Reviews

7

Followers

0

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

7

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Σε μια πτυχή του χρόνουΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το βιβλίο αυτό ήταν αρκετά διαφορετικό απο ότι εχω διαβάσει.Για αρχή με σόκαρε το γεγονός ότι εκδόθηκε το 1962,ενώ μου φαίνεται ότι είναι τόσο μπροστά ακόμα και σήμερα! Η γραφή του βιβλίου ήταν πολύ καλή μπορώ να πω και μου άρεσαν πολυ οι περίεργες του βιβλίου.Το μόνο αρνητικό ήταν ότι μερικές φορές οι πρωταγωνιστές συμπεριφέρονταν χαζά. Η ιστορία κυλάει γρήγορα,αφού το βιβλίο είναι πολυ μικρό και συνολικά δεν κουράζει,εκτός από μερικά σημεία που απλά δεν προσφέρουν τίποτα στην ιστορία. Το επόμενο που μου άρεσε είναι το πόσο πρωτότυπη είναι ιστορία,διάβασα πράγματα που δεν είχα καν σκεφτεί το 2019,οπότε δεν μου δημιουργεί έκπληξη το ότι διδάσκεται σε σχολεία. Τέλος, όπως ξανα είπα οι πρωταγωνιστές ηλικιακά είναι μικροί,οπότε μου άρεσε ακόμα περισσότερο πως εξελίχθηκαν!

0

Οι καταραμένες φωτογραφίεςΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η ιστορία είναι αρκετά απλή και γρήγορη.Δεν καταφέρνει να κουράσει καθόλου και ίσως είναι απο τα πιο ευκολοδιάβαστα βιβλία που εχω διαβάσει,σε αυτό επίσης συμβάλουν τα μικρά κεφάλαια. Οι χαρακτήρες είναι συνηθισμένοι όμως αντίθετα η ιστορία είναι αρκετά πρωτότυπη.Έχει αγωνία και ωραία twists. Το μόνο αρνητικό : Δεν κατάφερε δυστυχώς να με τρομάξει,δεν υπήρχε creepy ατμόσφαιρα και ίσως επειδή απευθυνόταν σε μικρότερες ηλικίες,καθώς μερικά σημεία ήταν λίγο "παιδικά" . Συνολικά "Οι Καταραμένες φωτογραφίες" ήταν ότι ακριβώς χρειαζόμουν μια γρήγορη,υπερφυσική ιστορία με ανατροπές.

0

Το θαύμαΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Δεν υπάρχει βιβλίο που να με έχει διχάσει περισσότερο απο αυτό! Για αρχή το βιβλίο ξεκινάει με το τοπίο της Ισλανδίας, όπου ενα μικρό χωριό καλύπτεται απο ενα πέπλο μυστηρίου. Η γραφή της συγγραφέας ήταν πολύ ζωντανή και οι γνώσεις της για τις παραδόσεις και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων τότε είναι συγκλονιστικός. Μέσα από την εξιστόρηση των γεγονότων προβάλλουν οι κακουχίες, η ανέχεια, οι πολιτικές συνθήκες που οδήγησαν τον λαό στην εξαθλίωση, μα πρωτίστως η απόλυτη προσήλωση στις Γραφές και η κατά το δοκούν ερμηνεία των λόγων του Θεού. Όμως στις πρώτες 180 σελίδες ήταν πολύ αργές και δεν έγινε κάτι το "συγκλονιστικό".Διαβάζαμε απλά τις σκέψεις της πρωταγωνίστριας η οποία ήταν αγενής και υπερβολική και αυτό με χάλασε παρα πολύ, γιατί οι επόμενες σελίδες ήταν πολύ καλύτερες. Στις επόμενες σελίδες υπάρχουν παρα πολλές ανατροπές και σου κρατάει πραγματικά το ενδιαφέρον. Η γραφή της συγγραφέας ήταν συγκλονιστική, αφού το βιβλίο είναι ατμοσφαιρικό και παράλληλα καταφέρνει να σκιαγραφήσει άριστα τον χαρακτήρα ενός μικρού κοριτσιού. Συνολικά το συγκεκριμένο βιβλίο είχε μια καταπληκτική,ατμοσφαιρική γραφή.Όμως οι μισές σελίδες του βιβλίου ηταν εισαγωγικές,έτσι δεν μου κράτησαν το ενδιαφέρον.Χαίρομαι ομως που δεν το άφησα,γιατί οι επόμενες σελίδες με αποζημιώσαν!

0

Φρίντριχ, ένας σπουδαίος ντετέκτιβΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το συγκεκριμένο βιβλίο ήρθε στα χέρια μου κατά λάθος και έτσι δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο. Για αρχή δεν θα θεωρούσα το συγκεκριμένο βιβλίο παιδικό ίσως εφηβικό, αφού το συγκεκριμένο βιβλίο περνάει πολλά κοινωνικά μηνύματα. Ακόμη δείχνει την σκληρότητα του πολέμου,κάτι που είναι συγκλονιστικό! Λάτρεψα την γραφή του βιβλίου,οι περιγραφές ήταν τόσο ζωντανές και θα το καταλάβετε απο το πρώτο κεφαλαίο. Η ιστορία κυλούσε σχετικά γρήγορα και δεν σε έκανε να βαρεθείς. Παρόλα αυτά δεν κατάφερα να το απολαύσω, γιατί είχε ενα μεγάλο μειονέκτημα. Οι χαρακτήρες δεν ήταν καθόλου ρεαλιστικοί, ο Φρίντριχ ήταν 13 και μιλούσε και έπραττε αρκετά ώριμα.Το ίδιο συνέβη και με όλους τους χαρακτήρες, κατι που ηταν εκνευριστικό. Συνολικά το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν μέτριο.Απο την μία περνούσε διαφορά κοινωνικά μυνήματα,που δεν θα περίμενα ποτέ να βρω σε ενα παιδικό βιβλίο και οι γραφή ήταν αρκετά παραστατική και γλαφυρή. Όμως δυστυχώς -ίσως επειδή δεν ανήκω στο συγκεκριμένο αναγνωστικό κοινο βρήκα τους χαρακτήρες "ψεύτικους",αφού δεν ηταν καθόλου ρεαλιστικοί.

0

Game overΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

.Απο την πρώτη κιόλας σελίδα η συγγραφέας καταφέρνει να σε "βάλει" μέσα στην ιστορία,δημιουργώντας ένα πέπλο μυστηρίου που σου κρατάει το ενδιαφέρον.Σε αυτό συμβάλλει και η εναλλασσόμενη αφήγηση βέβαια. Μου άρεσε η γραφή του βιβλίου και λάτρεψα τις γνώσεις αστρονομίας της συγγραφέας, δεν υπήρχαν μεγάλες περιγραφές,ούτε πολλές λεπτομερείς έτσι δεν σε κούραζε.Παρόλα αυτά θα ήθελα να γίνουν λίγο περισσότερα.Τέλος ο χαρακτήρας του Μάρκου ήταν λίγο προβλέψιμος,όμως το τέλος ήταν καταπληκτικό ! Συνολικά το βιβλίο "Game Over" ήταν ενα ενδιαφέρον ανάγνωσμα και το προτείνω φαν της εφηβικής λογοτεχνίας ή σε όσους ψάχνουν ένα χαλαρό ανάγνωσμα,που θα σας διασκεδάσει.

0

Αγώνες πείνας 3: ΚοτσυφόκισσαΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το τρίτο βιβλίο της σειράς κατάφερε να με κερδίσει απο το πρώτο κεφάλαιο.Αφού πολλά πράγματα έγιναν στο 2ο βιβλίο και βλέπουμε τις συνέπειες σε αυτό. Παρόλα αυτά κάπου στην μέση με κούρασε λίγο,αφού δεν υπήρχε τόση δράση, σε σχέση με τα άλλα βιβλία.Αντίθετα επικεντρωνόμαστε στα συναισθήματα της Κάτνις και στην καθημερινότητα της σε ένα καινούργιο περιβάλλον,που ήταν ενδιαφέρον μέχρι ένα σημείο. Δεν με χάλασε και τόσο,αλλά θα ήθελα κάτι παραπάνω ίσως.Επιπρόσθετα μου φαινόταν σαν να είχα ξανα διαβάσει το βιβλίο,αφού έμοιαζε τρομερά με την τριλογία της Απόκλισης. Όλα αυτά όμως αλλάζουν στις τελευταίες 120 σελίδες,αφού υπάρχει δράση και ανατροπές που θα σας σοκάρουν.Το τέλος ήταν πολύ σκοτεινό,αλλά αναγκαίο.Τα τελευταία κεφάλαια μου φάνηκαν αρκετά βαριά,αφού υπήρχαν πολλοί θάνατοι και αν άλλαζα κάτι θα ήταν αυτό,να μην γίνουν τόσα πράγματα σε τόσες λίγες σελίδες. Η γραφή της Κόλινς συνεχίζει να είναι καταπληκτική και αυτή την φορά επικεντρώνεται περισσότερο στην Κάτνις και τα συναισθήματα της,που όταν τελειώσεις το βιβλίο νιώθεις σαν να την ήξερες πραγματικά. Συνολικά,το βιβλίο "Κοτσυφόκισσα κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις ψυχογιός και αποτελεί το τέλος της τριλογίας.Σκοτεινό,ανατρεπτικό και σαγηνευτικό.Η Κόλινς καταφέρνει να δημιουργήσει ένα καταπληκτικό,καλογραμμένο χαρακτήρα.

0

Αγώνες πείνας 2: ΦωτιάΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Όταν ξεκίνησα το δεύτερο βιβλίο,δεν περίμενα με τίποτα να είναι καλύτερο απο το πρώτο.Πραγματικά η συγγραφέας ξεπέρασε τον εαυτό της.Το βιβλίο είχε αγωνία απο την πρώτη σελίδα και προσωπικά δεν βαρέθηκα ούτε μια στιγμή,για αυτο άλλωστε είναι ένα απο τα αγαπημένα μου. Η ιστορία ξεκινάει λίγο διαφορετικά αυτή τη φορά και μπορώ να πω ότι δεν ξεκίνησε αμέσως με δράση.Παρόλα αυτά μαθαίνουμε περισσότερα για αυτο τον κόσμο και υπάρχει αρκετή ένταση ανάμεσα στους κύριους χαρακτήρες. Στην μέση του βιβλίου ξεκινάει καταιγιστική δράση και πανέξυπνες ανατροπές.Είμαι σίγουρος ότι μέχρι το τέλος του βιβλίου θα έχετε μείνει με ανοιχτό το στόμα και θα μπορέσετε να το αφήσετε,αφού υπάρχουν ανατροπές ακόμη και στην τελευταία σελίδα. Ακόμη η γραφή της Κόλινς είναι μαγευτική,αφού με ένα παράδοξο τρόπο σε παγιδεύει στην ιστορία,νιώθεις σαν να βρίσκεσαι εσυ στην θέση της Κάτνις. Τέλος λάτρεψα το ότι όλοι οι χαρακτήρες ήταν ρεαλιστικοί και ανθρώπινοι.Δεν ήταν τέλειοι ,είχαν ελάττωμα και στιγμές αδυναμίας,κάτι που σε κάνει να τους γνωρίζεις καλύτερα. Συνολικά,το βιβλίο "Φωτιά" της Σούζαν Κόλινς κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Ψυχογιός και ανήκει στα αγαπημένα μου βιβλία,αφού ήταν συγκλονιστικό και εθιστικό.

0