Reviews

19

Followers

8

Following

4

Βιβλία

0

Reviews

19

Followers

8

Following

4

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

ΕκείνηΥπέροχο retelling

Το πρώτο ελληνικό retelling παραμυθιού που είχα την τύχη να διαβάσω και δηλώνω εντυπωσιασμένη. Το να καταφέρεις να ξαναπεις στην ουσία την ιστορία ενός από τα πιο διάσημα παραμύθια της Disney χωρίς να "κλέψεις" από το αρχικό, προσωπικά το θεωρώ απίστευτα δύσκολο. Και όμως να 'μαι τωρα, να καταριέμαι την νεαρή Λευκή για τις πράξεις της. Σκοτεινό, τρομακτικό, καλογραμμένο και γεμάτο μαύρες σκιές που σε κάνουν να τσεκάρεις πίσω από τον ώμο σου τα βράδια.

0

Διάδοχοι - Το δάκρυ της νεράιδας5 χρόνια δάκρυα

Προσπάθησα δίχως αποτέλεσμα να παρατείνω την ανάγνωση του γιατί ένιωθα ότι το τέλος θα με τσακίσει. Προμηνυόταν η θύελλα αφού από τα μισά και μετά δεν έχω σταματήσει να κλαίω. 5 χρόνια είναι αρκετός καιρός και νόμιζα ότι μαζί με την ιστορία του πρώτου βιβλίου, είχα θάψει και τα συναισθήματα που μου είχαν γεννηθεί για τους χαρακτήρες. Αλλά είμαι από τις τυχερές -ή άτυχες- που διάβασα το βιβλίο 2 χρόνια πριν. Έχοντας συναισθηματικούς δεσμούς με το πρώτο βιβλίο καθώς σηματοδότησε την έναρξη των βιβλιοκριτικών μου, δεν μπορούσα να αρνηθώ την σύνδεση που είχα με το δεύτερο από την πρώτη στιγμή που το έπιασα στα χέρια μου. Η Μαρία έχει εξελιχθεί σε έναν συγγραφέα που μπορεί να συνταράξει τον κόσμο σου απλά και μόνο με μια λέξη. Δεν διστάζει να απογυμνώσει τα δυνατά της χαρτιά, να παρουσιάσει φόβους και ευαισθησίες και να καταστρέψει την ψυχή σου μέσω της πένας της. Δεν κρύβω ότι εξαγριώθηκα με την απόφαση της να παρατείνει το βασανιστήριο μας σε άλλα 7 βιβλία + 5 το prequel (Δεν πιστεύω ότι θα είναι 3, δεν μου αλλάζετε γνώμη). Όμως... μπορεί να έχω καβατζώσει τα 40 μέχρι να τελειώσει τα πάντα (ελπίζοντας σε ένα καλύτερο χρονοδιάγραμμα και στην έκδοση ενός βιβλίου το χρόνο, όσο και εάν με πονάει γιατί η ψυχή μου επιζητά και άλλα) όμως πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ένα ταξίδι που αξίζει το ρίσκο να ακολουθήσεις. Κάθομαι και κοιτάω το κλειστό βιβλίο και δεν μπορώ να κρύψω ότι ανεβαίνουν μερικά δάκρυα στα μάτια μου αναλογιζόμενη τι μόλις διάβασα. Ελπίζω μόνο να αναδυθεί από τις στάχτες, ο κόσμος που αξίζει σε όλους. Σαν ένας άλλος φοίνικας. Το ταξίδι είναι μαγικό και πρέπει να το ακολουθήσετε. Η γραφή μαγεύει, οι εικόνες παρασύρουν, οι λέξεις καθηλώνουν. Είστε δεν είστε λάτρης της μαγείας ή της λογοτεχνίας του φανταστικού, πρέπει να το διαβάσετε. Είναι αυτό το ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη. Υπερβολικό; Ίσως. Όμως έτσι το αισθάνομαι και έτσι το μεταδίδω.

1

Ο δράκος του πάγουΌμορφο παραμύθι με γλυκόπικρο τέλος.

Από την στιγμή που βγήκε το Game of Thrones ήθελα να διαβάσω ένα βιβλίο του συγκεκριμένου συγγραφέα. Δεν ήθελα να πιάσω το "Song of fire and ice" λόγω του όγκου και του γεγονότος ότι δεν έχει τελειώσει η σειρά οπότε όταν είδα το συγκεκριμένο είπα να το δοκιμάσω. Το ότι ήταν εικονογραφημένο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Το ότι ήταν παραμύθι ακόμα μια. Ήταν μια ευχάριστη παρέα που ξεκίνησε υπέροχα! Είχε δράκους, πως γινόταν να μην μου αρέσει?

0

Τακτοποιημένη ζωήMust read

Το βιβλίο “Τακτοποιημένη ζωή” ανήκει στην κατηγορία “διηγήματα”. Και όντως αυτό είναι. 15 μικρά διηγήματα που μιλάνε κατευθείαν στην ψυχή σου. Είναι κοινωνικό και μιλάει για χαμένες αγάπες, δεύτερες ευκαιρίες, μοναξιά, φιλία, και αγάπη. Αγάπη σε όλες τις μορφές. Βαθιά κοινωνικό, βαθιά αληθινό και επίκαιρο. Σε έναν σάπιο κόσμο φτιαγμένο από μέτρια συναισθήματα, χλιαρές σχέσεις και ψεύτικους ανθρώπους, η “Τακτοποιημένη ζωή” είναι γροθιά στο στομάχι. Η γλώσσα δεν έχει κάτι ιδιαίτερο, δεν έχει γλαφυρές εικόνες και περιγραφές, καθώς η γραφή του συγγραφέα χτυπάει στο συναίσθημα. Είναι 15 διηγήματα που σου αφήνουν μια πίκρα στο στόμα. Για τις σχέσεις των ανθρώπων και την κατρακύλα που έχουμε πέσει και αναλωνόμαστε σε σχέσεις χωρίς αισθήματα ή προδίδουμε ανθρώπους που δεν το αξίζουν. Μιλάει για τη μοναξιά. Όχι μόνο αυτή που περιλαμβάνει ένα άτομο, αλλά και αυτή μέσα σε μια σχέση. Σε έναν γάμο. Η “Τακτοποιημένη ζωή” είναι μια απρόσμενη έκπληξη. Μουντό και καταθλιπτικό, αλλά σε βάζει σε αυτήν τη διαδικασία να σκεφτείς τη δική σου ζωή και εάν είσαι ικανοποιημένος με αυτή. Σε εμένα είχε αυτή την επίδραση. Μετά την ανάγνωσή του αναθεώρησα κάποιες απόψεις μου και είδα τα πράγματα από μια άλλη γωνία. Καθεμιά από τις μικρές ιστορίες που περιέχονται μέσα στο βιβλίο είναι δυνατή. Βαμμένη με τα χρώματα της θλίψης. Δίνει ένα άλλο νόημα στο πώς ο καθένας θεωρεί τακτοποιημένη τη ζωή του. Οι χαρακτήρες καλούνται να “ξεκουνηθούν” από την καθημερινότητά τους, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Για εμένα που δεν είμαι αναγνώστης του είδους, ήταν ό,τι καλύτερο. Με έβαλε σε σκέψεις και αυτό θεωρώ ότι το καταφέρνει μόνο ένας συγγραφέας που έχει μελετήσει το θέμα του σε βάθος. Θα σταθώ σε μια φράση από την περίληψη του βιβλίου: “Είναι άραγε οι ζωές μας όμορφες και ψεύτικες, σαν τις κούκλες στις βιτρίνες που λάμπουν πίσω από το αψεγάδιαστο, αφιλτράριστο τζάμι;” Όσο όμορφη και να θεωρείς τη ζωή σου, πάντα η απληστία του ανθρώπου θα θέλει κάτι παραπάνω. Και πολλά από τα διηγήματα, μας δείχνουν ακριβώς αυτό. Την απληστία – σε διαφορετικό βαθμό – και πώς αυτή επηρεάζει τη ζωή μας. Ένα must-read βιβλίο που θα σας βάλει σε σκέψεις και ίσως μιλήσει στην ψυχή σας, όσο μίλησε και στη δική μου.

0

Inari - Ο δράκος με τις επτά καρδιέςΔεν θα ξαναδώ μανταρίνι με τον ίδιο τρόπο

Η Λίλα δουλεύει τον ονειρόκοσμο της από το 2011. Η ενδελεχής έρευνα και κοσμοπλασία της δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν και σας προκαλώ να προσπαθήσετε. Εάν είσαι γνώστης του κόσμου της ξέρεις ότι ισορροπεί με χειρουργική ακρίβεια μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, χωρίς να χρησιμοποιεί κάποιον κόσμο παραπάνω από κάποιον άλλον χαρίζοντας μέσα από την ονειρική γραφή της ένα αληθινό παραμύθι. Εάν δεν είσαι γνώστης, τότε μόλις έμαθες με τι ταλέντο είναι εμπλουτισμένη η πένα της. Η πλοκή κυλάει αβίαστα, χωρίς επαναλήψεις και στοιχεία απλά για να γεμίσουμε άλλη μια σελίδα. Η Ιαπωνία, χώρα στην οποία βασίζεται η καλοπλεγμένη και ιδιαίτερη ιστορία του Inari, βρίθει από μύθους και έμπνευση και η Λίλα χρησιμοποιεί στο έπακρο το ιστορικό υπόβαθρο και την φαντασία της ώστε να μας δώσει έναν από τους πλέον τον πιο αγαπημένο μου μύθο. Σε ευχαριστώ Λίλα που γλύκανες την αναμονή για το 4ο βιβλίο της σειράς angel eyes με ένα διήγημα που αποτελεί το πιο αγαπημένο μου ανάγνωσμα του καλοκαιριού!

0

ΠαρενέργειεςΚάπου στράβωσε

Ξεκίνησε πολλά υποσχόμενο. Πολύ ωραίο plot, με στιγμές έντασης και την ιστορία να ρέει με ενδιαφέρον και συνοχή. Και κάπου στράβωσε. Υπάρχουν σκηνές που δεν υπάρχει κανένα νόημα για την ύπαρξη τους. Αψυχολόγητες συμπεριφορές και γεγονότα που εμφανίζονται από το πουθενά χωρίς κανένα υπόβαθρο. Μου άρεσε αρκετά και το στόρι σε κρατάει ενώ το τέλος κορυφώνει την ιστορία ακριβώς όπως πρέπει για να αγωνιάς για το επόμενο.

0

Ιστορίες του μέλλοντοςΔυσοίωνο, Δυστοπικό, γεμάτο φαντασία και φόβο.

Έτυχε η ανάγνωση του να συμπέσει με την μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, κάνοντας με να δεθώ ακόμα περισσότερο με την πρώτη ιστορία. Το εξώφυλλο είναι υπέροχο και ήταν ο λόγος που το αγόρασα εξαρχής -Δεν περιμένεις κάτι λιγότερο από τις εκδόσεις IWrite-. Η δουλειά που έχουν κάνει τα παιδιά στο εργαστήρι είναι εντυπωσιακή και η φαντασία τους συναρπάζει. Ανατρίχιασα, σιχάθηκα, έκλαψα και πόνεσα με κάθε μια ιστορία ξεχωριστά, εάν και η πρώτη με διέλυσε. Είναι καλογραμμένο και η επιμέλεια της κυρίας Τσιρέλη, αξιοσημείωτη. Υπέροχο βιβλίο που σου δίνει μια εικόνα του δυσοίωνου μέλλοντος που η ανθρωπότητα -ίσως- καλεστεί να αντιμετωπίσει. Σε βάζει σε σκέψεις για την οικολογία, τα δικαιώματα των ανθρώπων, τους Θεούς, τους μύθους και την εξάρτηση από την τεχνολογία. Μακάρι να είχε άλλες τόσες σελίδες.

0

Οι φύλακες του φωτόςΤο προτείνω σε όλους!

Κόντεψε να κλείσει χρόνο στο ράφι μου και δεν έχω αισθανθεί πιο ηλίθια για ανάλογη πράξη μου! Δεν το είχα droppάρει απλά πάντα έβγαινε κάτι που ήθελα να διαβάσω λίγο περισσότερο και με κοιτούσε με θλιμμένο βλέμμα και μου έλεγε "Ψιτ, κοπελιά, θα το μετανιώσεις..." Και το μετάνιωσα! Οι φύλακες του φωτός είναι πλέον αγαπημένο! Plot, καλοδουλεμένο με τόσα στοιχεία που αντί να σε μπερδεύει, σε πορώνει! Ο κόσμος είναι καλοδουλεμένος (ΕΧΕΙ ΧΑΡΤΗ! ΧΑΡΤΗΗΗΗΗ!) πολυεπίπεδος και σκοτεινός. Η τέλεια κοινωνία που σου παρουσιάζεται βρωμάει από παντού και ο καθένας έχει άλλα σχέδια από όσα δείχνει. Ένα βιβλίο που δεν μοιάζει να διαδραματίζεται πολύ μακριά από το τώρα και το λέω με τρόμο... Η μόλυνση, η διαφθορά, όλο αυτό το σκοτάδι που περιγράφει η κυρία Σορώκου είναι πιο κοντά στο σήμερα από ποτέ που με κάνει να αναρωτιέμαι... Θα βρεθούν αρχηγοί έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για την επιβίωση του ανθρώπινου γένους; Θα μπορέσουμε να υπάρξουμε ποτέ αρμονικά με την φύση; Ένα βιβλίο φαντασίας που σου δίνει περισσότερα από μια εκρηκτική ιστορία, ακατάπαυστη δράση και μοναδικούς χαρακτήρες. Το προτείνω σε όλους!

0

Η εποχή των θρύλωνΖωντανός θρύλος

2 λέξεις μπορούν μονάχα να χαρακτηρίσουν το βιβλίο του κύριου Δημακόπουλου: Ζωντανός Θρύλος. Ένα έπος που κόβει την ανάσα. Κάθε σελίδα είναι ζωντανή, ματώνει μαζί με τους χαρακτήρες και τον αναγνώστη. Οι χαρακτήρες πλασμένοι με αλήθειες, μυστικά και πόνο σε καλούν να πονέσεις, να κλάψεις και να δώσεις δίκιο και άδικο. Ο δυστοπικός κόσμος της εποχής των θρύλων, μαγεύει. Ωμή βία, ξεκοιλιάσματα, πόνος και η μάχη για επιβίωση είναι πιο αληθινά από ποτέ. Κάθε σελίδα πιο δυνατή από την προηγούμενη, σε μυεί σε ένα σύμπαν χτισμένο με αίμα και φιλοδοξία. Και στην μέση; Ένα δεκάχρονο παιδί. Ένα δεκάχρονο παιδί που θα αποτελέσει την σωτηρία ή τον χαμό του κόσμου όπως τον ξέρουν οι ήρωες μας! Το λατρέυω! Γιατί τελείωσε; Δεν ήθελα να τελειώσει. Ελπίζω να μην αργεί το επόμενο γιατί θα φάω την σάρκα μου!

1

Θεοί και δαίμονες: ΣύγκρουσηΠοτισμένο με δάκρυα

Θα ήθελα να ξεκινήσω αυτό το κείμενο με ένα συναίσθημα. Σε σιχαίνομαι, Μαρία Βρυσανάκη. Σιχαίνομαι εσένα, και τον υπέροχα πλασμένο κόσμο σου, και τους εξαιρετικά καλογραμμένους και αληθοφανείς χαρακτήρες σου, και την ασυναγώνιστη πένα σου ΠΟΥ ΜΟΥ ΞΕΡΙΖΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ INBOX ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ! Ύστερα από αυτό το ήρεμο ξέσπασμα που οι γείτονες με έχουν ακούσει να βρίζω τον Θεό τους και να δηλώνω την επιθυμία μου να κόψω τις φλέβες της συγγραφέως και ύστερα τις δικές μου, έχω να πω ότι το βιβλίο είναι πολύ μικρό. Μόνο 37 φορές σκέφτηκα να κόψω τις φλέβες μου. Προχειροδουλειά θα το χαρακτήριζα. Ένα πράγμα έχω να πω για το βιβλίο: Εάν φέτος, είστε σε πολύ στενό budget και υπάρχει μόνο 1 βιβλίο που θέλετε να αγοράσετε, να πάρετε αυτό. Σας εγγυώμαι ότι ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ! Ο κόσμος της Μαρίας μαγεύει, δημιουργεί δεσμούς με τους χαρακτήρες. Πονάς, γελάς, ξεριζώνεις το συκώτι σου και όλα αυτά μέσα από μερικές λέξεις. Μαγεία ε; Αυτά σας τα προσφέρει στο πιάτο η κυρία Βρυσανάκη μέσα σε 479 σελίδες ΠΟΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΟΥ. Διαβάστε το, ερωτευτείτε το όπως εγώ -ή και πιο ανθρώπινα- και ελάτε να κάνουμε fangirl μαζί! Είμαι team Gale και θα το κάνω τατουάζ στο κούτελο!

0

Ο κήπος με τους ΥάκινθουςΚαρμική συνάντηση

Το πρώτο βιβλίο που έπιασα στα χέρια μου από την συγγραφέα και σε πρώιμη μορφή. Η γνωριμία όμως με την αρχιφύλακα Γουότερστον αναμένεται να είναι καρμική για μένα. Το αστυνομικό δεν είναι το είδος που γνωρίζω καλύτερα αλλά πού και πού, απολαμβάνω ένα σαν guilty pleasure. Το βιβλίο ήταν ακριβώς αυτό, guilty pleasure. Καλογραμμένο, με προσοχή στην λεπτομέρεια και έναν φόνο που μόνο αδιάφορο δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις, κέρδισε την προσοχή μου από την πρώτη σελίδα. Ανατριχιαστικές περιγραφές, εμπεριστατωμένη έρευνα και αιτιολογία και ένας δολοφόνος που μέχρι την αποκάλυψη, εγώ δεν είχα καταφέρει να βρω. Δεν είναι ένα εύκολο βιβλίο, εάν και δεν ξέρω εάν το αστυνομικό είδος έχει κανένα που μπορεί να χαρακτηριστεί "ανάλαφρο". Η συγγραφέας και η πρωταγωνίστρια δεν διστάζουν να διαβούν σκοτεινά και επικίνδυνα μονοπάτια, να παρακούσουν εντολές και να ακολουθήσουν την καρδιά τους. Όταν μπλέκεις τα επαγγελματικά με τα προσωπικά, πόσο εύκολο είναι να θολώσει η κρίση σου; Στο βιβλίο θίγονται αρκετά "δύσκολα" θέματα που δεν θα αναφέρω λόγω spoilers αλλά πιστεύω πως είναι λογικό σε ένα βιβλίο του είδους του. Απόλαυσα την ανάγνωση του λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Η αρχιφύλακας μόλις ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι υποθέσεων.

0

Άγρια απόλαυσηΚαι άγρια και απόλαυση

Περίμενα ότι μετά τις πολύ επιτυχημένες ιστορίες του Λούσιεν και του Μάντοξ, η ιστορία θα αρχίσει να πλατιάζει και να κουράζει. Ναι... Ο Ρέγιες είναι ο αγαπημένος μου λοιπόν. Η ιστορία ανοίγει, μαθαίνουμε νέα μυστικά, προδοσίες, συμμαχίες και έρωτες. Λάτρεψα το ότι δεν επικεντρώνεται μόνο στην εύρεση ερωτική συντρόφου για τον λατρεμένο μου Πόνο, αλλά μαθαίνουμε και για τον Πάρη και για τον Έρον (view spoiler). Η έρευνα για τα τεχνουργήματα γίνεται πιο επιτακτική και επιτέλους ανακαλύπτουν τον αρχηγό των Κυνηγών. Μου άρεσε υπερβολικά πολύ και ας έκανα τόσους μήνες να το ολοκληρώσω λόγω εξωτερικών παραγόντων.

0

Βραδιές χορού στην κόλασηΜόνο η Meyer δεν με απογοήτευσε

Δεν είχα ακούσει και διθυράμβους για το βιβλίο είναι η αλήθεια. Ωστόσο, έτυχε και έπεσε στα χέρια μου σε μια αρκετά πιεστική περίοδο που ήθελα να διαβάσω κάτι μικρό. Οι 5 ιστορίες που εσωκλείονται είναι μικρές. Και όταν βλέπω Stephenie Meyer στο εξώφυλλο το αγοράζω άμεσα. Τελικά, μόνο η Stephenie δεν με απογοήτευσε. Βρήκα τις ιστορίες λίγο flat. Χωρίς ιδιαίτερο νόημα και με αναμενόμενη εξέλιξη. Οι 3 πρώτες πέρασαν αδιάφορα και για αυτό έκανα κοιλιά στην ανάγνωση τους στα μισά της δεύτερης. Ωστόσο, οι 2 τελευταίες ήταν αρκετά καλές ώστε να με κάνουν να τελειώσω το βιβλίο. Βρήκα αρκετά νοηματικά λάθη (λάθη μετάφρασης υποθέτω) και οι εναλλαγές της γραφής ήταν κουραστικές (πρωτοπρόσωπη, τριτοπρόσωπη κτλ).

0

Road TripΑληθινό, σύγχρονο, γρήγορο και άκρως εθιστικό

Ξεκινώντας την σειρά Manhattan και συνεχίζοντας με τα 18 σκαλιά, αμέλησα χωρίς να το θέλω το Road Trip. Όταν λοιπόν το έπιασα στα χέρια μου, φάνηκε από την αρχή ότι θα είχε ενδιαφέρον. Και είχε. Μπορεί οι πρωταγωνιστές να μην είναι και οι άνθρωποι που είναι πιθανόν να έχεις για γείτονες, αλλά είναι αυτό το κάτι της γραφής της Τατιάνας που τους κάνει όλους αληθοφανείς. Ίσως η πληθώρα συναισθημάτων που τους δίνει και οι αδυναμίες. Μπορεί απλά να είναι και το ταλέντο της. Καθαρή τύχη ή μοίρα, οι πρωταγωνιστές της είναι πάντα για να καταλήγουν μαζί. Γρήγορη πλοκή, ερωτική γραφή, σημεία στίξης σωστά (αγαπάμε κοματα ♥️) και ένα άκρως υπέροχο βιβλίο. Ένα ακόμα αγαπημένο της Τατιάνας.

0

Βραδινά ραντεβούΖωντανή γραφή

Η γραφή της Τζινιώλη εάν μπορεί να χαρακτηριστεί με μόνο μια λέξη, αυτή είναι ζωντανή. Ο τρόπος με τον οποίο περιγράφει την ζωή στο Σικάγο, τις εικόνες, τον καιρό, ακόμα και το γρασίδι των πάρκων είναι τόσο ζωντανός που σχεδόν μπορείς να τα δεις μπροστά σου. Και αυτό συμβαίνει σε κάθε της βιβλίο. Η γραφή είναι ταξιδιάρικη, αληθινή και αισθαντική. Ο Κέιν και η Κάλι, η Κάλι και ο Κέιν, είναι ένα ζευγάρι που βασίζεται στην έλξη. Στην απροειδοποίητη, ωμή έλξη που σου ασκεί το άγνωστο. Και ίσως το κακό παιδί με το καλό κορίτσι. Αλλά η ιστορία είναι πολύ παραπάνω από αυτό. Ο Κέιν παλεύει με ένα παρελθόν που δεν θέλει με τίποτα να τον τραβήξει πίσω και η Κάλι με μια ζωή δίχως να έχει γνωρίσει τον έρωτα σαν συναίσθημα. Δυο έλξη παραλλήλων που ένα ταξίδι στην Μινεσότα θα τους φέρει πιο κοντά, αρκετά ώστε να καούν στην φλόγα του πάθους. Αλλά οι φλόγες σβήνουν. Έτσι θα σβήσει και η δική του; Γρήγορο, ερωτικό, άκρως συναισθηματικό και ταξιδιάρικο, όπως προανέφερα. <3 Αλλά και πάλι, διαβάζεις Τατιάνα Τζινιώλη. Ξέρεις ότι θα ταξιδέψει συναισθήματα και μυαλό σε πόλεις και έρωτες που σε καλούν να τους ανακαλύψεις.

0

Όσοι θυμούνται την ντάλιαA must-read

Η γραφή του Σταύρου Μαμούτου δεν θα με απογοητεύσει ποτέ σε ότι είδος και να καταπιαστεί, το αποφάσισα. Διαφορετικό από το παιδί των καταρρακτών, το "Όσοι θυμούνται την Ντάλια" είναι ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα με plot twist (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) που κρατάει τον αναγνώστη στην κόψη του ξυραφιού για να του δώσει το τελικό χτύπημα και να γλιστρήσει, κόβοντας τον στα δυο. Η γραφή ωμή και αληθινή, χαρακτηριστικό του συγγραφέα σε ένα βιβλίο που δεν κρύβει την ασχήμια του κόσμου, αγκαλιάζει την διαφορετικότητα, εξιστορεί μια αληθινή ιστορία μέσα από τα μάτια των εμπλεκομένων και δίνει ένα λυτρωτικό -για εμένα- φινάλε σε μια άλυτη ιστορία φόνου που δεν θα έπρεπε να κλειστεί σε έναν ακόμα φάκελο στα αρχεία της αστυνομίας. Η αφήγηση εναλλάσσεται στις συνεντεύξεις και την εξιστόρηση, που αντί να με ενοχλήσει με έκανε να γνωρίσω καλύτερα τους ανθρώπους που ξετυλίγουν το κουβάρι μιας γυναίκας που το μόνο που θέλησε είναι μια οικογένεια να ανήκει. Διαφορετικό, συγκινητικό, βαθιά συναισθηματικό. Ένα βιβλίο για την αντιμετώπιση των διεμφυλικών στην μεταπολεμική Ελλάδα, για τα στερεότυπα, την στενομυαλιά, την σαπίλα ενός συστήματος που δεν μπορεί να αγκαλιάσει το διαφορετικό και μια γυναίκα. Μια υπέροχη γυναίκα.

2

Οι θεοί του καταραμένου δέντρουΑπρόβλεπτο. Ύπουλο. Μεταφυσικό

Απρόβλεπτο. Ύπουλο. Μεταφυσικό. 3 Αστέρια για τα τρία καλύτερα χαρακτηριστικά του βιβλίου. Ειλικρινά δεν ξέρω τι περίμενα διαβάζοντας την περίληψη. Ήταν ίσως η πρώτη φορά που η περίληψη με αφήνει πιο μπερδεμένη από το να μου δίνει έναν μπούσουλα του τι θα διαβάσω που με ιντρίγκαρε τόσο ώστε να έρθει στα χέρια μου. Οι δυο αυτοτελείς ιστορίες -που δεν περίμενα να είναι αυτοτελείς, περίμενα να ενώνονται με κάποιο τρόπο- είναι βαθιά φιλοσοφικές και σίγουρα κάτι διαφορετικό από ότι έχω συνηθίσει να διαβάζω. Ξεχώρισα με διαφορά την δεύτερη καθώς το plot twist ήταν απρόβλεπτο και με άφησε με το στόμα ανοιχτό. Μου άρεσε η χρήση της νορβηγικής μυθολογίας και της ελληνικής, εάν και φοβάμαι ότι η χρήση στερεοτύπων ήταν υπερβολική.

0

Το ναυάγιο της ΚαράντραΠίστη, ηθική, αγάπη και μίσος σε ένα υπέροχο μυθιστόρημα

2 μέρες και ένα υπέροχο ταξίδι στον μαγικό κόσμο του συγγραφέα. "Το ναυάγιο της Καράντρα" είναι ένα από τα βιβλία που αξίζει να διαβαστεί όχι μόνο για την πειρατική περιπέτεια, αλλά κυρίως για τα βαθιά μηνύματα που περνάει. Πίστη, ηθική, αγάπη και μίσος δοκιμάζονται και αναμετριούνται σε μια μάχη που αφήνει μόνο σπασμένες καρδιές και πτώματα πίσω τους. Νομίζω στο 1/4 του βιβλίου έκλαιγα. Μπορεί και στο 1/2, δεν είμαι σίγουρη. Αλλά τα συναισθήματα που μου δημιούργησαν οι λέξεις του συγγραφέα, μαζί με τις εικόνες, με λύγισαν και θρηνούσα για τους χαρακτήρες και τις αδικίες που έζησαν και ακόμα ζουν όσοι επιζούν. Δυνατό, με γλώσσα της θάλασσας χωρίς υπερβολές και φανφάρες, ζωντανές εικόνες, μεγάλη έρευνα από πίσω και έντονα συναισθηματικό. Νομίζω από τα καλύτερα μυθιστορήματα που έχω διαβάσει μέσα στο 2020.

0

ΡίγοςΣκοτεινό, μυστηριώδες και άκρως ρομαντικό

Είχα πάααρα πολύ καιρό να διαβάσω young adult και νομίζω ξεσυνήθισα. Άλλο ένα βιβλίο για τα owl's και για προσωπική έρευνα και δεν μπορώ παρά να δηλώσω ερωτευμένη με τον Σαμ. Το αγόρι του χειμώνα με την ποίηση και το τραγικό παρελθόν κατάφερε να μου κλέψει την καρδιά. Σε ένα χειμωνιάτικο και πανέμορφο σκηνικό, η ιστορία της Γκρέις και του Σαμ επαναφέρει τα εφηβικά μου συναισθήματα σε ένα υπέροχο βιβλίο. Με τον έρωτα, την φιλία και την θερμοκρασία που πέφτει σε πρώτο πλάνο, η συγγραφέας φτιάχνει έναν κόσμο όπου οι λύκοι του δάσους αποτελούν απειλή για την στενόμυαλη κοινωνία όπου ζει η Γκρέις. Με εναλλαγές οπτικής γωνίας για πιο άμεση επαφή με τους πρωταγωνιστές, η συγγραφέας σε κάνει να ταυτιστείς με τους πρωταγωνιστές, να νιώσεις ότι νιώθουν και προσωπικά, να ερωτευτώ την ποίηση. Σκοτεινό, μυστηριώδες και άκρως ρομαντικό, το "Ρίγος" είναι ένα βιβλίο από αυτά που χαίρομαι να έχω στην βιβλιοθήκη μου.

0