Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

10.0

Κριτικές

5

Συγγραφέας Frank Anne
Εκδόσεις Μίνωας
ISBN 9789602400043
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #39205 | ημερομηνία: 2020-10-02
Αλεξάνδρα | 40 κριτικές

Υπέροχο

Από τα βιβλία που πρέπει να διαβάσει κάθε παιδί, κάθε άνθρωπος.Η τραγική περίοδος του διωγμού των Εβραίων απο τους ναζί και το πώς το βίωσε η μικρή Άννα και η οικογένειά της. Η συγκλονιστική, για την ηλικία της, γραφή σε καθηλώνει, σε προβληματίζει και σου προκαλεί ένα σωρό συναισθήματα.

ID #31117 | ημερομηνία: 2020-08-13
Γιώτα Κατσώνη | 1054 κριτικές

Μοναδικό

Μια πραγματική βίβλος για εκατομμύρια αναγνώστες στον κόσμο που χρωματίζει μοναδικά την εφηβεία, τα σκιρτίματα, τους φόβους, τα βαθύτερα συναισθήματα της εβραιοπούλας Αννας Φρανκ στα σκοτεινά χρόνια των διωγμών από τους Ναζί. Το ημερολόγιο αυτό, πιο επίκαιρο παρά ποτέ, αποκαλύπτει μια μοναδική προσωπικότητα και ένα ανείπωτα σκληρό βίωμα μιας νεαρής μόλις 16 ετών.

ID #26517 | ημερομηνία: 2020-07-24
Έφη Καπούλα | 625 κριτικές

Συγκλονιστικό

Μακάρι όλα τα παιδιά να εκτιμούσαν την εξαιρετική αφήγηση - από τεχνικής άποψης - της Άννας στο ημερολόγιό της. Μια αφήγηση γεμάτη συναίσθημα, με πολλές λεπτομέρειες που δεν κουράζουν τον αναγνώστη. Εκφράζει τον πόνο, τον σπαραγμό της εποχής του πολέμου με αληθινές και πηγαίες καθημερινές σημειώσεις, που συγκινούν και προβληματίζουν τον αναγνώστη. Πώς ένα παιδί βλέπει τον πόλεμο και πώς αυτό το παιδί εκφράζει με απόλυτη ακρίβεια και ωριμότητα όσα συμβαίνουν γύρω του; Τι θα είχε απογίνει άραγε σήμερα αυτό το πηγαίο και έξυπνο κορίτσι;

ID #21837 | ημερομηνία: 2020-07-15
Εβίτα Παπαστεφανίδη | 423 κριτικές

Αριστούργημα

Το βιβλίο αυτό δεν πρόκειται να απογοητεύσει κανέναν ποτέ. Πρόκειται να σας ανατριχιάσει, να σας νευριάσει, να σας προσβάλει, να σας φοβίσει, να σας στεναχωρήσει και στο τέλος να βγείτε λίγο πιο αισιόδοξοι για τη ζωή. Ένα αριστούργημα της κλασσικής λογοτεχνίας που πρέπει να διαβαστεί από όλους μας, ανεξαρτήτως ηλικίας.

ID #15537 | ημερομηνία: 2020-07-11
ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ | 902 κριτικές

Εξαιρετικό!!

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ έχει διαβαστεί από τρεις γενιές μικρών και μεγάλων. Πρόκειται για το χρονικό του τέλους μιας παιδικής ηλικίας κάτω από επισφαλείς συνθήκες. Είναι το χαρακτηριστικότερο ίσως χρονικό της πιο σκοτεινής και μαύρης εποχής που γνώρισε η σύγχρονη ανθρωπότητα. Η μικρή Εβραιοπούλα του Άμστερνταμ, που σημείωσε σ' ένα τετράδιο τις εντυπώσεις της από την καθημερινή ζωή δύο ισραηλιτικών οικογενειών σε μια κρυψώνα, κατά τα χρόνια της ναζιστικής κατοχής, δεν ήξερε ασφαλώς ότι έγραφε ένα αριστούργημα αφηγηματικού ύφους, με συγκλονιστικό αληθινά περιεχόμενο.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Θα σ' αγαπώ ό,τι κι αν γίνει (41)
Gliori Debi
Εκδόσεις Πατάκη

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (23)
Carroll Lewis
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (23)
Carroll Lewis
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Μικρές κυρίες (20)
Alcott Louisa - May
Άγκυρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία