Reviews

37

Followers

1

Following

26

Βιβλία

0

Reviews

37

Followers

1

Following

26

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Ο ψεύτης παππούςΥπέροχο

Ο δεκάχρονος Αντώνης και ο παππούς του ο Μάριος περνούν όλα σχεδόν τα απογεύματα μαζί. Ο παππούς, συνταξιούχος ηθοποιός, του διηγείται πολλές και απίθανες ιστορίες από όλα όσα έχει ζήσει. Ο Αντώνης όμως δεν τον πιστεύει, γιατί τις περισσότερες φορές οι ιστορίες που του αφηγείται ο «ψεύτης παππούς» τού φαίνονται υπερβολικές και απίστευτες. Το αγαπάω. Απλώς το αγαπάω.

0

Το μυστικό της Μπλε ΠολυκατοικίαςΕυχάριστο

Βασικά δεν υπάρχει μυστήριο, όμως είναι ευχάριστο ανάγνωσμα όταν δεν έχεις κάτι καλύτερο.

0

Οι φαροφύλακεςΠολύ καλό

Βιβλίο με έντονο συμβολισμό, που από την μια έχει τον τρόπο να σε καθηλώσει κινούμενο σε γνώριμα και δοκιμασμένα μοτίβα μυστηρίου και θρίλερ και από την άλλη το προσεγμένο ύφος και η αξιόλογη και ακριβής χρήση του λόγου στήνουν τη βάση του οικοδομήματος της πλοκής με εξαιρετικό τρόπο, ώστε το αποτέλεσμα να επιτρέπει διαφορετικά επίπεδα ανάγνωσης σε όποιον τα αναζητήσει. Ο φάρος υπογραμμίζει την αντίθεση ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, το φωτεινό σημάδι που στέκει στη μέση της θάλασσας για να χαράζει το σκοτάδι, να βοηθαει τους χαμένους, να προσφέρει προσανατολισμό. Και ο συμβολισμός αυτός εύκολα μεταφέρεται στην ίδια τη ζωή των χαρακτήρων, όπου το σκοτάδι τους έχει στοιχειώσει όλους και το φως του φάρου είναι μια ελπίδα.

0

Η ανωμαλίαΑριστούργημα

Ένα μυθιστόρημα βαριά λογοτεχνικό με κεντρικό θέμα τον χρόνο, τη ζωή και τον θάνατο, με τρόπο ιδιαίτερα εθιστικό και παράδοξα σαγηνευτικό. Μεταμοντερνισμός σε γερές δόσεις, παρέα όμως με μια πολύ στέρεη αφήγηση.

0Καλό, ως ενός σημείου

Καλά ξεκίνησε, ωραία γραφή, ιδαίτερη σκέψη... Όμως δυστυχώς δεν κράτησε για πολύ. Κανένα μυστήριο μετά από λίγο και οι γραφικότητα στην παρουσίαση των τοπικών, και όχι μόνο, χαρακτήρων με χάλασε σε μεγάλο βαθμό.

0

Το ΓιαρκΥπέροχο

Το Γιαρκ αγαπά τα παιδιά. Αλλά με μια αγάπη ιδαίτερη, όπως συνήθως αγαπούν τα τέρατα. Και όπως κάθε παράξενο πλάσμα, έχει κι αυτό την αδυναμία του, έχει ευαίσθητο στομάχι! Όπως οι ηλικιωμένοι μπορούν να χωνέψουν μόνο μαλακές σούπες, έτσι και το δικό του μπορεί να ανεχτεί μόνο τη σάρκα των καλών παιδιών, γιατί η κακία αλλάζει τη χημική σύσταση των παιδιών και όταν αυτά κάνουν μία κακή πράξη, η καρδιά τους βγάζει ένα ισχυρό δηλητήριο και η σάρκα τους γίνεται τοξική. Το Γιαρκ θα προτιμούσε να ξεκοκκαλίζει τους κακούς, αλλά το δικό του στομάχι ανέχεται μόνο για τους καλούς, και δυστυχώς οι καλοί σπανίζουν. Απολαυστικότατο!!!

0

Η μεταμόρφωσηΕξαιρετικό

"Όταν ο Γκρέγκορ Σάμσα ξύπνησε ένα πρωινό από κακό όνειρο, βρέθηκε στο κρεβάτι του μεταμορφωμένος σε γιγάντια κατσαρίδα. Ήτανε ξαπλωμένος ανάσκελα, πάνω στη σκληρή ράχη του που 'μοιζε με πανοπλία κι όταν σήκωνε λιγάκι το κεφάλι του μπορούσε να δει την τουρλωτή καφετιά κοιλιά του που 'τανε χωρισμένη σε σκληρές καμπυλωτές δίπλες και που μόλις συγκρατούσε τα σκεπάσματά του για να ξεγλιστρήσουν τελείως από πάνω του. Τα πολυάριθμα ποδάρια του, που ήταν αξιοθρήνητα λεπτά σε σύγκριση με το υπόλοιπο κορμί του, ταλαντεύονταν ανήμπορα μπροστά στα μάτια του" Κεντρικό πρόσωπο του μυθιστορήματος είναι ένας νεαρός υπάλληλος μίας μεγάλης εταιρείας που αγωνίζεται να απαλλάξει την οικογένειά του από ένα παλαιό χρέος. Ένα πρωί ξυπνώντας στο δωμάτιό του ανακαλύπτει ότι έχει μεταμορφωθεί σε γιγάντια κατσαρίδα και από εκείνη τη στιγμή ξετυλίγεται ένα δράμα για τον ίδιο και τους οικείους του.

0

Δρ Τζέκυλ κος ΧάιντΥπέροχο

Και ποιος είναι αυτός που δεν συνυπάρχουν μέσα του το καλό και το κακό σε μια αέναη μάχη; Και ποιος είναι αυτός που θα βγει αλώβητος από αυτήν, ασχέτως επικράτησης; Κλασικό και διαχρονικό, σε παρασύρει στα σκοτεινά άδυτα του ανθρώπινου μυαλού και τις βαθύτερες επιθυμίες της ευάλωτης ψυχής.

0

ΦρανκενστάινΠολύ καλό

Ο νεαρός επιστήμονας Φρανκενστάιν ανακαλύπτει το μυστικό που τον καθιστά ικανό να επαναφέρει στην ζωή την άψυχη ύλη του σώματος, μετά τον φυσικό θάνατο και διαμέσου του ηλεκτρισμού. Δημιουργεί στο εργαστήριό του ένα πλάσμα χρησιμοποιώντας νεκρά ανθρώπινα μέλη, όμως σύντομα διαπιστώνει ότι πρόκειται για ένα τέρας και το εγκαταλείπει. Το τέρας θέλοντας να μάθει την αιτία της ύπαρξής του, αποφασίζει να βρει τον δημιουργό του. Η πορεία του ανθρώπου για τη συνάντηση με τον δημιουργό και η μεταξύ τους αναμέτρηση, καταλήγει σε λευκή ισοπαλία, καθώς και οι δύο βγαίνουν βαριά πληγωμένοι και μόνοι. Υπέροχος συμβολισμός που αγγίζει διαχρονικά τις καρδιές των ανθρώπων.

0

Το τέλος του καλοκαιριούΚαλό

Μου αρέσει η γραφή της Πίλτσερ. Με ταξιδεύει με πολύ νοσταλγικό τρόπο.

0

Μεγάλες προσδοκίεςΚαλό

Κλασική λογοτεχνία που άλλες φορές σε συναρπάζει κι άλλες σε κουράζει. Το συγκεκριμένο είχε μέσα κι από τα δύο. Μια καλή υπόθεση που όμως σε πολλά σημεία με έκανε να βαριέμαι και να προσπερνώ σελίδες.

0

Άγριες ανεμώνεςΠολύ καλό

Μια μαγική εικόνα ήταν αυτό το βιβλίο που ανάλογα με τη γωνία θέασης άλλαζες αμέσως άποψη και αντίληψη για τον κόσμο που ξεδιπλωνόταν μπροστά σου. Πρωτότυπη υπόθεση κι ένα τέλος αναπάντεχα βασανιστικό.

1

Έθιμα ταφήςΥπέροχο

Υπέροχο βιβλίο. Έντονα συγκινητικό, απλό στην σύνθετη πραγματικότητα που διαπραγματεύεται, σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές και τόπους, σε ενσωματώνει στις σελίδες του. Το προτείνω.

0

Η υπέροχη γυναίκα μουΌχι

Δεν με έπεισες. Βρήκα πολλές ανακρίβειες που με χάλασαν.

0

Το σκοτεινό μισόΣκληρό

Δεν είναι από τα αγαπημένα μου του συγγραφέα. Σκληρό και ωμό με έκανε να γυρίζω σελίδες για να φτάσω σε πιο ασφαλή σημεία.

0

Η νύφη φάντασμαΔεν...

Μάλλον δεν μου ταιριάζει το συγκεκριμένο είδος λογοτεχνίας. Πάντως ήταν ενδιαφέρουσα η βασική ιδέα. Στην πλοκή υστερούσε σε μεγάλο βαθμό.

0Δεν μου άρεσε

Δεν μου άρεσε. Πραγματικά με θύμωσε και με εκνεύρισε σε μεγάλο βαθμό. Τόσο, που το άφησα αρκετά πριν το τέλος χωρίς να έχω το παραμικρό ενδιαφέρον για τη τύχη των κακομαθημενων ηρώων.

0

Το τανγκό των ΧριστουγέννωνΠολύ καλό

Από τα όμορφα βιβλία του Ξανθούλη που δεν σε μπερδεύει ούτε σου προκαλεί αμηχανία.

0

Τι είναι η αγάπηΥπέροχο

Είναι υπέροχο! Σε γεμίζεις με τόσους όμορφες σκέψεις!

0

Τζέιν ΈιρΥπέροχο

Όταν η Τζέιν μένει ορφανή, ο αδελφός της μητέρας της την παίρνει στο σπίτι του και πεθαίνοντας, την εμπιστεύεται στη γυναίκα του, για να την αναθρέψει με τα δικά τους παιδιά. Εκείνη όμως την κλείνει στα δέκα της χρόνια σ' ένα ίδρυμα για ορφανά, όπου σπουδάζει και ζει με μύριες δυσκολίες. Δασκάλα πια, προσλαμβάνεται σ' ένα σπίτι για ν' αναλάβει τη μόρφωση ενός μικρού κοριτσιού. Το δράμα όμως της Τζέιν συνεχίζεται και κορυφώνεται την ημέρα του γάμου της, με τον κύριο του σπιτιού, τότε που αποκαλύπτεται ένα φοβερό μυστικό που θα σταθεί αφορμή να το σκάσει προς άγνωστη κατεύθυνση. Χρειάζεσαι να πω περισσότερα; Αριστουργηματική γραφή, απίστευτη υπόθεση, υπέροχη γοτθική ατμόσφαιρα διάχυτη δραματική ένταση να σε παρασύρει σε ολοένα και περισσότερο στις σελίδες του βιβλίου. Υπέροχο!

0

Η Μαύρη ΝτάλιαΠολύ καλό

"Τον Ιανουάριο του 1947, σε μια αλάνα του Λος Αντζελες ανακαλύπτεται το γυμνό και τεμαχισμένο πτώμα μιας όμορφης 23χρονης κοπέλας, της Μπέτυ Σόρτ, με το παρατσούκλι η Μαύρη Ντάλια, από τη συνήθειά της να ντύνεται στα μαύρα. Ο φόνος της προκαλεί ένα από τα μεγαλύτερα ανθρωποκυνηγητά στην ιστορία της Καλιφόρνιας" Από τα ωραιότερα νουάρ μυθιστορήματα. Εξαιρετικός ο τρόπος που το χειρίζεται ο συγγραφέας.

0

Πίσω από κλειστές πόρτεςΚουραστικό

Καταφέρνει και γίνεται κουραστικό παρόλο που διαπραγματευεται ένα καίριο, σοβαρό και δυνατο θέμα. Κρίμα, είχε άριστες προοπτικές.

0

Φωνές από την άβυσσοΚαλό

Πολύ δυνατή υπόθεση και πλοκή που σε κρατούσε διαρκώς σε ένταση. Καλή δουλειά,

0

Το πράσινο μίλιΥπέροχο

Λατρεύω τα μη τρόμου βιβλία του Κινγκ, εκείνα όπου ξετυλίγεται η αφηγηματική δεινότητα και η μοναδική ικανότητα του συγγραφέα να σκιαγραφεί απίστευτους χαρακτήρες.

0

ΑστραδενήΚαλό, αλλά..

Ίσως θα έπρεπε να το είχα διαβάσει σε μικρότερη ηλικία..Τώρα μάλλον με κούρασε σε κάποια σημεία και δε με έπεισε για τους χαρακτήρες και τις προθέσεις τους.

0

Η ετυμηγορίαΚαλό!

Πολύ δυνατό. Σε ισοπεδώνει. Άριστη γραφή, αγωνία και ανατροπές. Το τέλος μάλλον προβλέψιμο αλλά δε θα ήθελα κάτι άλλο.

0Καλό

"Ο αόρατος ανθρωπος" είναι κάτι παραπάνω από "επιστημονικό μυθιστόρημα". Είναι σπουδή ενός χαρακτήρα, ενός ανθρώπου που προσπαθεί να γίνει ασυνήθιστος, ανώτερος από τους άλλους ανθρώπους, ενός ανθρώπου που βλέπει στον εαυτό του και στη μοναδικότητά του μια ανώτερη δύναμη, αυτήν που φτιάχνει τους δικτάτορες". Αξιοπρόσεκτο για την εποχή που γράφτηκε, ακροβατεί πάνω σε μια θελκτική, από καταβολής κόσμου, ιδέα παντοδυναμίας και στην ηθική που καθορίζει τον εκάστοτε άνθρωπο.

0

Το οριζόντιο ύψος και άλλες αφύσικες ιστορίεςΥπέροχο

"Πατάτε με σεβασμό την άσφαλτο. Από κάτω της υπάρχουν πέτρες που ονειρεύονται κήπους" Απλώς υπέροχο!

0

Ο έτερος εχθρόςΠολύ καλό

Σε αφήνει με έναν κόμπο στον λαιμό που δε λέει να φύγει καθε φορά που το σκέφτεσαι, όσος καιρός κι αν περάσει

0Πολύ όμορφο

"Τα βασανιστήρια συμβαίνουν.Αν δεν είναι απαραίτητα,τότε ή δεν υπάρχει Θεός ή ο Θεός είναι κακός. [...] Τί εννοούν οι άνθρωποι όταν λένε "Δεν φοβάμαι τον Θεό γιατί ξέρω πως είναι καλός"; Δεν έχουν πάει ποτέ σε οδοντογιατρό;" Καλογραμμένο, άριστα μεταφρασμένο κι επιμελημένο, διαχειρίζεται την θλίψη και την απώλεια με πληρη αξιοπρέπεια και ορθολογιστική προσέγγιση.

0

Ο μαγικός καθρέφτης και άλλα παραμύθια της γιαγιάςΚαλό

Απολαυστικό, σε μια καλογραμμένη και αρκετά προσεγμένη έκδοση

0Μέτριο

Μέτριο σχεδόν καθ'όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης. Κι ένα δύο καλά σημεία δεν αρκούν για να σώσουν την παρτίδα.

0

Το εργαστήριο με τις κούκλεςΑρκετά καλό

Αρκετά καλό. Αναβιώνει όμορφα την ατμόσφαιρα της εποχής και σε κρατάει με μια δυνατή πλοκή, εξίσου ενδιαφέρουσα και γεμάτη ένταση.

1

Το χρυσό κλουβίΑδιάφορο

Εντελώς αδιάφορο και σαν υπόθεση και σαν γραφή.

0

Μερικές φορές λέω ψέματαΜέτριο

Μέτριο. Γραφή που δεν μπορούσε να με κρατήσει και πλοκή που με κούραζε κατά διαστήματα.

0

Ο ΛΙΜΟΣΚαλό

Από τις καλές στιγμές της αστυνομικής λογοτεχνίας. Αξίζει.

0

Η σιωπηλή ασθενήςΜέτριο

Υπερτιμημένο και αρκετά αδιάφορο.

1