Reviews

6

Followers

0

Following

0

Βιβλία

1

Reviews

6

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

1

Reviews

Στο μάτι του ταύρουΣυναρπαστικό

Πόσα αστέρια να βάλω σ αυτό το αριστουργημα? Η προσέγγιση του δολοφόνου καθαρά μαθηματική ... όπως αναφέρει ο συγγραφέας με πρωταγωνιστή τον πρώτο περιττό αριθμό. Απλά δεν το αφήνεις από τα χέρια σου.

0

Ο φόνος είναι χρήμαΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΚΑΡΗΣ

ενα αστυνομικο μυθιστόρημα που το διαβάζεις και ταξιδεύεις στις γειτονιές της Αθήνας. ακόμα ένα βιβλίο από τον κλασικό του είδους Πέτρο Μάρκαρη

0

Παλιοί λογαριασμοίΠΑΛΙΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ

Οι παλιοί λογαριασμοί είναι ένα βιβλίο πέρα από κάθε προσδοκία. Με κράτησε από την πρώτη σελίδα και όταν έφτασα στην τελευταία "έμεινα " στην κυριολεξία από την πλοκή και το ανατρεπτικό φινάλε... που με τίποτα δεν το περιμένει ο αναγνώστης. Οι χαρακτήρες ξεδιπλώνονται και αυτό που μου άρεσε ήταν ότι ο συγγραφέας αφήνει τον αναγνώστη χώρο να πλάσει τους ήρωες με τον δικό του τρόπο, αλλά πάντοτε βασιζόμενος στα δεδομένα που του δίνει. Αριστούργημα της αστυνομικής λογοτεχνίας και δεν είναι υπερβολή. Όταν το τελειώνεις απλά παραμιλάς για 2-3 ώρες "δεν το πιστεύω αυτό που διάβασα"

0

Το δίλημμαΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ PARIS

Το τέταρτο βιβλίο της Παρις τα είχε όλα. αγωνία μυστήριο σασπένς. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που διαβάζεται μονορούφι.

0

Η θέση 7ΑΘΕΣΗ 7Α

ειναι ισως το πιο "δεμενο" βιβλίο του Φιτζεκ. ξετυλιγει παραλληλες ιστοριες με την μοναδικη μαεστρια του. το αγχος και η αγωνια σε κατακλιζουν!Θεωρώ όμως κατά την προσωπική μου άποψη ότι υπερβάλει σε κάποια σημεία.Πολυ ευχαριστο σημείο είναι οι ευχαριστίες στο τελος!σε ευχαριστούμε και εμείς Σεμπαστιαν!

2

Η ραπτομηχανήΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ Natalie Fergie

Με δύο λέξεις θα χαρακτήριζα το βιβλίο της Natalie Fergie “‘Ήρεμη Δύναμη”. Καλογραμμένο, ευχάριστο και συγκινητικό αυτό το βιβλίο μέσα από τις 460 σελίδες του θα σας ταξιδέψει από τις αρχές του 1900 στα χρόνια του σήμερα. Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο: 1911: Μια μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο της Singer στη Σκωτία κοστίζει στην Τζιν και στον μνηστήρα της τη δουλειά τους. Κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση, η Τζιν αφήνει ένα μήνυμα αποχαιρετισμού κρυμμένο στην τελευταία ραπτομηχανή που φτιάχνει 2016: Περισσότερα από εκατό χρόνια αργότερα ο Φρεντ, ένας άντρας για τον οποίο όλα έχουν μια τιμή αλλά καμία αξία, κληρονομεί ένα διαμέρισμα από τον παππού του και αποφασίζει να πουλήσει όλο το περιεχόμενο του. Φτάνοντας στην παλιά ραπτομηχανή της γιαγιάς του, θα ανακαλύψει ότι κρύβει ένα μυστικό: ένα μικρό χάρτινο κουτί. Αυτό που με μαγνήτισε αρχικά ήταν το εξώφυλλό του με την παλιά χειροκίνητη ραπτομηχανή της Singer, όμοια με αυτή που είχε η γιαγιά μου. Πιστεύω ότι αρκετοί αναγνώστες θα νιώσουν αυτή την ζεστασιά που ένιωσα και εγώ, απλά και μόνο κοιτώντας την ραπτομηχανή του εξωφύλλου, ένα αντικείμενο που βρίσκεται σε αρκετά σπίτια ως οικογενειακό κειμήλιο. Οι σκέψεις μου και οι εικόνες ήταν πολλές. Από μικρές επιδιορθώσεις στα παντελόνια του παππού μέχρι φορέματα και στολές αποκριάτικες για εμάς τα εγγόνια. Διαβάζοντας το βιβλίο έβλεπα τις εικόνες μου αυτές να γίνονται λέξεις από την συγγραφέα και τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα. Είμαι σίγουρη ότι πολλοί αναγνώστες θα νιώσουν έτσι. Η συγγραφέας, μέσα από τα κεφάλαια, μας αφηγείται τις ζωές των πρωταγωνιστών, του τότε και του σήμερα. Ζωές που είχαν πολλά κοινά, παρ’ όλες τις διαφορές στην νοοτροπία, στη καθημερινότητα, στον αγώνα για επιβίωση και βιοπορισμό. Η γραφή της Natalie Fergie είναι απλή και ευχάριστη. Οι παραστάσεις μιας άλλης εποχής σε ταξιδεύουν στις μέρες του παρελθόντος και σε ξαναγυρίζουν στο σήμερα, νιώθοντας ότι πολλά πράγματα άλλαξαν, αλλά και αρκετά επίσης που έμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο. Οι ιστορίες δύο οικογενειών έρχονται στο τέλος να ενωθούν, να “γαζωθούν” μαζί και να γίνουν ένα κομμάτι, ένα αριστούργημα.

0