Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.2

Κριτικές

5

Συγγραφέας Wilde Oscar
Εκδόσεις Μίνωας
ISBN 9786180201840
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #42553 | ημερομηνία: 2020-11-11
Σωτηρία Μασαλη | 59 κριτικές

Ντόριαν Γκρέι

Το αθάνατο αριστούργημα το Ντόριαν Γκρέι παραμένει αθάνατο ακόμα και στη σημερινή εποχή. Τέλειο ανάγνωσμα για μια μέρα.

ID #27118 | ημερομηνία: 2020-07-26
Βασίλης Μόσχος | 223 κριτικές

Ντόριαν Γκρέι

Ερωτικό, πολιτικό, ειρωνικό, βέβηλο, αστείο, στενάχωρο, το αθάνατο αριστούργημα του μεγάλου Όσκαρ Ουάιλντ παραμένει τόσο επίκαιρο, σε μια εποχή που κυριαρχεί η καλογυαλισμένη εικόνα στα σόσιαλ μίντια και η μανία της ευτυχιοκρατίας, που σκέφτεσαι μήπως είχε ανακαλύψει την χρονομηχανή, ταξίδεψε στην εποχή μας για να ρίξει μια ματιά, και στη συνέχεια επέστρεψε στα χρόνια του για να γράψει αυτό το συνταρακτικό ανάθεμα κατά της ματαιοδοξίας. Απαραίτητο ανάγνωσμα.

ID #13330 | ημερομηνία: 2020-07-10
ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ | 902 κριτικές

Το Πορτρέτο Του Ντόριαν Γκρέι παραμένει και αναπαύεται στην αθανασία όπου ανήκει

Το Πορτρέτο Του Ντόριαν Γκρέι αποτελεί ένα ανορθόδοξο δράμα εποχής μέσα από το οποίο παρουσιάζονται με προκλητικό τρόπο τα ανθρώπινα πάθη, οι αδυναμίες και οι εμμονές, περισσότερο όμως από κάθε τι άλλο, βάλλεται η ανθρώπινη ηθική και οι αξίες.Αφήστε το βιβλίο μου, σας παρακαλώ, στην αθανασία που του αξίζει», απαντούσε χωρίς ίχνος συστολής ο Oσκαρ Ουάιλντ. Και όπως αποδείχτηκε είχε δίκιο αφού ο Ντόριαν Γκρέι, εκατόν δέκα ετών και πλέον πια, μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να τέρπει, να γοητεύει και να βάζει τους αναγνώστες σε σκέψεις. Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι, το οποίο προκάλεσε την βικτοριανή ηθική και οδήγησε τον συγγραφέα του ακόμα και στη φυλακή συνεχίζει να αποτελεί έως και σήμερα το γνωστότερο έργο του κι ένα από τα κορυφαία έργα της κλασσικής λογοτεχνίας.

ID #13184 | ημερομηνία: 2020-07-10
Ευάγγελος Τελληγιαννίδης | 30 κριτικές

Masterpiece!

Ο ήρωας του Oscar Wilde, ο Ντόριαν Γκραίυ, πασχίζει να ανακόψει τη φθορά της ηλικίας με μαγικά αλλά και ανήθικα μέσα. Το μυθιστόρημα του Wilde αφιερώνει πολλές σελίδες στην εξύμνηση ενός "νέου ηδονισμού", επιμένοντας σε λεπτομέρειες γύρω από την κουλτούρα του σώματος και τη λατρεία της νεότητας που βρίσκονται στο επίκεντρο του αισθητισμού. Το μυθιστόρημα του Wilde θεωρήθηκε προκλητικό και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών για την ανηθικότητα του ήρωα, που τοποθετεί την ηδονή πάνω από κάθε πνευματική αξία. Σήμερα το μυθιστόρημα αυτό θεωρείται ένα κλασικό αριστούργημα που μετά από τόσα χρόνια παραμένει μοναδικό. Ενδιαφέρουσα και η μετάφραση της Βασιλικής Κοκκινου.

ID #7492 | ημερομηνία: 2020-07-03
Πέττα Κατερίνα | 833 κριτικές

Διαφορετικό

Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι είναι ένα ιδιοφυές βιβλίο με καλογραμμένους χαρακτήρες που μας δείχνει τα αίσχη της βικτοριανής εποχής μαζεμένα όλα στο πρόσωπο του «ήρωα» μας.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (124)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (114)
Orwell George
Κάκτος

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (97)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (97)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία