα καταφέρουν η Χέιζελ και ο Ογκάστους να τον πείσουν να τους πει το τέλος της ιστορίας του; Το βιβλίο είναι γραμμένο με ευαισθησία αλλά συγχρόνως και με χιούμορ και δίνει δύναμη και κουράγιο σε όποιον το διαβάσει για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της δικής του καθημερινότητας.

1

Φυτά στη μόδαΈνα αρκετά καλό βιβλίο

Ένα πολύ καλό βιβλίο για τις αλλαγές που βιώνουμε στην εφηβεία γραμμένο με πολύ χιούμορ και σύγχρονη γραφή. Η Χαριετ είναι 15 ετών και φυτό. Γνωρίζει ένα σωρό απίθανα πράγµατα, όπως ότι µια γάτα έχει 32 µύες σε κάθε αυτί, οι νυχτερίδες στρίβουν πάντα αριστερά όταν βγαίνουν από µια σπηλιά και ότι τα φιστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναµίτη! Είναι όμως όλα αυτά ικανά να τη βοηθήσουν να κάνει φίλους ή μήπως καλύτερα να ασχοληθεί με το μόντελινγκ; Όταν προτείνουν στη Χαριετ να γίνει μοντέλο και ανέβει τελικά στην πασαρέλα "κλέβοντας" το όνειρο της φίλης της, κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη. Θα καταφέρει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της φίλης της, της οικογένειάς της και να βρει τον έρωτα;

0

Ο λύχνος της ΑνατολήςΠολύ καλό ιστορικό μυθιστόρημα

Ένα μυθιστόρημα για τη δύναμη της αγάπης και το σεβασμό στους συνανθρώπους μας και στη διαφορετικότητα. Ένα πολύ ενδιαφέρον οδοιπορικό στην ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας από την ακμή της μέχρι την πτώση της. Αξίζει να διαβαστεί από όλους.

0

Έγκλημα στην ΑντίπαροΈνα αρκετά ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα ισάξιο των ξένων αλλά που διαδραματίζεται στη σύγχρονη Ελλάδα. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο αστυνομικός Αντρέας Ρούσσος που έχει πάει για διακοπές στην Αντίπαρο και εμπλέκεται τυχαία στην εξιχνίαση μιας δολοφονίας. Στην εξέλιξη της πλοκής όμως καθοριστικό ρόλο παίζουν και οι υπόλοιποι χαρακτήρες που ανήκουν κυρίως στο εγχώριο lifestyle ή που προσπαθούν να ενταχθούν σε αυτό. Ένα μυθιστόρημα για την Ελλάδα της ηθικής κυρίως κρίσης που προκύπτει και εξαιτίας του ψεύτικου και χωρίς συναισθήματα ξενόφερτου lifestyle που επικρατεί στη χώρα. Το βιβλίο θα σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Διαβάστε το το καλοκαίρι σε μία παραλία κατά προτίμηση στην Αντίπαρο.

0

Το τελευταίο αγρίμιΈνα πολύ καλό παιδικό - εφηβικό βιβλίο

Ένα βιβλίο για τη δύναμη της ελευθερίας, της προσφοράς, της γενναιότητας, της φιλίας, του σεβασμού σε όλα τα πλάσματα και την αξία του φυσικού περιβάλλοντος. Ο ήρωας του βιβλίου είναι ο δωδεκάχρονος Κέστερ ο οποίος είναι κλεισμένος σε ένα πολύ σκληρό άσυλο για προβληματικά παιδιά. Είναι όμως προβληματικός ο Κέστερ ή μήπως κάτι κρύβεται από πίσω καθώς είναι γιος του γνωστού καθηγητή, ζωολόγου και κτηνιάτρου Τζέινς; Ο Κέστερ πάντως πιστεύει ότι ο πατέρας του τον έχει παρατήσει. Είναι όμως αυτή η αλήθεια; Επίσης ο Κέστερ αφότου είδε τη μητέρα του, που τη λάτρευε, να πεθαίνει πριν από έξι χρόνια, δεν ξαναμίλησε σε άνθρωπο. Διαθέτει όμως ένα χάρισμα το οποίο στην αρχή του βιβλίου δεν το γνωρίζει. Είναι προικισμένος με την σπάνια ικανότητα να συνομιλεί με τα ζώα. Θα καταφέρει ο Κέστερ με τη βοήθεια των ζώων να σώσει τους ανθρώπους, τα ζώα αλλά και το περιβάλλον; Ένα βιβλίο για το να διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας.

0

Κοινωνικά εργαλεία54 τρόποι για βελτίωση της ζωής σας στον προσωπικό αλλά και στον επαγγελματικό τομέα.

Το εν λόγω βιβλίο είναι κατανοητό και εύκολο στην εφαρμογή του. Ο Alan C. Fox προτείνει 54 εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας αλλά και με τους γύρω μας. Πενήντα τέσσερις προτάσεις που μπορούμε να εφαρμόσουμε μία κάθε εβδομάδα για έναν χρόνο. Μεταξύ άλλων, θα μάθετε: • για τη θετική αυτο-εκπληρούμενη προφητεία • για την επίτευξη στόχων • για τη λύση του 80% • για τα μη ανακτήσιμα κόστη • για τη μόχλευση • για τη συγνώμη Ο Alan C. Fox είναι εβδομήντα ετών. Μπορεί να μην είναι επαγγελματίας ψυχολόγος αλλά έχει πλούσια εμπειρία ζωής τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό. Προτείνω το βιβλίο κυρίως σε όσους ξεκινάνε τώρα να διαβάζουν βιβλία αυτοβελτίωσης. Είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο για να ξεκινήσετε αυτή τη διαδρομή.

0

Το μικρό βιβλίο της χαράςΦέρτε τη χαρά στη ζωή σας

Όλοι έχουμε βρεθεί σε μια συναισθηματική κατάσταση όπου νιώθαμε δυστυχισμένοι και δεν αισθανόμασταν καθόλου χαρούμενοι. Το μικρό βιβλίο της χαράς μας βοηθάει να αμφισβητήσουμε τις αρνητικές μας σκέψεις, να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας, να υπερνικήσουμε το άγχος, να θέσουμε στόχους που δίνουν νόημα στη ζωή μας, να ξεπεράσουμε την αναβλητικότητα, να μάθουμε να χαλαρώνουμε. “Τίποτα δεν είναι από μόνο του καλό ή κακό, αλλά η σκέψη μας το κάνει τέτοιο” (Σαίξπηρ, Άμλετ, Πράξη 2, Σκηνή 2) Οι προτάσεις του βιβλίου στηρίζονται στον χάρτη εγκεφάλου. Σύμφωνα με τον χάρτη του εγκεφάλου κάθε γεγονός ή κατάσταση εξαρτάται από τέσσερα σημεία: συμπεριφορά, συναίσθημα, σωματική αντίδραση, σκέψεις. Η βασική αρχή είναι ότι όλα τα σημεία συνδέονται μεταξύ τους και και ότι το ένα εξαρτάται από το άλλο. Επομένως άμα αλλάξετε έστω και ένα από τα τέσσερα σημεία στον χάρτη του εγκεφάλου σας μπορείτε να γίνετε πιο χαρούμενοι και να βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας. Δοκιμάστε το.

0

52 μαθήματα ζωήςΠραγματοποιήστε τα όνειρά σας τώρα

Κάντε ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις και τη ρουτίνα της καθημερινότητας προκειμένου να ανανεωθείτε, να ανασυγκροτήσετε τις δυνάμεις σας, να επαναπροσδιορίσετε το επίκεντρο του ενδιαφέροντός σας, να ανακαλύψετε και να υλοποιήσετε στους στόχους σας. Ο Mike Greene προτείνει 52 τρόπους για να το πετύχουμε. Πάρτε τον χρόνο σας. Για να δείτε αποτελέσματα χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Κάθε εβδομάδα βάλτε σε εφαρμογή ένα μάθημα ζωής. Είναι εύκολα να τα εφαρμόσετε και σίγουρα μετά από ένα χρόνο θα έχετε βελτιώσει την προσωπική και την επαγγελματική σας ζωή. Ο Mike Greene είναι ηγέτης στο χώρο των πωλήσεων και της επιχειρηματικότητας για πάνω από 20 χρόνια. Πιστεύει στο τρίπτυχο συμβιβασμός, επιδίωξη, σεβασμός. Πραγματοποιήστε τα όνειρά σας τώρα. Μην το αναβάλλεται. Η αλλαγή δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

0

Κάν' το κι ας φοβάσαιΑντιμετωπίστε τους φόβους σας

Ο φόβος το μόνο που κάνει είναι να μας κρατάει εγκλωβισμένους στη δυστυχία και στη μετριότητα. Υπάρχουν όμως τρόποι να νικήσουμε τους φόβους μας. Καταρχήν θα πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Επίσης σκεφτείτε θετικά χρησιμοποιώντας εμψυχωτικά cd, εμψωχωτικά βιβλία, εμψωχωτικά αποφθέγματα και θετικές δηλώσεις. Φροντίστε να έχετε ανθρώπους δίπλα σας που σας στηρίζουν στην προσπάθεια προς την προσωπική σας βελτίωση. Φτιάξτε το προσωπικό σας πλέγμα πλήρους ζωής. Επιλέξτε την αγάπη και την εμπιστοσύνη. Το βασικότερο όμως όλων είναι να αναλάβετε δράση.

0

Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σαςΠολύ καλό

Ο Άντονι Ρόμπινις συγκαταλέγεται στους “Διακόσιους Κορυφαίους Γκουρού των Επιχειρήσεων”. Έχει ως σκοπό της ζωής του να βοηθάει ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να ανακαλύψουν τις δικές τους μοναδικές αρετές. Σίγουρα μπορεί να βοηθήσει και εσάς. Στηριζόμενος σε επιστημονικά δεδομένα μας δείχνει τρόπους για να απελευθερώσουμε τη δύναμή μας, για να κυριαρχήσουμε στο κεντρικό σύστημα ελέγχου, για να αλλάξουμε τη ζωή μας σε εφτά ημέρες. Το βιβλίο “Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας” αξίζει να διαβαστεί από όλους αλλά κυρίως από όσους είναι έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο βήμα προς την αυτοβελτίωση.

1

Το μικρό βιβλίο της αυτοπεποίθησηςΑποκτήστε αυτοπεποίθηση

"Η αυτοπεποίθηση είναι ένα αίσθημα συναισθηματικής ασφάλειας που πηγάζει από την πίστη προς τον εαυτό μας, ενώ ο όρος αυτοεκτίμηση περιλαμβάνει όλα όσα δημιουργούν αυτή την πίστη γενικότερα. Η αυτοεκτίμηση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη θεμελίωση της αυτοπεποίθησης." Με τη βοήθεια του βιβλίου αλλά και με προσωπική προσπάθεια θα μάθετε πως να αντιμετωπίζετε την ανασφάλεια, πως να ενισχύσετε την πίστη στον εαυτό σας, πως να περιορίσετε την αυτοκριτική, πως να παίρνετε την κατάσταση στα χέρια σας. Επίσης θα μπορέσετε να εντοπίσετε τα δυνατά σας σημεία και έτσι να θέσετε βραχυπρόθεσμους εφικτούς στόχους. "Η αληθινή αυτοπεποίθηση είναι αποτέλεσμα ευτυχίας και ολοκλήρωσης τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ανακαλύψτε τι δίνει νόημα στη ζωή σας και προσπαθήστε να το επιτύχετε."

0

Το μικρό βιβλίο του καλού ύπνουΒελτιώστε τον ύπνο σας

Τη σημερινή εποχή, στις δυτικές κοινωνίες όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν, περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά, προβλήματα με τον ύπνο. Αυτό έχεις ως συνέπεια να επηρεάζονται οι προσωπικές και εργασιακές τους σχέσεις. Το συγκεκριμένο βιβλίο μας δείχνει τρόπους ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου αλλά και να αυξήσουμε την ποσότητά του. Το βασικό πάντως που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν υπάρχουν κριτήρια για τον ύπνο που να έχουν καθολική ισχύ όσον αφορά το πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία αλλά και τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε χρονική περίοδο της ζωής μας. Θα μάθετε πως να βελτιώσετε τις συνήθειες του ύπνου σας ώστε να νιώσετε πραγματικά ξεκούραστοι και να ενισχύσετε την υγεία και την ποιότητα της ζωής σας. Θα ενημερωθείτε για τις ευεργετικές ιδιότητες του ύπνου. Θα βρείτε τρόπους για να αποβάλλεται τις κακές συνήθειες, για να χαλαρώσετε και για να βελτιώσετε το περιβάλλον όπου κοιμάστε. Τέλος Θα διδαχθείτε τεχνικές που βοηθούν στον ύπνο.

0

Λίγο πριν φύγωΈνα πολύ καλό βιβλίο

Η Ντάρια έχει τις ιδανικές κολλητές, μια ικανοποιητική δουλειά αλλά και την τέλεια σχέση με τον Στέφανο. Μέχρι που όλα ανατρέπονται στη προσωπική της ζωή. Θα καταφέρει να βρει ξανά τον έρωτα; Σημαντική είναι και η «βοήθεια» ενός σκύλου στην προσωπική εξέλιξη της Ντάρια. Ένα βιβλίο με πολύ ωραία γραφή που σου δημιουργεί έντονα συναισθήματα. Αγάπη, έρωτας, προδοσία, ζήλια είναι μόνο μερικά από τα συναισθήματα που δημιουργούνται στον αναγνώστη. Οι περιγραφές είναι πολύ ζωντανές κάνοντας τους χαρακτήρες πιο αληθοφανείς. Επίσης υπάρχει και μία μεγάλη ανατροπή, την οποία εγώ δεν υποψιαστεί, η οποία δίνει νέα πνοή στην υπόθεση. Αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία. Η συγγραφέας Μαρία – Γκεράλντα Ζύκα Νίκιτς είναι πολύ δοτική με την οικογένειά της, τους φίλους αλλά και τα ζώα γι’ αυτό και μέρος των εσόδων από το βιβλίο θα δοθούν στο φιλοζωικό Σύλλογο Ζω.Ε.Σ.ο πριν φύγω

1

Η κότα που ονειρευόταν να πετάξειΑς τολμήσουμε να ονειρευτούμε

Ένα μυθιστόρημα για μικρούς και μεγάλους με βαθιά και διαχρονικά μηνύματα. Οι χαρακτήρες παρόλο που δεν είναι άνθρωποι αλλά ζώα είναι πολύ αληθινοί. Μία κότα, η Μπουμπουκίτσα, είναι προορισμένη να γεννάει αυγά τα οποία προορίζονται για τροφή των ανθρώπων. Εκείνη όμως έχει άλλα όνειρα. Θέλει να κλωσήσει ένα αυγό και να γίνει μάνα. Το σκάει από το κοτέτσι και μετά από πολλές περιπέτειες τα καταφέρνει, αλλά από το αυγό που κλώσησε γεννιέται μια πάπια. Στη διαδρομή μέχρι την μητρότητα αλλά και κατά το μεγάλωμα του γιου της, του Πρασινοκέφαλου, αντιμετωπίζει πολλούς κινδύνους και κάνει πολλές θυσίες. Συναντάει φίλους αλλά και εχθρούς. Ένα βιβλίο για την αξία της οικογένειας, για τη φιλία, για τη διαφορετικότητα καθώς αναφέρεται στο θέμα του bulling αφού ο Πρασινοκέφαλος δεν γίνεται εύκολα αποδεκτός από τις πάπιες οι οποίες τον κοροϊδεύουν. Επίσης αναφέρεται στο θέμα της μονογονεϊκής οικογένειας και επίσης προσπαθεί να απαντήσει στο κλασικό ερώτημα «Ποια είναι η αληθινή μάνα ενός παιδιού, αυτή που το γεννάει ή αυτή που το μεγαλώνει;». Πρέπει άραγε η μάνα να αφήνει το παιδί της να ανοίξει τα δικά του φτερά ακόμα και αν αυτό της δημιουργεί το αίσθημα της εγκατάλειψης; Διαβάζοντας το βιβλίο σου μένει το αίσθημα της ελπίδα και ότι όλα είναι δυνατά αρκεί να το θελήσουμε.

0

Άννα ΚαρένιναΈνα κλασσικό βιβλίο

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Παρόλο που η υπόθεση του μπορεί να θεωρηθεί συνηθισμένη ο τρόπος που ο Τολστόι την μεταφέρει στο βιβλίο του νομίζω ότι είναι μοναδικός. Το βιβλίο μας παρασύρει στον κόσμο της Άννας Καρένινα και μας κάνει να συμπάσχουμε μαζί της για τα προβλήματά της. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται κλασικό βιβλίο. Όλες οι ευτυχισμένες οικογένειες είναι όμοιες η μία με την άλλη, μα η κάθε δυστυχισμένη οικογένεια έχει τη δική της δυστυχία. Έτσι ξεκινάει ο Τολστόι το βιβλίο για να μας μεταφέρει στη Ρωσιά του 1780 περίπου και στην ιστορία της Άννας Καρένινα η οποία απαρνιέται τη ζωή της ως μητέρα και σύζυγος για να ζήσει έναν τελικά μοιραίο έρωτα με τον Ομπλόνσκη. Ο Τολστόι δεν την κατακρίνει για την απόφαση της παρόλο που η απόφαση της αυτή είχε τραγικές συνέπειες για όλους αλλά κυρίως για την ίδια. Καταγράφει όμως τις συνέπειες μιας τέτοιας στάσης στην Ρωσία εκείνης της εποχής. Επίσης γύρω απο την τραγική φιγούρα της Άννα Καρένινα σκιαγραφούνται με πολύ μαεστρία πολλοί ακόμα χαρακτήρες όπως ο σύζυγος της, το παιδί της, η οικογένεια της και φυσικά ο Ομπλόνσκη. Επίσης είναι πολύ εύκολο για τον αναγνώστη να καταλάβει πως ήταν δομημένη η Ρωσία της εποχής εκείνης. Σίγουρα σε όσους αρέσει η ρώσικη λογοτεχνία αξίζει να διαβάσουν το συγκεκριμένο βιβλίο.

0

Άννα ΚαρένιναΈνα κλασικό βιβλίο

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Παρόλο που η υπόθεση του μπορεί να θεωρηθεί συνηθισμένη ο τρόπος που ο Τολστόι την μεταφέρει στο βιβλίο του νομίζω ότι είναι μοναδικός. Το βιβλίο μας παρασύρει στον κόσμο της Άννας Καρένινα και μας κάνει να συμπάσχουμε μαζί της για τα προβλήματά της. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται κλασικό βιβλίο. Όλες οι ευτυχισμένες οικογένειες είναι όμοιες η μία με την άλλη, μα η κάθε δυστυχισμένη οικογένεια έχει τη δική της δυστυχία. Έτσι ξεκινάει ο Τολστόι το βιβλίο για να μας μεταφέρει στη Ρωσιά του 1780 περίπου και στην ιστορία της Άννας Καρένινα η οποία απαρνιέται τη ζωή της ως μητέρα και σύζυγος για να ζήσει έναν τελικά μοιραίο έρωτα με τον Ομπλόνσκη. Ο Τολστόι δεν την κατακρίνει για την απόφαση της παρόλο που η απόφαση της αυτή είχε τραγικές συνέπειες για όλους αλλά κυρίως για την ίδια. Καταγράφει όμως τις συνέπειες μιας τέτοιας στάσης στην Ρωσία εκείνης της εποχής. Επίσης γύρω απο την τραγική φιγούρα της Άννα Καρένινα σκιαγραφούνται με πολύ μαεστρία πολλοί ακόμα χαρακτήρες όπως ο σύζυγος της, το παιδί της, η οικογένεια της και φυσικά ο Ομπλόνσκη. Επίσης είναι πολύ εύκολο για τον αναγνώστη να καταλάβει πως ήταν δομημένη η Ρωσία της εποχής εκείνης. Σίγουρα σε όσους αρέσει η ρώσικη λογοτεχνία αξίζει να διαβάσουν το συγκεκριμένο βιβλίο.

0

Το μικρό βιβλίο της ηρεμίαςΦέρτε την ηρεμία στη ζωή σας

Το μικρό βιβλίο της ηρεμίας σας βοηθάει να βρείτε λύσεις σε μικρά αλλά και μεγαλύτερα προβλήματα. Θα βρείτε κατανοητούς και εύκολους τρόπους για να διαχειριστείτε το στρες, για να βρείτε ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική σας ζωή, για να απαλλαγείτε από το άγχος, για να ελέγξετε τον πανικό, για να μάθετε να επικοινωνείτε καλύτερα. Επίσης στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε τεχνικές χαλάρωσης. Για να δείτε αποτελέσματα όμως χρειάζεται προσπάθεια. Θα χρειαστεί να εφαρμόσετε τις λύσεις που προτείνονται στο βιβλίο. Θα σας πάρει χρόνο και ίσως χρειαστεί να ανατρέχετε στο βιβλίο κατά διαστήματα. Σίγουρα όμως θα δείτε αποτελέσματα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα σας και τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους. Καμία αλλαγή δεν είναι αδύνατη αρκεί να το αποφασίσουμε. Αυτό είναι και το σημαντικότερο βήμα.

0

Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκεΈνα πρωτότυπο βιβλίο

Ένα βιβλίο στο οποίο μπλέκονται με χιούμορ πολλές ιστορικές προσωπικές του προηγούμενου αιώνα όπως ο Στάλιν, ο Τσόρτσιλ, ο Μάο, ο Φράνκο, ο Τρούμαν και ο Ντε Γκολ. Ο Άλαν Κάρλσον ζει την κάθε του μέρα με πάθος ακόμα και όταν όλες οι πιθανότητες φαίνεται να είναι εναντίον του. Την μέρα που πρόκειται να γιορτάσει τα εκατοστά του γενέθλια αποφασίζει να ζήσει μία ακόμα περιπέτεια. Ενώ τον περιμένουν ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και δημοσιογράφοι από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το πάρτι των εκατοστών γενεθλίων του, ο Άλαν το σκάσει από το παράθυρο του γηροκομείου στο οποίο ζει. Ξεκινάει μια περιπέτεια στην οποία θα συναντήσει διάφορους ανθρώπους του υποκόσμου αλλά και αστυνομικούς με ασυνήθιστο παρελθόν, μία βαλίτσα με μετρητά, καθώς και έναν ελέφαντα. Επίσης ο Άλαν έχει στο παρελθόν αλλάξει το ρου της σύγχρονης ιστορίας καθώς έχει συναναστραφεί με πολλές προσωπικότητες της πολιτικής ζωής διαφόρων χωρών χωρίς όμως να τον ενδιαφέρει καθόλου η πολιτική και η ιστορία. Ακόμα είναι ασυνήθιστο για ένα λογοτεχνικό βιβλίο να μη δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ερωτικό στο ερωτικό στοιχείο.

0

Πώς να σταματήσεις να ανησυχείς και να αρχίσεις να ζειςΈνα χρήσιμο βιβλίο

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία αυτοβελτίωσης. Είναι ένα βιβλίο για όποιον έχει στεναχώριες και θέλει να τις ξεπεράσει. Ενώ έχει γραφτεί πριν από έναν αιώνα περίπου στην Αμερική διαβάζεται άνετα από έναν άνθρωπο της σημερινής εποχής. Ταυτίζεται ο αναγνώστης με τα πρόσωπα που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας ως παραδείγματα, παρόλο που πολλά από αυτά τα πρόσωπα δεν τα γνωρίζει, και οι συμβουλές που δίνει μπορούν να εφαρμοστούν από όλους. Χρειάζεται όμως προσπάθεια για να μπορέσει κάποιος να εφαρμόσει τις συμβουλές του βιβλίου.

0