Reviews

72

Followers

4

Following

4

Βιβλία

3

Reviews

72

Followers

4

Following

4

Αγαπημένα βιβλία

3

Reviews

Ανάμεσα σε ηλίθιουςΑνάμεσα σε ηλίθιους

Ένα καλογραμμένο βιβλίο, γι' αυτούς που θέλουν να κατανοήσουν πλήρως τον εαυτό τους, να τελειοποιήσουν την επικοινωνία και τις κοινωνικές δεξιότητές τους και να βελτιώσουν τη σχέση τους με τους συνανθρώπους τους.

0

Σκανδιναβική μυθολογίαΣκανδιναβική μυθολογία

Ένα καλογραμμένο βιβλίο με θέμα τη σκανδιναβική μυθολογία. Ιδανικό για όσους θέλουν να βυθιστούν στους μύθους της Σκανδιναβίας και να ανακαλύψουν νέους κόσμους.

0

Η εποχή των κερασιώνΗ εποχή των κερασιών

Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στο Παρίσι. Εύκολη και κατανοητή γραφή. Ιδανικό για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν ένα ευχάριστο μυθιστόρημα που θα τους ταξιδέψει.

0

Η αδερφή μου η Κλάρα και το μυστικό τηςΗ αδερφή μου η Κλάρα και το μυστικό της

Με μια αδερφή όπως την Κλάρα, που έχει καταπληκτικές ιδέες και σκαρώνει τις σκανδαλιές της, υπάρχει αναστάτωση στο σπίτι ειδικά όταν τα φορτώνει στον μικρό της αδελφό. Ο συγγραφέας καταφέρνει να μπει στον φανταστικό κόσμο των παιδιών και τους προσφέρει στιγμές χαράς και γέλιου.

0

Οι πέντε φίλοι σε δυσκολίεςΟι πέντε φίλοι σε δυσκολίες

Αυτή τη φορά φαίνεται να έχουν οι πέντε φίλοι ήσυχες διακοπές. Όμως τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά. Σε μια εξερεύνηση φτάνουν σε υπόγειους διαδρόμους, που περνούν μέσα από τα κελάρια ενός παλιού πύργου, αποκλεισμένου από τον κόσμο .. και η περιπέτεια ξεκινάει. Τα βιβλία της Enit Blyton, που είναι από τα πιο διαβασμένα βιβλία του κόσμου, γοητεύουν τα παιδιά και τους προσφέρουν μια συναρπαστική και απολαυστική διασκέδαση.

0

Ο γλάρος Ιωνάθαν ΛίβινγκστονΟ γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον

Αυτό το υπέροχο βιβλίο έχει ως μήνυμα να πιστεύουμε στον εαυτό μας να του δείχνουμε εμπιστοσύνη και να μην εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας.

0

Το ψάρι που το λέγανε Ουράνιο ΤόξοΤο ψάρι που το λέγανε Ουράνιο Τόξο

Αυτό το ψάρι είναι το πιο ωραίο σε όλο τον ωκεανό και τα λέπια του λάμπουν σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και γι΄αυτό είναι πολύ υπερήφανο. Αλλά η ομορφιά δεν είναι το μόνο που μετράει και και έτσι έμεινε με τον καιρό μόνο του..... αλλά κάποια στιγμή μαθαίνει την σημασία της φιλίας και αλληλεγγύη και χαρίζει μερικά λέπια του και κερδίζει πολλούς φίλους.. Εκτός από μια υπέροχη ιστορία, με θαυμάσιες εικόνες και λαμπερά χρώματα, τα παιδιά παίρνουν ένα πολύτιμο μήνυμα για την αλληλεγγύη και τη φιλιά.

0

Μύθοι του Αισώπου - ο λαγός και η χελώναΜύθοι του Αισώπου - ο λαγός και η χελώνα

Πάντα επίκαιροι οι μύθοι του Αισώπου και πολύ διδακτικά για όλους, όπως "Ο Λαγός και η χελώνα". Σημαντικό για κάθε παιδί είναι να μάθει να έχει πίστη στον σκοπό του, όπως η χελώνα, που κέρδισε τον λαγό στον αγώνα δρόμου επειδή παρέμεινε πιστή στον σκοπό της και δεν έδειξε αλαζονεία όπως ο λαγός. Ένα μύθος που είναι κατάλληλος για όλες τις παιδικές ηλικίες αλλά και για τους μεγάλους.

0

Το παιδί και τα θυμωμένα αστέριαΤο παιδί και τα θυμωμένα αστέρια

Στη σημερινή εποχή τα παιδιά πρέπει να έχουν όνειρα, θέληση και θάρρος και τα βιβλία βοηθούν πολύ σε αυτό, όπως το βιβλίο του Χριστοδούλου Πάνος. Ένα ονειροπαρμένο αγόρι και το πιο μικρό αστεράκι του ουρανού αναλαμβάνουν να πείσουν τα αστέρια να ξαναχαμογελάσουν ώστε οι άνθρωποι να πάψουν να είναι δυστυχισμένοι. Θα τα καταφέρνουν;

0

Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέαΤο Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα

Μία φωτεινή και καλογραμμένη, ρομαντική ιστορία αγάπης με φόντο το Παρίσι. Το βιβλίο διαβάζεται ευχάριστα και γεμίζει τον αναγνώστη με θετικά και χαρούμενα συναισθήματα.

0

Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες!Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες!

Η ιδανική μητέρα σε όλους τους τομείς στη σημερινή εποχή είναι περισσότερο ένα μύθος παρά πραγματικότητα. Το βιβλίο περιγράφει με χιούμορ όλα τα προβλήματα και νεύρα που αποκτούν οι γυναίκες όταν γίνουν μάνες και πως δεν τους καταλαβαίνει κάνεις. Ένα βιβλίο τρυφερό, χιουμοριστικό, ανθρώπινο και με ρεαλιστική καταγραφή της σύγχρονης πραγματικότητας.

0

Η ΜόμοΗ Μόμο

Το βιβλίο είναι παραπάνω από ένα φανταστικό παραμύθι καθώς είναι μια κριτική για στη σημερινή κοινωνία. Η μικρή Μόμο μας δίνει θάρρος με τις πράξεις της και δείχνει πως ο καθένας μπορεί, αν θέλει, να δρα ενάντια στις αρνητικές εξελίξεις της κοινωνία μας. Υπέροχο γραμμένο στα πλαίσια μιας ευφάνταστης ατμόσφαιρας που σίγουρα θα προσελκύσει τους μικρούς και τους μεγάλους αναγνώστες.

0

Το άρωμαΤο άρωμα

Το συγκεκριμένο βιβλίο παρόλο που το είχα διαβάσει αρκετό καιρό πριν, έχει χαραχθεί στη μνήμη μου. Ένα βιβλίο διαστροφής, εθισμού, αγωνίας, τρόμου και ερωτικής φαντασίας. Πραγματικά είτε διαβάσει κάποιος το βιβλίο είτε δει την ταινία θα του μείνει αξέχαστο.

1

Το άρωμαΤο άρωμα

Το συγκεκριμένο βιβλίο παρόλο που το είχα διαβάσει αρκετό καιρό πριν, έχει χαραχθεί στη μνήμη μου. Ένα βιβλίο διαστροφής, εθισμού, αγωνίας, τρόμου και ερωτικής φαντασίας. Πραγματικά είτε διαβάσει κάποιος το βιβλίο είτε δει την ταινία θα του μείνει αξέχαστο.

1

Η φάρμα των ζώωνΗ φάρμα των ζώων

Η φάρμα τον ζώων του Τ. Όργουελ είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που είναι πάντα κάπως κοντά στην επικαιρότητα. Στη φάρμα τα ζώα διώχνουν τους ανθρώπους και την κυριαρχία αναλαμβάνουν τα γουρούνια και ένα από αυτά είναι ο Ναπολέοντας. Το πώς αντιμετωπίζει τα άλλα ζώα, και τί κοινά μπορούν να έχουν η αναμόρφωση, η δημοκρατία και η δικτατορία... ο αναγνώστης θα βρει την απάντηση στο βιβλίο.

0

Μα γιατί δεν με καταλαβαίνειςΜα γιατί δεν με καταλαβαίνεις

Με ευχάριστο και επιστημονικό τρόπο καθώς και με πολλά παραδείγματα από την καθημερινότητα που βιώνουν όλα τα ζευγάρια, οι Β&Α Pears μας περιγράφουν τις διαφορές ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες. Εξηγούν με εξαιρετικό τρόπο γιατί οι γυναίκες δυσκολεύονται να καταλάβουν τους άνδρες και ανάποδα. Το βιβλίο είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο για μια αρμονική σχέση με κατανόηση.

0

Το πτώμα στη βιβλιοθήκηΤο πτώμα στη βιβλιοθήκη

Ένα ακόμη καταπληκτικό βιβλίο της Agatha Christie με υπέροχη και μυστηριώδης πλοκή. Αξίζει να διαβαστεί. Κατάλληλο και για εφήβους.

0

Φόνοι με αλφαβητική σειράΦόνοι με αλφαβητική σειρά

Ένα συναρπαστικό βιβλίο, που κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Η γραφή του πολύ καλή δεν σε κουράζει.

0

Η δολοφονία του Ρότζερ ΆκροϊντΗ δολοφονία του Ρότζερ Άκροϊντ

Ένα γράμμα, μια αλήθεια και ένας φόνος. Υπέροχη πλοκή γεμάτη μυστήριο. Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία της Agatha Christie.

0

Πέντε μικρά γουρουνάκιαΠέντε μικρά γουρουνάκια

Πέντε ύποπτοι και ένα έγκλημα που έγινε πριν 15 χρόνια. Συναρπαστικό βιβλίο με υπέροχη πλοκή. Ένα must read.

0

Και δεν έμεινε κανέναςΚαι δεν έμεινε κανένας

Είναι το μεγαλύτερο μπεστ σέλερ της αστυνομικής λογοτεχνίας διαχρονικά. Δέκα άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, παγιδευμένοι σ’ ένα έρημο νησί, μ’ έναν δολοφόνο ανάμεσά τους. Τι θα γίνει άραγε. Αξίζει να διαβαστεί.

0

Ο Βασιλιάς τηςΟ Βασιλιάς της

Φοβερό βιβλίο, διαβάζεται γρήγορα και ξεκούραστα. Ένα απολαυστικό ανάγνωσμα με λόγο γλαφυρό, καθημερινό, χιουμοριστικό. Αξίζει να διαβαστεί.

0

Φλόγα και άνεμοςΦλόγα και άνεμος

Το φλόγα και άνεμος είναι η τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής. Μέσα από ανέκδοτες επιστολές, αρχειακό υλικό και μαρτυρίες, ο Στέφανος Δάνδολος φέρνει στο φως τη ζωή της θρυλικής Κυβέλης και την ταραχώδη σχέση της με τον Γεώργιο Παπανδρέου. Αξίζει να διαβαστεί!

0

ΕβόραΕβόρα

Ένα βιβλίο για την αγάπη και τη σημασία της ζωή. Οι περιγραφές τοπίων για άλλη μια φορά ήταν καταπληκτικές. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

1

Μια φορά κι ένα μπορώ…Μια φορά κι ένα μπορώ…

Μία ιστορία 365 ημερών βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Βιβλίο που θα ξυπνήσει συναισθήματα και αναμνήσεις. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

0

Αστέρια στην άμμοΑστέρια στην άμμο

Μια αληθινή ιστορία ζωής, ένα μυθιστόρημα που λούζεται στο φως και φωνάζει δυνατά το όνομα της αγάπης, από το Α έως το Ω. Ποιος θα την κάνει δική του για πάντα;

0

Η ιστορία της μουσικήςΗ ιστορία της μουσικής

Καλή μετάφραση χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη. Τίμιες οι αναφορές στου μουσικούς όρους αλλά και στα ξένα ονόματα. Αρκετά αξιόπιστο βιβλίο.

0

Αγώνες πείνας 3: ΚοτσυφόκισσαΑγώνες Πείνας 3

Η κατακλείδα της τριλογίας με τα κείμενα να κουράζουν ενώ για άλλη μια φορά η εξέλιξη των χαρακτήρων δεν είναι μεγάλη πέραν της Κάτνες. Πάραυτα, αξίζει να το διαβάσει κανείς, μιας και δίνει μια ευφάνταστη λήξη στους αγώνες των ηρώων οι οποίοι δικαιώνονται;

0

Αγώνες πείνας 1Αγώνας Πείνας

Ευφάνταστη περιπέτεια, συχνά τρομακτική εάν κανείς μπει στη θέση των ηρώων. Καταπίεση, αγώνας για επιβίωση και εξαπάτηση, αλλά και ρομαντισμός σε ένα κόσμο που ευημερεί ο νόμος των πλουσίων.

1

Τέχνη και κοινωνία τον μεσαίωναΤέχνη και κοινωνία στο μεσαίωνα

Πολύ ενδιαφέρον η οπτική του συγγραφέα. Αναφορές από τον 5ο έως και τον 10ο αι. Η ροή του κειμένου σε κρατάει αν και δεν έχω υπόψιν την γραφή στην γλώσσα του συγγραφέα. Πολύ καλό βιβλίο με πολλές πληροφορίες για δύο πολύ σημαντικούς τομείς στην ιστορία όπως η τέχνη αλλά και η κοινωνία.

0

ΣιάτσουΣιάτσου

Πολύ ενδιαφέρον οδηγός. Ηδιμολπες οδηγίες και πληροφορίες για το σιάτσου. Εύκολο στην χρήση και την πράξη. Ένα δώρο προς του αναγνώστες που το εφαρμόζουν πραγματικά.

0

Sun Tzu's Art of WarThe art of war

Εντυπωσιακό βιβλίο με αποκαλύψεις πάνω στην τέχνη του πολέμου και της εξαπάτησης. Τρόποι διαχείρισης του δυναμικού αλλά και καταπολέμησης του αντιπάλου. Αξίζει να το διαβάσει ο καθένας μας!

0

Dragon Ball Volume 7 v. 7Dragonball

Φανταστικές περιπέτειες του Goku από τον Akira Toriyama. Τα κείμενα και οι μεταφράσεις. Πραγματικά μια ιστορία για όλους, που αποπνέει φρεσκάδα και θάρρος. Ο δυναμισμός και η θέληση του ήρα να ξεπεράσει τα όρια του είναι σωστή ώθηση για όλους μας.

0

TwilightThe twilight

Ρομαντικό, μυστηριώδες μυθιστόρημα από την Μeyer. Πανέμορφη ιστορία με ενδιαφέρον χαρακτήρες που ξεδιπλώνεται ανάμεσα σε λυκανθρώπους και βρικόλακες με κέντρο μία θνητή. Επιμέρους πλοκή η οποία έχει όμορφη ροή και σοφές επιλογές στην χρήση του λόγου.

0

The HobbitThe Hobbit

Απίστευτο βιβλίο του εξαίρετου καθηγητή JRR Tolκien. Ανάρπαστο, με απίστευτα μαγικές εικόνες αποτυπωμένες από τα κείμενα του συγγραφέα. Πραγματικά, είναι ''φίλος'' κάθε αναγνώστη, που πρέπει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη. Αν ξεκινήσεις, δεν μπορείς να σταματήσεις και απλά πέφτεις στα σαγηνευτικά λόγια του Tolkien.

0

Ο τρόφιμοςΟ τρόφιμος

Πιστεύω πως είναι το καλύτερο βιβλίο που έχει γράψει ο Fitzek. Εξαιρετική πλοκή. Ψυχολογικό θρίλερ για γερά νεύρα και ένα τέλος που δε θα περίμενε κανείς. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα και ιδίως σε αυτούς που λατρεύουν τα ψυχολογικά θρίλερ.

0

ΛυκόφωςΛυκόφως

Είναι το πρώτο βιβλίο από την τετραλογία της Stephanie Meyer. Η γραφή απλή και κατανοητή. Ένας έρωτας μεταξύ ενός βρικόλακα και μιας 17χρονης κοπέλας. Ρομαντικό, γεμάτο φαντασία και ιστορίες μύθων. Κατάλληλο για εφήβους.

0

ConfiteorConfiteor

Ένα απο τα καλύτερα βιβλία της σύγχρονης λογοτεχνίας που έχει αποσπάσει πολλά βραβεία. Παρόλο που το βιβλίο είναι αρκετά μεγάλο σε ωθεί ώστε να διαβάσεις μέχρι και την τελευταία σελίδα. Η γραφή είναι λίγο πιο απαιτητική, αλλά η κάθε σελίδα του βιβλίου αξίζει να διαβαστεί. Ένα must read

1

Η πενθεράΗ πενθερά

Βλέποντας το εξώφυλλο μου κίνησε την περιέργεια. Η πλοκή είναι απίστευτη πεθερά vs νύφη. Ξεφεύγει από την έννοια του μυθιστορήματος και πλησιάζει σε αστυνομικό μυθιστόρημα. Μπορώ να πω, πως ενθουσιάστηκα με αυτή την αλλαγή. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

0

Μια νύχτα ακόμηΜια νύχτα ακόμη

Ένα εκπληκτικό καθηλωτικό μυθιστόρημα. Σε γεμίζει με διάφορα συναισθήματα. Αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο πέρα από την πλοκή, ήταν και οι περιγραφές των τοπίων όπου διαδραματίζεται η ιστορία. Ένα βιβλίο που σίγουρα θα ταξιδέψει τους αναγνώστες.

1

Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπουςΠώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους

Το συγκεκριμένο βιβλίο δίνει συμβουλές και προτείνει τρόπους για το πώς να αρέσεις στους ανθρώπους, πώς να συμφωνούν με τις απόψεις σου και το πώς μπορείς να τους αλλάξεις. Ιδέες και συμβουλές που εφαρμόζονται εύκολα και που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωη!

0

Το απόλυτο βιβλίο για τη γλώσσα του σώματοςΤο απόλυτο βιβλίο για τη γλώσσα του σώματος

Ένα εξαιρετικό βιβλίο που μιλάει για τις κινήσεις του σώματός και τι σημαίνουν. Χρήσιμο για όσους θέλουν να δώσουν έμφαση στην επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους. Εύκολο, κατανοητό με εικόνες και παραδείγματα.

0

Προς όλα τα αγόρια που αγάπησαΠρος όλα τα αγόρια που αγάπησα

Πέντε γράμματα, πέντε αγόρια. Ποιός θα ναι ο τυχερός. Ένα βιβλίο, που έχει γίνει πλέον ταινία στο netflix, μιλάει για την αγάπη, τη φιλία και την οικογένεια. Κατάλληλο για εφήβους

0

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφιαΌταν σκοτώνουν τα κοτσύφια

Ένα διαχρονικό βιβλίο της αμερικάνικης λογοτεχνίας. Περνάει μηνύματα σημαντικά, όπως το ρατσισμό, την κοινωνική ανισότητα κα τη βία. Ένα βιβλίο που πιστεύω θα αγγίξει πολλούς αναγνώστες και θα τους δώσει τροφή για σκέψη.

0

Η σιωπηλή ασθενήςΗ σιωπηλή ασθενής

Ένα από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ μυστηρίου που έχω διαβάσει. Εξαιρετική ροή του λόγου. Η πλοκή είναι απίστευτη, και το τέλος τελείως ανατρεπτικό! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

0

Πώς να έχεις αυτοπεποίθησηΠώς να έχεις αυτοπεποίθηση

Κατάλληλο γι ´ αυτούς που θέλουν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους. Εύκολο και κατανοητό με συμβουλές και μεθόδους για την ανάδειξη της αυτοπεποίθησης.

0

Πώς να είσαι ήρεμοςΠώς να είσαι ήρεμος

Μικρό αλλα έξυπνο βιβλίο που δίνει συμβουλές και προτείνει μεθόδους ώστε να μην αγχωνόμαστε με το παραμικρό και να εστιάζουμε σε πράγματα που έχουν πραγματική αξία στη ζωή μας.

0

Πώς να είσαι ευτυχισμένοςΠώς να εισαι ευτυχισμένος

Η ευτυχία βρίσκεται δύσκολα στις μέρες μας. Οπότε το συγκεκριμένο βιβλίο δίνει απλές και κατανοητές συμβουλές για το πώς μπορούμε να πλησιάσουμε την ευτυχία και να καλυτερέψουμε τη ζωή μας! Μικρό αλλα θαυματουργό.

0

Το αστέρι του βορράΤο αστέρι του βορρά

Είναι βαριά ιστορία με πολύ περιεχόμενο σε λίγες σελίδες, με ενδιαφέρον χαρακτήρες, ενδεχομένως πεζή πλοκή.

0

ΈραγκονΈραγκον

Μια πολύ ενδιαφέρον ιστορία από τον ταλαντούχο Κρίστοφερ Παολίνι, γεμάτο φαντασία, μαγεία και δράκους. Παρά την ευέλικτη μετάφραση υπάρχουν αδυναμίες στη μετάφραση του κειμένου από τα ελληνικά στα αγγλικά. Ιδανικό για νεώτερες ηλικίες.

0

Αδερφοί ΚαραμάζοφΑδερφοί Καραμάζοφ

Εξαιρετικό με μία πολύ έξυπνη ιστορία η οποία δε σ´ αφήνει να σταματήσεις να μαντεύεις τη συνέχεια. Βαθύ νόημα με πολύ συναίσθημα καθ’ όλη τη διάρκεια του βιβλίου. Ο Ντοστογιεφκι στα καλύτερά του. Ένα βιβλίο που θα πρέπει να διαβάσουν όλοι.

0

Αδερφοί ΚαραμάζοφΑδερφοί Καραμάζοφ

Εξαιρετικό με μία πολύ έξυπνη ιστορία η οποία δε σ´ αφήνει να σταματήσεις να μαντεύεις τη συνέχεια. Βαθύ νόημα με πολύ συναίσθημα καθ’ όλη τη διάρκεια του βιβλίου.

0

Ο ηλίθιοςΟ ηλίθιος

Ένα πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στον 19ο αιώνα και μας μιλάει για τον «Άγιο» ηλίθιο. Ένα αριστούργημα συνδεδεμένο με τη θρησκεία σχετικά με έναν αγγελιαφόρο.

0

Ο άρχοντας των δαχτυλιδιώνΗ επιστροφή του Βασιλιά

Το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας. Συγκλονιστικός επίλογος για αυτή την τριλογία. Πολύ καλή δουλειά απο τις εκδόσεις κέδρος και σε αυτό το βιβλίο.

0

Ο άρχοντας των δαχτυλιδιώνΟι δύο πύργοι

Εξαιρετικό δεύτερο τεύχος της τριλογίας του Άρχοντα των δαχτυλιδιών. Πολύ καλή μετάφραση από τις εκδόσεις Κέδρος. Πιστοί στα κείμενα του Τόλκιν. Συναρπαστική συνέχεια από το πρώτο τεύχος με καινούργιους χαρακτήρες.

0

Ο άρχοντας των δαχτυλιδιώνΗ συντροφιά του δαχτυλιδιού

Εξαιρετικό πρώτο τεύχος της τριλογίας του Άρχοντα των δαχτυλιδιών. Πολύ καλή μετάφραση από τις εκδόσεις Κέδρος. Πιστοί στα κείμενα του Τόλκιν..

0

Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος (Εικονογραφημένη έκδοση)Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος

Επειδή έχω διαβάσει τα βιβλία του Χάρι Πότερ, η συγκεκριμενη έκδοση που έχει βγάλει ο Ψυχογιός είναι από τις αγαπημένες μου. Η εικονογράφηση κατα τη γνώμη μου είναι ένα από τα πιο ωραία χαρακτηριστικα του βιβλίου.

0

Βασιλιάς Σαμάνος: Ένας Σαμάνος στο ΤόκιοΈνας Σαμάνος στο Τόκιο

Ένα καταπληκτικό τεύχος για την εξαίσια αυτή δημιουργία του Τakei, όπου έχει διαδραματιστεί και στην τηλεόραση. Αρκετά καλή η μετάφραση με τα κείμενα και σκίτσα του δημιουργού. Πραγματικά ένα συγκλονιστικό τεύχος και μια υπέροχη αρχή της ιστορίας του manga.

0

Μαχάτμα Γκάντι: Το δώρο του θυμούΤο δώρο του θυμού

Απλή και κατανοητή γραφή με. Είναι μαθήματα σοφίας και ενδιαφέρον διδασκαλίες από τον Μαχάτμα Γκάντι. Ένα θέμα το οποίο ενδιαφέρει όλους μας και όλοι μας μπορούμε να βελτιώσουμε, ο θυμός.

0

Η ψυχολογία με απλά λόγιαΗ ψυχολογία με απλά λόγια

Ακόμα ένα εξαίρετο βιβλίο της DK, γενικά καλές μεταφράσεις από το συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο. Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο το οποίο κάνει ουσιαστικά μια εισαγωγή σε έννοιες-θεωρίες της επιστήμης της ψυχολογίας. Απλές αλλά περιεκτικές διατυπώσεις αλλά και ωραία ¨trivia¨ για τους επιστήμονες.

0

Η ιστορία με απλά λόγιαΗ ιστορία με απλά λόγια

Ένα πάρα πολύ ωραίο βιβλίο για όλες τις ηλικίες με πολύ ωραίο περιεχόμενο. Κατανοητή και αντικειμενική η θέση του συγγραφέα και εύμορφες απεικονίσεις οι οποίες κάνουν αυτό το βιβλίο να είναι must ιδιαίτερα για τις πιο μικρές ηλικίες και όχι μόνο.

0

Το ΣιλμαρίλλιονΤο Σιλμαρίλλιον

Ένα ακόμα εξαίρετο βιβλίο από τον καθηγητή Τόλκιν, όπου μαθαίνουμε για τη δημιουργία του Άρντα, τις διάφορες φυλές και όντα του κόσμου του Τόλκιν, ενώ παράλληλα φτάνουμε στο κυνήγι των Σιλμαρίλλις και τις διάφορες ιστορίες. Να σημειωθεί πως η μετάφραση του βιβλίου έχει γινει με τέτοιον τρόπο όπου δεν εχει χαθεί το περιεχόμενο του βιβλίου εως και στην πιο μικρή λεπτομέρεια.

0

Το θαύμα ανάμεσα στα πόδια σουΤο θαύμα ανάμεσα στα πόδια σου

Είναι ένας οδηγός για τη γυναικεία ανατομία. Σίγουρα θα λύσει αρκετές απορίες και ανησυχίες που απασχολούν πολλές γυναίκες. Κατάλληλο για ηλικίες άνω των 15.

0

Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάςΟ Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς

Είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο βιβλίο από τη σειρά. Αναφέρει και στοιχεία του μαγικού κόσμου πέρα από το Χογκουαρτς καθώς μιλάει για άλλες σχολές μαγείας που υπάρχουν. Εκτός από την πλοκή που είναι κατάκτηση του κύπελλου της φωτιάς μας δίνει περισσότερες πληροφορίες και για τους άλλους ήρωες της σειράς.

0

Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικάΟ Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά

Είναι το δεύτερο βιβλίο μετά από τη φιλοσοφική λίθο. Είναι λίγο πιο σκοτεινό από το πρώτο. Περιέχει περισσότερη μαγεία, δράση, περιπέτεια και αγωνία. Ο Χάρι, ο Ρόν και η Ερμιόνη προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της κάμαρας με τα μυστικά περνώντας από πολλά εμπόδια.

0

Το μικρό βιβλίο των χρωμάτωνΤο μικρό βιβλίο των χρωμάτων

Το μικρό βιβλίο των χρωμάτων μας εξηγεί τη σημασία των χρωμάτων και το τι σημαίνουν για άλλες χώρες. Μας βάζει να κατανοήσουμε ότι τα χρώματα επιδρούν τη ψυχολογική μας διάθεση. Τα χρώματα ξυπνούν αναμνήσεις, συναισθήματα είτε αρνητικά είτε θετικά. Είναι ένα μικρό αλλά θαυματουργό βιβλιαράκι.

0

Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτωνΟ κανόνας των 5 δευτερολέπτων

Το βιβλίο αυτό μας παρουσιάζει μια αποδεδειγμένη στρατηγική για το πώς μπορεί κανείς να νικήσει κάθε φόβο και επίσης, πώς να χρησιμοποιήσει τον Κανόνα για να εμποδίσει το φόβο να πάρει τον έλεγχο του μυαλού.

0

Πως λειτουργεί η ψυχολογίαΠως λειτουργεί η ψυχολογία

Ένα βιβλίο που περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της ψυχολογίας, από τις θεωρίες ως τις θεραπείες, από τα προσωπικά ζητήματα ως τις πρακτικές εφαρμογές, με κατανοητή, εύχρηστη και λιτή παρουσίαση. Το βιβλίο περιέχει κατατανοητά έγχρωμα σχήματα, γεμάτο συναρπαστικές πληροφορίες. Κατάλληλο για όσους θέλουν να ασχοληθούν με την ψυχολογία και για όσους θέλουν κατανοήσουν τις βάσεις της ψυχολογίας.

0

Rich Dad Poor DadRich Dad Poor Dad

Ο Kiyosaki στο βιβλίο του εξηγεί πως δεν έχει σημασία πόσα χρήματα βγάζει κανείς αλλά το πόσα χρήματα κανείς κρατά. Οι φτωχοί και οι μεσαίοι εργάζονται για τα χρήματα. Οι πλούσιοι βάζουν τα χρήματα να δουλεύουν για αυτούς. Δεν είναι οι έξυπνοι αυτοί που τα καταφέρνουν, αλλά οι τολμηροί. Το πιο ισχυρό πλεονέκτημα που έχουμε όλοι είναι το μυαλό μας. Εάν εκπαιδευτεί καλά, μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο πλούτο. Οι πλούσιοι εστιάζουν στα στοιχεία του ενεργητικού τους ενώ όλοι οι άλλοι κοιτάνε το εισόδημά τους. Οι άνθρωποι που αποφεύγουν την αποτυχία αποφεύγουν επίσης την επιτυχία.

1

Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθοςΟ Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος

Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος είναι το πρώτο από τα επτά βιβλία της δημοφιλούς σειράς μυθιστορημάτων Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Μια περιπέτεια φαντασίας που θα ταξιδέψει τους μικρούς και τους μεγάλους αναγνώστες σε μαγικά μέρη που περνάει μηνύματα για την δύναμη της φιλίας, της αγάπης, το φόβο, την οικογένεια και το θάρρος.

0

Μπέρεν και ΛούθιενΜπέρεν και Λούθιεν

Μια μοναδική ιστορία έρωτα μεταξύ ενός θνητού και μιας ξωτικιάς που πέρασαν πολλές δυσκολίες, στην οποία πρόβαλλε τη δική του σχέση με την γυναίκα του. Ο ίδιος ο Τόλκιν φαίνεται να είχε μια ιδιαίτερη αδυναμία στην ιστορία του Μπέρεν και της Λούθιεν. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κοινός τάφος του ίδιου και της γυναίκας του φέρει το όνομα “Μπέρεν” και “Λούθιεν” αντίστοιχα. Η ιστορία του Μπέρεν και της Λούθιεν είναι η πιο διαδεδομένη ανάμεσα σε αυτές της Μέσης Γης. Μόνο ο Τόλκιν μπόρεσε και δημιούργησε έναν ολόκληρο κόσµο από το μηδέν.

1

Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματαΣύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα

Το βιβλίο του Hawking περιέχει απαντήσεις για πληθώρα ερωτημάτων σχετικά με τον κόσμο, τη φύση και τους νόμους που τη διέπουν. Τα καίρια ερωτήματα του βιβλίου είναι: «Υπάρχει Θεός;» «Πώς ξεκίνησαν όλα;» «Υπάρχει άλλη νοήμων ζωή στο σύμπαν;» «Μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον;» «Τι υπάρχει μέσα σε μια μαύρη τρύπα;» «Είναι δυνατά τα ταξίδια στον χρόνο;» «Θα επιβιώσουμε πάνω στη γη;» «Έχει νόημα να αποικίσουμε στο Διάστημα;» «Θα μας ξεπεράσει η τεχνητή νοημοσύνη;» «Πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον;» Το βιβλίο σε ταξιδεύει από τη γέννηση του κόσμου εώς τη σημερινή εποχή και σε βάζει να αναθεωρήσεις τις απόψεις που είχες σχηματίσει για τον κόσμο.

1

Η ζωή που έλειπεΗ ζωή που έλειπε

Μια εκπληκτική, συναρπαστική ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Ένα βιβλίο που για μία ακόμα φορά με γέμισε με συναίσθημα από τις πρώτες σελίδες και προσμονή της εξέλιξης της ιστορίας. Δυο διαφορετικές εποχές σε δύο κόσμους με πρωταγωνιστές δυο διαφορετικά ζευγάρια αλλά με τόσες ομοιότητες μεταξύ τους που με οδηγό το συναίσθημα, τον έρωτα αλλά και τη μοίρα, γνώρισαν τους εαυτούς τους, τις ρίζες τους αλλά και ο ένας τον άλλον.

2