Reviews

7

Followers

1

Following

1

Βιβλία

3

Reviews

7

Followers

1

Following

1

Αγαπημένα βιβλία

3

Reviews

Σκέψου έναν αριθμόΑγωνιώδες!

John Verdon - εγγύηση! Μυστηριώδης πλοκή με αρκετά τρομακτικά στοιχεία, μέσα από τα μάτια του αγαπημένου ντετέκτιβ Ντέιβιντ Γκάρνεϊ. Διαβάζεται εύκολα και γρήγορα, ενώ κρατά σε υψηλά επίπεδα την αγωνία και το σασπένς ως το τέλος.

0

Τα εξαφανισμένα κορίτσια του ΠαρισιούΚαθηλωτικό

Ένα βιβλίο που δικαίως έγινε best-seller. Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με πολλά στοιχεία μυθοπλασίας, το έργο αυτό αποτελεί ύμνο στις σπουδαίες εκείνες γυναίκες που θυσιάστηκαν για την αντίσταση και τον κρυφό πόλεμο ενάντια στο ναζισμό. Συγκλονιστική ιστορία, σπουδαίες ηρωίδες, απολαυστική ροή που δε σε κουράζει ούτε στιγμή. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

1

Σκυλίσια ψυχήΈνα υπέροχο ανάγνωσμα

Για ακόμη μια φορά, ο αγαπημένος μας Κορτώ παρουσιάζει μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία κυρίως μέσω της αφήγησης. Πρόκειται για έναν από τους λίγους, αν όχι το μοναδικό συγγραφέα, ο οποίος μολονότι δεν συμπεριλαμβάνει τόσο το διάλογο στα έργα του, παρά περισσότερο αφηγείται ιστορίες, δεν κουράζει καθόλου τον αναγνώστη. Ναζισμός, διωγμοί, βία, πόλεμος, σκληρότητα - όλα παρουσιασμένα μέσα από τα μάτια ενός κοριτσιού - και μετέπειτα γυναίκας - με σύνδρομο Άσπεργκερ. Φανταστικό βιβλίο που αξίζει να διαβάσουν όλοι. Αποδεικνύει περίτρανα για μία ακόμη φορά πως η λαμπρή συγγραφική πορεία του Κορτώ ναι μεν κορυφώθηκε με "Το Βιβλίο της Κατερίνας", αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σταθερά στην κορυφή μέχρι και σήμερα.

0

Στο Παρίσι με τον ΧέμινγουεϊΒαθιά συγκινητικό

Υπέροχη ιστορία και υπέροχη η αφήγησή της σε αυτό το βιβλίο. Η σχέση μεταξύ των δύο ηρώων είναι μια αγάπη που πολλοί ενδέχεται να χλευάσουν, επειδή δεν θα την καταλάβουν - είναι, όμως, μία αγάπη βαθιά ανθρώπινη και πολύ αληθινή, της οποίας η περιγραφή σε συγκινεί... Εκπληκτικό βιβλίο & σίγουρα must read.

0

Η σκιά του ανέμουΑτμοσφαιρικό!

Εποχής & σχετικό με βιβλία - η υπόθεση και μόνο με είχε κερδίσει από την πρώτη στιγμή, αλλά η ανάγνωσή του ήταν το κάτι άλλο. Ατμοσφαιρική αφήγηση, μυστήριοι και βαθείς ήρωες, υπέροχη πλοκή, αγωνιώδης εξέλιξη... Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

0

Το ΔώροΧμμ...

Όμορφες, καθημερινές ιστορίες, προσεκτικά γραμμένες. Για ορισμένες, ωστόσο, φαίνεται ότι ο συγγραφέας το "προσπαθεί" υπερβολικά πολύ - σου δίνουν την αίσθηση ότι τις επινόησε τη στιγμή της γραφής, ίσα-ίσα για να πει αυτό που θέλει να πει. Πολλή καλοσύνη, πολλή αγνότητα, πολλή απλότητα - παρουσιάζει τη ζωή σαν ένα υπέροχο σύννεφο. Ως άτομο που έχει συνειδητά αποφύγει τα βιβλία αυτοβελτίωσης τόσα χρόνια, ακριβώς λόγω φόβου ότι θα είναι σαν το συγκεκριμένο, μπορώ να πω ότι το βιβλίο αυτό επιβεβαιώνει ότι η απόφασή μου να μην τα προτιμώ ήταν σωστή. Μακάρι να αλλάξει αυτή η γνώμη κάποια στιγμή, αλλά σίγουρα αυτό δεν το κατάφερε το "Δώρο". Παρόλα αυτά, παραμένει μία χαλαρωτική και ξεκούραστη επιλογή.

3

Ανεμοδαρμένα ύψηΣαρωτικό

Το γεγονός ότι μία γυναίκα στα μέσα του 19ου αιώνα τόλμησε όχι μόνο να συλλάβει και να γράψει, αλλά και να εκδώσει μία τόσο θυελλώδη ιστορία, με πρωταγωνιστές ανήθικους για τα δεδομένα της εποχής και με κεντρικό άξονα ένα πάθος και μια αγάπη τόσο έξω από τα συνηθισμένα, καθιστά αυτό το βιβλίο ένα αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Συνταρακτικό, τρομακτικό, σκοτεινό, σαρωτικό από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα...

2