Οι παλιές μηχανές του παππού

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.6

Κριτικές

5

Συγγραφέας Willy Romont
Εκδόσεις Άγκυρα
ISBN 9789605474737
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #18231 | ημερομηνία: 2020-07-13
Βιβλιοθεραπευτηριον | 963 κριτικές

Τεχνολογια

ενα βιβλιο που συνδεει το χθες με το σημερα και λυνει την απορια των περισσοτερων παιδων για το πως γινονταν τα πραγματα παλια ,πριν κυριαρχησει η τεχνολιγια στις ζωες μαες.Η εικονογραφηση απλα το απογειωνει!

ID #11555 | ημερομηνία: 2020-07-09
Κωνσταντίνα Χρυσικού | 1539 κριτικές

Να το διαβάσεις

Μα πόσα ξέρουν οι παλιοί; Ένα χάσμα που είναι ιδιαίτερα εμφανές και πως μέσα από εμπειρίες μπορούν και οι μικροί να μάθουν. Υπέροχη εικονογράφηση που θα σε ενθουσιάσει.

ID #5299 | ημερομηνία: 2020-06-25
Nina | 317 κριτικές

Απολαυστικό

Νοσταλγικό, τρυφερό και με ωραία εικονογράφηση.

ID #4494 | ημερομηνία: 2020-06-16
Powerbookgirl.gr | 11 κριτικές

Διάβασέ το

Μια όμορφη ιστορία για την αγάπη, την γνώση που μπορούν να σου προσφέρουν οι μεγαλύτεροι και τις εμπειρίες της ζωής τους αλλά και την εξέλιξη της τεχνολογίας μέσα από τα μάτια τόσο των παλαιοτέρων όσο και των νεότερων. Απλό λεξιλόγιο, πλούσια εικονογράφηση και μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και βαθιά μηνύματα. Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε με τους μικρούς αναγνώστες.⁣

ID #3947 | ημερομηνία: 2020-06-12
Sonia Twinsmom | 38 κριτικές

Πολύ ενδιαφέρον

Σε αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας παρουσιάζει το κενό που δημιουργεί ο χρόνος ανάμεσα σε παλιές και νέες γενεές. Το πώς η τεχνολογία αναπτύσσεται τόσο ραγδαία που είναι δύσκολο να την παρακολουθεί κάποιος σε αποκλειστικότητα. Αλλά και το πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις των παιδιών με τους γεμάτους εμπειρία και αγάπη παππούδες τους. Ο μικρός εγγονός επισκέπτεται το σπίτι του παππού του για να περάσει την ημέρα του. Μαζί του έχει και τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του, προκειμένου να ολοκληρώσει μια εργασία για το μάθημα της ιστορίας. Η χαρά του παππού πως θα τον βοηθήσει είναι απερίγραπτη. Όμως όχι! Ο εγγονός ισχυρίζεται πως ο υπολογιστής είναι ανώτερος και πως μπορεί να βρει τη λύση σε κάθε πρόβλημα. Επιπλέον, του εξηγεί το παιδί, με τον υπολογιστή μπορούμε να διασκεδάσουμε, να επικοινωνήσουμε, να εργαστούμε, χωρίς να χρειαζόμαστε πολλά πολλά! Όμως... ο υπολογιστής χρειάζεται κάτι πολύτιμο για να τα προσφέρει όλα αυτά. Τι; Μα φυσικά ηλεκτρικό ρεύμα. Χωρίς αυτό έχει περιορισμένο χρόνο λειτουργίας. Έτσι όταν ξαφνικά κόβεται το ρεύμα και παύει η λειτουργία του υπολογιστή, ο παππούς θα αναλάβει δράση για να βοηθήσει πραγματικά τον εγγονό του, με όλες εκείνες τις παλιές μηχανές του, που μπορεί να είναι παλιές, ογκώδεις και παρωχημένες, αλλά είναι πολύ πιο απλές και φιλικές στον άνθρωπο. Τότε το αγόρι θα καταλάβει πως όσο καλή και χρήσιμη είναι η νέα τεχνολογία, δεν πρέπει να αποκλείουμε παλαιότερες μεθόδους και συνήθειες. Την εποχή που δημιουργήθηκαν ήταν κι αυτά σούπερ μοντέρνα και ξένιζαν τους ακόμα πιο παλιούς. Κάθε ανθρώπινο επίτευγμα έχει τη δική του θέση καθώς και κάθε άνθρωπος με τις απόψεις του. Δεν πρέπει να απορρίπτουμε τίποτα χωρίς πρώτα να κρίνουμε.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Τα τρία μικρά λυκάκια (36)
Τριβιζάς Ευγένιος
Μίνωας

Τα 88 ντολμαδάκια (30)
Τριβιζάς Ευγένιος
Καλέντης

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία