Το σκιάχτρο

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.0

Κριτικές

5

Συγγραφέας Ferry Beth
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN 9786180321777
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #27577 | ημερομηνία: 2020-07-28
Κωνσταντίνα Χρυσικού | 1523 κριτικές

Φιλία

Γιατί η φιλία μπορεί να υπάρχει οπουδήποτε. Μπορεί ανάμεσα κάπου που ποτέ σου δεν είχες φανταστεί. Όπως το σκιάχτρο και το κοράκι. Ένα παραμύθι που θα μάθει στα παιδιά την έννοια της φιλίας και της αλληλεγγύης. Ωραία εικονογράφηση!

ID #21930 | ημερομηνία: 2020-07-15
Βουζούκας Νικόλαος | 101 κριτικές

Το σκιάχτρο

Της Μπεθ Φέρι εικονογράφηση των Αδερφών Φαν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Μπορείς να αλλάξεις το πεπρωμένο σου; Μπορείς να νικήσεις τη μοναξιά σου; Μπορείς να βρεις έναν αληθινό φίλο; Μπορεί να υπάρξει φιλία ανάμεσα σε αταίριαστους; Κι αν ναι, πόσο μπορεί να κρατήσει; Ίσως για πάντα! Ένα σκιάχτρο μέσα σ΄ ένα θερισμένο χωράφι. Ακοίμητος φρουρός κρατάει ζώα και πτηνά μακριά από τη σοδειά. Οι εποχές αλλάζουν αλλά το σκιάχτρο μένει πάντα εκεί μονάχο. Πιστό στο καθήκον του καταδικασμένο σε μια αφόρητη μοναξιά. Μέσα του χτυπάει μια καρδιά. Όταν ένα μικρό μαύρο κοράκι πέφτει αβοήθητο το σκιάχτρο θα παραβεί τη φύση του. Θα σπάσει την ακινησία του και θα αποκαλύψει την ευαίσθητη φύση του. Σκιάχτρο και κοράκι γίνονται φίλοι, γελάνε, ονειρεύονται, αγναντεύουν τον κόσμο μαζί κι ας είναι τόσο διαφορετικοί. Όμως έρχεται η στιγμή να αποχωριστούν. Να βρει ο καθένας το δρόμο και τον κόσμο του. Ξανά μοναξιά, ραγισμένη καρδιά. Μα ο φίλος δεν ξεχνά. Γυρνά πίσω και στήνει φωλιά στο καλύτερο μέρος .Στου σκιάχτρου τη ζεστή καρδιά. Εκεί θα γεννηθεί η καινούρια ζωή, η χαρά, η αγάπη κι η ελπίδα. Τώρα το σκιάχτρο δεν θα είναι ποτέ ξανά μόνο! Έμμετρος λόγος που αγαπούν τα μικρά παιδιά, λιτός αλλά απολύτως κατανοητός. Εικόνες μαγευτικές, με ζωντανά όχι υπερβολικά χρώματα συμπληρώνουν την ιστορία.

ID #19898 | ημερομηνία: 2020-07-14
Αγγελική Κόνιαρη | 220 κριτικές

Αγάπη που δεν σκιάζεται

Ένα σκιάχτρο φρουρός σε χρυσαφένιο αγρό. Ένα κοράκι τόσο δα, ανήμπορο. Μια αναπάντεχη φιλιά, στοργική, τρυφερή που δεν την σκιάζει τίποτα. Πανέμορφη εικονογράφηση, φοβερά χρώματα.

ID #9307 | ημερομηνία: 2020-07-06
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΤΣΑΚΙΡΗ | 8 κριτικές

Παραμύθι με πινελιές έργων τέχνης

Μια ιστορία με εκπληκτική εικονογράφηση που μας μεταφέρει σε ένα κτήμα όπου κεντρικό πρόσωπο είναι ένα σκιάχτρο που εξαιτίας της φύσης του παραμένει μόνο του. Σώζοντας ένα τραυματισμένο πουλάκι γεννιέται μια ιδιαίτερη και τρυφερή φιλία ανάμεσα στους δυο τους αποδεικνύοντας πως η αξία της αγάπης και της αλληλεγγύης ξεπερνά κάθε φυσικό εμπόδιο.

ID #7052 | ημερομηνία: 2020-07-03
ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΑΪΝΙΔΟΥ | 285 κριτικές

Τρυφερό

Μπορεί να υπάρχει φιλία ανάμεσα σε ένα κοράκι και σε ένα σκιάχτρο; Κι όμως όταν ένα κοράκι πέφτει ξαφνικά από τον ουρανό το σκιάχτρο το σώζει. Έτσι με τον καιρό αρχίζει να αναπτύσσεται ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ τους; Θα καταφέρει να αντέξει στο χρόνο; Μια ιστορία που μας διδάσκει τη δύναμη της φιλίας και της αλληλεγγύης.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Τα τρία μικρά λυκάκια (34)
Τριβιζάς Ευγένιος
Μίνωας

Τα 88 ντολμαδάκια (29)
Τριβιζάς Ευγένιος
Καλέντης

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία