Οδηγός ενός αστροναύτη για τη ζωή στη γη

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.7

Κριτικές

3

Συγγραφέας Hadfield Chris
ISBN 9789601663821
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 3
ID #27472 | ημερομηνία: 2020-07-27
May Eve | 906 κριτικές

Γιατί τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο

Ένας άνθρωπος που πραγματοποίησε το όνειρό του και μας περνάει σημαντικά μηνύματα.

ID #10915 | ημερομηνία: 2020-07-08
Γιάννης Μουσούλης | 26 κριτικές

out of this world....

Ποιό παιδί δεν έχει ονειρευτεί να γίνει αστροναύτης....? Στο βιβλίο αυτό ένας άνθρωπος που έκανε το όνειρο πραγματικότητα μας αφηγείται τις δυσκολίες, την προσπάθεια, τον ενθουσιασμό, αλλά και τα μαθήματα που πήρε μέσα από αυτή τη διαδικασία, μαθήματα που ο καθένας μας μπορεί να χρησιμοποιήσει ως παραδείγματα για να επιτύχει τους στόχους της ζωής του.

ID #1528 | ημερομηνία: 2020-06-03
Ζιζέτα Χατζηλιάδου | 16 κριτικές

Το να είσαι αστροναύτης δεν έχει σχέση με τη ζωή στο διάστημα

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια αυτοβιογραφία αρκετά ιδιαίτερη καθώς μπορεί να την απολαύσει ο καθένας μας - από τον άνθρωπο που ψάχνει να βρει απαντήσεις για τη ζωή στο διάστημα, μέχρι εκείνον που θέλει να εξελιχθεί και να βελτιώσει τη ζωή του εδώ στη γη ψάχνοντας κάποιον να τον εμπνεύσει. Αυτό ακριβώς κάνει ο Chris Hadfield, διάσημος αστροναύτης της NASA και ο πρώτος Καναδός που περπάτησε στο διάστημα ενώ εκτέλεσε και διοικητής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Ο Hadfield μας περιγράφει τον κοπιαστικό αγώνα που χρειάζεται για να γίνεις αστροναύτης καταρρίπτοντας, στην πορεία, πολλούς από τους μύθους που ντύνουν τη ζωή των αστροναυτών με κυριότερο: το να είσαι αστροναύτης δεν έχει σχέση με τη ζωή στο διάστημα αλλά με τη σκληρή δουλειά εδώ στη γη. Μέσα από το προσωπικό του ταξίδι, μας μεταφέρει μηνύματα και αξίες ζωής δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο ότι η προσωπική μας επιτυχία δεν πρέπει να εξαρτάται από κάτι συγκεκριμένο. Ο ίδιος του ήξερε από την αρχή ότι ο στόχος ζωής του ήταν σχεδόν ακατόρθωτος αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι θα είχε αποτύχει σαν άνθρωπος αν δεν τον πετύχαινε αφού θα είχε κερδίσει τόσα πολλά στην πορεία. Απολαυστικό, επιμορφωτικό και άκρως διαφωτιστικό για τη ζωή τόσο στο διάστημα όσο και στη γη! Ο Hadfield έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από ένα βίντεο κλιπ που γύρισε στον ISS (Διεθνή Διαστημικό Σταθμό) του τραγουδιού «Space Oddity» ενώ έχει γυρίσει και πλήθος επιμορφωτικών βίντεο κατά τη διαμονή του εκεί σχετικά με την καθημερινότητα των αστροναυτών (από το πλύσιμο των δοντιών μέχρι τον ύπνο). Για όσους ενδιαφέρονται, το link του «Space Oddity» είναι το παρακάτω: https://www.youtube.com/watch?v=KaOC9danxNo Απολαύστε το!

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

What the Fact (21)
Mikeius
Κλειδάριθμος

Είμαστε αστρόσκονη (12)
Σιμόπουλος Διονύσης Π.
Μεταίχμιο

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία