Reviews

77

Followers

0

Following

0

Βιβλία

5

Reviews

77

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

5

Reviews

Το ξίφος του ΑπόλλωναΚαλό.

Αρκετά καλό, αλλά υπολείπεται των δύο προηγούμενων. Σαν να βιάζεται να το τελειώσει ο συγγραφέας... Στο τελος "χάνονται" δύο ήρωές του, χώρια που "Ο χρόνος τους ήταν καλός. Τριάντα λεπτά, ψέλισε ο Λέων". Φορούσε ρολόι; Από Οτράντο-Κέρκυρα 850(;) μίλια και θα χρειάζονταν μιάμιση μέρα!!! Με τριήρη;;;; Λεπτομέρειες που ενοχλούν.. Το σώνει η πολυ καλή περιγραφή της ναυμαχίας στη Σέριφο!!!

0

Μέγας ΑλέξανδροςΠολύ καλό.

Το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Μανφρέντι για τον Αλέξανδρο, ίσως υστερεί ελάχιστα του πρώτου - ή ίσως επειδή ο πήχυς βρίσκεται πολύ ψηλά - χωρίς όμως να αφήνει κανένα λάτρη του είδους ανικανοποίητο. Σίγουρα δεν θα πλήξετε...

0

Εφιάλτης: Η απολογίαΕξαιρετικό.

Ευχαριστώ το συγγραφέα που μας θυμίζει την αρχαία ρήση "Μηδενί δίκην δικάσης...". Η άποψη του Εφιάλτη για τα γεγονότα της "προδοσίας" του. Ακόμα και αν δεν πεισθεί κάποιος για την υποτιθέμηνη αθωότητα του στην απολογία του, αξίζει να το διαβάσει κάποιος μόνο και μόνο για να δει μια άλλη άποψη. Στο κάτω κάτω κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Λέγεται πως ο Ηρόδοτος δεν ήταν και τόσο ακριβοδίκαιος...

0

Το πέρασμαΠολύ καλό.

Το πρώτο μέρος μιας τριλογίας επιστημονικής{;} φαντασίας. Μετά από ένα αποτυχημένο πείραμα, οι ελάχιστοι που "σώζονται" προσπαθούν να επιβιώσουν με πενιχρά μέσα και δυσοίωνο μέλλον. Τα εισαγωγικά στο "σώζονται" είναι για να μην σποϊλάρω... Κανονικά θα έπρεπε να βγει συμπέρασμα μετά την ανάγνωση και των τριών βιβλίων. Διαβάζεται ευχάριστα πάντως. Α, στα κατά του οι 1050 σελίδες του πρώτου μέρους, οι 780 του δεύτερου και οι 880 του τρίτου. Αν έχετε κουράγιο και χρόνο...

0

Κόκκινη ανατολήΜετριότητα.

Βιβλίο για παιδιά-όχι καν εφήβους- με πολλή, αλλά όχι ποιοτική φαντασία, προβλέψιμο από τις πρώτες σελίδες. Ένα από τα ελάχιστα βιβλία που άφησα στη μέση...

0

Το ΜανιτούΜέτριο.

Η περιγραφή του Μάστερτον είναι εξαιρετική, αλλά ο τρόπος εξουδετέρωσης του πνεύματος με "ξενέρωσε".

0

Το ΜανιτούΜέτριο.

Η περιγραφή του Μάστερτον είναι εξαιρετική, αλλά ο τρόπος εξουδετέρωσης του πνεύματος με "ξενέρωσε".

0

Η σφίγγα των πάγωνΠολύ καλό.

Υποτίθεται ότι απευθύνεται σε έφηβους. Διαβάζεται όμως, εύκολα από όλες τις ηλικίες. Οι περιπέτειες μιας ομάδας με γολέτα στην Ανταρκτική, με σκοπό να βρούν μερικούς αγνοούμενους. Καλή αφήγηση, αν εξαιρέσουμε τα ερωτηματικά που εκφράζει κάθε τόσο ο συγγραφέας, σχετικά με τις τύχες του ίδιου και των συντρόφων του. Ωραία πλοκή εφόσον αποδεχτούμε τη φαντασία του Βερν. Βιβλίο για να περάσουν ευχάριστα μερικές ώρες και να μάθουμε και κάποια πράγματα για τις εκεί συνθήκες...

0

Σπαρτιάτες προ των πυλώνΕξαιρετικό.

Η συνέχεια των "Γιων του Δία" εξαιρετική, όπως και το πρώτο βιβλίο. Οι περιπέτειες του Νικία σε Αττική και Βοιωτία σου κρατούν το ενδιαφέρον χωρίς διακοπή. Κάποια μικρά "λάθη" στις -εκτός εποχής- μονάδες μέτρησης, χωρίς σημασία, δεν αλλοιώνουν το αποτέλεσμα. Διαβάστε το.

0

Οι γιοι του ΔίαΕξαιρετικό.

Πολύ καλό βιβλίο, σε κρατάει σε αγωνία χωρίς να κάνει κοιλιά σε κανένα σημείο της αφήγησης. Οι περιγραφές των μαχών γλαφυρές, οι ήρωές του ανθρώπινοι. Αξίζει να το διαβάσετε. Κρίμα που είναι δυσεύρετο...

0

Το άρωμαΠολύ καλό.

Παράξενο και πολύ πρωτότυπο θέμα. Ο άνθρωπος που δεν αναδίνει καμιά οσμή, έχει εξαιρετικά ισχυρή όσφρηση. Τόσο ισχυρή ώστε να κατασκευάζει εντελώς "ειδικά" αρώματα. Η συνέχεια στο βιβλίο... Διαβάζεται πανεύκολα και η κριτική είναι εντελώς προσωπική. Πιστεύω ότι άλλοι θα το λατρέψουν και άλλοι θα το απορρίψουν. Πάντως η σχέση του με την ταινία είναι μόνο στην ιδέα. Το βιβλίο είναι άπειρες φορές καλύτερο!!! Υπέροχη περιγραφή της κατάστασης εκείνης της εποχής στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις.

0

Το άρωμαΠολύ καλό.

Παράξενο και πολύ πρωτότυπο θέμα. Ο άνθρωπος που δεν αναδίνει καμιά οσμή, έχει εξαιρετικά ισχυρή όσφρηση. Τόσο ισχυρή ώστε να κατασκευάζει εντελώς "ειδικά" αρώματα. Η συνέχεια στο βιβλίο... Διαβάζεται πανεύκολα και η κριτική είναι εντελώς προσωπική. Πιστεύω ότι άλλοι θα το λατρέψουν και άλλοι θα το απορρίψουν. Πάντως η σχέση του με την ταινία είναι μόνο στην ιδέα. Το βιβλίο είναι άπειρες φορές καλύτερο!!! Υπέροχη περιγραφή της κατάστασης εκείνης της εποχής στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις.

0

Σκοτώστε τον ΡόμελΕξαιρετικό.

Διαφορετικό είδος μυθιστορήματος από τον Πρέσφιλντ. Όμως δεν υστερεί καθόλου σε ενδιαφέρον. Ξανά καταφέρνει με τη γλαφυρότατη γραφή του να σε φέρνει δίπλα στους ήρωές του, στη μέση της ερήμου, με όρους που μόνο οι κάτοικοι της γνωρίζουν. Λες και ο ίδιος ο συγγραφέας ήταν εκεί. Να διαβάσετε οπωσδήποτε και τον επίλογο.

0

Οι πύλες της φωτιάςΕξαιρετικό.

Πολύ καλή περιγραφή της μάχης των Θερμοπυλών, από ένα συγγραφέα που ξέρει να ταξιδεύει τον αναγνώστη του στο πεδίο δράσης των ηρώων του. Κρατάω τα 10 αστέρια γιατί κάτι θα υπάρχει καλύτερο. Διαβάστε το, αξιζει.

0

Εγώ ο ΚλαύδιοςΜετριότητα.

Η γραφή του Ρ. Γρέιβς με άφησε αδιάφορο. Μπορεί το θέμα του να είναι καλό, όμως ο τρόπος παρουσίασης του δεν με τράβηξε. Στη μέση του βιβλίου είχα βαρεθεί και το τελέιωσα μόνο για να μην το αφήσω στη μέση. Το θεωρώ χαμένο χρόνο, αν και πολλοί θα διαφωνήσουν.

0

Οι ΔουβλινέζοιΜετριότητα.

Βαρετό βιβλίο, με γλώσσα που το κάνει ακόμα πιο βαρετό. Οι ιστορίες του δεν τραβούν το ενδιαφέρον, έστω και αν μερικές εμπεριέχουν έκπληξη. Από τα ελάχιστα βιβλία που δεν διάβασα ολόκληρα...

0

Τα 39 σκαλοπάτιαΚαλό.

Συμπαθητικό βιβλίο, με πολύ καλή περιγραφή καταδίωξης, που ίσως και λόγω των σχετικά λίγων σελίδων του, δεν κάνει κοιλιά. Για να περάσετε ευχάριστα μερικές ώρες.

0

Η βασίλισσα του ΝότουΚαλό.

Ξεκινάει πολύ καλά, με την άνοδο μιας κοπέλας, που από -ούτε καν-βάποράκι γίνεται ισχύρο πρόσωπο στο χώρο των ναρκωτικών. Σε κάποια σημεία η γραφή του Ρεβέρτε γίνεται βαρετή. Καλές οι περιγραφές των ταξιδιών-αστραπή από Αφρική σε Ισπανία.

0

Οι δαίμονες της ΝορμανδίαςΕξαιρετικό.

Από ένα σφραγισμένο από το 2ο Π.Π. άρμα, που χρησιμοποιήθηκε κατά των Γερμανών, ακούγονται απόκοσμες φωνές και κανένας δεν τολμάει να το πλησιάσει. Μέχρι που κάποιος τολμάει... Το καλύτερο βιβλίο τρόμου που έχω διαβάσει ποτέ.

0

ΑμνόςΠολύ καλό.

Πανέξυπνο μυθιστόρημα, με άφθονο και καλό χιούμορ. Κάποιοι μπορεί να το θεωρήσουν υβριστικό, αλλά αν το δούμε καθαρά λογοτεχνικά, είναι διαμαντάκι.

0

ΑμνόςΠολύ καλό.

Πανέξυπνο μυθιστόρημα, με άφθονο και καλό χιούμορ. Κάποιοι μπορεί να το θεωρήσουν υβριστικό, αλλά αν το δούμε καθαρά λογοτεχνικά, είναι διαμαντάκι.

0

Τερσίας ο μάντηςΚαλό.

Παράξενη φανταστική περιπέτεια, που όμως έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Περνάει η ώρα ευχάριστα.

0

Ένας συνηθισμένος άνθρωποςΠολύ καλό.

Καλή περιπέτεια που θα σας κρατήσει από την αρχή μέχρι το τέλος. Άλλωστε ο Koontz είναι από τους συγγραφείς που ξέρουν να "διατηρούν" την αγωνία.

0

Η νύχτα του έβδομου σκότουςΠεριπετειούλα...

Αϊτή, πτώματα, βουντού. Καλό για τους λάτρεις του είδους, μέτριο για τους υπόλοιπους. Δεν το συνιστώ, αλλά και δεν το απορρίπτω.

0

Εκστρατεία στην έρημοΠολύ καλό.

Καλή περιγραφή της συγκεκριμένης ιστορίας, διανθισμένη - με επιλογή του συγγραφέα - με στοχασμό και φιλοσοφία, που κατά τη γνώμη μου κουράζει, γιατί ξεφεύγει από το θέμα. Παρά τις μικρές κοιλιές που κάνει, είναι ένα πολύ καλό βιβλίο.

0

ΔόλωμαΚαλό.

Κάποιοι μεταφέρουν, ανθρώπους εθισμένους στα ναρκωτικά, σε ένα νησί της Καραϊβικής, χωρίς τη θέλησή τους και τους γνωστοποιούν ότι στο κοντινό απέναντι νησί υπάρχει τροφή, νερό και εξαιρετικής ποιότητας ναρκωτικά. Όμως η ενδιάμεση θάλασσα είναι γεμάτη καρχαρίες. Το θέμα του βιβλίου είναι η εκμετάλευση της ανθρώπινης αδυναμίας.

0

Το τέλος της αθωότηταςΚαλό.

Κυκλοφορεί και με τον τίτλο "Στάσου πλάι μου" και περιγράφει ένα μέρος της ζωής τεσσάρων εφήβων στα μέσα περίπου του προηγούμενου αιώνα. Κυριαρχεί η φιλία τους και η απλότητα της ζωής εκείνης της εποχής. Άλλος ένας καλός King.

0

Τι θα γίνει μετάΠολύ καλό.

Πάλι υπάρχει, σε βιβλίο του ίδιου συγγραφέα, κάποιος παράφρων που εδώ αιχμαλωτίζει και μεταδίδει τη ζωή των φυλακισμένων θυμάτων του σε συνδρομητές. Έχει αρκετό ενδιαφέρον.

0

Κόκκινη 1-2-3Πολύ καλό.

Ένας παράφρων - Ο Κακός Λύκος - ασκεί ψυχολογική βία σε τρεις κοκκινομάλλες - Κοκκινοσκουφίτσες - μέχρι που αυτές γνωρίζονται μεταξύ τους και αποφασίζουν να τον αντιμετωπίσουν. Διαβάζεται εύκολα, χωρίς να κάνει κοιλιά.

0

Κροίσος, ο τελευταίος βασιλιάς της ΛυδίαςΠολύ καλό.

Εξιστορεί τη ζωή του βασιλιά της Λυδίας Κροίσου, που από τα αμύθητα πλούτη που είχε, για τα οποία καμάρωνε στο σοφό Σόλωνα, βρέθηκε παρά λίγο στην πυρά και σκλάβος του βασιλιά των Περσών Κύρου. Εκπληκτικό το κομμάτι της αποστολής στο Μαντείο των Δελφών. Φαντάζει σαν παραμύθι με πολύ καλή αφήγηση.

0

Η ζωή του ΠιΠολύ καλό.

Η ιστορία ενός νεαρού Ινδού που προσπαθεί να επιβιώσει μετά από ναυάγιο, μέσα σε μια βάρκα μαζί με έναν ουρακοτάγκο, μια ζέβρα, μια ύαινα και μια τίγρη. Η εξιστόρηση του στους εκπροσώπους της ασφαλιστικής εταιρείας, μετά το τέλος της περιπέτειας, έχει δύο εκδοχές: αυτή που παρουσιάζει ο νεαρός και αυτή που "στέκει" λογικά. Στην αντίστοιχη ταινία (μια από τις ελάχιστες φορές που η ταινία συναγωνίζεται το βιβλίο), αυτό φαίνεται σαφέστερα.

0

Η εξουσία του σκύλουΜέτριο.

Η εμφάνιση και εγκατάσταση μιας μάνας με το γιο της σε ένα ράντσο, που ιδιοκτήτες του είναι δυο αδελφοί, αλλάζει τις σχέσεις τους. Περισσότερο βασίζεται στην ψυχολογική επίδραση της παρουσίας της γυναίκας. Τελικά το βιβλίο καταντάει ανούσιο και βαρετό.

0

Ουράνιες ΒοσκέςΕξαιρετικό.

Μια σειρά από διηγήματα, αλλά καλά και άλλα εξαιρετικά. Όλα έχουν σχέση με τους ανθρώπους που ζουν σε μια πανέμορφη κοιλάδα, που μια ιεραποστολή την ονόμασε "Ουράνιες βοσκές". Ίσως λίγο ρομαντικά κάποια διηγήματα, αλλά σε όλα πρωταγωνιστεί ο ανθρώπινος χαρακτήρας. Υπέροχος ο Στάινμπεκ. Διαβάστε το!!!

0

Ο εξομολογητήςΜετριότητα.

Είναι η συνέχεια του βιβλίου "Ο Ιεροεξεταστής", αλλά η σχέση με αυτό είναι μόνο το ότι είναι συνέχεια του. Κατά τη γνώμη μου ο συγγραφέας εξαντλησε την έμπνευση του στο πρώτο βιβλίο. Ούτε η πλοκή σε συναρπάζει ούτε η αφήγηση.

0

Ο ΙεροεξεταστήςΕξαιρετικό.

Εντελώς πρωτότυπο μυθιστόρημα. Ένας επαγγελματίας βασανιστής, ειδικός στο να αναγνωρίζει το ψέμα, αναλαμβάνει την "ανάκτηση πληροφοριών". Με έναν όρο: δεν βασανίζει παιδιά. Όταν του δίνουν μια "δουλειά" να αποσπάσει πληροφορίες από ένα παιδί, όχι μόνο δεν δέχεται, αλλά αναλαμβάνει να προστατεύσει τον μικρό, με απότέλεσμα ένα συνεχές κυνηγητό μέχρι τέλους. Αξίζει!!!

0

61 ώρεςΚαλό.

Αρκετά ενδιαφέρον, διαβάζεται εύκολα χωρίς να παρουσιάζει κοιλιά. Μην το διαβάσετε στην παραλία το καλοκαίρι!!!

0

Τελική αναμέτρησηΜέτριο.

Αρκετά κατώτερο από το πρώτο βιβλίο με ήρωα το Τζακ Ρίτσερ. Ο υπερήρωας εδώ αρχίζει να γίνεται εκνευριστικός!!! Βάζει κάτω πέντε Τζέιμς Μποντ!!!

0

Ένας ξένος στην πόληΚαλό

Αρκετά καλό βιβλίο, με ήρωα πάλι το Τζακ Ρίτσερ. Θα περάσετε σχετικά ευχάριστα την ώρα σας. Τίποτε περισσότερο.

0

Κλοιός θανάτουΠολύ καλό.

Το πρώτο (και μάλλον το καλύτερο) βιβλίο του Lee Child με ήρωα το Τζακ Ρίτσερ. Πολύ έξυπνη η ιδέα που στηρίζεται όλη η υπόθεση. Υπερήρωας ο Ρίτσερ, ξανθός και με ύψος κοντά στα δύο μέτρα που τον υποδύσεται ο Τομ Κρουζ (ταιριάζει???) στην οθόνη.

0

Η ομορφιά της ΠορφύραςΠολύ καλό.

Αναφέρεται στη ζωή του Λέοντα Γ΄του Ίσαυρου, την αναρρίχηση του σε αυτοκράτορα και το ειδύλλιό του με την κόρη του Καλλίνικου. Συναρπαστική η αφήγηση της καταστροφής του στόλου των Σαρακηνών χάρη στο Υγρό Πυρ, αλλά και η ξενάγηση στην Κωνσταντινούπολη της εποχής.

0

ΛεβιάθανΜέτριο.

Παιδικό έως εφηβικό μυθιστόρημα, με υπόθεση που εξελίσσεται στην αρχή του Μεγάλου Πολέμου. Σχετικά καλά γραμμένο, αλλά ΜΗΝ το διαβάσετε αν δεν κυκλοφορήσουν οι δύο συνέχειες του. Θα του έβαζα επτά αστέρια. Τα δύο αστέρια είναι γιατί ο εκδοτικος οίκος δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου να εκδόσει τα δύο επόμενα...

0

Η κάθοδος των ΜυρίωνΕξαιρετικό.

Η ιστορία του Ξενοφώντα, που ξεκινώντας σαν μισθοφόρος του Κύρου, μετά την ήττα στα Κούναξα αναλαμβάνει να οδηγήσει τους "Μύριους" στη θάλασσα, το στοιχείο που τους ένωνε με την πατρίδα. Υπέροχη μυθιστορηματική περιγραφή των γεγονότων από τον Φορντ.

0

Ιουλιανός ο ΑποστάτηςΚαλό.

Περιγραφή της ζωής ενός αμφιλεγόμενου αυτοκράτορα. Από την παιδική του ηλικία ως το θάνατό του, ο χαρακτήρας του ήταν ένα αίνιγμα. Χωρίς να είναι αριστούργημα, δεν θα σας αφήσει αδιάφορους.

0

Μπαϊρακτάρης πολιτικοί και κουτσαβάκηδεςΠολύ καλό.

Γραμμένο με απλή και κατανοητή γλώσσα, περιγράφει εύθυμα την κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα στα τέλη του 19ου αιώνα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο Μπαϊρακτάρης εξουδετέρωσε τους κουτσαβάκηδες και κάθε είδους "σκληρούς" της εποχής εκείνης και έκανε την Αθήνα "εύνομον πόλιν".

0

Οι εκατό ιππότεςΜετριότητα.

Καμία σχέση με ότι ξέρετε για το συγγραφέα. Μια σειρά διηγημάτων, χωρίς εκείνο το κάτι που κάνει το Μανφρέντι να ξεχωρίζει. Δεν είναι άσχημα γραμμένα, αλλά δεν είναι αυτό που περιμένει κάποιος που έχει διαβάσει άλλα βιβλία του ίδιου.

0

Η ασπίδα της ΣπάρτηςΕξαιρετικό.

Το βιβλίο που με έκανε φανατικό αναγνώστη του λάτρη της αρχαίας Ελλάδας, Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι. Περιγράφει τη σκληρή κοινωνία της Σπάρτης και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής. Η αφήγηση του συγγραφέα σε κάνει να γίνεσαι ένα με τον ήρωα του μυθιστορήματος. Ίσως αξίζει και 10 αστέρια.

0

Το όνομά μου είναι ΚανέναςΕξαιρετικό.

Υπέροχο βιβλίο, που ξεκινάει από τα παιδικά χρόνια του Οδυσσέα και τελειώνει τη στιγμή που ξεκινά για την Ιθάκη φεύγοντας από την καμένη Τροία. Δεν θα προτείνω μόνο να το διαβάσετε, αλλά και να το έχετε στη βιβλιοθήκη σας. Αξίζει απόλυτα τα 10 αστέρια.

0

Σε αμφίβολη μάχηΜέτριο.

Περιγραφή του αγώνα των εργατών ενάντια στα συμφέροντα των μεγαλοκτηματιών. Γενικά, η μάχη του ανθρώπου κατά της αδικίας. Κατώτερο από πολλά άλλα βιβλία του συγγραφέα.

0

Τορτίλα φλατΥπέροχο!!!

Ο Στάινμπεκ περιγράφει με γλαφυρότητα τη ζωή μερικών "αλητών" στην Αμερική της οικονομικής ύφεσης. Διασκεδαστικό, αλλά και μελαγχολικό. Νομίζω ότι είναι από αυτά που πρέπει να διαβάσουμε όλοι...

0

Άνθρωποι και ποντίκιαΠολύ καλό!

Η ιστορία δύο αδελφών με όνειρα για το μέλλον, ο ένας από τους οποίους είναι πολύ δυνατός, αλλά άκακος και με νοητικά προβλήματα. Τα μπλεξίματα δεν αργούν να έρθουν...

0

Ο δρόμος με τις φάμπρικεςΠολύ καλό!

Μια πολύ απλή ιστορία, ο Στάινμπεκ την κάνει υπέροχη! Οι χαρακτήρες του γραφικοί, ο ένας πιο συμπαθής από τον άλλο! Σε κάνει να πιστεύεις στους ανθρώπους...

0

Το χειρογραφο της ΠράγαςΠολύ καλό.

Ο ήρωάς μας, προσπαθώντας να εξιχνιάσει το μυστικό ενός παλιού χειρόγραφου, μπλέκεται σε περιπέτειες και ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Έξυπνο και ενδιαφέρον βιβλίο του συγγραφέα και σκακιστή (παίζει και αυτό το ρόλο του) Παναγιώτη Κονιδάρη. Δεν φτάνει βέβαια την "Πανάκεια" - ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα που έχω διαβάσει -, αλλά έχει πολύ ενδιαφέρον. Αξίζει να το διαβάσετε.

0

Άλικος πάγοςΚαλό.

Στην Ελλάδα του κοντινού μέλλοντος, κάποιοι ιδιόμορφοι φόνοι, με κοινό σημείο τους τον πάγο, κάνουν τον αστυνομικό μας να χάσει τον ύπνο του. Καλοστημένο -να το πω θρίλερ;- από τον Παναγιώτη Κονιδάρη. Διαβάζεται ευχάριστα.

0

Σκοτεινός αρκτικόςΠολύ καλό.

Ο συγγραφέας μας μεταφέρει όχι μόνο στην εποχή της φαλαινοθηρίας, αλλά και στην ατμόσφαιρά της. Καλή περιγραφή, ενδιαφέροντες χαρακτήρες και αρκετή αγωνία μέχρι το τέλος. Ίσως να αξίζει και το 9.

0

Με τους πειρατές του Αγίου ΦραγκίσκουΚαλούτσικο...

Δεν είναι από τα βιβλία που θα σε συναρπάσουν, αλλά η ιστορία του είναι αρκετά διδακτική. Καλό, κυρίως για έφηβους...

0

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣΠολύ καλό.

Κλασικός Κινγκ. Ακόμα και στις λιγότερο καλές ιστορίες του, βρίσκει τον τρόπο να ανεβάζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Το θέμα του μπορεί να μήν είναι τρομακτικό, αλλά σίγουρα σε κρατάει μέχρι το τέλος.

0

Η σκιά στο σπίτιΠολύ καλό.

Ξεκινάει κάπως χαλαρά, για να "ανέβει" μετά τα μισά του βιβλίου. Καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Αξιόλογη δουλειά από έναν νέο Έλληνα συγγραφέα. Μην το αγνοήσετε!!!

0

Μπαρμπαρόσα ο πειρατήςΕξαιρετικό.

Πολύ καλή περιγραφή της ζωής των πειρατών αδελφών Μπαρμπαρόσα. Ο Γ. Λεονάρδος μας παίρνει από το χέρι και μας συνοδεύει στα ταξίδια και τις περιπέτειες των τρομερών αυτών πειρατών, που κυριάρχησαν στη Μεσόγειο λίγο μετά το 1500 μ.Χ. Αξίζει να το διαβάσετε!!!

0

ΕξκάλιμπερΠολύ καλό.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος του θρύλου του Αρθούρου. Ύστερα από τόσα όνειρα, τόσες προσπάθειες για ειρήνη, αλλά και τόσες μάχες, η ιστορία φθάνει στο τέλος της. Η γραφή του Κόρνγουελ δείχνει την ματαιότητα και την προσωρινότητα των πραγμάτων και μας αφήνει με μια "πίκρα" στο στόμα. Διαβάστε το, αξίζει τον κόπο.

0

Ο εχθρός του ΘεούΠολύ καλό.

Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας του Αρθούρου. Κάνει μια "κοιλιά" σχετικά με το πρώτο, αλλά διαβάζεται και αυτό πολύ ευχάριστα. Υπάρχουν κάποιες ανατροπές στην ιστορία, σε σχέση με αυτά που ξέραμε για αυτόν το θρύλο. Και εδώ δεν λείπουν οι μάχες και τα άλλα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το πρώτο βιβλίο.

0

Ο βασιλιάς του χειμώναΠολύ καλό.

Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας του Αρθούρου. Καλή περιγραφή του σχετικού βρετανικού θρύλου, με μάχες, ίντριγκες, άντρες έντιμους και άτιμους, αλλά και μαγεία! Διαβάζεται πολύ ευχάριστα.

0

Το Αιγαίο στις φλόγεςΠολύ καλό.

Αναφέρεται στα χρόνια της τουρκοκρατίας, που οι πειρατές έκαναν ότι ήθελαν στο Αιγαίο, ενώ υπήρχαν και μερικοί Έλληνες που πρόδιδαν πατρίδα και οικογένεια για το προσωπικό τους συμφέρον. Η ιστορία μας δεν έχει μόνο ήρωες και γενναίες πράξεις... Γραμμένο από τον φιλέλληνα Βερν

0

Η πριγκιπέσα ΙζαμπώΕξαιρετικό.

Αναφέρεται σε μια σχετικά άγνωστη περίοδο της ιστορίας μας και αυτό από μόνο του προσδίδει ενδιαφέρον σε αυτό το πολύ καλό βιβλίο. Θα του έβαζα άριστα αν δεν ήταν τόσο ρομαντικό και δεν είχε τόσο έντονο το στοιχείο του πλατωνικού έρωτα. Δικαιολογείται να λάβουμε υπόψη ότι γράφτηκε το 1937. Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

0

ΚερασφόροςΚαλό.

Μυθιστόρημα με ενδιαφέρον, όχι βέβαια όπως το "Κουτί σε σχήμα καρδιάς" του ίδιου, αλλά διαβάζεται χωρίς να γίνει βαρετό. Αρκετά καλή και πάλι η γραφή του Τζο Χιλ.

0

Φαντάσματα του 20ού αιώναΜέτριο.

Συλλογή 15 διηγημάτων, με τάση προς μυστήριο/θρίλερ/τρόμο. Μερικές (λίγες) από αυτές έχουν ενδιαφέρον, αλλά οι περισσότερες είναι τελείως ανούσιες. Στα λίγα θετικά ο τρόπος γραφής του υιού Κινγκ.

0

Ο λύκος του χειμώναΠολύ καλό.

Αρκετά αγωνιώδες βιβλίο, ένα κράμα αστυνομικού, μεταφυσικού και περιπέτειας. Κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Στα μείον του, το ότι συνδέεται με προηγούμενα βιβλία του συγγραφέα, με ήρωα των Τσάρλι Πάρκερ.

0

Μέγας ΑλέξανδροςΕξαιρετικό.

Ότι καλύτερο έχω διαβάσει για τον Μ. Αλέξανδρο ως μυθιστόρημα. Ξεκινάει από την παιδική ηλικία του, με τους φίλους του, τους δασκάλους του, τη σχέση με τους γονείς του και πολλά ακόμα, άγνωστα στους περισσότερους. Τελειώνει ένα βήμα πριν πατήσει στην Ασία. Εξαιρετικός ο τρόπος αφήγησης. 'Αλλωστε ο Μανφρέντι δεν περιμένει τη δική μου αναγνώριση. Μην το χάσετε!!!

0

Ο άρχοντας του ψεύδουςΠολύ καλό.

Οι πρώτες σελίδες του σου κόβουν την ανάσα!!! Πραγματικά δεν αφήνεις το βιβλίο από τα χέρια σου. Στη συνέχεια μειώνεται το ενδιαφέρον, χωρίς όμως να κάνει κοιλιά. Θα του έβαζα 9 αστέρια, αλλά με χαλάει ο τρόπος που ο σατάνας "τσιμπάει" στο τέλος.

0

Αιχμηρά αντικείμενα (Μεταίχμιο pocket)Καλό.

Με αρκετό ενδιαφέρον και αρκετά καλή πλοκή, θα ικανοποιήσει όποιον αρέσκεται σε αυτό το είδος. Λιγότερο καλό από το γνωστότερο βιβλίο της ίδιας "Το κορίτσι που εξαφανίστηκε".

0

Ο άνθρωπος στο ψηλό κάστροΜετριότητα.

Βλέποντας το τί πραγματεύεται, ξεκίνησα με ενθουσιασμό να το διαβάσω. Σιγά σιγά το ενδιαφέρον μου περιοριζόταν, ώσπου τελικά το βαρέθηκα. Κακή περιγραφή, σε μια ιδέα που μπορούσε να είχε αναπτυχθεί τελείως διαφορετικά. Κρίμα που η ιδέα αυτή πήγε χαμενη...

0

ΕμμονήΜετριότητα.

Σχετικά καλό το θέμα, αλλά πολύ βαρετό και κουραστικό, ειδικά με τη χρησιμοποίηση πάρα πολλών προσώπων και ονομάτων, συχνά αχρείαστων. Μόνο αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε.

0

ΑναβίωσηΕξαιρετικό.

Ο Stephen King στις καλύτερες στιγμές του!!! Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει, όχι μόνο ως θρίλερ/τρόμου/φρίκης. Τι θα έκανες αν βρισκόσουν στη θέση του κεντρικού ήρωα του βιβλίου;

0

Κουτί σε σχήμα καρδιάςΕξαιρετικό.

Ο γιος του St. King έχει γράψει μια ιστορία που δεν έχει κοιλιά σε κανένα σημείο της. Αγωνιώδες βιβλίο, με ασταμάτητη δράση δεν θα αφήσει ανικανοποίητο κανένα λάτρη του είδους. Ναι, διαβάστε το.

0

Κουρσάροι της ΑνατολήςΚαλό.

Ο τρόπος γραφής του συγγραφέα δεν μου άρεσε. Η υπόθεση του βιβλίου απλώς ικανοποιητική. Τα επτά αστέρια τα πήρε για την πάρα πολύ καλή περιγραφή της μάχης/ναυμαχίας στο τέλος του βιβλίου.

0

Ανεπιθύμητο (Μεταίχμιο Pocket)Μόνο για να περάσει η ώρα.

Τυπικό δείγμα σύγχρονης σκανδιναβικής λογοτεχνίας. Η συγγραφέας προσπαθεί να σε ξεγελάσει, κατευθύνοντας σε σε λάθος συμπεράσματα για την ταυτότητα του δράστη. Καμία πρωτοτυπία...

0

Ο λύκος της ΣπάρτηςΕξαιρετικό.

Ιστορικό μυθιστόρημα, που περιγράφει τη ζωή του Αριστόδημου, μοναδικού επιζώντα από τους 300 Σπαρτιάτες των Θερμοπυλών, που απορρίπτεται από την κοινωνία της Σπάρτης και προσπαθεί να απαλλαγεί από τη "ρετσινιά" του δειλού. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

0

ΘεοφανώΠολύ καλό.

Σπουδαία περιγραφή της κατάστασης στο Βυζάντιο και της ζωής της αυτοκράτειρας Θεοφανώς, μητέρας του Βασίλειου Β' Βουλγαροκτόνου. Οι ραδιουργίες, οι δολοπλοκίες και ο ρόλος του κλήρου στην Κωνσταντινούπολη του 10ου αιώνα. Διαβάζεται χωρίς διακοπή.

0

ΠανάκειαΕξαιρετικό.

Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. Συνδέει υπέροχα τις περιπέτειες του ήρωά του, με διάφορα γεγονότα και πρόσωπα της εποχής. Του αξίζει πολύ μεγαλύτερη αναγνώριση.

0

Το ξύλινο τείχοςΕξαιρετικό.

Περιγράφει με μυθιστορηματικό ύφος τρεις σταθμούς της αρχαίας ιστορίας. Τη μάχη των θερμοπυλών, τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και τη μάχη των Πλαταιών, μέσα από τα μάτια ενός είλωτα. Βιβλίο χωρίς "κοιλιά".

0

Η Πάπισσα ΙωάνναΠολύ καλό.

Ένα βιβλίο-έκπληξη. Η ιστορία έχει ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι πάρα πολλές παραπομπές ίσως κουράζουν, αλλά είναι διαμάντια γνώσης. Πρέπει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη.

1