Reviews

26

Followers

20

Following

20

Βιβλία

0

Reviews

26

Followers

20

Following

20

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

ΘΑΡΡΟΣ Ή ΑΛΗΘΕΙΑΚαταιγιστικό!

Το βιβλίο «Θάρρος ή Αλήθεια» ανήκει στην κατηγορία των Θρίλερ. Πρόκειται για ένα μικρό βιβλίο (110 σελίδων), αλλά με πολύ ενδιαφέρον. Κάθε κεφάλαιο, κάθε σελίδα είναι τόσο «γεμάτη» με γεγονότα και συναισθήματα που μόλις το τελείωσα ένιωσα θαρρείς και είχα διαβάσει ένα βιβλίο τετρακοσίων. Μου άρεσε πολύ η αίσθηση της ομάδας, που ακόμα και αν οι χαρακτήρες ήξεραν ότι δεν ήταν σωστοί ή καλοί ο ένας με τον άλλον, έμεναν πάντα εκεί. Ήταν όλοι τους κατεστραμμένοι και αυτό τους έδενε. Μπορεί να ένιωθαν μόνοι, αλλά κατά βάθος ήξεραν ότι το στήριγμα τους ήταν οι φίλοι τους, ακόμη και αν δεν φαινόταν σε μια πρώτη ματιά. Αυτό το βιβλίο ήταν τόσο βαθιά ψυχογραφημένο, από την αρχή ως το τέλος. Ήταν τόσο λάθος, αλλά με τον σωστό τρόπο. Ακόμη και τώρα, μετά από μια βδομάδα που έχω τελειώσει το βιβλίο, θυμάμαι την παραμικρή λεπτομέρεια, το κάθε συναίσθημα. Πραγματικά το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους! Είτε διαβάζετε το είδος, είτε όχι, θα σας συνεπάρει.

0

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΗΝΑΣΚαταιγιστικό!

Η Εκδίκηση της Σειρήνας είναι το ντεμπούτο της Λίας Αραμπατζή και πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που πυροδοτεί το κίνημα #MeToo . Είναι ανατρεπτικό, άκρως ερωτικό και γεμάτο δράση. Δίνει θάρρος στις γυναίκες να μιλήσουν. Τις διαβεβαιώνει ότι θα ακουστούν. Η πλοκή ήταν ενδιαφέρουσα, η δράση καταιγιστική και οι χαρακτήρες απίστευτα ρεαλιστικοί. Ο καθένας με τη δική του φωνή και εμβληματική υπόσταση, οδηγούσαν την ιστορία σε ένα γαϊτανάκι αγωνίας. Οι σελίδες του Ημερολογίου δε, έξαπταν τον ενθουσιασμό, ενώ ταυτόχρονα εξηγούσαν τα γεγονότα κάνοντας το μυστήριο πιο σκοτεινό. Φυσικά, δεν έλειπε και το ερωτικό κομμάτι. Η χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών ήταν ονειρική. Από την πρώτη κιόλας συνάντηση, από την πρώτη ματιά, ήξερες ότι αυτό το ζευγάρι θα το ερωτευτείς. Αν ψάχνετε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα από μια νέα και πολλά υποσχόμενη πένα, που δεν θα σας αφήσει να πάρετε ανάσα και θα σας κάνει να ερωτευτείτε από την αρχή, τότε σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

0

Η τελευταία πτήσηΕθιστικό

Το συγκεκριμένο βιβλίο με εξέπληξε ευχάριστα! Είχα την αίσθηση ότι θα μ’ αρέσει από την πρώτη στιγμή, ωστόσο δεν περίμενα να το απολαύσω τόσο. Οι σελίδες γυρνούσαν αβίαστες και η ιστορία κυλούσε τόσο γρήγορα που ούτε που το κατάλαβα ότι έφτασα στο τέλος. Η δράση καταιγιστική, η πλοκή απίστευτα δυνατή και οι χαρακτήρες τόσο αληθινά γραμμένοι, που ένιωθες λες και τους έβλεπες μπροστά σου. Ειδικά σε κάποια σημεία το άγχος με κατέτρωγε και έπιανα τον εαυτό μου να φοβάται για τους χαρακτήρες θαρρείς και ήταν καλοί μου φίλοι. Επίσης, μ’ άρεσε πολύ το γεγονός ότι υπήρχε αφήγηση και από τις δύο ηρωίδες, γιατί με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον κρατούνταν αμείωτο και εξηγούνταν κάποια ερωτήματα που δημιουργούσαν οι εξελίξεις. Δεν έχω πολλά να πω γιατί πραγματικά ήταν ένα υπέροχο βιβλίο. Οπότε αν χρειάζεστε κάτι γρήγορο, με πολύ δράση και έξυπνα μηνύματα που μας απασχολούν μέχρι και σήμερα, τότε σας το προτείνω ανεπιφύλακτα! Βαθμολογία: 4.5/5

0

ΣΧΟΛΟΜΑΝΤΕΙΟ - ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΕΚΜια πρωτότυπη ιστορία!

Το βιβλίο «Θανάσιμη Εκπαίδευση» είναι το πρώτο μέρος της διλογίας Σχολομαντείο. Πρόκειται για ένα βιβλίο φαντασίας, σε dark academia στυλ, με δόσεις ρομάντζου, που δεν έχετε ξαναδιαβάσει! Ο μαγικός του κόσμος είναι εξαιρετικά πρωτότυπος, ενώ η πλοκή σε καμία περίπτωση δεν ακολουθεί τα τετριμμένα. Διαβάζοντας το αισθανόμουν σαν να παρακολουθούσα παιχνίδι στον υπολογιστή, αφού η γραφή ούσα γρήγορη και κινηματογραφική, μου σχημάτιζε εικόνες θαρρείς και το έβλεπα μπροστά μου. Είχε δράση και μυστήριο, ενώ ταυτόχρονα σου δημιουργούσε άγχος και ενθουσιασμό. Οι χαρακτήρες ήταν καλοί, δεν μπορώ να πω ότι συμπάθησα ή ξεχώρισα κάποιον, καθώς δεν αποτελούν το δυνατό χαρτί του βιβλίου. Ωστόσο, ήταν διασκεδαστικοί και ευχάριστοι. Προσωπικά, ανυπομονώ να πιάσω το επόμενο και να ζήσω πάλι σε αυτόν τον τρομερό κόσμο του Σχολείου. Με τα τέρατα και τα μαγικά βιβλία. Την ταραχή του να προχωράς μόνος στους διαδρόμους, φοβούμενος μήπως το σχολείο σε «κατασπαράξει». Πιστέψτε με, δεν θα σας απογοητεύσει! Αν λοιπόν ψάχνετε ένα βιβλίο γρήγορο, με πολύ δράση και ξεχωριστό μαγικό κόσμο, τότε σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

0

ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑΔιασκεδαστικό, μυστηριώδες και φυσικά ανατρεπτικό.

Σε αυτή την ιστορία ο Πουαρό δεν είχε τόσο μεγάλο ρόλο, και με εξέπληξε που ενώ τον λατρεύω, δεν μου έλειψε από την ιστορία. Αυτή του η απουσία έδωσε χώρο στους άλλους χαρακτήρες να κάνουν ενδιαφέρουσα την ιστορία και πραγματικά βγήκε συναρπαστική! Όπως κάθε φορά με τα βιβλία του Ηρακλή Πουαρό, έτσι και τώρα, γέλασα σε πολλά σημεία. Γεγονός που με έκανε να γυρίζω τις σελίδες ασταμάτητα, μιας και εκτός από ένα εκπληκτικό μυστήριο υπήρχε και το κάτι διασκεδαστικό. Σε αυτό, βέβαια, βοήθησαν και οι μικρές δόσεις ρομαντισμού που περιείχε η υπόθεση. Κλείνοντας, αν χρειάζεστε ένα γρήγορο ανάγνωσμα για να σας κρατήσει συντροφιά στις καλοκαιρινές σας βουτιές, είναι ένα βιβλίο που το προτείνω ανεπιφύλακτα. Διασκεδαστικό, μυστηριώδες και φυσικά ανατρεπτικό.

0

Οι Γκρίσα: Σκιές και οστάΕθιστικό

Μου άρεσαν πολύ οι τρεις βασικοί χαρακτήρες (Alina, Mal και Darkling). Τελείωσα το βιβλίο σε δύο μέρες και είχα δουλειά να κάνω. Ήταν γρήγορο, εθιστικό και γεμάτο δράση. Ενώ η δυναμική των χαρακτηρων ήταν απίστευτη! Δεν ξέρω γιατί δεν το διάβασα νωρίτερα, αλλά αν μπορούσα να μιλήσω στον νεότερο εαυτό μου, θα έλεγα: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ! Το μόνο μείον για αυτό το βιβλίο ήταν ότι το worldbuilding δεν εξηγήθηκε αρκετά. Έπρεπε να κοιτάξω τις πρώτες σελίδες όπου αναγραφόντουσαν τα τρία «είδη» του Grishaverse για να ξέρω τι διαβάζω. Συνοψίζοντας, Εάν δεν έχετε διαβάσει αυτό το βιβλίο, αφήστε τα πάντα και διαβάστε το. ΤΩΡΑ! Πραγματικά δεν έχω λόγια... "Fine, make me your villain"

0

ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΛΤΑΙΓια την εποχή που γράφτηκε ήταν πολύ ενδιαφέρον

Η συγκεκριμένη ιστορία γράφτηκε την δεκαετία του ’70, που σημαίνει ότι εκείνη την εποχή ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με τώρα, με αποτέλεσμα να θεωρείται ίσως σαν ένα κλασικό βιβλίο. Πράγματα που έχουμε ξαναδεί εμείς του 21ου αιώνα που εκείνη όμως την χρονική περίοδο θεωρούνταν κατά ένα τρόπο προοδευτικά. Το βιβλίο κυλούσε αβίαστα, και μάλιστα διάβασα τα 2/3 αυτού σε μια μέρα, οπότε καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για page turner! Το μαγικό σύστημα ήταν καλό. Μην περιμένετε πολλές εξηγήσεις και λεπτομέρειες αφού πρόκειται για standalone. Παρ’ όλα αυτά φάνηκε ότι είχε γερές βάσεις και μας έδινε ενδείξεις ότι ο συγγραφέας μπορεί να κάνει πολλά. Αυτό που δεν κράτησε τον ενθουσιασμό μου, ήταν η πλοκή. Υπήρχαν κάποια κομμάτια που με έκαναν να νιώθω ότι γινόντουσαν μόνο για να γίνουν και δεν είχαν πραγματικό νόημα στην ιστορία. Ορισμένες μάλιστα από αυτές τις σκηνές είναι ακατάλληλες για άτομα κάτω των 16. Ωστόσο, όταν πέρασε εκείνο το στάδιο, η ιστορία έγινε αυτό που περιμέναμε. Το καλύτερο μέρος του βιβλίου ήταν οι μάχες του. Πραγματικά, οι περιγραφές ήταν εκπληκτικές και πολύ κινηματογραφικές. Κλείνοντας, να πω ότι σίγουρα θα διαβάσω και κάποια άλλη δουλειά του συγγραφέα. Αν είστε λάτρεις της σειράς «Ο Τροχός του Χρόνου» τότε οπωσδήποτε να δοκιμάσετε και αυτό. Ήταν γρήγορο, με ωραία σκηνικά και με το αίσθημα ενός sword & sorcery fantasy novel. Τελική Βαθμολογία: 3.5 out of 5.

0

Έγκλημα στον ΝείλοΚαταιγιστικό!

Πλούσιο και εξωτικό σκηνικό. Η πλοκή ήταν φανταστική, γεμάτη απο ζήλια ίντριγκα και προδοσία. Απίστευτα γρήγορο στην ανάγνωση ειδικά απο την στιγμή του σκάφους και μετά. Οι χαρακτήρες πολυδιάστατοι και σκανδαλώδεις μηχανορραφούσαν ένα slow-burn μυστήριο. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

0

ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙΜια υποσχόμενη αρχή

Η αρχή όπως στις περισσότερες σειρές φαντασίας είναι αργή και του λείπει η σπιρτάδα. Ωστόσο, η Ροθ δεν απογοητεύει γιατί από την μέση του βιβλίου και μετά δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα! Αναπτύσσεται επιτέλους η φαντασία, υπάρχει αγωνία και δράση, είναι γεμάτο ανατροπές και δύσκολες επιλογές! Πραγματικά γίνεται όλο και καλύτερο. Εξαιρετική πινελιά αποτελούσαν και οι αναδρομές στο παρελθόν, καθώς και μερικά άρθρα που πρόσθεταν πληροφορίες και έδειχναν μια εναλλακτική εικόνα των γεγονότων. Το καλύτερο στοιχείο αυτής της ιστορίας, όμως, είναι οι χαρακτήρες. Στην αρχή μπορεί να μην φαίνονται τόσο συμπαθητικοί, αλλά στην συνέχεια υπάρχει τέτοια εξέλιξη που δεν μπορείς παρά να ταυτιστείς μαζί τους και να τους συμπονήσεις. Γενικά το βιβλίο εμβαθύνει στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην ομαδικότητα. Εμβαθύνει στο συναίσθημα… Δεν θυμίζει τόσο «adult fantasy» όπως το παρουσιάζουν, αν εξαιρέσουμε κάποιες γραφικές σκηνές, αλλά αυτά είναι στοιχεία που περιμένουμε έτσι και αλλιώς σε βιβλία φαντασίας. Τέλος, ήταν ένα υπέροχο βιβλίο που θα σε ταξιδέψει και θα σε συγκινήσει, αρκεί να κάνεις λίγο υπομονή μαζί του στην αρχή. Δεν τελείωσε με cliffhanger, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν επιθυμώ να διαβάσω το επόμενο! Στην πραγματικότητα δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα συνεχιστεί, και αυτό το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Τελική Βαθμολογία: ⭐⭐⭐⭐

0

Η θλίψη που φωλιάζει μέσα μουΒαθιά συγκινητικό

Η θλίψη που φωλιάζει μέσα μου... Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στον μυαλό μόλις ακούς τον τίτλο; Όσο σκέφτεσαι, άσε με να σου πω το δικό μου: Πρόκειται για ένα βιβλίο άκρως συναισθηματικό. Πιστεύω ακράδαντα ότι όταν ένα βιβλίο είναι βγαλμένο απο την ψυχή του συγγραφέα, δεν μπορεί να μην σε μαγέψει. Δεν μπορεί να μην πάρει το 5, και θα σου εξηγηθώ... Όταν η αγαπημένη μου φίλη μού έστειλε το βιβλίο της για να το διαβάσω ως beta, είχα κάτι τελείως διαφορετικό στο μυαλό μου. Μετά άρχισα να διαβάζω... και χάθηκα. Διάβαζα τόσο δυνατές σκηνές, τόσο πονεμένα λόγια, που ακόμα και αν δεν έχω περάσει ότι η Μελινα, δεν μπορεσα να μην ταυτιστώ μαζί της. Ειδικά όταν η φωνή της (Μελινας) άρχισε να παίρνει την μορφή της Μαρίας, κάνοντας με να καταλάβω ότι το βιβλίο αυτό είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. Τώρα, έφτασε η στιγμή η δική μου Μαρία να γίνει η δική σας Μελινα. Μια ηλιαχτίδα που θα σας δώσει την δύναμη να φωτίσετε τις σκοτεινές σας στιγμές. Γιατί αυτό το βιβλίο δεν πρόκειται για ένα βιβλίο θλίψης, αλλα για ένα βιβλίο λύτρωσης. Εύχομαι, εσύ, που πραγματικά ψάχνεις έστω και ένα σπασμένο κλαράκι για να αντέξεις, να βρεις αυτό το βιβλίο. Εύχομαι, εσύ, που νομίζεις ότι είσαι μόνος να βρείς μέσα απο την ιστορία της Μελινας μια παρέα που θα σου επενθυμίζει ότι δεν πρέπει να εγκαταλήψεις. Υπάρχουν άτομα εκει έξω που περνούν ότι εσύ. Ύπαρχουν άτομα που σε ακούνε. Και πραγματικά απο καρδιάς εύχομαι να βρεις τον δικό σου χαρταετό, όπως βρήκε και η δική μου Μαριά. Και αν τον χάσεις, έστω και για λίγο, θα είμαι εκεί να πιάσω την καλούμπα. Γιατί δεν είσαι μόνη. Ποτέ ξανά.

1

Ruin and RisingThe best book of the series!

I am extremely sad

0

Ruin and RisingBest book of the series

I am extremely sad

0

Η περιπέτεια της χριστουγεννιάτικης πουτίγκαςΙδανικό για τα χριστούγεννα

Αρχικά να ευχαριστήσω τις εκδόσεις ψυχογιός που μου έστειλαν το αντίτυπο, για την ειλικρινή μου κριτική. Το συγκεκριμένο βιβλίο της Αγκάθα αποτελείται από 6 ιστορίες. Οι πρώτες πέντε είναι του Ηρακλή Πουαρό, ενώ η τελευταία της μις Μαρπλ. Θα σας μιλήσω για την κάθε μία ξεχωριστά. Ας αρχίσουμε λοιπόν: 1. Η περιπέτεια της χριστουγεννιάτικης πουτίγκας Ήταν η πρώτη αγαπημένη μου ιστορία. Είχε πολύ χιούμορ και μ’ άρεσε ιδιαίτερα γιατί ήταν περισσότερο ψυχολογικό το «παιχνίδι» για την λύση του μυστηρίου. Bαθμολογία: ⭐⭐⭐⭐⭐ Rating: 5 out of 5. 2. Το μυστήριο της Ισπανικής κασέλας. Μου άρεσε αρκετά, αν και θύμιζε άλλες ιστορίες της Αγκάθα. Ήταν όμως μυστηριώδης και γρήγορο στην ανάγνωση. Βαθμολογία: ⭐⭐⭐⭐ Rating: 4 out of 5. 3. Το κλειδί του μυστηρίου. Αρκετά εντυπωσιακή ιστορία. Είχε κάτι το ιδιαίτερο, για το οποίο δεν θα σας μιλήσω για να αποφύγω τυχόν spoiler. Να θυμάστε μόνο ότι θα ξαφνιστείτε αρκετά. Βαθμολογία: ⭐⭐⭐⭐⭐ Rating: 4.5 out of 5. 4. Είκοσι τέσσερα κοτσύφια. Είναι η δεύτερη αγαπημένη μου ιστορία, και πραγματικά μπορώ να πω ότι την απόλαυσα. Ο Πουαρό στο συγκεκριμένο ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ! Μπορεί να είναι μικρή η ιστορία, αλλά πολύ θαυματουργή. Βαθμολογία: ⭐⭐⭐⭐⭐ Rating: 5 out of 5. 5. Το όνειρο. Μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία, που σε μπερδεύει πολύ στην πρώτη ανάγνωση. Σαν αποτέλεσμα όμως μένεις με το στόμα ανοιχτό. Θα ήθελα να την ξαναδιαβάσω για να δω που ήταν όλα τα στοιχεία. Μην την χάσετε! Βαθμολογία: ⭐⭐⭐⭐⭐ Rating: 4.5 out of 5. 6. Το αρχοντικό των Γκρίνσο Τελευταία ιστορίας της γιορτινής συλλογής και δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η μις Μαρπλ. Προσωπικά προτιμώ τον Πουαρό, αλλά η συγκεκριμένη ήταν αρκετά διασκεδαστική. Η κυρία Τζέιν κατάφερε να λύσει το μυστήριο από την πολυθρόνα της, ενώ έπλεκε… Βαθμολογία: ⭐⭐⭐⭐ Rating: 4 out of 5. Κλείνοντας να αναφέρω ότι πρόκειται για μια εξαιρετική συλλογή μικρών ιστοριών, ιδανική για τα Χριστούγεννα, με πολύ χιούμορ και μυστήριο. Πραγματικά, μην το χάσετε! Τελική βαθμολογία: ⭐⭐⭐⭐⭐ Rating: 5 out of 5.

0

Οι τελετουργίες του νερούΕθιστικό

Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας της Λευκής πόλης έρχεται να σε συναρπάσει τόσο με την ιστορία του όσο και με τη γραφή της συγγραφέως. Είναι σκοτεινό, γεμάτο μυστήριο και ίντριγκα, με αναδρομές στο παρελθόν που δίνουν μια φρέσκια πνοή στην ιστορία. Σε γοητεύει με τους χαρακτήρες και το εξαιρετικό σκηνικό που δεν σου αφήνει άλλη επιλογή από το να επιθυμείς να επισκεφτείς όλα τα μέρη της ιστορίας. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι νιώθεις κομμάτι αυτού του βιβλίου, μπορεί να μην ξέρεις τι θα σου επιφυλάξει το μέλλον, αλλά ανυπομονείς. Είχε ανατροπές που δεν θα μπορούσες να φανταστείς καθιστώντας το έργο αυτό ένα βιβλίο που δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Δεν έχω κάτι άλλο να πω, παραμονή ότι το προτείνω ανεπιφύλακτα (ωστόσο ξεκινήστε με το 1ο βιβλίο) και ότι ευχαριστώ τις εκδόσεις Ψυχογιός για το αντίτυπο.

0

Midnight SunΟ ήλιος του μεσονυκτίου είναι ένα βιβλίο που φέρνει πίσω αναμνήσεις.

Με τα χρόνια η σειρά βιβλίων Twilight έχει πάρει πολλά ανάμεικτα σχόλια. Ακόμη και άτομα που πέθαιναν για αυτά τα βιβλία, πλέον έχουν στραφεί εναντίον του. Δεν είμαι από αυτούς, γιατί πολύ απλά δεν μ' αρέσει να καταστρέφω κάτι τόσο όμορφο που μου είχε χαρίσει αυτή η σειρά παλιά. Έτσι, αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία στο Midnight Sun, και παρ’ όλο που κάποια σημεία μου χτύπησαν, αποφάσισα να μείνω στην ιστορία και να κοιτάω αυτά που μπορεί να μου δώσει, και όχι να ψάχνω για ψεγάδια. Ξεκινώντας το, λοιπόν, γύρισα πίσω μερικά χρόνια πριν που διάβαζα το Λυκόφως μανιωδώς. Λαχταρούσα να γνωρίσω τον εφηβικό έρωτα, να διαβάσω για μια πόλη διαφορετική, μακριά από εμένα, που φιλοξενούσε μια εκπληκτική/ πρωτότυπη ιστορία με βρικόλακες. Τότε ήταν της μόδας αυτά τα βιβλία, και η συγκεκριμένη σειρά, ήταν από τα must αναγνώσματα. Τώρα, νιώθω ολοκληρωμένη που διάβασα την ίδια ιστορία από την μεριά του Έντουαρντ, ακόμα και αν ήμουν πάντα team Τζεικομπ. Αυτό όμως που λάτρεψα στο συγκεκριμένο βιβλίο, δεν είναι ότι ξαναέζησα μια αγαπημένη μου ιστορία, αλλά επειδή είχε σκηνές μέσα που δεν θα μπορούσαμε να μάθουμε απο την πλευρά της Μπέλας. Είδαμε ιστορίες της οικογένειας Κάλεν -αλλά και φίλων- που μόνο μερικοί τυχεροί που έχουν τον οδηγό του Λυκόφως θα μπορούσαν να ξέρουν. Ωστόσο, κάποια σημεία δεν υπήρχαν ούτε εκεί. Ήταν πραγματικά ένα απίστευτο βιβλίο, που μας μάθαινε τον Έντουαρντ από την αρχή, αλλά και την μαγική αγάπη που είχε με την Μπέλα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρες της αυτής της υπέροχης σειράς βιβλίων. Μην το χάσετε!

0

Μακρύ πέταλο από θάλασσαΚαταιγιστικό!

Δεν συνηθίζω να διαβάζω τέτοιου είδους βιβλία. Παρ' όλα αυτά, μου κέντρισε το ενδιαφέρον το συγκεκριμένο, γιατί αφορά την Ισπανία (κατά ένα μεγάλο μέρος) την οποία αγαπώ. Αρχικά να αναφέρω ότι είμαι ευγνώμων που το διάβασα και ότι είμαι από τα άτομα που διαβάζουν πρώτα τις ευχαριστίες και μετά ξεκινούν το βιβλίο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση χάρηκα τόσο πολύ που το έκανα, διότι η ιστορία αμέσως έγινε πιο οδυνηρή και αληθινή καθώς την διάβαζα. Παραθέτω το χωρίο που μου δημιούργησε αυτά τα συναισθήματα: «Αυτό το βιβλίο είναι ένα μυθιστόρημα, αλλά τα ιστορικά γεγονότα και τα πρόσωπα είναι πραγματικά. [...] Αυτό το βιβλίο γράφτηκε από μόνο του, λες και κάποιος μου το υπαγόρευε». Έχοντας λοιπόν διαβάσει αυτό, οι χαρακτήρες έγιναν πιο αληθινοί -αν και η γραφή της συγγραφέως ήταν τόσο δυνατή που έτσι και αλλιώς θα μου φαινόντουσαν πραγματικοί- και ένιωθα κάθε βαθύ τους συναίσθημα. Ήταν διαφορετικοί και με δική τους υπόσταση και φωνή. Λάτρεψα αυτή τη παγκόσμια και ισχυρή γυναίκα για την οποία διάβαζα! Όπως επίσης, αγάπησα και το ταξίδι από την Ισπανία στη Χιλή και με ότι αυτό συνεπαγόταν. Αφήγηση, καταιγιστική ροή πληροφοριών χωρίς να γίνεται υπερβολική και βαρετή (αλλά προτρέποντας σου να ψάξεις περισσότερα από μόνος σου) και φυσικά την αγάπη και τα πάθη των χαρακτήρων. Κλείνοντας, να αναφέρω πως αισθάνομαι τυχερή που έχω μάθει τόσα μέσα από αυτό το βιβλίο, είτε αυτά είναι ιστορικά γεγονότα, είτε οι σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους, είτε πώς τους επηρεάζει ο πόλεμος ατομικά. Δυνατό βιβλίο, που έχει πολλά να σου δώσει και το προτείνω ανεπιφύλακτα.

0

Ο θησαυρός της ΔαμασκούΥπέροχο

Το παιχνίδι των θεών ήταν ένα βιβλίο που καθώς το διάβαζα μου θύμιζε παραμύθι. Ένα υπέροχο παραμύθι που τελικά δεν έμοιαζε με τον Αλαντίν και τον Σεβάχ τον θαλασσινό που νόμιζα στην αρχή. Ξεκίνησε πολύ ωραία, μαθαίνοντας μας τους χαρακτήρες και τον πολιτισμό, ενώ από τις πρώτες κιόλας σελίδες υπήρχε ένα μυστήριο. Αυτό που με κράτησε ήταν ότι μόλις μαθαίναμε κάτι, ένας νέος "γρίφος" εμφανιζόταν. Κάτι που αποζητούσαμε να μάθουμε ή να δούμε. Η αλήθεια είναι ότι ενώ ξεκίνησε πολύ καλά από ένα σημείο και έπειτα έπεφτε η ένταση, αφού ένιωθα οτι η ιστορία κάπως καθυστερούσε. Αυτός είναι και ο λόγος που χάνει το αστεράκι, καθώς και το ότι είχε μεγάλα κεφάλαια. Ωστόσο, από το κεφάλαιο 14 και μετά η ιστορία απογειώθηκε! Είδαμε καταπληκτικές σκηνές ανάμεσα στους χαρακτήρες που μας ενδιέφεραν. Ξαφνικά άρχισαν πράγματα να γίνονται και η ιστορία επιτέλους να κυλάει, κάνοντας σε να μην θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου. Κλείνοντας να πω ότι μπορεί στην αρχή να σου φαίνεται κάπως περίεργο επειδή ίσως μας περιγράφει έναν νέο προς εμάς τους Ελληνίδες πολιτισμό, και τα ονόματα να σε κάνουν να πιστεύεις ότι δεν θα τα μάθεις ποτέ, όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει σε διαβεβαιώ. Αυτό που θα ήθελα ήταν κάποια κομμάτια να μην υπήρχαν, καθώς και κάποια περιττά κατά εμέ λόγια, διότι το βιβλίο έχανε την ένταση του. Παρόλα αυτά, είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσεις γιατί εκτός του ότι σου προσφέρει γνώσεις, απο την μέση και μετά θα το λατρέψεις! ΌΛα αυτά που γίνονται σου δίνουν να καταλάβεις ότι είναι μόνο η αρχή. Μια αρχή που προμηνύει ότι η ιστορία αυτής της τριλογίας, έχει τόσα να δώσει. Σαν ανάμνηση, μετά από τόσες μέρες, μου μένει πόσο υπέροχο βιβλίο ήταν. Ανυπομονώ λοιπόν για την δυνατή συνέχεια!

1

Σκοτεινή μου βανέσαΣυγκλονιστικό

Δυσκολεύομαι να εκφράσω τις σκέψεις μου σωστά. Το βιβλίο είναι πολύ δυνατό, αλλά συνάμα και πολύ δύσκολο να το διαβάσεις. Έχει πολλές σκηνές που δεν μπορούσα να αντέξω και ήθελα ένα μικρό διάλειμμα. Παρ’ όλα αυτά έπιανα τον εαυτό μου να θέλω να συνεχίσω να διαβάζω. Το μοναδικό σε αυτήν την ιστορία ήταν ότι χανόμουν. Διάβαζα 50 σελ χωρίς να το καταλάβω. Τα γεγονότα διαδέχονταν το ένα το άλλο χωρίς αν αφήνει τον αναγνώστη να πάρει ανάσα. Πάντα ήμουν με το σκεπτικό «Ωχ» , «Ιιι», «Δεν είναι δυνατόν». Θα μπορούσε κάποιος αν το θεωρήσει εθιστικό. Παίζει πολύ με την ψυχολογία των ανθρώπων. Τόσο, που υπάρχουν χιλιάδες σενάρια για κάθε κίνηση των χαρακτήρων. Ήταν.... ήταν πραγματικά απίστευτο βιβλίο. Μοναδικό. Δεν έμοιαζε με κανένα που έχω διαβάσει. Ταυτόχρονα όμως και φριχτό. Δεν είναι εύκολο να διαβάζεις για κακοποίηση ανηλίκου ή και ενηλίκου, ακόμα και αν έχεις ακούσει τέτοιες ιστορίες. Δεν συνηθίζω να μιλάω για την συγγραφέα ή τον , στις κριτικές μου. Ωστόσο εδώ δεν γίνεται να παραλειφθεί. Η συγγραφέας έχει χειριστεί το θέμα ΑΨΟΓΑ! Όλες οι αντιδράσεις, όλα τα γεγονότα, όλες οι συνομιλίες ακόμα και μεταξύ του πιο ασήμαντου χαρακτήρα θυμίζουν τόσο... ρεαλιστικές. Θα μπορούσε κανείς να το περάσει για αληθινά γεγονότα, αν δεν είναι όντως. Δεν ξέρω αν κατάφερα να περιγράψω αυτό το αριστούργημα σωστά με την κριτική μου. Όμως κλείνοντας θα πω δυο πράγματα: 1. ΟΛΟΙ πρέπει να διαβάσουν αυτό το βιβλίο, αλλά με πολύ πολύ προσοχή, και όσο αντέχουν. Πήρα τόσα μαθήματα και είμαι σίγουρη ότι ο καθένας μας ξεχωριστά θα πάρει τόσα και περισσότερα. Διαφορετικά... που θα περάσει στον υπόλοιπο κόσμο. 2. Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να βοηθήσει πολύ κόσμο. Μια ιστορία που κάποιος με ίδιο η παρόμοιο πάθημα μπορεί να στηριχτεί. Να έχει «έναν ώμο να κλάψει». Διάβασε αυτό το βιβλίο. Βρες το στήριγμα σου. Ακόμη και τώρα θέλω κι’ άλλο. Δεν είμαι έτοιμη να με αφήσει η Βανεσσα και εύχομαι πραγματικά να υπάρξει μια συνέχεια ακόμα κι αν δεν χρειάζεται. Μας μάγεψε τόσο που το χρειαζόμαστε. Θελουμε την κάθαρση!

1

Θεοί και δαίμονες: ΣύγκρουσηΚαταπληκτικό !!!!

9.5/10 Αν σας άρεσε το πρωτο τότε θα υπερλατρεψετε το δεύτερο! Δεν έχω πολλά λόγια για αυτο το βιβλίο μόνο ότι ήταν πραγματικά καταπληκτικό! Το τελείωσα μέσα σε μια μισή μέρα και ούτε που το κατάλαβα

0

Θεοί Και Δαίμονες - Η ΑναμέτρησηΜια δυναμική αρχή

"Η Μέγκαν γεννήθηκε για να πεθάνει... " Από την πρώτη στιγμή που διάβασα την περίληψη αυτή η ατάκα μου καρφώθηκε στο μυαλό μου. Έκανα πολύ κόπο για να βρω αυτό το βιβλίο και δεν το μετάνιωσα καθόλου! Αγάπησα την Μέγκαν από την πρώτη στιγμή. Ευτυχώς Θεέ μου ήταν από τις καλές πρωταγωνίστριες , κάνοντας το βιβλίο να κυλάει πολύ ευχάριστα, εύκολα και γρήγορα! Γενικά όλοι οι χαρακτήρες ήταν αγαπητοί (Ναι ακόμη και η Νάταλι -πληγωμένο μου κορίτσι). Ο Γκείλ, ο Σεθ

0

Οργή και ομίχληΑπίστευτο !

Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ στη ζωή μου ! Τα λάτρεψα όλα! Η σειρά άξιζε μόνο και μόνο για αυτό το βιβλίο! Πρέπει να διαβαστεί οπωσδήποτε

0

Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθοςAmazing!

I dont know why I hadnt read harry potter before. Actually, I had read Deathly Hallows but only that one. This book was absolutely amazing! I started reading it just for fun and then I kept going without knowing. The time passed and I finished it and it was like I was waking up from a dream. JK Rowling does magic with her books and I want so badly to read more of her. 5 stars with no doubt!

0

Διάδοχοι - Το δάκρυ της νεράιδαςΜια ωραία συνέχεια

Πλοκή: 3/5 Χαρακτήρες: 3.5/5 Κόσμος: 4/5 Σύνολο: 3.5/5 Λίγα λόγια για το βιβλίο... Η πρωταγωνίστρια μας, η Λίνα, έχει πλέον ανακαλύψει την οικογένεια της, η οποία την υποδέχεται με στοργή και αγάπη, βοηθώντας την να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα της αλλά και να μάθει όσα περισσότερα γίνεται για τον μαγικό κόσμο. Παρόλα αυτά υπάρχουν διάφορα θέματα που δεν την αφήνουν να συγκεντρωθεί ολοκληρωτικά στον στόχο της. Ένα από αυτά φυσικά είναι ο Ντάνιελ. Ο τελευταίος, περνάει μια δύσκολη φάση, το οποίο είναι αναμενόμενο με όλα αυτά που του συνέβησαν, και ως αποτέλεσμα κρατά τους δικούς του ανθρώπους μακριά. Αυτή του η αντίδραση επηρεάζει αρκετά τον φίλο και σωματοφύλακα του Τζέιμς, ο οποίος δεν έχει μόνο τον Ντάνιελ να τον απασχολεί αλλά και την γλυκιά παρουσία της Ηλέκτρας. Τι μου άρεσε... Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς διαβάζουμε από την οπτική τριών ανθρώπων: της Μελίνας, του Ντάνιελ και του Τζέιμς. Η εναλλαγή των προσώπων γίνεται πολύ ομαλά, δίνοντας μια ευχάριστη χροιά στο βιβλίο. Οι χαρακτήρες φαίνονται αληθινοί και διαφορετικοί μεταξύ τους πηγαίνοντας την ιστορία ένα βήμα παρακάτω. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα σε αυτό το βιβλίο ήταν ο μαγικός κόσμος. Μαζί με την Λίνα είδαμε την εξέλιξη του, τις συνήθειες και τον τρόπο λειτουργίας του. Είναι πραγματικά πολύ καλοστημένος, χωρίς να σε ξενίζει, με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι μέρος του καθώς διαβάζεις. Το αγαπημένο μου σημείο ήταν όταν επισκέφτηκε η Λίνα μία από τις φυλές και μπορέσαμε να την γνωρίσουμε καλύτερα. Ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια. Τι δεν μου άρεσε... Το βιβλίο αποτελείτε από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος τα γεγονότα περισσότερο τα βλέπουμε παρά τα ζούμε. Μέχρι περίπου λίγο πριν την μέση του δεύτερου μέρους πιστεύω ότι υπήρχαν πολλά λόγια για να γίνουν λίγα πράγματα. Θεωρώ ότι η Λίνα άργησε να ξυπνήσει και να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Το βιβλίο κυλούσε αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο στο δεύτερο μισό και τρίτο μέρος του βιβλίου (Τα οποία και καταβρόχθισα σε λιγότερο από μία μέρα). Ένα ακόμα πράγμα που με κράτησε πίσω με το βιβλίο στην αρχή ήταν οι αναφορές που γινόντουσαν στο πρώτο. Πολλές φορές, όπως για παράδειγμα από την μέση του βιβλίου και μετά, ήταν βοηθητικό αλλά στο πρώτο μέρος ήταν κουραστικό για κάποιον που είχε διαβάσει πρόσφατα το πρώτο. Αυτό θα μπορούσε να λυθεί εύκολα με ένα μικρό κεφάλαιο στην αρχή του βιβλίου, το οποίο θα περιέγραφε συνοπτικά τα γεγονότα του προηγούμενου βιβλίου. Αυτοί είναι και οι λόγοι που το βιβλίο έχασε 1,5 αστέρι. Το συμπέρασμα... Το βιβλίο Διάδοχοι 2: Το δάκρυ της Νεράιδας είναι από τα βιβλία τα οποία όταν τα τελειώσεις, οι χαρακτήρες του δεν σε αφήνουν να τους αποχωριστείς. Είναι ένα βιβλίο που ο μαγικός του κόσμος σε υποδέχεται και σε ενσωματώνει στην ιστορία και τους κανόνες του, αναγκάζοντας σε υποσυνείδητα να μην θες να τον αφήσεις. Μπορεί να αργεί να μπει λίγο στο ψητό αλλά όταν το κάνει, δεν σε απογοητεύει. Δεν θα καταλάβεις για πότε διάβασες το μισό από το δεύτερο και το τρίτο μέρος του. Αν θέλεις ένα βιβλίο με χαρακτήρες που θα σε κάνουν να τους αγαπήσεις και να συμπάσχεις μαζί τους, αν θες να δεις έναν μαγικό κόσμο με πολλές λεπτομέρειες και δολοπλοκίες, τότε αγόρασε το Δάκρυ της Νεράιδας. Και αν έχεις λίγο υπομονή μαζί του, τότε να είσαι σίγουρη/ος ότι θα σε ανταμείψει.

1

Βραδινά ραντεβούΥπέροχη ιστορία

Λίγα λόγια για το βιβλίο... Η Κάλι κάνει την δουλειά που αγαπά, έχει 2 πολύ καλές φίλες -ή καλύτερα μία- και έχει σχέση με έναν άνδρα για την οποία δεν είναι και πολύ σίγουρη. Μια μέρα λοιπόν βλέπει μια ερώτηση: «Πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου σε πέντε χρόνια;» και αναθεωρεί τα πάντα, αποφασίζοντας να πάει ένα ταξίδι να βρει τον εαυτό της. Ο Κέιν -με όψη απόλυτου αρσενικού- είναι ένας άνδρας που κατάφερε να πετύχει πολλά στη ζωή του δουλεύοντας σκληρά και υπερνικώντας τις πιθανότητες όντας ένα παιδί από την κακόφημη συνοικία του Σικάγου. Είναι ελεύθερος και έχει έναν υπέροχο -και πολύ αστείο/ συμπαθητικό φίλο- τον Σάιμον. Ο Κέιν λοιπόν πάντα πίστευε ότι έχει ό,τι χρειάζεται, μέχρι που η ζωή του τα φέρνει αλλιώς. Μέχρι που η Κάλι μπαίνει σε αυτό το καφέ... Τι μου άρεσε... Το βιβλίο ήταν γρήγορο, απόλυτα ρομαντικό, αισθηματικό και με υπέροχες ερωτικές αλλά και αστείες πινελιές. Οι χαρακτήρες μπαίνουν κατευθείαν στην καρδιά σου, κρατώντας σου μια υπέροχη συντροφιά. Κατάφερα να τους αγαπήσω, συμπονέσω, ζήσω και ταυτιστώ μαζί τους. Οι πρωταγωνιστές είχαν μια πραγματικά καυτή χημεία, που σε έκαναν να μην μπορείς να αφήσεις το βιβλίο. Το αγαπημένο μου σημείο βέβαια ήταν αυτό το πολυπόθητο ταξίδι. Δηλαδή... αχχχχχ!! Υπέροχες σκηνές, που σου έκοβαν την ανάσα, που σε έκαναν να ερωτεύεσαι, να αναμένεις, να ενθουσιάζεσαι και να... ανάβεις! Τα βραδινά ραντεβού τους ήταν επίσης τόσο ευχάριστα και γλυκά που δεν μπορούσες παρά να σκεφτείς πόσο όμορφο θα ήταν να σου συνέβαινε κάτι παρόμοιο. Τέλος, εκπληκτικό ήταν το γεγονός οτι καθώς διάβαζες ένιωθες σαν να δούλευες στο καφέ με τον Σάιμον, ή να απολαμβάνεις τον καφέ σου με τον Κέιν. Σαν να πήγαινες βόλτα με την Κάλι και την φιλενάδα της, ή να έβγαζες φωτογραφίες μαζί της. Όλα ήταν τόσο περιγραφικά και ατμοσφαιρικά, που ζήλευες να τα διαβάζεις! Γιατί έκοψα ένα αστεράκι... Θα ήθελα ένα πιο πικάντικο δράμα. Τι εννοώ με αυτό; Προφανώς και υπάρχει δράμα, εκνευριστικό -αγαπημένε Κέιν- και στενάχωρο. Αυτό που ήθελα ήταν κάτι πιο έντονο. Πιο επικίνδυνο ίσως. Κάτι πιο βάσιμο για να πυροδοτήσει την αντίδραση της Κάλι. Κάτι πιο "υπερβολικό". Συμπερασματικά... Ήταν ένα υπέροχο βιβλίο, πολύ γλυκό και γρήγορο. Ιδανικό για τις ρομαντικές ψυχές που θέλουν να ταξιδέψουν γνωρίζοντας τον έρωτα της Κάλι και του Κέιν. (Αχ Κέιν!) Κορίτσια, αν δεν το έχετε διαβάσει ακόμη, κακώς! Όσο για τα αγόρια της παρέας, δεν είναι κακό να δοκιμάσετε μια ιστορία έξω απο το safe zone σας, και ίσως που ξέρετε; Μπορεί να σας δώσει ιδέες πολύ χρήσιμες. Ή να σας αποτρέψει από τις κουτές! Εν κατακλείδι, είναι ένα βιβλίο που θα σας κρατήσει μια όμορφη συντροφιά, ειδικά, τις κρύες μέρες του χειμώνα μεταφέροντας σας το κλίμα του έρωτα και του χιονιού.

0

A Court of Wings and RuinMy least fave of the series

Characters: 5/5 Plot: 3/5 Eager to read: 2/5 Sum: 3.5/5 That's hard for me. I am late, but finally here. So, I didn't like the first book. I believe it was ok but not for all this hype. When I started reading the second, I was thrilled! And when I finished it, It was the only thing I could think of. That's why I believed that the third one would be awesome too. I grabbed the third at once. The same night I finished the second. I liked the first chapters, but at some point, I stopped reading. I tried the next day and the following one but someday I stopped reading. I couldn't remember why. When the book translated into Greek and bought it, I started reading it again. Then I understood why I had stopped. There wasn't something to hold me. The story repeated itself over and over again and I felt like the words were there to fill the book and not go on with the plot. I had to wait until page 500+ to finally get my interest back. But even then at the end (the great war we were afraid) all seemed so rushed and not real. This book wasn't as good as I hoped, but it made me cry, laugh, and believe in love all over again. It wasn't about the plot, It was about the characters. There is only one reason for me to read this series: Because of the Characters! They are so real. They are all different but so perfect for each other. They are unique and you can connect with them. They truly are amazing. And that's why I give the book the half star and rate this book with 3.5/5. Not because I believe that it's worth the hype or the high rating, but because of the characters. Because I loved AND felt them.

0

Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικάΈνα από τα καλύτερα αναγνώσματα!

Καταπληκτικό βιβλίο. Σου χαρίζει μια υπέροχη ζεστασιά και χαρά που λίγα βιβλία μπορούν να σου προσφέρουν. Είναι γρήγορο, έξυπνο, γεμάτο μυστήριο και δράση. Αγαπώ τον κόσμο του Χάρι Ποτερ και Χάρης στα βιβλία μπορώ να χάνομαι μέσα στις σελίδες του ξανά και ξανά, απολαμβάνοντας κάθε δόση μαγείας που θα μπορούσα ποτέ να είχα φανταστεί. Αφοπλισιους, και φύγαμε για το επόμενο! ⚡️

0