Reviews

10

Followers

1

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

10

Followers

1

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Άκου ανθρωπάκοMust-Read!!!!

Ένα βιβλίο, γροθιά . Σε "χτυπάει αλύπητα" από τις πρώτες κιόλας σελίδες του . Μια κατάσταση που βιώνουμε σαν κοινωνία, ένας φαύλος κύκλος που δυστυχώς επαναλαμβάνεται. "Απεχθάνεσαι τον εαυτό σου, ανθρωπάκο. Αναρωτιέσαι, «Ποιος είμαι εγώ που θα 'χω άποψη, θα κουμαντάρω τη ζωή μου και θα αποκαλώ ολάκερη την οικουμένη δική μου;» Δίκιο έχεις. Ποιος είσαι εσύ που θα διεκδικήσεις τη ζωή σου; Ε, λοιπόν, θα σου πω ποιος είσαι".

0

Βασίλισσα μου΄Πιο ανατρεπτικό τέλος ever!

Αν προσθέσουμε λίγο από αναπάντεχο έρωτα, λίγο από ανεκπλήρωτα όνειρα και λίγο από εφηβικές ορμές κάθε είδους, τότε η συνταγή θα είναι σίγουρα πετυχημένη! Ένα μυθιστόρημα με τόσες απρόσμενες εξελίξεις που δεν σε αφήνει να το αφήσεις! Κι αυτό που θα σου μείνει στο τέλος; .... Ποιο τέλος;....

0

ΚαταζητείταιΜε βαθύ νόημα

Αστυνομικό μυθιστόρημα- αυτοβιογραφική ιστορία καταδιώξεων κι αποδράσεων από τη φυλακή. Ο Κώστας Σαμαράς πασχίζει με κάθε τρόπο να μας φανερώσει τι κρύβεται πίσω από τις ατέλειες της κοινωνίας. Με έναν ιδιαίτερο τρόπο γραφής, μας περιγράφει τα όσα έζησε, ξεπερνώντας κάθε φορά τα όριά του.

0

Το άρωμα του μιγκέΑληθινή ιστορία..

Μια αληθινή ιστορία που θα σας ταξιδέψει στα πανέμορφα Κύθηρα και στην ταραχώδη ζωή της ηρωϊδας. Από τις πρώτες κιόλας σελίδες θα βρεθείτε μεταξύ παράδεισου και κόλασης Θα κλάψετε, θα θυμώσετε και θα παρακαλάτε να έρθει η λύτρωση. Ένα βιβλίο που θα σας καθηλώσει και θα σας μείνει αξέχαστο για πολύ καιρό, αφού στο μυαλό σας θα ζείτε ξανά και ξανά κάτι από το άρωμά του...

0

Ο αναρχικός τραπεζίτηςΑξίζει να διαβαστεί!

Ο Φερνάντο Πεσσόα γράφει στις αρχές του 20ου αιώνα ένα έργο τόσο επίκαιρο και συνάμα διαχρονικό, που μοιάζει να γράφτηκε σήμερα. Μέσω του οξύμωρου τίτλου του δίνονται απαντήσεις σε όσες απορίες μπορεί να "γεννά" το εν λόγω σχήμα.

0

Μαθήματα ζωής από τον ΦρόυντFreud for Dummies!!!

Μέσα από τα 10 κεφάλαια του συγκεκριμένου βιβλίου γίνεσαι γνώστης της θεωρίας του Φρόϋντ στο λεπτό!!! Πρόκειται για ένα σύντομο, σε σελίδες, εγχειρίδιο του Μπρετ Καρ, μυημένου καθηγητή στη φροϋδική θεωρία, όπου μας παραδίδει λεπτομερώς παραδείγματα από την καθημερινή του ζωή ως ψυχαναλυτής, που έρχονται σε αντιδιαστολή με τη δική μας καθημερινότητα και τη θεωρία του δασκάλου του. Πράγματα τα οποία θεωρούσαμε πολύπλοκα από ψυχαναλυτικής απόψεως , βλέπουμε να απλοποιούνται καθώς συνειδητοποιούμε ότι όλοι μας τα βιώνουμε ή τα έχουμε ήδη βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή μας.

0

Κίτρινος κόσμοςΤρομακτικά αισιόδοξο...

Πόσο διαφορετικά μπορείς να δεις τη ζωή σου όταν φτάνεις στο θάνατο, αλλά τελικά η ζωή σου δίνει και μια δεύτερη ευκαιρία; Στην αυτοβιογραφία του αυτή, ο Εσπινόζα μας εξιστορεί τις πολύτιμες, ευχάριστες και διασκεδαστικές στιγμές που του χάρισε ο καρκίνος! Μπορεί όλο αυτό να φαίνεται παράλογο, αλλά μέσα από τα δυσάρεστα, ανακάλυψε τα ευχάριστα και μέσα από τα δύσκολα. τα εύκολα κι όλα αυτά μέσα στα 10 χρόνια που του "έκανε παρά" ο καρκίνος... Πρόκειται για ένα βιβλίο όπου κάθε του σελίδα αποτελεί και μία συμβουλή για το πως να ζείς την κάθε σου στιγμή, πως αυτή είναι ο,τι πιο πολύτιμο σου έχει δοθεί και πως αν αφήσεις ελεύθερο τον εαυτό σου, θα γνωρίσεις τον¨"Κίτρινο Κόσμο".

0

Πόλεμος και πόλεμοςΔύναμη ψυχής..

"Ήταν ένας τσακισμένος άνθρωπος που τα έλεγε αυτά, τσακισμένος, είπε ο Κόριμ χαμηλώνοντας τη φωνή του...". Η ζωή ενός ανθρώπου που πέρασε πολλά με μοναδικό του στόχο τη λύτρωση. Ένα ταξίδι αναζήτησης στο μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης. Μια κατάθεση ψυχής που σε καθηλώνει. Μια συνεχής μετάβαση από το παρόν στο παρελθόν κι αντίστροφα.. Ένα ταξίδι δίχως αρχή και τέλος..

0

Λευκή ορχιδέαΚαλοκαιρινό!

Μια εξαιρετικά ρομαντική ιστορία που αποπνέει άρωμα καλοκαιριού. Τέσσερα παιδιά μεγαλώνουν μαζί. Μαθαίνουν για τη φιλία, την αδελφική αγάπη και για τον έρωτα. Οι ακατάλυτοι δεσμοί που τους ένωσαν από τα παιδικά τους χρόνια, τους συνοδεύουν στα πρώτα τους σκιρτήματα. Κρίνονται να πάρουν σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή τους που θα καθορίσουν το μέλλον τους. Σε κάθε σκληρή δοκιμασία υπάρχει πάντα ένα ανεκτίμητο στήριγμα: η αγάπη. Γιατί η αληθινή αγάπη είναι σαν λευκή ορχιδέα ριζωμένη στην άμμο.

0

Να σου πω μια ιστορίαΟ Μπουκάϊ στα καλύτερά του!

Πολλές φορές, το να παίρνεις μια ξερή απάντηση σε κάθε σου ερώτηση, ίσως να σε βγάζει από κάποια δύσκολη θέση.. Ίσως κι από κάποιο δίλημμα.. Το να παίρνεις όμως μια απάντηση την οποία θα σου τη δώσει ο ίδιος σου ο εαυτός μέσω μιας αλληγορικής ιστορίας, θα μπορούσε κανείς όλο αυτό να το θεωρήσει ως ένα μάθημα ζωής, ένα μάθημα για τον ίδιο σου τον εσωτερικό κόσμο. Μέσα από τις σελίδες του συγκεκριμένου βιβλίου ο ψυχαναλυτής Χόρχε Μπουκάϊ προσπαθεί, ως ένας σύγχρονος Σωκράτης, να εκμαιεύσει στην επιφάνεια όλες τις απαντήσεις που βρίσκονται καλά κρυμμένες μέσα μας, βλέποντας την αλήθεια από διαφορετική σκοπιά.

0