Ο παππούς μου έχει φίλο έναν γίγαντα

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.8

Κριτικές

4

Συγγραφέας Litchfield David
Εκδόσεις Μικρή Σελήνη
ISBN 9786185049539
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 4
ID #25205 | ημερομηνία: 2020-07-20
Λαμπρινή Σαϊνίδου | 285 κριτικές

Προκατάληψη

Μία συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της φιλίας, την αγάπη, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ανάγκη να ανήκουμε κάπου.

ID #23561 | ημερομηνία: 2020-07-17
ΒΑΣΩ ΤΣΙΑΜΗ | 731 κριτικές

Ο παππούς μου έχει για φίλο έναν γίγαντα

Ένα παιδικό βιβλίο που μιλά αβίαστα για την ανάγκη να είμαστε διαφορετικοί χωρίς αυτό να αποτελεί αιτία να μας θέτουν στο περιθώριο. Ένα παιδικό βιβλίο που μιλά με όμορφο τρόπο για τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που δεν θέλουμε να υπάρχουν γύρω μας .

ID #11234 | ημερομηνία: 2020-07-08
Πέττα Κατερίνα | 833 κριτικές

Ο παππούς μου έχει φίλο έναν γίγαντα

Μια όμορφη ιστορία για τα στερεότυπα και την προκατάληψη απέναντι στο διαφορετικό.

ID #8358 | ημερομηνία: 2020-07-05
christina Pan. | 6 κριτικές

Υπέροχες εικόνες σ΄ένα βιβλίο για την αποδοχή του διαφορετικού.

Άλλο ένα μικρό εικαστικό διαμαντάκι από τον συγκεκριμένο συγγραφέα εικονογράφο που αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες. Υπέροχες εικόνες με προσεκτικά επιλεγμένα χρώματα και μορφές που συνομιλούν με το κείμενο και δηλώνουν από μόνα τους αισθήματα, σχέσεις, χρόνους, εποχές. Ο γίγαντας, που είναι φίλος μόνο του παππού του μικρού Νικόλα, είναι πάντα παρών σ`εκείνη την πόλη όταν κάποιος έχει ανάγκη για να τον βοηθήσει. Αλλά ποτέ κανείς δεν τον βλέπει. Και δεν τον βλέπει γιατί ο γίγαντας κρύβεται επειδή όλοι τον φοβούνται. Πράγμα που μπορεί να σημαίνει βέβαια ότι δεν θέλουν να τον δούνε γιατί δεν τον αποδέχονται, αφού πρόκειται για κάποιον που είναι διαφορετικός. Και αυτή η συγκαλυμμένη περιθωριοποίηση αποτυπώνεται τόσο όμορφα εικαστικά...Με τον γίγαντα μας να έχει σχεδόν τα ίδια χρώματα με αυτά του περιβάλλοντός του σε κάθε εικόνα, να καμουφλάρεται για να μην αποκαλυφθεί και τρομάξει τον περίγυρό του αλλά να συνεχίζει ακούραστος να τους βοηθάει όλους. Ο μικρός Νικόλας όμως συνειδητοποιεί ότι ήταν λανθασμένη η αντίδρασή του όταν τον συνάντησε και θα προσπαθήσει να επανορθώσει προσφέροντάς του τη φιλία του και ενσωματώνοντάς τον μ΄ έναν συμβολικό τρόπο στην κοινωνία που ζει.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Τα τρία μικρά λυκάκια (36)
Τριβιζάς Ευγένιος
Μίνωας

Τα 88 ντολμαδάκια (30)
Τριβιζάς Ευγένιος
Καλέντης

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία