Reviews

15

Followers

5

Following

8

Βιβλία

0

Reviews

15

Followers

5

Following

8

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Γυάλινος κόσμοςΟ Γυάλινος Κόσμος

Εύθραυστος και μοναδικός, ευάλωτος μέσα στην ευαίσθητη φύση του, μπορεί να αποκτήσει υπόσταση από τα ελαττώματά του ή να γίνει κοινότυπος χάνοντας αυτο που τον κάνει μοναδικό. Ένα εξαιρετικό θεατρικό κείμενο, που ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας τους πληγωμένους και δέσμιους του παρελθόντος ήρωες, χωρίς να έχει τη δύναμη να επουλώσει τις πληγές τους ή να σταματήσει τον χρόνο.

0

ΦρανκενστάινΦρανκεστάιν

Ενδιαφέρουσα έκδοση (Η ιστορία γνωστή, η διαχρονική της αξία αδιαμφισβήτητη, τα ηθικά, φιλοσοφικά και υπαρξιακά ζητήματα που πραγματεύεται, ακόμη ζωντανά στον καθένα)

0

Και δεν έμεινε κανέναςΚαι δεν έμεινε κανένας

Οι δεκα μικροί νέγροι. Με άλλο τίτλο, που δεν περιέχει "ρατσιστικές εκφράσεις". Το βιβλίο τέλειο! Η υποκρισία που μας περισσεύει, ασχολίαστη.

0

Το πράσινο σημειωματάριοΤο πράσινο σημειωματάριο

Αισιόδοξο, χαρούμενο, ανάλαφρο, ευχάριστο στην ανάγνωση, κάπου χανόμουν καθώς δεν μπορούσε να με κρατήσει ολότελα, αλλά γενικά μου έκανε αρκετά όμορφη παρέα.

0

Η λέσχη φόνων της ΠέμπτηςΗ λέσχη φόνων της Πέμπτης

Τουλάχιστον ήταν ευχάριστο κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, με έντονο χιούμορ, ατμόσφαιρα άλλων εποχών και έξυπνους διαλόγους. Τα υπόλοιπα μάλλον άνευρα και προβλέψιμα.

0

Το καταφύγιοΣυν και πλην

Απογοητευτικό, σε σχέση μ' αυτό που περίμενα. Στα συν το ενδιαφέρον εξώφυλλο και η προσεγμένη επιμέλεια. Στα μείον το σχεδόν αδιάφορο και μάλλον μέτριο περιεχόμενο.

3

Οι κερασιές που ήθελαν να ανθίσουνΌμορφο με γλυκό τρόπο

Στην ευχή... Με συγκίνησε... Παρόλο που το πήρα τυχαία για δώρο και είπα να του ρίξω μια ματιά πριν φύγει από τα χέρια μου. Σίγουρα θα το ξαναδωρίσω.

0

Ο χορός της θεάςΕνδιαφέρον

Προσεγμένη συγγραφική δουλειά. Βέβαια το θέμα δεν με τράβηξε τόσο, αλλά σε αποζημίωνε η γενική εικόνα. Ενδιαφέρον.

1

Αμοκ και άλλες νουβέλεςMust read

Όταν βλέπεις το τέλος να έρχεται, ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να νικήσεις τη φθορά και να περισώσεις κάτι από σένα (έστω κι αν αυτό είναι μόνο το δικαίωμα επιλογής και αυτοδικίας...).Το να πας να το συναντήσεις εσύ. Σκοτεινή γραφή, απίστευτη σκιαγράφηση συναισθηματικών εικόνων και διλημμάτων, μια γραφή που τσακίζει τα προσχήματα.

0

Τζέιν ΈυρΤόσο, όσο...

Τόσο συγκινητικό όσο πιστεύετε, τόσο σκοτεινό όσο υπόσχεται, τόσο ρομαντικό όσο θα θέλατε, τόσο απίστευτα αξεπέραστο και διαχρονικό, όσο δεν φανταζόταν ποτέ η Σαρλότ Μπροντέ.

0

Η σιωπηλή ασθενήςΧωρίς απαιτήσεις

Μέσα στην γραμμή που έχουν χαράξει όλοι οι σύγχρονοι του ειδους, δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη του συνδυασμού ψυχολογικό - αστυνομικό θρίλερ, όμως είναι Ο.Κ. για να ξεφεύγεις μέσα στη μέρα σου, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, ούτε από τον συγγραφέα, ούτε από τους αναγνώστες.

3

ΚουτσόΣτα όρια

Μεγάλη πρόκληση η ανάγνωσή του. Ακόμη μεγαλύτερη η απόλυτη εναρμόνιση με τους ρυθμούς και τον τρόπο σκέψης του συγγραφέα. Ο Κορτάσαρ μεγαλουργεί, οι αναγνώστες δοκιμάζουν τα όρια και τις αντοχές τους. Αξίζει, όμως δεν είναι για όλους. Ξεκινήστε το, μόνο αν και όταν είστε σίγουροι.

0

Λιγότερο από μηδένΚάπου στη μέση

Και κάτι λιγότερο ακόμη... Δεν μου άρεσε, δεν του άρεσα, ισοπαλία.

0

Ιμαρέτ: Στη σκιά του ρολογιούΑσυμφωνία

Πολύ καλή γραφή από τον κ. Καλπούζο, αλλά όχι και τόσο κοντά στο δικό μου γούστο, γιατί με κούρασε γρήγορα . Μάλλον είμαστε κάπως ασύμβατοι.

0

ΛυκόφωςΘέμα ηλικίας

Αν ήμουν μικρότερη θα μου άρεσε περισσότερο πιστεύω. Τώρα κάπου το έχασα...

1