Θεραπεύοντας την ψυχή

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.5

Κριτικές

2

Συγγραφέας Rolon Gabriel
Εκδόσεις Ιβίσκος
ISBN 9786185093976
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #52120 | ημερομηνία: 2021-05-13
@readandcapture_by_mariaroussou | 111 κριτικές

Το λάτρεψα!

Η πρώτη μου επαφή με τον Gabriel Rolon ήταν μια συναρπαστική έκπληξη. Τον τελευταίο καιρό με κεντρίζουν τρομερά τα βιβλία ψυχολογίας και το συγκεκριμένο δεν με απογοήτευσε ούτε στο ελάχιστο. Χειροκροτώ τις εκδόσεις Ιβίσκος για τις προσεγμένες επιλογές τους. Το "Θεραπεύοντας την ψυχή", του γνωστού ψυχαναλυτή της Λατινικής Αμερικής, κινείται ξεκάθαρα γύρω από την ψυχαναλυτική διαδικασία. Στον πρόλογο του δίνει λίγες και σημαντικές λεπτομέρειες και απόψεις για τη φύση της διαδικασίας, ώστε να μπορείς να παρακολουθήσεις την ουσία του βιβλίου χωρίς απορίες. Περιλαμβάνει πέντε διαφορετικές περιπτώσεις από κάθε φάσμα ηλικιών. Μας μεταφέρει την αίσθηση και σκέψεις του ψυχοθεραπευτή και μας εξηγεί το πώς διαλέγει τη συμπεριφορά και την προσέγγιση απέναντι στον ασθενή, ανάλογα με τα σημάδια της δικής του συμπεριφοράς. Ακούς τα πιο εσωτερικά συναισθήματα μυαλού και καρδιάς ενός ανθρώπου και νιώθεις το προνόμιο σαν να είσαι παρόν στη συνεδρία, κάθεσαι σε μια γωνιά και βλέπεις να εξελίσσεται η θεραπευτική διαδικασία μπροστά σου. Ελάχιστη ορολογία η οποία καλύπτεται αμέσως με μικρές υποσημειώσεις. Αντιλαμβάνεσαι τον σκοπό, τον τρόπο και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη ψυχοθεραπεία. Συνειδητοποιείς πως η ψυχανάλυση λειτουργεί με τη δύναμη των λέξεων καθώς και τη σπουδαιότητα της επιστήμης αυτής και της βοήθειας που προσφέρει. Αυτό το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο περνά το σημαντικό μήνυμα πως η τεχνογνωσία και η βοήθεια μέσω της ψυχανάλυσης μπορεί τελικά να θεραπεύσει κάθε ψυχή, αρκεί ο ασθενής να μπορεί να αφοσιωθεί απόλυτα σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία.

ID #44397 | ημερομηνία: 2020-12-05
Angeliki Ouzounaki | 54 κριτικές

Εξαιρετικό βιβλίο!

Τρομερός συγγραφέας! Ωραία αφήγηση των περιστατικών που αντιμετώπισε. Καλός διαχωρισμός ενοτήτων. Περιλαμβάνει πολύ χρήσιμη πληροφορία και εκλαικευμένη γνώση.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Το αλάτι της ζωής (18)
Héritier Françoise
Κέλευθος

Το δίστιγμο (17)
Τσουκνίδα Φωτεινή
Psy-books

Η τέχνη της αγάπης (15)
Fromm Erich
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία