Reviews

36

Followers

5

Following

3

Βιβλία

13

Reviews

36

Followers

5

Following

3

Αγαπημένα βιβλία

13

ReviewsΑκρως αγωνιώδες με πολλά μηνύματα!

Πρωτότυπη ιστορία γεμάτη αγωνία. Μέσα απο αυτή τη υπόθεση του επιθεωρητή Αντερς Οικονομιδη ο συγγραφέας τολμά να περάσει και κοινωνικά μηνύματα όπως το μπουλινγκ και τη δικαιοσύνη που διέπει μια κοινωνία. Είναι ενας αθώος στη φυλακή για ενα έγκλημα που έγινε 12 χρόνια πριν; αν οχι γιατί η γυναίκα του αυτοκτονεί "φωνάζοντας" για την αθωότητα του; αν ναι ο δολοφόνος βρισκεται ελεύθερος και ήρθε η στιγμή να αποκαλυφθει. Αγωνιώδες μέχρι και το τέλος.

0Μοναδικός Αρκάς!

Άκρως χιουμοριστικο και ευχάριστο. Παρακολουθουμε τον πλατωνικό έρωτα του Θανασακι για τη Σισσυ (μάλλον τη Θιθυ) και τη γεμάτη αυτοπεποίθηση ματιά του!

0Πρωτότυπο!

Πόσα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει μια πισινουλα δηλαδή; Ελα πες την αλήθεια. Και εσύ θα καιγοσουν για μια στην αυλή της εξοχική σου βίλας. Έτσι απλά να την καμαρώνεις και να σε καμαρώνουν όλοι. Η λιλιπούτεια κοινωνικοπολιτική ματιά της Αλεξάνδρας Κ* που παρουσιάζεται με περισσό χιούμορ και αμεσότητα σε αυτό το θεατρικό.

0Καθηλωτικό!

Ένα αξιόλογο ψυχολογικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στην πόλη του Ρεθύμνου. Η υπόθεση με κράτησε μέχρι την τελευταία στιγμή. Πάθη, ανάρμοστα πάθη περικυκλώνουν κάθε ήρωα της ιστορίας τα οποία μπερδεύουν τελικά τους αναγνώστες ως προς την τελική έκβαση της ιστορίας. Ανυπομονώ να διαβάσω και την "Τσιχλόφουσκα"

0Μέτριο

Μετά την "Ξηρασία" η Jane Harper επέστρεψε με την "Άγρια Φύση¨. Ενα αγωνιώδες θριλερ , μία περιπέτεια που εξελίχθηκε σε τραγωδία και μυστήριο. Θεωρω ότι δεν ήταν τόσο δυνατό όσο το πρώτο της. Σε πολλά σημεία ήταν αδιάφορο.

0Κλασικό αστυνομικό πνεύμα!

Η συγγραφέας που άφησε ένα τεράστιο στίγμα στην παγκόσμια αστυνομική λογοτεχνία. Το μυστήριο των εφτά ρολογιών είναι μία υπόθεση απλή και όμως η μαεστρία της Κρίστι σε παρασύρει και σε ωθεί να τελείωσει και αυτό το έργο της απνευστί!

0Πολύ προσεγμένη συλλογή!

Ο αγαπημένος μου συγγραφέας. Όμορφη έκδοση που περιλαμβάνει την πλειοψηφία του έργου του όσον αφορά τα διηγήματα. Επίσης περιλαμβάνει και το δημοφιλές ποίημά του "το Κοράκι" σε μία πολύ εύστοχη μετάφραση. Πρωτοπόρος στη λογοτεχνία τρόμου, ο Πόε είναι ένα συγγραφέας που αξίζει να διαβάστει. (+πολύ καλή τιμή)

0Εξαιρετικη δουλειά!

Φοβερή έκδοση και εικονογράφηση της αρχής αυτού του μαγευτικού ταξιδιού. Ιδανικό δώρο για μικρούς αναγνώστες που είναι "πιο οπτικοί τύποι" αλλά και για ενήλικες που μεγάλωσαν με αυτή τη σειρά!

0Συγκλονιστικό φινάλε!

Αυτή η περιπέτεια δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα. Μέσα στη μάχη χάνονται ζωές αλλά κερδίζονται αξίες. Δεν μιλάμε πλέον για ένα εφηβικό βιβλίο αλλά για μια περιπέτεια φαντασίας που βρίθει από έννοιες όπως η δύναμη της φιλίας, της οικογένειας και της αυτοθυσίας για το κοινό καλό. Η μαγεία είναι μέσα μας!

0Το αγαπημένο μου!

Το αγαπημένο μου από τη σειρά. Τόσα συναισθήματα, κλάμα, γέλιο, αγωνία για το μέλλον. Ο Χάρι αρχίζει να χάνει την ασφάλεια που του παρείχε το Χογκουαρτς. Οι ζωές τους δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιες. Μια υποψία πολέμου είναι προ των πυλών. Δεν το χορταίνω με τίποτα!

0Ένας στρατός εναντίον του Κακου!

Οι νεαροί μας μάγοι θέλουν να αντιμετωπίσουν τις σκοτεινές δυνάμεις με τις δικές τους ικανότητες. Με την καθοδήγηση του Χάρι αποφασίσουν να δημιουργήσουν ενσ τάγμα συνεχίζοντας την προσπάθεια των γονιών και των δικών τους προσώπων που θυσιάστηκαν στο βωμό αυτής της προσπάθειας. Προσωπικά το λιγότερο αγαπημένο μου από τη σειρά, όμως δεν παύει να είναι μέρος του μαγευτικού αυτού ταξιδιού που αγαπώ.

0Πιο σκοτεινό!

Τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται πιο δύσκολα στον κόσμου του Χογκουαρτς. Οι σκοτεινές δυνάμεις αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος. Οι έφηβοι πλέον μάγοι μας έρχονται αντιμέτωποι με φοβίες, παιχνίδια του μυαλού, αγνα σκιρτήματα αλλά και τον θάνατο.

0Mischief managed!

Το τρίτο βιβλίο της περιπέτειας φαντασίας παρακολουθουμε τους τρεις φίλους να αρχίζουν να αντιλαμβάνονται σιγά σιγά τις μαγικές ικανότητες του και πως μπορούν να τις αξιοποιούν. Βλέπουμε παιχνίδια του χρόνου που μπορεί να σώσουν ζωές αλλά και παιχνίδια των ανθρώπων που προσποιουνται πως ειναι δίπλα σου αλλά είναι οι χειρότεροι εχθροί σου.

0Η μαγεία συνεχίζεται!

Η δεύτερη περιπέτεια του νεαρού Χάρι. Η ιστορία ξεδιπλώνεται σιγά σιγά και ήδη από το δεύτερο βιβλίο αντιλαμβάνομαστε τη δύναμη της σκοτεινής μαγείας έναντι του μικρού μάγου. Καθετί σκοτεινό όμως αντιμετωπίζεται.

0Η αρχή του μαγικού ταξιδιού!

Το πρώτο βιβλίο της σειράς που αγαπήθηκε όσο κανένα. Η πρώτη περιπέτεια του νεαρού Χάρι που πηγαίνει για πρώτη φορά ως μαθητής στο Χογκουαρτς. Όσα χρόνια και αν περάσουν το ξεκίνημα αυτούς του λογοτεχνικού ταξιδιού θα είναι πάντα στο μυαλό μας. Προτείνεται για κάθε ηλικία. #Ravenclawforthewin

0Τρόμος στα καλύτερά του!

Ο Barker παντρεύει μια φρικιαστική φαντασία με στοιχεία παράδοσης ή με κάποια κοινωνικά θέματα της εποχής του. Θεωρώ μοναδική τη φαντασία του, αν και ακραία σε κάποια σημεία. Όμορφη συλλογή με διηγήματα τρόμου. Θέλω να διαβάσω και τους υπόλοιπους τόμους της σειράς.

0Συγκινητικό!

Σε αυτό το βιβλίο θα κλάψεις και θα αναλογιστείς τους ανθρώπους που περικυκλώνουν τη ζωή σου. Ο πρωταγωνιστής κάνει μία πρόποση με ένα διαφορετικό ποτό για κάθε άνθρωπο που σημάδεψε τη ζωή του και με ποιον τρόπο έγινε αυτό. Ίσως αρχίσεις και εσύ να σκέφτεσαι τους ανθρώπους της δικής σου καθημερινότητας. Συγκινητικό στο έπακρο.

1Ωραία φαντασία!

Πρωτότυπη ιστορία κυνηγών βρικολάκων. Σπάνια διαβάζω φαντασία που να διαδραματίζεται σε ελληνικό έδαφος και μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε. Σε κάθε σελίδα συναντάς τα σοκάκια της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που αγαπώ, και κυνηγάς γεμάτος/η αγωνία τέρατα της πόλης μαζί με τον πρωταγωνιστή. Χαίρομαι που διέκρινα και το χιούμορ του Ανατολίτη σε πολλά σημεία καθώς και την χαριποτερική του αγάπη. Περιμένω το επόμενο.

0Εξαιρετικο!

Ένα βιβλίο γλυκό και πικρό ταυτόχρονα. Μια ιστορία που μας υπενθυμίζει την έννοια της μητρότητας και πόσες μορφές μπορεί να πάρει αυτή η έννοια. Κάθε οικογένεια, κάθε γονιός,κάθε παιδί έχει μία αθέατη πλευρά που είναι έτοιμη να σπείρει "φωτιές" παντού. Γεμάτη μυστήριο πλοκή και όμορφες περιγραφές από τη συγγραφέα.

0Μια σύντομη αλληγορική ιστορία.

Το πρώτο έργο του Κάφκα που μελέτησα παραπάνω από μία φορα. Ο ρεαλισμός του έργου αυτού συνδυάζεται άψογα με τους απαραίτητους συμβολισμούς που χρειάζεται ο συγγραφεας για να στοχοποιήσει διάφορα κοινωνικά θέματα και να αναδείξει την αλλοίωση του ατόμου μέσα στην κοινωνία που ζει και εργαζεται.

0Άκρως ατμοσφαιρικό!

ένα μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία σε ένα ατμοσφαιρκό περιβάλλον στις όχθες του ποταμού Τάμεση. Ένα μυστηριο επιπλέει στα νερά του τα οποία "παίζουν" με τη ζωή και το θάνατο. Όμορφη γραφή και ιδανικός συνδυασμός ιστορικών στοιχείων, ηθών, εθίμων της Βρετανίας με τη φαντασία. Αγωνιώδες μέχρι το τέλος με ελάχιστα βαρετά σε μακροσκελείς περιγραφές στοιχεία.

0γεμάτο συμβολισμούς!

μια σύντομη δυστοπία με πολιτικό περιεχόμενο. Αν και ο Οούργελ βασίστηκε σε απτά πολιτικά γεγονότα της εποχής του με σκοπό να τα στηλιτευσει ,παρατηρούμε την ομοιότητα και με την τωρινή εποχή. Γεμάτο προβληματισμούς και γλώσσα άμεση ώστε να μπορεί ο καθένας να το αντιληφθεί.

0η απόλυτη δυστοπία!

Είναι πραγματικά αξιοθαυμαστο πως ένα έργο παραμένει επίκαιρο σε όποια εποχή και αν διαβαστεί. Η έννοια του Μεγάλου Αδερφού που "επινοεί" ο Οουργελ είναι μια πραγματική αφύπνιση για το μυαλό όσων το διαβάσουν. Θα δείτε τα γεγονότα της κοινωνίας σας σε κάθε σελίδα αυτού του αριστοργηματος. Μια δυστοπική αλληγορία που θα παραμένει πάντα επίκαιρη. MUST-READ!

0Αντιμέτωποι με το φόβο.

Το πρώτο βιβλίο του "βασιλιά" που διάβασα. Σε κάθε σελίδα ανατριχιαζεις από το φόβο, την αγωνία, το σασπένς και τις εικόνες που αυτός ο μοναδικός συγγραφέας σου δημιουργεί. Στο χαρακτήρα του IT βλέπεις τους δικούς σου προσωπικούς φόβους όπως κάνει και ο ίδιος ο King γράφοντας το. Ίσως σε κάποια σημεία να νε κούρασαν οι πολύ εκτενείς περιγραφές αλλα το θεωρώ ασήμαντο.

0Αριστούργημα!

Ένα σκληρό δυστοπικο μυθιστόρημα της #margaretatwood που στηλιτευει μια κοινωνία η οποία δείχνει το χειρότερό της πρόσωπο στις γυναίκες της, μετατρέποντάς τες σε μηχανές αναπαραγωγής. Μια ιστορία με ισχυρά πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Δύσκολο και βαρύ στη θεματική του όμως αξίζει να διαβάστει. Από τα λίγα μυθιστορήματα που δεν μπορούσα να αντιληφθώ εάν μου αρέσει ή όχι. Ίσως αυτός να ήταν και ο σκοπός του. Προφητικό στο έπακρο. Ένα mind blown βιβλιο που θεωρώ κλασικό.

1Άκρως αλληγορικο!

Μοναδικό παραμύθι που σε ταξιδεύει στα έγκατα του εαυτού σου. Σε ωθεί να σκεφτείς, να αναλογιστείς και να βελτιωθείς ως άνθρωπος. Προτείνεται για μικρούς και μεγάλους ανεπιφύλακτα!

0Μοναδική ατμόσφαιρα!

Μυστήριο, σασπένς, ρομαντισμός παντρεύονται μοναδικά στο Άμστερνταμ του 17ου αι, εκεί που εκτυλίσσεται η ιστορία. Τρομερες περιγραφές από την συγγραφέα και χαίρομαι που βασίστηκε σε απτά γεγονότα της ιστορίας της πόλης αυτής και δημιούργησε πλοκή . Θα τα ξαναδιάβαζα άνετα!

0Πρωτότυπο

Αρχισα να το διαβάζω με μεγάλο ενθουσιασμό καθώς μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η ιστορία του κυρίου Πλην και η προσπάθειά του να ξεφύγει από το παρελθόν του. Ως ένας 50χρονος, όχι και τόσο επιτυχημένος συγγραφέας αποφασίζει να γυρίσει τον κόσμο, βάζοντας μπροστά τη δουλειά του, ώστε να αποφύγει να παρευρεθεί στον γάμο του πρώην του που είχε προσκληθεί. Η ιστορία είναι χαλαρή με αρκετό χιούμορ. Παρ όλα αυτά σε πολλά σημεία ο κύριος Πλην, μου φάνηκε αρκετά απαισιόδοξος κάτι μου με έκανε να μην απολαμβάνω ορισμένες σκηνές. Έχει πολύ ωραίες περιγραφες και φαίνεται η σκληρή δουλειά του συγγραφέα. Θα καταλήξω, τολμώντας, να πω πως μάλλον δεν είναι βιβλίο για την ηλικία μου. Απλά. Χαίρομαι που το διάβασα.

0Ευανάγνωστο

Ενα εύκολο βιβλίο που σου υπενθυμίζει πως να τα "γράφεις" όλα στην καθημερινότητα σου. Απλή γλώσσα αρκετά προσιτή. Ένιωθα ότι επαναλαμβάνοταν σε πολλά σημεία. Παρ'ολα αυτά είναι ενα πολύ εύκολο βιβλίο και μπορεί να διαβάστει ευχαριστα απο οποιονδήποτε.

0Σε αγγίζει!

Είμαι σίγουρη πως μεσα σε καθε ιστορία θα συναντήσεις ενα κομμάτι του εαυτού σου, όπως συνάντησα και εγώ. Είναι μερικά βιβλία τα οποία συνομιλούν με τις σκέψεις σου και απαντούν σε προβληματισμούς σου, ενα από αυτά είναι το παραπάνω. Ο,τι καλύτερο μέχρι στιγμής για το '20.

0Τρόμος, χιούμορ, φαντασία!

Πρωτότυπες ιστορίες τρόμου από έναν αξιόλογο κωμικό - συγγραφέα. Σύντομες ιστορίες που δεν κουράζουν, φαντασία τρόμος και χιούμορ συνδυάζονται άριστα. Αγαπημένες ιστορίες "Κατσαριδομανα" και "Το στοίχημα". Αξίζει.

0Αληθινό page turner!

Ήταν μια πολύ πρωτότυπη και ενδιαφερουσα ιστορία απαγωγών. Οι γονείς (ή η μητέρα που είναι ο βασικός χάρακτηρας) από θύματα της απαγωγής μετατρεπονται σε θύτες καθώς με τη σειρά τους πρέπει να απαγάγουν ένα παιδί ώστε να ελευθερωθεί το δικό τους. Αν δεν το κάνουν η κατάληξη του παιδιού τους θα είναι θάνατος. Σημασία έχει να συνεχιστεί η Αλυσίδα, και μόνο. Πολύ απλή γραφή απο τον McKinty με όσες λεπτομερειες χρειάζεται μια τέτοια ιστορία ώστε να μην κουράσει. Προσωπικά δεν βαρέθηκα στιγμή αν και από άποψη πλοκής το τέλος θα μπορούσε να πλασαριστεί λίγο πιο ομαλά.

0Αριστούργημα!

Περίμενα την μετάφραση του από την πρώτη στιγμή που κυκλοφορησε. Το δυστοπικό αριστούργημα "Η ιστορία της θεραπαινίδας" δεν θα μπορούσε να μην συνεχιστεί. Δεκαπέντε χρόνια μετά στην Δημοκρατία της Γαλααδ αρχίζουν να φαίνονται τα σημάδια παρακμής. Η βία κατά των γυναικών καλά κρατεί σε ένα απολυταρχικο και θεοκρατικο καθεστώς που δεν προτίθεται να αλλάξει. Ένα βιβλίο επίκαιρο που κέρδισε το Booker 2019 σε μια πολύ προσεγμένη μετάφραση (όπως και το πρώτο) του Αύγουστου Κορτω. Η Atwood δεν με απογοητεύει ποτέ, παραμένει επίκαιρη και προφητική

0Θα το ξαναδιάβαζα!

Χαρακτηριστηκε πολλάκις βιβλίο τρόμου και όντως κρύβει εναν πολύ παράξενο είδος τρόμου. Μεσα σε αυτό το βιβλίο συναντάς τον τρόμο που προκαλεί μια ομάδα παιδιών που κανένας δεν γνωρίζει απο που προέρχονται, πως ζουν και ποιος είναι ο σκοπός τους. Για ποιο λόγο πράττουν τόσα εγκλήματα; Δεν μπορείς να φοβηθείς με την έννοια που έχουμε συνηθίσει καθώς εχεις μπροστά σου πολύ ιδιαίτερους πρωταγωνιστες, παιδιά αμείλικτα με την κοινωνία που ζουν. Δεν θα αποκαλύψω το τέλος. Απλώς θα πω πως ο κύριος Barba δεν προσπαθεί να σε τρομάξει (μονο) αλλά να σε κάνει να σκεφτείς και να κοιτάξεις γύρω σου αυτήν την άλλη, την διαφορετικη πολιτεία.

2Ενα ντοκουμέντο!

Περιλαμβάνει εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα απ το 1930 και εξής με θύτες (είτε άμεσους είτε έμμεσους) γυναίκες. Η έρευνα του γνωστού δημοσιογράφου είναι λεπτομερέστατη και αξίζει να γνωρίσετε τις ιστορίες τους. Αν σας αρέσουν τα αστυνομικά, τα εγκλήματα και δε συμμαζεύεται ήρθε η ώρα να έρθετε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα

0Μοναδικό!

Σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία που έχω διαβάσει. Η Miller μας παρουσιάζει την Κίρκη μέσα από πλούσιες και γλαφυρες εικόνες. Μας βυθίζει στα άδυτα αυτού του πολύπλοκου γυναικείου χαρακτήρα όπου βλέπουμε όχι απλά μια μυθική θέα-μάγισσα αλλά μια γυναίκα που παλεύει να κατανοήσει τις δυνάμεις της και εν τέλει να στηριχτεί σε αυτές. Μαγικές ή μη.

0