Reviews

31

Followers

3

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

31

Followers

3

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Η σιωπηλή ασθενήςπρέπει να το διαβάσεις!

Ένα πραγματικά μοναδικό ψυχολογικό θρίλερ. Πώς συνδέονται μια αρχαία Ελληνική τραγωδία με ένα θρίλερ; Πως επηρεάζεται η πλοκή από μια σειρά με πίνακες ζωγραφικής; Ένας ψυχοθεραπευτής προσπαθεί να λύσει το μυστήριο της σιωπηλής ασθενούς. Θα χρειαστεί να γίνει και ερευνητής στην προσπάθειά του να μπει στον κρυμμένο κόσμο του μυαλού της. Ο ίδιος όμως έρχεται αντιμέτωπος με τις ίδιες σχεδόν φοβίες του παρελθόντος νιώθοντας και ο ίδιος θύμα. Αλλά στο τέλος τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Με αργή αλλά δυνατή ροή στη αρχή και με ένα προσωπικό ημερολόγιο ως κλειδί, έχουμε ένα καλογραμμένο ψυχολογικό θρίλερ. Πρέπει να το διαβάσετε.

0

Το κλαμπ των 5 π.μ.Εξαιρετικο!

Υπάρχουν βιβλία που όταν τα διαβάσεις, σου αλλάζουν τη ζωή. Έτσι απλά. Βρίσκεις κάτι και λες: το ακολουθώ γιατί πιστεύω ότι θα μου κάνει καλό, ότι θα αλλάξω προς το καλύτερο, ότι θα με κάνει να δω ένα διαφορετικό κομμάτι του εαυτού μου. Θα βρω ένα καινούργιο καλύτερο τρόπο να ζω, να είμαι πιο αποδοτικός, να αναπτύξω νέες δεξιότητες και να βελτιώσω τομείς που δεν είμαι καλός. Ένα πρόγραμμα, μια μέθοδο, ένα σύστημα ανύψωσης της ζωής μας. Ένα τέτοιο βιβλίο είναι και το κλαμπ των 5 π.μ. Ο Sharma μας παρουσιάζει ένα καθημερινό πρόγραμμα βελτίωσης που ξεκινάει όταν οι άλλοι κοιμούνται. Πού σου δίνει την ευκαιρία και γίνεις καλύτερος σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Όταν βελτιώνεις καθημερινά διαφορετικούς τομείς της ζωής σου όπως επαγγελματικά, οικονομικά, σχέσεις τότε βελτιώνεις την ζωή σου μακροπρόθεσμα. Μη χάσεις αυτή την ευκαιρία λοιπόν και ξεκίνα να μελετήσεις αυτό το μοναδικό βιβλίο.

0

Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari τουΕξαιρετικο!

Μέσα από μια ιστορία με ένα δικηγόρο και ένα μοναχό ο Sharma με μοναδικό τρόπο μας βάζει στον κόσμο της αυτοβελτίωσης και της εσωτερικής αναζήτησης. Μέσα από ένα σχετικά μικρό βιβλίο ξεδιπλώνεται μια πρόταση για την μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας, για ένα νέο τρόπο ζωής μια καινούργια αντίληψη του χρόνου που περνάει και του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας και γύρω μας. Όσες φορές και να το διαβάσετε θα βρείτε κρυμμένα νοήματα και νέες ιδέες σχετικά με το πως θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και θα ανυψώσουμε τη ζωή μας.

0

Οι διορθώσειςπολύ καλό!

Ένα μοναδικό βιβλίο από έναν ευφυέστατο συγγραφέα. Η αμερικάνικη κοινωνία και οικογένεια αποτυπώνονται με γλαφυρό τρόπο στο βιβλίο του. Παράλληλα περιγράφεται με απόλυτη ακρίβεια και ο αμερικάνικος τρόπος ζωής με όλες τις θετικές και αρνητικές πλευρές. Ρεαλιστικό και χιουμοριστικό, με ωραία πλοκή και βαθιά ανάλυση των χαρακτήρων του βιβλίου έρχεται να συνθέσει τον σύγχρονο αμερικάνικο τρόπο ζωής.

0

Η νυχτερίδαΕξαιρετικο!

Το πρώτο βιβλίο του Nesbo και η πρώτη εμφάνιση του Χάρι Χόλε. Ένας διάσημος χαρακτήρας της παγκόσμιας λογοτεχνίας που μετά τη Νυχτερίδα ακολούθησαν και άλλες περιπέτειες με τον ίδιο ντετέκτιβ. Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι το πλήθος των ιστορικών γεγονότων που παραθέτει ο συγγραφέας στην ιστορία καθότι διαδραματίζεται στην Αυστραλία (ο ίδιος είναι Νορβηγός) και τον χαρακτήρα τον έχτισε στο αεροπλάνο ταξιδεύοντας προς την Αυστραλία. Αυτό δείχνε και το συγγραφικό εξαιρετικό ένστικτο του Nesbo.

0

Ο χιονάνθρωποςμοναδικό βιβλίο

Αν όχι το καλύτερο, τότε από τα καλύτερα του Nesbo. Ατμοσφαιρικό και καθαρό δείγμα noir έρχεται να δέσει εξαιρετικά με μια τρομερή αστυνομική ιστορία με πρωταγωνιστή τον διάσημο Χάρι Χόλε. Εννοείται ότι το χιόνι και το κρύο θα σας κάνει συντροφιά αλλά και οι περιγραφές του συγγραφέα για τη Νορβηγία είναι εξαιρετικές.

0

13πολύ καλό!

Σαν σενάριο αστυνομικού θρίλερ ξετυλίγεται η πλοκή του βιβλίου. Συνεχείς ανατροπές και τρομερή δράση είναι κύρια χαρακτηριστικά του βιβλίου. Μέχρι το τέλος ο αναγνώστης απολαμβάνει τη πρωτότυπη ιστορία και σίγουρα το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα δικαστικά θρίλερ. Θα πρέπει σίγουρα να το έχετε στην αστυνομική συλλογή σας.

0

Μοιραία Πράγαπρέπει να το διαβάσεις!

Ο ντετέκτιβ Γκούντερ προσκαλείται σε μια έπαυλη στην Πράγα. Εκεί γίνεται μια δολοφονία και αναλαμβάνει τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Κάτι συνηθισμένο για τον Γκούντερ μόνο που ιδιοκτήτης της έπαυλης είναι ο Χάιντριχ ο οποίος έχει καλέσει και άλλους υψηλόβαθμους των Es Es. Κρατώντας λεπτές ισορροπίες ο Γκούντερ θα διαλευκάνει την υπόθεση. Noir εποχής από τα καλύτερα που αξίζει να διαβάσετε.

0

Υπόθεση Jacobδικαστικό θρίλερ!

Η μεταφορά του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη έρχεται να επιβεβαιώσει την αξία του. Δικαστικό θρίλερ κατά βάση με ανατροπές και ένταση δίνουν στην ιστορία μια δυναμική ροή που δύσκολα το αφήνεις αν δεν φτάσεις στο τέλος. Ψυχολογικό θρίλερ που σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος για μια δολοφονία ενός εφήβου που συνταράσσει μια μικρή πόλη της Βοστόνης. Οι εμπλεκόμενοι πρέπει να κρατήσουν λεπτές ισορροπίες μέχρι να βρεθεί ο ένοχος αφού ο βασικός ύποπτος είναι ο γιος του εισαγγελέα της υπόθεσης.

0

Έθιμα ταφήςαπο τα καλύτερα βιβλία.

Σε μια απομονωμένη περιοχή της Ισλανδίας στα τέλη του 19ο αιώνα, καταδικάζεται σε θάνατο μια γυναίκα. Αυτή θα είναι και η τελευταία θανατική ποινή της χώρας. Θα μεταφερθεί σε ένα αγρόκτημα μέχρι την εκτέλεση της θανατικής ποινής της. Και η ιστορία του βιβλίου ξεκινά. Αληθινή, σκληρή και περίπλοκη. Έντονη γραφή, αφήνει στον αναγνώστη ζωντανές εικόνες σαν να ζει μέσα σε αυτές. Αξίζει να το διαβάσετε.

3συναρπαστικό!

Ψυχολογικό θρίλερ. Από τα καλύτερα του είδους που τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη απήχηση. Απίστευτη πλοκή και δράση, άγνοια και φαντασία περιπλέκονται με την πραγματικότητα και το φόβο. Ψάχνοντας την αλήθεια μια ένοικος σε ένα διαμέρισμα, πέφτει στις ίδιες παγίδες με την προηγούμενη ένοικο. Το προηγούμενο κορίτσι.

0

Η Μαύρη Ντάλιαπρέπει να το διαβάσεις!

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του noir μυθιστορήματος από έναν Αμερικάνο συγγραφέα. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα ο Elroy μετά από μια τεράστια έρευνα σχετικά με μια ανεξιχνίαστη δολοφονία παραθέτει τη δική του εξήγηση για αυτό το τρομακτικό γεγονός. Έτσι ο αναγνώστης θα καταλάβει την έκταση της έρευνας του συγγραφέα αλλά και θα συγκλονιστεί από τη σκληρότητα της ιστορίας, καθρέπτης μιας σκληρής Αμερικής.

0

Ο καλόγεροςσυναρπαστικό!

Ίσως το καλύτερο στο είδος του. Απίστευτη πλοκή σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα μας μεταφέρει στο εκκλησιαστικό κατεστημένο του μεσαίωνα σε ένα μοναστήρι όπου επικρατούν οι φοβίες και τα πάθη. Η πλοκή και η ροή του βιβλίου θα σας κάνει να μην θέλετε να το αφήσετε αν δεν φτάσετε στη τελευταία σελίδα του.

2

Confiteorένα έπος της σύγχρονης λογοτεχνίας στα χέρια σας

Από τα καλύτερα βιβλία των τελευταίων δέκα χρόνων. Ιστορία της τέχνης, έντονες εναλλαγές, ιστορία της μουσικής, φιλοσοφία, έρωτας, φιλία είναι μερικά από τα στοιχεία αυτού του καταπληκτικού βιβλίου. Ένα ολοκληρωμένο βιβλίο από κάθε άποψη από ένα καταπληκτικό συγγραφέα.

0

Βίος και πολιτεία του Αλέξη ΖορμπάΠρέπει να τα διαβάσεις

Ακόμα έχω τις εικόνες, τις γεύσεις τις μυρωδιές από το βιβλίο αυτό αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που το διάβασα. Αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος της γραφής του Καζαντζάκη, να φτιάχνει εικόνες και να σε μεταφέρει εκεί. Ο ήρωας βέβαια του βιβλίου, φίλος του και ήρωας του έγινε από τους πιο κλασσικούς ήρωες της ελληνικής λογοτεχνίας με τη θεώρηση του για τη ζωή. Άλλο ένα βαθιά υπαρξιακό και φιλοσοφικό έργο αυτού του οικουμενικού συγγραφέα που πρέπει να το διαβάσετε.

0

Αναφορά στον ΓκρέκοΠρέπει να τα διαβάσεις

Είναι δύσκολο να γράψεις κάτι για ένα τόσο μεγάλο βιβλίο από ένα συγγραφέα τέτοιου μεγέθους. Τα βιβλία του διαβάζονται ακόμα και σήμερα αρκετά χρόνια από το θάνατό του σε όλο τον κόσμο. Το Αναφορά στον Γκρέκο είναι το τελευταίο του βιβλίο. Ένα αυτοβιογραφικό έργο που συγκεντρώνει τη φιλοσοφία του έργου του και της ζωή του για τον οικουμενικό άνθρωπο. Αναλύει τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής του, αυτούς που τον καθόρισαν ως άνθρωπο αλλά και φιλόσοφο.

0

Νορβηγικό δάσοςμοναδικό βιβλίο

Η απλότητα της πολυπλοκότητας. Έτσι θα χαρακτήριζα αυτό το απίστευτο βιβλίο του Μουρακάμι. Μέσα από την πολυπλοκότητα της ζωής ενός νέου, η απλότητα είναι ένας ασφαλείς τρόπος αντιμετώπισης καταστάσεων. Μία ευθεία γραμμή το βιβλίο του φέρνει στην επιφάνεια πολλά ζητήματα της σύγχρονης ζωής του ανθρώπου που τα αντιμετωπίζει και προχωράει μπροστά. Οι γνώσεις του συγγραφέα για τη μουσική βέβαια το κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρων

0

Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνοένα πολύ ζωντανό βιβλίο

Ένα απίστευτο βιβλίο από ένα αξιόλογο συγγραφέα. Πάντα θαύμαζα την τεράστια έρευνα που κάνει ο συγγραφέας για τα έργα του αλλά με τον Ματίας έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Ιστορικά στοιχεία περιπλέκονται με τη ζωή του ήρωα σε ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα και γρήγορα. Πολύ θετικό είναι η καλή γραφή του βιβλίου, πολύ πλούσια και ζωντανή.

0

Η ταπείνωσηαπο τα καλύτερα του Roth.

Ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο από έναν κορυφαίο συγγραφέα. Μέσα από τη ζωή του Ήρωα του βιβλίου, γνωρίζουμε τη σημασία της τύχης και του τυχαίου. Η ζωή του ήρωα-ηθοποιού παρουσιάζεται διάπλατα στο κοινό-εμάς τους αναγνώστες. Με γραφή ωμή και με συνεχής αναφορές σε κλασσικά θεατρικά έργα ο Roth καταφέρνει σε ένα μικρό βιβλίο να γράψει για μια μεγάλη ζωή

0

Νίκηπρέπει να το διαβάσετε!

Απλά ένα συναρπαστικό βιβλίο. Απίστευτη γραφή μέσα από ιστορίες ανθρώπων που έζησαν σε μια μακρινή Ελλάδα που είναι όμως τόσο κοντά μας. Κοινωνικές εντάσεις και πολιτικές υπερβολές συνθέτουν τις ζωές των ηρώων και μας μαθαίνουν σημαντικά γεγονότα για την Νεότερη Ιστορία της χώρας μας.

0

Ο ΣτόουνερΑτμοσφαιρικό!

Ένα κομψό αριστούργημα από έναν Αμερικάνο συγγραφέα με δυνατή γραφή. Ο ήρωας του βιβλίου, ένας καθηγητής γίνεται αρκετά συμπαθής στον αναγνώστη για τη σχετικά απλή ζωή του αλλά γεμάτη με πολλές ανασφάλειες.

0

Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείοΤαξιδιάρικο!

Ένας βιβλιοπώλης πολύ ιδιαίτερος που πολύ θα ήθελαν να γνωρίζουν ότι ο ίδιος έχει διαβάσει. Έτσι για κάθε πελάτη του έχει και το κατάλληλο βιβλίο. Το ταξίδι ξεκινά στον Σηκουάνα, το ίδιο και η αναζήτηση για τον ίδιο και τη ζωή του αλλά και για όλους εμάς.

0

Η λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξωνΈνα μοναδικό βιβλίο!

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που διάβασα αυτό το μοναδικό βιβλίο. Ακόμα θυμάμαι την ατμόσφαιρα και τις ζωές των ηρώων αυτού του βιβλίου που γίνονται φίλοι σου και αγωνιάς και εσύ μαζί τους. Με φόντο τη πόλη του Παρισιού και παρέα το σκάκι φτιάχνουν ξανά τις ζωές τους και γίνονται η καινούργια σας παρέα.

0

ΣιμπούμιΠρέπει να το διαβάσεις !

Σίγουρα ένα πολύ δυνατό βιβλίο. Πέρα από τη δράση και την ιστορία που το χαρακτηρίζουν ως αστυνομικό, είναι ένα πολυεπίπεδο βιβλίο. Ιστορικές γνώσεις για την Σαγκάη και την Ιαπωνία κατά τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο, η λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής, πολεμικές τέχνες και το παραδοσιακό παιχνίδι Go είναι μερικά από τα πράγματα που θα θυμάσαι τελειώνοντας αυτό το βιβλίο. Τέλος ο ήρωας του βιβλίου θα γίνει και δικός σου ήρωας.

0

Η τζαζ του δολοφόνουΑτμοσφαιρικό.

Ένα βιβλίο γεμάτο μουσική και μουσικούς με φόντο την Νέα Ορλεάνη, μια απίστευτη, ατμοσφαιρική πόλη. Στο πλαίσιο αυτό ξετυλίγεται η αληθινή ιστορία μιας σειράς από φόνους που θα συγκλονίσουν τη πόλη και θα χτιστεί ένας ισχυρός μύθος. Ένα απίστευτο, καθηλωτικό θρίλερ.

0

Τυφλή ΓωνίαΕξαιρετικό!

Μια ιστορία από το μέλλον. Μία ντετέκτιβ από το παρόν. Καταιγιστικός ρυθμός. Περιπέτεια και δράση. Ένα θρίλερ που θα σας καθηλώσει. Με μια ιστορία που θα σας προβληματίσει.

1

Το κορίτσι του τρένουΔυνατό!

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Διαδρομές με τρένο καθημερινά, γεγονότα που έγιναν αλλά δεν έγιναν και μια δυνατή πλοκή κάνουν αυτό το βιβλίο μοναδικό.

0

Κώδικας Da VinciΦανταστικό!

Σαν ταινία απίστευτης δράσης ξετυλίγεται η πλοκή του βιβλίου. Γεμάτο κώδικες και μυστικά,ιστορικά στοιχεία περιπλέκονται με θέματα ιστορίας της τέχνης και θρησκείας που στο τέλος δεν καταλαβαίνεις τελικά τι είναι αλήθεια και τι μυθοπλασία. Πρωτοπόρος στο είδος αυτό τον ακολούθησαν αρκετοί συγγραφείς.

0

Το δέμαΦανταστικό!

Από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ. Ένα βιβλίο που δεν σε αφήνει να το αφήσεις και το θυμάσαι για πολύ καιρό.

1

Το φως ανάμεσα στους ωκεανούςΣυναρπαστικό!

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι το πλήθος των συναισθημάτων που απορρέουν από την ιστορία του. Σε κάθε σελίδα του αναδύονται συναισθήματα έντονα και δυνατά, από την αρχή μέχρι το τέλος.Μια ιστορία αγάπης και μίσους λογικής και παραλόγου, σωστού και λάθους. Το μικρό νησί με το φάρο, κρύβει ένα τεράστιο κόσμο και η ζωή του ζευγαριού κρύβει μια ολόκληρη κοινωνία. Γραφή ζωντανή και δυνατή σε ένα βιβλίο συναρπαστικό.

0

Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιάΈνα μοναδικό βιβλίο!

Ένα πολιτικό και ιστορικό μυθιστόρημα γεμάτο πλοκή και ένταση. Βασισμένος σε ιστορικά στοιχεία και γεγονότα ο Padura με τρόπο αριστοτεχνικό χτίζει μια ιστορία γεμάτη αγωνία και πλοκή. Πάνω από όλα όμως καταγράφει τις ζωές ανθρώπων μιας άλλης εποχής, ανθρώπων με αξίες και αρχές που μάχονταν για την υπεράσπιση τους, διακινδυνεύοντας ακόμα και την ίδια τη ζωή τους.

0