Reviews

38

Followers

7

Following

7

Βιβλία

0

Reviews

38

Followers

7

Following

7

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Και δεν έμεινε κανέναςΠανέξυπνο

Έξυπνο, καλογραμμένο, γρήγορο, μυστηριώδες, ένα από τα αγαπημένα βιβλία της βασίλισσας του είδους, τι "Και δεν έμεινε κανένας" καταφέρνει να κρατήσει σε αγωνία τον αναγνώστη μέχρι τέλους, θίγοντας ταυτόχρονα ζητήματα ηθικής. Διόλου τυχαία, διαβάζεται από όλες τις ηλικίες και χωρίς να το επηρεάζει ο χρόνος.

0

Ιστορία της βίαςΡεαλιστική αφήγηση

Το δεύτερο βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα συνεχίζει την ρεαλιστική και προσωπική του αφήγηση. Βρίσκει το θάρρος να εξομολογηθεί την σεξουαλική επίθεση που δέχεται χωρίς λυρισμό και περιττές λέξεις και το πώς αισθάνεται σε όλο αυτό το χρονικό. Μόνο έπαινος ταιριάζει σε τέτοιες γενναίες αφηγήσεις, πόσο μάλλον όταν προέρχονται από τέτοιες προσωπικότητες όπως ο Λουί. Βρίσκει το σθένος να το αντιμετωπίσει να το χειριστεί, να μιλήσει αυτό και να θυμήσει πως κανείς δεν είναι μόνος σ αυτό!

0

Η πιο πολύτιμη πραμάτειαΡεαλιστικό παραμύθι

Ένα όμορφο, απλοϊκά γραμμένο βιβλίο με τη μορφή παραμυθιού που διαβάζεται απνευστί και θα προβληματίζει για καιρό. Θίγει το εβραϊκό ζήτημα στην ουσία του, τον αποχωρισμό, τον φόβο,τον ρατσισμό, την σκληρότητα της απονέκρωσης και του θανάτου, αλλά ταυτόχρονα το ζήτημα της μητρότητας, της φύσης, της ζωής και της ανθρωπιάς. Κι όσο υπάρχει ανθρωπιά και αγάπη, πάντα θα υπάρχει ελπίδα!

0

1984Τρομακτικά επίκαιρο

Τρομακτικά επίκαιρο,ένα μυθιστόρημα που πρέπει να διαβαστεί από όλους!

0

Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριεςΣπουδαίες γυναίκες

Ένα βιβλίο ύμνος στις γυναίκες πρότυπα που μέσα από σύντομες και απλές βιογραφίες τους καταλαβαίνουμε την συμβολή τους στον κόσμο. Ένα βιβλίο σταθμός στον εκδοτικό χώρο που αγαπήθηκε από γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας.

0

ΝτέμιανΜυθιστόρημα αναζήτησης

Πολυεπίπεδο, μυθιστόρημα αναζήτησης, ταυτότητας, σκοτεινό και ψυχογραφικό, άλλοτε ταυτιζόμαστε με τον Ντέμιαν και άλλοτε μας είναι είτε απεχθής είτε ακατανόητος,σίγουρα πάντως σαγηνευτικός μέχρι την τελευταία σελίδα.

0

Τα ΣονέταΥπέροχα σονέτα

Τα υπέροχα σονέτα του Shakespeare σε μια εξαιρετική μετάφραση του Διονύση Καψάλη, μια υπέροχη έκδοση και επιμέλεια ποιότητας και αισθητικής από τις εκδόσεις Gutenberg,για να γυρίζουμε σ'αυτήν ξανά και ξανά.

0

Το μονόγραμμαΠοίημα ύμνος

"Θα πενθώ πάντα -μ' ακούς;- για σένα, μόνος, στον Παράδεισο", μ' αυτή τη μαγική φράση θα ξεκινήσει ο νομπελίστας ποιητής μας, ένα από τα ωραιότερα ποιήματα που γράφτηκαν ποτέ και ίσως το πιο πολυδιαβασμένο του.

0

Η διαφάνεια του χρόνουΈνα άγαλμα, τρεις χρόνοι

Άλλη μια περιπέτεια του Μάριο Κόντε με αφορμή την αναζήτηση ενός αγάλματος. Το μυθιστόρημα κινείται σε τρεις διαφορετικούς χρόνους, πάντα γύρω από την ιστορία του αγάλματος και ανακαλύπτουμε εκφάνσεις της ιστορίας της Κούβας και της σύγχρονης πραγματικότητας της.

0

Το άρωμα της γυναίκας με τα μαύραΗ συνέχεια του "Μυστηρίου του κίτρινου δωματίου"

Δύο χρόνια μετά το "Μυστήριο του κίτρινου δωματίου" βλέπουμε τους ήρωες και τον Ρουλεταμπίλ σε νέες περιπέτειες που όμως αυτή τη φορά τον αφορούν προσωπικά. Μια εξαιρετική συνέχεια, το ίδιο αγωνιώδης και συναρπαστική.

0

Το μυστήριο του κίτρινου δωματίουΚλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα

Γρήγορο, έξυπνο, καλογραμμένο το "Μυστήριο του κίτρινου δωματίου", δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία το καλύτερο μυθιστόρημα κλειστού δωματίου. Με αφορμή μια απόπειρα φόνου μέσα σε ένα κλειστό δωμάτιο χωρίς να υπάρχει τρόπος διαφυγής, διαδραματίζεται ένα κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα που σε κάνει να μη το αφήνεις από τ χέρια σου.

0

Λευκές νύχτες - Το όνειρο ενός γελοίου - Μια γλυκιά γυναίκαΙστορίες νοσταλγίας

Τρία σύντομα και υπέροχα έργα του μοναδικού Ντοστογιέβσκη, χαρακτηριστικά του τρόπου γραφής και της μαγικής του πένας που μέσα από απλές φαινομενικά ιστορίες, σε αφήνει με το αιώνιο ερώτημα της ανθρώπινης ύπαρξης.

0

Ο έρωτας στα χρόνια της χολέραςΟ έρωτας ως πηγή ζωής

Ένα μυθιστόρημα ύμνος στον έρωτα, γεμάτο πάθος, πληθωρικότητα, λαχτάρα, γεμάτο ζωή!Διαβάζεται με λαχτάρα χωρίς να περισσεύει λέξη!

0

Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμοΌλες υπέροχες

Ένα όμορφο ταξίδι σε διαφορετικές χώρες, μέρη και εποχές που έζησαν υπέροχες γυναίκες. Η κάθε μία άφησε το δικό της αποτύπωμα, τόλμησε, προσπάθησε, αγωνίστηκε, βγήκε μπροστά με όποιον τρόπο μπόρεσε και σ αυτή την έκδοση μπορούμε να το μεταφέρουμε και στα παιδιά από νωρίς!

0

Ωδή σε ένα αστέριΕικονογραφημένος Νερούδα

Πώς είναι η ζωή όταν πιάνεις ένα αστέρι; Γιατί αρχίζουν όλα να είναι πιο δύσκολα; Ένα εικονογραφημένο ποίημα του υπέροχου Πάμπλο Νερούδα για πολλές αναγνώσεις!

0

ΜέλισσεςΓνωρίστε τις μέλισσες

Ένα εξαιρετικό βιβλίο για τις μέλισσες, το πώς είναι, πώς ζουν, πώς είναι οργανωμένες, πώς επικοινωνούν, τις σχέσεις τους με τα φυτά και την παραγωγή μελιού. Χρειάζονται προστασία και με αυτό το βιβλίο θα μάθουμε το ΓΙΑΤΙ. Ένα σπουδαίο βιβλίο για μικρούς και μεγάλους και την αξία των μελισσών στο περιβάλλον.

1

Ο Αρκούδος και το πιάνοΟ περίεργος αρκούδος

Τι γίνεται όταν ένας αρκούδος ανακαλύπτει ένα πιάνο; Κι αν αρχίσουμε να παίζει; Κι αν είναι καλός; Κι αν πάει στην πόλη; Κι αν αφήσει τους φίλους του; Όλα απαντώνται σ αυτό το τρυφερό βιβλίο με την όμορφη εικονογράφηση!

0

Δικαίωμα στη μάθησηΔικαίωμα ζωής

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι δε χρειάζεται συστάσεις. Ένα κορίτσι που ενοχλεί, γιατί έχει φωνή, γνώμη, θέληση για κάτι που για πολλούς θεωρείται αυτονόητο, το δικαίωμα στη μάθηση. Σ αυτή την έκδοση η ιστορία αυτής της ηρωίδας μοιάζει σχεδόν με παραμύθι, ποτέ κανείς δεν είναι αρκετά μεγάλος για παραμύθια και ποτέ αρκετά μικρός για να μαθαίνει για τα δικαιώματα και όπως λέει και η Μαλάλα "Ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο και ένα μολύβι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο".

0

Χρυσή κλωστήΤαξίδι στα αστέρια

Κάποτε ένα αγόρι έστελνε τις ευχές του στα αστέρια και ονειρευόταν, μέχρι που είδε ένα κορίτσι να κοιμάται στο φεγγάρι. Απόρησε πώς βρέθηκε εκεί και τότε εκείνη του μίλησε για την χρυσή κλωστή που όσο δύσκολο κι αν ήταν, πάντα την έψαχνε στα αστέρια κι όταν την βρήκε και ήταν έτοιμη να τη δει, άρχισε να κάνει τις ευχές της πραγματικότητα.!

0

Το δάσος που κοιμότανΜια σύγχρονη ωραία κοιμωμένη

Δύο άντρες ξεκινούν τη συζήτηση για μια οικεία ιστορία, για μια πόλη που όλοι κοιμούνται εδώ και εκατό χρόνια! Μιλάνε για μύθους και ξόρκια και προσπαθούν να θυμηθούν τι λείπει απ την ιστορία, ώστε όλοι να ξυπνήσουν... Μια μαγική εικονογράφηση για μικρούς και μεγάλους, μια ιστορία αφύπνισης από την υπέροχη Ρεμπέκα Ντοντρεμέρ!

0

Να ένα ποίημα που γιατρεύει τα ψάριαΨάχνοντας το ποίημα

Ο Αρθουρ νομίζει ότι το ψάρι του πεθαίνει από βαρεμάρα και το λέει στη μαμά του. Εκείνη τον προτρέπει να του πει ένα ποίημα, μα ο Άρθουρ δε ξέρει τι είναι το ποίημα, έτσι αρχίζει να ψάχνει, στα ντουλάπια,κάτω από το κρεβάτι, ρωτά τους γείτονες του κι αφού δε βρίσκει κανένα ποίημα, δίνει την δική του απάντηση.

0

Το φεγγαράκι απόψεΤο φεγγαράκι στο γιαλό...

Ταξιδεύουμε νοέρα στο μπλε που ορίζει η ψυχή του καθενός και στα όνειρα, μ'αυτό το εικονογραφημένο ποίημα του αγαπημένου Κώστα Καρυωτάκη!

0

Ο φυσητής των ονείρωνΦτιάχνοντας όνειρα

Ποιός είναι ο Ζορζί Μπαλαρί που χαρίζει όνειρα στα παιδιά;Τι γίνεται όταν οι μεγάλοι στερούν τα όνειρα από τα παιδιά; Ένα μαγευτικό βιβλίο για την επιμονή, την πίστη στα όνειρα, στην επιθυμία που μας ταξιδεύει μέσα από την υπέροχες εικόνες του στο νησί Μουράνο και το γυαλί του που μ αυτό φτιάχνονται τα όνειρα!

0

Η αγκαλιάΑγκαλιάζοντας την διαφορετικότητα

Ένα υπέροχο, λακωνικό και μεγαλειώδες βιβλίο για την ανάγκη να ταιριάζουμε, να μας αγαπούν, να βρίσκουμε κάποιον να μας δέχεται έτσι όπως είμαστε μέσα από την ιστορία ενός σκαντζόχοιρου και μιας χελώνας ή αλλιώς μιας χελώνας και ενός σκαντζόχοιρου αφού και οι δύο θέλουν το ίδιο πράγμα, την αγκαλιά!

0

PatriotΗ ιστορία του Αγκίμ

Ο Αγκίμ είναι παιδί μεταναστών θέλει να μείνει στην Ελλάδα, να ζήσει, ονειρεύεται, ελπίζει... Η τύχη του γελά όταν μια απρόσμενη πρόταση να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, να παίξει επαγγελματικά κλαρίνο, είναι τόσο καλή που μοιάζει εξωπραγματική. Ο Αγκίμ γίνεται Γιάννης κι όπως λέει το άσμα τα μαντήλι θα λερωθεί.

0

Η κυρία ΆιφελΤαξίδι στον πύργο του Άιφελ

Μέσα από ένα μαγικό ταξίδι εικόνων βλέπουμε την ιστορία της Κάτιας που δε νιώθει καλά και του αγαπημένου της Άιφελ, που είναι μηχανικός και θα κάνει τα πάντα μέχρι να την γιατρέψει.!

0

Το όνομα μου είναι Λούσι ΜπάρτονΣχέση μητέρας κόρης

Η Λούσι βρίσκεται στο νοσοκομείο για ένα ζήτημα υγείας. Η μητέρα της είναι μαζί χωρίς απαραίτητα καμία από τις δύο τους να το θέλει. Θυμάται τα σκληρά παιδικά της χρόνια, την φτώχεια των συναισθημάτων των γονιών της και την τωρινή της ζωή. Με αφορμή την τρωτότητα στοχάζεται την τωρινή της ζωή, τον γάμο, τα δικά της παιδιά και ολα γυρίζουν εκεί που περισσότερο πονά, στη δική της μητέρα.

0

Ημερολόγιο ενός επαρχιακού εφημέριουΗμερολόγιο θνητότητας

Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα εξομολόγησης για την ζωή την θνητότητα, την αρρώστια, την πίστη, το θάνατο, το αιώνιο ερώτημα της ύπαρξης!

0

ΑιρετικοίΈνας πίνακας, 3 ιστορίες

Σ αυτό το μυθιστόρημα, ο πρώην αστυνομικός Μάριο Κόντε ερευνά έναν πίνακα του Ρέμπραντ. Η γραφή κινείται ανάμεσα σε τρεις χρόνους, το τώρα, τη δημιουργία του πίνακα και την ιστορία του πώς έφτασε ο πίνακας στην Κούβα με το πλοίο Σεντ Λιούις που μετέφερε Εβραίους το 1939.Ενα νοερό ταξίδι με πραγματικές πληροφορίες, σε διαφορετικές εποχές που βλέπουμε πώς συνδέονται μεταξύ τους.

0

Τα αστέρια του Σίντι ΜουμένΗ ιστορία του Γιασίν

Σ αυτό το σύντομο και καλογραμμένο βιβλίο, βλέπουμε την καθημερινότητα του Γιασίν και του κάθε Γιασίν, που έχοντας ζήσει στην κόλαση,εύκολα ακολουθεί τον παράδεισο που του τάζουν,αφού δεν έχει πια τίποτα να χάσει. Εξαιρετικά επίκαιρο!

0

Πάνω στα ποτάμια που κυλούνΕξομολόγηση

Αφήγημα εξομολόγησης, στοχασμού που διακόπτεται από τους διαλόγους του τώρα. Ρεαλισμός, φαντασία, χείμαρρος μνήμης σε εξαιρετική μετάφραση της Μαρίας Παπαδήμα!

0

Ο ΣτόουνερΒαθιά ανθρώπινο

Με μια ανάσα, μέσα σε εφτά ώρες ανάγνωσης, παρακολούθησα όλη την ανθρώπινη μοίρα!

0

Ταξιδεύοντας σε ξένη γηΤρυφερό ταξίδι

Ένα διπλό ταξίδι ενός πατέρα που θέλει να φέρει πίσω τον γιό του, αλλά ποιόν γιο; Ένα ταξίδι αναζήτησης, μνήμης για έναν πατέρα που προσπαθεί να σταθεί στον ρόλο του, αλλά είναι αρκετό;

0

Ποίησηαγαπημένος Ελύτης

Μια υπέροχη συλλογή με τα άπαντα του Ελύτη για όποιον αγαπά την ποίηση και θέλει να γυρίζει ξανά και ξανά στο έργο του μεγάλου μας ποιητή!

0

Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλσύγχρονη Γαλλία

Ένα προσωπικό αφήγημα-γροθιά της ζωής ενός νέου στην γαλλική επαρχία που δε γνωρίζουμε,μια αφήγηση για την ενηλικίωση,τον ρατσισμό,την δυσκολία του να είσαι ο εαυτός σου σε έναν τόπο που δε σε χωρά...

0

Τα άνθη του κακούυπέροχα Άνθη

Μια αγαπημένη συλλογή των περιζήτητων Άνθεων του Κακού,για κάθε λάτρη της ποίησης με την εξαιρετική επιμέλεια των εκδόσεων Gutenberg!

0

Η Κάρι μαςονειροπόλα Κάρι

Μέσα από την ιστορία της Κάρι,μιας νέας και φιλόδοξης κοπέλας που αναζητά τ'όνειρο της,ο Dreiser συνθέτει το σκηνικό μιας ολόκληρης εποχής που θυμίζει τη δική μας.Άνθρωποι που πλανεύουν και πλανεύονται,οι ήρωες, μας θυμίζουν πόσο εύκολα αλλάζουν οι ρόλοι και οι θέσεις που έχουμε στη ζωή και πως την ευτυχία ούτε μπορούμε να την υποσχεθούμε,ούτε να την καθορίσουμε,πάρα μόνο να προσπαθήσουμε να την κυνηγήσουμε μέσα από τις επιθυμίες μας.

1

Και τώρα, ανθρωπάκοτρομακτικά επίκαιρο

Με μια αφήγηση απλή,καθημερινών ανθρώπων και συνηθειών,ο Fallada μας ταξιδεύει στα γεγονότα λίγο πριν τη ναζιστική Γερμανία,όπου η εργασία και ο μόχθος δεν είναι αρκετά ούτε για την επιβίωση και τα όνειρα μοιάζουν πολυτέλεια.Ένα μυθιστόρημα που θυμίζει τρομακτικά την σημερινή πραγματικότητα και που υπενθυμίζει πως ό,τι κι αν γίνει,πρέπει πάντα να πασχίζουμε για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

0