Reviews

18

Followers

1

Following

12

Βιβλία

0

Reviews

18

Followers

1

Following

12

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφιαΠολύ καλό

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που γράφτηκε αυτό το βιβλίο. Πολλά πράγματα άλλαξαν, η ζωή, οι συνθήκες, οι νόμοι και κυρίως ο τρόπος που οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται το σωστό, το δίκαιο, το ίσο. Αυτό που παραμένει το ίδιο είναι η μισαλλοδοξία, ο φόβος για το διαφορετικό, η ανάγκη για επιβολή και κυριαρχία έναντι των άλλων, περισσότερο εκείνων που είναι ανίσχυροι να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Πολλά πράγματα άλλαξαν, όμως αν δεν αλλάξει ο ίδιος ο άνθρωπος, τότε η αλλαγή και η δικαιοσύνη είναι απλώς κούφιες λέξεις χωρίς νόημα. Βιβλίο πάντα επίκαιρο (δυστυχώς...).

0

ΚάριΠολύ δυνατό

«Ο Ιησούς παρακολουθεί από τον τοίχο, αλλά το πρόσωπό του είναι κρύο σαν πέτρα, Και αν με αγαπάει, καθώς μου λέει γιατί νιώθω τόσο μόνη;» Η Κάρυ είναι ένα από τα πρώτα βιβλία του Κινγκ που διάβασα και νομίζω αυτό που μέχρι εκείνη τη στιγμή με έκανε να τρομάξω περισσότερο, όχι για το κακό που κρύβεται εκεί έξω, αλλά για το κακό που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Και, ναι, δε μιλάω για την Κάρυ, αλλά για το περιβάλλον, άμεσο και έμμεσο, που την ανάγκασαν να γίνει αυτό που δεν ήθελε. Υπέροχο!

0

Το βασίλειοΠολύ καλό

Τόσο διαφορετικό από τα άλλα του, αστυνομικής κατεύθυνσης, σε σημείο που στην αρχή σε ξαφνιάζει. Εξίσου δυνατό στην γραφή, ξετυλίγει ένα πολύπλευρο, μοναδικό ταλέντο που σε καθηλώνει.

0

Άσπιλοι ένοχοιΚαλό

Πολύ καλό και διαβάζεται με σχεδόν αμείωτο ενδιαφέρον. Νομίζω πως της ταιριάζει αυτό το είδος λογοτεχνίας.

0

Ο άνθρωπος κιμωλίαΜέτριο

Αρκετά μπερδεμένο αν δεν συγκεντρωθεις σε πρόσωπα, ημερομηνίες και εναλλαγές, με σχετικά αργή πλοκή και μάλλον αρκετά κενά, τουλάχιστον για μένα. Δεν ήταν για μένα, σίγουρα.

0

Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκεΚαλό

Ήταν αρκετά ευχάριστο και αστείο, αλλά λίγο έξω για τα γούστα μου. Ενώ καταλαβαίνω ότι πολλά από τα τρελά και μη ρεαλιστικά πράγματα που συμβαίνουν εκεί ήταν για κωμικό αποτέλεσμα, τελικά με κούρασε αρκετά. Αν ψάχνετε για ένα πνευματώδες, αστείο και ανάλαφρο παραμύθι, τότε σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

0

Το άρωμαΚαλό

Πολύ δυνατό βιβλίο που ίσως δεν μπορείς να δεθεις μαζί του, ούτε φυσικά να ταυτιστείς με τον πρωταγωνιστή, για να τον αγαπήσεις ούτε λόγος, όμως σίγουρα θα του δώσεις ελαφρυντικά στα κίνητρα, άφεση και μια θέση στη σκέψη σου για πάντα.

0

Το άρωμαΚαλό

Πολύ δυνατό βιβλίο που ίσως δεν μπορείς να δεθεις μαζί του, ούτε φυσικά να ταυτιστείς με τον πρωταγωνιστή, για να τον αγαπήσεις ούτε λόγος, όμως σίγουρα θα του δώσεις ελαφρυντικά στα κίνητρα, άφεση και μια θέση στη σκέψη σου για πάντα.

0

Σάλεμς ΛοτΚαταπληκτικό

Ο Στέφεν Κινγκ παίρνει έναν από τους πιο δημοφιλης μύθους σε παγκόσμιο επίπεδο, εκείνον του κόμη Δράκουλα, και καταφέρνει να δημιουργήσει ένα απίστευτα επιβλητικό βιβλίο, με εξαιρετικές περιγραφές, ζωντανούς χαρακτήρες και αγωνία στο κόκκινο. Το σκοτεινό κλίμα που επικρατεί σε απορροφά από την αρχή και σε καθηλώνει μέχρι το τέλος.

0

Σκακιστική νουβέλαΥπέροχο

Με απλή και άμεση γλώσσα ο Τσβάιχ καταφέρνει να δημιουργήσει μια υπέροχη νουβέλα, κλασική σε κάθε επίπεδο, που η ανάγνωσή της κυλάει γρήγορα και η πλοκή είναι σίγουρα απολαυστική, γεγονός που με εξέπληξε ευχάριστα καθώς περίμενα ένα βαρύ και δύσκολο βιβλίο. Η σκιαγράφηση των ηρώων είναι υπέροχη. Το προτείνω ανεπιφύλακτα..

0

Η τελευταία πτήσηΚαλό

Αγωνιώδες και ανατρεπτικό, σου κράτα αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

0

Η ΑΝΩΜΑΛΙΑΑπίστευτο

Ευφυέστατο!!!!! Απίστευτο βιβλίο, μοναδική γραφή, υπέροχη γεύση ακριβής και πολύτιμης λογοτεχνίας. (Ίσως κάπως δύσκολο στην ανάγνωση και την κατανόηση, όμως αποζημιώνει τον αναγνώστη στο έπακρο)

0

The Devil and the Dark WaterΚαλό

Έξυπνο, πρότυπο, με έντονη ατμόσφαιρα, γρήγορους ρυθμούς και λεπτομερείς περιγραφές που σε βοηθούσαν να μπεις απόλυτα στο κλίμα. Μου άρεσε αρκετά

0

Η σιωπηλή ασθενήςΜέτριο

Σε κρατά σε κάποιο ενδιαφέρον. Αξιοπρεπής προσπάθεια.

0

Ο αλχημιστήςΚαλό

Προφανώς όταν γράφτηκε άγγιξε και επηρέασε πολλούς. Ακόμη το κάνει. Καταφέρνει να παρουσιάσει το κοινότυπο και το τετριμμένο με τρόπο που σου κινεί το ενδιαφέρον και σε γεμίζει αισιοδοξία.

0

Υπερηφάνεια και προκατάληψηΠολύ καλό

Λεπτομερής αποτύπωση της ηθογραφίας μιας εποχής, ακριβής σκιαγράφηση χαρακτήρων με έμφαση στην λανθάνουσα αντίληψη ως προς τη θέση και τα δικαιώματα των γυναικών, χωρίς όμως επαναστατικό κρεσέντο, αλλά με μια συμβιβαστική διάθεση όπου ο καθένας απολαμβάνει ή επωμίζεται αυτά που έχει ενσπείρει στην πορεία της ζωής του. Ρομαντικό, με έντονο χιούμορ και την κοφτερή ματιά της Ώστιν πάνω στην κοινωνία της εποχής της, διανθισμένο με λυρική, αλλά καθόλου κουραστική γλώσσα, καταφέρνει να σε παρασύρει μέσα στον κόσμο του και να σε κάνει να συμπάσχεις, να λυπάσαι, να θυμώνεις, να χαίρεσαι και να αγαπάς μαζί με τους ήρωες.

0

Η μεταμόρφωσηΠολύ καλό

Πολυεπίπεδο, μάλλον δύσκολο και αρκετά σκληρό στο μυαλό, σε κάνει να αναρωτηθείς για ό,τι θεωρείς εφικτό, καθημερινό και δεδομένο, και αυτό αφορά τις ανθρώπινες επαφές και τις σχέσεις που τις διέπουν. Τολμήστε το.

0

Η αυλή μαςΚαλό

Όσο περισσότερα υλικά αγαθά αποκτάμε οι άνθρωποι, τόσο μεγαλώνει η αποξένωση και η μοναξιά μας, καθώς αντικαθιστούμε τις πραγματικές σχέσεις με τις πλασματικές που μας δένουν με αντικείμενα, σκλαβωνοντας τον χρόνο και την ελευθερία μας. Πολύ όμορφο και νοσταλγικό.

0

Το βιβλίο της Κατερίνας. καλό

Συμπαθητικό βιβλίο. Ο Κορτώ που μου αρέσει, χωρίς υπερβολικές υπερβολές και χωρίς υστερικές υστερίες.

0