Reviews

29

Followers

6

Following

18

Βιβλία

0

Reviews

29

Followers

6

Following

18

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Ο Χάρι Πότερ και το τάγμα του ΦοίνικαΣκοτεινό, αλλά μαγευτικό!

Αυτό είναι το πέμπτο βιβλίο της σειράς. Όπως είπα και στις προηγούμενες κριτικές μου, από το τρίτο βιβλίο και μετά γίνεται η υπόθεση πιο σκοτεινή και ίσως να απευθύνονται σε μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό. Σε αυτό το βιβλίο, ο Χάρι είναι πια έφηβος και καλείται να πάρει πολύ σημαντικές αποφάσεις, ενήλικες αποφάσεις, για να σώσει τη δική του ζωή, των συμμαθητών του και των πολύ κοντινών του φίλων/οικογένειας. Εδώ ο Χάρι φαίνεται πιο ώριμος, αν και λίγο κακομαθημένος, αλλά μπορεί ο αναγνώστης να τον καταλάβει πλήρως. Επίσης, δείχνει πόσο καλές ηγετικές δεξιότητες έχει, αλλά και πόσο καλά μπορεί να διδάξει τους φίλους του για να προστατεύονται! Μαθαίνουμε, ακόμα, πράγματα για τη ζωή και τους χαρακτήρες των γονιών του Χάρι, αλλά και του καθηγητή Σνέιπ, ο οποίος, αν και είναι υπεύθυνος του κοιτώνα του Σλίθεριν και είναι πλήρως αντιπαθητικός, είναι και ένας θεούλης ταυτόχρονα. Αγαπημένοι χαρακτήρες του βιβλίου, εκτός από τους κλασσικούς που έχω ήδη αναφέρει, ήταν η Τονκς, μέλος του τάγματος του φοίνικα, για το οποίο μαθαίνουμε πρώτη φορά σε αυτό το βιβλίο, η Λούνα Λάβγκουντ από τον κοιτώνα του Ράβενκλοου, η οποία είναι γενικώς μεγάλη αφασία και στον κόσμο της, και ο καθηγητής Νταμπλντορ, όπου σε αυτό το βιβλίο, βλέπουμε πόσο τέλειος μάγος είναι και ότι όλα τα κάνει με τέτοιο στυλ, που δεν γίνεται να μην τον αγαπήσει κάποιος!! Ο πιο μισητός χαρακτήρας του βιβλίου και γενικώς όλων των βιβλίων που έχω διαβάσει ποτέ στη ζωή μου είναι η καθηγήτρια Άμπριτζ, την οποία ήθελα πραγματικά να δείρω όσο διάβαζα το βιβλίο και γενικώς μου προκαλούσε απίστευτο εκνευρισμό! Η γραφή της Rowling συνεχίζει κι εδώ να μαγεύει, ενώ σε κρατάει σε εγρήγορση και ανυπομονησία να δεις τι γίνεται παρακάτω! Αν δεν έχετε διαβάσει ακόμα τη σειρά του Χάρι Πότερ, πρέπει νομίζω να την ξεκινήσετε άμεσα και δεν θα απογοητευτείτε! Θα με θυμηθείτε!

0

Λογική και ευαισθησίαΈνα κλασσικό ρομαντικό βιβλίο

To συγκεκριμένο βιβλίο είναι η συντομευμένη έκδοση του βιβλίου. Το βιβλίο αυτό το είχα διαβάσει πριν μερικά χρόνια, αλλά όταν καθάριζα τη βιβλιοθήκη μου, ανακάλυψα πως για κάποιον ανεξήγητο λόγο, δεν μπορούσα να θυμηθώ πολλές λεπτομέρειες για το βιβλίο, παρά μόνο ότι μου είχε αρέσει. Έτσι, αποφάσισα να το ξανά διαβάσω, διότι μου αρέσει πολύ η γραφή της Όστεν. Και τελικά πολύ καλά έκανα! Μου άρεσε πολύ, για ακόμα μία φορά, και όσο προχωρούσα την ανάγνωση, θυμόμουν όλο και περισσότερες λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά, το απόλαυσα πάρα πολύ! Η ατμόσφαιρα του βιβλίου ήταν όμορφη και ρομαντική, με δύο πολύ γλυκιές ιστορίες αγάπης. Πρωταγωνίστριες του βιβλίου είναι η Έλινορ και η Μαριάν Ντάσγουντ. Η πρώτη είναι μια πολύ λογική και προσεκτική κοπέλα, η οποία ερωτεύεται των Έντουαρντ Φέραρς, τον αδερφό της γυναίκας του δικού της ετεροθαλή αδερφού, ενώ η δεύτερη είναι πιο αυθόρμητη και ευαίσθητη, η οποία ερωτεύεται τον άντρα που τη βοήθησε σε ένα ατύχημα, τον Τζον Γουίλομπι. Και οι δύο αδερφές θα περάσουν από την ευτυχία στην προδοσία και από την απαισιοδοξία στην ελπίδα! Ένα βιβλίο που περιέχει τα πάντα: αγάπες, έρωτες, δυστυχία, προδοσίες, δάκρυα, αρρώστιες, αθετήσεις υποσχέσεων κ.ο.κ. Το βιβλίο είναι πολύ καλό και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα! Το μόνο αρνητικό που θα πω είναι πως θα το ήθελα λίγο μεγαλύτερο και με περισσότερες λεπτομέρειες για να είναι πιο ολοκληρωμένο.

1

Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάςΣκοτεινό, αλλά μαγευτικό!

Αυτό είναι το τέταρτο βιβλίο της σειράς. Από το τρίτο βιβλίο της σειράς, τα βιβλία ξεκίνησαν να είναι πιο σκοτεινά και να απευθύνονται ίσως για ένα μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό. Η γραφή της J. K. Rowling εξακολουθεί να μαγεύει. Σε αυτό το βιβλίο ο Χάρι καλείται να πάρει μέρος σε έναν πολύ επικίνδυνο διαγωνισμό, ο οποίος θα τον ωριμάσει και θα χρειαστεί να πάρει κάποιες πιο ενήλικες αποφάσεις. Εννοείται πως μου άρεσε πάρα πολύ το βιβλίο και μέχρι στιγμής είναι ίσως και το πιο αγαπημένο μου!! Η μόνη παρατήρηση που θα κάνω είναι πως οι σκηνές που απευθύνονταν στους τρεις άθλους του διαγωνισμού, θεωρώ πως ήταν ίσως λίγο καλύτερες στην ταινία, από την άποψη ότι μπορούσες πιο εύκολα να τα απεικονίσεις. Ίσως να μου φάνηκε έτσι, επειδή όπως έχω ξαναπεί, πρώτα παρακολούθησα τις ταινίες και μετά ξεκίνησα να διαβάζω τα βιβλία. Η γενική, όμως, ετυμηγορία είναι πως λάτρεψα το βιβλίο, όσο και τα προηγούμενα! Να το διαβάσετε!

1

Ο Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του ΑζκαμπάνΣκοτεινό, αλλά μαγευτικό!

Αυτό είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς. Αυτό το βιβλίο είναι αρκετά διαφορετικό από τα δύο προηγούμενα. Εδώ βλέπουμε η ιστορία και το όλο ύφος της συγγραφέως να σκοτεινιάζει. Μπαίνουμε σε πιο σκοτεινές ιστορίες, μαθαίνουμε σκοτεινά μυστικά. Από αυτό το βιβλίο, αρχίζει η ιστορία και η ζωή του Χάρι Πότερ να σοβαρεύει. Μπορεί να είναι μόλις 13 χρόνων, αλλά από αυτό το βιβλίο ξεκινάει ο Χάρι να ωριμάζει. Φυσικά μου άρεσε το βιβλίο όσο και τα προηγούμενα! Αγαπώ τη γραφή της Rowling, καταφέρνει να σε μαγεύει, ακόμα και στο σκοτεινό κομμάτι. Στο συγκεκριμένο βιβλίο λείπει η πολλή δράση, που υπήρχε, κυρίως, στο προηγούμενο βιβλίο. Παρόλα αυτά, μαθαίνουμε πολλά περισσότερα και ενδιαφέροντα πράγματα για τη ζωή των γονιών του Χάρι. Αγαπημένος μου χαρακτήρας σε αυτό το βιβλίο ήταν, αρχικά, ο Ρέμους Λούπιν, ο καινούριος καθηγητής του μαθήματος της άμυνας κατά των σκοτεινών τεχνών. Ένας ιδιαίτερα συμπαθητικός χαρακτήρας, ο οποίος θα βοηθήσει τον Χάρι να ξεπεράσει κάποιες φοβίες του, ενώ αποτελεί και τον αγαπημένο καθηγητή όλων των παιδιών. Ο δεύτερος αγαπημένος χαρακτήρας ήταν ο Σείριος Μπλακ. Το κακό παιδί της υπόθεσης, ο οποίος κάνει τα αδύνατα δυνατά να βρει τον Χάρι και να του δώσει εξηγήσεις. Θα τον πιστέψει άραγε ο Χάρι Πότερ; Δεν έχετε παρά να διαβάσετε το τρίτο βιβλίο για να μάθετε! Σας το προτείνω εννοείται ανεπιφύλακτα!!

1

Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικάΜαγικό!

Δεν έχω να πω πολλά, είναι καταπληκτικό! Στο πρώτο βιβλίο, η J.K. Rowling μας έστησε τον κόσμο του Χάρι Πότερ, ενώ το δεύτερο είχε περισσότερη δράση! Γενικώς, το αγάπησα και αυτό το βιβλίο! Η γραφή της συγγραφέως μαγευτική, νιώθεις μικρό παιδί διαβάζοντάς το, συμπονάς του χαρακτήρες, θυμώνεις μαζί τους, χαίρεσαι μαζί τους και κυρίως, γελάς μαζί τους! Αγαπημένος χαρακτήρας σε αυτό το βιβλίο, εκτός της Ερμιόνης φυσικά, είναι η καθηγήτρια ΜακΓκόναγκαλ, μια αυστηρή, αλλά ταυτόχρονα μια πάρα πολύ καλή καθηγήτρια και προ πάντως συμπονετική! Ο χειρότερος χαρακτήρας του συγκεκριμένου βιβλίου είναι χίλες φορές ο καθηγητής Λόκχαρτ, ένας αλαζόνας και τρομερά ψώνιο καθηγητής, που θεωρεί ότι όλος ο κόσμος γυρίζει γύρω από αυτόν. Με εκνεύρισε πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, πολύ περισσότερο θα έλεγα από όταν είχα παρακολουθήσει την ταινία. Εννοείται ότι σας το προτείνω το βιβλίο κι αν δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα τη σειρά, θεωρώ πως πρέπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα! Δεν θα το μετανιώσετε!

1

Η Ρίνα αποφασίζει να μιλήσειΈνα παραμύθι για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

Ένα παραμύθι για τους μικρούς μας φίλους, το οποίο έχει να κάνει με τη σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών, ποιο άγγιγμα είναι καλό και ποιο κακό. Θεωρώ πως το συγκεκριμένο βιβλίο πρέπει να το διαβάσουν ΟΛΟΙ οι γονείς με τα παιδιά τους. Δίνει στα παιδιά, με πολύ απλοϊκό τρόπο, να καταλάβουν πότε ένα άγγιγμα δεν είναι καλό και πως πρέπει να το λένε στη μαμά τους και να μην κρατάνε μυστικά από αυτή. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

1

Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθοςΗ αρχή μιας επικής σειράς

Δεν χρειάζονται συστάσεις θαρρώ για το συγκεκριμένο βιβλίο ή για τον συγκεκριμένο ήρωα! Αποτελεί το πρώτο βιβλίο της σειρά με τον Χάρι Πότερ. Πραγματικά δεν έχω να πω πολλά θεωρώ! Πρώτη φορά διαβάζω στη ζωή μου Χάρι Πότερ, κι ας είχα δει τις ταινίες παλαιότερα, και πραγματικά μετανιώνω που δεν διάβασα τα βιβλία νωρίτερα!! Σίγουρα η κατάλληλη ηλικία για να διαβάσει κανείς το πρώτο βιβλίο είναι η ηλικία του δημοτικού-γυμνασίου, αλλά διαβάζοντάς το τώρα, ένιωσα ξανά μικρό παιδί! Η J.K. Rowling γράφει πραγματικά καταπληκτικά! Σε μαγεύουν οι περιγραφές της και γενικώς όλος ο τρόπος γραφής της! Μπορεί να είχα δει τις ταινίες και να ήξερα τι γίνεται, αλλά φυσικά απόλαυσα το βιβλίο διαβάζοντας κάθε λέξη του! Μαγεύτηκα, γέλασα, εκνευρίστηκα και ένιωσα να μπαίνω στη θέση του Χάρι και των φίλων του. Αγαπημένη μου χαρακτήρας, δεν είναι άλλη από την Ερμιόνη, η οποία θεωρώ ότι μου έμοιαζε και λίγο όταν ήμουν μικρή! Αν δεν έχει τύχει να διαβάσατε μέχρι τώρα αυτό το βιβλίο εσείς είτε τα παιδιά σας, σας το προτείνω χωρίς καμία δεύτερη σκέψη! Μικροί και μεγάλοι θα μπείτε στο mood του Χόγκουαρτς, της σχολής για Μαγείες και Ξόρκια και θα περάσετε πολύ όμορφα το χρόνο σας διαβάζοντάς το!

1

Το χρυσό κλουβίΜέτριο προς καλό βιβλίο, με μερικές υπερβολές, αλλά ευχάριστο!

Αρχικά να πω πως είναι το τρίτο βιβλίο της Lackberg που διαβάζω. Είχα διαβάσει παλαιότερα την παγωμένη πριγκίπισσα, το οποίο και μου είχε αρέσει, καθώς και το "Χιονοθύελλα με άρωμα πικραμύγδαλου", το οποίο δεν μου άρεσε καθόλου! Οπότε, δεν ήμουν σίγουρη, αν το συγκεκριμένο θα μου άρεσε και ήμουν λιγουλάκι επιφυλακτική. Ας έρθουμε τώρα στο χρυσό κλουβί. Ξεκινάει το βιβλίο με μια αναφορά στο παρόν, όπου και μου κίνησε το ενδιαφέρον. Μπαίνουμε μετά σε κάτι που έγινε παλαιότερα, όπου και θα έλεγα πως διαβάζω κάτι σαν τσόντα. Γενικώς, κατά τη διάρκεια όλου του βιβλίου, υπήρχε μεγάλη χυδαιότητα στη φρασεολογία της συγγραφέως, ειδικά όσον αφορά τις σκέψεις της κεντρικής πρωταγωνίστριας, Φέι και κυρίως στην περιγραφή ποικίλων περιστάσεων. Αυτό να πω πως δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, ήταν λίγο υπερβολικό για μένα. Επιπλέον, μέχρι και ακριβώς στη μέση του βιβλίου ήμουν πολύ νευριασμένη με τις σκέψεις της Φέι, αλλά κυρίως με τον τρόπο που της φερόταν ο άντρας της. Εκνευρίζομαι με το γεγονός ότι άντρες θέλουν τις γυναίκες στο σπίτι και νομίζουν πως έχουν το δικαίωμα να τις κάνουν ό,τι θέλουν. Αλλά περισσότερο εξοργίζομαι με τις γυναίκες που πέφτουν θύματα τέτοιων ανδρών και κατηγορούν τον εαυτό τους ότι κάτι δεν έχουν κάνει σωστά και ότι για όλα φταίνε αυτές. Ε αυτό ακριβώς έκανε και η Φέι, γεγονός που μου την έδινε όσο διάβαζα το βιβλίο και με εκνεύριζε κάθε πέντε λεπτά. Αφού γλίτωσα τον νευρικό κλονισμό, είμαι σε καλό δρόμο. Από τη μέση, όμως, και μετά, όπου η Φέι παίρνει εκδίκηση, το βιβλίο γίνεται καλό και δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Μου άρεσε πάρα πολύ το τέλος και γενικώς, από τη μέση και μετά ευχαριστήθηκα υπερβολικά πάρα πολύ το διάβασμα. Σε γενικές γραμμές μου άρεσε σαν βιβλίο και σαν υπόθεση! Γενική ετυμηγορία: ένα μέτριο προς καλό βιβλίο θα έλεγα και διαβάζοντάς το δεν θα χάσετε το χρόνο σας. Σας το προτείνω!

1

Έγκλημα στο Εξπρές ΟριάνΚαταπληκτικό αστυνομικό από μια υπέροχη συγγραφέα

Αρχικά, θα ήθελα να πω πως είναι το πρώτο βιβλίο της Αγκάθα που διαβάζω. Παρόλο που είχα δει πριν μερικά χρόνια την ταινία που είναι βασισμένη στο βιβλίο, δεν θυμόμουν ποιος ήταν ο υπεύθυνος για το φόνο ενός από τους επιβάτες του τρένου. Επομένως, μπήκα κι εγώ στο τρυπάκι να προσπαθήσω να λύσω την υπόθεση, μαζί με τον Πουαρό. Ο Πουαρό, λοιπόν, δεν είναι άδικα ένας από τους πιο αγαπημένους ντετέκτιβ του αναγνωστικού κοινού. Είναι ένας πολύ οξυδερκής άνθρωπος, έμπειρος, προσεκτικός και δεν μπορεί να τον ξεγελάσει πολύ εύκολα κάποιος. Γενικώς, τον αγάπησα πολύ σαν χαρακτήρα και θα διαβάσω και άλλα βιβλία με τις ιστορίες του! Όσον αφορά την Αγκάθα Κρίστι, δεν έχω λόγια! Η γραφή της καταπληκτική, οι ιστορίες της έξυπνες και με πολλές ανατροπές. Γενικώς, το λάτρεψα το βιβλίο και δεν βρήκα κανένα απολύτως αρνητικό! Όσοι δεν έχετε διαβάσει Αγκάθα Κρίστι σας προτείνω σίγουρα να ξεκινήσετε με το συγκεκριμένο βιβλίο! Θα το λατρέψετε!

2

The Case Study of Vanitas Vol. 1Όμορφο και ατμοσφαιρικό

Η κριτική μου αφορά όλη τη σειρά του manga. Αρχικά να πω πως είναι η πρώτη σειρά manga που διαβάζω ποτέ στη ζωή μου και μου άρεσε πολύ!! Σε γενικές γραμμές μου αρέσει να βλέπω anime, οπότε ήμουν εξοικειωμένη με την εικονογράφηση. Επιπλέον, επειδή τα manga διαβάζονται από δεξιά προς αριστερά (δηλαδή αντίστροφα από τα κλασσικά κόμικ), στην αρχή λίγο μπερδευόμουν, αλλά το συνήθισα πολύ γρήγορα. Η σειρά αποτελείται μέχρι στιγμής από 46 κεφάλαια ή αλλιώς 8 τόμους και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Η ιστορία έχει να κάνει με βρικόλακες και ανθρώπους, λαμβάνει χώρα τον 19ο αιώνα στο Παρίσι και περιέχει και τη θεματική του Steampunk, την οποία , διαβάζω επίσης πρώτη φορά. Η ιστορία μου άρεσε πολύ και τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα! Τα κεφάλαια φεύγουν πάρα πολύ γρήγορα και γενικώς δεν κατάλαβα πότε έφτασα στο τέλος και ήθελα να διαβάσω και τα επόμενα, αλλά δυστυχώς δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα! Η σειρά περιέχει, ακόμη, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ποικίλες μάχες, μυστικά, αγάπες, έρωτες, προδοσίες και γενικώς ό,τι κάνει ένα graphic novel καλό! Το μόνο αρνητικό που παρατήρησα είναι ότι επειδή τα manga είναι ασπρόμαυρα, μπερδευόμουν μερικές φορές να ξεχωρίσω κάποιους χαρακτήρες μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να πρέπει να τσεκάρω τις προηγούμενες σελίδες για να δω διαφορά στην ενδυμασία κ.ο.κ. Παρόλα αυτά, μετά τα πρώτα κεφάλαια καταφέρνεις να τους ξεχωρίσεις πιο εύκολα. Τελευταίο, αλλά ασήμαντο θα έλεγα, μιας και δεν έχει ολοκληρωθεί η σειρά, είναι ότι τελειώνει με cliffhanger και έχω σκάσει! Γενική ετυμηγορία: μου άρεσε πολύ κι αν σας ενδιαφέρουν τα manga σας το προτείνω να τα διαβάσετε!

1

Το κεχριμπαρένιο τηλεσκόπιο3ο βιβλίο τριλογίας με επικό τέλος

Αρχικά, θα ήθελα να πω πως σε αυτό το βιβλίο ο Πούλμαν έχει πολύ διαφορετική γραφή, πιο ώριμη. Σε γενικές γραμμές το βιβλίο μου άρεσε όσο μου άρεσαν τα προηγούμενα. Οι δύο κεντρικοί πρωταγωνιστές, η Λύρα και ο Γουίλ, είναι δύο πολύ συμπαθητικά παιδιά, που νοιάζονται για τους γύρω τους και θα κάνουν τα πάντα να τους σώσουν. Στο τρίτο βιβλίο βλέπουμε και μαθαίνουμε αρκετά πράγματα για διάφορους κόσμους και ποικίλα (φανταστικά) πλάσματα. Επιπλέον, όσοι φτάσετε στο 3ο βιβλίο, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε χαρτομάντιλα, διότι σίγουρα θα σας χρειαστούν! Δεν θέλω να πω παραπάνω για να μην σας κάνω σπόιλερ. Θα πω μόνο πως είναι ένα βιβλίο με τα όλα του. Έχει φαντασία, δράση, περιπέτεια, συγκινήσεις, τραγωδίες, αγάπες, έρωτες, λύπες, ευγνωμοσύνη και γενικώς, πολύ όμορφα μηνύματα. Παρόλα αυτά, πρέπει να πω πως το τέλος δεν μου άρεσε πάρα πολύ, θα το ήθελα διαφορετικό, αν και κατάλαβα ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να κλείσει (θα καταλάβετε τι εννοώ αν το διαβάσετε). Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω πως στο τρίτο βιβλίο πολλά κομμάτια από τα δύο προηγούμενα αναιρέθηκαν, γεγονός που δεν το είχα σκεφτεί, αλλά συζητώντας με το φίλο μου κατάλαβα πως ίσως αυτό είναι ένα μικρό μειονέκτημα, που δεν θα σας αποτρέψει όμως από το να το αγαπήσετε! Θα κλείσω λέγοντας πως η τριλογία του κόσμου αξίζει να διαβαστεί και θα σας αρέσει σίγουρα, διότι τα έχει όλα!! Για μένα περισσότερο από όλα τα βιβλία μου άρεσε το Αστέρι του Βορρά, καθώς έθεσε πάρα πολύ όμορφα τον κόσμο, ενώ τα επόμενα δυο βιβλία είναι πάνω κάτω στο ίδιο σημείο αρεσκείας για μένα. Τέλος, πρέπει να πω πως τα βιβλία πρέπει να διαβαστούν με τη σειρά, για να καταλαβαίνετε και τι γίνεται στην ιστορία.

1

Η Τελευταία ΣυμφωνίαΑστυνομικό, με ενδιαφέρουσα πλοκή

Το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνιστές την Άννα Ηλιοπούλου και τον γοητευτικό εγκληματολόγο Πέτρο Δεληγιάννη. Αρχικά, απόλαυσα το βιβλίο όσο δεν πάει, ειδικά από τη μέση και μετά, που δεν μπορούσα να το αφήσω!! Θα παραδεχτώ, όμως, ότι το πρώτο (Η πτώση) μου άρεσε ένα μικρό τσικ παραπάνω, ίσως γιατί είχε πολλές κόντρες μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών. Αυτό το βιβλίο εστιάζει περισσότερο στο αστυνομικό στοιχείο, σε σχέση με το προηγούμενο. Δεν επικεντρώνεται τόσο πολύ στη σχέση του Πέτρου και της Άννας, όπως στην Πτώση, γεγονός που μου άρεσε πολύ και χάρηκα πολύ για την έκβαση του βιβλίου. Είναι ένα αστυνομικό με τα όλα του! Έχει αγωνία, ανατροπές, μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα ιστορία, μυστικά, αγάπες, τρέλες, ιδιοτροπίες, χορούς, μουσικές, ταξίδια, ελάχιστο ρομαντισμό όσο πρέπει, και γενικώς μου άρεσε πολύ! Δεν θεωρώ πως υπήρχε κάτι που να με χάλασε στο βιβλίο, ίσως μόνο ότι μου φάνηκε ότι μέχρι τη μέση ήταν λίγο πιο αργή η πλοκή, αλλά μπορεί να φταίει που εγώ το διάβασα με ρυθμούς χελώνας. Παρόλα αυτά μου άρεσε πολύ και σας το προτείνω σίγουρα να το διαβάσετε!!

1

Sherlock Holmes: Η σατανική υπόσχεσηΑστυνομικό βιβλίο, που διαβάζεται σε μια μέρα

Το πρώτο βιβλίο που διαβάζω με πρωταγωνιστή τον Σέρλοκ Χολμς σε μεγάλη ηλικία και το οποίο λάτρεψα. Αν και μικρό σε μέγεθος, ήταν θαυματουργό! Το βιβλίο βασίζεται σε σημειώσεις, κατά κύριο λόγο του Δρ. Γουάτσον, αλλά και του Σέρλοκ Χολμς, και η αφήγηση είναι σε πρώτο πρόσωπο, ανάλογα με το ποιος από τους δύο διηγείται την ιστορία. Μου άρεσε πάρα πολύ, είχε δράση, ανατροπές, μυστικά και προδοσίες, αλλά και φυσικά μια τρομερή και δυνατή φιλία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών. Η ιστορία εξελίσσεται γρήγορα και δεν υπάρχουν μεγάλες και ανούσιες περιγραφές που να κάνουν τον αναγνώστη να βαρεθεί. Επίσης, είχε μικρά κεφάλαια, τα οποία αγαπώ. Αν ήταν και λίγο μεγαλύτερο σε έκταση δεν θα με πείραζε εννοείται. Βρήκα την ιστορία πολύ ενδιαφέρουσα και το αναγνωστικό μου ταξίδι ήταν απολαυστικότατο. Σας το προτείνω σίγουρα να το διαβάσετε!!

2

ΑΜΑΡΟΚΑστυνομικό βιβλίο που δεν πρέπει να χάσετε!

Το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ, αν και δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από τον Βαγγέλη. Η γραφή του βελτιώνεται με κάθε βιβλίο που γράφει, και φυσικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους Σκανδιναβούς συγγραφείς. Η ιστορία του λύκου Αμαρόκ, μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα και ο τίτλος του βιβλίου ήταν πολύ ταιριαστός. Ο Άντερς είναι, όπως έχω ξαναπεί, ίσως ο πιο συμπαθητικός επιθεωρητής που έχω συναντήσει σε βιβλία. Είναι ανθρώπινος και πολύ αγαπητός και για αυτό το λόγο το αναγνωστικό κοινό τον συμπαθεί πολύ. Το βιβλίο είχε αγωνία, πολλές ανατροπές, όμορφες περιγραφές, χωρίς υπερβολές και μακρηγορίες, μικρά κεφάλαια, που λατρεύω και μια μεγάλη ανατροπή στο τέλος, την οποία δεν περιμένεις με τίποτα. Ετυμηγορία με δύο λόγια: Μου άρεσε πάρα πολύ και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε!!

2

Η ανατομία ενός σκανδάλουΈνα κοινωνικό, δικαστικό θρίλερ

Ένα κοινωνικό, δικαστικό θρίλερ θα χαρακτήριζα το βιβλίο. Ένα βιβλίο, που σου δείχνει, δυστυχώς, πως τέτοια γεγονότα συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Σε γενικές γραμμές θεωρώ πως ήταν πολύ μέτριο, μιας και βρήκα πολλά αρνητικά. Αρχικά, είχε πολλές άσκοπες περιγραφές και λεπτομέρειες για μένα, που με κούρασαν απίστευτα. Θα μπορούσε, δηλαδή, να είναι κάλλιστα 100-150 σελίδες μικρότερο. Επιπλέον, είχε υπερβολικά μεγάλες προτάσεις (μέχρι και μια ολόκληρη παράγραφος μπορεί να ήταν μια πρόταση!). Με άλλα λόγια, σε μια απλή πρόταση υπήρχαν μέσα άλλες 200 δευτερεύουσες προτάσεις, με αποτέλεσμα να "ξεχνούσες" τι διάβαζες μέχρι να φτάσεις στο τέλος της ή να μπερδεύεσαι. Άλλο μειονέκτημα θεωρώ πως ήταν οι πολλές απόψεις μισογυνισμού από όλους σχεδόν τους άντρες (και όχι μόνο) μέσα στο βιβλίο, γεγονός που με εκνεύρισε ιδιαιτέρως, με αποτέλεσμα να μην έχω όρεξη να διαβάσω σε καθημερινή βάση, μιας και τα νευράκια μου δεν ήταν και σε καλή κατάσταση. Επίσης, απογοητεύτηκα αρκετά από το τέλος του βιβλίου, δεν το βρήκα λυτρωτικό. Όσον αφορά τους χαρακτήρες, θεωρώ πως ήταν σε γενικές γραμμές καλογραμμένοι, αν και θεωρώ πως η Κειτ, ως δικηγόρος, θα μπορούσε να κάνει πολύ καλύτερη δουλειά σαν δικηγόρος και να αντιμετωπίσει τη δίκη πολύ καλύτερα. Βρήκα πολλά φάουλ στον τρόπο που αντιμετώπισε την όλη υπόθεση, τα οποία οφείλονται ίσως στην "κακή" έρευνα της συγγραφέως. Η ιστορία γενικώς ήταν καλή και ενδιαφέρουσα. Η γραφή της συγγραφέως μέτρια, εκτός κι αν μου έφταιξε η μετάφραση, δεν ξέρω. Αν δεν σας ενοχλούν οι πολλές άσκοπες περιγραφές και ο μισογυνισμός, θα σας το πρότεινα να το διαβάσετε. Αν όμως εκνευρίζεστε με τέτοια βιβλία, καλό θα ήταν να το αποφύγετε για να μην πάθετε και κανένα νευρικό κλονισμό!!

2

Η άλλη σταχτοπούταΈνα κοινωνικό παραμύθι

Ήταν το πρώτο βιβλίο της Jennifer Donnelly που διαβάζω και πραγματικά το ερωτεύτηκα! Μου άρεσε, αρχικά, η γραφή της, η όλη ιστορία και φυσικά τα υπέροχα μηνύματα που στέλνει στον αναγνώστη. Ένα κοινωνικό παραμύθι, θα έλεγα, το οποίο έχει τα πάντα: αγάπη, μίσος, ασχήμια, ομορφιά, προδοσίες, μαγεία, ξόρκια, θάρρος, γενναιότητα, πολέμους, και το πιο σημαντικό, λύτρωση. Η Ιζαμπέλ, παρόλο που είναι η κακιά, άσχημη αδερφή, είναι συμπαθής προς τον αναγνώστη, καθώς καταλαβαίνει τα λάθη της και προσπαθεί να αλλάξει. Να βρει τα σπασμένα κομμάτια της καρδιάς της. Το βιβλίο αυτό μιλάει για τη διαφορετικότητα, για τη δύναμη ψυχής και για την μαγεία των ανθρώπων. Ο κόσμος μας λέει πάντα τι να κάνουμε και τι να μην κάνουμε, μας λέει ότι δεν είμαστε αρκετοί, ότι κάτι μας λείπει, και ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος μαζί μας. Το βιβλίο αυτό, μας δείχνει ότι δεν είναι κακό να μην είμαστε πάντα αρεστοί και αγαπητοί. Το σημαντικό είναι να είμαστε ο εαυτός μας και να κάνουμε πράγματα που εμείς αγαπάμε και όχι επειδή κάποιος μας το επέβαλε! Αυτά ήταν κάποια από τα όμορφα μηνύματα που περνάει η συγγραφέας στον αναγνώστη και πραγματικά διαβάζοντας το βιβλίο, ένιωσα πιο δυνατή. Θα πρότεινα, επίσης, όλα τα νέα παιδιά να το διαβάσουν, για να μην τους αφήσει η γνώμη κανενός να αλλάξουν αυτό που είναι! Μην το χάσετε, να το διαβάσετε επειγόντως!!

2

The Wicked + the Divine Volume 1Ένα κόμικ με πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία

Σε γενικές γραμμές μου άρεσε! Είχε θεούς, γνωστούς και μη σε μένα, υπερδυνάμεις, μυστήριο, δολοφονίες, φιλίες, συγκρούσεις, αγωνία, θνητούς και αθάνατους και έμαθα και λίγη μυθολογία, ψάχνοντας για τους Θεούς, μιας και αρκετούς δεν τους γνώριζα. Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία και πολύ ενδιαφέρον το τέλος του τόμου. Λάτρεψα την εικονογράφηση, όμορφα και ζωντανά χρώματα, πρόσωπα αρκετά κοντά στην πραγματικότητα. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι στον πρώτο τόμο δεν μπόρεσαν να απαντηθούν πολλά ερωτήματά μου και σίγουρα πιστεύω υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν κατάλαβα πολύ καλά. Θεωρώ πως θα μπορούσε ίσως να μας αναφέρει περισσότερη ιστορία στον πρώτο τόμο για να είναι πιο εύκολο για τον αναγνώστη να καταλάβει κάποια πράγματα παραπάνω. Παρόλα αυτά, υποθέτω πως οι απορίες μου θα λυθούν στους επόμενους τόμους, και ίσως αυτός να είναι και ο στόχος του συγγραφέα. Φυσικά, πιο ολοκληρωμένη άποψη θα έχω για τη σειρά, μετά που θα διαβάσω το δεύτερο τόμο. Γενική ετυμηγορία: Μου άρεσε κι αν σας φαίνεται ενδιαφέρον το στόρι, σας το προτείνω!!

2

Deadly Class Volume 1: Reagan YouthΠολύ ενδιαφέρον κόμικ

Αρχικά να πω ότι στα κόμικ της σειράς Deadly Class, βασίζεται και η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, η οποία μετά από μία σεζόν ακυρώθηκε και προσωπικά στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Ο πρώτος τόμος μου άρεσε πάρα πολύ! Έχει να κάνει με τα πρώτα 5 επεισόδια της σειράς, οπότε υποθέτω, τα επόμενα 5 επεισόδια θα αποτελέσουν το δεύτερο τόμο. Μου άρεσε πολύ και η εικονογράφηση και όλα. Έχει αγωνία, δολοφονίες, παράνοιες, φιλίες, προδοσίες, αγάπες, συγκρούσεις, ναρκωτικά, τα πάντα όλα! Βρήκα, επίσης, ενδιαφέρον το γεγονός ότι μερικά πράγματα που συνέβησαν στο κόμικ, βασίζονται σε πραγματικές ιστορίες, όπως αναφέρει ο συγγραφέας στο σημείωμά του στο τέλος, σε ιστορίες που πραγματοποιήθηκαν στη δική του ζωή και σε γνωστούς του. Αν σας αρέσουν τα κόμικ, αυτό πρέπει να το διαβάσετε!!

2

Η σκιάΑστυνομικό βιβλίο, με πολλή αγωνία

Όπως και τα προηγούμενα βιβλία του Βαγγέλη, έτσι κι αυτό μου άρεσε πάρα πολύ, μιας και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ! Ο Άντερς είναι από τους πιο συμπαθητικούς επιθεωρητές που έχω συναντήσει σε βιβλία. Η ωριμότητα που τον διακατέχει, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τον κάνουν ακόμα πιο ανθρώπινο και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Μου άρεσε, επίσης, που σε αυτό το βιβλίο άρχισε να γίνεται κι αυτός ένας μικρός βιβλιοφάγος! Συμπάθησα ακόμα και τους δύο νέους επιθεωρητές, αλλά θεωρώ πως θα έπρεπε να γινόταν λίγο μεγαλύτερη ανάλυση για το ποιόν τους και το παρελθόν τους, ώστε να μπορεί να καταλάβει πέντε πράγματα παραπάνω ο αναγνώστης για τις αποφάσεις τους - βέβαια παραπάνω λεπτομέρειες υποθέτω μαθαίνουμε στο επόμενο βιβλίο. Η γραφή του Βαγγέλη βελτιώνεται όσο γράφει θαρρώ και φυσικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους μεγάλους Σκανδιναβούς συγγραφείς. Είχε αγωνία, δράση, ανατροπές, σωστές περιγραφές, χωρίς υπερβολές και μακρηγορίες, μικρά κεφάλαια, που λατρεύω, ενδιαφέρουσα ιστορία, αν και σε πολλές σκηνές σκιάχτηκα, μιας και πάει το μυαλό σου και στο μεταφυσικό. Ό,τι δηλαδή πρέπει να έχει ένα αστυνομικό βιβλίο! Βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα τη σκανδιναβική μυθολογία και μου άρεσε που είχε και στοιχεία της το βιβλίο, κι έμαθα πράγματα που δεν ήξερα.

2

Ο χορός των νεκρώνΑστυνομικό βιβλίο, με πολλή αγωνία

Το βιβλίο πραγματεύεται ένα σκληρό θέμα, τη παιδεραστία, και στο οποίο περιγράφονται διάφορες σκηνές, οι οποίες είναι αρκετά αηδιαστικές αν προσπαθήσεις να τις κάνεις εικόνα. Τελειώνοντας το βιβλίο, είμαι πλήρως πεπεισμένη ότι ο χειρότερος εγκληματίας στον κόσμο είναι ένας παιδεραστής, αλλά και αυτός που εμπλέκεται με το trafficking των παιδιών και για μένα τους αξίζει η χειρότερη δυνατή τιμωρία, και ίσως και ο θάνατος. Στο βιβλίο μαθαίνουμε πολλά πράγματα για τη ζωή του Άντερς από όταν ήταν μικρός και φυσικά μυστικά της οικογένειάς του. Μετά από τα συμβάντα του δεύτερου βιβλίου (Το Κάστρο), ο Άντερς προσπαθεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ζωής του ως σύζυγος, πατέρας και αστυνομικός. Εμφανίζεται πιο συμπαθητικός από τα προηγούμενα βιβλία προς τον αναγνώστη. Ο Σαμαήλ, παρόλο που είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος, μπορεί κανείς να τον κατανοήσει, αλλά και να συμπάσχει μαζί του, με αποτέλεσμα να τον συμπαθήσει ο αναγνώστης έως ένα σημείο και να καταλάβει πλήρως τα κίνητρά του. Σε γενικές γραμμές, το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ - όχι ότι περίμενα κάτι διαφορετικό, μιας και ο Βαγγέλης δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ - ειδικά από τη μέση και μετά, είχε ανατροπές, αγωνία, ίσως όχι το happy ending που περίμενα, αλλά παρόλα αυτά δεν είναι όλα ρόδινα στη ζωή, τα μικρά κεφάλαια το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό προς εμένα, μιας και λατρεύω τα μικρά κεφάλαια, με αποτέλεσμα να μη θες και να το αφήσεις από τα χέρια σου. Η γραφή του Βαγγέλη πολύ καλή και με κάθε βιβλίο γίνεται ακόμα καλύτερη. Ανυπομονώ να διαβάσω και τις επόμενες περιπέτειες του Άντερς!! Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!!

2

Kane and AbelΒαρετό, βαρετό, βαρετό!

Είναι ένα βιβλίο που αναφέρεται στη ζωή δύο αντρών, του Γουίλιαμ Κάιν και του Άβελ Ροσνόφσκι, οι οποίοι είναι από δύο διαφορετικά οικονομικά στρώματα της κοινωνίας. Το βιβλίο εξιστορεί τη ζωή αυτών των δύο αντρών από την ημέρα που γεννήθηκαν μέχρι την ημέρα που πέθαναν, ενώ από τη μέση και μετά έχει να κάνει κυρίως με την έχθρα τους από τότε που γνωρίστηκαν για πρώτη φορά. Προσωπικά, το βρήκα αρκετά βαρετό βιβλίο, μιας και ήταν πάνω από 600 σελίδες, με πολύ μικρά γράμματα, αφού είναι παλιά έκδοση των εκδόσεων Bell. Για αυτόν το λόγο, έκανα και τόσο καιρό να το διαβάσω, καθώς με κούραζε κάθε φορά που το έπιανα. Οι ήρωες ήταν αρκετά συμπαθείς, κυρίως ο Άβελ στην αρχή του βιβλίου, ενώ αργότερα κατάφερε με την αλαζονεία του να με κάνει να τον αντιπαθήσω ΠΑΡΑ πολύ. Γενικώς, θεωρώ πως αν το βιβλίο είχε τις μισές σελίδες, πολύ λιγότερες ανούσιες περιγραφές και δεν χρειαζόταν να μας αναφέρει κάθε 5ετία τι έκαναν αυτοί οι δύο άνθρωποι, θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον, με πολύ πιο ουσιώδη πλοκή. Σαν βιβλίο, δεν προσφέρει κάτι σημαντικό, ούτε μια wow πλοκή. Από την περίληψη βέβαια, περίμενα να διαβάσω κάτι πιο ανατρεπτικό και ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς απογοητεύτηκα. Παρόλα αυτά όμως, θεωρώ πως σαν σενάριο ταινίας θα ήταν πολύ καλύτερο. Θα προτιμούσα, δηλαδή, να δω την ιστορία αυτή σε ταινία, παρά να τη διαβάσω. Γενικώς, δεν θα το πρότεινα σε κάποιον να το διαβάσει εκτός κι αν ψάχνει ένα βιβλίο για να τον νυστάξει!

2

Η γυναίκα του ΊσνταλΑστυνομικό, βασισμένο σε αληθινή ιστορία

Είναι ένα βιβλίο που βασίζεται σε μια αληθινή και ανεξιχνίαστη, δυστυχώς, υπόθεση από το 1970 στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, στο οποίο, ο αγαπημένος Βαγγέλης Γιαννίσης, δίνει το δικό του τέλος, που ίσως να ανταποκρίνεται έως ένα σημείο και στην πραγματικότητα. Το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ!! Είχε αγωνία και δεν ήθελες να το αφήσεις από τα χέρια σου, ενώ και τα μικρά κεφάλαια βοήθησαν πολύ σε αυτό (τα οποία και λατρεύω). Οι ήρωες πολύ συμπαθητικοί, έτοιμοι να κάνουν τη δουλειά τους, με κάθε κόστος και κυρίως, ριψοκίνδυνοι! Η υπόθεση μου κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον, από την πρώτη στιγμή που διάβασα την περίληψη. Όποιος τελειώσει το βιβλίο, θα θέλει να μάθει ποια είναι όντως τελικά αυτή η γυναίκα που βρέθηκε απανθρακωμένη στην Κοιλάδα του Θανάτου (όπως και αποκαλείται η Κοιλάδα του Ίσνταλ). Επιπλέον, θα τον συνεπάρει τόσο πολύ η ιστορία, που αν έχει την όρεξη και την περιέργεια θα ψάξει για αυτήν στο διαδίκτυο, για να διαβάσει ακόμα περισσότερα για αυτή. Το συνιστώ χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία να το διαβάσετε!!

2

Η αληθινή ιστορία του ΠινόκιοΈνα βιβλίο για μεγάλα παιδιά

Το βιβλίο αυτό είναι βασισμένο στο παραμύθι του Πινόκιο, όχι όμως στο παραμύθι που όλοι γνωρίζουμε, αλλά στην πρώτη έκδοσή του, αυτή που δεν απευθυνόταν στα μικρά παιδιά, αλλά στους ενήλικους. Ένα βιβλίο, με έντονη την ατμόσφαιρα του παραμυθιού, και κυρίως του σκοτεινού, όπως επίσης και του αστυνομικού στοιχείου. Σύμφωνα με το οπισθόφυλλο, η ιστορία είναι βασισμένη στο σενάριο του συγγραφέα για την ομώνυμη ταινία, η οποία έχει πάρει το πράσινο φως για τη μεγάλη οθόνη. Η αλήθεια είναι ότι αυτό φαίνεται στο βιβλίο, μιας και αρκετά συχνά μπορείς να παρομοιάσεις τα επιμέρους κεφάλαια σαν σκηνές από ταινία. Παρόλο το γεγονός, όμως, ότι το κινηματογραφικό στοιχείο είναι πολύ έντονο, αρκετά κεφάλαια, κατά τη γνώμη μου, δεν ήταν πλήρως ανεπτυγμένα. Το βιβλίο είναι πολύ μικρό (200 σελίδες) και θεωρώ πως αν ήταν τουλάχιστον 50-100 σελίδες μεγαλύτερο, θα μπορούσε ο συγγραφέας να αναπτύξει την ιστορία και τους χαρακτήρες σε μεγαλύτερο βαθμό. Δυστυχώς, για αυτό το λόγο απογοητεύτηκα λίγο, καθώς περίμενα μια ιστορία με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, μιας και την περίληψη της υπόθεσης την είχα διαβάσει στην Β' έκδοση του βιβλίου "Εφιάλτες και Παραμύθια" και μου άρεσε. Επομένως, περίμενα μια καλύτερη χαρτογράφηση των χαρακτήρων. Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω ότι γενικώς, τελειώνοντας το βιβλίο, μου δημιουργήθηκαν αρκετές απορίες και θεωρώ πως το τέλος του δεν με ικανοποίησε πλήρως, όσο τουλάχιστον περίμενα, καθώς το βρήκα αρκετά απότομο. Με άλλα λόγια, αφήνει λίγο το τέλος στη φαντασία του αναγνώστη, και με τον τρόπο που τελειώνει σου αφήνει υπονοούμενα συνέχειας της υπόθεσης. Βέβαια, δεν γνωρίζω αν τα ερωτήματα που δημιουργούνται θα απαντηθούν σε επόμενο βιβλίο ή στην ομώνυμη ταινία, ή αν απλά ο συγγραφέας το αφήνει στην φαντασία του αναγνώστη. Παρόλα αυτά, το βιβλίο είναι ευκολοδιάβαστο και ευχάριστο στην ανάγνωση. Γενικώς, ήταν ένα μέτριο ανάγνωσμα, το οποίο, όμως, το προτείνω (κυρίως) σε όποιον θέλει να ζήσει σε έναν κόσμο σκοτεινού παραμυθιού, έστω και για αυτές τις 200 σελίδες...

2

Η πτώσηΑστυνομικό βιβλίο, που διαβάζεται σε μια μέρα

Αρχικά, να πω ότι από τη μέση και μετά το διάβασα μονορούφι, με μόνο διάλειμμα για τουαλέτα! Δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου! Η ιστορία, εξαρχής, μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα και μέχρι το τέλος είχε αγωνία, ανατροπές - που δεν περίμενα μπορώ να πω - και φυσικά πολύ γέλιο! Ένα αστυνομικό, δηλαδή, με τα όλα του!! Η γραφή της Τόνιας μου άρεσε πάρα πολύ και ανυπομονώ και για το δεύτερο. Όπως θα γνωρίζετε από προηγούμενα ποστ μου, λατρεύω τα μικρά κεφάλαια, κι αυτό το βιβλίο είχε μικρά κεφάλαια, που το έκαναν να φύγει σαν νεράκι, όπως προείπα! Το τέλος μου άρεσε πάρα πολύ και γενικώς όλη η έκβαση της ιστορίας! Αγάπησα τους χαρακτήρες του βιβλίου πολύ! Ο Πέτρος Δεληγιάννης είναι ένας εγκληματολόγος, ο οποίος ζει σε ένα άδειο κουφάρι, είναι νευρικός και απότομος, νάρκισσος, εγωιστής και πεισματάρης, δεν επιτρέπει σε κανένα να μάθει τα συναισθήματά του, έχει πληγωθεί βαθιά και θέλει να δείχνει πάντα δυνατός, εκμεταλλεύεται τις γυναίκες και δεν επιτρέπει στον εαυτό του να συνάψει καμία σοβαρή σχέση με καμία. Είναι όμως κατά βάθος ένας γλύκας. Εννοείται πως δηλώνω φανερά γοητευμένη και ερωτευμένη μαζί του, όπως όλες νομίζω, και είναι ο δεύτερος χαρακτήρας βιβλίου που έχω ερωτευτεί γενικώς (ο πρώτος είναι ο Μαξ Γουλφ από τα βιβλία του Tony Parsons). Η Άννα, από την άλλη, είναι μια Υπαστυνόμος Α, η οποία έχει ζήσει σωματική και ψυχολογική βία, τραγικές καταστάσεις, με αποτέλεσμα να είναι βαθειά πληγωμένη και να ζει κι αυτή σε ένα άδειο κουφάρι. Οι σκέψεις που κάνει κατά τη διάρκεια του βιβλίου, με έκαναν να γελάσω με την καρδιά μου, και θα μπορούσα να πω ότι ταιριάζουμε πολύ, μιας κι εγώ θα έκανα ακριβώς τις ίδιες σκέψεις και θα είχα τις ίδιες αντιδράσεις. Μπορώ να πω ότι ταυτίστηκα!! Όλα αυτά όμως θα τους φέρουν κοντά ή θα τους απομακρύνουν; Διαβάστε το βιβλίο (χθες!) και θα μάθετε!! Εννοείται πως σας το προτείνω, δίχως δεύτερη σκέψη!!

3

Το αστέρι του βορράΈνα βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε!

Το αστέρι του Βορρά αποτελεί το πρώτο μέρος της Τριλογίας του Κόσμου και είναι ένα βιβλίο φαντασίας. Διαδραματίζεται σε ένα σύμπαν, παρόμοιο με το δικό μας, αλλά είναι διαφορετικό με ποικίλους τρόπους. Κεντρική ηρωίδα του βιβλίου είναι η Λύρα με το δαιμόνιο της, τον Παντελεήμων. Ως ηρωίδα η Λύρα, είναι ένα πανέξυπνο, θαρραλέο, αυθάδικο και αρκετά εκνευριστικό παιδί. Υπήρχαν στιγμές που τη θαύμαζα για το θάρρος της και άλλες που ήθελα να τη χτυπήσω με το πόσο κακομαθημένη είναι! Από την άλλη, έχουμε την περίφημη αρκούδα, με το όνομα Γιόρεκ Μπάρνισον, η οποία είναι μια οπλισμένη αρκούδα και αποφασίζει να βοηθήσει τη Λύρα σε αυτό το ταξίδι στον Βορρά. Ο Γιόρεκ είναι ένας από τους πιο συμπαθητικούς χαρακτήρες του βιβλίου, τον συμπάθησα πάρα πολύ! Σε γενικές γραμμές, το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ και το προτείνω χωρίς επιφύλαξη!!! Σε ταξιδεύει σε υπέροχα μέρη και τοπία, σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι κι εσύ στον Βορρά, βλέποντας την Aurora, καθώς έχει μεγάλη κινηματογραφική περιγραφή των γεγονότων! Ο Φίλιπ Πούλμαν έχει υπέροχη γραφή, αν και για κάποιες πολύ γλαφυρές και ωμές περιγραφές, θεωρώ πως το βιβλίο δεν θα έπρεπε να συγκαταλέγεται στην παιδική - εφηβική λογοτεχνία. Παρόλα αυτά, η φαντασία του είναι αξιοθαύμαστη και θεωρώ πως έχει στήσει έναν πολύ ωραίο κόσμο, βασισμένο στον δικό μας!

2

Ο άρχοντας των δύο κόσμωνΈνα βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε!

Το βιβλίο μου άρεσε πολύ, όπως και το πρώτο, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Μέχρι ένα σημείο πήγε αρκετά αργά μπορώ να πω, και για αυτό το λόγο, θεωρώ ότι το πρώτο ήταν καλύτερο. Παρόλα αυτά, ήταν ένα πολύ καλό βιβλίο φαντασίας, με τα όλα του, δηλαδή με χαρές, λύπες, συγκινήσεις, ανατροπές, αγωνία, καθώς και με αξιόλογους ήρωες, αντάξιών τους και οι περιπέτειες στις οποίες συμμετείχαν, κατά τη διάρκεια του βιβλίου. Ο Φίλιπ Πούλμαν έχει υπέροχη γραφή, γράφει με κινηματογραφική χροιά και θεωρώ πως οι περιγραφές του είναι σαν να βρίσκεσαι κι εσύ εκεί. Εννοείται πως και σε αυτό το βιβλίο, υπάρχουν πολλές γλαφυρές σκηνές, οι οποίες δεν θεωρώ πως πρέπει να αναφέρονται στο παιδικό κοινό, μιας και το βιβλίο συγκαταλέγεται στην παιδική-εφηβική λογοτεχνία. Γενική ετυμηγορία: το βιβλίο αξίζει να το διαβάσετε, για να βρεθείτε κι εσείς ανάμεσα σε κόσμους, στους οποίους λαμβάνουν χώρα πολλές και διαφορετικές περιπέτειες! Το προτείνω φυσικά, αρκεί να διαβάσετε πρώτα το πρώτο βιβλίο της τριλογίας "Το Αστέρι του Βορρά".

2

Άσπρα γάντιαΑστυνομικό βιβλίο, με πολλή αγωνία

Ο πρωταγωνιστής μας αφηγείται την ιστορία του, επομένως είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο κι έτσι ο αναγνώστης νιώθει πιο κοντά του. Ο αναγνώστης συμπαθεί τον Μάικ κατά τη διάρκεια του βιβλίου, αν και προσωπικά εκνευρίστηκα με μερικά γεγονότα απιστίας. Ο Μάικ έχει περάσει ένα παρελθόν με πολλά πάθη, αλλά προσπάθησε να αφήσει πίσω του το παρελθόν του και να κάνει μια νέα αρχή. Όλα, όμως, αλλάζουν όταν επιστρέφει στην Ελλάδα. Τότε βλέπει ο αναγνώστης ένα άλλο πρόσωπο του Μάικ, ένα πιο σκληρό πρόσωπο, ένα αγανακτισμένο πρόσωπο, ένα πρόσωπο που θέλει να ξεγράψει μια και καλή το παρελθόν του. Το βιβλίο σε γενικές γραμμές μου άρεσε! Έχει έντονο κινηματογραφικό ρυθμό, με πολλές εναλλαγές, που δεν σε κάνουν να βαριέσαι, μιας και δεν δίνει μεγάλη σημασία σε εκτενείς λεπτομέρειες. Έχει πολλή δράση, αγωνία, ανατροπές, προδοσίες, μυστικά και αρκετές συγκινήσεις. Η γραφή του συγγραφέα απλή, καθημερινή και καλή. Αρνητικά του βιβλίου: α) παρατήρησα αρκετά λαθάκια από την επιμέλεια, β) σε 2 κεφάλαια, ο Μάικ διαβάζει διάφορα άρθρα για την ιστορία των προγόνων του πρέσβη, για να προετοιμαστεί για την αποστολή του. Τα άρθρα αυτά τα διαβάζει και ο αναγνώστης (μιλάμε για 10-15 σελίδες), που με κούρασαν, καθώς δεν βοήθησαν πουθενά στην υπόθεση. Θα μπορούσε να κρατήσει μόνο τις σκέψεις του Μάικ ο συγγραφέας, για να μην κουραστεί και ο αναγνώστης, γ) μετά το τέλος της υπόθεσης θα μπορούσαν να υπάρχουν μερικές σελίδες ακόμα, για να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι γίνεται στο μέλλον του Μάικ, μετά τη λύτρωση του. Παρόλα αυτά, το τέλος δεν ήταν απογοητευτικό. Γενική ετυμηγορία: ένα βιβλίο, που αξίζει να το διαβάσετε! Θα γινόταν πιστεύω ένα πολύ καλό σενάριο για ταινία και επίσης ο συγγραφέας πιστεύω ότι έχει τα προσόντα για να γράψει και άλλα μυθιστορήματα!

2

Τελευταία έξοδος (Pocket)Ψυχολογικό θρίλερ

Το βιβλίο, αν και κατηγοριοποιείται στην αστυνομική λογοτεχνία, θεωρώ πως είναι περισσότερο ένα ψυχολογικό θρίλερ. Σε γενικές γραμμές μου άρεσε πολύ. Είχα ζητήσει πριν μερικούς μήνες να μου προτείνουν οι εκδόσεις ένα αστυνομικό, το οποίο όμως να είναι ταυτόχρονα και mindfuck. Και μου πρότειναν αυτό. Ε και λοιπόν, είχαν δίκιο. Μέχρι να φτάσουμε στο τέλος, όλη η ιστορία είναι ιδιαιτέρως mindfuck. Δεν ξέρεις τι είναι αλήθεια, τι είναι ψέματα και δεν μπορείς να καταλάβεις γενικώς τι γίνεται. Όλα ξεδιαλύνονται προς το τέλος του βιβλίου. Δεν θα αποκαλύψω κάτι παραπάνω για να μην κάνω σπόιλερ. Η γραφή του συγγραφέα αρκετά καλή, ενώ η αφήγηση είναι στο τρίτο πρόσωπο. Το βιβλίο είχε πολλή αγωνία, μυστικά, προδοσίες, σπαζοκεφαλιές και αρκετές ανατροπές, κυρίως, προς το τέλος. Ο κεντρικός ήρωας είναι πολύ συμπαθητικός κατά όλη τη διάρκεια του βιβλίου. Είναι ένας πανέξυπνος άντρας, με έφεση στο σκάκι. Το μυαλό του όμως του παίζει διάφορα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να τον κάνει πολύ συμπαθή προς το κοινό. Ο αναγνώστης τον καταλαβαίνει και συμπάσχει μαζί του. Η ψυχολόγος του, η Λόρα Χιλ, κι αυτή είναι αρκετά συμπαθητική και φυσικά πανέξυπνη, που έχει μια μανία με την υπόθεση του Τεντ. Το τέλος του βιβλίου ήταν αρκετά ικανοποιητικό, αν και δεν ήταν ιδιαίτερα ένα happy end. Το μόνο μου "παράπονο" είναι μια αναφορά που γίνεται στο τέλος, η οποία λίγο με μπέρδεψε και μου άφησε κάποια ερωτήματα. Παρόλα αυτά, το βιβλίο είναι πολύ καλό και σας το προτείνω φυσικά να το διαβάσετε!

2

Το κορίτσι με το χιόνι στα μαλλιάΠολύ καλό βιβλίο, με ενδιαφέρουσα ιστορία

Το βιβλίο, αρχικά, μου άρεσε πολύ! Είχε μικρά κεφάλαια, με αποτέλεσμα να λες συνέχεια το κλασσικό ρητό "Ένα ακόμη κεφάλαιο". Η γραφή της συγγραφέως αρκετά καλή, απλή και βατή προς το κοινό. Η αφήγηση είναι στο τρίτο πρόσωπο, αλλά μπορούμε να δούμε και τι σκέφτονται όλοι οι πρωταγωνιστές. Η κύρια πρωταγωνίστρια, η Μάγκντα (είναι και συνονόματη), αρκετά συμπαθητική, παρόλα αυτά, λόγω της ιδιότητάς της, αρκετά εκνευριστική! Η ιστορία κυλάει αργά και σταθερά μέχρι σχεδόν τη μέση, αλλά μετά είχε πολλή δράση, αγωνία και πολλούς εμπλεκόμενους. Παράλληλα, το βιβλίο θίγει και το θέμα του εμπορίου λευκής σαρκός, ένα θέμα που με στεναχωρεί όταν το διαβάζω, και κυρίως όταν διαβάζω ότι πολλές γυναίκες ξεγελιούνται για να μπουν στο κύκλωμα αυτό. Ωστόσο, βρήκα και κάποια αρνητικά στο βιβλίο. Θεωρώ πως η επιμέλεια του βιβλίου δεν ήταν τόσο καλή, μιας και βρήκα πολλά λάθη, και όχι μόνο ορθογραφικά, αλλά και σε σημεία στίξης (πχ άνοιγαν τα εισαγωγικά και δεν έκλειναν πουθενά, σε αρκετά κομμάτια). Το δεύτερο που δεν μου άρεσε είναι ότι σε κάθε κεφάλαιο πεταγόταν από τον έναν πρωταγωνιστή στον άλλο, και από τη μια σκηνή στην άλλη, και το μόνο που τα χώριζε ήταν μια απλή κενή γραμμή, όπου βρέθηκα πολλές φορές να μπερδεύομαι για ποιον μιλάμε, αν δεν αναφερθεί το όνομά του κάπου. Ίσως έφταιξε και το γεγονός ότι μεταφερόταν ο αναγνώστης σε κάτι άσχετο με αυτό που διάβαζε πριν, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια υποτυπώδης σύγχυση. Παρόλα αυτά, το βιβλίο μου άρεσε πολύ, ήταν αρκετά ενδιαφέρον, με ένα καλό τέλος. Θα σας το πρότεινα να το διαβάσετε, ήταν ένα αρκετά καλό αστυνομικό!

2