Reviews

4

Followers

0

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

4

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Η νύχτα της μπανανόφλουδαςΜία..μεγάλη νύχτα!

Όλα ξεκινούν από το λάθος της Άννας να πετάξει την μπανανόφλουδα στο δρόμο χωρίς να το σκεφτεί.. Λίγο αργότερα αντιλαμβανόμενη το τι μπορεί να προκαλέσει η πράξη της αυτή, ταξιδεύουμε με την πλούσια εικονογράφηση και το ευρύ λεξιλόγιο και χανόμαστε μέσα στα στενά της πόλης. Συναντούμε ζαχαροπλάστες, τον στρατό που παρελαύνει, όλους τους προσκεκλημένους μίας γαμήλιας τελετής, τον θίασο ενός τσίρκου. Και συνεχίζουμε να βλέπουμε πολίτες, αστυνομικούς, τον κλέφτη των παιχνιδιών, τον δήμαρχο της πόλης. Εικόνες και πρόσωπα, φαντασία, χρώματα, αμέτρητες λέξεις και ομοιοκαταληξίες τραβούν την προσοχή μεγάλων και μικρών ενώ μετά το τέλος της ιστορίας ευφάνταστες σύντομες δραστηριότητες/εκπλήξεις μας περιμένουν!

0

Φρικαντέλα: Η μάγισσα που μισούσε τα κάλανταΧριστουγεννιάτικη γιορτή!

Πρόκειται για μια μάγισσα αρκετά ιδιότροπη για να της αρέσουν οι παιδικές φωνές και τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Μέχρι, όμως, τη στιγμή που μια παρέα παιδιών θα μπει κρυφά στο σκοτεινό παλάτι της και θα την αναγκάσουν να ακούσει κάλαντα από πολλές περιοχές . Έτσι καταφέρνουν να της αλλάξουν γνώμη και… όχι μόνο! Μία ιστορία με δόσεις χιούμορ, διαλόγους, ευχάριστο, ανατρεπτικό τέλος. Εξελίσσεται σε δωμάτια/μυστήρια του παλατιού, τα οποία ,ταυτόχρονα, αποτελούν σκηνές ενός ιδανικού θεατρικού για τα Χριστούγεννα. Οι μεταμορφώσεις των παιδιών σε ζωάκια, είναι ένα σημείο της ιστορίας που συναρπάζει τα παιδιά και μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία αντίστοιχων κοστουμιών.

0

ΈλμερΟ Έλμερ ήταν διαφορετικός!

Ένας ελέφαντας πολύχρωμος, όχι συνηθισμένος. Αγαπητός στους φίλους του, τους κάνει να γελούν, ακόμα κι όταν νομίζει ότι δεν είναι αρεστός. Ένας ελέφαντας διαφορετικός κάνει τη διαφορετικότητα γιορτή ετήσια, κι από τότε όλοι οι ελέφαντες εκείνη την ημέρα βάφονται παρδαλοί και κάνουν παρέλαση. Κι ο Έλμερ μόνο για εκείνη την ημέρα βάφεται γκρι. Έτσι, τα μικρά παιδιά κατανοούν σιγά σιγά τις έννοιες της διαφορετικότητας και της αποδοχής του άλλου ,που μπορούν να ενώνουν και να δημιουργούν φιλίες .Πλούσια εικονογράφηση, λιτός κι άμεσος λόγος που μιλά κατευθείαν στην καρδιά των παιδιών. Κατάλληλο για αρκετές δραστηριότητες γύρω από αυτές τις σημαντικές έννοιες ,σε παιδιά προσχολικής ηλικίας , μιας ευαίσθητης ηλικίας κατά την οποία διαμορφώνεται ο χαρακτήρας και μπαίνουν οι βάσεις για τις αξίες της ζωής τους.

0

Τα τρία μικρά λυκάκιαΚαι ζήσανε από τότε όλοι μαζί..

Τρία μικρά λυκάκια κυνηγημένα παραδόξως από τον Ρούνι Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι. Αν και έχουμε συνηθίσει τον λύκο ως τον κακό της ιστορίας, εδώ οι ρόλοι αντιστρέφονται και τα γλυκά λυκάκια τρέχουν να σωθούν από τον αδίστακτο Ρούνι ,κάθε φορά , χτίζοντας ολοένα και πιο γερό το σπίτι τους. Στην προσπάθειά τους αυτή σημαντική είναι η βοήθεια του καγκουρό, του κάστορα, του ρινόκερου, του φλαμίνγκο που προσφέρουν απλόχερα από τα οικοδομικά υλικά τους . Ο Ρούνι κάθε φορά βρίσκει τον τρόπο και τους γκρεμίζει το σπίτι, είτε είναι από τούβλα είτε από τσιμέντο, είτε από σίδερο είτε από ατσάλι. Όταν όμως βρεθεί μπροστά στο λουλουδένιο σπίτι η σκληρή του καρδιά θα μαλακώσει και ο Ρούνι θα μεταμορφωθεί σε θαυμάσιο, καλό Γουρούνι. Η φιλία θα κερδίσει την έχθρα, η χαρά, το παιχνίδι και η αγάπη θα επικρατήσουν. Μια ιστορία που εντυπωσιάζει τα μικρά και γιατί όχι και τα μεγάλα παιδιά με τον ωραίο χαρακτηριστικό λόγο του παραμυθά μας, τα χιουμοριστικά ονόματα, τις ευφάνταστες εικόνες στις οποίες μας μεταφέρει και τις ευχάριστες ανατροπές που προκύπτουν περνώντας μας μηνύματα . Μηνύματα για την αγάπη, την προσφορά, την αλληλοβοήθεια, την φιλία,που μπορούν να φωλιάσουν ακόμα και στην σκληρή καρδιά του Ρούνι μεταμορφώνοντάς τον.

0