Γένεση

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.5

Κριτικές

2

Συγγραφέας Beckett Bernard
ISBN 9789601629650
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #2036 | ημερομηνία: 2020-06-04
Bookitocat | 23 κριτικές

You're perfect for me

Το ωραιότερο βιβλίο που έχω διαβάσει είναι και ένα από τα πιο άγνωστα εκεί έξω. Μιλάω για το βιβλίο «Γένεση» του Bernard Beckett. Βιβλίο Φαντασίας που επίκειται στο είδος της δυστοπιας γεμάτο με φιλοσοφικά ερωτήματα που σε κάνουν να αναρωτιέσαι για το που βρίσκεσαι και τι θες να κάνεις. Η ιστορία ακολουθεί την Άναξ, η οποία ζει στο μακρινό μέλλον, σε ένα νησί που ονομάζεται Πολιτεία. Το μόνο όνειρο της είναι ναι μπει στην Ακαδημία, η οποία διοικεί την Πολιτεία, για να γίνει αυτό πρέπει να κάνει μια εργασία. Αντικείμενο της εργασίας της είναι η μελέτη του βίου του Άνταμ Φορντ, ενός ευφυή επαναστάτη ο οποίος αγωνίστηκε για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ενάντια στην απολυταρχική κοινωνία του νησιού της. Τώρα, μόνη ενώπιον τριών Εξεταστών, καλείται να διαπραγματευτεί την ιστορία του τόπου της, καθώς και ζητήματα όπως «τι είναι άνθρωπος» και «τι σημαίνει να έχεις συνείδηση και ψυχή». Πριν, όμως, συμπληρωθούν οι ώρες της εξέτασης της, θα έρθει αντιμέτωπη με ένα τρομακτικό ερώτημα: Τι σημαίνει στ’ αλήθεια να είσαι άνθρωπος; Μια συναρπαστική αλληγορία επιστημονικής φαντασίας με τη μορφή φιλοσοφικού θρίλερ. Ενώ ξεκινάει ήρεμο και αργό γεμάτο flashbacks με την ζωή του Ανταμ, φτάνει σε ένα καταπληκτικό κρεσέντο γεμάτο ανατροπές. Θα το παραλλήλιζα με τις τέσσερις εποχές του Βιβάλντι. Κάθε κεφάλαιο και διαφορετική εποχή, διαφορετική νότα. Έχει τις εντάσεις του χειμώνα και την ηρεμία της άνοιξης. Την γλυκάδα του καλοκαιριού και την σκληράδα του φθινοπώρου

ID #1089 | ημερομηνία: 2020-06-03
PanosP. | 85 κριτικές

Κριτική

Βαρύ για εφηβική λογοτεχνία λόγω των φιλοσοφικών και επιστημονικών αναφορών, ωστόσο έχει ένα απρόσμενο και ανατρεπτικό τέλος.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Θα σ' αγαπώ ό,τι κι αν γίνει (41)
Gliori Debi
Εκδόσεις Πατάκη

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (23)
Carroll Lewis
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (23)
Carroll Lewis
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το λάθος αστέρι (22)
Green John
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία