Η τελευταία διάλεξη

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.2

Κριτικές

6

Συγγραφέας Pausch Randy
ISBN 9789601632094
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 6
ID #27293 | ημερομηνία: 2020-07-27
bookaholic | 117 κριτικές

Ζήσε!!

Must read βιβλιο με το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα.. Ζήσε δίχως να υπάρχει αύριο,γιατί το μόνο που ξέρουμε ότι έχουμε είναι ο χρόνος!!αυτά διδάσκει ο καθηγητής στη τελευταία του διαλεξη

ID #27072 | ημερομηνία: 2020-07-26
May Eve | 906 κριτικές

Περνάει καταπληκτικά μηνύματα

Μόνο αν σκέφτεσαι το τέλος, μπορείς να ζήσεις πραγματικά τη ζωή. Πόσο όμορφο βιβλίο, σε κάνει να σκέφτεσαι με ποιον τρόπο θα αρχίσεις να αξιοποιείς την καθημερινότητά σου.

ID #25415 | ημερομηνία: 2020-07-21
GEORGIA KRAVARI | 77 κριτικές

Στο Βάθος Κήπος

Πόσο φιλοσοφημένο ,μα πόσο αισιόδοξο το τελευταίο κείμενο του Πάους ! Ήθελε να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ζωή μας με ποιο τρόπο θα την κάνουμε πιο ολοκληρωμένη! Απλόχερα λοιπόν μας βοηθάει να σκεφτούμε ,ό,τι τι πιο ωραίο να χαίρεσαι για αυτά που η κάθε μέρα σου δίνει...χωρίς δεύτερη σκέψη...!!! Ας γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα σου βιβλία ...μόνο καλό θα εισπράξεις!

ID #24166 | ημερομηνία: 2020-07-18
Γκίκα Γιώτα | 40 κριτικές

Η τελευταία διάλεξη

Ένα βιβλίο που δίνει σημασία στο τι έχει πραγματικά σημασία στη ζωή, και στο πόσο σημαντικό είναι στο να μην μεμψιμοιρούμε. Να κοιτάμε τα προβλήματα κατάματα και να χαιρόμαστε την ζωή μας. Λυτρωτικό!!

ID #19973 | ημερομηνία: 2020-07-14
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Εξαιρετικό!!!

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα χαρτιά που μας μοιράζουν, μόνο το πώς θα παίξουμε την παρτίδα». (Ράντυ Πάους) Πολλοί καθηγητές δίνουν ομιλίες με τίτλο «Η τελευταία διάλεξη». Τους ζητείται να αναλογιστούν και να επικεντρωθούν σε όσα έχουν μεγαλύτερη αξία για εκείνους. Κι ενόσω μιλούν, το κοινό δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται το ίδιο πράγμα: Τι σοφία θα κληροδοτούσαμε στον κόσμο αν ξέραμε ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μας ευκαιρία; Αν αύριο χανόμασταν, ποια θα θέλαμε να είναι η κληρονομιά μας; Όταν ζητήθηκε από τον Ράντυ Πάους, καθηγητή Πληροφορικής στο Κάρνεγκι Μέλον, να δώσει μια τέτοια διάλεξη, δε χρειάστηκε να φανταστεί ότι θα ήταν η τελευταία του, καθώς λίγο καιρό πριν του είχε διαγνωστεί ανίατος καρκίνος. Όμως η διάλεξη που έδωσε –«Πραγματοποιώντας τα παιδικά σου όνειρα»– δεν αφορούσε τον θάνατο. Αφορούσε τη σημασία του να ξεπερνάς τα εμπόδια, να εκπληρώνεις τα όνειρα άλλων, να αξιοποιείς κάθε στιγμή (γιατί «ο χρόνος είναι το μόνο που έχουμε. Και ίσως μια μέρα ανακαλύψουμε ότι έχουμε λιγότερο απ’ όσο νομίζουμε»). Επρόκειτο για μια σύνοψη όλων όσα είχε καταλήξει να πιστεύει ο Ράντυ. Αφορούσε τη ζωή. Στο βιβλίο αυτό ο Ράντυ Πάους συνδυάζει το χιούμορ, την έμπνευση και την ευφυΐα που έδωσαν στη διάλεξή του τέτοιες διαστάσεις φαινομένου και της εξασφάλισαν ανεξίτηλη μορφή. Είναι ένα βιβλίο που θα διαβάζεται από πολλές γενιές που θα ακολουθήσουν. Νούμερο 1 best seller των New York Times, μεταφράζεται σε περισσότερες από 30 γλώσσες.

ID #6373 | ημερομηνία: 2020-07-01
Βιβλιοθεραπευτηριον | 963 κριτικές

Τροφή για σκεψη

Καλογραμμένο, συγκινητικό, καθοριστικό για τον τρόπο σκέψης

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μορφωμένη (22)
Westover Tara
Ίκαρος

Λουλούδι της ερήμου (19)
Dirie Waris - Miller Cathleen
Ωκεανίδα

Becoming: Η δική μου ιστορία (17)
Obama Michelle
Athens Bookstore Publications

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία