Να είσαι εδώ

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

5.3

Κριτικές

3

Εκδόσεις Ψυχογιός
ISBN 9786180134155
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 3
ID #41450 | ημερομηνία: 2020-10-11
Μελίνα Κοσμίδου | 10 κριτικές

Δαλάι Λάμα

Διαβάζοντας τον τίτλο του βιβλίου περιμένει κανείς να διαβάσει και να μάθει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να ζει στο εδώ, δηλαδή στο παρόν. Θεωρώ πως αναλύει περισσότερο θέματα που δεν σχετίζονται άμεσα με το μείζον θέμα.

ID #37074 | ημερομηνία: 2020-09-23
@readandcapture_by_mariaroussou | 127 κριτικές

Δεν ήταν αυτό που περίμενα

Αρκετά συχνά μου αρέσει να αποκτώ μικροσκοπικα βιβλιαράκια που κυκλοφορούν κατά καιρούς με σκοπό να τα διαβάζω όταν έχω ανάγκη να ξεκινήσω ένα καινούργιο βιβλίο για ανάγνωση αλλά νιώθω κουρασμένη για να πιάσω κάτι πιο μεγαλο. Το συγκεκριμένο βιβλίο το είχα προπαραγγείλει με μεγάλη χαρά γιατί ο Δαλάι Λάμα είναι μια προσωπικότητα για την οποία δεν έχω πολλές γνώσεις και θεώρησα πως θα είναι μερικές εισαγωγικές πληροφορίες για μένα. Στο ενδιάμεσο είχα συνομιλήσει με άλλους βιβλιόφιλους (βλέπε @mariabrentaa) που μου είχαν εκφράσει τις ενστάσεις του γι'αυτό οπότε και το είχα βάλει στην άκρη. Τελικά οι γνώμες των άλλων που το είχαν διαβάσει ήταν σωστές δυστυχώς. Απογοητεύτηκα γιατί καταρχάς θεωρώ ότι όταν ένα βιβλίο φέρει το όνομα του "Δαλάι Λάμα", οφείλει να αγγίζει και να μεταφέρει στον αναγνώστη έστω και λίγη από τη "μαγεία" του με απλά και κατανοητά λόγια. Δύσκολο στην κατανόηση για οποιονδήποτε δεν έχει προγενέστερη επαφή με έννοιες του Βουδισμού. Αναλώθηκε σε αναλύσεις που ένιωθα πως τελικά δεν οδήγησαν σε καμία συγκεκριμένη γνώση και πληροφορια και τελικά με απογοήτευσε. Οφείλω να αναφέρω ότι το βιβλίο αυτό βασίζεται σε μια συνέντευξη που είχε δώσει στο παρελθόν ο Δαλάι Λάμα, σε έναν Ιάπωνα συγγραφέα και πολιτισμικό ανθρωπολόγο και ίσως γι'αυτό η προσέγγιση δεν με άγγιξε, ή τελοσπαντον δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτό που επιθυμούσα και περίμενα.

ID #16160 | ημερομηνία: 2020-07-11
Κωνσταντίνα Χρυσικού | 1542 κριτικές

ΕΔΩ

Πως να είσαι πραγματικά ¨εδώ΄; Είναι το βασικό ερώτημα του βιβλίου που θα σου δείξει πως να είσαι όντως παρών. Ενδιαφέρον!

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Το Δώρο (153)
Ξενάκης Στέφανος
Key Books

Το δώρο 2 (61)
Ξενάκης Στέφανος
Key Books

The subtle art of not giving a f*ck (52)
Manson Mark
Έσοπτρον

Συλλέκτης στιγμών (46)
Πολίτης Γιάννης
Workshop Creative Agency

Ψυχο-λογικές σχέσεις (46)
Φλαμούρης Δημήτρης
Εκδόσεις Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία