Reviews

7

Followers

0

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

7

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Η εποχή των θρύλωνΕλληνική επική φαντασία

Με την καλά δουλεμένη του πένα και τις ακόμη πιο καλοδουλεμένες ιδέες του, ο συγγραφέας παραδίδει ένα γεμάτο μυθιστόρημα που συναρπάζει και υπόσχεται να ταξιδέψει ακόμη περισσότερο με την συνέχεια του, για την οποία αδημονούμε! (L.N.)

0

Σκοτώνοντας το παιδί των καταρρακτώνΈνα ελληνικό δυστοπικό μυθιστόρημα

Ένα φρέσκο μυθιστόρημα με εξίσου φρέσκες γραφή και ιδέες, που αν και ανήκει περισσότερο στο είδος της επιστημονικής φαντασίας/δυστοπίας παίρνει πολλές κοινωνικές, πολιτικές και θρησκευτικές προεκτάσεις. Με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και θίγοντας ζητήματα που μας απασχολούν διαχρονικά, είναι ένα βιβλίο που θα ανταμείψει όσους διψούν για νέες λογοτεχνικές φωνές. (L.N.)

0

Το μίσος (Trade edition)Σκανδιναβικό-ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα

Πολύ αξιόλογη προσπάθεια ενός (τότε) πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα που αναδιατυπώνει το σκανδιναβικό αστυνομικό μέσα από τα μάτια ενός ελληνοσουηδού πρωταγωνιστή, λίγο θυμίζοντας Νέσμπε και λίγο Μάνκελ. Χάνει μόνο από το πώς ο συγγραφέας προσπαθεί να μιμηθεί στο ύφος τους δυο πολύ δημοφιλείς λογοτέχνες, όμως η γλώσσα είναι φρέσκια, οι ιδέες πολύ καλές και η αρχή πολλά υποσχόμενη! (L.N.)

0

Η κοιλάδα του πράσινου κρυστάλλουΠολύ δυνατό ελληνικό steampunk μυθιστόρημα

Με τα δέκατα έκτα γενέθλιά της, η Ίζαμπελ Κάσλτον έχει πλέον την δυνατότητα να δώσει εξετάσεις για να ξεκινήσει, αν γίνει δεκτή, τις σπουδές της στην Ακαδημία των Μηχανικών. Επηρεασμένη από τον παππού της, Τσαρλς, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ και που ξέρει πως έχασε την ζωή του προσπαθώντας να εκπληρώσει το απώτατό του όνειρο —να κάνει δικό του, δηλαδή, τον περίφημο πράσινο κρύσταλλο—, ασχολείται κι εκείνη με μηχανικές κατασκευές δικής της επινόησης ή ξεσηκωμένες από τα ημερολόγια του Τσαρλς. Ωστόσο, όπως ο παππούς της, έχει κι εκείνη ενδόμυχες επιθυμίες: να φέρει πίσω την μητέρα της, που χάθηκε στην θάλασσα την ίδια μέρα με τον Τσαρλς, και να αναζητήσει κι εκείνη τον πράσινο κρύσταλλο. Σ' έναν υπέροχο κόσμο γεμάτο ατμοκίνητες μηχανές, κακόβουλα (ή και όχι;) αυτόματα και μαγεμένους Τρελοπιθήκους, η Ίζαμπελ και οι φίλοι της, σε μια καταιγιστική περιπέτεια, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια πόλη που φθείρεται. Πρόκειται για ένα γρήγορο, ευφάνταστο μυθιστόρημα με δυνατούς χαρακτήρες και πολλή δράση, που ενώ οι εξελίξεις είναι ίσως διαφορετικές απ' αυτό που θα περιμέναμε (π.χ. η Ίζαμπελ να γινόταν δεκτή στην Ακαδημία των Μηχανικών από την σελίδα 50), είναι πολύ καλύτερες απ' αυτές που θα μπορούσαμε να φανταστούμε. (L.N.)

0

Ο θησαυρός της ΔαμασκούΈνα ανατολίτικο ιστορικό μυθιστόρημα.

Ένα ωραίο ιστορικό μυθιστόρημα με εικόνες από την Ανατολή και πολυδιάστατο περιεχόμενο, από μια πολλά υποσχόμενη Ελληνίδα συγγραφέα. Σε ταξιδεύει! (L.N.)

0

Η εποχή του κυνηγιούΕλληνικό LGBTQ+ μυθιστόρημα φαντασίας

Ένα βιβλίο Ελληνίδας συγγραφέως που, όπως φαίνεται, ήταν το πρώτο μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με LGBTQ+ χαρακτήρες στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι. Ο Ντάντε Ρίεσσεν και ο Όσσιαν Σχεν αγαπούν ο ένας τον άλλον σε ένα περιβάλλον που αποθαρρύνει κατηγορηματικά τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, ωστόσο παλεύουν για να μπορούν να είναι μαζί. Όμορφες ιδέες και πλοκή, με πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες και ωραία τοπία. Ταξιδεύει! (L.N.).

1

The GoldfinchΈνα όμορφα θλιμμένο μυθιστόρημα

Ένα πολύ δυνατό μυθιστόρημα, που όπως τα υπόλοιπα της Ταρτ είτε θα το αγαπήσεις είτε θα το μισήσεις. Όσοι το λατρεύουν, εμού συμπεριλαμβανομένης, το βιώνουν ως μια ωδή στον θρήνο, στην απώλεια, στην εμμονή και στην απόρριψη της οποίας συνεπάγεται, αλλά και στην ανακούφιση που επιφέρει η συνειδητοποίηση ότι δύσκολα διαλέγεις το ποιος είσαι. Όσοι το μισούν το αντιλαμβάνονται ως μια φλύαρη αφήγηση που καταλήγει χωρίς κάθαρση, όμως αυτή ακριβώς είναι η μαγεία της ιστορίας: είναι αληθινή, απολογητική, με χαρακτήρα εκμυστήρευσης. Οι αναγνώστες που απολαμβάνουν τον προβληματισμό σχετικά με το συναισθηματικό μαρτύριο, τους πολύπλευρους ανθρώπινους δεσμούς και την άβυσσο του νου, νομίζω πως θα απολαύσουν την Καρδερίνα.

0