Reviews

26

Followers

7

Following

15

Βιβλία

1

Reviews

26

Followers

7

Following

15

Αγαπημένα βιβλία

1

Reviews

Η λέσχη φόνων της ΠέμπτηςΤρελό γέλιο!

Σε έναν ολόκληρο οικισμό ευγηρίας στο Κεντ της Αγγλίας, το Κούπερς-Τσέις, οι εύποροι ένοικοι έχουν πολλές ομάδες δραστηριοτήτων. Μία απ' αυτές είναι κι η Λέσχη Φόνων, που συναντιέται κάθε Πέμπτη. Αναλαμβάνουν πραγματικές ανεξιχνίαστες υποθέσεις με φακέλους που τους προμηθεύει μια συνταξιούχος αστυνομικίνα, και προσπαθούν να τις διαλευκάνουν. Κάποια στιγμή σκοτώνεται κάποιος από την κοινότητα κι απλώνεται μπροστά τους πεδίο δόξης λαμπρό η εύρεση του δολοφόνου. Με αρχηγό μια δαιμόνια πρώην κατάσκοπο, που τους οργανώνει, πιάνουν φιλίες με ενεργά όργανα της τάξης και συμφωνούν μαζί τους να ανταλλάσσουν πληροφορίες, προκειμένου να βρεθεί ο ένοχος. Για την ακρίβεια είναι τρία τα εγκλήματα που αναζητούν δολοφόνο. Μια πολλή ωραία οπτική της τρίτης ηλικίας, γραμμένη με άφθονο βρετανικό χιούμορ στα καλύτερά του. Εντάξει, παιδιά. Αν είναι έτσι τα γηροκομεία, πάω κι εγώ. . «Σε κάποια φάση η Ντόνα τον είχε ρωτήσει ποιός ήταν ο αγαπημένος του συγγραφέας. Αποδεκτή απάντηση, κατά τη γνώμη της, θα ήταν ο Χάρλαν Κόμπεν, ο Κερτ Βόνεγκατ, ή οποιαδήποτε γυναίκα συγγραφέας. Ο Γκρέγκορ είχε αποκριθεί με ύφος σοφού ότι "δεν πίστευε στα βιβλία" κι ότι "στη ζωή μαθαίνεις μόνο μέσω της εμπειρίας και της ευρύτητας πνεύματος". Όταν, εν συνεχεία, η Ντόνα έθιξε το ακανθώδες φιλοσοφικό ζήτημα του κατά πόσο μπορείς να διαθέτεις "ευρύτητα πνεύματος" ενώ "δεν πιστεύεις στα βιβλία", εκείνος απάντησε: "Βασικά, νομίζω ότι μόλις απέδειξες τον ισχυρισμό μου, Ντόνα", και ήπιε μια γουλιά νερό με τρόπο που υπονοούσε μεγάλα βάθη σοφίας».

0

PalestineΤρομερό!

Εξαιρετικό βιβλίο. Τα πρόσωπα των ανθρώπων στα σκίτσα είναι άγρια, όπως κι η ζωή που καλούνται να ζήσουν οι Παλαιστίνιο. «Ο παλαιστινιακός λαός κι ο λαός του Ισραήλ θα συνεχίσουν να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον με χαμηλής έντασης συγκρούσεις ή αντίθετα με καταστροφική βία -με βομβιστές αυτοκτονίας ή με πυροβολισμούς από σύγχρονα ελικόπτερα και βομβαρδιστικά αεροπλάνα-, ώσπου αυτό το κεντρικό γεγονός -η ισραηλινή κατοχή- να θεωρηθεί ζήτημα του Διεθνούς Δικαίου και βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων». - από τον πρόλογο του δημιυργού.

0

Η τέχνη του θανάτουΑντάξια συνέχεια του «Πεπρωμένου της σάρκας»

Από την αρχή μαθαίνουμε ποιά είναι η δολοφόνος κι αυτό περιέργως το κάνει πιο ενδιαφέρον. Παρακολουθούμε τις προσπάθειες των ηρώων να ανακαλύψουν τη μυστηριώδη αιτία θανάτου μερικών ασθενών. Βλέπουμε, επίσης, τη συνέχεια στη σχέση των δύο βασικών πρωταγωνιστών, της Σάρα Φίσερ και του Γουΐλ Ρέιβεν, που παίρνει μια πολύ ενδιαφέρουσα τροπή. Ανυπομονώ να διαβάσω και το τρίτο μέρος της σειράς.

0

Τα πρώτα μου κλασικά: Μόμπι ΝτικΠολύ καλό βιβλίο για παιδιά.

Πολύ καλή διασκευή του μυθιστορήματος του Μέλβιλ σε εξαιρετική μετάφραση της Σοφίας Γρηγορίου.

0

ΑΜΝΕΤΥπέροχο ιστορικό μυθιστόρημα.

Αυτό δεν είναι ένα βιβλίο για τον Σαίξπηρ. Είναι ένα βιβλίο για τη γυναίκα του την Αγκνες και τον γιο του Άμνετ. Το όνομα του βάρδου δεν αναφέρεται στο βιβλίο, ούτε καν το μικρό. Ούτε όταν η συγγραφέας μας ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται γι' αυτόν με αδιαμφισβήτητο τρόπο στην ιστορική σημείωση στην αρχή του βιβλίου. Και κάνει πολύ καλά. Αλλιώς θα γινόταν άλλο ένα βιβλίο για τον Σαίξπηρ από τα εκατοντάδες που έχουν γραφτεί. Το όνομά του, έστω και το μικρό, θα βάραινε την αφήγηση. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωνόταν αναγκαστικά σ' αυτόν και θα χάναμε όλες τις άλλες υπέροχες ιστορίες. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η περιγραφή του ταξιδιού του ιού της πανούκλας από την Αφρική στην Ευρώπη. Κάπως έτσι ταξιδεύουν και σήμερα οι ιοί, απλά τώρα μπορούν να πάρουν και το αεροπλάνο. Χαίρομαι που το βιβλίο αναφέρεται στον «Άμλετ». Μου δίνει τη δυνατότητα να κοιτάξω την τραγωδία από άλλη οπτική γωνία την επόμενη φορά που θα τη δω. Η συγγραφέας έκανε την έρευνά της, αλλά δηλώνει ότι μεγάλο μέρος του βιβλίου είναι μυθοπλασία. Κι όμως, μου φαίνονται όλα τόσο αληθινά. Θα μπορούσα να τα πιστέψω όλα. Θα ήθελα να είναι αλήθεια μέχρι και η τελευταία τελεία.

1

Πολιτική ΦιλοζωϊαΓιατί πρέπει όλοι να γίνουμε βίγκαν!

Ενα βιβλίο που με φέρνει πιο κοντά στο να γίνω βίγκαν/βετζετέριαν. Παρουσιάζει με στοιχεία και γραφήματα τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνουμε όλοι. Η κτηνοτροφία μολύνει το περιβάλλον περισσότερο από κάθε άλλο παράγοντα μόλυνσης, βασανίζει ψυχές κι είναι ανθυγιεινή και ασύμφορη για τον άνθρωπο. Η φιλοζωΐα είναι κάτι που πρέπει να μπει στην πολιτική εκτός από τις ζωές μας ως ατόμων. «Η τρέχουσα πολιτική συζήτηση είναι η μουσική του παρελθόντος. Για να χορέψει το μέλλον, χρειάζεται άλλος ρυθμός». «Να αγαπάτε τα ζώα. Ο Θεός τους έδωσε λίγη νοημοσύνη κι ασυννέφιαστη χαρά. Μην την καταστρέφετε, λοιπόν, μην τα βασανίζετε, μην αφαιρείτε τη χαρά τους, μην πάτε ενάντια στη σκέψη του Θεού. Ανθρωπε, μην επαίρεσαι αντίκρυ στα ζώα: αυτά είναι αναμάρτητα, μα εσύ, με όλο σου το μεγαλείο, ρυπαίνεις τη Γη με την εμφάνισή σου κι αφήνεις τα σαπρά σου ίχνη». - Φ. Ντοστογέφσκι, Αδερφοί Καραμαζόφ. «Η συμπόνια, ακριβώς όπως η ενεργειακή βιωσιμότητα και η δικαιοσύνη, είναι μια μέθοδος με την οποία μπορεί κανείς να θέσει πολιτικές προτεραιότητες, να πάρει αποφάσεις και να αναπτύξει αξίες. Οποιος ασκείται στην ενσυναίσθηση θα μπορεί να αποφασίζει καλύτερα, με μεγαλύτερη συνειδητότητα και εποπτεία, λαμβάνοντας υπ' όψιν τόσο τις επερχόμενες γενιές όσο και τους πιο αδύναμους. Μια πολιτική που προβάλλει την αγάπη για τη ζωή με ειλικρίνεια και συνέπεια είναι κάτι πρωτόγνωρο - αλλά οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει - και το κίνημα της Πολιτικής Φιλοζωΐας είναι εδώ ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο. Αυτή ακριβώς είναι η αξίωση στην οποία μπορούμε να ανταποκριθούμε, αυτή είναι η υπόσχεση, η γραμμή και ο στόχος μας: ν' αναγάγουμε τη συμπόνια σε κανόνα της συνύπαρξης» - από τον πρόλογο του Ρόμπερτ Γκάμπελ.

0

ΦεγγαροκουταλιέςΠαραμύθι επιστημονικής φαντασίας

Ο Μάιλο κι η Ανεμηλιά Μεντ είναι δύο αδέλφια που ζουν στη Γη του 3.000μΧ. Η Γη είναι χωρισμένη στην Ελευθερούπολη, ένα οικολογικό σίγουρα, αλλά κάπως άγευστο κι... άκαπνο μέρος, και στη Χώρα του Καπνού, όπου όλα είναι κάπως δεύτερα, αλλά σίγουρα πολύ νόστιμα! Τα παιδιά ζούσαν με τους γονείς τους στην Ελευθερούπολη, μέχρι που εκείνοι πέθαναν μυστηριωδώς και πήγανε να ζήσουν με τη γιαγιά τους, Νάνα Νανίτα, στη χώρα του καπνού, μια μεγάλη αλλαγή πράγματι, αλλά τελικά τους άρεσε το περιβάλλον. Κάποια στιγμή ανακαλύπτουν ότι κάθε Πανσέληνο η γιαγιά ξεπορτίζει κρυφά και συμμετέχει σε μια περίεργη τελετή μαζί με άλλες μάγισσες, μεταξύ των οποίων κι η δασκάλα τους, δις Χειμώνη. Ανακαλύπτουν ότι κρατούν φυλακισμένους τους γονείς τους και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τους ελευθερώσουν, όταν, όμως τα καταφέρουν, τα περιμένει μια όχι και τόσο ευχάριστη έκπληξη. Το παραμύθι είναι πολύ ενδιαφέρον και για παιδικό βιβλίο έχει ένα αρκετά διαφορετικό τέλος.

0

Το ταξίδι του Χάρη και το ΑλφαβητάριΠολύ όμορφο βιβλίο

Πολύ ωραίο βιβλίο για παιδιά προσχολικής ηλικίας με υπέροχη εικονογράφηση.

0

Η θλίψη που φωλιάζει μέσα μουΠολύ συγκινητικό βιβλίο

Ενα βιβλίο γραμμένο με πολύ ευαισθησία και τρυφερότητα, που με άγγιξε προσωπικά.

1

Η ΠαπαδοκυνηγόςΔιηγήματα τρόμου

Ο τρόπος γραφής είναι αρκετά ενδιαφέρων, αν και σε κάποια σημεία οι περιγραφές αγγίζουν τα όρια του γκορ (gore) και προκαλούν αποστροφή. Αυτό, βεβαίως, ίσως ήταν πρόθεση του συγγραφέα, απλά δεν έχω διαβάσει πολλή λογοτεχνία τρόμου και κάπως με ξένισε. Στο πρώτο διήγημα ο συγγραφέας θίγει το θέμα των δικαιωμάτων των κρατουμένων και του σωφρονισμού, που, δυστυχώς, είναι τραγικά επίκαιρο στις μέρες μας. Στο τελευταίο ασχολείται με τον στρατό και τα καψώνια, ένα εξίσου σημαντικό ζήτημα. Στο ενδιάμεσο ασχολείται με την Παπαδοκυνηγό, αλλά όχι στον βαθμό που θα ήθελα. Γι' αυτήν και τη δράση της μαθαίνουμε μέσω τρίτων. Αναλυτικά περιγράφεται σε δύο διηγήματα η αρχή και το τέλος της ζωής της. Το κυνήγι, όμως, των παπάδων, που δίνει αυτόν τον τόσο πιασάρικο τίτλο, δεν αναλύεται, ούτε περιγράφεται διεξοδικά. Ένα βιβλίο με αυτόν τον τίτλο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα αστυνομικό ή τρόμου ακόμα και σε σπονδυλωτά διηγήματα, αν θέλαμε να το πούμε έτσι.

0

Το δικαίωμα στην τεμπελιάΟ τίτλος είναι ειρωνικός

Η δουλειά προέρχεται από τη δουλεία τόσο ως λέξη όσο και ως θεσμός. Αυτό εξηγεί ο Λαφάργκ στο βιβλίο του ως άξιος γραμματέας κι εκπρόσωπος του Μαρξ. Στο δικαίωμα στην εργασία, το σύνθημα του ύστερου 19ου αιώνα αντιτάσσει το δικαίωμα στην τεμπελιά, καθότι η εργασία στα πρώτα χρόνια της εμφάνισής της δε διέφερε πολύ από τη σκλαβιά. Οι εργάτες δούλευαν 10-14 ώρες -ακόμα και παιδιά 6-8 ετών- και παρέμεναν φτωχοί. «Όπως ο Χριστός, η λυπητερή προσωποποίηση της αρχαίας σκλαβιάς, έτσι και οι άντρες, οι γυναίκες, τα παιδιά του Προλεταριάτου ανεβαίνουν κατάκοποι εδώ κι έναν αιώνα τον σκληρό Γολγοθά του πόνου: εδώ κι έναν αιώνα η καταναγκαστική δουλειά τσακίζει τα κόκκαλά τους, σκοτώνει τις σάρκες τους, βασανίζει τα νεύρα τους. Εδώ κι έναν αιώνα η πείνα δένει κόμπο τα σωθικά τους και φέρνει παραισθήσεις στο μυαλό τους!... Ω Τεμπελιά, δείξε οίκτο για τη μεγάλη δυστυχία μας! Ω Τεμπελιά, μητέρα των τεχνών και των ευγενών αρετών, γίνε το βάλσαμο για τις ανθρώπινες αγωνίες!».

0

Oι τεμπέλικες σκέψεις ενός τεμπέληΞεκαρδιστικό!

«Δεν έχει πλάκα να μην κάνεις τίποτα, όταν δεν έχεις τίποτα να κάνεις»! «Η τεμπελιά ήταν ανέκαθεν το δυνατό μου σημείο. Δεν υπερηφανεύομαι γι' αυτό, είναι κάτι σα χάρισμα κι ελάχιστοι το διαθέτουν. Υπάρχουν πολλοί οκνηροί άνθρωποι και πολλοί χασομέρηδες, αλλά ένας αυθεντικός τεμπέλης είναι σπάνιο είδος. Δεν είναι κάποιος που περιφέρεται άσκοπα με τα χέρια στις τσέπες του. Αντιθέτως, το κύριο χαρακτηριστικό του είναι πως είναι πάντα τρομερά πολυάσχολος». «Κοιτάξτε τη Σοβαρή Κυρία Γάτα με το βαρύ, νυσταγμένο βλέμμα, το αυστηρό, αργό περπάτημα και το αξιοπρεπές, καθωσπρέπει ύφος. Ποιός θα σκεφτόταν πως κάποτε ήταν το τρελό, κουλουριαστό, χοροπηδηχτό, αναποδογυρισμένο μικρό πυροτέχνημα με τα μπλε μάτια που αποκαλούμε γατάκι;»

0

Η απεργία των ψηφοφόρωνΜια αναρχική θεώρηση των εκλογών

Ο Μιρμπώ, ως γνήσιος αναρχικός, απορεί με την προθυμία των ψηφοφόρων να διαλέξουν τον δυνάστη τους. Καταλαβαίνω πώς κάποιος μπορεί να οδηγηθεί σ' αυτήν την άποψη κι ίσως στη Γαλλία του ύστερου 19ου αιώνα να μην υπήρχε πράγματι κάποια καλή επιλογή για να ψηφίσεις. Αλλά ως γνήσιο ζώο πολιτικό δεν πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι πρέπει γενικά να απεργούν.

0

ΣώσαΠολύ καλό βιβλίο

Οι Εβραίοι ήξεραν τί ερχόταν με τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Ο Χίτλερ ήταν ένα μέγεθος που δεν μπορούσες να αγνοήσεις ακόμα και χωρίς να γνωρίζεις τα γεγονότα εκ των υστέρων. Ευτυχώς το βιβλίο δεν περιγράφει την περίοδο του πολέμου αναλυτικά, γιατί αν και μου αρέσει να διαβάζω γι' αυτήν την περίοδο της ιστορίας, δε θα το άντεχα. Υπήρχε ήδη αρκετός αντισημιτισμός στην Πολωνία κι όχι μόνο, ακόμα και πριν εισβάλει ο Χίτλερ.

0

Γάτα στον κήποΑέρας φρεσκάδας στα ελληνικά γράμματα

Πολύ πρωτότυπος τρόπος γραφής που περνάει το μήνυμα μέσα από τις επαναλήψεις, πολλές επαναλήψεις, που μπορεί να κουράσουν αρχικά, αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Με λίγη εξάσκηση πιστεύω ότι μπορεί να δώσει πολύ νόστιμους καρπούς

0

Καληνύχτα καλούδια μουΈνα καλό δείγμα νεοελληνικής λογοτεχνίας

«Η αλήθεια κρύβεται στην καρδιά ενός λουλουδιού. Το μπουμπούκι ανοίγει. Τα πέταλα παίρνουν σειρά. Κάθε σειρά ανοίγει και κάθε νέα σειρά σπρώχνει την προηγούμενη παραέξω. Η αλήθεια πάει ν' αποκαλυφθεί. Απλώνει τ' άρωμά της που είναι το ψέμα της. Τα έντομα θα 'ρθούν να τη γονιμοποιήσουν. Έπειτα τα φύλλα θα πέσουν. Θα ξεραθούν και θα πέσουν. Και μένει η αλήθεια γυμνή. Αλλά τότε κανείς δε γυρνάει να την κοιτάξει. Ένα ξερό κοτσάνι που χάσκει στο πεδίο σύντομα σπάει και γίνεται σκόνη».

0

ΑΜΑΡΟΚΠολύ καλό αστυνομικό μυθιστόρημα.

Μία μετανάστρια αυτοκτονεί σε μια μικρή πόλη της Σουηδίας. Στο μήνυμα που αφήνει γράφει μόνο μια λέξη: Αθώος. Εννοεί τον άντρα της που βρίσκεται δώδεκα χρόνια στη φυλακή εκτίοντας την ποινή που του επιβλήθηκε για ένα αποτρόπαιο έγκλημα που ομολόγησε ότι έκανε. Ο αστυνόμος Άντερς Οικονομίδης και η ομάδα καλούνται να εξιχνιάσουν ένα έγκλημα δώδεκα ετών, καταφέροντας ταυτόχρονα ένα μεγάλο πλήγμα στην εικόνα της σουηδικής αστυνομίας και δικαιοσύνης. Το βιβλίο είναι καλογραμμένο κι έχει πολύ σασπένς. Η λύση του αινίγματος ήταν εντελώς αναπάντεχη για μένα και δυσκολεύτηκα να την αποδεχτώ. Είχα κολλήσει στον προφανή ένοχο.

0

Πουέντ - 19 σπονδυλωτά διηγήματα για τη ζωήΡομαντικό

Δεκαεννέα σπονδυλωτά διηγήματα γραμμένα με λυρισμό. Η Δανάη πρίμα μπαλαρίνα στη Νέα Υόρκη, αφηγείται τα γεγονότα που καθόρισαν τη ζωή της, τον έρωτα, τον θάνατο, τις εξαρτήσεις που τη σημάδεψαν. Τα έσοδα του βιβλίου πηγαίνουν στην ενίσχυση της έρευνας για τα αυτοάνοσα νοσήματα στην Ελλάδα.

0

ΕξευγενισμόςΠολύ καλό αστυνομικό μυθιστόρημα

Το βιβλίο είναι γραμμένο με χιούμορ κι ευαισθησία. Τα έσοδα πάνε για καλό σκοπό.

0

Στην πέτρα χαραγμέναΓκόθικ στην ελληνική επαρχία

«Αλλά αυτό δεν κάνουν οι συγγραφείς; Στήνουν αυτί, κλέβουν κουβέντες, πολλές φορές κι ολόκληρες ιστορίες και μετά τις μεταμορώνουν. Μοιάζουν λίγο με τους μάγειρες: μαζεύουν με προσοχή τις πρώτες ύλες από τους κήπους των ανυποψίαστων συζητητών αλλά και των προσωπικών τους βιωμάτων, τις ανακατεύουν περίτεχνα με διαλεχτά μυρωδικά που ευδοκιμούν στη φαντασία τους και δημιουργούν εδέσματα που ευφραίνουν την ψυχή και το μυαλό. Ετσι πλάθουν τον κόσμο από την αρχή, έναν κόσμο μέσα στον οποίο αντέχουν να ζήσουν». Εναν όμορφο κόσμο πλάθει κι η Βάσω Καλαντίδου, στον οποίο είναι εύκολο να ζήσουμε. Το μόνο που με ξένισε στο βιβλίο και του στέρησε το πέμπτο αστέρι είναι η ανύπαρκτη επιμέλεια. Οι διάλογοι είναι χύμα και δεν καταλάβαινα πότε μιλάει ποιός.

0

Μαύρο νερόΖωή εκεί που δεν υπάρχει αύριο

Στο «Μαύρο νερό» του Μιχάλη Μακρόπουλου παρακολουθούμε τη ζωή των λιγοστών κατοίκων σ' ένα χωριό απ' όπου οι περισσότεροι έφυγαν λόγω του μολυσμένου νερού που προκάλεσε μία γεώτρηση. Πολλοί αρρώστησαν και πέθαναν, άλλοι έφυγαν για να σωθούν. Και σαν να μην είναι αρκετό αυτό, η εταιρεία και η Πολιτεία τους πιέζουν με όποιο τρόπο μπορούν, να φύγουν κι αυτοί, δυσκολεύοντας τη ζωή στο χωριό ακόμα περισσότερο. Το βιβλίο εστιάζει ιδιαίτερα σ' έναν πατέρα και το γιό του. Τι κάνει κάποιος και πώς ζει, όταν διαλέγει τον δύσκολο δρόμο; Όταν κάθε ελπίδα έχει χαθεί, αλλά εσύ διαλέγεις να επιμείνεις σε μια επιλογή που πολλοί θα χαρακτήριζαν παράλογη;

0

Το πεπρωμένο της σάρκαςΤέλειο!

Υπέροχο μυθιστόρημα μυστηρίου που διαβάζεται απνευστί. Πτώματα φτωχών γυναικών που ανακαλύπτονται στο βικτωριανό Εδιμβούργο, τα πρώτα βήματα της ιατρικής ως επιστήμης και η θέση των γυναικών σ' έναν κόσμο όχι και τόσο διαφορετικό από τον σημερινό.

0

Ο γάτος της γειτόνισσαςΞεκαρδιστικό!

Δεν περίμενα ποτέ ότι η καθαρεύουσα μπορεί να βγάλει τόσο γέλιο!

0

Πινακοθήκη ψευδαισθήσεωνΜία πρωτότυπη ποιητική συλλογή

Ο ποιητής μιλά με χιούμορ κι αυτοσαρκασμό για τον έρωτα, την καθημερινή ζωή, τον Διόνυσο και τις χαμένες πατρίδες. Σας προτείνω να επισκεφθείτε την έκθεση.

0

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδεςΘέλει κουράγιο η μοναξιά.

Δυσανασχετούμε που δεν μπορούμε να βλέπουμε τους φίλους μας όπως παλιά αυτές τις μέρες της καραντίνας, αλλά η Κία, η ηρωίδα του βιβλίου, μεγάλωσε μόνη της, χωρίς φίλους και γονείς και χωρίς να πάει σχολείο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ήθελαν να έχουν καμία σχέση μαζί της, επειδή ζούσε σ' έναν βάλτο κι ήταν φτωχή, κι όσοι την αγαπούσαν πραγματικά, την εγκατέλειπαν. Έτσι έμαθε να βλέπει την αγάπη σαν πληγή και να την αποφεύγει. Είχε, όμως, τη φύση που την έσωσε πνευματικά και ψυχικά, κάτι που ισχύει για ελάχιστους από μας τη σήμερον ημέρα. Κι εκεί που νομίζεις ότι το βιβλίο τελείωσε, ανακαλύπτεις ότι έχει κι άλλα τόσα να σου δώσει!

0

Κόκκινο χώμα και ραγδαία βροχήΤο καλύτερο βιβλίο που διάβασα ποτέ.

Τρεις παράλληλες ιστορίες για το παρελθόν το παρόν και το μέλλον της Ινδίας. Μαγικός ρεαλισμός. Ένα από τα λίγα βιβλία που θα ξαναδιάβαζα.

0