Reviews

49

Followers

0

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

49

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Το πρόβλημα των τριών σωμάτωνΠάμε για το 2ο της τριλογίας

Εξαιρετικό βιβλίο. Φυσικά για να μπορέσω να μπω στο πνεύμα των επιστημονικών θεωριών είχα το google έτοιμο προς αναζήτηση. Σίγουρα δε διαβάζεται σε μια μέρα παρόλο που δεν είναι πολυσέλιδο και καλό ο αναγνώστης να πάρει τον χρόνο του. Το βιβλίο είναι hard core sci-fi, δεν έχει ιδιαίτερη δράση (αν κάποιος ενδιαφέρεται για αυτό) και εστιάζει κυρίως στην πλοκή. Πέρα από δυο σημεία που με απογοήτευσαν λίγο, είχε όλα τα στοιχεία που με ενδιέφεραν, έμπνευση και μυστήριο. Λάτρεψα τα σημεία σχετικά με το παιχνίδι των τρων σωμάτων. Πέρα από αυτά, θα ήθελα να σχολιάσω την ελληνική έκδοση. Είναι εξαιρετική. Συνήθως απογοητεύομαι τόσο από την επιλογή εξωφύλλων και χαρτιού όσο και από τον χωρισμό των βιβλίων σε δυο τόμους και μετανιώνω που δεν αγόρασα την ξενόγλωσση έκδοση. Το εξώφυλλο νομίζω είναι ιδανικό και δεν σποϊλάρει την ιστορία, όπως στην περίπτωση του ξενόγλωσσου. Η δε υφή του χαρτιού απίστευτη. Είναι το πρώτο βιβλίο μαζί με το Σκοτεινό Δάσος (το 2ο βιβλίο της τριλογίας) που αγόρασα από τις εκδόσεις Ψύχαλος και ενθουσιάστηκα.

0

13 μέρες για να βρεις το δολοφόνο13 Μέρες

Πολλές σελίδες χωρίς ουσιαστικό νόημα. Σε αρκετά σημεία μοιάζει με προσχέδιο και όχι σαν ολοκληρωμένο βιβλίο. Ακόμα και η ίδια η πλοκή για εμένα τουλάχιστον δεν ήταν ούτε καθηλωτική ούτε ιδιαίτερα έξυπνη.

0

Αρκτική παγίδαΑρκετά ικανοποιητικό

Έχοντας διαβάσει και άλλα του Μπράουν καταλαβαίνεις ποιος κρύβεται από πίσω. Ωστόσο, μου άρεσε χωρίς βέβαια να ξετρελαθώ.

0

Το τελευταίο αίνιγμαΑίνιγμα μέχρι το τέλος

Κουραστικό και χαρακτήρες χωρίς νόημα και ύπαρξη.

0

Άγρια φύσηΕπόμενη στάση: Χαμένος

Αρκετά καλό βιβλίο. Μου αρέσουν οι ισρτορίες με εξαφανίσεις σε δάση, οπότε μια ιστορία με δολοφονία σε δάσος ήταν σίγουρη επιλογή για εμένα.

0

Η ξηρασίαΞηρασία χωρίς μύγες

Μια πολύ καλή παρουσίαση της ζωής σε χωριό όσον αφορά με τις διαφωνίες και τις γυφτιές που γίνονται μεταξύ των συγχωριανών. Ενδιαφέρουσα πλοκή και συμπαθητικοί χαρακτήρες.

0

Η γυναίκα στην καμπίνα 10Θα περάσω

Κατάλαβα από την αρχή τι γίνεται, ωστόσο δε είναι αυτός ο λόγος που δε μου άρεσε. Σε πολλά σημεία απλά κουνούσα το κεφάλι μου γιατί οι εξηγήσεις που έδωσε η συγγραφέας ήταν απλά για παιδιά.

0

Το χαμένο σύμβολοΤο σύμβολο της απογοήτευσης

Μια απογοήτευση. Οι ήρωες όταν έμαθαν την αλήθεια μόνο πάρτι δεν έκαναν. και το ίδιο το μυστήριο ήταν χαζό.

0

Κώδικας Da VinciΑς περπατήσω στο νερό

Το 2ο βιβλίο με ήρωα τον Λάνγκτον είναι το ίδιο δυνατό με το πρώτο του. Εξαιρετικά δύσκολοι γρίφοι, που φυσικά δε θα έλυνα κανέναν. χαχαχαχαχα

0

Άγγελοι και δαίμονεςΠρώτη επαφή

Η πρώτη επαφή με την πένα του Μπράουν. Ανατρεπτικό και γρήγορο.

0

Έθιμα ταφήςΕξαιρετικό

Από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα. Ήταν σα να ζούσα στην Ισλανδία. Εξαιρετικές περιγραφές, που όμως δεν κουράζουν και συγκινητικό τέλος.

0Καλύτερα να έμενα στη σειρά

Κουραστικό με τόσες πολλές ανατροπές που από ένα σημείο και μετά επειδή το ξέρεις ότι θα γίνει ανατροπή δε ξαφνιάζεσαι και ούτε πείθεσαι. Ησειρά ήταν εξαιρετική.

0

Κυνηγοί κεφαλών (Μεταίχμιο pocket)Γρήγορο και καλό διάβασμα

Χάρι Χόλε και Χάρι Χόλε. Αυτό είναι βιβλίο. Αρκετά γρήγορο, με ανατροπές και "ανατροπές". Σε κράταει και θέλεις να το διαβάσεις μονορούφι.

0

Άγγελος θανάτουΔεν ήταν για εμένα

Αε πουμε και μια ιστορία για να δείξουμε πόσο δραστήρια και έξυπνη είναι η Έρικα

0Ας κάνουμε και μια δολοφονία

Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο υπάρχει αυτό το βιβλίο. Δεν έγινε κ΄τι συναρπαστικό, ούτε η ίδια η ιστορία ήταν ωραία. Το αντίθετο μάλιστα...

0Επόμενη στάση

Με την εμφάνιση του Πάτρικ απλά η ιστορία έπαψε να είναι ιστορίας αναζήτησης του δολοφόνου, αλλά το πότε θα βγουν για το επόμενο ποτό.

0Ένα ευχαριστο σύντομο διάβασμα

Νομίζω ότι είναι το μόνο βιβλίο της συγγραφέας που δεν κατάλαβα που το παει. Πέθανα στο γέλιο με την εισαγωγή. Ήταν ευχάριστο και μυστηριώδες.

0Λατρεύω Flynn

Δεν μπορώ να πω ότι στα βιβλία της Flynn δεν μπορώ να καταλάβω το μυστήριο, ωστόσο πραγματικά με μαγεύει το στήσιμο της εκάστοτε ιστοριάς. Το ίδιο συμβαίνει και εδώ.

0

Το κορίτσι που εξαφανίστηκεΌταν μια σχέση δε λειτουργεί στα βιβλία

Παρόλο που κάποια στοιχεία δε μου άρεσαν σαν σύνολο το βρήκα ενδιαφέρον και σκοτεινό.

0φαν της Flynn

Θεωρώ ότι ειναι από τοα βιβλία που θα ξαναδιάβαζα.

0Φαν της σειράς

Μεγάλη φαν της σειράς, αλλά όχι του βιβλίου.

0

Στην παγίδα του νερούΠάμε για το επόμενο

Δε συμπάθησα καθόλου, μα καθόλου την ηρωίδα.

0

Το κορίτσι του τρένουΕνδιαφέρουμα πλοκή

Μου άρεσε αρκετά το βιβλίο. Έχει στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας και εθισμού, που μαζί με το μυστήριο δημιουργούν μια συμπαθητική και "ευχάριστη" ιστορία.

0

Το μήνυμαΕνδιαφέρουμα πλοκή

Η πρώτη επαφή με την Yrsa. Μου αρεσε αρκετά αν και από ο,τι καταλαβαίνω δεν είναι και τόσο αγαπητό από τους φαν της συγγραφέως.

0

Υπόθεση JacobΔιαβάζεται

Διαβάζεται το βιβλίο, αλλά δε αποτυγχάνει για μένα σε πολλά σημεία του.

0

Η κούκλαΚάφερυ 6.0

Κάπου εδώ μάλλον (;) θα σταματήσω με τη Μο, όσο και αν μου αρέσει ο τρόπος που γράφει.

0

Μάτι στο σκοτάδιΚάφερυ 5.0

Καλύτερο από τα δυο τελευταία της, ωστόσο κουράζει και ιδιαίτερα κουράζει οι τχενικές που χρησιμοποιεί για να ωθήσει την ιστορία παράκάτω.

0

Το δέμαΚαλή αρχή, κακό τέλος

Με κράτησε η ιστοιρία, αλλά βρήκα χαζό το τέλος, που απλά γράφτηκε μόνο για να παρουσιαστεί μια παράπανω ανατροπή.

0

Η νυχτερίδαΔεν ήταν για εμένα

Μάλλον είμαι από τους λίγους που δεν ενθουσιάστηκε με το βιβλίο. Έχει πολλά στοιχεία που απλά μπήκαν για να γεμίσουν οι σελίδες. Όσον αφορά τις δολοφονίες και το μυστήριο με άφησε αδιάφορη, και δεν ενθουσιάστηκε ούτε και με τον τρόπο που μαθαίνονται κάποια πράγματα.

0Απλά υπέροχο

Είναι ο β' τόμος του πρωτου βιβλίου -που για κάποιον λόγο στην Ελλάδα χωρίστηκε σε δυο τόμους. Ολόκληρώνεται ωραία η αρχή της ιστορίας, με μεγάλη αγωνία για την εξέλιξη της ιστορίας στα επόμενα δυο βιβλία (4 για την Ελλάδα).

0Απλά υπέροχο

Εξαιρετικό άνοιγμα στον κόσμο της Μπινγκτάουν.

0Βρυκόλακες εν δράσει

Ξενέρωσα με το όλο θέμα του Αφέντη και με πολλά άλλα στοιχεία του βιβλίου. Παρόλο που έχω ολόκληρη τη σειρά -και έχω ξεκινήσει πριν 2 χρόνια το δεύτερο τόμο- δε ξέρω αν θα την ολοκληρώσω.

0

Ο δράκος της Πρέσπας Ι - Η Κοιλάδα της ΛάσπηςΒιβλίο 1

Μου άρεσαν αρκετά σημεία της ιστορίας, αλλά δεν μπόρεσα να το αγαπήσω το βιβλίο. Σίγουρα θα διαβάσω και τη συνέχεια για να δω πως εξελίσσεται η ιστορία.

0

Η σιωπηλή ασθενήςΑδιάφορο

Ξεκίνησε καλά, αλλά δεν ενθουσιάστηκα με τη ιστορία.

0Δυστοπική διαδρομή

Έχει κάποια σημεία που δε μου άρεσαν, αλλά είναι αρκετά σκοτεινό και ψυχοφθόρο.

0

Ο Θεός ΠοταμόςΑπαράδεκτο

Αν μπορούσα να βάλω και μισό βαθμό θα έβαζα

0Rolling Eyes

Εξαιρετικά βαρετή ιστορία. Απαράδεκτο δράμα ηρώων

0Αγωνιώδες

Αρκετά δυνατό βιβλίο

0Ένας νέος κόσμος

Εξαιρετικό βιβλίο. Παντρεύει την κλασική λογοτεχνία φαντασίας με τη σύγχρονη. Είναι από τα πρώτα βιβλία που το έκαναν αυτό. Σίγουρα θα διαβάσω και το δεύτερο της σειράς.

0

Το δέρμαΚάφερι 4.0 βελτιωμένη έκδοση

Κάφερι 4.0 Κάποια bugs επιμένον να υπάρχουν, αλλά η κατάσταση βελτιώνεται.

0

Η τελετουργίαΚάφερι 3.0

Κάφερι 3.0 Malware

0

Η σιωπή των δέντρωνΚαφερυ 2.0

Καφερυ 2.0 Συνεχίζει να είναι εξαιρετικό

0

Το φονικό κελάηδισμαΕξαιρετικό.

Εξαιρετικό.

0

Curse So Dark and LonelyΕύκολο διάβασμα

Αρκετά καλό. Θα μπορούσε να είναι και καλύτερο βέβαια. Ενδιαφέρουσα επιλογή να ασχοληθεί η συγγραφέας και με την πολιτική χροιά της ιστορίας. Ήταν ενδιαφέρον και ο τρόπος που ολοκλήρωσε την ιστορία.

0Καταχνιά

Ενώ άρχισε καλά, μετα απλά νόμιζα ότι διάβαζα ρομάντζο του '80. Μπορώ να γράφω ώρες γιατί είναι χάλια, αλλά πραγματικά δε θέλω να ασχοληθώ άλλο με το βιβλίο...

0Vicious

Η πλοκή της ιστορίας είναι ενδιαφέρουσα, χάνει στο ότι δεν έχει αναπτύξει σε βάθος τους χαρακτήρες.

0Ένας μοναδικός κόσμος

Έχει τα θεματάκια του σε κάποια σημεία, αλλά δε χαλάνε την πλοκή. Παρόλα αυτά φανταστικός κόσμος.

0

Storm FrontΜάγοι, Βρυκόλακες, δολοφόνοι

Γρήγορή και ανάλαφρη ανάγνωση και ενδιαφέρον κόσμος. Όχι βέβαια κάτι που με ξετρέλανε, αλλά από ότι ακούω είναι το λιγότερο καλό της σειράς.

0Εξαιρετικό

Ένα εξαιρετικό δείγμα της σύγχρονής επιστημονικής λογοτεχνίας

0