Reviews

80

Followers

3

Following

5

Βιβλία

10

Reviews

80

Followers

3

Following

5

Αγαπημένα βιβλία

10

Reviews

Έρευνα στο σκοτάδιCult

Αν και στην αρχή με διασκέδαζε η cult αισθητική του, όσο πλησίαζα στο τέλος τόσο πιο πολύ με κούραζε. Δυσκολεύτηκα πολύ επίσης να διακρίνω τα sci-fi στοιχεία εκείνα που θα δικαιολογούσαν την κατάταξη του στο αντίστοιχο είδος. Συγκινήθηκα πάντως αρκετά γιατί διάβασα στο σημείωμα του συγγραφέα ότι οι κεντρικοί χαρακτήρες είναι εμπνευσμένοι από στενούς του φίλους οι οποίοι έχουν πεθάνει ή έχουν αποκτήσει σοβαρότατα προβλήματα υγείας απ την κατάχρηση ναρκωτικών.

0

Ο άχρωμος Τσουκούρου Ταζάκι και τα χρόνια του προσκυνήματος τουΓλυκόπικρο

Άλλο ένα βιβλίο του Murakami που τέλειωσα και που μου αφήνει την ίδια γλυκόπικρη αίσθηση. Με κοινό παρανομαστή σε όλες του τις ιστορίες την μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου την οποία δεν δαιμονοποιεί, ο συγγραφέας σε ταξιδεύει σ' ένα σύμπαν ταυτόχρονα ρεαλιστικό αλλά και ονειρικό. Τα βιβλία του Murakami σε αγγίζουν βαθύτατα αν δεν φοβηθείς να ανοιχτείς και να εκθέσεις πρώτα στον εαυτό σου και μετά στους άλλους τις όποιες "αδυναμίες" κρύβεις μέσα σου και εν τέλει να λυτρωθείς μέσα απ αυτή τη διαδικασία γνωριμίας με τον ψυχισμό σου. Η νύχτα, το όνειρο, η μοναξιά, το άγχος του μέσου ανθρώπου για την πορεία της ζωής του και η λανθασμένη ταμπέλα που πολλές φορές κολλάμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας και αρνούμαστε πεισματικά-ψυχαναγκαστικά να την αποβάλλουμε από πάνω μας, ήταν οι κύριοι πυλώνες αυτού του βιβλίου, που εκτυλίχτηκαν μέσα από μια γλυκιά αλλά και πικρή αφήγηση. Αν δεν φοβάστε να σκάψετε λίγο μέσα σας όσο διαβάζετε αυτό το βιβλίο, τότε μην αναβάλλετε άλλο την ανάγνωση του.

0

Δρ Τζέκυλ κος ΧάιντΚλασσική ομορφιά

Η κλασσική αυτή ιστορία με άφησε αρκετά ικανοποιημένο. Διαβαζόταν ευχάριστα, δεν επαναλαμβανόταν (πράγμα που γίνεται κατά κόρον σε αντίστοιχες ιστορίες του είδους), και δεν υπέφερε από κλισέ εκφράσεις και καταστάσεις της τότε εποχής. Αν και απλή, δεν υπέφερε από απλοϊκότητα, ήταν μεστή και "to the point" που λένε και στο χωριό μου. Η κλασσική της ομορφιά της δίνει μεγάλη αξία, την κάνει να αντέχει πάνω από 130 χρόνια, ενώ είναι σημείο αναφοράς για πάμπολλα έργα τρόμου, φαντασίας, και sci-fi.

1

Η ετυμηγορίαΔυνατό δικαστικό δράμα

Ένα δυνατό δικαστικό δράμα, χορταστικό και αγωνιώδες. Θα μπορούσα να είχε πιο πολλές ανατροπές; Σίγουρα. Ήταν βαρετό; Με τίποτα. Η πλοκή κυλούσε αβίαστα στο 80% του βιβλίου και μόνο προς το τέλος ένιωσα ότι ο συγγραφέας βιαζότανε να το τελειώσει. Ένα αρκετά τίμιο βιβλίο χωρίς φανφάρες.

1

Το εκκρεμές του ΦουκώΙδιαίτερο

Ξεκίνησε παραληρηματικά και το παράτησα αρχικά. Δεν μπορώ να πω ότι με κέρδισε. Σοβαρό, στιβαρό, με μεγάλες δόσεις χιούμορ. Θα μπορούσε να είναι συντομότερο. Είχε τις μεγαλειώδεις στιγμές του αλλά και τις νυσταλέες του. Ένιωθα ότι επαναλαμβανόταν από ένα σημείο και μετά. Το τέλος γλυκόπικρο.

1

Νορβηγικό δάσοςΣκοτεινό αλλά μαγικό

Ότι πιο μελαγχολικό και συγκινητικό έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Ο Murakami ανατέμνει με μαεστρία τον νεανικό έρωτα και την ευθραυστότητα της εφηβικής ψυχής. Πολύ σκοτεινό ανά διαστήματα, σε γλυκαίνει όμως η ονειρική αφήγηση των γεγονότων.

0

Οι επτά θάνατοι της Έβελιν ΧαρντκάστλΑστυνομικό με μεταφυσικό twist

Το είχα βάλει στο μάτι πολύ καιρό και τελικά δικαιώθηκα. Απ τα κορυφαία της χρονιάς. Η πλούσια πλοκή του σε συναρπάζει, η ιστορία προχωρά χωρίς εμπόδια ή κενά, και οι χαρακτήρες του σε κερδίζουν με την πολυπλοκότητα και τον ρεαλισμό τους. Ευτυχώς δεν πραγματοποιήθηκε ο φόβος που είχα αρχικά, και που έχω γενικά για το είδος της αστυνομικής λογοτεχνίας, να χαθείς δηλαδή στις λεπτομέρειες και να μην καταλάβεις τίποτα σχετικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στην λύση του μυστηρίου. Οι μεταφυσικές πινελιές ήταν απολαυστικότατες και παίξανε σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της ιστορίας. Όσοι το έχετε στα υπόψιν σας, μην χάνετε χρόνο!

1

Ο άνθρωπος αντίγραφοΚλασσικός Saramago

Λοιπόν κοίτα που ο Saramago έγινε καλός μου φίλος! Όταν πήρα στα χέρια μου το συγκεκριμένο βιβλίο ήμουν ήδη εξοικειωμένος με το ιδιαίτερο συγγραφικό του στυλ από το "Περί Τυφλότητος"... Τι ιδιαίτερο δηλαδή, αντικειμενικά κουραστικό, αφού ο άνθρωπος έχει τσακωθεί με τα σημεία στίξης. Αν ξεπεράσεις το εμπόδιο των προτάσεων που μπορεί να καλύπτουν μισή σελίδα με αποτέλεσμα να παλεύεις με το μυαλό σου να συμμαζέψεις λέξεις και σκέψεις επί σκέψεων του συγγραφέα τι απομένει; Μια απίστευτα ανατριχιαστική ατμόσφαιρα που η αγωνία χτίζεται λέξη-λέξη μέχρι την τελευταία σελίδα. Η χρήση του Doppelgänger από τον Saramago γίνεται με πρωτοφανή μαεστρία και επιδεξιότητα και δεν υπάρχει ούτε μια φορά στη πλοκή μια εύκολη, απλοϊκή εξήγηση. Είναι σίγουρο ότι θα διαβάσω κι άλλα βιβλία του συγγραφέα, και τολμώ να πω ότι για μένα ο Saramago ήταν η αποκάλυψη της χρονιάς!

0

1Q84: Βιβλίο 2Ονειρική αφήγηση

Η ονειρική αφήγηση του Μουρακάμι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον και στον δεύτερο τόμο της τριλογίας. Οι πρωταγωνιστές έχουν αφυπνιστεί σχετικά με τον ρόλο τους στις περιπέτειες που έχουν μπλεχτεί, με αποτέλεσμα ο αναγνώστης να λαμβάνει απαντήσεις στα πάμπολλα ερωτήματα που του είχαν δημιουργηθεί στον πρώτο τόμο. Η ατμόσφαιρα συνεχίζει να είναι ταυτόχρονα ρεαλιστική αλλά και απόκοσμη, δείγμα της μαεστρίας στον Μαγικό Ρεαλισμό του συγγραφέα. Εννοείται βέβαια πως ανυπομονώ για το φινάλε στο τρίτο βιβλίο!

0

Οικείες απιστίεςΣυμπαθητικό βιβλιαράκι

Συμπαθητικό βιβλιαράκι πάρα την συνεχή κλάψα του πρωταγωνιστή για την μιζέρια της έγγαμης ζωής και την ματαιότητα για όλα τα θέματα που απασχολούν το ανδρικό μυαλό απ την εφηβεία και μετά.

0

Το κουρδιστό κορίτσιΥποτιμημένο για τα μηνύματα του

Υποτιμημένο βιβλίο κατά τη γνώμη μου. Ίσως να σε αποθάρρυνε αρχικά με τις ορολογίες του ή με το σύστημα θερμίδων που δεν εξηγήθηκε ικανοποιητικά, αλλά από θέμα δομής στην αφήγηση ήταν αρτιότατο, η πλοκή ήταν απολαυστική, και οι χαρακτήρες ήταν 100% αντι-ήρωες, πράγμα που πάντα με συναρπάζει. Με πληθώρα οικονομικών, πολιτικών και οικολογικών προβληματισμών, το "Κουρδιστό Κορίτσι" κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μου και ήταν σίγουρα μια πολύ καλή sci-fi επιλογή.

0

Άνθρωπος στον ΆρηHard Science Fiction

Αρχικά πρέπει να ομολογήσω πως η ομώνυμη ταινία είναι απ τις αγαπημένες μου και την έχω δει 4 φορές, πράγμα που για μένα είναι σπανιότατο. Στην αρχή του βιβλίου βαριόμουν αρκετά την αφήγηση στο πρώτο πρόσωπο και φοβήθηκα μήπως για πρώτη φορά το βιβλίο ήταν χειρότερο απ την ταινία. Μόλις όμως μεταφερθήκαμε στα τεκταινόμενα της γης και μπήκαν και οι άλλοι χαρακτήρες στο παιχνίδι ένιωσα κάπως καλύτερα. Κατόπιν άρχισα να ευχαριστιέμαι την αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο γιατί άρχισα να συγκεντρώνομαι σε πολλές λεπτομέρειες που δεν θυμόμουν απ την ταινία ή ήταν κάπως διαφορετικές. Γενικά υπερευχαριστήθηκα το γεγονός ότι υπήρχαν άπειρες λεπτομέρειες για το κάθε πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Μαρκ Γουάτνι και άρχισε σιγά-σιγά να αυξάνεται η αγωνία που ένιωθα για την τύχη του, παρότι ήξερα το τέλος. Τελικά απόλαυσα το βιβλίο όσο δεν πήγαινε (το σκεφτόμουν σήμερα όλη την ημέρα), και το κατατάσσω στα sci-fi αναγνώσματα που κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου!

0

Βίος και Πολιτεία του Αλέξη ΖορμπάΜεγάλες αλήθειες

Ένα μαγικό ταξίδι στη χώρα του λεβέντη Αλέξη Ζορμπά και του γίγαντα Νίκου Καζαντζάκη! Ονειρικά τοπία, ολοζώντανες περιγραφές, αληθινά διδάγματα. Συμφωνώ σε όλα όσον αφορά θεούς, θρησκείες, ανθρώπους και κοινωνία με τον Ζορμπά (και τον Καζαντζάκη). Δεν λυπάμαι που δεν το διάβασα νωρίτερα γιατί μπορεί να μην είχα την ωριμότητα να το εκτιμήσω. Ένα διαμάντι της παγκόσμιας λογοτεχνίας, "ψήλωσα" μέσα μου τώρα που το ολοκλήρωσα!

0

Χαρταετοί πάνω απ' την πόληΔραματικό και δυνατό

Όταν ήμουν νεότερος απέφευγα τις δραματικές ταινίες όπως ο διάολος το λιβάνι... Έχω καταφέρει πάντως να δω ταινίες όπως "Το μωρό της Καμπούλ" https://www.imdb.com/title/tt1217635/ , "Το διαζύγιο: Η δίκη της Βίβιαν Αμσαλέμ" https://www.imdb.com/title/tt3062880/ ή "Μελβούρνη" https://www.imdb.com/title/tt3520564/ αλλά ήταν μια δοκιμασία για μένα τότε. Τώρα τις θυμάμαι με νοσταλγία αναλογιζόμενος την καλλιτεχνική τους αξία. Υπάρχει μεγάλη ομοιότητα στην ατμόσφαιρα αυτών των ταινιών απ τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή και στο συγκεκριμένο βιβλίο. Το γενικότερο ύφος του βιβλίου είναι ελαφρώς δραματικό-μελαγχολικό, αλλά υπάρχουν τρεις πολύ σκληρές σκηνές, γροθιά στο στομάχι η καθεμιά απ αυτές. Η πλοκή κυλάει αβίαστα, δένεσαι πάρα πολύ με τους χαρακτήρες, και το φινάλε είναι κάπως γλυκόπικρο όπως ακριβώς του ταιριάζει. Θα δυσανασχετούσα με ένα happy end. Το διάβασα γρήγορα, δείγμα του ότι το καταυχαριστήθηκα!

0

ΦρανκενστάινΚλασσικό αριστούργημα

Συγκλονιστική γραφή, γεμάτη συναίσθημα, χωρίς να κουράζει με περιττούς λυρισμούς ή κουραστικές περιγραφές. Αγωνία για τις τύχες των πρωταγωνιστών μέχρι την τελευταία σελίδα, και κορύφωση που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες! Που θα ήμασταν χωρίς τον Frankenstein και τη Shelley; Ο ορισμός του κλασσικού αριστουργήματος!

1

Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου (Επετειακή έκδοση)Επικό φινάλε!

Το επικό φινάλε της περιπέτειας του Χάρι Ποτερ και των φίλων του ειναι πιο δραματικό και αγωνιώδες απ ότι μπορειτε να φανταστείτε!

0

Οι φόνοι της οδού ΜοργκΣκοτεινό

Ωραιες σκοτεινες ιστορίες απ τον πρωτοπόρο του είδους, Poe!

0

1Q84: Βιβλίο 1Μαγικος ρεαλισμος

Μια συναρπαστική ιστορία οπου έρωτας, δολοφονιες, ποθοι, πραγματικότητα και φαντασία γίνονται ενα πανέμορφο και περίπλοκο μωσαικο που σου κόβει την ανάσα.

0

Το όνομα του ανέμουΠοιητικό Fantasy

Με μοναδικό, ποιητικο ύφος και δυνατή πλοκη, το βιβλίο αυτό θα σας ταξιδέψει σε ονειρικες συνοικιες οπου η μαγεία ειναι κάτι παραπάνω απο εφικτή.

0

Ο δρόμοςΛυρικο Sci-fi

Με λυρικη προζα, και δυστοπικες, δυσκολες να διαχειριστεις σκηνές δεν είναι περίεργο που το βιβλίο αυτό αποτελεί μια κατηγορία μόνο του στην επιστημονική φαντασία. Highly recommended!

0

Μαντάμ ΜποβαρίΦεμινισμός

Ρεαλιστικό αλλά και σαγηνευτικό, ωμό αλλά ταυτόχρονα μαγευτικό, το βιβλίο αυτό αποτελεί σταθμό για το φεμινιστικό κίνημα και την παγκόσμια λογοτεχνία. Να γιατί πρέπει όλοι οι βιβλιόφιλοι να μελετάμε τους κλασσικούς.

0

TrainspottingΩμός Ρεαλισμός

Ένα βιβλίο γροθιά στο στομάχι. Ώμο, κυνικό, με τραγελαφικές καταστάσεις όπως ακριβώς η αληθινή ζωή. Μην περιμένετε ωραιοποιημένες περιγραφές και ιδανικές καταστάσεις. Η ιστορία αυτή θα σας μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό για την αμεσότητα και την ειλικρίνεια της.

0

Η σκιά του ανέμουΔυνατό

Ένα δυνατό βιβλίο με πολλά επίπεδα και πολλούς ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Θα σας μαγέψει με το μυστηριώδες ύφος του, ενώ η ανεπανάληπτη πλοκή του θα σας συγκλονίσει !

0

Ο Χάρι Πότερ και ο ημίαιμος πρίγκιψΣου κόβει την ανάσα!

Η έκτη περιπέτεια του Χάρι Ποτερ μας γεμίζει αγωνια για τον ίδιο αλλά και για την τύχη όλου του κόσμου. Ασυλληπτη πλοκη, πολύ δραση, αλλά και φοβερές ανατροπές! Συγκλονιστικοτατο!

0

Ποτέ και πουθενάΚλασσικος Gaiman

Άλλη μια ονειρικη ιστορια urban fantasy απ τον εκκεντρικο αλλά αγαπημένο Gaiman. Παραμύθι ενηλίκων με πολύ δραση και μεγαλες δοσεις βρετανικου φλεγματος.

0

ΝευρομάντηςΥποτονικο

Η πλοκή κινείται υποτονικα στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου. Η δραση στις τελευταίες σελίδες δεν αντισταθμιζει τη γενικοτερη προβλεψιμοτητα της ιστορίας. Το περίμενα σαφώς καλύτερο.

0

Ο Χάρι Πότερ και το τάγμα του ΦοίνικαΣκοτεινό

Στο πέμπτο βιβλίο η ατμόσφαιρα ειναι σκοτεινή απ τη πρώτη κιόλας σελιδα. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά για τον Χαρι και τη παρέα του και δεν υπάρχει ευκολος τρόπος να τα αντιμετωπισουν. Πολλη δραση, νεοι ενδιαφεροντες χαρακτηρες και τρομερή αγωνια! 800 σελίδες μαγικης απόλαυσης!

0

Το Παιχνίδι του ΈντερMust Read

Ένα κλασσικό αριστούργημα της επιστημονικης φαντασίας! Βραβευμένο με Hugo και Nebula το παιχνίδι του Έντερ θα σας συναρπασει με την συγκλονιστικη πλοκη του. Το μοναχικό δράμα του μικρού Εντερ θα αφήσει το ανεξητιλο σημάδι του στη ψυχή σας.

0

Η ιστορία της θεραπαινίδαςΒιβλιο απ τα λίγα

Ενα αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας! Με πολλά και βαθιά νοηματα. Η εφιαλτικη κοινωνία που περιγράφεται ειναι στ αλήθεια τοσο μακρινή απ τη πραγματικοτητα που ζουμε; Διαβάστε το και προβληματιστειτε...

1

Ο δικηγόρος με τη ΛίνκολνΣυμπαθητικό

Ένα συμπαθητικό θρίλερ με στρωτή αλλά προβλέψιμη πλοκή.

1

Το τέλος της αιωνιότηταςTime traveling

Στην αρχή δεν καταλαβαινα πολλά πράγματα. Η όλη ιδέα του time traveling μου φαινόταν πολύ περίπλοκη. Απ την άλλη όμως οι χαρακτήρες ήταν πολύ ενδιαφεροντες και πολυπλευροι και το σκηνικό με εξιταρε με καποιον τροπο. Υπήρχε ένα υποβοσκον μυστήριο και στο τέλος ολα εξηγηθηκαν τέλεια! Το φινάλε ήταν απολαυστικό και ανακάλυψα με χαρά οτι το βιβλίο αυτό συνδέεται με πολλά άλλα εργα του Master!

0

Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς (Επετειακή έκδοση)Εξαισιο!

Οι περιπέτειες του Χάρι Ποτερ συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον και απίστευτη ενταση! Η υπόθεση ξετυλιγεται μαεστρικα και το φινάλε του βιβλίου θα σας πάρει τα μυαλά!

0

Το κεχριμπαρένιο τηλεσκόπιοΣωστό τέλος τριλογίας

Το Κεχριμπαρενιο Τηλεσκόπιο μου φάνηκε λίγο αργο στην αρχη, καπως τυπικό στην εξέλιξη των γεγονότων αλλά σίγουρα με αποζημιωσε στο τέλος γιατι ξαναβγηκε στην επιφάνεια η μαγεία των άλλων δύο βιβλιων. Ολοκληρωνεται ετσι ιδανικά μια φανταστική τριλογία!

0

Το ηλεκτρικό πρόβατοΚλασσικό κι αγαπημένο!

Η κλασσική ιστορία του μεγάλου Philip K. Dick που ενέπνευσε τη ταινία Blade Runner. Φοβερή ατμόσφαιρα, καλοδουλεμενη πλοκη και ενδιαφεροντες χαρακτήρες. Το βιβλίο αυτό τα έχει όλα!

1

Σκανδιναβική μυθολογίαΠρωτότυπη συλλογή

Μια συλλογή από ιστορίες της Σκανδιναβικης Μυθολογιας που θα απολαύσουν οι θαυμαστές του Gaiman αλλα και οι απανταχού λάτρεις της μυθολογιας.

0

21 ιστορίες και Το κοράκιΕξαιρετικη συλλογή

Ο πρωτοπορος σε περισσότερα απο ενα ειδη Ποε μας χαρίζει μια εξαιρετική συλλογή από ιστορίες που θα βρουν στεγη στο συλλογικο μας υποσυνειδητο για αιώνες.

1

Περί τυφλότητοςΑξεπέραστο στο χρόνο

Τρομακτικα επίκαιρο. Διαχρονικό εργο. Μεσα απο ενα απίστευτα παρατραβηγμενο σενάριο βλέπουμε ξεκάθαρα και με ωμο ρεαλισμο τον εγωισμο μας σαν κοινωνία. Διαβάστε το και προβληματιστειτε...

0

Ιστορίες της ζωής σου και άλλες ιστορίεςΑρκετά καλό

Μια αρκετά καλή συλλογή ιστοριών επιστημονικης φαντασίας. Το κακό είναι οτι δεν ήταν όλες το ίδιο απολαυστικές η ευκολονοητες. Μερικές απ αυτές πραγματικά με κουρασαν και με απογοήτευσαν.

0

Έγκλημα και τιμωρίαΔιαχρονικό

Το κλασσικό αριστούργημα του Ντοστογεφσκι δεν θα έπρεπε να λείπει από καμία βιβλιοθήκη. Χαρακτήρες καθολικα αναγνωρισιμοι και πανανθρωπινοι, ιδανικα αναλλοιωτα στον χρόνο και διδαγματα πολυτιμα κανουν αυτό το βιβλιο ενα διαμάντι της ανθρώπινης διανοησης.

0

Η δίκηΔύσκολο

Δύσκολο και βαρύ βιβλίο με περιπλοκες φιλοσοφικές εννοιες. Για λίγους

0

Οι πρώτες δεκαπέντε ζωές του Χάρι ΌγκοστΙκανοποιητικο

Ένα ευχάριστο βιβλίο με πολύ ενδιαφερουσες καταστασεις. Οι λάτρεις του time traveling θα το απολαύσουν δεόντως.

0

Ο Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του ΑζκαμπάνΦανταστικοτατο

Η τρίτη περιπέτεια του Χάρι Ποτερ είναι ακόμα πιο χορταστική απ τις προηγούμενες με ένα φοβερό plot twist στο τέλος!

0

UbikΨαγμενο

Προχωρημένο και πολύ ψαγμενο βιβλίο. Ενα διαμάντι του είδους απ τον μαιτρ της επιστημονικης φαντασίας Philip K. Dick.

0

Σκοτεινή ύληΑρκετά διασκεδαστικό

Συμπαθητικό βιβλίο με αρκετή δράση αλλά μονοδιάστατους χαρακτήρες.

0

Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά (Επετειακή έκδοση)Καλύτερο κι απ το πρώτο!

Η δεύτερη ιστορία του Χάρι Ποτερ είναι ακόμα πιο μαγευτική! Ασταμάτητη δραση και αγωνια που κορυφώνεται σ ένα εκρηκτικό φινάλε!

0

Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθοςΜαγεία!

Η πρώτη περιπέτεια του μικρουλη Χαρι Ποτερ κρύβει μεγαλείο ψυχής! Μπορούμε να πούμε ότι ανήκει πια στα μεγάλα κλασσικά.

0

Μικρές κυρίεςΓλυκό

Ένα ευχάριστο βιβλίο διαχρονικό και γλυκό. Διαβαζεται από άντρες και γυναίκες.

0

Ταξίδι στον ΑρκτούροΜονοτονο

Υπερβολικά απλοϊκό και μονοτονο. Δεν συγκαταλεγεται στα must-read του είδους.

0

Η πτώση του ΥπερίωναΕπική συνέχεια

Ότι ακριβώς λατρεψαμε στο πρωτο βιβλίο Υπεριων είναι και εδω. Το ίδιο μοναδικό στυλ αφηγησης, ακομα περισσοτερη δραση και αγωνία!

0

Το τελευταίο θεώρημαΕυχαριστο

Ικανοποιητικη ιστορία με μονοδιαστους χαρακτήρες. Διαβαζοταν ευχάριστα παντως.

0

Dune: Η αρχή του θρυλικού έπουςΣαγηνευτικο

Λίγα έργα έχουν επηρεάσει ένα είδος τόσο πολύ οσο επηρέασε το Dune την επιστημονική φαντασία. Σαγηνευτικο, μυστηριώδες, μαγικό, θα σας μεταφέρει σε εναν κοσμο που ομοιο του δεν έχετε ξαναδεί. Οι χαρακτήρες του θα μείνουν για πάντα χαραγμενοι στο μυαλό σας και θα φωλιασουν σε ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά σας οσα χρόνια κι αν περασουν απ τη πρώτη σας γνωριμίας μαζί τους. Βραβευμένο με Hugo και Nebula για το 1966.

0

ΥπερίωνΦανταστικότατο!

Καινοτόμο, πολύπλευρο, χορταστικό! Θα μπορούσα να εγκωμιάζω το βιβλίο αυτό για σελίδες ολόκληρες. Μια ωδή στην επιστημονική φαντασία. Ένα πάντρεμα αφηγήσεων που όμοιο του δεν έχετε ξανασυναντήσει. Ένα λογοτεχνικό παιδί με επιρροές από όλα τα είδη και τις εποχές του γραπτού λόγου! Βραβευμένο με Hugo και Locus για το 1990.

0

Από τη Γη στη ΣελήνηΑπολαυστικό!

Μια διασκεδαστικη ιστορία επιστημονικης φαντασίας από τον πρωτοπόρο του είδους, Ιούλιο Βερν!

0

Η μούσαΣυμπαθητικό

Ευχαριστο βιβλίο και καθόλου κουραστικό. Σίγουρα οχι αριστούργημα αλλά καλύτερο από άλλα του είδους του.

0

Στο ΔρόμοΜπιτ

Απογύμνωση του "Αμερικάνικου Ονείρου". Μια συγκλονιστική και πέρα για πέρα ρεαλιστική απεικόνιση της μίζερης μετα-πολεμικής Αμερικής από έναν από τους πιο σημαντικούς εκφραστές της μπιτ λογοτεχνίας.

0

Ιστορία δύο πόλεωνΑναλλλοίωτο στον χρόνο

Ονειρική αφήγηση και μια πλοκή που ξετυλίγεται μαεστρικά κάνουν αυτό το βιβλίο να στέκει αναλλοίωτο στον χρόνο πάνω από 160 χρόνια τώρα.

0

Τομ ΣώγιερΓια μικρούς βιβλιοφάγους

Κλασσικό κι αγαπημένο! Το καλύτερο δώρο για έναν μικρό βιβλιόφιλο!

0

Όρυξ και ΚρέικΑριστούργημα της Ε.Φ.

Ένα μετα-αποκαλυπτικό αριστούργημα. Η Atwood σας μεταφέρει σε έναν ζοφερό κόσμο, στον χειρότερο εφιάλτη της ανθρωπότητας, αλλά δεν θα σας κάνει καρδιά να αφήσετε κάτω αυτό το βιβλίο.

0

2001 Οδύσσεια 1Υπέροχο

Συναρπαστικό βιβλίο, με ωραίες περιγραφές, πολύ συμπαθητικούς χαρακτήρες και με αυξανόμενη ένταση στη πλοκή. Ένα ταξίδι στον χρόνο και στο διάστημα που θα σας πάρει τα μυαλά!

0

Ο γύρος του κόσμου σε ογδόντα ημέρεςΚλασσικό

Συγκαταλεγεται στα κλασσικά βιβλία που όλοι θα έπρεπε να διαβασουνε. Η ιστορία έχει πολύ χιούμορ αν και είναι λίγο μονοτονη. Καταπληκτικό φινάλε, ότι πρέπει για μικρούς και μεγάλους!

0

Το κάλεσμα του ξίφουςΚαταπληκτικό

Επική φαντασία στα καλύτερα της!

0

Το κοράκιΤελειο!

Ίσως το καλύτερο βιβλίο του King. Φοβερό δυστοπικο σκηνικο, δεν κάνει καθόλου κοιλια, και οι χαρακτήρες είναι πολυεπιπεδοι. Το καταβροχθισα σε λίγες μόνο μερες παρα τις σχεδον 1000 σελίδες του.

2

Ο Κάφκα στην ακτήΑριστούργημα!

Ένα αριστούργημα της ιαπωνικής λογοτεχνίας, μια ιστορία με έντονο το στοιχείο του μαγικου ρεαλισμου! Ο μύθος του Οιδιποδα ζωντανεύει ξανά απ τη μαγικη πένα του Χαρουκι Μουρακαμι. Μην το χάσετε!

0

Οι αναστημένοιΥποφερτό

Δεν μπορώ να πω ότι πέρασα τέλεια διαβάζοντας το. Ανυπομονούσα να το τελειώσω απλά για να το ξεφορτωθώ. Είχε λίγη δράση αλλά οι χαρακτήρες ήταν μονοδιάστατοι και το τέλος δεν έκρυβε εκπλήξεις.

0

1984Big Brother

Τρομακτικα επίκαιρο. Αριστούργημα. Μπροστά απ την εποχή του. Ο Μεγάλος Αδελφός παρακολουθεί τα πάντα...

1

Σάλεμς ΛοτΑνατριχιαστικο

Ένας φόρος τιμής του "Βασιλιά" στον Δράκουλα του Μπραμ Στοκερ! Μια ιστορία που θα σας κάνει να χάσετε τον ύπνο σας. Ανατριχιαστικό σκηνικό και αμείωτη ένταση μέχρι το τέλος. Δεν θα ησυχάσετε αν δεν το τελειώσετε σε ένα βράδυ!

0

Ο αόρατος άνθρωποςΜπροστά απ' την εποχή του

Γραμμένο το 1897, το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν πολύ μπροστά απ' την εποχή του, και αποτελεί ένα απ τα must αναγνώσματα για όσους λάτρεις της Επιστημονικής Φαντασίας γοητεύονται απ' τους πρωτοπόρους τους είδους όπως ο Wells. Αν και η υπόθεση προχωράει χωρίς εκπλήξεις και το βιβλίο τελειώνει κάπως πεζά, μην το κρίνετε πολύ αυστηρά και διαβάστε το με ανοιχτό μυαλό. Εκτιμήστε το για αυτό που είναι. Ένα πρωτοποριακό βιβλίο Επιστημονικής Φαντασίας γραμμένο πριν πάνω από 120 χρόνια.

1

Σκοτεινό δάσοςΕπικό

Πεντακάθαρο ύφος hard science fiction και εξαιρετική πλοκή που σε κρατά σε εγρήγορση και σ αυτό το βιβλίο που αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας που ξεκίνησε με το "Πρόβλημα των Τριών Σωμάτων". Μεστοί, αληθινοί χαρακτήρες και εξωπραγματικές καταστάσεις δένουν άψογα σ αυτό το υποδειγματικό βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. Μην το χάσετε!

0

Ο αλχημιστήςΕυχαριστώ αλλά όχι

Υπερεκτιμένο, απλοϊκό, με την πιο παπαγαλισμένη φράση που πάνω της δυστυχώς χτίστηκε όλος ο ντόρος για το βιβλίο. Δεν χάνετε τίποτα.

3

Ο άρχοντας των δύο κόσμωνΣυγκλονιστικο!

Η συγκλονιστικη περιπέτεια που ξεκίνησε στο Αστέρι του Βορρά συνεχίζεται με αμειωτη ενταση σ αυτό το βιβλιο. Οι χαρακτήρες που είχαμε γνωρίσει εξελίσσονται εκπληκτικά ενω ταυτόχρονα οι νέοι χαρακτήρες που εμφανίζονται είναι ακόμα πιο ενδιαφεροντες. Οι εκπλήξεις δεν σταματούν μέχρι και την τελευταία σελίδα! Μόλις το τελειωσετε δεν θα κρατιεστε για το τρίτο βιβλίο, το Κεχριμπαρενιο Τηλεσκόπιο.

0

Το αστέρι του βορράΜαγευτικό

Πρόκειται για ένα απ τα καλύτερα young adult βιβλία που κυκλοφορούν. Γεμάτο δράση και ανατροπές και μαγευτικα στοιχεία. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε μικρούς και μεγάλους!

0

Το πρόβλημα των τριών σωμάτωνΈπος

Ο ορισμός του επους στην επιστημονική φαντασία! Το βιβλίο είναι hard science-fiction, δεν υπάρχει τίποτα το ψεύτικο στα επιστημονικα στοιχεία που αναφέρει. Βραβευμένο με Hugo το 2015, θα σε κάνει να χάσεις τον ύπνο σου μέχρι να το τελειωσεις. Γεμάτο δράση, το σκηνικό χτίζεται σελίδα με τη σελίδα, μέχρι την ιδανική κορύφωση στο φιναλε.

1

Καλοί οιωνοίΞεκαρδιστικό!

Δεν έχω διαβάσει βιβλίο του Pratchett που να μην είναι ξεκαρδιστικό ή του Gaiman που να μην είναι πνευματωδες. Φανταστείτε τι γίνεται όταν αυτοί οι δύο συναντώνται σε μια περιπέτεια με φόντο τον Αρμαγεδδωνα...

1

ΑτσαλόκαρδοςΑπογοητευτικο

Ανουσιο, κακογραμμενο, χάσιμο χρόνου

0

ΧόμπιτΑξεπέραστο

Τι κανει το Χομπιτ αξεπεραστο; Το παραμυθένιο ύφος του; Οι τόσο ενδιαφεροντες και πολυπλευροι χαρακτήρες του; Η γεμάτη δράση και εκπλήξεις πλοκή του; Όλα αυτά και ακόμα αλλα πολλά που δεν χωράνε σε μία κριτική θε σε κάνουν να ακους Τολκιν και να γεμιζεις χαρα!

0

Foundation: ΘεμέλιοΦοβερό

Πραγματικό έπος της επιστημονικης φαντασίας. Η αρχή μιας αξεχαστης τριλογίας!

0

Dune: Ο Μεσσίας του ΝτιουνΣυγκλονιστικο

Εξαιρετικη συνέχεια του Dune. Θα μπορούσε να ηταν αφταστο αν δεν ηταν τόσο σύντομο.

0

TiganaΒιβλίο-Σταθμός

Τι να πει κανείς για το Tigana; Ένα βιβλίο ορόσημο στη fantasy λογοτεχνία. Πραγματικό έπος! Δεν θες να τελειώσει!

0

Κόκκινος Άρης - Τόμος Α'Εξαιρετικό

Science fiction στα καλύτερα του! Χορταστικό βιβλίο με πολλούς και εμδιαφεροντες χαρακτήρες και υπόθεση που σε κρατάει σε εγρήγορση!

0

Νεκρωταφίο ΖώωνΤρομακτικό

Πολύ καλή πλοκή. Δεν κούρασε ενω είχε αρκετές τρομακτικες σκηνές.

1